Sluta hata...lär dig tycka om alla...alla har något gott i sig...se det goda hos andra.

Hat är mycket destruktivt. Hat dödar den egna själv-känslan. Hataren har stagnerat. Hataren har dålig fantasi. Hataren kan inte ens fantisera om positiva saker. Hatarens all energi går ut på att hata andra och samtidigt hatar d sig själva....Hata inte invandrare, hata inte romer, hata inte muslimer, hata inte judar, hata inte dig själv. Rasism är det samma som att hata någon som tillhör ett annat folk, ett annat kultur. Sluta hata, sluta vara rasist. Bli en intelligent och empatisk människa istället.

Konsten att göra ingenting

– Man kan lära sig att göra ingenting, ifall man lärt sig koppla av och leva i nuet, lugnt, stilla, utan stress.
– Att kunna konsten att göra ingenting, är en metod att leva utan stress. Om man kan konsten att göra ingenting, kan man även leva för övrigt också utan stress-känslor. Det handlar ju om våra känslor. Vad vi väntar oss av våra dagar, jobb, hemmet, livet. För mycket förväntningar, skapar stress. När stressen är ständigt närvarande, då har man nått det att man känner stress hela tiden, man kan inte konsten att göra ingenting.
– Jag är lyckans-ost, känner mig priviligerad, för jag kan numera konsten att göra ingenting 🙂 det är underbart att göra ingenting.


Lat och nöjd

Lat och nöjd, så känner jag mig just nu 😉 Känslan är enormt härlig, den har tagit över mig. Jag är bara. Jag njuter av att kunna vara lat, att göra vad jag själv vill. När jag arbetare, hade jag sällan denna underbara känsla för frihet. Arbetet sög nästan alla mina krafter. Nu när jag inte arbetar, börjar jag äntligen finna mig själv. Det är inte fel att känna sig lat ifall man är nöjd med denna känsla. Människan behöver ju stunder att varva ner och ta det lugnt. Nutids-människan tycks ha svårt att vara lugn. Många stressar. Varför? Varför förstår man inte att livet är mycket mycket mer än bara arbete och stress?


Inga gränser, Jorden är rund

Jorden har inga gränser. Jorden är rund. D sk gränserna är av människan gjorda osynliga gränser, gränser som olika stater vaktar, för att inga andra folk skulle kunna komma in i deras land. Tänk hur mycket bättre det vore utan gränser? Alla fick vandra som man själv ville. Alla skulle då behöva klara sig själva ekonomiskt. Men man skulle kanske kunna ha socialhjälp endast för tillfälliga behov. Jorden skulle då se helt annorlunda ut med en frihet att vandra dit man önskar. Skulle mänskligheten klara sådant? Jag tror inte det. Majoriteten av mänskligheten har nationella känslor, man vill isolera sig lite från andra. Hävda alltså att det här eller det där området är vårt, kom inte hit. Sorgligt men sant. Jag skulle iaf älska att ha en Jord där alla var medborgare i hela Jorden, med rätt ta vandra. Jag är frihets-älskande, det är kanske därför jag har lätt att förstå andras lust att vandra


Allt kommer då när det kommer

Det är oerhört rogivande och harmoniskt att leva i nuet. Låta allt hända om det vill hända. Då kan man leva utan stress, må bra och kunna njuta av livet. Ibland känner man kanske att man måste söka något, men förhoppningsvis söker man sällan. Låt det istället komma till dig som en överraskning.
– Ibland söker man något. Men komm ihåg att söka lagom. Lagom är bäst. Man måste ju även njuta av livet, leva livet harmoniskt.
– Nytiden är stressenstid för människor. Hur har det kunnat bli så?
– Det är dags att ändra på sitt liv till ett lugnare, härligare tempo. Människan är ingen robot.


