avlang-16.jpg?1563955697

Egna åsikter är kära för dom flesta. Vissa tycker att deras egna åsikter är dom enda rätta åsikterna. Dessa individer gör oftast allt för att övertyga andra att "så här är det". Dom har liksom väldigt svårt att inte att åsikter är bara åsikter att åsikter är inte detsamma som fakta
Nästan alla vill förmedla sina åsikter till andra, lufta på sina åsiker, får bekträffelse att så är det. När man får mothugg, brukar man försvara sin åsikt och låter det sedan vara utan att börja bråka och leka allvetare, bäst i världen.
Men när den egna självkänslan fått ett törn av mothugg, sjlävkänslan dalar och ilskan börjar brinna, då tittar fram den elaka sidan av individen, nu börjar ofta personpåhopp hagla över den oliktänkande. När någon tar avsteg från sakfrågan och istället börjar med personpåhopp, då kan man vara säker på att den individen håller inte måttet "civiliserat-kommunkation".
Då är det bäst den andra parten lämnar diskussioner, för den leder ingenstans vettigt. Dit den leder är gräl, ordkrig, och sårade känslor.