si2natt.jpg?1623638972

Riksdagen har blivit öppare...liksom lite mer accepterande genom att M och KD började närma sig SD i sin iver att får SDs stöd för att kanske kunna bli nästa statsminister...
S och C fortsätter att isolera SD.
Samtidigt har januariregeringen isolerat V, fast regeringen är beroende av Vs mandat i riksdagen...Ss Löfven gick med på detta när C och L krävde detta...på det viset kunde Löfven bli statsminister.
Så visst kan man säga att januariavtal-partierna har en ohelig allians dom med.
Hoppas att detta leder till att alla så småningom kan samtala med varanda...men vägen tycks vara lång dit...Löfen vill inte förhandla med SD och C och vill inte förhandla med V. 
Vilken soppa det varit. 
-----------------------------------------------------
Hur skall vanliga medborgare kunna samarbeta, när politikerna i riksdagen visar öppet sitt förakt till vissa partier, V och SD...fast man har helt olika åsikter och olika ideal, kan man trots detta prata med varandra som intelligenta vuxna människor...man bör alltså kunna göra det...men icke sa nicke...vissa politiker är tjurskalliga, åsneaktiga mobbare och ingenting annat.
Att prata med varandra, att förhandla med varandra, är inte detsamma som att man skulle ta motståndarens ideologi till sig själv.
Hur är det möjligt att det har kunnat vara så här jätte länge i riksdagen.
--------------------------------------------------------
Jag tror att isolering och mobbning kommer att fortsätta i riksdagen, tyvärr. 
VAKNA ni mobbare i riksdagen, bli vuxna, var ett bra förebild för barn och ungdomar...sluta mobba...visa mer tolerans och mänsklighet mot varandra.