Lyckan är det inre, inte det yttre.------Lyckan är inre, inte yttre, och därför beror den inte på vad vi har utan på vad vi är.
- (Henry van Dyke)

Hur vacker man än är, är det inget garanti att man är lycklig på grund av sitt vackra yttre. Det vackra ytrre blir äldre och äldre. Redan ungdomar förbättrar sin yttre i tron att d blir då lyckligare, nöjdare med sig själv. Men, det är så att lyckan sitter inte i ett fagert utseende.
Lyckan är hur vi är. Lycka är att vara nöjd med sig själv, lycka är att acceptera sitt yttre och vara nöjd med sig själv. Annars, om inte, då är du olycklig, du gillar inte dig, du vill vara någon annan än dig själv. Älska dig själv, då känner du dig lycklig med ditt utseende, ditt utseende som är ditt naturliga yttre. Man behöver inte vara bild-skön för att vara lycklig. Lyckan sitter i hur du är som människa och att du är nöjd med du gör i livet (inga skönhetsoperationer alltså)

 

Opålitliga fjäskare.-----”Den som håller sig väl med alla är inte vän med någon”
- (Robinsson-Leif)

Tar igen det här. Bra att minnas att d som håller sig väl med alla, är inte vän med någon. För d flesta märker ju till slut att det går inte att lita på d. Det går inte att lita på en fjäskare vid viktiga beslut. Fjäskaren vill ju stå på allas sida, han kan inte välja sida. Hur kan man lita då på en fjäskare?
I början kan det kännas skönt med en som verkar vara vän med alla. Men i slut ändan tröttnar man på det. En som nästan aldrig vågar välja sida eller säga sin mening, litar man inte på. Så är det bara. Tur nog träffar man inte särskilt många fjäskare.

 

Själen vill ha kontakt till varje pris.-----Man vill bli älskad, i brist därpå beundrar, i brist därpå fruktad, i brist därpå avskydd och föraktad. Man vill ingiva hos människorna någon slags känsla. Själen ryser för tomrummet och vill kontakt till varje pris som helst.
- (okänd)

Så sannt så. Livet vore tomt utan kontakt med andra människor. Positiv kontakt är det vi skall sträva efter. Men tyvärr, alla kan inte det där med positiv kontakt. Då söker d negativ kontakt, hela tiden. När d inget vet om positiv-kontakt, måste d söka med negativitet. Negativ kontakt är bättre än ingen kontakt alls. Men med negativ kontakt sår man ondska, då får d också tillbaks ondska i någon form. Det är deras kontakt att söka bråk, gräl, konflikter. Det är synd om dessa människor.
Jag träffar personligen nästan aldrig sådana människor. Men i en liten och gräslig forum, har jag läst ofta en kvinnas negativa kontakt där, det är otroligt gräslig och negativt vad hon skriver, det enda hon gör är att provosera. Stackarn. Och vissa är ”dumma” nog att bli provoserade av kvinnans negativitet. Påängterar här att jag själv skriver inte i någon forum, men tycker det är kul att läsa vad andra skriver och hur d kommuniserar med varandra.

 

Olika karaktärer.-----En svag människa väntar på tillfället, en vanlig tar emot det, en stor skapar det”
- (Adolf Törneros)

En svag människa vågar inte, han väntar på ett bra tillfälle. Han väntar och väntar och är inom sig irriterad att varför lyckas andra, varför inte jag? Han fattar inte att måste lära våga, våga, våga…
En vanlig människa vågar ta emot olika händelser i livet och tycka att det är kul. Antingen lyckas han eller inte, men han han vågar ta emot det vad livet erbjuder han.
En stor människa skapar själv det han vill ha, vad han vill göra. Han gör tillfällerna själv. Han vågar skapa själv helt och hållet sin lycka.
En vanlig människa och en stor människa kan vara ganska lika varandra. Med bara den skillnaden att den store vågar ibland ta risker, även stora risker. Den vanliga människar tar inte lika stora risker.