En öppen dörr

Det finns många som stirrar på stängda dörrar i tron att allt finns där. Då glömmer d alla öppna dörrar, där kan också allt finnas, men man måste leta efter det man söker. Bakom stängda dörrar tror många att allting finns där, men oftas är det ju så att d kan inte öppna dessa stängda dörrar. D bara väntar och väntar, hoppas och hoppas att dessa stängda dörrar skall öppnas för d. D har glömt bort alla andra dörrar, dörrar som redan är helt öppna och väntar bara att du eller du skall vandra genom den öppna dörren och hitta vad du söker efter. Detta innebär att man skall inte glömma dessa öppna dörras möjligheter. Fast dessa dörrar är öppna, behöver det innebära inte att det finns inget kvar är att hämta. Detta är många människors dilemma, ett problem som man själv är orsaken till. Gå in genom öppna dörrar med sökande i tankarna, leta, hitta, det vad du söker…


Problem blir icke-problem

Man kan vända vissa problem till det positiva eller till ett neutralt problem. Problem kan även ses som en prövning i livet. Se problem som en lärdom. Av alla slags problem lär du någonting, du växer psykiskt. Men vissa problem kan verka så stora att alla har inte psykiska krafter att klara av problemen. Men till slut har du löst problemet. Sträva alltid att gå framåt. Om du tittar hela tiden bakåt, på det hända och det negativa, då kan du stagnera, stanna där i det förgågna, utan möjligheter att själv gå vidare. Då kan du kan bli bitter och grälsjuk. Hur ”ont” det än gör, gå framåt, ta lärdom av det svåra, lös problemet om du kan. Då är du fri att forts’tta din väg i livet och ha en positiv livsyn.


Artighet döljer impulser

En artig människa kan uppföra sig bra. Men bakom det ständiga artighet kan man vara en helt annan person. Men inte nödvändligtvis. Man kan faktist vara artig men även ha naturliga impulser. Man kan vara både artig och ha naturliga impulser. Artighet är ju för att inte såra någon att vara vänlig. Vänlighet behövs. Impulser kan vara vad som helst, även helt galna impulser, då är faktist bra ifall artigheten kan dölja dessa galna impulser. Trevliga impulser kan även en artig person delge andra, det är bara det tråkiga, dumma impulserna den artige vill dölja. Är det fel? Nej, det tror jag inte.
Mmmmm, vad skrev jag? 😉


Arbeta lagom

Det är bra att vara arbetsam, men med motta. Arbete skall inte gå över allt annat. Livet är kort. Man måste lära sig att njuta av livet, ta hand om sig själv, vara ledig så mycket som möjligt, arbeta bort allt stress, med andra ord, lev och njut av livet så länge du kan, sedan, senare i livet kan det vara omöjligt att njuta av livet. Man lever ju inte evigt. Njut av ditt liv. Livet skall vara mycket mer än bara att arbeta. Arbete skall istället vara bara ett litet ”ont bihang”, för att skaffa pengar för mat, kläder och annat man behöver. Annars för övrigt skall man ta hand om sig, må bra. Arbeta lagom.


Vet varför man flyr, men vet inte vad man söker

Man vet oftats om sina rädslor. Man vet vad man flyr ifrån. Men vet man vad man söker? Man söker och söker, men tycks aldrig hitta det man söker…med vissa saker är det så. Man söker kanske lycka, glädje, kärlek, samhörighet…dessa saker är svåra att hitta genom att söka…dom kommer kanske någon gång av sig själv då man minst anar det. Man vet aldrig vad morgondagen har med sig.


Andlighet är mycket mycket mer än bara religion och news age tänkande...t.ex ens andliga nivå visar hurudan man är mot andra,..andlighet sägs hela människan bit efter bit...ju högre andlig nivå, desto vänligare är du mot andra människor...var och en befinner sig andligt i sin egen nivå...alla är ju inte i samma nivå och det syns i människors agerande mot andra människor...trots detta bör man respektera även dom som ligger väldigt lågt andligt sätt, för dom har ännu inte nått högre nivåer...med respekt menas inte att man skall acceptera och godkänna t.ex rasism och främlingsfientlighet...men man skall respektera den andra som människa och inte håna dennes låga andliga nivå.


Många är tysta och vågar inte säga sina åsikter om vissa saker, dom kanske säger att dom bryr, men dom vågar inte visa det, genom att vara tysta, bryr dom sig inte, dom bryr sig om vad andra skulle tycka om deras åsikter, 
våga bry dig...våga säga dina åsiukter, kanske det är så att dom som inte vågar, vet att deras åsikter är inte accepterade av majoriteten? bara en liten klunga icke accepterade åsikter kommer fram, likadat att bara en liten klunga accepterade åsikter kommer fram, feghet är många människor akilleshäl :) men ok. kanske är det bra att negativa åsikter stramas åt, det är bra ifall världen får mer positivitet med hjälp av dom fegas tystnad :) men dom vars röster hörs positivt, visar att dom älskar.


