Rakasta itseäsi, silloin kykenet rakastamaan muitakin ihmisiä
Rakasta lämimmäistäsi niin kuin itseäsi. Siinähän se monen vaikeus piilee, eivät osaa rakastaa itseään, niin eivät osaa rakastaa lähimmäisiäänkään. Kaikkein tärkeintä on tarkastella omaa vointiaan, tykkäätö itsestäsi, oletko tyytyväinen itseesi. Jos et tykkää itsestäsi, mieti miksi et tykkää itsestäsi ja koeta yrittää hyväksymään itsesi ja rakastamaan itseäsi. Silloin sinulla on suuret mahdollisuudet rakastaa lähimmäisiäsi. Sinun ei tarvitse silloin etsiä ja olla näkevinäsi omia vikojasi muissa ihmisissä, et tarvitse enää peilailla omaa “huonouttasi” lähimmäisissäsi.
Terveen, hyvän itsetunnon omaavan ihmisen tuntee siitä että hän ei koko ajan moiti muita ihmisiä, hän on suvaitsevainen ja lähimmäisiään rakastava ja hän ei ole fanaattinen.
Jokainen voi muuttaa itseänsä lähimmäistään takastavaksi, opettelemalla ensin rakastamaan itseään, silloin pikku hiljaa tulee esille se rakkaus kaikkia ihmisiä kohtaan. Suuremmoinen asia, eikö vai.
- Osaako rasisti rakastaa? Ei, ei osaa. Rasisti ei osaa edes rakastaa itseään. Siksi hän ei osaa rakastaa muitakaan. On ensin opeteltava rakastamaan itseään, ennenkuin kykenee rakastamaan muita.


Nauru pidentää ikää
Kaikki ei osaa nauraa kunnolla. Nauravat vain hieman ja teennäisesti. Hymykin näillä on vastahakoista, suu on vain hieman virnussa, mutta aitous kaukana. Mistä johtuu tuollainen? Johtuuko se hermostuneisuudesta? Tai tyytymättömyydestä itseensä ja tai elämäänsä?
Jokaisen tulisi opetella nauramaan. Totta on että sanon, opetella. Nauramaan voi opetella jonkin avustamana. Onhan niitä olemassa esim. naurukurssejakin. Minä itse saan usein railakkaita naurukohtauksia, nauran niin että en voi kontrollerata nauruani, en voi lopettaa nauramista. Sellainen nauru tekee hyvää kropalle ja etenkin psyykelle.


Ihmisen oma käsitys itsestään
Millainen on ihminen jolla on suuri ego? Kaikki ihmiset näyttävät ulospäin egoansa joskus. Mutta ihmiset joilla on suuri ego, he ovat hyvin kiinnostuneita itsestään ja kehuvat itseään. He on tietävinään kaiken paremmin mitä muut. Kaikki heidän puheet menee aina lopulta heihin itseensä. Suuri egoinen ihminen näkee vain itsensä ja heillä on vaikeata nähdä, tajuta että maailma ei pyöri ainoastaan vain heidän itsensä jalkojen alla. Ihmisen on etsittävä ja löydettävä balanssi oman egon ja maailman välille. Oma ego ei kiinnosta kovinkaan paljon kuita ihmisiä. Omasta itsestään puhuminen väsyttää kuuntelijat. Kaikki ihmiset tarvitsee ilmaa ympärilleen, tilaa itselleen. Siksi se on vaikeaa olla suuren egon omistajan lähettyvillä, koska on suuri vaara täyttyä vieraasta egosta ja alkaa voida huonosti. Totta kai on autettava muita, mutta auta niin että et satuta itseäsi, pidä hyvää huolta omasta minästäsi, älä anna muitten egojen vaikuttaa itseesi.


Anteliaisuus hyvyyden merkki on
Anteliaisuus, avuliaisuus, on osoitus lähimmäisenrakkaudesta. Anteliaisuus on hyvyyden osoitus. Se osoittaa että antaja, auttaja, hänellä on jalo, syvä sydän, empaattinen kanslainen. Kaikkein jalointa osoittaaon  hyvyyttää jo ennen kuin joku sanoillaan ilmaisee tarvitsevansa jonkin laista tukea. Anteliasta ihmistä kunnioitetaan, myös antelias ihminen kunnoittaa itseään, siksi hän on antelias, hän voi hyvin, hän kunnioittaa ja rakastaa itseään ja sitä mukaa hän oppinut on kunnioittamaan ja rakastamaan muitakin. Hyvä esimerkki anteliaisuudesta on esim. rahakolikon anto katumusiikkisoittajalle. Se on hyvyyden osoitus antaa soittajalle lantti. Ethän siitä edes rikastu tai köyhdy siitä, mutta katumisikantti on rahan tarpeessa. Älkää unohtako hädässä olevia, avun tarpeessa olevia, sairaita, käyhiä, kerjäläisiä, pakolaisia, jne jne. Ole antelias, ole hyväsydäminen, ole jalo, rakasta itseäsi ja rakasta muita.