 

Att vara ensam.----”Det finns ett helvete – Att vara ensam. Och ett himmelrike – Att kunna vara det
- (Poul Bjerre)

- Visst fasar man för ensamhet. Tänk själv om att vara alltid ensam att inga vänner eller släktingar ha. Det måste kännas oerhört plågsamt. Att alltid vara ensam att ingen ha att dela livet med, sina tankar, sina funderingar.
- När man har många vänner och släktingar, kan det kännas som ett himmelrike att ibland, då och då kunna vara helt ensam. Man behöver vara ibland ensam, samla sina tankar, samla krafterna…
- Ensamhet och sällskapsliv, det bästa är ju att ta något av det båda lite av det varje. Ta inte för mycket, för då kan det börja kännas stressigt, antingen känner man sig då ensam eller saknar ensamhet. Lagom är bäst. Men det är inte alla gånger så lätt vara lagom.

 

Den som gör något gör det.-----Den som kan något gör det, den som inte kan något undervisar.
--(George Bernard Shaw)

Att du kan, bevisas genom att du gör det. Med dina handlingar visar du att du kan att du är kunnig. Då behövs det inget skryt heller att du kan, för alla kan se att du kan. Den som kan, gör det. Att göra det är bevis nog att du kan.
Hur är det då med den som bara undervisar andra och säger gör si eller gör så? Den människan kan inte. Den människan försöker intyga andra att han/hon kan genom att undervisa andra hur det skulle vara bättre att göra det eller det. Kunskapen fattas hos den människan, Han försöker vara kunnig genom andra. Den människan är olycklig i sitt okunnande.
Alltså, akta dig för att befalla andra att göra si eller så. Lev ditt liv själv och låt andra leva sina liv. Om ingen frågar efter dina råd, var tyst, undervisa inte. Du gör dig bara löjlig genom att undervisa.
Den bästa undervisningen är det att du gör det själv i ditt eget liv och genom det visar du andra att du kan.

 

Ingen sanning, bara åsikter.-----Varför inte säga det rent ut: Det finns ingen sanning, det finns bara åsikter.
- (Hjalmar Söderberg)

Det finns kanske bara få sanningar, det mesta är bara åsikter. Många betraktar sina åsikter som sanningar. D predikar sina sanningar för andra och vill att andra skall ta till sig deras sk sanningar. D inbillar att åsikter är sanningar iaf så länge åsikter är deras egna åsikter. Andras åsikter skiter d i.
Jag tänker just nu på massmordet i Oslo. Mördaren hade en massa rasistiska åsikter som han trodde var sanningar. Han gick så långt att agerade efter sina åsikter i tron d var sanningar. Stackars jävla mördare.
Var försiktig när du delger andra dina åsikter. Gör det så att d andra förstår att det är bara dina åsikter.

 

Skvallertant och papegoja.------Försök leva så att du inte behöver vara rädd för att sälja din papegoja till byns skvallertant.
- (Will Rogers)

Papegojan härmar ju. Papegojan säger det samma som du sagt, glöm inte det. Alla är vi papegojor ibland. Vi skvallar, lite eller mycket. Det gäller att försöka göra skvallret så positivt som möjligt. Då har ju elaka skvaller-kärringar inget att skvallra.

 

Du vill inte ha mig.-------Vill du inte ha mig som jag är – så är det inte mig du vill ha.
- (ordspråk)

Den som hela tiden vill ändra på andra, vill inte ha dessa människor i sin närhet. D vill istället ha någon d drömmer om. D vill förändra den andre. Det är då inte gillande, utan det är ogillande.
Om man tycker om någon, d accepterar man den människan sådan som han/hon är.
- Ha detta i minnet nästa gång när någon försöker ändar på dig. Ingen vill ändra på den man tycker om.

 

Alla blir äldre.-----Alla vill leva länge, men ingen vill bli gammal.
- (ordspråk)

Människan älskar livet. Vem vill bli gammal? När man blir gammal, känner man att av livets slutskede i sina tankar.
Sedan finns det d som vill inte se gamla ut. D är rädda för lite rynkor och grått hår  Därför låter d kniven och botox, ta bort rynkorna. D vill behålla ungdomlig utseende.
Alla blir gamla, och det syns på alla. T.om d som opererat sig, ser man att d är inte längre unga. Det är människans natur att åldras. Så är naturens lag, man blir äldre. Det är bara att acceptera. Acceptera åldrandet och må bra, det är bra för hälsan och psyket.

