Både fattiga och rika behöver ibland hjälp

Finns nog ingen människa som aldrig behöver hjälp, någon slags hjälp. Både fattiga och rika kommer någon gång känna att det vore underbart att få lite hjälp och stöd. Var inte för stolt, be hjälp om du behöver hjälp, kanske en annan kan hjälpa dig eller ge dig råd, för att komma över svårigheten.


Öppna din egen dörr

Om alla dörrar stängs för dig, bli inte desperat. Du vet att du har en alldeles egen dörr som du kan öppna. Öppna först försiktigt, kika in, lär känna vad som finns där inne, i ditt innersta. Det finns mycket oanade saken, gåvor i ditt innersta. Du måste bara först öppna dörren och undersöka ditt innersta väsen. När du lärt öppna ditt innersta dörr, har du även lärt mycket om dig själv. Du klarar dig, hjälpen, din styrka finns bakom din egen innersta dörr. Öppna den dörren vid behov. Eller var bara nyfiken, öppna och undersök 🙂


Kan du förlåta?

Man glömmer inte, man glömmer inte varken det positiva eller det negativa som hänt eller sagt. När man blir gammal och gaggig, det är väl då man glömmer?
Förmodligen menas här med glömma att man tjatar inte om gamla händelser, tar inte upp d och fortsätter anklaga eller påminner om händelsen hela tiden.
Man har inte förlåtit fast man kanske sagt att man förlåtit, ifall man påminner om händelsen.
När man har bearbetat händelsen, förlåtit och knuffat händelsen åt sidan, i ett slags minnesbank i hjärnan. Man har alltså inte glömt, men man har förlåtit och iom att man har förlåtit, låter man händelser vara där i minnesbanken. Enkelt eller hur?


Livets trappa

Och så kan man vidga detta genom att säga att det finns en hel massa olika trappor, korta och långa, på alla livets vägar och stigar och gator. Ibland kan vi välja vilken väg vi skall vandra och vilken trappa vi skall gå, gå ner eller upp. Valmöljigheten finns nästan alltid. Vissa dagar har vi lätt att klättra upp på vilka tarppor som helst, med ett leende på läpparna. En annan dag kanske vandrar vi ner på trappan, neråt, med ett sorgligt leende på ansiktet. Livet är sådant. Livet är inte bara en rak väg med ibland trappor uppåt. Något att tänka efter, så att man är beredd att inte falla ner från trappan och göra sig mycket illa.


Är du först någon gång med något??

Om man följer hela tiden andra, citerar andra och går i andras fotspår, är man aldrig fört. Man är då bara en blek kopia av någon, en kopia utan egna ord, utan egna handlingar.
Men om du vågar vara en pionjär, först av alla, då är du den första 😉


Själv-hjälp är det enda som hjälper

Om du förstår inte att du mår dåligt, kan ingen hjälpa dig. När du inte förstår hjälpa dig själv, hur kan du då inbilla att andra kan hjälpa dig?
Du måste lyfta upp dig från kragen och vilja hjälpa dig t.ex genom att ta emot hjälpen som andra erbjuder dig, ta emot det och praktisera det i ditt liv. Utan din egen hjälp kan ingen hjälpa dig.
Man kan säga till dig att gör si eller så. Men om du inte förstår att hjälpa dig genom att göra si eller så, kan ingen annan heller hjälpa dig.


Pengar gör ingen lycklig

Pengar gör ingen lycklig. Pengar ger inga garantier av lycka. Men trots det, är det bra att ha lite sparade pengar. Det ger lugn och ro i vårt sinne.
Om man inget har sparat, kan det orsaka nerv-problem, psyk-problem.
Pengar behövs att köpa mat, betala hyran, köpa kläder…
Lyckan skapas av dig, du själv kan göra dig lycklig, med ett leende på läpparna, utan stress, må bra, lev ett bra liv, det kan kallas lycka det.