---Mitä ajattelet?
Tee kysymys itsellesi: mitä ajattelit minuutti sitten? ..Harvoin muistaa mitä ajatteli minuutti sitten...Sillä ajatukset lentää salaman vauhdilla...ajatuksia tulee...ajatuksia uusia koko ajan tulee....hajanaisia ajatuksia...ajatukset lentää sinne ja tänne...Asia erikseen on jos alkaa ajatella jotain pitempään...se mieleen jää...Ajattele jos muut saisi tietää koko ajan mitä ajattelet :) Ei mukavaa taitaisi olla....Ajatukset kun olla saattaa hyvin omituisia...unelmia ja haaveiluita ja muuta sen sellaista...Minä annan ajatusten rauhassa lentää...kaikki ajatukset ole ei hyvää aivoitusta...siksi ne lentää ja leikkii ;) Tärkeintä on mitä antaa itsestään ulos...miten kommunisoi muitten kanssa.


Onko ihminen ajatustensa kaltainen?
Onko ihminen ajatustensa kaltainen? Osikseen on...ajatukset on sisäisiä aivoituksiamme...niitä paljon on...hyviä, pahoja, ilkeitä, naurettavia, älyttömiä, fantasiaa...ihminen peittää paljon ajatuksistaan, halua ei muitten tietävän mitä ajattelee...Mitä se kertoo? ...Se kertoo että olemme vielä hyvin vajaavaisia..psyykkemme on labiili ja ailahteleva...mieli muuttuvaa...mieli, ego hallitsee meitä...emme ole omien ajatuklsiemme herroja...olemme egon orjia...onneksi kukaan voi ei ajatuksiamme lukea :)  saamme pitää kaiken sisällämme piilossa jos niin tahdomme...Yksikään ihminen maanpäällä omista ei ainoastaan vain hyviä ajatuksia...


Rakkaus on
Rakkaus on...kaukonäköinen...hellivä...intohimoinen...nautinto...


Lempeä ihminen kaunis on
Lempeä ihminen...lempeä kaunis on...kaunis ja jalo ihminen. Kasvot loistaa hyvyyttä...kasvot kertoo lempeydestä...kauniit ja lempeät kasvot...Lempeät kasvot on ärtyneitten rumien kasvojen vastakohta.


Kissa-ihminen vs koira-ihminen
Oletko kissa-ihminen? ..Olet kissan palvelija, sinä palvot kissaa. Oletko koira-ihminen? ..Koira on sinun palvelija, koira palvoo sinua. Onko niin että koira-ihminen on hallitseva, määräilevä? Onko niin että kissa-ihminen on ystävällinen ja pehmeä?


Varma lempeyden merkki
Hellyys hulluja kohtaan on varma merkki lempeydestä...hellyydellä osoittaa hyvyyttä hullujakin kohtaa, malttiansa menetä ei...Hullu suutu ei, kun lempeän kohtelun saa.


Tunnemaailma
Tunnemaailna suuri...tunteet maailmaa hallitsee...tunteet ihmisiä hallitsee, omat tunteet...toisten tunteet...orjia tunteitten olemme. Oppikaamme tunteemme tuntemaan...elämään hyvillä poluilla.


2014-05-29
Auttaminen on tärkeää
Auttaa pakolaisia...se tärkeää on...pakolaisella parempi täällä asuntoa odotellessa...kuin hädässä muualla...Tärkeintä on olla pois sodan jaloista...tuntea turvallisuuta...nukkua yönsä hyvin...Auttamianen tärkeää on...toisten auttaminen osoittaa että osittaa ihmisarvon tärkeyttä kaikille.


2014-09-07
Vanhuus ja rypyt
Vanhuus ja rypyt yhteen kuuluu...kuihtuva ihminen...veltostuva iho...ryppyinen iho...luita kolottaa :) ...Ihminen...syntyy...kasvaa...elää ja oppii...keho rappeutuu...ihmisen kohtalo se on....kaikkien ihmisten kohtalo sama...Eletään iloisesti ja mukavasti...niin kauan kuin vain voi...Nauttikaamme elämästämme...rypyt kuuluu vanhenemiseen...hyväksykäämme se...mitään voi ei ikääntymiselle.


2015-02-16
Vihamies itselleen 
voi olla monella eri tavalla, tahallisesti tai tahattomasti...Ihminen ei tunne itseään täysin kokonaan...Ja vaikka paljon tuntisikin itseään...on se hyvin vaikeaa tunnustaa omia vikojaan muille...etenkin jos ei uskalla edes niitä tunnustaa itselleen...Variationer on tietenkin paljon meissä ihmisissä...He jotka on enemmän vihamiehiä itselleen...heillä on vaikeaa olla ystävällisiä ja tai ystäviä muille...Etenkin, olla ystävällisiä kaikille tuottaa vaikeuksia monille. 


2015-02-16
Tunnemaailna suuri
tunteet maailmaa hallitsee...tunteet ihmisiä hallitsee...omat tunteet...toisten tunteet...orjia tunteitten olemme...Oppikaamme tunteemme tuntemaan...elämään hyvillä poluilla.


2015-02-16
Onnellinen vs onneton
Onnellisisella ihmisellä on positiiviset ajatukset muista.,,hän voi hyvin...
Onneton etsii vikoja muista ihmisistä...hän huonosti voi 


2015-02-16
Paras ystävä?
Ihmisen paras ystävä? ..Parhain ystävä, on jokainen itse itselleen...niin se on...He jotka voivat erittäin huonosti...heistä voi sanoa samaa me muut...mutta he myös pitää itseään parhaan ystävänä itselleen...sillä ihminen näkee hyvin helposti egonsa ehdotukset totuuksina...Normaalisti...ystävä...paras ystävä on itse itselleen...Sillä se on niin helppoa kuunnella egoaan...uskoa siihen että näin se on...Kyllä se niin on. Tai onko? ..jokaisella on omat ajatuksest itsestä...Toisten ajatukset jostain toisesta on sekunda ajattelua toisesta...sillä kukaan ei tunne toista ihmistä samalla tavoin kuin itse kukin tuntee itsensä...vaikkakin itsetuntemus usein on värjäytynyt itserakkaalla egollamme...Näin on jokaisen ihmisen kohdalla.