 

En åsikt.-----En åsikt är inte nödvändigtvis riktig bara för att någon är villig att dö för den.
- (Oscar Wilde)

Många pratar om sina åsikter som om d vore sanna, fakta. Man försöker övertyga den andre och om den andre vill inte acceptera denna åsikt som sann fakta och ta det till sig, blir åsikts-sägaren arg och sur.
Det är på det viset vänner eller bekanta, kan börja bråka och bli ovänner med varandra. Kommunikations-problem kan detta kallas.

 

Låt inte din eld slockna, sluta stressa.------Man ska akta sig för att ha så många järn i elden att den slocknar.
- (Okänd)

Utbränhet tycks vara en av nyförtidens sjukdomar. Det börjar med stress, man lider av stress, långvarig stress. Till slut kommer mattheten, man har blivit utränd. Varför är så många så dumma mot sig själva? Varför vårdar man inte sin hälsa? Tror d att d är stålmän och stålkvinnor, som tål vad som helst?
Det är som att livet för många har sin mening bara i stress och slit. D vill mer och mer. D glömmer att leva, d glömmer hur det känns att leva utan stress.

 

Sunt förnuft.------Man kan ta examen i snart sagt allt – utom i sunt förnuft.
- (Carl Kempe)

Man kan inte köpa sunt förnuft. Man kan inte hyra sunt förnuft. Antingen har man sunt förnuft eller inte. Kan man då lära ut sunt förnuft? Troligen inte, inte iaf helt och hållet. Man kan tillrättavisa, visa vägen, peka åt rätt håll. Men trots det måste alla klura ut själva vad som är sunt förnuft.
Många har mycket sunt förnuft, t.om att dela för andra, om man kunde dela sunt förnuft till andra. Men går inte att dela ut sunt förnuft. Man måste själv klura ut vad som är sunt förnuft i livet, i en eget liv.
Ett är iaf säkert, rasism och främlingsfientlighet och höger-extremism, är inte sunt förnuft.

 

Artighet kan dölja naturliga impulser.------Artighet är konsten att dölja sina naturliga impulser.
- (Okänd)

T.ex 1. En kvinna tittar på väninnan och säger: ”Vilken ful frisur du har idag.” Där finns ingen artighet, bara rak och åsikt.
T.ex 2. En kvinna tittar på väninnan och säger: ”Du har håret annorlunda idag, varför?” Det där var väl artigt, en fråga utan kritik.
- Impulsen att säga rakt ut att hon tycker att väninnans frisyr är ful, kan sägas artigt genom att undra, varför denna nya frisyr idag.
Impulsiv prat kan skapa konflikter. Att vara mycket impulsiv i sitt prat, kan vara sårande och göra andra olyckliga. Man kan även göra en massa saker impulsivt, saker som inte är särskilt bra.
Det gäller alltså att inte vara alltför impulsiv, men inte en ständig artig heller. Någonting mittimellan. Lagom är bäst

 

Det är bättre att prisas av några få kloka än att hånas av många dumma.------Det är bättre att prisas av några få kloka än att hånas av många dumma
- (Cervantes)

Det känns skönare när man prisas av några få kloka människor. Men att hånas av många dumma människor känns inte trevligt.
Människor som gillar mångkultur och EU och globalisering, brukar hånas av många dumma människor som är emot invandring och synnerligen emot invandrande muslimer. Muslimer brukar hånas av samma skara av många dumma muslim-hatare.
Av detta framgår det att t.ex Europa innehåller en hel massa dumma människor som inget annat kan än att håna andra människor.

 

Rökare lever farligt.-----Rökare är som vanliga människor, fast inte lika länge.
- (ordspråk)

Rökare förkortar sin livstid. Tobaken förkortar livet med lera år. Rökare lever inte lika länge som icke-rökare. Generellt alltså.
I början lever rökare som vanligt. Med tiden börjar rökare käna av sin rökning i hälsan. Rökning ger en massa gifter som förkortar levnadstiden.
Sluta röka. Varför dra gift in i dina lungor? Det går att sluta röka. Var hård och bestämd mot dig själv, då klarar du att sluta röka. Du kommer att må bättre efter att du slutat röka.

