T
2018-07-04
Uskonnon Islam ja muslimien kritisoinnista

Kyllä se on muslimien taholta sekä hyväksyttyä ja ei hyväksyttyä että heitä kritisoidaan blogeilla, foorumeilla ja kommenteissa.
Sehän on yksilöllistä kuinka paljon sietää itseensä kohdistuvaa kritiikkiä ja tai pilkkaa. 
Se on samalla tavalla esim. suomalaisen kanssa, suomalaistenkin taholta sekä hyväksyttyä ja ei hyväksyttyä että heitä kritisoidaan blogeilla, foorumeilla ja kommenteissa. 
Suomalaisille pätee sama että se on yksilöllistä kuinka paljon sietää itseensä kohdistuvaa kritiikkiä tai pilkkaa.

Minäkin olen joskus saanut  vastaan rasismikortti jos olen hiemankin kritisoinut suomalaisia, 
jotta miksi suomalaisten katsotaan olevan luvallista kritisoida muslimeja, mutta muslimit ei saisi kritisoida suomalaisia?

Tuota voi tietenkin kutsua sanahelinäksi :) mutta totta se silti on jos vain uskaltaa katsella asiaa avoimin silmin.

Toisekseen, kritiikki on satuttavaa, kritiikki voi tehdä kipeää, vahingoittaa. 
Kritiikin antaja sanoo kritiikillään että olet huono, olet huonompi kuin me ja alkaa vaatia muutosta, mutta jos se toinen antaa samalla mitalla takaisin ja alkaa ktisoida sitä kritisoivaa, niin se kritisoiva suuttuu ja ei hyväksy sitä että häntä kritisoidaan.

Mitä tulee uskontoon Islam, niin esim. Koraani ei varsinaisesti sorra naisia. Se on yhteiskunnassa mies joka sortaa naisia ja on etsinyt kohtia Koraanista joita se mies sitten tulkitsee niin että hän mukamas saisi luvan kohdella naisia huonosti ja väkivaltaisesti.

Jos mies väittää että Koraani antaa luvan kohdella naisia huonosti ja väkivaltaisesti, on silloin osattava todistaa se Koraanin kanssa, näyttää kohdat Koraanaista missä hänen väitteensä on. 
Mutta tässä piilee suuri vaara sen takia että ei ymmärrä mitä Koraanin jakeessa sanotaan ja tarkoitetaan, etenkin kun ei ole arabian kielen taitoinen ja monilla ei ole ketään keneltä kysyisi ja monet ei edes haluaisi kysyä keneltäkään, he tyytyvät siihen mitä heille on syötetty, sillä he tykkäävät siitä kun Islamia kritisoidaan, he ei halua oppia uskontoa Islam, he tyytyy siihen mitä itse ajattelevat asiasta tai mitä fanaatikot sanoo tai mitä terroristit sanoo.
Ja toisekseen, yksi kokonaisuudesta erotettu jae ei aina anna täydellistä kuvaa siitä mitä tarkoitetaan, täytyy siis olla huomaavainen missä yhteydessä se jae on.

Koraanissa ja Raamatussa on paljon kaikenlaista. Jos lulee noita kirjoja samalla tavalla kuin piru lukee Raamattua, niin aivan varmasti hän tulee ulosantamaan itsestään fanaattisien mieliteitä ja tulkintoja kuvitellen sen olevan tavallisten uskovaisten muslimien Islamia. 
Pitäisi siis osata erottaa jyvät akanoista :)

Kaikki muslimitaustaiset ei ole uskovaisia, monet uskoo samalla tavalla kuin tapakristityt, vain hieman tai ei ollenkaan. 
Se taitaa olla vähemmistö josta todella uskoo., uskoor auhallisesti.
Fanaatikot uskoo kuuluvasti ja toisia syyttävästi ja vaatii muita olemaan oman tahtonsa alla.
Uskottomat vaatii uskovaisia olemaan tahtonsa alla ja lopettamaan uskominen....ja niin edelleen....

 

2018-07-04
Jotkut näkee muslimeja kaikkialla 

Aika huvittavaa että jotkut yrittää työntää kaikkiin kirjoituksiini kommenttejaan mukaan vihamielistä näkemystään Islamista ja muslimeista...se osoittaa että viha Islamia vastaan on takertunut takiaisen tavoin kiinni aivoihin...se ei ole aitoa fobiaa...se on kuin fixidea jota pitää toistaa joka ikinen päivä, kaikkialla...mutta tuollaisten tulee varoa että siitä fixidesta ei ajan mittaan kehity täysi fobia, islamofobia...
Aforismi: Joukossa tyhmyys tiivistyy. Täysin samanmielisten joukossa tyhmyys kivettyy.
Osa yhdestä julkaisemattomasta kommentista"Noinhan se islamin monokulttuurissa on että joukossa tyhmyys tiivistyy. Erilaisia mielipiteitä ei suvaita."
Nåja, nuo sanat pätee kaikkiin, kristittyihin ja islamofobeihin ja kaikkin muihinkin ryhmiin :) ...kommentoija näkyy ajattelevan että vain muslimit on kaikki samanlaisia ja ovat vain yksi ja samanlailla ajatteleva ryhmä maailmassa...tuo kommentoija on kuin hän myös itsestänsä kirjoittaisi...sillä hän itse kuuluu ryhmään missä Islamia ei suvaita ja muslimeja ei suvaita, ainakin kommentin perusteella voi häntä pitää tuollaisena ja tuohon ryhmään kuuluvana, jolloin hänessäkin tyhmyys tiivistyy :) ..tuollainen näkemys maailman muslimeista osoittaa jälleen kerran tietämättömyyttä...se on kuin nykyajan kuviteltua tietoa tuo että kaikki muslimit vedetään saman kamman läpi...vain muslimit, ei muita...mitä se sellainen osoittaa...tietämättömyyttä, sivistymättömyyttä, vihaa, pelkoa, ilkeilyä, pelleilyä, islamofobiaa.