Vissa spottar ut ur sig nästan vad som helst...dom påstår att dom är uppriktiga i allt dom säger, med andra ord, dom pratar så som dom tänker för det mesta, tankar är snabba, ofta tänker man jätte konstigt, 
alla tankar är är inte uppriktiga, utan en stor del av tankar är helt vansinniga, färgade av ens själsliga tillstånd, 
Uppriktighet är det man verkligen menar, inte alltså bara det man tänker eller tror sig vara uppriktighet, man måste försöka komma ihåg att en civiliserad intelligent människa vet hur man skall uppträda inför andra, man skall vara vänlig och hjälpsam, klart är dock att t.ex extremism i alla former bör kritiseras iaf då om extremisten skadar andra med sin extremismantingen i handlingar eller verbalt.


Ibland kräv det mycket tålamod med vissa saker, alla förstår inte allt...alla människor befinner i sin egen nivå, t.ex en främlingsfientlig befinner förståndsmässigt lägre än en som känner kärlek och gemenskap med alla, därför kan främlingsfientliga inte älska alla människor, det är tålamodskrävande att upplysa och lära dessa främlingsfientliga lite om kärlek och gemenskap, oftast  går det man lär förbi deras förstånd...men så är det, alla befinner sig i sin egen nivå...men med tålamod man kanske lyckas ibland och öppnar en dörr till sig själv och för andra...vilken lycka när man lyckas, man skall inte ge sig...man skall fortsätta leta efter en nyckel. en passande nycley...men om man kan inte ge denna nyclet  till andra, bli inte ledsen...alla är inte färdiga ännu att få en nyckel.


Verkligen, man skall vara sig själv...det hjälper varken dig eller någon annan ifall man härmar någon och eller försöker föreställa något helt annat än vad man är...alla slags människor behövs här i världen...även negativa och eller hatiska människor behövs, dom är bara tillfälligt i vilse...även vilse-gående människor är människor...andra kan lära mer av dessa vilse-gående människor, lära mycket om sig själv om ingenting annat :) .det bästa är att vara så positiv som man kan...positivitet skapar mer positivitet...positivitet smittar mycket mer än negativitet...ju mer positivitet man kan skapa här i världen, desto finare kommer vår planet att vara.


Många vill underkänna intuition som en kvinnlig grej.  Och flytta upp den manliga intelligensen. Förut betedde många så. Idag vill dom flesta ge kvinnan och mannen samma värde. Det är så det skall var. Jag tror att männen har också intuitions känslan, men det är en helt annan sak att erkänna det. Och det på grund av att intuitionen har alltid stämplats som en kvinnlig attribut. Med andra ord, det är bra att ha både intuition och intelligens, dessa två kompletterar varandra mycket bra. Både kvinnor och män har dessa 2. Det gäller bara att lära leva med båda två i en balans.


Siden är eller kan göras ju tunt och följsamt. Det smeker kvinnans kropp som om det vore kvinnans egen hy. Då ser man alla kvinnans ”kurver” fast hon har kläderna på. Det är väl det som menas att sidenet uppfans för att kvinnorna skulle kunna gå nakna med kläderna på. Nuförtiden särskilt på sommaren här i väst går kvinnorna halvnakna och visar sina kurvor, icke kurvor, fett-valkar, beneangel, mmm utan silkeskläder och alla gånger ser det inte särskilt fint ut och samma gäller även mannen.


Med trädgren menas väl våran personligheter, hurudana vi är, våran utseenden och våra gener. ..Trädstammen är det varifrån vi härstammar, vår släkt, mamma och pappa... Trädgrenen, det är vi, det vad vi blivit efter födsel, vad vi ärft och senare i livet anammade egenskaper, åsikter, vad vi pratar och självklart alla våra handlingar...
Av allt detta kan man se, vilka vi är, hurudana vi är... Vilken slags trädgren man är, det kan man inte gömma eller hålla hemligt... Allt detta kan andra se och höra hos oss... Även vår kropp-språk talar vilka vi är.