 

Världens bästa diet.------Audrey Hepburn var smal som en sticka. Hon lär ha sagt någon gång följande:”Spotta ut allt som smakar gott”. Det är diet det, det dummaste diet som finns. Alla anorektiska kvinnor använder denna diet. Inget gott skall man äta. Vissa kvinnor äter gott och efterråt spyr d ut maten, som om d spottade ut maten från magen, i rädslan för att bli feta.
Snälla, låt bli denna dumma skilett-kvinnornas diet. Ät istället och mår bra. 
“Maailman yksinkertaisin dieetti: Sylje pois kaikki mikä maistuu hyvälle”.
- (Audrey Hepburn).

 

Lever du idag, i nuet?------Mycket få människor lever idag – de flesta gör förberedelser för att leva imorgon”
- (Jonathan Swift)

Majoriten lever för att förbereda, morgondagen, semestern, kommande helgen, vad d skall handla, mm mm, osv osv. Mycket av deras tid går att palera att tänka på morgondagen. D har inte mycket tid att leva, leva idag i nuet, d har ytterst lite tid att njuta av livet i lugn och ro. Måste vara oerhört jobbigt att leva så stressigt och i morgondagen.
Lär er leva i nuet, lär er att njuta av livet. Släpp er fria från tvågnet att tänka på hela tiden morgondagens sorger.

 

Ingen har någonsin rest en staty till minne av en kritiker.------Bry dig inte om vad kritikerna tycker och säger. Ingen har någonsin rest en staty till minne av en kritiker.
- (Jean Sibelius)

Verkligen inte. Kritikerna får aldrig statyer som minne. Här tänker jag i första hand muslim-kritiker och liknande. Jag tror att det där att kritisera, måste göras på ett mycket finurligt och civiliserad sätt. Insnöade muslim-fientliga individer blir aldrig ihåg komna av folket.
Det dumt att kritisera och prata illa om en hel folk-grupp. Sådant visar bara ens egen dumhet.

 

Sunt förnuft är inte vanligt.------Vanligt sunt förnuft är inte särkilt vanligt.
- (Voltaire)

Tyvärr verkar det så att mänskligheten lider brist på sunt förnuft. Detta visar t.ex alla, konflikter vänner emellan och världsliga konflikter, rasism, främlingsfientlighet, mm.

 

Dina fel, andras fel.-----Behandla andras fel lika försiktigt som dina egna
- (Kinesiskt ordspråk)

Oftas brukar det vara så att man kritiserar friskt andra människors fel, men tror att det egna felet existerar inte och därmed kan man inte ta emot kritik. Men om man kritiserar andra, bör man också tåla kritik som är riktad mot en själv.

 

Främlingsfientligheten har ökat.-----Att främlingsfientligheten ökar beror på att allt fler inser att främlingar är precis som vi själva.
- (Okänd)

Alla människor är likadana. När vi inser det, är det meningslöst att vara främlingsfientlig. Även d som är främlingsfientliga, kan antas råka för främlingsfientlighet, öga för öga, tand för tand…
I alla folk finns det främlingsfientliga. Att neka detta är att ljuga. Det främlingsfientlighet som syns och hörs i Norden, är mest det nordiska folkets rädsla mot det främmande som hörs. Men man får inte försöka gömma invandrares främlingsfientlighet ifall främlingsfientlighet kan ses eller höras. Alla skall behandlas lika. Men det nordiska folket måste ta itu med sin främlingsfientlighet, nu, på en gång, vi är mest, flest, majoritet, det är fult och ointelligent att hacka på minoriteter.

 

Tål du kritik?-----För att undvika kritik, säg ingenting, gör ingenting, var ingenting.
- (E. Hubbard)

Om du tål inte kritik, är det bäst att du säger inget, gör inget, var ingenting. Gör dig så osynlig som möjligt. För vad du än säger och gör, kommer du alltid att få kritik av någon. För ingen är perfekt. Och allt kan tolkas.

 

Framtiden och det förflutna.----Den vise bygger inget hopp om framtiden och ångrar ingenting i det förflutna.
- (ordspråk)

Visst kan man fantisera vad som helst, men det är inte det samma som att vilja ha det så i framtiden. Det är hälsosamt att fantisera. Men det är ohälsosamt att vänta för mycket av framtiden.
Det är meningslöst att ångra det förflutna, hänt är hänt. Man måste acceptera sin förflutna, det är ju ens historia och den innehåller både gott och ont. Sådant är livet.