 

2018-07-04  
Islamofobia vs tyhmyys

Monet ei osaa pysyä aiheessa heistä jotka vihaa Islamia ja muslimeja.
Vastaukseni on että ei tietenkään kaikki ole islamofobiaa...mutta valitettavasti monesti kommentoijat on sen verran nuoria ja uhmakkaita että eivät osaa kommentoida asiallisesti...monet heistä menee minuun ja alkavat haukkua minua...eivät pysy kirjoitusteni aiheissa...kirjoittavat vaan joka paikkaan Islamista ja muslimeista negatiivisesti...kirjoittavat koko ajan vain omia mielipiteitään Islamista...eivät osaa etsiä todisteita minun kirjoituksiini ja Koraanin sitaatteihin...eivät ymmärrä itse etsiä Koraanista jotain joka olisi minun sitaatteja tai mielipidettä vastaan...se että he vain kirjoittelee Islamista omia mielipiteitään, ei ole mitään kritiikkiä, koska eivät osaa Koraania ja eivät osaa siteerata Koraania niin että ne jakeet olisi päteviä...kun omia vihaisia mielipiteitään tuo jatkuvasti esille ja työntää niitä melkein joka kirjoitukseeni mukaan, osoittaa se että kysymyksessä ei ole mikään kritiikki...kysymyksessä voi olla kaksi eri asiaa...islamofobinen joka todellakin pelkää Islamia ja muslimeja ja ei tiedä Islamista ja muslimeista mitään...ja tai sitten, nuorukainen joka on vielä liian nuori tietääkseen asioista mitään, nuori ja kokematon ja tietämätön, vailla kykyä keskustella kirjoituksen aiheesta.

Kumpainenkin käyttäytyy samalla tavalla, uhmakkaasti, ovat olevinaan islamtietäjiä, sanovat tutkineensa Islamia...silti eivät osaa keskustella Islamista...mielessä heillä palaa vain suuri into vastustaa Islamia ja muslimeja...usein he kertoo Islam on paha ja tappava, kaikki muslimit potentiaalisia terroristeja...ja niin edelleen...pelkoahan se tavallaan on jossakin määrin...sen takia kutsun sellaisia ihmisiä yksinkertaisesti vain islamofobisiksi :)  ..ja siitä he ei pidä...jos eivät pidä, olisi heillä ehkä aihetta muuttaa tyyliän kun keskustelevat Islamista, uhoaminen ja suuruudenhulluus ei ole sama asia kuin kritiikki...uhoaminen ja suuruudenhulluus on lapsellista ja tietämättömyyttä ja tyhmyyttä.

Islamofobia:
Islamofobia, Islaminvastaisuus, on kollektiivinen käsitys,  ennakkoluuloja ja vihamielisyyttä, islamista ja muslimeista.Termiä on käytetty vain kymmenkunta vuotta, mutta kielteiset asenteet Islamia kohtaan on ikivanhat. Jo 600-luvulla oli muslimi dynastia uhkana Euroopalle. Myöhemmin muslimit pidettiin "alempiarvoisina" ja "erilaisina." Tämän päivän Euroopassa muslimit pidetään usein yhtenäisenä ryhmänä, riippumatta yksilöllisistä mielipiteistä kulttuuriin ja uskontoon. Monet ja yhä yleisempää negatiivisia ajatuksia siitä, miten muslimit ajattelevat ja käyttäytyvät johtaa syrjintää ja häirintää.
Levande historia: islamofobi
.Levande historia: Islamofobi – definitioner och uttryck