Egenkärlek

Kärlek till sig själv gäller för oss alla. Man visar sin egenkärlek på olika vis, men den finns hela tiden. T.om d som hatar andra på grund av att d inte älskar sig själva, söker en väg att bli accekterade i sina egna ögon, d försöker få lite mer egenkärlek, därav deras hat mot andra.
Egenkärlek med motta, är en bra kärlek. Lär älska dig själv, måttligt, lagom, då kan du även älska andra människor


Dina glada ögon bekymmer dina ovänner

Om du ser glad ut, ler och mår bra, kommer det att bekymra dina ovänner. Vad d än säger, biter inte i dig. Hur d än skäller på dig, tar d inte illa åt. Du bara är vänlig och förstående.
Tänk om man alltid kunde vara så där? Tyvärr, det är bara ibland man lyckas vara så där självsäker i situationer där man blir behandlade illa. Men ibland lyckas man och då är känslan underbar, man är nöjd med sig själv att man kunde behärska sig i en obehaglig situation.
När ovänner möter dina glada ögon, kan d bli ännu argare, Deras syfte är ju att få dig i obalans, arg och sur.
Det bästa sättet att hantera ovänner är att inte bry sig om att bråka med d.


Dina fel, andras fel

Oftas brukar det vara så att man kritiserar friskt andra människors fel, men tror att det egna felet existerar inte och därmed kan man inte ta emot kritik. Men om man kritiserar andra, bör man också tåla kritik som är riktad mot en själv.


Vänner är viktiga

Om man inte har vänner, då är man ganska ensam. Med vem kan man prata om sina glädjen och sorger, om inte just för sina vänner. Var trevlig mot dina vänner. Vårda vänskapen, vårda den hela tiden. Agressivitet, ilska och gräl med vänner, skadar vänskapen. Vännerna kan försvinna en efter en. Till slut är du ensam kvar med din ilska. Så vårda därför vänskapen och dina vääner, hela tiden. Alltså om du vill ha vänner.
Vänskap och vännerär som i kärlek, man tar och ger


Längtan efter frihet

Det är inte bra att ha känslan att vara bunden för något eller någon. Man måste lära sig att hitta sin frihet i livet. Frihet med motta, frihet med ansvars-känsla och empati. Frihet är ju inte att göra vad som helst. Man måste lära sig att anpassa sig i samhället, någorlunda iaf. Frihet är att må bra, ett psykiskt välbefinnande, när du uppnår det, är du en glad, fri och nöjd individ.
De vilda individerna har inte uppnått en riktig ansvarsfull frihet ännu, d söker fortfarande sin frihet.


Det är bättre att prisas av några få kloka än att hånas av många dumma

Det känns skönare när man prisas av några få kloka människor. Men att hånas av många dumma människor känns inte trevligt.
Människor som gillar mångkultur och EU och globalisering, brukar hånas av många dumma människor som är emot invandring och synnerligen emot invandrande muslimer. Muslimer brukar hånas av samma skara av många dumma muslim-hatare.
Av detta framgår det att t.ex Europa innehåller en hel massa dumma människor som inget annat kan än att håna andra människor.


Artighet kan dölja naturliga impulser

T.ex 1. En kvinna tittar på väninnan och säger: ”Vilken ful frisur du har idag.” Där finns ingen artighet, bara rak och åsikt.
T.ex 2. En kvinna tittar på väninnan och säger: ”Du har håret annorlunda idag, varför?” Det där var väl artigt, en fråga utan kritik.
– Impulsen att säga rakt ut att hon tycker att väninnans frisyr är ful, kan sägas artigt genom att undra, varför denna nya frisyr idag.
Impulsiv prat kan skapa konflikter. Att vara mycket impulsiv i sitt prat, kan vara sårande och göra andra olyckliga. Man kan även göra en massa saker impulsivt, saker som inte är särskilt bra.
Det gäller alltså att inte vara alltför impulsiv, men inte en ständig artig heller. Någonting mittimellan. Lagom är bäst


Var positiv

Skuggorna kan liknas med negativa tankar. Solen är ljuset, i våra tankar, det positiva. Rikta dina tankar mer och mer åt det positiva, positiva tankar, då blir skuggorna, d negativa och destruktiva tankarna mindre och mindre i dig.
Det är alltså du själv som avgör hur du mår. Det är lätt att bekyllä andra för att man mår dåligt. Självklart är att händelserna i ens liv påverkar en. Men trors det, det är du själv som bestämmer, hur du reagerar.


Den största njutningen i livet?

Visst är det spännande att våga göra något sådant, som andra säger att man skall inte göra det. Det är liksom att bevisa för sig själv och andra att jag vågar, jag vill, jag vill inte vara som alla andra 🙂 En positiv känsla, eller hur.
Men självklart skall man tänka efter, är det förnuftigt att göra det? Lär dig undvika att göra dumheter, genom att tänka till lite innan du gör….annars kan du få problem.