2015-02-16
Ongelmien onginta
jotkut himokkaasti onkii itselleen ongelmia...Omat mielikuvat muista ihmisistä voi joillekkin tulla suuriksi ongelmiksi...He kuluttaa paljon aikaa oman ongelmansa kanssa...esim. antamalla pahaa mielikuvituksellista kritiikkiä muille...Silloin on sillä ihmisellä suuri ongelma...Ongelma ei ole hän jota kritisoi...ongelman omistaa kritisoiva itse...Ei ole tarpeellista kritisoida muita ja tehdä siitä suuri ongelma itselleen.


2015-02-16
Elämän pelko
Elämän pelko...Pelko toista sukupuolta kohtaan...pelko lähimmäisen rakkautta kohtaan...johtaa elämän pelkäämiseen...jokaista varjoa nuo pelkurit pelkäävät...jokaista ihmistä joka on erilainen he pelkää...Sellainen johtaa elämisen pelkoon...Elämää pelkääviä on paljon...He ei ymmärrä parantaa omaa elämäänsä...He kuvittelee että vain muissa ihmisissä on vikoja...Se on elämän pelkäämistä...Taitavat pelätä omaa itseäänkin...Elämää rakastava ei pelkää muita ihmisiä...elämää rakastava osaa rakastaa kaikkia...jopa heitä jotka on pahoja...Pahoja on ohjattava paremmille poluille..hyville poluille...näytettävä heille tietä...olla tien avaaja...Kaikki ei kuitenkaan ymmärrä vaihtaa huonoa polkuaan parempaan polkuun...sanoi heille mitä tahansa...Monen ihmisen akilleskantapää on huonojen polkujen kulkeminen...He on enemmän kuolleita kuin eläviä tunteiltaan. 


2015-02-16
Älä usko kaikkeen
Älä usko kaikkeen...Kaikkea mitä kuulee tai lukee...ei pidä uskoman...On aina otettava selvää mikä on faktaa ja mikä huhua ja tai vääristelyä...On tutkittava... eikä luotettava kuulemaansa...lukemaansa...on otettava alkuperäiset lähteet esille...katsottava pitääkö kuulemat ja lukemat paikkansa...Jos ei sitä tee...tulee kompastumaan omiin jalkoihinsa kun sokeasti uskoo muitten puheisiin ja kirjoituksiin...Opettele tunnistamaan faktat eroon mielipiteistä. 


2015-02-16
Pahaa puhuva
Se joka tulee huonojen argumenttejen kanssa...häntä voi vastustaa parhaiten antamalla hänen puhua...Siis parhain tapa vastustaa huonoa puhujaa...on antaa sen puhua...Näin voi tehdä....Kuunnella...lukea pahaa puhujaa...mutta olla hiljaa...on turhaa ajan haaskaa yrittää keskustella suuttuneitten pahaa puhuvien kanssa...Siinä sitten näkee kuinka kauan pahaa puhuja jaksaa yksikseen puhua. 


2015-02-16
Iva pikkusieluisten huumetta on
Pikkumaiset ivailee muita ihmisiä...Ivaamalla muita...he tuntevat olevansa parempia itse...Iva on heille kuin huumetta...He ivaa ihmisiä...he ivaa uskontoja...he ivaa kulttuureja...Iva on tärkeää heidän elämässä....Ovat jääneet kiinni huumeeseen nimeltä..."iva"...Iva-puheet...ivailut och negatiivistä ja detsruktiivistä...Iva loukkaa aina jotain...Kun iva loukaa...ilostuu ivajaa ja saa siitä huumeen tavoin riemua sieluunsa...riemua toisten kustannuksella.


2015-02-16
Rakasta lähimmäistäsi
Rakasta lämimmäistäsi niin kuin itseäsi...Siinä se monen vaikeus piilee... eivät osaa rakastaa itseään...niin eivät osaa rakastaa lähimmäisiäänkään...Kaikkein tärkeintä on tarkastella omaa vointiaan...tykkäätö itsestäsi...oletko tyytyväinen itseesi...Jos et tykkää itsestäsi...mieti miksi et tykkää itsestäsi ja koeta yrittää hyväksymään itsesi ja rakastamaan itseäsi...Silloin sinulla on suuret mahdollisuudet rakastaa lähimmäisiäsi...Sinun ei tarvitse silloin etsiä ja olla näkevinäsi omia vikojasi muissa ihmisissä...et tarvitse enää peilailla omaa “huonouttasi” lähimmäisissäsi...Terveen, hyvän itsetunnon omaavan ihmisen tuntee siitä että hän koko ajan ei moiti muita ihmisiä... hän on suvaitsevainen ja lähimmäisiään rakastava ja hän ei ole fanaattinen...Jokainen voi muuttaa itseänsä lähimmäistään takastavaksi...opettelemalla ensin rakastamaan itseään...silloin pikku hiljaa tulee esille se rakkaus kaikkia ihmisiä kohtaan..