”Islamofobikko ja ylpeä siitä”.
Monikultturistisen ja monietnistä Britanniaa ajavan[13] Runnymede Trust
-ajatushautomon mukaan islamofobian tunnusmerkeiksi voidaan luokitella muun muassa
seuraavat piirteet:[14]
1) Islamia pidetään yhtenäisenä ilmiönä, joka on muuttumaton, taantumuksellinen ja paikalleen pysähtynyt.
2) Islamia pidetään erillisenä ja ”toisena”. Islamin arvot eivät ole samanlaisia kuin muiden kulttuurien
ja uskontojen, se ei omaksu vaikutteita niistä eikä anna vaikutteita niille.
3) Islamilaista kulttuuria pidetään omaan kulttuuriin verrattuna huonompana tai alempiarvoisena.
Islam nähdään raakana, järjettömänä, alkukantaisena ja sukupuolisyrjintää harjoittavana.
4) Islamia pidetään väkivaltaisena, hyökkäävänä, sotaisana, terrorismia tukevana
ja valloituksenhaluisena, maailmanvaltaan pyrkivänä uskontona.
5) Islamia pidetään poliittisena aatteena, jota käytetään poliittisiin ja sotilaallisiin tarkoituksiin.
6) Koetaan, että islam ei hyväksy arvostelua eikä huumoria,
vaan vastaa väkivaltaisesti kaikkeen muualta tulevaan arvosteluun.
7) Vihamielisyyttä islamia kohtaan käytetään oikeutuksena muslimeihin
ja islamilaisiin maihin kohdistuvaan syrjintään ja kaiken islamilaisen torjuntaan.
8) Islaminvastaista vihamielisyyttä pidetään luonnollisena ja normaalina asiantilana.

Wikipedia:islamofobia

 

2018-07-04
Korjaan väärinkäsityksiä uskonnosta Islam

Kommentoijat ei kerro missä kohtaa Koraania niin sanotaan ja missä yhteydessä sellaiset jakeet on...

Koraanissa mainitaan vääräuskoiset...olen vääräuskoisista kirjoittanut täällä blogillani ja todistanut Koraanin kautta ketkä ne Koraanin vääräuskoiset on...mutta kommentoijat ei välitä tästä yhtään mitään...eivät ole halukkaita etsimään itse tietoa asiasta...kirjoittelevat vain omia mielikuvitusiaan että Koraani mukamas käskee jihadiin vääräuskoisia vastaan ja vääräuskoisiksi nuo kommentoijat kuvittelee olevan kaikki ihmiset muslimeja lukuunottamatta :)

Koraanissa sanotaan hyvin selvästi keitä vääräuskiset on ja ketkä ei ole vääräuskoisia.
Etsikää Koraanista...lopettakaa valehtelu tietämättömyytenne takia.

Oletan että kommentoijat eivät edelleenkään tiedä miten jihad laitetaan alulle...vaikka olen jo monesyti kertonut sen täällä blogillani...se osoittaa että monet kommentoijista ei ymmärrä lukemaansa...koskaan he ei ole näyttäneet käyttäen Koraania apunaan että olisin väärässä tässä asiassa...ainoa mitä he sanoo, on vain heidän oma negatiivinen mielipide...eivät vielä ymmärrä että oma mielipide ei ole sama kuin fakta....

Etsikää blogistani...tai muualta, miten jihad laitetaan alulle...kuka ehdottaa jihadia, kuka päättää tuleeko jihad tai ei, keneltä jihadistsien tulee ensin saada lupa mennä sotimaan.
Ottakaa myös tietoa koska viimeksi on uskonnon Islam mukaan laitettu jihad päälle.

Olen kirjoittanut niin monta kertaa jihadista...mutta islamia vastustavat eivät välitä faktoista...heille on pääasia vain julistaa omia mielikuvituksiaan ja väärää tietoa Islamista.

Tässä kirjoituksessani en aio kertoa uudelleen jihadista ja Islamin määräyksistä mitä tulee jihadiin....minua ei kerta kaikkiaan huvita kirjoittaa monia kertoja samoista asioista...sillä ne ei kuitenkaan uppoa aivoihinne...jatkatte vain kommenttejanne jotka on omia mielipiteitänne vain...

Omat mielipiteet ei ole kritiikkiä Islamia vastaan siinä mielessä...että eivät ota huomioon sitä mitä olen aiheesta aikaisemmin kirjoittanut ja näyttänyt sitaatteja Koraanista todisteeksi...eivät ole vielä kykeneviä todistamaan Koraanin avulla minun kirjoitukseni ja antamani Koraanin sitaatit vääriksi...tämän takia en pidä omia mielipiteitänne kritiikkinä kirjoituksiani vastaan...pidän niitä vain mielipiteinänne, en kritiikkinä Islamia vastaan.

Minua on monesti kommentoijat kehoittaneet lukemaan Koraania...kuinka monta kertaa minun on sekin sanottava että olen opiskellut Koraania jo pitkän aikaa...opiskellut Koraania muslimioppineen kanssa...jos nyt ylipätänsä ymmärrätte mitä se tarkoittaa...

Se mitä islamofobiset tietää Koraanista, on etupäässä terroristien ajattelua ja kiivaitten äärimuslimien ajattelua...eivät tiedä Koraanin tarkoitusta ihmisille, maailman suurelle määrälle muslimeja...islamofobiset kuvittelee terroristien ja kiivaitten äärimuslimien tavoin että vain sota, tappaminen, jihad ja naisten alistajat, olisi sitä ainoaa Islamia :) ..tuollainen ajattelu ei ole uskonnollista ajattelua Islamista...