Glada ögon

Fienden eller ovännen vill se dig bekymrad, ledsen, gråtande, rädd. Fienden eller ovännen blir osäker ifall han ser dina glada ögon. Varför? Han, din fiende eller ovän, förstår att hans ironi, skämt, hat, hot, biter inte på dig. Du håller dig lugn, du mår bra och undrar vad denne fiende eller ovän håller på med 😉 Undra på att fienden eller ovännen ser bekymrad ut.


Har du ett gott humor?

Humoret syns/hörs i dina ord, i dina miner. Är du en evig gnällare, avundsjuk, hatare, osv osv? Eller är du en med ett gott humor, en som älskar alla, en som tycker om alla, en som kritiserar andra ytters lite, osv osv.
Visa humor i livet, var glad, var nöjd, lev ditt liv och låt andra leva sina liv. Då mår du bra.


Alla blir äldre

Människan älskar livet. Vem vill bli gammal? När man blir gammal, känner man att av livets slutskede i sina tankar.
Sedan finns det d som vill inte se gamla ut. D är rädda för lite rynkor och grått hår 😉 Därför låter d kniven och botox, ta bort rynkorna. D vill behålla ungdomlig utseende.
Alla blir gamla, och det syns på alla. T.om d som opererat sig, ser man att d är inte längre unga. Det är människans natur att åldras. Så är naturens lag, man blir äldre. Det är bara att acceptera. Acceptera åldrandet och må bra, det är bra för hälsan och psyket.


Den som kan något gör det

Att du kan, bevisas genom att du gör det. Med dina handlingar visar du att du kan att du är kunnig. Då behövs det inget skryt heller att du kan, för alla kan se att du kan. Den som kan, gör det. Att göra det är bevis nog att du kan.
Hur är det då med den som bara undervisar andra och säger gör si eller gör så? Den människan kan inte. Den människan försöker intyga andra att han/hon kan genom att undervisa andra hur det skulle vara bättre att göra det eller det. Kunskapen fattas hos den människan, Han försöker vara kunnig genom andra. Den människan är olycklig i sitt okunnande.
Alltså, akta dig för att befalla andra att göra si eller så. Lev ditt liv själv och låt andra leva sina liv. Om ingen frågar efter dina råd, var tyst, undervisa inte. Du gör dig bara löjlig genom att undervisa.
Den bästa undervisningen är det att du gör det själv i ditt eget liv och genom det visar du andra att du kan.


Att vara ensam

– Visst fasar man för ensamhet. Tänk själv om att vara alltid ensam att inga vänner eller släktingar ha. Det måste kännas oerhört plågsamt. Att alltid vara ensam att ingen ha att dela livet med, sina tankar, sina funderingar.
– När man har många vänner och släktingar, kan det kännas som ett himmelrike att ibland, då och då kunna vara helt ensam. Man behöver vara ibland ensam, samla sina tankar, samla krafterna…
– Ensamhet och sällskapsliv, det bästa är ju att ta något av det båda lite av det varje. Ta inte för mycket, för då kan det börja kännas stressigt, antingen känner man sig då ensam eller saknar ensamhet. Lagom är bäst. Men det är inte alla gånger så lätt vara lagom.


Olika karaktärer

En svag människa vågar inte, han väntar på ett bra tillfälle. Han väntar och väntar och är inom sig irriterad att varför lyckas andra, varför inte jag? Han fattar inte att måste lära våga, våga, våga…
En vanlig människa vågar ta emot olika händelser i livet och tycka att det är kul. Antingen lyckas han eller inte, men han han vågar ta emot det vad livet erbjuder han.
En stor människa skapar själv det han vill ha, vad han vill göra. Han gör tillfällerna själv. Han vågar skapa själv helt och hållet sin lycka.
En vanlig människa och en stor människa kan vara ganska lika varandra. Med bara den skillnaden att den store vågar ibland ta risker, även stora risker. Den vanliga människar tar inte lika stora risker.