2015-02-16
Älä toivo liikoja
Toivotko paljon? ..Jos ihminen koko ajan vain toivoo ja toivoo saavan sen tai sen...tai toivoo elämästään tulevan sellaisen tai tällaisen, jne...Silloin sen ihmisen elämä on täyteen toivomuksia joita hän odottaa...Odottaessaan toivomuksiaan hän on stressaantunut...koska lopulta ne toivomukset täyttää hänen aivot niin paljon että muulle ei ole enää tilaa...Sellaisessa ainaisessa toivomis tilassa ei ihminen voi hyvin...Jos opettelee olemaan tyytyväinen elämäänsä...saa sielulleen rauhan...kun ei tavoittele kuuta taivaalta eikä taivaan tähtiä…


2015-03-27
Äärirajat viisaudessa
Viisauden äärirajat...Viisaudellakin on äärirajat...jos ne ylittää on se hulluutta...Viisas ihminen osaa pysyä viisauden-rajojen sisäpuolella...Hän osaa taidon olla niin että hulluus ei hänessä ilmene...Viisas tietää rajat mitkä yhteiskunnassa hyväksytään....Hulluuteen vajonnut viisas...esim. politiikko...alkaa puhua ja kirjoitella rasistisesti maahanmuuttajista...Yhteiskunta tuomitsee hänet...Hän on tuonut esille huulluutensa...Viisaus antoi periksi
hulluudelle...Olikin enemmän hullu kuin viisas.


2015-04-01
Viha ja pelko
Pelko, viha...Muukalaisvihamielinen pelkää muukalaisia....Pelkuri hän on...
Kykene ei hän rakastamaan kaikkia ihmisiä...Rasisti on sama kuinmuukalaisvihamielinen...Rasisti on itse itsensä rasistiksi tehnyt...Kukaan ei ole vastuussa toisen teoista ja sanoista...Jokainen valitsee tiensä itse.


2015-04-03
Ole rohkea ja kysy

Kysymällä oppii...rohkea kysyy...Tyhmä uskalla ei kysyä, pelkää näyttää
tietämättömyyttään...Viisas uskaltaa näyttää tietämättömyytensä, kysyy ja oppii...Kysymykset ei ole tyhmiä...sen sijaa eräät vastaukset voi vaikuttaa tyhmiltä


2015-05-05
Sanasota

Sanaharkkaa syntyy helposti...jos alkaa moittia muita koko ajan...Sanat voi satuttaa...On varottava ettei loukkaa sanoillaan muita...vaikka suoraan haluaakin sanoa mitä tahansa...sanomalla...että "olen vain rehellinen"....Sillä tyylillä saa aina nenilleen muilta...on valinnut tien jolla moititaan muita... "Rehellisyys" sanoissa moittiessa jotakin...on vain sen ihmisen "rehellisyys"...ei muitten...sillä jokaisella ihmisellä on oma "rehellisyys" ja oma tulkinta.


2015-05-05
Oman kehuminen ja vieraan kritisointi

Miksi pitää aina alentaa jotain uskontoa? ..Ja ylistää jotain toista uskontoa? ..Tai ylistää uskonnottomuutta? ..Miksi ei voi tarkastella kaikkia uskontoja uskontoina...ilman äärikiivasta sananheittoa ja sen oman kehumista? ..Totta kai eri uskonnoissa on eroja...mutta kaikkein eniten on kuitenkin samanlaisuutta...Olisi paljon hienompaa jos etsii samankaltaisuutta...sillä eroavaisuuksista puhuttaessa tulee aina riita ja toisten haukkkuminen. 


2015-05-15
Lähimmäisenrakkaus
Ruotsin kielessä lähimmäisenrakkaus tarkoittaa kaikkia ihmisiä...ei siis ainoastaan lähettyvillä olevia ihmisiä...Rakasta lämimmäistäsi niin kuin itseäsi...Jos ei ole kykyä ja haluja rakastaa lähimmäisiään,
silloin se ihminen ei osaa rakastaa itseäänkään...oman rakkauden puutteesta itseään kohtaan...ei se ihminen tajua rakastaa muita...kun rakkaus on  hänelle aika tuntematon asia vielä...Kehoitan kaikkia rakastamaan lähimmäisiään...maailman ihmisiä..antamaa tukensa ja apunsa heille jotka esim. eniten apua tervitsevat...esim. pakolaiset on suuressa hädässä...opetelkaa mitä lähimmäisenrakkaus on ja opetelkaa ensin rakastamaan itseänne...kyllä se siitä sitten se lähimmäiserakkauskin valkenee mitä se on...Avatkaa sydämenne...


