Du vill inte ha mig.-------Vill du inte ha mig som jag är – så är det inte mig du vill ha. (ordspråk)

Den som hela tiden vill ändra på andra, vill inte ha dessa människor i sin närhet. D vill istället ha någon d drömmer om. D vill förändra den andre. Det är då inte gillande, utan det är ogillande.
Om man tycker om någon, d accepterar man den människan sådan som han/hon är.
- Ha detta i minnet nästa gång när någon försöker ändar på dig. Ingen vill ändra på den man tycker om.

Rökare lever farligt.-----Rökare är som vanliga människor, fast inte lika länge. (ordspråk)
Rökare förkortar sin livstid. Tobaken förkortar livet med lera år. Rökare lever inte lika länge som icke-rökare. Generellt alltså.
I början lever rökare som vanligt. Med tiden börjar rökare käna av sin rökning i hälsan. Rökning ger en massa gifter som förkortar levnadstiden.
Sluta röka. Varför dra gift in i dina lungor? Det går att sluta röka. Var hård och bestämd mot dig själv, då klarar du att sluta röka. Du kommer att må bättre efter att du slutat röka.

Dina fel, andras fel.-----Behandla andras fel lika försiktigt som dina egna (Kinesiskt ordspråk)
Oftas brukar det vara så att man kritiserar friskt andra människors fel, men tror att det egna felet existerar inte och därmed kan man inte ta emot kritik. Men om man kritiserar andra, bör man också tåla kritik som är riktad mot en själv.

Framtiden och det förflutna.----Den vise bygger inget hopp om framtiden och ångrar ingenting i det förflutna. (ordspråk)
Visst kan man fantisera vad som helst, men det är inte det samma som att vilja ha det så i framtiden. Det är hälsosamt att fantisera. Men det är ohälsosamt att vänta för mycket av framtiden.
Det är meningslöst att ångra det förflutna, hänt är hänt. Man måste acceptera sin förflutna, det är ju ens historia och den innehåller både gott och ont. Sådant är livet.

Säger du vad du tänker?------Tänk på vad du säger, så du inte säger vad du tänker. (ordspråk)
Om man inte tänker det minsta på vad man säger till andra, säger man sådant som man tänker. Alla vet vi ju hurudana tankar människan har. Våra tankar är oftast mycket negativa och kritiserande och elaka. Men vi säger inte det vad vi tänker. Vi är alltså oärliga. Men samtidigt är vi medgörliga, emotionella och sociala. Vi flesta alltså väljer våra ord, t.ex att inte såra andra. Medans det finns vissa som vräker elakheter ur sin mun, sådana tänker inte det minsta på vad d skall säga. Då är det lätt att såra andra, vara elak.

Vill du alltid ha sista ordet.------Vill du alltid ha sista ordet, talar du snart med dig själv. (ordspråk)
Om du alltid vill ha sista ordet, kommer du inte ha många att prata med. Du blir lämnad ensam, nästan ensam. Kloka människor lämnar dig, för det är ingen mening att diskutera med dig, för du lyssnar inte vad andra säger. Det enda som betyder något för dig, är dina enga ord, dina egna åsikter. Bara lika envisa tjatare fortsätter tjata med dig. Du missar alla kloka människor. Men är det inte så att lika leker bäst med varandra? Kloka med andra kloka och tjatare/dum med andra tjatare/dumma. Så är det.

Den vise talar av erfarenhet, dåren om det han hört.-----”Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.” (Turkiskt ordspråk)
Det är alltid bättre att hålla till det man vet är sant. Det man sett med egna ögon, det man har känt själv, det är hänt. Dåren däremot pratar hela tiden det han hört andra säga. Dåren pratar om andras erfarenheter och helst andras fantasier.
T.ex många rasister pratar om oss invandrare mycket illa, d tycker att alla invandrare är bara skit, trots att dessa rasister känner knappast några invandrare. Där kan man säga att dåren pratar om sådant han hört och dåren fantisierar.

Kan du förlåta?------”Den som förlåter utan att glömma har aldrig förlåtit.” (Italienskt ordspråk)
Man glömmer inte, man glömmer inte varken det positiva eller det negativa som hänt eller sagt. När man blir gammal och gaggig, det är väl då man glömmer?
Förmodligen menas här med glömma att man tjatar inte om gamla händelser, tar inte upp d och fortsätter anklaga eller påminner om händelsen hela tiden.
Man har inte förlåtit fast man kanske sagt att man förlåtit, ifall man påminner om händelsen.
När man har bearbetat händelsen, förlåtit och knuffat händelsen åt sidan, i ett slags minnesbank i hjärnan. Man har alltså inte glömt, men man har förlåtit och iom att man har förlåtit, låter man händelser vara där i minnesbanken. Enkelt eller hur?