Klokhet

Det är klokare att inte höja sig över andra, i tron att du är bäst att du är klokare, visare. Genom att påpeka till andra att du är klokare, visare än d, visar du inte din vishet, utan du visar din dumhet. Den vise skryter inte, den vise, trampar inte på andra, den vise förstår uppträda klokt. Tänk efter, om du basunerar för andra hur vis du tycker att du är, kommer det alltid att finnas många som är ännu visare än du. Din sk vishet sticker andra i ögonen. Skryt är alltid skryt. Att tro sig vara visare än andra, visar faktist att du är dummare än andra 😉


Låt inte din ”eld” slockna

Att stressa att ha för mycket att göra, att vilja göra mycket och allt detta nästan samtigigt, gör att du får brottom att hinna med allt. Du blir stressad, du börjar må dåligt, även din omgivning börjar må dåligt på grund av att du sprider din negativ energi för d som står i din närhet.
För att undvika detta, måste du stanna upp. Strunta i alla måsten, lugna dig, allt det du vill göra stannar kvar, d springen inte bort från dig. Du kan göra nästan allt imorgon, eller övermorgon eller någon annan gång i framtiden. Och tänk efter, vad är viktigt. Lär dig prioritera. Prioritera dig först, allt annat kan vänta eller bli ogjort. Det är inte värt att bli sjuk av stressandet.


Stigar man vandrar

Har man ett mål eller vandrar planlöst, möter man alla möjliga stigar, bra stigar, intressanta stigar, galna stigar, dåliga stigar. Ingens stigar är bara goda stigar, eller bara dåliga stigar. Stigarna är många, stigarna korsar varandra, kan även smälta ihopp med en annan stig.
Livet ger oss alltså många olika stigar. Det gäller att försöka välja bra. Så gott det går. Även från den dåliga stigen finns det alltid ett sätt att komma ifrån. Man väljer själv sina stigar, iaf för det mesta. Anklaga inte andra på dina dåliga stigar. Var och en väljer ju själv stigarna man går på.


Du har det så som du tar det

Allt, precis allt känns så som du reagerar på allt. Du kan reagera negativt, då tycker du att du har det inte särskilt bra. Eller du kan reagera positivt och då kommer du att tycka att du har det bra. Våra reaktioner avgör hur vi känner, vilka känslor vi får. Håll med att man mår mycket bättre ifall man kan se något positivt även i det negativa.


Kan du festa utan sprit?

Det är en konst att kunna festa utan sprit att kunna ha roligt utan sprit. Då är man sig själv, hjärnan har inte blivit knäpp av spriten. Man ser allting klart och tydligt, man har kvar en del hämningar, sådana hämningar som betraktas inte lämpliga. Det är ju oftas otrevliga hämningar som släpper loss när man druckit sprit. Utan sprit kan man ha kontroll om sina negativa och destruktiva sidor, man alltså behåller en del av sina hämningar för att inte rubba det sociala spelet, det sociala umgänget.
Att kunna festa utan sprit visar att man är fri, litar på sig själv, har sjävförtroende, vågar skratta och ha roligt.


En vän stannar, andra försvinner

Det är specielt då när man har svårigheter, eller mår annars dåligt, som ens sk vänner sticker iväg. Bara d trognaste stannar kvar, d som är ens riktiga vänner. Men här måste man komma ihåg att inte ens riktiga vänner orkar lyssna negativ och eller annan självdestruktiv prat hela tiden. Vänskapen måste innehålla även annat än bara negativ prat om egna problem eller kritik mot andra människor. Hur man än betraktar sina vänner som sina vänner, är det inte rättvist mot vännerna att förgifta deras liv med ditt eviga negativa babbel. Det är få som vill hela tiden ta emot en annans negativ energi och samtigivt ge bort sin egen positiva energi till den negativa. Negativitet suger kraften, negativitet lämnar oss svaga och matta. Därför bör alla se till att inte drabbas av d negativas negativa energier alltför mycket, eller alltför länge.


Lediga dagar

Underbart att vara ledig, eller hur? Ledigheten stärker en både kroppsligt och psykiskt. Men enbart då ifall du förstår att vila under din ledighet. Ett par dagars vila kan göra underver med en, krafterna kommer tillbaks, själen mår bättre. Människan behöver sina lediga dagar att bara njuta av att vara, lata sig, vila sig, roa sig, äta gott, ha det lugnt och fint.
Hur många kan det där? Många människor fortsätter stressa även på sina lediga dagar, på semester, mm. Aldrig någon riktig vila.
Man måste lära sig ta hand om sig själv. Ingen annan tar hand om dig. Du måste göra det själv. Vårda din kropp och psyke, du har bara en kropp och en psyke. Det är din rättighet och din skyldighet gentemot dig själv att ta hand om dig.


Vad är en erfarenhet?