Voin sanoa suoraan että minä en ole kiinnostunut terroristeista ja äärimuslimeista...ne ainoat kerrat kun heistä kirjoitan...teen sen valistaaakseni islamofobisia...minä olen kiinnostunut uskonnosta Islam, en terrosteista ja heidän ajattelutavoistaan...olen kuitenkin ottanut selvää miten terroristit ja kiivaat äärimuslimit tulkitsee Koraania yrittäessään saada itselleen tukea Koraanista pahoille teoiilleen ja pahoille puheilleen...yrittävät siis...kaikki vähänkin uskontoa Islam tietävät, tietää että terroristit ja kiivaat äärimuslimit ei edusta uskontoa Islam...jo Koraanmissa sanotaan että he on uppiniskaisia khawarij...

 

2018-07-04
Muutamien Koraanin jakeitten selityksiä

5:32 puhuttiin israelin lapsista, jos he surmaa ihmisen joka ei ole surmannut ketään, tai häiritsee järjestystä, silloin katsotaan että ovat surmanneet koko ihmiskunnan...

5:33 he jotka tekee pahojaan israelin lapsista, tapetaan, tai ajetaan pois maastaan.

5:34 katujat säätetään ja saavat tietää että Jumala on armahtavainen.

Jakeet 5:3255:33 ja 5:34, kertoo sellaisista juutalaisista niinä aikoina, jotka eivät eläneet kirjan antamien sääntöjen mukaan...eivät olleet uskovaisia...uskomattomat on he joita Koraanissa kutsutaan, vääräuskoisiksi ja monijumaliksi.

4:74 Jumalan tiellä kamppaillaan kaikken eniten sisäistä jihadia, taistellaan itsensä kanssa henkisesti, yrittäen pysyä Jumalan hyvää tekevällä polulla...ainoastaan vain silloin jos jihad on julistettu Islamin sääntöjen mukaan, voi taistella asein ja puolustaa maataan ja Jumalaa ja jos kuolee silloin, tulee hänestä marttyyri.

4:75 heikkojen, naisten ja lasten ja miesten puolesta taistellaan, heitä puolustetaan silloin kun uskomattomat on hyökännyt heidän kimppuunsa.

Jakeet 4:74 ja 4:75 kertoo taistelusta henkisesti ja tai aseellisesti, jos heikompien kimppuun on hyökätty...puolustus on luvallista.

9:5...aikaisemmisa jakeissa ja 9:5 jälkeisissä jakeissa kerrotaan uskottomista, monijumalisista ja heistä joiden kanssa on sopimus...jos he jatkavat yrittää alaistaa muslimeja, on heitä vastaan taisteltava...sillä itsepuolustus ja maan puolustus on luvallista...mutta jos he katumuksen tekee, on heidät armahdettava...katumuksella tarkoitetaan että ei enää taistele muslimeja vastaan.

9:29 on taisteltava niitä kirjoituksen saaneita (juutalaisia ja kristittyjä ja saabelaisia) vastaan, jotka eivät usko Jumalan sanaan enää...ovat siis uskomattomia nyt ja harjoittavat alistusta muslimeja vastaan kaikella mahdollisella tavalla.

2:190-191 noissa jakeessa ei pitäisi olla mitään epäselvää...on taisteltava väärintekijöitä vastaan, alistajia ja valloittajia...mutta muslimit ei saa hyökätä heidän kimppuun ensin...ainoastaan vain silloin jos nämä väärintekijät hyökäävät kimppuun tai yrittävät valloittaa valtion...itsepuolustus ja maanpuolustus on luvallista...mutta varoitus...muslimit ei saa tarttua enimmäisenä aseisiin.


2018-07-04
Älä tartu ensimmäisenä aseeseen

Koraanissa kehoitetaan muslimeja että eivät tartu ensimmäisenä aseisiin..
Jos yksittäinen muslimi suorittaa terroritekoja on tämä henkilö syyllistynyt kun rikkoo uskonnollisia lakeja kun hän väittää seuraavansa - Islam...Olisiko reilua tuomita kaikki muslimit koska tämän takia...kun uskonto itsessään on näitä asioita vastaan? ..Muslimit noudattavat uskonnon jättäytymällä Jumalalle...rauha, armo ja anteeksianto...Suurin enemmistö muslimeista ei ole mitään tekemistä väkivallan kanssa...mitä lähinnä media liittävää muslimeihin...Islam ei ole ääriliikkeiden uskonto.

[60:8] Jumala ei kiellä teitä osoittamasta ystävällisyyttä ja oikeamielisyyttä niitä kohtaan, jotka eivät ole taistelleet teitä vastaan uskontonne tähden eivätkä karkoittaneet teitä kodeistanne; totisesti, Jumala rakastaa oikeamielisiä.

[60:9] Hän vain kieltää teitä olemasta ystävällisiä niille, jotka ovat taistelleet teitä vastaan uskonne tähden, karkoittaneet teidät kodeistanne ja olleet toisille apuna teitä karkoitettaessa. Ne, jotka osoittavat heille ystävällisyyttä, ovat totisesti jumalattomia.

Hieman jihadista.

