2017-12-09
Aloita pienistä asioista

Tahtoisin toteuttaa suuria ja jaloja asioita, mutta ensisijainen velvollisuuteni on toteuttaa pieniä asioita ikään kuin ne olisivat suuria ja jaloja.
— Helen Keller

Yrirä näin...Aloita pienistä asioista, pienet asiat myös suuria on, kukaan ei ole seppä syntyessään, älä siis hapuile liian korkealle, tee sellaista mikä on saatavissa.


2017-12-09
Elämä on tekemistä

Elämä ei ole odottamista, toivomista ja haaveilemista, se on tekemistä, olemista ja joksikin tulemista. Se on sitä mitä aiot tehdä sen jälkeen kun olet lukenut tämän.
— Mike Dooley

Elämämme...Elämä on tekemistä, elämä ole ei: odottamista, toivomista, haaveilelista...elämä on tekemistä, olemista, joksikin tulemista.


2016-12-16
Tekosi arvostellaan loppupäästä

Tekoja arvostellaan loppupäästä. Jos haluat jotakin, ota lukuun, mihin se päättyy.
-- (arabialainen sananlasku)
.


Kun olet tekosi tehnyt, tai puheesi pitänyt, tai kirjoituksesi julkaissut, sen jälkeen ne saa arvostelut...Niitten hyvyyttä tai pahuutta katsellaan, mietitään...Tekojesi, puheittesi, kirjoitustesi, vaikutus muihin, vaikuttaa niitten arvosteluun...Jos ne tuo negatiivistä kaikua yhteiskuntaan, saat negatiivistä arvostelua...Jos ne saa positiivisen vaikutuksen yhteiskuntaan, saat positiivistä arvostelua...Jos tekosi, puheesi ja kirjoituksesi on lapsellista lörpöttelyä, sinulle nauretaan ja sinut sivuutetaan melkein kokonaan.


2017-12-16
Tiedontasot on erilaisia eri ihmisillä

Joka ei mitään tiedä,
eikä tiedä, ettei mitään tiedä,
Hän on Narri. Vältä häntä.
- Joka ei tiedä,
mutta tietää, ettei tiedä.
Hän on etsijä. Auta häntä!
- Joka tietää,
mutta ei tiedä, että tietää,
Hän nukkuu.
Herätä hänet!
- Joka tietää ja
tietää, että tietää,
Hän on mestari.
Seuraa Häntä!
- arabialaista viisautta

Monenlaisia meitä on...kukaan ei ole samanlainen...kukaanei käyttäydy kollektiivisesti samalla tavalla...tietomme on vajaavaista...tiedämme mitä tiedämme...yksi tietää vähän, toinen tiietää vähän enemmän, kolmas tietää keskitasoisesti, neljäs tietää paljon ja niin edelleeen.


2016-12-16
Vanhuus, viisaus, nuoruus

Vanhus puhuu siitä, mitä hän on nähnyt, ja nuorukainen siitä, mitä hän on kuullut. 
(arabialainen sananlasku)

Saatko lisää viisautta iän myötä? Vanhus nähnyt on, vanhus kokenut on, nuori kokematon on, nuori nähnyt ole ei, 2016-12-23
Anonymiteetin varjossa

Joka salassa tekee jotakin, jota häpeäisi julkisesti tehdessä, ei kunnioita itseään.
-- (arabialainen sananlasku)
.

Tykkäätkö esiintyä anonyymisti? pelkäätkö julkisuutta? Anonyymiteetin varjossa, sananvapauden varjossa, sanoa uskallat ehkä, räyhäät ja syytät, omalla nimelläsi hiljaa olet, arkalasta kotoisin olet, häpeät omia sanojasi, opettele sivistyneesti puhumaan, hävetä ei silloin tarvitse.