2015-05-20
Kaikki on "syntisiä"
Kaikki ihmiset tekee "syntiä"...Homoseksuaalisia on kaiken uskonnon harrastajissa...Samoin on esiavioliiton harrastajia myös kaikissa uskonnonharrastajissa...Syntinsä saa jokainen aikanaan anteeksi jos Jumala sen katsoo aiheelliseksi...Nykyaikana se on vain ääriuskovaiset etupäässä jotka nokka pystyssä sormellaan osoittaa muita...etsien ihmisiä joita haukkua, aivan kuin se olisi ihmiselle Jumalalta antama käsky haukkua muita ihmisiä ja moittia heitä heidän elämäntavastaan...On paljon parempi kun parantelee omaa elämäänsä ja antaa muitten olla...sillä kukaan meistä ei ole uskonveljiemme...uskonsisartemme, ja emme muittenkaan vartijoita...Vartioikaamme omaa elämäämme...vartioikaamme omia sanojamme...sillä sanat näyttää millaisia olemme ja tekomme kertoo suoraan
sielumme laadusta...Jos joku on homoseksuaalinen...ei se ole minun tai sinun asia tuomita sitä henkilöä... Kaikkeen miten muut elää...ei ole soveliasta takertua kiinni alkaen soimata ja syyttää syntiseksi...sillä jokainen on syntinen uskontojen teesien mukaan...Miksi syntinenosoittaa sormellaan muita syntisiä? ..Peilaavat omaa itseään siitä toisesta...näkevät omat vikansa...Vaikea huomata ja tunnustaa omia vikojaan...mutta ne omat viat heijastuu siitä toisesta ihmisestä...Ja tietenkin eräillä on suuri himo osoittaa muita sormellaan...se aiheuttaa hetken hurmiollisen tilan sellainen ihmisen mielessä...hän tuntee olevansa parempi kuin tuo tai tuo...Mutta se on vaan hetken hurmiotila...ihminen ymmärtää kyllä omat heikkoutensa ja häpeää itseään itselleen...siksi sormet usein eräillä osoittaa muita...syytellen ja tuomiten. 


2015-05-20
Nöyryytys

Jos tuntee itsensä nöyryytetyksi, voi siitä oppia ja muuttua paremmaksi ihmiseksi, tuntea että tulee kestämään enemmän mitä oli luullut aikaisemmin kestävänsä, esim. psyykkistä tunnetta kun on nöyryytetyksi jollakin tavalla joutunut. Tällaiseta oppii kaikki, sekä uskovaiset ja uskomattomat, jos on viisautta ottaa opikseen.
Lisäksi:
Se on jokaisen oma asia esim. nöyrtyykö Jumalan tahtoon vai ei ja kuinka paljon nöyrtyy vai nöyrtyykö vähän vain. Se on jokaisen henkilökohtainen asia, miten tulkitsee pyhien kirjojen sanomaa, sillä kaikki on tulkinnasta kiinni ja tietenkin siitä, valitseeko hyvän tien, tien jossa on mukana lähimmäisenrakkaus, hurskaus.... 


2015-06-09
Älä pelkää huomista
Kun kerran tässä maailmassa elämme, on yritettävä elää tässä maailmassa jotta toimeen tulisi. Turha huolehtia ja murehtia huomisen, tulevaisuuden murheista. Tulevaisuus tuo tullessaan jotain, mutta on terveellisempää ajatella tämän päivän elämäämme, sillä eläessämme teemme hyviä tai pahoja tekoja, eläessämme sanomme hyviä tai pahoja. On siis huolehdittava siitä mitä juuri nyt teemme ja sanomme, sillä se olemme, sinä, minä hän te ja niin edelleen. Huominen ei kerro muusta kuin omista kuvitteluistamme ja haaveistamme. Elämä tänään kertoo millainen ihminen on. Myös ihmisen menneisyys kertoo paljon ihmisestä.


2015-06-09
Kaikki olemme "syntisiä"
Kaikki ihmiset tekee "syntiä"...Homoseksuaalisia on kaiken uskonnon harrastajissa...Samoin on esiavioliiton harrastajia myös kaikissa uskonnonharrastajissa...Syntinsä saa jokainen aikanaan anteeksi jos Jumala sen katsoo aiheelliseksi.
Nykyaikana se on vain ääriuskovaiset etupäässä jotka nokka pystyssä sormellaan osoittaa muita...etsien ihmisiä joita haukkua, aivan kuin se olisi ihmiselle Jumalalta antama käsky haukkua muita ihmisiä ja moittia heitä heidän elämäntavastaan.
On paljon parempi kun parantelee omaa elämäänsä ja antaa muitten olla...sillä kukaan meistä ei ole uskonveljiemme...uskonsisartemme, ja emme muittenkaan vartijoita...Vartioikaamme omaa elämäämme...vartioikaamme omia sanojamme... sillä sanat näyttää millaisia olemme ja tekomme kertoo suoraan sielumme laadusta.
Jos joku on homoseksuaalinen...ei se ole minun asiani tuomita sitä henkilöä... Kaikkeen miten muut elää...ei ole soveliasta takertua kiinni alkaen soimata ja syyttää syntiseksi...sillä jokainen on syntinen uskontojen teesien mukaan...Miksi syntinen osoittaa sormellaan muita syntisiä? ..Peilaavat omaa itseään siitä toisesta...näkevät omat vikansa...Vaikea huomata ja tunnustaa omia vikojaan, mutta ne omat viat heijastuu siitä toisesta ihmisestä.
Ja tietenkin eräillä on suuri himo osoittaa muita sormellaan...se aiheuttaa hetken hurmiollisen tilan sellainen ihmisen mielessä...hän tuntee olevansa parempi kuin tuo tai tuo...Mutta se on vaan hetken hurmiotila...ihminen ymmärtää kyllä omat heikkoutensa ja häpeää itseään itselleen...siksi sormet usein eräillä osoittaa muita...syytellen ja tuomiten. 


2015-06-10
Ihmisen on osattava elää tässä ja nyt
Ihminen kasvaa sekä fyyssisesti ja henkisesti. Iän myötä alkaa tajuta, että elämme nyt tässä maailmassa, että meidän on osattava elää tässä maailmassa, eikä haaveilla muista maailmoista, sillä sellaiset haaveet on vain haaveita, haaveilulla tähtiläisyydestä, ei auta elämään tässä maailmassa, päin vastoin ehkä. Niin kovalta kuin se joillekkin saattaa tuntua, niin kaikkein tärkeintä on osata elää tässä maailmassa niin, että voi psyykkisesti hyvin kaikin puolin. Sillä täällä olemme, pois emme pääse muuta kuin kuoleman kautta sitten kun se aika koittaa. 