Islamissa ei ole mitään pyhää sotaa...Tiedän että sekä eräät muslimit ja länsimaiset käyttää sanoja, pyhä sota...Mutta Koraanissa ei mainita mitään pyhästä sodasta...Tärkein djihad kaikille uskovaisille muslimeille on iso jihad, sisäinen kamppailu itsensä kanssa, siis jihad omaa itseään vastaan, jotta pystyisi olemaan hyvä ihminen.
Muslimi saa hyökätä toisten kimppuun vain silloin kun heidän itsensä päälle on hyökätty, toisin sanoen, puolustaa itseään...Aseellista djihadia saa siis käyttää ainostaan vain itsensä puolustamiseksi, tai esim. jos joku maa tai joku ryhmä hyökkää valtiosi kimpuun, mutta ensin on oppineen hehoitettava valtion johtajaa aseelliseen djihadiin, sen jälkeen on se valtion johtajan päätettävissä tulee djihad tai ei...Kaikki ominpäin sotimaan lähteneet, ei tee djihadia, eivät toimi uskonnon Islam mukaan
- Terroristit jotka tappaa viattomia miehiä, naisia ja lapsia ja uhkailevat heitä aseillaan, eivät ole Jumalan asialla...He on omalla asiallaan, huutavat Jumalaa ja Koraania tuuekseen pahoille teoilleen, voidakseen hämätä heikkoja ihmisiä, sekä muslimeja ja länsimaalaisia..
Jokaisella ihmisellä on myös Koraanin mukaan oikeus uskoa omalla tavallaan...Ketään ei saa pakottaa kääntymään Islamiin Koraanin mukaan.
Profeetan elinaikana oli samoin...Profeetta julisti jihadin joitakin vastaan...jonkun asian takia...jihadiin on aina syy...aiheetta ei jigadia käydä.
Muistutan myös että moniin vuosikymmeniin ei ole yksikään muslimivaltio julistanut jihadia...viimeinen jihad taisi olla silloin kun Venäjä ja afghanistan soti keskenään ja siitä on kauan kauan aikaa sitten.

Se on vain niin että islamofobiset ei osaa tulkita ja lukea Koraania oikein...siksi huutavat kurkku suorana että Islam on väkivaltainen :)

Kun minä puhun muslimeista, tarkoitan silloin uskovaisia muslimeja jotka yrittää noudattaa Koraanin ja sunnan ohjeita...se mitä monet muslimitaustaiset ja terroristit tekee ja sanoo...ei ole uskontoa Islam

Se on vain niin että islamofobiset ei tiedä mitä uskonto Islam on...islamofobiset luulee että terroristit, uppiniskaiset nuoret ja rikolliset, on niitä oikeita muslimeja...tämän takia islamofobiset on samaa maata kuin terroristit, uppiniskaiset nuoret ja rikolliset...hehän uskovat prikulleen samalla tavalla :) ..mutta islamofobiset ei ymmärrä tätä...niin täynnä vihaa he on.


2018-07-04
Rakkauden vastustus ja terroristeihin uskominen?

Kaikkia ihmisiä voi rakastaa jollakin tasolla, jollakin tavalla...sen tuntee sisimmässään...on monia ihmisiä jotka tuntee rakkautta kaikkia kohtaan jollakin tavalla...se on tavallaan sielujen keskeistä rakkautta :)

He joilla ei ole tätä tunnetta, he usein alkaa pilkata heitä jotka tunnustaa rakkauden kaikkia kohtaan jollakin tasolla...he saa pilkata ja narista, se on heidän elämää ja heidän näkemys millä tavalla tulee kohdella muita...jos pitää rakkautta, kaikkien rakastamista hötöpuheena, saa tietenkin sillä tavalla ilmaista itseään, ihminen ei voi mitään ajatuksilleen ja tunteilleen, se on hyväksyttävä että kaikki olemme eri tasolla kehityksessä, kaikessa kehityksessä.
Me ihmiset olemme kaisessa kehityksessä eri tasolla...siksi maailma vaikuttaa niin sekavalta...ihmiset ajattelee ja toimii tasonsa mukaisesti.
Islam ei ole ruusunpunainen kuten ei ole muutkaa uskonnot...uskonnoista pitäisi ottaa esille aina se hyvyys mikä kaikissa uskonnoissa on...esim. uskovaiset muslimit ympäri maailmaa, ei he ole väkivaltaisia ja eivät koe uskontoaan väkivaltaiseksi...he osaa Koraanin...
Terroristit ja muut fanaatikot sen sijaan käyttää Koraania hyväkseen pahoille teoilleen ja yrittävät sitä kautta saada tukea pahoille teoilleen :)
Monet jotka ei Koraania osaa, heistä eräät alkaa luottaa terroristien tulkintoihin ja muitten fanaattisten hihuleitten puheisiin ja alkavat uskotella itselleen että se on sitä ainoaa ja oikeaa Islamia :) he on siis tulleet aivopestyiksi, terroristit ja muut fanaattiset hihulin on aivopesseet heidät...valitettavasti.
 

2018-07-04
Nationalistiset asenteet ja Islamin vastustus pientä Ruotsissa ja suurta Suomessa
 

Nationalistiset asenteet sekä maahanmuuton ja uskonnollisten vähemmistöjen vastustus Ruotsissa on kaikkein vähintä kun verrataan muihin Euroopan valtioihin. 
Ja se on hyvä asia. Sitä ei pahenna muukalaisvihamielisten valitus :)

Tutkimus: muukalaisvastaista nationalismia eniten Italiassa, vähiten Ruotsissa – Suomi listauksen kärkipäässä
YLE.fi -

Tutkimus joka näyttää että suomalaiset Euroopassa on kaikkein eniten kriittisiä Islaminuskoon...katsokaapas niitä taulukoita linkistä...ikävää luettavaa suomalaisista.