2016-12-30
Kokemus ennen viisautta

Ihminen ei voi olla viisas ilman kokemusta. -- (arabialainen sananlasku)

Oletko viisastunut kokemuksistasi? eller uusitko virheesi? Tapahtuma, kokemus, ja sitten: viisaus.


2017-01-02
Tietämättömyys köyhyyttä on

Tietämättömyys on suurin köyhyys.-- (arabialainen sananlasku)

Sisäinen köyhyys näkyy tietämättömyydestä. Tietämättömyys, suuri köyhyys on, tietämätön tiedä ei, ymmärrä ei, hanki tietoa, ymmärrystä saat :) viisastut.


2017-01-14
- Tosiasia ja mielipide

Älä sekoita toisiinsa mielipiteitä ja tosiseikkoja. (arabialainen sananlasku)

Mielipiteesi ei ole sama kuin fakta. Tosiasia ja mielipide, sekoita älä toisiinsa, mielipide on mielipide, tosiasia faktaa on, pysy totuudessa, älä valehtele, älä narraa, ole aina rehellinen, rehellisyys maan perii.


2017-01-14
Tekosi arvostelu

Tekoja arvostellaan loppupäästä. Jos haluat jotakin, ota lukuun, mihin se päättyy.
-- (arabialainen sananlasku)
.

Kaikki tekosi arvostellaan. Tekosi arvostelu, loppupäästä alkaa, mieti mihin tekosi päättyy, mihin sanasi päättyy.


2017-02-22
Vanhuus

Alla vill leva länge, men ingen vill bli gammal.-- (ordspråk)

Lapsuus, nuoruus, keski-ikä, vanhuus, kaikki aikanaan kaikille tulee eteen. Vanhuus kaikilla edessä, kukaan pelastu ei, elää kaikki haluaa, vanhaksi tulo monia pelottaa, halua eivät vanhaksi tulla, mikänpelottaa, kuolemanpelko, hävinnut nuoruus, murehdi älä vanhuutta, vanhuus aikanaan tulee, se elämänmenoa on.


2017-03-12
Maailma on komedia

Maailma on komedia, jossa ihmiset ovat näyttelijöitä.- arabialainen sananlasku

Maailma on kuin suuren suuri teatteri. Maailma komedia on, ihmiset näyttelee, jokaisella oma rooki :) sinä, minä,  he, te, nuo, leikimme teatterissa, maailman-teatterissa, koomista, joskus traagista, joskus iloista, uskotko :) usko pois, näin se on.


2017-03-12
Kärsivällisyyden portti

Kärsivällisyyden portilla ei ole tungosta.- arabialainen sananlasku

Kärsivällisyys loistaa poissa olollaan :( Kärsivällisyys, vaikeaa niin vaikeaa, kärsivällisyyden portilla tungosta ole ei. Miksi näin? Vajaavainen ihminen, oppinut kaikkea ole ei, 


2017-03-20
Kunnioitatko itseäsi?

Joka ei kunnioita itseään, ei saata kunnioittaa toisia.
(arabialainen sananlasku

Kunnioitus toisia kohtaan havaitaan ihmisen käyttäytymisestä ja puheista ja kirjoituksista...Jos esim. puhut ja kirjoittelet viha-viestejä jostakin kansan-ryhmästä tai muslimeista, osoitat sillä että et kunnoita sitä kansaa tai muslimeja...Ajattelet vain pahaa heistä ja haluat levittää näkemystäsi heistä eteenpäin...Tuolla tavalla osoitat muille että et kunnioita itseäsikään...Jokin vaivaa jatuksiasi, mieltäsi, voit huonosti ja näytät huonon vointisi, moittimalla ja puhumalla pahaa jostakin kansasta tai muslimeista...Hyvin voivalla ihmisellä ei ole tarvetta etsiä synti-pukkia jostakin kansan-ryhmästä tai muslimeista.


2017-09-14
Mielipide ja tosi-asia.