 

Säger du vad du tänker?------Tänk på vad du säger, så du inte säger vad du tänker.
- (ordspråk
)

Om man inte tänker det minsta på vad man säger till andra, säger man sådant som man tänker. Alla vet vi ju hurudana tankar människan har. Våra tankar är oftast mycket negativa och kritiserande och elaka. Men vi säger inte det vad vi tänker. Vi är alltså oärliga. Men samtidigt är vi medgörliga, emotionella och sociala. Vi flesta alltså väljer våra ord, t.ex att inte såra andra.
Medans det finns vissa som vräker elakheter ur sin mun, sådana tänker inte det minsta på vad d skall säga. Då är det lätt att såra andra, vara elak.

 

Vill du alltid ha sista ordet.------Vill du alltid ha sista ordet, talar du snart med dig själv.
- (ordspråk)

Om du alltid vill ha sista ordet, kommer du inte ha många att prata med. Du blir lämnad ensam, nästan ensam. Kloka människor lämnar dig, för det är ingen mening att diskutera med dig, för du lyssnar inte vad andra säger. Det enda som betyder något för dig, är dina enga ord, dina egna åsikter. Bara lika envisa tjatare fortsätter tjata med dig. Du missar alla kloka människor. Men är det inte så att lika leker bäst med varandra? Kloka med andra kloka och tjatare/dum med andra tjatare/dumma. Så är det.

 

Hata inte.------Hat är bara brist på fantasi.
- (kloka ord)

Hat är mycket destruktivt. Hat dödar den egna själv-känslan. Hataren har stagnerat. Hataren har dålig fantasi. Hataren kan inte ens fantisera om positiva saker. Hatarens all energi går ut på att hata andra och samtidigt hatar d sig själva.
Hata inte invandrare, hata inte romer, hata inte muslimer, hata inte judar, hata inte dig själv. Rasism är det samma som att hata någon som tillhör ett annat folk, ett annat kultur. Sluta hata, sluta vara rasist. Bli en intelligent och empatisk människa istället.

 

Är du först någon gång med något??------Man kommer aldrig först genom att gå i andras fotspår.
- (Okänt ursprung)
 

Om man följer hela tiden andra, citerar andra och går i andras fotspår, är man aldrig fört. Man är då bara en blek kopia av någon, en kopia utan egna ord, utan egna handlingar.
Men om du vågar vara en pionjär, först av alla, då är du den första

 

Acceptera sig själv, men inte andra??-------Det är lättare att acceptera att man själv är som man är – än att andra är det.
- (kloka ord)

Man vill inte se sina egna fel. Man vill inte erkänna sina egna fel, inte för andra och inte för en själv. Man har alltså en falsk bild av sig själv. En förskönad bild. Och man kanske säger att jag är bara sådan, acceptera det.
Men när det gäller andra människor, då vill man inte acceptera dessa människor sådana d är. Utan man vill ändra på dessa människor.
Det är oftast spegling, man kanske speglar sina egna fel och brister hos andra eller inbillar att man ser fel hos andra, fast egentligen handlar det om ens egna fel och brister.

 

Accepterar du dig själv, men inte andra?-------Det är lättare att acceptera att man själv är som man är – än att andra är det.
- (kloka ord)

Man har svårt att se sina egna fel. Det är mycket lättare att se ndras fel. Ofta ser vi våra egna fel hos andra, omedvetet. Vi speglar, utan att veta att vi känner igen våra egna fel hos andra och vi vill ändra på dessa människor. Fast egentligen är vi själva som borde ända på oss själva.

 

Den vise talar av erfarenhet, dåren om det han hört.-----Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.”
- (Turkiskt ordspråk)

Det är alltid bättre att hålla till det man vet är sant. Det man sett med egna ögon, det man har känt själv, det är hänt. Dåren däremot pratar hela tiden det han hört andra säga. Dåren pratar om andras erfarenheter och helst andras fantasier.
T.ex många rasister pratar om oss invandrare mycket illa, d tycker att alla invandrare är bara skit, trots att dessa rasister känner knappast några invandrare. Där kan man säga att dåren pratar om sådant han hört och dåren fantisierar.