Laaja tutkimus: Suomalaiset suhtautuvat Euroopan maista kriittisimmin islaminuskoon, vaikka valtaosa ei tunne sitä juurikaan
HS -

 

2018-07-06
Islamoppineitten kirje terroristeille - Isis bible löydetty

Open Letter to Al-Baghdadi Join hundreds of Muslim leaders and Scholars worldwide in their Open Letter to Baghdadi.
lettertobaghdadi -

Executive Summary: Open Letter to Al-Baghdadi Join hundreds of Muslim leaders and Scholars worldwide in their Open Letter to Baghdadi.
lettertobaghdadi -

 

Yli 120 muslimioppineelta avoin kirje Isisille

Muslimioppineet eri puolilta maailmaa ovat kirjoittaneet avoimen kirjeen, jossa he tuomitsevat Irakissa ja Syyriassa toimivan Isis-järjestön teot. Kirje on suunnattu liikkeen johtajalle Abu Bakr Al-Baghdadille sekä Isisin taistelijoille ja seuraajille. Asiasta uutisoi Huffington Post.

Islamilaiseksi valtioksi itseään kutsuvalle Isisille suunnattu avoin kirje julkistettiin Yhdysvalloissa keskiviikkona 24. syyskuunta. Arabiankielinen 18-sivuinen kirje on englanniksi käännettynäkin monen länsimaisen vaikea ymmärtää, sillä siinä viitataan jatkuvasti klassisiin uskonnollisiin teksteihin ja Isisinkin käyttämiin uskonoppineisiin, kertoo amerikkalais-islamilaisten suhteiden neuvoston johtaja Nihad Awad.

”Tätä kirjettä ei ole tarkoitettu liberaalille yleisölle”, Awad sanoo Huffington Post -lehden mukaan. Awadin mukaan myös keskivertomuslimin voi olla vaikea ymmärtää kirjettä.

Kirjeen on tarkoitus osoittaa kohta kohdalta vääräksi Isiksen väkivaltainen filosofia. Huffington Postin mukaan kirje sisältää muun muassa seuraavanlaisia kannanottoja: ”Kidutus on islamissa kiellettyä”, ”pahojen tekojen lukeminen Jumalalle on kiellettyä islamissa”, ”islamin mukaan on kiellettyä julistaa ihmisiä ei-muslimeiksi ennen kuin he avoimesti julistavat epäuskoaan.”

Kirjoittajat myös kritisoivat järjestön itsestään käyttämää nimeä ”Islamilainen valtio ja pyytävät, ja pyytää ettei tätä nimeä käytettäisi. ”Lakatkaa kutsumasta heitä ’islamilaiseksi valtioksi’, koska he eivät ole valtio eivätkä he ole uskonto”, sanoo Ahmed Bedier, muslimi ja United Voices for America -järjestön johtaja.

Kirjettä ovat olleet laatimassa muslimimaailman tunnetut johtajat, kuten Egyptin suurmufti, šheikki Shawqi Allam sekä Jerusalemin ja Palestiinan mufti, šheikki Muhammad Ahmad Hussein.

seurakuntalainen -

---

Here is the executive summary of their letter:

1. It is forbidden in Islam to issue fatwas without all the necessary learning requirements. Even then fatwas must follow Islamic legal theory as defined in the Classical texts. It is also forbidden to cite a portion of a verse from the Qur’an—or part of a verse—to derive a ruling without looking at everything that the Qur’an and Hadith teach related to that matter. In other words, there are strict subjective and objective prerequisites for fatwas, and one cannot ‘cherry-pick’ Qur’anic verses for legal arguments without considering the entire Qur’an and Hadith.

2. It is forbidden in Islam to issue legal rulings about anything without mastery of the Arabic language.

3. It is forbidden in Islam to oversimplify Shari’ah matters and ignore established Islamic sciences.

4. It is permissible in Islam [for scholars] to differ on any matter, except those fundamentals of religion that all Muslims must know.

5. It is forbidden in Islam to ignore the reality of contemporary times when deriving legal rulings.

6. It is forbidden in Islam to kill the innocent.

7. It is forbidden in Islam to kill emissaries, ambassadors, and diplomats; hence it is forbidden to kill journalists and aid workers.

8. Jihad in Islam is defensive war. It is not permissible without the right cause, the right purpose and without the right rules of conduct.

9. It is forbidden in Islam to declare people non-Muslim unless he (or she) openly declares disbelief.

10. It is forbidden in Islam to harm or mistreat—in any way—Christians or any ‘People of the Scripture’.

11. It is obligatory to consider Yazidis as People of the Scripture.

12. The re-introduction of slavery is forbidden in Islam. It was abolished by universal consensus.

13. It is forbidden in Islam to force people to convert.

14. It is forbidden in Islam to deny women their rights.

15. It is forbidden in Islam to deny children their rights.

16. It is forbidden in Islam to enact legal punishments (hudud) without following the correct 
procedures that ensure justice and mercy.