Det kan hända mycket med ens liv. Men det som händer dig, är inte erfarenheter. Hur du reagerar på det hända, det är din reaktion som är din erfarenhet av händelsen. Händelsen kan ge dig en positiv erfarenhet, eller en negativ erfarenhet. Om du reagerar positivt och sökande och har förståelse att man kan även vända en negativ händelse åt det positiva, om inte helt och hållet, så iaf lite, så att det känns bättre. Det är då en bra erfarenhet, som lärde dig att bearbeta det hända och må bra, oavsett om händelsen var bra eller dålig.
– Du kan även skapa dig en negativ reaktion av alla händelser.
– Vad säger detta? Att du själv bestämmer hur du reagerar och därmed skapar du själv antingen dina positiva elle negativa erfarenhetern i ditt liv. Så det är meningslöst att försöka skylla på händelsen. Det är din alldeles egen reaktion, som avgör, hurudan din erfarenhet kommer att bli.


Är man lycklig, då är man vacker

Många vill vara vackra och gör sig vackra t.ex genom operationer och smink. Och vissa är vackra, naturligt vackra. Dessa människor kan vara lyckliga för att d är vackra. D är lyckliga på grund av sina fagra anleten.
– Sedan d som är vackra på grund av att d är lyckliga, d strålar lycka i ansiktet, i hela sitt väsen. Sådan lycka kan bero på många saker, förälskelse, framgång…den typen av lycka är nog den som är den vacktaste av alla. En lycklig människa är tusen och åter tusen gånger vackrare, än en som är arg, sur och butter.


Vänner med framgång, motgång minskar vännernas antal

Ju mer framgångsri man är eller materielt rik med en massa pengar, ju mer tycks du få vänner. Men sedan när det blir en liten svacka för dig i din framgång, prövas dina sk. vänner. Det är då du kan se vem som är din vän och vilka var bara bekankskap. D få vänner som sedan finns kvar, ta vara på d. Vänner sitter inte i alla grenar. Vänner är en sällsy


Efter varje fall, res dig upp

Det finns nog inga människor som aldrig faller. Någon gång händer det i varje människans liv någonting tråkigt eller svårt. Då gäller att kunna bemästra denna fall, klättra upp igen och fortsätta sin vandring på livets krokiga stigar. Att kunna fortsätta efter det svåra, det är det som räknas. Då är man stark. Man blir alltid lite starkare efter varje fall. Man lär av sina svårigheter.


Ett helt vanligt folk

D flesta människor på Jorden är helt vanliga människor. För övrigt finns det några kungliga som är av slumpen blivit priviligerade att födas i ett kungligt familj och sedan alla som är jätte rika. Men visst är även d helt vanliga människor, pengar och annat rikedom gör ju inte dom till några speciella bättre människor. Så det är så att alla är vi helt vanliga människor med olika små nyanser, men fortfarande bara helt vanliga människor. Ps. visst kan vissa mänskliga beteenden, utveckling, psyket, betraktas som ovanliga, sällsynta.
– Det kan vara så att vissa kanske tror sig vara bättre än vissa andra. Sådana människor har inte ännu hittat vår alla helt vanliga människors helt vanliga stigar här på Jorden, som vi alla måste vandra.


Jag finner utan att söka

Det bästa sättet kanske är att inte söka att bara låta allt komma till sig. Då finner man allt det man finner, utan att önska, utan att bära inom sig en het önskemål av någonting som man bara väntar och väntar. Man alltså söker inte. Man låter det bara komma till sig och då kan man säga att man funnit det utan att söka. Det skulle vara skonsammare för psyket.
– Om man söker hela tiden, hittar man faktist aldrig allt man söker och det i sin tur kan skada ens psyke. Allt beror på förstås hur mycket och hur intensivt man söker.
– Harmoni i livet skapas inte av ett evigt sökande. Leva livet i nuet kan sägas vara ett slags harmoni, inga förväntningar, inga sökanden, bara leva i nuet och njuta.


