Varför görs det inte mot arbetslpats-mobbning? ..Kränkande särbehandling är förbjudet, men det räcker inte.
Det som gäller idag är att mobbarna finns kvar och fortsätter att mobba... Man gör alltså i princip inget för mobbarna. .Istället attackeras många gånger den mobbade, man föreslår till den mobbade att byta arbetsplats ifall hon/han trivs inte...Man försöker rehabilitera den mobbade...Mobbarna vågar man oftast inte göra något åt...Varför?..
Varför inte rehabilitera mobbarna istället? ..Det ända rätta vore att ge den hjälp till den mobbade som behövs, men samtidigt ta itu med mobbarna, börja rehabiliteringen med mobbarna...Om mobbarna vet att slutet på deras mobbning är rehabilitering, skulle säkert många mobbare tänka två och tre gånger innan dom börjar mobba någon. man kanske vågar inte börja mobba när man vet att man åker på rehab och man kanske skäms.
Det pågår mycket vuxen mobbning på arbetsplatserna...Det kostar samhället mycket pengar...Det som kostar allra mest är mobbarna, för det är ju mobbarna som är skulder till att mobbade behöver hjälp... Mobbare orsakar tragedier i samhället, tragedier i dom mobbades liv...
När skall politikerna och andra beskutfattarna vakna och äntligen våga angripa mobbarna?
PS: har själv fått känna hur det känns att bli mobbad.

1cajag1.jpg?1582703858