 

Kan du förlåta?------”Den som förlåter utan att glömma har aldrig förlåtit.”
- (Italienskt ordspråk)

Man glömmer inte, man glömmer inte varken det positiva eller det negativa som hänt eller sagt. När man blir gammal och gaggig, det är väl då man glömmer?
Förmodligen menas här med glömma att man tjatar inte om gamla händelser, tar inte upp d och fortsätter anklaga eller påminner om händelsen hela tiden.
Man har inte förlåtit fast man kanske sagt att man förlåtit, ifall man påminner om händelsen.
När man har bearbetat händelsen, förlåtit och knuffat händelsen åt sidan, i ett slags minnesbank i hjärnan. Man har alltså inte glömt, men man har förlåtit och iom att man har förlåtit, låter man händelser vara där i minnesbanken. Enkelt eller hur?

 

Ju mer mannen dricker, desto vackrare tycker han att kvinnan blir.--------Alkohol har en märklig effekt på kvinnan. Ju mer man dricker, desto vackrare blir hon.
- (ordspråk)

Alkohol har förmågan att göra mannens ögon svaga, ibland halvblinda. Mannen tittar då som genom ett solglasögon. Skulle tro att det samma gäller för drickande kvinnor, ju mer d dricker, ser d männen manliga och fina.
Det bästa är att inte dricka alls eller dricka måttligt, eller hur? För mycket alkohol är som en katastrof, ett dåligt skämt.

 

Att ändra på sin man.------De flesta kvinnor börjar med att försöka ändra på karln, och när de gjort det tycker de inte om honom.
- (Marlene Dietrich)

Varför skall man ändra på sin man eller sin kvinna? Låt den andre vara. Man kan ju påpeka om det skulle gälla några viktiga saker. Men att försöka ändra på sin partner helt och hållet till sådan som man inbillar att den andre skall vara, är nedrigt gjort. Både kvinnor och män bör lära sig att bli tolerantare mot varandra, toleranta mot andra. Man kan ju inte ändra på andra människor i inbillningen att bara ens eget sätt är den enda rätta.
Det finns så många personligheter som det finns människor på planeten Jorden. Alla kan inte vara som du. Alla människor är unika.

 

Är det roligt att arbeta?-----Om det vore så roligt att arbeta som många påstår, så skulle borgmästaren hugga sin ved själv.”
- (Svenskt ordspråk)

Jag har hört många påstå att det är mycket roligt att arbeta och att d skulle inte stanna hemma ens om d fick så mycket pengar att d klarade sig. Hur tråkiga och monotona deras arbeten än är, påstår d att d skulle arbeta.
Det finns många som vågar inte erkänna för andra att egen ledig tid är den bästa tiden. D kanske tror att man tyckte att d var lata. D bryr sig vad andra tycker om d, därför vågar d inte ge ett ärligt svar. Sådana människor skall man vara försiktig med, d pratar ju inte helt ärligt.

 

Mänskligheten lär ingenting av historien.------Av historien lär vi oss att vi ingenting lär av historien. - (G Bernard Shaw)

Mänskligheten har alltid varit krigiska barbarer, avundsjuka…vad har människan lärt av krigande och dödande? Ingenting. Idag krigas det lika mycket, det dödas lika mycket. De sista modet tycks vara politiska mord, som hela mänskligheten tycks acceptera.

 

2014-01-13
Mänsklighetens historia---Stackars mänskligheter...i stort sätt är det så att historia repeterar sig, om och om igen...
(Av historien lär vi oss att vi ingenting lär av historien.
- (G Bernard Shaw)
)
 

Mänskligheten har alltid varit krigiska barbarer, avundsjuka…vad har människan lärt av krigande och dödande? Ingenting. Idag krigas det lika mycket, det dödas lika mycket. De sista modet tycks vara politiska mord, som hela mänskligheten tycks acceptera. Hur skulle et reagera? Dom skulle troligen betrakta människan som små ointelligentta kryp som inget värde skulle ha...