2015-06-12
Elä hyvin tässä ajassa
Miten elää...Jos haluaa pysyä "normaalin kirjoissa", silloin kyllä ymmärtää elää tässä maailmassa hyvin. Mitä hyötyä on haaveilla henkimaailmoista, koska snne kaikki pääsee aikanaan kuitenkin? Ehkä. Sillä kukaan ei tiedä varmuudella sanoa yhtään mitään. Tämä maailma missä nyt olemme, on kuin opetusta meille, kokeilua, kuka osaa elää tässä maailmassa hyvin ja voida hyvin. Kaikki on ihmiselle koettelua vain, kaikki ei kestä tätä maailmaa, heillä on psyykkisiä vaivoja. Terve ihminen jaksaa kaikki koettelemuksensa tässä maailmassa, oppii kokemuksistaan ja ymmärtää kohottaa sielunsa tilaa elämällä hyvin tässä maailmassa. Haaveet tuon puoleisesta elämästä, on haavaita. Paljon tärkeämpää on haaveilla tämän maailman elosta ja yrittää toteuttaa niitä, elää hyvin, tasapainoisesti sielunsa ja maallisen kanssa...Miksi olemme täällä nyt? Oppiaksemme jotain itsestämme, elämästä tällä planeetalla. Minne menemme kuoleman jälkeen, siellä opimme elämästä mitä se siellä on, mutta se on sen ajan murhe tai riemu, sillä kukaan ei tiedä varmuudella missä olemme kuoleman jälkeen.
(Tämä on minun mielipide. Seison jalat tukevasti maassa, en anna haaveiluitten viedä ylivaltaa ajatuksissani.) On osattava elää täällä ja nyt. Jollei täällä ja nyt osaa elää, silloin ei varmasti osaa elää muuallakaan ja sellainen ihminen etsii ja suree koko ajan, eikä osaa elää. Tuolloin se ihminen jää vajaavaiseksi koko ajan, kun ei ole oppinut elämään. Elämä on opettavaa ja itsensä parantaminen paremmaksi on opettavaa ja antoisaa. 


2015-06-26
Älä pelkää huomista
Kun kerran tässä maailmassa elämme, on yritettävä elää tässä maailmassa jotta toimeen tulisi. Turha huolehtia ja murehtia huomisen, tulevaisuuden murheista. Tulevaisuus tuo tullessaan jotain, mutta on terveellisempää ajatella tämän päivän elämäämme, sillä eläessämme teemme hyviä tai pahoja tekoja, eläessämme sanomme hyviä tai pahoja. On siis huolehdittava siitä mitä juuri nyt teemme ja sanomme, sillä se olemme, sinä, minä hän te ja niin edelleen. Huominen ei kerro muusta kuin omista kuvitteluistamme ja haaveistamme. Elämä tänään kertoo millainen ihminen on...Myös ihmisen menneisyys kertoo paljon ihmisestä.


2015-06-26
Ihmisen on osattava elää tässä ja nyt
Ihminen kasvaa sekä fyyssisesti ja henkisesti. Iän myötä alkaa tajuta, että elämme nyt tässä maailmassa, että meidän on osattava elää tässä maailmassa, eikä haaveilla muista maailmoista, sillä sellaiset haaveet on vain haaveita, haaveilulla tähtiläisyydestä, ei auta elämään tässä maailmassa, päin vastoin ehkä. Niin kovalta kuin se joillekkin saattaa tuntua, niin kaikkein tärkeintä on osata elää tässä maailmassa niin, että voi psyykkisesti hyvin kaikin puolin. Sillä täällä olemme, pois emme pääse muuta kuin kuoleman kautta sitten kun se aika koittaa. 


2016-04-03
Kaikki olemme vain ihmisiä
Kaikki olemme ihmisiä vain, omine ajatuksineen...kukaan meistä ei ole toinen toistamme parempia tai huonompia...Mutta tekomme ja sanamme kertovat millaisia olemme.


2016-04-04
Olet sanasi ja tekosi kaltainen
Jos ihminen ei tee mitään ja ei puhu mitään ja ei kirjoita mitään, silloin ei kukaan voi sanoa että se ihminen on sellainen tai tällainen, sillä se ihminen on töäysin tuntematon ja hiljainen, ei ole siis ilmaissut millään tavalla itseään, silloin hän vielä on yhtä hyvä ihminen ehkä...se ihminen ei ole vielä julkaissut ajatuksiaan ja mielipiteitään muille.
Mutta heti kun aukaisee suunsa, julkaisee silloin ajatuksiaan muille ja muut saa nähdä millaisia sen ajatukset on...joko hyviä tai pahoja ja sitten ne sanat ja teot määrittelee millainen se ihminen on :)
Paremmuudesta ei ole kysymys, eikä huonoudesta...on kysymys ihmisen sieluntilasta, millainen psyykke on, miten voi, onko lähimmäisiään rakastava tai ei...
Jos ihminen ei aukaise ajatuksiaan muille, muut ei voi tietää hänestä yhtään mitään ja silloin ei ole hyvä eikä paha eikä parempi muitten silmissä, vaan aivan samanlainen kuin kaikki muutkin tuntemattomat tai sellaiset jotka ei ajatuksiaan jakele muille.
Mutta heti kun aukaisee suunsa, antaa silloin ulos omaa itseään muille ja näyttää millainen on.