Älä sekoita toisiinsa mielipiteitä ja tosiseikkoja. (arabialainen sananlasku)

Mielipiteitä on monenlaisia....ne vain on mielipiteitä...eivät ole tosisioita, faktoja, vaikka itse kukin niitä hyvin mielellään jakeleekin totuuksina...Monella on taipumus esittää mielipiteitään tosiasioina...Eräät yrittävät muuttaa muitten mielipiteet samoiksi kuin itselläänkin...Se on pelkkää riitaa...Lueskelen usein foorumeita, niissä näkyvät ihmiset paljon kiistelevän mielipiteistään...Jotkut loukkaantuu hyvin helposti...Monet keskustelijat, ei sano mielipiteitään suoraan, kainostelematta, vaikka mielipide olisikin täysin erilainen mitä jonkun muun mielipide...Ei kaikkien tarvitse uskoa samalla tavalla...Jokaisella oma mielipide...useimmat ymmärtää sen, hyväksyvät sen... Muutama harva loukkaantuu, katsoo sen loukkaukseksi jos ilmaantuu mielipide täysin omasta eroava...Ei saa myöskään unohtaa että kaikkea voi tulkita...Yhden ja saman puheen, kirjoituksen, voi tulkita kuinka monella eri tavalla tahansa...Kaikki tulkinnat on oikein, koska tulkitsijat ajattelee asiat tulkintansa tavoin...Siksi se on väärin jos alkaa puolustaa omaansa ja väittää toisen tulkintaa vääräksi...Ymmärryksessä ollaan silloin jo aika pitkällä jos tämä ymmärretään...Mielipiteistä voi keskustella...Jos alkaa heittää lokaa toisin ajattelijan päälle, silloin on sillä loan-heittäjällä olettamus että ainoastaan hänen mielipide on oikea ja aito tosi-asia, fakta...On kuin tappelevat kakarat olisivat, aikuiset ihmiset...Naiset näkyy usein kiistelevän ja kinaavan...Jokunen nainen esiintyy miehenä, paljastavaa on se naismainen riitely...Rasismi, rasisti? ..Rasismi on mielipide, ei mikää tosi-asia, ei totta...Rasisti luulee omaa huonoa vointiaan aseeksi muukalaisia vastaan...Oma huono vointi kiihdyttää rasistia yrittämään tekemään muukalaisista ainakin hieman huonompia mitä hän on itse.


2017-09-14
Kunnioita itseäsi

Joka salassa tekee jotakin, jota häpeäisi julkisesti tehdessä, ei kunnioita itseään. (arabialainen sananlasku)

Tämäm sananlaskun voi yhhdistää esim. anonyymiseen sananvapauteen netissä...Anonyyminä kirjoittaminen on salaa kirjoittamista...Salaa henkilöllisyyttään...Ei uskalla kirjoittaa omalla nimellään kaikkea mitä nettiin tyrkyttää toisille luettavaksi...Useimmat netin anonyymeistä kirjoituksista on toki vain harmittomia päiväistä kirjoittelua... Toista on silloin kun rasismia, vihaa ja ääri-liikkeitten kirjoituksia ilmestyy, he se vasta anonymiteettiä hyväkseen käyttävät...Se antaa paremman itsetunnon jos uskaltautuu tulemaan kaapista ulos omalla nimellään, kunnioittaen itseään ja olenmalla rehellinen...Rehellisyys maan perii...Internet on kaukana rehellisyydestä, netissä vallitsee viidakon-laki.2017-09-19
Kuka on rikas?

Ei se ole rikas, jolla on paljon, vaan se, joka antaa paljon.
- Erich Fromm

Rikkaus...rikas, varakas...Kuka on rikas? jos annat paljon, silloin olet rikas, on mistä antaa muille, antelias on rikas, rikkaalla on myös varaa olla ystävällinen, sisäinen rikkaus jaloa on.