Varför skall man ändra på sin man eller sin kvinna? ..Låt den andre vara... Man kan ju påpeka om det skulle gälla några viktiga saker... Men att försöka ändra på sin partner helt och hållet till sådan som man inbillar att den andre skall vara, är nedrigt gjort...Både kvinnor och män bör lära sig att bli tolerantare mot varandra, toleranta mot andra... Man kan ju inte ändra på andra människor i inbillningen att bara ens eget sätt är den enda rätta....Det finns så många personligheter som det finns människor på planeten Jorden... Alla kan inte vara som du. ..Alla människor är unika.En kvinna är aldrig frivilligt en dörmatta åt någon.

.En feminist vill absolut inte vara en dörrmatta. Tvärtom, feministen iaf den extreme feministen vill vara minst likadan som männen, kunna allt som män kan, vara lika stark som männen, kunna jobba med alla manliga sysselsättningar....Den extreme feministen stannar inte där, hon vill även ändra på männen. Männen måste enligt henne börja visa sina kvinnliga sidor, diska, ta hand om barnen, städa, sy…men kvinnan då? Hon vill inte göra alla manliga jobb. Vad är det för något???Främlingsfientliga är rädda för sig själva...rädda att vara "dumma", ovetande...därför predikar dom om andras dålighet för att försöka påskina utåt att just dom själva skulle vara bra människor...det är så genomskinligt som det bara kan vara :)
Alla människor är likadana. När vi inser det, är det meningslöst att vara främlingsfientlig. Även d som är främlingsfientliga, kan antas råka för främlingsfientlighet, öga för öga, tand för tand…I alla folk finns det främlingsfientliga. Att neka detta är att ljuga. Det främlingsfientlighet som syns och hörs i Norden, är mest det nordiska folkets rädsla mot det främmande som hörs. Men man får inte försöka gömma invandrares främlingsfientlighet ifall främlingsfientlighet kan ses eller höras. Alla skall behandlas lika. Men det nordiska folket måste ta itu med sin främlingsfientlighet, nu, på en gång, vi är mest, flest, majoritet, det är fult och ointelligent att hacka på minoriteter.Sluta hata...lär dig tycka om alla...alla har något gott i sig...se det goda hos andra.

Hat är mycket destruktivt. Hat dödar den egna själv-känslan. Hataren har stagnerat. Hataren har dålig fantasi. Hataren kan inte ens fantisera om positiva saker. Hatarens all energi går ut på att hata andra och samtidigt hatar d sig själva....Hata inte invandrare, hata inte romer, hata inte muslimer, hata inte judar, hata inte dig själv. Rasism är det samma som att hata någon som tillhör ett annat folk, ett annat kultur. Sluta hata, sluta vara rasist. Bli en intelligent och empatisk människa istället.Den vise vet, hon har erfarenhet...dåren vet inte, dåren ingen erfarenhet har, dåren bara hör vad andra pratar...

Det är alltid bättre att hålla till det man vet är sant. Det man sett med egna ögon, det man har känt själv, det är hänt. Dåren däremot pratar hela tiden det han hört andra säga. Dåren pratar om andras erfarenheter och helst andras fantasier....T.ex många rasister pratar om oss invandrare mycket illa, d tycker att alla invandrare är bara skit, trots att dessa rasister känner knappast några invandrare. Där kan man säga att dåren pratar om sådant han hört och dåren fantisierar.


Ibland är det mycket svårt att älska andra...älska är en så stark utryck...kanske kan man säga, tycka om...men då skulle det ju inte vara samma som att älska...älska kan man dock utrycka sig på många olika vis...bättre att börja någonstans...lära sig att älska ens lite grand...med tiden kanske man kan älska vem som helst, när som helst...om man verkligen vill älska andra, måste man nog lära det...man får ingenting gratis här i livet...inte ens förmågan att älska andra...man måste lära det själv, hur svårt det än är...
man skall granska sig själv...älskar du dig själv...man skall älska sig oavsett sina fel och brister...älska dig...förlåt dig själv...kanske då sakta men säkert ökar förmågan att älska andra.