Ju mer mannen dricker, desto vackrare tycker han att kvinnan blir.--------Alkohol har en märklig effekt på kvinnan. Ju mer man dricker, desto vackrare blir hon. (ordspråk)
Alkohol har förmågan att göra mannens ögon svaga, ibland halvblinda. Mannen tittar då som genom ett solglasögon. Skulle tro att det samma gäller för drickande kvinnor, ju mer d dricker, ser d männen manliga och fina.
Det bästa är att inte dricka alls eller dricka måttligt, eller hur? För mycket alkohol är som en katastrof, ett dåligt skämt.

Är det roligt att arbeta?-----Om det vore så roligt att arbeta som många påstår, så skulle borgmästaren hugga sin ved själv.” (Svenskt ordspråk)
Jag har hört många påstå att det är mycket roligt att arbeta och att d skulle inte stanna hemma ens om d fick så mycket pengar att d klarade sig. Hur tråkiga och monotona deras arbeten än är, påstår d att d skulle arbeta.
Det finns många som vågar inte erkänna för andra att egen ledig tid är den bästa tiden. D kanske tror att man tyckte att d var lata. D bryr sig vad andra tycker om d, därför vågar d inte ge ett ärligt svar. Sådana människor skall man vara försiktig med, d pratar ju inte helt ärligt.

2014-01-13
Är det roligt att arbeta?? ---(”Om det vore så roligt att arbeta som många påstår, så skulle borgmästaren hugga sin ved själv.” (Svenskt ordspråk))...Jag har hört många påstå att det är mycket roligt att arbeta och att dom skulle inte stanna hemma ens om dom fick så mycket pengar att d klarade sig. Hur tråkiga och monotona deras arbeten än är, påstår dom att dom skulle arbeta...Det finns många som vågar inte erkänna för andra att egen ledig tid är den bästa tiden :) Dom kanske tror att man tyckte att d var lata. om bryr sig vad andra tycker om dom, därför vågar omd inte ge ett ärligt svar. Sådana människor skall man vara försiktig med, dom pratar ju inte helt ärligt.

2014-01-14
 Elakt prat bakom andras ryggar---Öronen hör pratet, hur man pratar, vilken tonläge man har, vad man pratar, vem man pratar om...Tänk, stanna en liten stund...Den som talar illa om andra i din närvaro, talar illa om dig i din frånvaro (arabiskt visdom)...Hör du ofta illasinnat prat eller elakt skvaller om andra..kan du vara mycket säker på att den illasinnade personen pratar illa även om dig, bakom din rygg...Var försiktig...lita inte blindt..ta inte del i illasinnat prat om andra människor...Det bästa är att vara artig och förklara att man måste gå dit eller dit, ifall man vill inte vara rak och ärlig och säga emot...Att säga emot i en sådan situation är detsamma som att börja bråka...Var och en väljer hur man skall agera i dessa elakartade tungornas närhet.

2014-01-14
 Elakt prat bakom andras ryggar---Öronen hör pratet, hur man pratar, vilken tonläge man har, vad man pratar, vem man pratar om...Tänk, stanna en liten stund...Den som talar illa om andra i din närvaro, talar illa om dig i din frånvaro (arabiskt visdom)...Hör du ofta illasinnat prat eller elakt skvaller om andra..kan du vara mycket säker på att den illasinnade personen pratar illa även om dig, bakom din rygg...Var försiktig...lita inte blindt..ta inte del i illasinnat prat om andra människor...Det bästa är att vara artig och förklara att man måste gå dit eller dit, ifall man vill inte vara rak och ärlig och säga emot...Att säga emot i en sådan situation är detsamma som att börja bråka...Var och en väljer hur man skall agera i dessa elakartade tungornas närhet.

2014-02-07
 Smicker----Älskar du att få smicker? ...Smickrare smickrar...vill något...mycket smicker...mycket skitsnak också...Alltså, var försiktig...Smickra kan man någon gång, när det behövs, när det är rätt...men evig smickrande, nej...det är inte ärligt menat...när det inte är ärligt menat, då lär det även komma annat som inte är ärligt...Iakta följande: Akta dig för den som smickar dig otillbörligt, hon kommer också att klandra dig orättvist (arabisk visdom)

2014-02-12
Var modig och våga fråga.....Att fråga riktigt är att veta mycket (arabisk visdom).....Genom att fråga, man lär sig...när man är modig, då frågar man...En som är lite dum, bakom flötet, vågar inte fråga, han vill inte verka dum och obildad...En klok människa vågar frågaen klok vågar visa att han vet inte allt, en klk människa frågar...och lär...