2017-09-19
Kielesi on ratsusi

Kielesi on ratsusi: jos hoidat sitä hyvin, se hoitaa sinua, jos laiminlyöt sen, se pettää sinut.
- Arabialaista viisautta

Sinulla on ratsu...Kielesi on ratsusi, hoida hyvin kieltäsi niin kielesi hoitaa hyvin sinua. Jos laiminlyöt kielesi, 
pettää kielesi sinut. Älä laske kärpäsiä ulos suustasi.


2017-09-19
Tule onnelliseksiOnnellisuus on sisällämme. Me luomme sen ja myötävaikutamme sen kehittymiseen. Älä unohda tätä. Kiinnitä huomiota tapoihisi ja muuta niitä jos se on tarpeen. 

mielen ihmeet -

”Näiden tai muiden tottumusten hankkimisella jo nuorena ei ole vain pieni merkitys; sillä on ääretön merkitys.”
– Aristoteles –

Haluatko onnellisuutta elämääsi...Älä ajattele negatiivisesti, , älä syytä kaikesta muita, yritä olla oma itsesi, älä vertaa itseäsi muihin, yritä oppia virheistäsi.2017-09-19
Hyvä kommunisointi

Kommunikoinnin opettelu ei ole helppo tehtävä. Koulussa meille opetetaan kaikkea paitsi tehokasta kommunikointia toisten kanssa, ja tämä saattaa johtaa ongelmiin myöhemmin.
mielen ihmeet - 

Mistä on kysymys...Muuta itsesi, etsi totuus toisten sanoista, muista olla empaattinen,kysy jos et ymmärrä, älä aloita lausetta sanalla, sinä, ole positiivinen.


2017-09-19
Kaikki ei ole tarpeellista

Ei sinun tarvitse saada kaikkea. Mihin ihmeeseen saisit sen mahtumaan?
- Tuntematon

Älä himoitse liikoja...kaikki ei ole tarpeellista elämässä, vähemmälläkin tulee toimeen, ei sinun kaikkea tarvitse saada, mihin ne kaikki mahtuisi :)


2017-09-20
Uskallatko elää toisten hyväksi?

Elää toisten hyväksi ei ole vain velvollisuuden laki, se on onnen laki.
- Auguste Comte

Rakastatko muita...Uskallatko elää toisten hyväksi, tiedätkö että...sen henkinen velvollisuus, onnea tuottava velvollisuus, jos ei mitään materiaalista antaa, voi antaa hengellistä tukea ja apua.


2017-09-30
Ole ystävällinen ja lempeä

Elä elämääsi suhtautuen ystävällisesti ja lempeästi kaikkiin ihmisiin ympärilläsi, ja hämmästyt, miten onnelliseksi elämäsi muuttuu.
- Charles M. Schwab

Miksi haluta onnellisuutta...miksipä ei...onnellinen ihminen voi hyvin kaikin puolin...psyykkinen ja henkinen hyvinvointi on kuin mannaa...elä ja voi hyvin.


2017-09-20
Elä elämääsi itse

Elä elämäsi itse, omin valinnoin. Ymmärrystä ja malttia, niitä tarvitaan.
- Vexom

Elämäsi on vain sinun...Elä elämääsi itse, tee elämäsi itse omin avuin, omin valinnoin, miten se käy päinsä, 
tarvitset ymmärrystä ja malttia.


2017-09-20
Elä yksinkertaista elämää

Elä yksinkertaisesti, jotta toiset voisivat yksinkertaisesti elää.
- Tuntematon

Elä yksinkertaista elämää, ole hyvä esimerkki muille, toiset näkee yksinkertaisen elämäsi, huomaavat elämäsi onnellisuuden, alkavat elää kuin sinäkin kun huomaavat sinusta loistavan onnelinen mieli.2017-09-20
Tosiystävä

“Rakkaus koostuu yhtenäisestä sielusta kahdessa erillisessä ruumiissa.”
-- Aristoteles

Millainen on tosiystävä...Tosiystävä ei koskaan jätä, tosiystävä kuuntelee sinua aina, tosiystävä auttaa sinua aina. tosiystävät samalla sieluntasolla.