Fysisk aktivitet är viktigt i ens liv

Sitt hemma en hel månad utan att göra något alls. När du sedan börjar röra på dig igen, går ut och så, märker du att du har inga krafter kvar. Att sova, andas, arbeta och äta, det räcker inte. Man måste varje dag ta långa promenade i raskt takt, för att hålla konditionen. Eller om man är ung, kan man ju träna.
– När jag arbetade, var det ibland lite si och så med fysisk aktivitet. Jag var trött, ont i kroppen och så…jag orkade inte alltid. När man har ont, är det inte världens lättaste sak att ta långa promenaden ovanpå arbetet.
– Men nu är det andra tider för mig. Jag har all tid i världen att promenera hur länge som heslt.
– Regelbunda, dagliga långpromenader gör bra för kroppen och psyket. På det viser slipper man en massa onödiga sjukdomar. Men men, man skall även äta rätt. För mycket fibrer är inte bra, lagom är bra, det upptäckte jag nyligen


Motvind

Så sant så sant. Visst är det så. Om du skulle få gå i medvind hela ditt liv, skulle du behöva inte anstränga dig något, allt skulle bara flyta hela tiden. Det skulle säkert bli tråkigt, när man inte får anstränga och försöka.
Att sträva uppåt och sedan nå uppåt, ger en härlig känsla att man kan att man har lyckats med det man ville, gå motvind, men lyckas. Vilken härlig känsla det ger. Livet är ju sådant att ingen kan gå hela sitt liv i medvind, inte ens d rika. Alla måste kämpa med vissa saker att få d gjorda. Det är livet det. Tacken och härliga känslan får man då när man vunnit när man gått i motvind.


Känslorna styr oss

Har varit uppe med tuppen igen, det är ju så man brukar säga när man stiger upp jätte tidigt på morgonen. Ibland blir det så. Har alltid sovit oregelbundet, sovit när jag haft behov av det, iaf om jag kunnat. Vissa människor har rutiner/vanor t.om med sovandet. En liten störning i sovvanor, som t.ex sommartidens eller vintertidens början, en timmes skillnad på tiden, retar och stör d otroligt mycket. Jag tror att det är mer psykist och inget annat. Vanorna sitter fast hårt hos vissa. När man själv inte är vanemänniska, har iaf jag lite svårt att förstå det där att sömnen blir inte bra vid små ändringar. Men jag förstår att d känner det så, det handlar ju om känslor. Det är känslorna som gör det negativt, negativitet tar över positivitet.
När man får negativa känslor om nästan ingenting, borde man försöka vända sina tankar till positivt tänkande, det skulle göra bra för psyket.


Dåtiden och framtiden.

Man skall låta det gågna vara och inte grubbla över sin historia. Det som varit, har varit, det går inte att ändra på det hända, dåtiden. Men framtiden kan vi påverka lite med våra egna beslut. Då har vi vunnit. Men man kan även förlora lite av sin framtid ifall man gör okloka beslut. Och ibland kommer slumpen med bra eller dåliga händelser i vårt framtid. Ingen kan ju i förväg veta precis vad framtiden har med sig. Lika lite som vi kan inte ändra på vår historia. Lev och njut av livet…


Skäller hundarna efter dig?.

Det innebär att fast du får skäll, andra skäller på dig, du lyssnar ett tag, sedan går du vidare. Du har lyssnat, tagit till dig det andra skällt på dig, men du har inte stagnerat fast i skällarnas våld och gnäll, utan du har haft förmågan att gå vidare, lämnat skällarna bakom dig. Du har inte blivit ”skadad” heller, du tål att skällarna skäller. Det är då du som kan liknas med en karavan som drar vidare och d skällande hundarna är d som klagar på dig. Tänk om alla kunde vara så där starka?


Humor är Guds leende på Jorden.

Vilken aforism, citat…men sant är det nog. Om Gud hade gjort människan utan humor, skulle Jorden drunkna i allvarliga människor, människor som var lätt retade, humorlösa och tråkiga. Så Gud gav människan förmågan att ha humor och att förstå humor…Nu kan vi le och skämta och skratta. Så varje gång man skämtar, ler och skrattar åt humor, kan det då ses som Guds leende här på Jorden. 😉


Har dina erfarenheter påverkat ditt liv? Hur?

Det händer ju hela tider någonting i en människans liv, både stora och små händelser, mest små händelser. Dessa händelser gör inte dig till det ena eller andra. Utan det är dina reaktioner, hur du agerar i dessa händelser, som formar dig till det du är och det är det som ger dig dina erfarenheter. Visst kan man låta händelserna komma och gå i sitt liv utan att reagera på något sått, men det är nog ytterst ovanligt att man gör så. För det mesta reagerar man på något vis, negativt, positivt…och dessa reakrioner hos dig är just det som du kan kalla erfarenheter i ditt liv.