2015-03-27
Våga fråga...Det är bättre att fråga och verka dum, än att inte fråga och förbli dum. / Kineskiskt ordspråk...När man inte vet, men är dum och oläst...kommer med egna konstiga påståenden...då har man inte vågat fråga......istället pratar den personen hatiskt och elakt t.ex om religioner...det fattas...vetande...men dumma vill inte veta...dom vill fortsätta med sitt elaka prat...i tron att det är sanningen...fast sanningen är att dom vet inte...men dom tror sig veta...och är helt ovilliga att ta reda påsanningen..dom fortsätter att vara dumma och ovetande..dom söker inte sanningen...dom förblir dumma...av egen fri vilja...stackare...Hur hjälpa dessa människor? ..Genom att lära dom...Men om dom struntar i lärdomen? ...Då är dom verkligen dumma...idiotiskt beteende...kanske dom är bortom all hjälp

2015-03-27
Våga fråga...Det är bättre att fråga och verka dum, än att inte fråga och förbli dum. / Kineskiskt ordspråk...När man inte vet, men är dum och oläst...kommer med egna konstiga påståenden...då har man inte vågat fråga......istället pratar den personen hatiskt och elakt t.ex om religioner...det fattas...vetande...men dumma vill inte veta...dom vill fortsätta med sitt elaka prat...i tron att det är sanningen...fast sanningen är att dom vet inte...men dom tror sig veta...och är helt ovilliga att ta reda påsanningen..dom fortsätter att vara dumma och ovetande..dom söker inte sanningen...dom förblir dumma...av egen fri vilja...stackare...Hur hjälpa dessa människor? ..Genom att lära dom...Men om dom struntar i lärdomen? ...Då är dom verkligen dumma...idiotiskt beteende...kanske dom är bortom all hjälp

--------------------------------------------------------------------

2016-05-21
Vandra på Jorden...”Det äkta miraklet är inte att gå på vatten eller i luften,
utan att vandra på jorden.”
-- (ordspråk)

Mirakel sägs vara något som verkar onaturligt, något som händer och kanske har hjäpt någon.  Men vanligtvis finns det helt naturliga förklaringar till dessa sk mirakel. Mirakel händer ju för det mesta bland religiösä människor.
Men mirakel kan hända vem som helst, alltså något oerhört kompöiserat, Mirakel kan vara inbillning, eller som sagt helt naturligt orsakat. Men det att man vandrar här på Jorden kan kanske kallas för mirakel.
Livet är ju inte lätt alla gånger. Det krävs mod att vandra här och försöka skapa ett bra liv för sig. Jorden är ju inte särskilt trevlig ställe för alla människor, det finns mycket ondska här på Jorden. Det är ett slags mirakel att kunna leva här, må bra under sin vandring i livet.

2016-07-05
Att göra dumheter
En som inte gör dumheter som ung, gör det som gammal.”
-- Svenskt ordspråk

Alla gör dumheter ibland, både stora och små dumheter, man gör dessa dumheter både som ung och gammal, 
livet är sådant...vi är inte fullkomliga ännu, vi felar hela tiden, antingen i våra handlingar, i våra ord, 
eller i våra tankar, vi tänker ju ofta helt knäppa tankar, det finns alltså inga människor som inte gör dumheter, bäst att erkänna detta så att man slutar inbilla sig vara någonting som ingen människa inte är.


2016-08-20
Hata inte

Hata inte, 
diskriminera inte, 
var inte en rasist, 
hata inte andra, 
hata inte dig själv, 
lär älska istället, 
tyck om alla, 
låt kärleken flöda.

Hat är bara brist på fantasi. -- (kloka ord)
Hat är mycket destruktivt...Hat dödar den egna själv-känslan...Hataren har stagnerat...Hatarens all energi går ut på att hata andra och samtidigt hatar hataren sig själv....Sluta hata...Bli en intelligent och empatisk människa istället.


2016-09-22
Internationell kärlek vinner

Kärleken vinner, 
internationell kärlek, 
kärlek utan gränser, 
tolerant kärlek, 
frihet åt alla, 
kärlek för alla.