17. It is forbidden in Islam to torture people.

18. It is forbidden in Islam to disfigure the dead.

19. It is forbidden in Islam to attribute evil acts to God.

20. It is forbidden in Islam to destroy the graves and shrines of Prophets and Companions.

21. Armed insurrection is forbidden in Islam for any reason other than clear disbelief by the ruler and not allowing people to pray.

22. It is forbidden in Islam to declare a caliphate without consensus from all Muslims.

23. Loyalty to one’s nation is permissible in Islam.

24. After the death of the Prophet, Islam does not require anyone to emigrate anywhere.

huffingtonpost -

---

PS: etsin brittitutkijoitten artikkelia, en löydä, laitam sen tähän myöhemmin kunhan löydän sen.

---

The 'ISIS Bible' Isn't Apocalyptic. It's Brutally Pragmatic
Seeking to demystify ISIS’ ideology and beliefs, researchers at the U.K.-based Quilliam have translated and painstakingly rebutted ISIS’ ideological manual. Named fiqh al-dima’, or the Jurisprudence of Blood, the manual is intended to explain and justify every action and strategy ISIS has deployed, from beheadings to killing prisoners of war and even acquiring weapons of mass destruction (WMDs).  
albawaba -

---

Asiantuntijat saivat haltuunsa ”Isisin Raamatun” – brittijärjestö julkaisee nyt analyysin, joka kumoaa jihadistien teologiset väittämät.

BRITANNIALAINEN ajatushautomo Quilliam on ensimmäisenä maailmassa analysoinut ”Isisin Raamatuksi” kutsutun teoksen ja kumonnut siinä esitetyt teologiset väitteet.

Kyseessä on egyptiläistaustaisen jihadistin Abu Abdullah al-Muhajirin kirjoittama 579-sivuinen teos, jota pidetään yhtenä tärkeimmistä Isis-verkoston ideologisista oppikirjoista. Teos pyrkii perustelemaan islamilaisella teologialla jihadistien kaikkein julmimmat teot kuten ruumiiden silpomiset, kaulan katkaisemisen, itsemurhaiskut ja globaalit terrori-iskut.

Kirja on toiminut eräänlaisena teoreettisena ja laillisena viitekehyksenä, johon Isis on vedonnut selittäessään julmuuksia kannattajilleen.
ISLAMILAISTA ääriajattelua kriittisesti tutkivan Quilliamin asiantuntijat ovat pureutuneet teoksen sisältöön kahden vuoden ajan, kertoo brittilehti The Guardian. Tuloksena on lehden mukaan äärijärjestön tärkeimmästä oppikirjasta tehty huolellinen arvio, joka kumoaa vakuuttavalla tavalla Isisin ”kieroutuneen” islamintulkinnan.

Quilliamin tutkija Salah al-Ansari kuitenkin kumoaa väittämät, että julmuudet olisivat islamiin kuuluvia oppeja. Hän käyttää Isisin väitteiden kumoamiseen teologisia argumentteja, jotka perustuvat Koraaniin ja muihin islamilaisiin teksteihin.
”Työmme kumoaa ja hylkää tyhjentävästi Isisin proto-islamilaiset väitteet osoittaen heidän tietämättömyytensä ja piittaamattomuutensa perinteisestä islamilaisesta oppineisuudesta sekä perusinhimillisistä ja islamilaisista arvoista, joita ovat armo ja myötätunto”, al-Ansari sanoo.

YHTENÄ Isisin opaskirjan selkärankana on ajatus siitä, että on olemassa erikseen ”islamin maita” ja ”vääräuskoisten maita”, ja että jihadistien velvollisuus olisi taistella ”uskottomia” vastaan.

Al-Ansarin mukaan tällainen ajattelu on joidenkin muslimiteologien myöhemmin kehittämä ajatusrakennelma, joka on ”nyttemmin vanhentunut”. Niinpä ”näillä perustellut sotilaalliset iskut siviileitä vastaan ovat täysin absurdeja”, al-Ansari sanoo.

ANSARIN mukaan teosta ovat käyttäneet ajattelunsa selkärankana Isisin lisäksi myös sunnalainen äärijärjestö al-Qaida sekä nigerialainen Boko Haram. Kirjan avulla on aivopesty myös Euroopasta Isisin riveihin matkustaneita jihadisteja.

”Vastustuskyvytön ja haavoittuva lukija, jolla ei ole aiempaa koulutusta islamilaisesta oikeudesta, saattaa helposti jäädä tämän kirjan pauloihin, koska se on kirjoitettu tavalla josta saa vaikutelman, että sillä olisi uskonnollista painoarvoa”, al-Ansari sanoo.