2016-04-09
Rypyt ja hymykuopat
Kun vanhenet, saat ryppyjä ... Se on aivan luonnollista ... Se on ajan myötä tulevaa ... Jokainen tulee vanhaksi jossain vaiheessa, jos saa elää kauan aikaa ... On hyväksyttävä rypyt ja pienet tai suuret vaivat, jotka tulevat iän myötä ... ei pitäisi vaipua apatiaan vain sen takia että on saanut ryppyjä ... täytyy oppia elämään niiden ryppyjen kanssa ... Kun on onnellinen ja hyväksyy itsensä, niin säteilee sitä ulospäin, kaikki voi nähdä, että tuntuu hyvältä ... specielt jos mitään vakavampaa vaikeutta tai sairautta ole...on vain ne pienet harmittomat rypyt...voi olla rauhallinen, tuntuu hyvältä, olla positiivinen ja nauttia elämästä.
Teen nyt juuri niin... nauttia elämästä, vaikka olen vanha ja hieman ryppyinen ... siitä huolimaatta, minä elän, olen kunnossa ... rakastan kaikkia ihmisiä...rakastan maailman kaikkia ihmisiä...elämä jatkuu ... kukaan ei välty vanhuuden rypyiltä :)


2016-04-16
Maailma ei pyöri oman navan ympärillä
Yhteiskuntaan on uskallettava ottaa osaa, sillä yhteiskunnassahan elämme...pahaa pitää uskaltaa vastustaa ja hyvyyttä pitää uskaltaa puolustaa ja tuoda julki...minä otan osaa kaikenlaiseen...en syvenny vain hyvyyteen ja lukijoita ja kommentteja onkimaan...minun elämäntarkoitus on avustaa hyvyyttä maailmassa ja kertoa pahuudesta ja yrittää kääntää pahuutta pois pahuudesta...sillä sehän on jokaisen ihmisen oma valinta millainen on ja miten käyttäytyy...kun valaistuu hieman, silloin voi pahakin muuttua hieman hyvemmäksi.
Annan suuren arvon sellaisille ihmisille jotka uskaltavat vastustaa pahuutta ja puolustavat hyvyyttä...kumpaakin on tehtävä...olla tasapainossa kaiken kanssa...maailma ei liiku ainostaan oman navan ympärillä...on osattava katsella maailmaa ilman että koko ajan puheet ja kirjoitukset pyörii oman navan ympärillä kirjoittamalla omista hyveistään ja niin edelleen :)


2016-04-24
Osaatko rakastaa itseäsi? 
Rakasta lähimmäisiäsi niin kuin 
rakastat itseäsi
...siitä näkee kuinka paljon 
se ihminen rakastaa itseään, tai rakastaako 
ollenkaan...tai rakastaako itseään vain vähän, 
Jos ei osaa rakastaan itseään, silloin ei osaa 
rakastaa muitakaan...silloin on itsekäs muita kohtaan, 
ei esim. halua että pakolaisia autetaan, jne.
Jos itseään osaa ja ymmärtää rakastaa tarpeeksi 
paljon, silloin on myös ymmärrystä rakastaa muita, 
täysin vieraitakin...silloin rakkaus näkyy auttamisen 
halusta...lähimmäisenrakkaus ei tunne rajoja,
lähimmäisenrakkaus on kaikkia ihmisiä käsittävä,
rakkaus on kaunista ja empaattista.


2016-05-04
Maailma kaipaa enemmän rakkautta
Rakkaus voittaa kaiken...ainakin melkein aina...
rakkaus tuo rauhaa ystävällisyyttä ja huomaavaisuutta ja
auttavaisuutta mukanaan...rakkaus tuo mukanaan
kansainvälistä rauhaa...rakkaus yhdistää ihmisiä...
rakasta kaikkia niin omalta osaltasi edistät ihmisten hyvinvointia.


2016-07-18
Ihminen
Maapallon asukas...ajatteleva ihminen...puhuva ihminen...muista aina, ajattele hyvää...toimi viisaasti...rakasta luontoa...rakasta kaikkia ihmisiä...rakasta itseäsi...näin hyvä tulee...maailma paranee...toimi maailman parantajana.


2016-07-18
Ajatukset lentää
Ajatukset lentää...lentää hiljaisuudessa...yön hiljaisuudessa...päivän hiljaisuudessa...lentävät sinne ja tänne...ajatuksetlentää...antaa lentää vaan...älä pysähdy...älä ajattele ajatuksiasi...
ajatukset tulee...ajatukset menee...älä välitä...nauti hiljaisuudesta...nauti hetkestä 
ihanasta :)


2016-08-07
Rajaton rakkaus
Rajaton rakkaus, 
rakkaus voittaa, 
rajat katoaa, 
kansainvälinen rakkaus, 
suurta on, 
rajat estä ei, 
rakkaus kukoistaa, 
rakkaus voittaa.