”Människor kan bo fjärran från varandra men inget avstånd kan skilja älskande hjärtan”
-- (arabisk ordspråk)
Kärlek utan gränser...Internationell kärlek över alla gränser, det är kärlek som ingenting kan skilja åt, inte ens olika staters politiker och lagar, till slut möts de älskande igen och lever lyckliga i alla sina dagar...Sådant sker mycket, både då och nu. Kärlek tittar inte efter hudfärg eller nationalitet eller folk.


2016-09-30
Världen är en komedi
Välden en teater, 
skådespeleri, 
alla spelar, 
spelar sin egen race, 
spelar teater, 
kaos råder.

Akta dig för den som smickar dig otillbörligt, hon kommer också att klandra dig orättvist.
- arabisk ordspråk


2016-12-31
Smicker
Vad vill smickraren, 
smickrar alla, 
pratar skit om alla 
bakom ryggen på en, 
akta dig, 
var försiktig :)

Akta dig för den som smickar dig otillbörligt, hon kommer också att klandra dig orättvist.
- arabisk ordspråk


2016-12-31
Din hemlighet
Din hemlighet, 
bara din, 
behåll din hemlighet, 
bli inte din hemlighets fånge, 
ge inte ut din hemlighet.

Behåller jag min hemlighet, så är den min fånge. Släpper jag ut den, är det jag som är dess fånge.
- Arabisk ordspråk


2016-12-31
Tala illa om andra
Tala illa om andra, 
bakom ryggen kanske, 
sluta sluta, 
bli vän istället.

Den som talar illa om andra i din närvaro, talar illa om dig i din frånvaro
- Arabisk ordspråk

Om någon talar illa om andra till dig eller så att du hör det, kan du vara säker på att han talar även illa om dig bakom din rygg..så tänk lite...gå inte i fällan att följa med pratet och börja även du prata illa...håll dig borta från sådant...sådant har konsekvenser för dig när det bli känt detta illa prat om andra.


2016-12-31
Bevara din hemlighet
Har du hemlighetet, 
bevara den själv, 
du är bäst i detta, 
ger du bort din hemlighet, 
snart det ute är,

Det är bättre att själv bevara sin hemlighet än att låta någon annan göra det.
- Arabisk ordspråk

Jo du, berätta inte dina hemligheter för andra...du vet, om inte ens du själv kan behålla dina hemligheter, så du kan inte vänta dig att andra heller skulle kunna behålla dina hemligheter.


2016-12-31
Sidenkläder
Sidenkläder, 
lätta och svala, 
följer kroppens 
alla kurvor, 
allt syns :)

”Sidenet uppfanns för att kvinnorna skulle kunna gå nakna med kläderna på.”
-- (arabisk ordspråk)

Sidenkläder följer alla kroppens former och alla formerna synns ju då som man vore naken :)


2016-12-31
Familje-fostraren
Kvinnan fostrare är, 
familjen hon fostrar, 
hela familjen, 
detta kallas...
kvinnogöra :)

När du undervisar en man undervisar du en person, men när du undervisar en kvinna undervisar du en hel familj.-- (kinesisk ordspråk)

Kvinnan fosyrar familjen, mer eller mindre.


2016-12-31
Hat känslan
Hatar du, 
hat tärande är, 
brist på fantasi? 
kanske, kanske inte.

Hat är bara brist på fantasi.
-- (kloka ord)

Hata inte...hat är tärande...du lider med ditt hat...hitta en bra fantasi istället, en god fantasi, bli lycklig...sluta hata.


2016-12-31
En vise och en dåre
Den vise talar det 
han gjort, 
dåren talar om det 
han har hört

Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.”
-- (Turkiskt ordspråk)


2016-12-31
Skvaller-tant-gubbe
Skvallra inte, 
håll dig till sanningen iaf, 
prata inye om andra, 
låt andra vara.

-Försök leva så att du inte behöver vara rädd för att sälja din papegoja till byns skvallertant.
-- (ordspråk)


2016-12-31
Vad göra med skvallret
Skvaller, 
var inte rädd, 
skvallra ibland, 
se inte allt som skvaller, 
samhällelig debatt, 
politik, 
våga kritisera, 
våga säga din åsikt, 
bli inte stum :)

Jag avskyr att föra skvaller vidare. Men vad ska man annars göra med det?
--(ordspråk)


2016-12-31
Skrivs det om dig?
Vad skrivs om dig, 
skvallras det om dig, 
är skvallret sant, 
är skvallret osant...

Jag bryr mig inte om vad som skrivs om mig, så länge det inte är sant.
--(ordspråk)