HS -


2018-07-06
Muslimit on samanarvoisia ihmisinä kuin muutkin

Kaikki ihmiset on samanarvoisia...ei pidä sekoittaa ihmisiä ja uskontoa toisiinsa...jos kuvittelee Islamin olevan vain sitä mitä terroristit ja eräät fanaatikot sanoo ja touhuaa, niin silloin on väärillä jäljillä...uskonto Islam on se mitä Koraanissa lukee ja sunna...mutta Koraania on osattava lukea ja sitä taitoa ei yksikään islamofobinen osaa ja terroristit puolestaan siteeraa Koraania omaksi hyödykseen ja sitä paitsi terroristien näkemys uskonnosta Islam on kumottu jo ajat sitten...sadat islamoppineet kirjoitti pitkän kirjeen ja näytti Koraanin ja sunnan avulla että terroristit ei toimi uskonnon Islam mukaisesti...samoin brittitutkijat on havainneet että isisin teologia on aivan väärin, brittitutkijat on Koraanin ja sunnan avulla kumonneet isisn teologisen ideologian.

Islam ei ole rasistinen:

Mitä Koraani sanoo maailman ihmisistä.

”Människor! Vi har skapat er av en maailman ihmisistä.

[49:13] Ihmiset, Me olemme totisesti luonut teidät miehestä ja naisesta ja jakanut teidät heimoihin ja sukuihin, jotta tuntisitte toinen toisenne. Arvokkain teistä Jumalan tykÖnä on se, joka parhaiten pitää huolen velvollisuudestaan. Jumala on totisesti tietävä, tajuava.

”Människor! Vi har skapat er av en man och en kvinna, och Vi har samlat er i folk och stammar för att ni skall lära känna varandra. Inför Gud är den av er den bäste vars Gudsfruktan är djupast. Gud vet allt, är underrättad om allt.”(Koranen 49:13)

Kansat, on eri etnisiä ja eri uskoisia:

[16:93] Ja jos Jumala olisi niin halunnut, Hän olisi totisesti luonut teidät yhdeksi ainoaksi kansaksi, mutta Hän sallii sen joutua kadotukseen, joka sitä mielii, ja Hän antaa johdatuksensa sille, ken sitä toivoo. Totisesti, te olette kerran vastuussa siitä, mitä olette tehneet.

”Om Gud hade velat, hade Han gjort er till ett enda samfund, men Han låter den gå vilse som vill [gå vilse] och Han vägleder den som vill [vägledas]; ni kommer helt visst att få stå till svars för era handlingar.”(Koranen 16:93)

 

BLO-internationell
2018-07-07
Koraani on ja pysyy, opettele elämään tässä ajassa

Mitä tulee Koraaniin ja Raamattuun esimerkiksi, niin kumpikin kirja on hyvin vanha sisällöltään ja normaalia on että yritetään mennä ajassa, ajan mukana ja kehittyä myös ajan myötä...kaikki muuttuu aikanaan...ihmisen on ajan mukana muuttaa ajattelutyyliään uskonnostaan...sillä ne uskonnot tulee vanhoilta historiallisilta ajoilta...näin on tehnyt useat kristityt ja näin on myös tehneet useat muslimit, etenkin muslimit jotka asuu länsimaissa.
Ruotsissa eräät imaamit sanoo että Koraanin sana on ja pysyy...sillä sanat on Koraanissa, mutta ihmisen tulee elää sen maan lakien mukaan missä asuu...jolloin Koraania ei voi lukea fundamentaalisesti uskoen voivansa tehdä itse kaiken sen mitä Koraanissa lukee...se on mahdotonta. 
Ihmisen tulee siis mennä ajan mukana...uudistaa ajatuksiaan, vaikka Koraania lukeekin...sen kun osaa niin kaikki menee hyvin...uskonnon tarkoitushan on auttaa ihmistä lähestymään Jumalaansa ja elämään Koraanin ohjeitten mukaisesti niin että hän on auttavainen ja hyvä ihminen itselleen ja muille ja että hän rakastaisi Jumalaansa samalla tavalla kuin hänen tulee rakastaa kaikkia ihmisiä. 

Koraania ei normaalit muslimit, siis ei-fanaattiset muslimit, lue pirun tavoin...on ymmärrettävä lukemaansa...Koraani kuten on raamattukin, on vaikeita kirjoja lukea ja ymmärtää...Koraani on yhtä vaikea ymmärtää länsimaalaisille kuin on Raamattu vaikea ymmärtää muslimeille.
Koraanista on vanhoja tulkintoja joita voi katsoa...mutta yleisintä on että ihminen itse ymmärtää miten toimii uskontonsa kanssa jotta voi elää rauhallista elämää ja silti olla uskovainen...enemmistö maailman uskovaisista muslimeista ymmärtää tämän aivan samalla tavalla kuin myös enemmistö maailman kristityistä ymmärtää tämän.
Fanaatikot on siellä syrjässä, vain pieni lauma...mutta valitettavasti se on he jotka kuuluu kaikkein eniten ja heitä seurataan ja monet kuvittelee että fanaatikot on niitä ainuita oikeita uskovaisia...tässä se vaara piileekin..monet uskoo enemmän fanaatikkoihin kuin rauhallisiin tavallisiin uskovaisiin...valitettavasti fanaatikot on kuin vallanneet maailman vaikka he onkin vain pieni lauma huutavia ja ehkä väkivaltaisia indiviidejä, niin esim. uskonto Islam ja kaikki muslimit saa syyt niskoilleen fanaatikkojen takia. ..surullista, hyvin surullista...syyttömät saa kärsiä fanaatisten pahoista teoista ja sanoista.