201710-30
Totuudessa voi olla pahuutta

On asia joka on panetteluakin pahempi: totuus.  (De Talleyrand)

Mikä on totuutta sinulle, sinun mielipiteesikö? Totuuden julistaja, pahan julistajia, oma kehu haisee, Omatekoinen totuus pahin kaikesta on, julista älä totuutta, jokaisella oma totuus on, hyväksy se, julista vapautta, vapautta kaikille.


2017-10-30
Totuus on harvoin puhdas

Totuus on harvoin puhdas eikä koskaan yksinkertainen.– Oscar Wilde

Hieman totuudesta...Totuus on harvoin puhdas, totuus ei koskaan ole yksinkertainen, totuuksia on niin monia samasta asiasta eri vivahteineen vain, totuudet bruukaa muuttua aina, aika muuttaa totuuksia paljon, joten älä saarnaa, puhu absoluuttisista totuuksista, sinun totuutesi ei ole se ainoa totuus, muista tämä aina ja hillitse itsesäsi.

2017-10-30
Totuus on virtaavaa

”Kaikki virtaa” – myös totuus.– V. A. Koskenniemi

Muista tämä...totuus harvoin pysyy samanlaisena kautta aikojen...totuudet tahtoo muuttua...älä kaiuta ilmoille totuuksiasi anoina oikeina...kaikilla on vapaus ajatella...kaikilla on oikeus omiin totuuksiinsa...kaikilla on totuuksia...älä unohda tätä.

2017-10-30
Totuuden todistelua

Herra varjelkoon meitä siitä, että totuus rajoittuisi matemaattisesti todistettavaan.
– William Blake

Totuuksia on monenlaisia...Totuuklsia yritetään todistaa, jokainen on olevinaan oikeassa, ainoan totuuden tuojana, miten todistaa totuuksia? matemaattinen todistus? :) herran jestas sentään :)

2017-10-30
Totuuden hautajaiset

Totuuden hautajaisissa lauletaan aina samaa virttä: ”Minä olen ehdottomasti oikeassa ja sinä väärässä”.
– Lin Jutang

Julistatko totuuksia...Totuuden hautajaiset, laulu raikuu kuumana ja tulisena, aina vain sama virsi lauletaan, "minä olen oikeassa ja sinä olet väärässä", totuudenvirsi raikuu railakkaasti, totuudenvirsi kuuluu raivokkaan sitkeästi, 
hej, herätkää fanaattisuudestanne, lopettakaa totuudenvirren veisuu, vapautukaa, anna kaikilla olla totuuksensa.


2017-
Eläkäämme hyvin

Eläkäämme siten, että kuolemamme hetkellä hautausurakoitsijakin on surullinen.
- Mark Twain


2017-
Elämää ei voi kirjoittaa

Elämää ei voida kirjoittaa; se on elettävä.
- Oscar Wilde


2017-
Elä viisaasti

Elämäänsä viisaasti elävän ei tarvitse pelätä edes kuolemaa.
- Buddha


2017-
Elämän merkitys

Elämä merkitsee sitä, että annat itsestäsi niin paljon kuin sinulla on annettavaa.
- Karen Allen


2017-
Teemme elämässämme virheitä

Elämä, joka kuluu virheitä tehdessä, on sekä kunniallisempi että hyödyllisempi kuin elämä, joka kuluu mitään tekemättä.
- Shaw


2017-
Elämän salaisuus

Elämän salaisuus ei piile siinä, mitä sinulle tapahtuu, vaan siinä mitä teet sillä, mitä sinulle tapahtuu.
- Norman Vincent Peale


2017-
Päivät jotka muistat

Elämäsi ei muodostu päivistä jotka ovat menneet, vaan päivistä jotka muistat.
- Pavlenko