Rajaton rakkaus...valtioitten rajat ei rakkautta estä...rakkaus on rajatonta...vain muukalaisvihamielisten rakkaus on rajallista...kansainvälisten rakkaus on rajatonta...äärettömän avaraa ja antavaa...maailmalta oppii...maailma suuri on...rajaton rakkaus opettaa maailmasta, ihmisistä, kiúlttuureista, tavoista...se elämää rikastuttaa...katse muuttuu avaraksi...alkaa huomata enemmän samankalisuuksia kuin erilaisuuksia...erilaisuuksia on, mutta ne hyväksytään jos ne ei haittaa elämää...ja toisaalata, erilaisuus rikastuttaa...oppii että ei tuijota vain omaan napaansa...


2016-08-10
Anna anteeksi
Anna anteeksi, 
katso älä taakse, 
eteenpäin vaella,  
uudet hetket, 
iloa tuovat, 
surua tuovat, 
se elämää on, 
menneet menneitä on, 
anna anteeksi.

Anteeksi anto on hyvin tärkeää...Niin kauan kuin ei voi antaa anteeksi, tulee  voimaan hyvin huonosti...Lopulta kun koittaa se valoisa hetki...ja uskaltaa ja osaa antaa anteeksi...se helpottaa...helpottaa synkkää ja vihaista sieluntilaa...Anteeksi anto valaisee sielun...antaa voimia mennä eteenpäin... jättää negatiivinen taaksepäin...ei unohtaa sitä...mutta laittaa se tapahtuma pieneen "lokeroon" sen jälkeen kun on pystynyt antamaan anteeksi...sen jälkeen askeleet etenee keveästi elämässä 


2016-08-11
Uusi päivä
Uusi päivä, 
aamu pilvinen, 
aamu aurinkoinen, 
päivä valkenee, 
yhteiskunta herää, 
herää unistaan, 
herää aamuun uuteen, 
hymyillen, 
mieli iloisena, 
hyvää huomnta!

Valo silmiä häikäisee...aamu sarastaa...valoisena...mustat sadepilvet taivaalla liitää vinhaa vauhtia...aurinko välillä säteitään näyttää...miltä tuntuu...iloisuus aamulla antaa iloisuutta ja levollisuutta lopuksikin päivää...aamuhetket ihanat, sanelee ehkä päivän olotilan...muista hymyillä aamuisin...muista olla tyytyväinen...sadepilvet ei aamusta huonoa tee...opettele rakastamaan sadetta yhtä paljon kuin aurinkoista säätä...älä anna sään lannistaa itseäsi...pilvet liitää taivaallla, mutta ihmisen mieli hyvä olla voi...hymyilkäämme aamuhetkessä ihanassa...aloita uusi päivä iloisin mielin...voit silloin hyvin ja myös ympäristösi voi hyvin...iloisuus, positiivisyys on tarttuvaa aivan yhtä lailla kuin kiukkuisuus, negatiivisyys on tarttuvaa.


2016-08-20
Peilaatko usein itseäsi muista
Jokainen ihminen peilaa jonkin verran itseään muista...useimmiten alitajuntaisesti...ei tiedä peilaavansa...Mutta joskus tietää peilaavansa ja usein silloin se hermostuttaa ihmisen...ihan kuin häpeäisi omia ajatuksiaan...Tuo tunne on varmati tuttu meille kaikille jonkin verran...jos vain haluaa tunnustaa, että näin on...Kaikki ei halua tunnustaa tätä...he keksivät jotain muuta syyksi...eivät uskalla edes itselleen tunnustaa, että peilasivat.
On myös olemassa ihmisiä jotka syyttää kaikkia peilaamisesta...he tulkitsee...että se on niin...eivät tiedä...mutta tulkitsevat muitten sanomisia ja väittävät, että näin on aina...Omaa tulkintaansa alkavat pitämään todellisena totuutena muitten ihmisten ajatuksista...ihan kuin he olisi ajatusten lukijoita. :)
Asiahan on niin että toisista helpommin tunnistaa omat vikansa...taui on ainakin tunnistavinaan.


2016-09-29
Ainainen negatiivisuus ei ole hyväksi
Ainainen negatiivisyys kalvaa sydäntä js tekee elämän vaikeaksi kulkea...pieni epäily joskus ei pahaa tee...mutta ainainen epäily tekee vahinkoa epäilijälle monessa eri muotoa, epäilijä ei vain vielä ymmärrä tätä...
Totta kai asioista puhutaan ja jopa ehkä kiistelläänkin, sehän on normaalia elämää että on mielipiteitä...mutta jatkuva epäily ja negatiivisyys on haitallista ihmisen psyykelle...negatiivisyys harvoin tuo hyvää mukanaan ihmiselle, epäilijälle...miksi negatiivisyys houkuttelee? ..ehkä siksi jos ei kerta kaikkiaan osaa olla positiivinen, ei ole oppinut vielä...vaikka positiivinen onkin, ei se todellakaan tarkoita sitä että käännetään jatkuvasti toinen poski esille jokaisessa tilanteessa :)
Elämänkoulussa oppii koko ajan jotain uutta...elämänkoulu kehittää ihmistä...kaikesta oppii jotain...ehkä joskus jopa oppii sen että hyvyys on hyvää ja pahuus on pahuuttaa ja lopettaan pahuuden harrastamisen elämässään ja yrittää etsiä vain positiivisiä teitä itselleen...sillä nehatiivisuus on kalvavaa ja turmelevaa...negatiivinen ihminen säteilee, värähtelee pahaa negatiivisuutta ympäristöönsä ja läheskään kaikki ei vielä osaa olla neutraalisti negatiivisen läheisyydessä, jolloin se negatiivisyys on tarttuvaa, kuin bacilli...