 

2014-01-13
Är det roligt att arbeta?? ---(”Om det vore så roligt att arbeta som många påstår, så skulle borgmästaren hugga sin ved själv.”
- (Svenskt ordspråk)

Jag har hört många påstå att det är mycket roligt att arbeta och att dom skulle inte stanna hemma ens om dom fick så mycket pengar att d klarade sig. Hur tråkiga och monotona deras arbeten än är, påstår dom att dom skulle arbeta...Det finns många som vågar inte erkänna för andra att egen ledig tid är den bästa tiden :) Dom kanske tror att man tyckte att d var lata. om bryr sig vad andra tycker om dom, därför vågar omd inte ge ett ärligt svar. Sådana människor skall man vara försiktig med, dom pratar ju inte helt ärligt.

 

2014-01-14
 Elakt prat bakom andras ryggar---Öronen hör pratet, hur man pratar, vilken tonläge man har, vad man pratar, vem man pratar om...Tänk, stanna en liten stund...
Den som talar illa om andra i din närvaro, talar illa om dig i din frånvaro
- (arabiskt visdom)
.
..Hör du ofta illasinnat prat eller elakt skvaller om andra..kan du vara mycket säker på att den illasinnade personen pratar illa även om dig, bakom din rygg...Var försiktig...lita inte blindt..ta inte del i illasinnat prat om andra människor...Det bästa är att vara artig och förklara att man måste gå dit eller dit, ifall man vill inte vara rak och ärlig och säga emot...Att säga emot i en sådan situation är detsamma som att börja bråka...Var och en väljer hur man skall agera i dessa elakartade tungornas närhet.

2014-01-24
Skvallertant---Nuori on kokematon. lapset, teinit, ja niin edelleen, oppii uutta elämänsä varrella...Vanha on nähnyt, kuullut ja kokenut paljon, sen takia vanhuksista voi sanoa että elämä on antanut viisautta heille...Kokemuksistaan viisastuu...
Vanhus puhuu siitä, mitä hän on nähnyt, ja nuorukainen siitä, mitä hän on kuullut.
- (arabialainen sananlasku)

Vanhus/vanhempi, on kokenut paljon elämää, elämä on opettanut ja kokemukset on kasvattanut ja viisautta ja tietoa on kerääntynyt. Vanhus puhuu kokemuksistaan....Nuorukainen ei ole kokenut, häneltä puuttuu elämän viisaaus. Elämän viisauden nuorukainen saa vuosien varrella. Nuorena nuorukainen puhuu vain siitä mitä on kuullut ja mitä on lukenut.

2014-01-25
 Bästa diet?---Audrey Hepburn var smal som en sticka... Hon lär ha sagt någon gång följande: 
Spotta ut allt som smakar gott”
Det är diet det, det dummaste diet som finns... Alla anorektiska kvinnor använder denna diet..... Inget gott skall man äta. Vissa kvinnor äter gott och efterråt spyr dom ut maten,  i rädslan för att bli feta...Snälla, låt bli denna dumma skilett-kvinnornas diet. Ät istället och mår bra.

2014-02-07
 Smicker----Älskar du att få smicker? ...Smickrare smickrar...vill något...mycket smicker...mycket skitsnak också...Alltså, var försiktig...Smickra kan man någon gång, när det behövs, när det är rätt...men evig smickrande, nej...det är inte ärligt menat...när det inte är ärligt menat, då lär det även komma annat som inte är ärligt...Iakta följande: 
Akta dig för den som smickar dig otillbörligt, hon kommer också att klandra dig orättvist 
- (arabisk visdom)

2014-02-12
Var modig och våga fråga.....Att fråga riktigt är att veta mycket 
- (arabisk visdom)

Genom att fråga, man lär sig...när man är modig, då frågar man...En som är lite dum, bakom flötet, vågar inte fråga, han vill inte verka dum och obildad...En klok människa vågar frågaen klok vågar visa att han vet inte allt, en klk människa frågar...och lär...

2014-02-18
Terrorister...Terrorism är i grund och botten intelligentians raseri i sista stadiet. 
- (Jakob Burckhardt )

så sant så sant.

2014-04-27
Svik inte någon-----Brustet rep går att knyta ihop, men knuten sitter kvar.
Visst är det så...man kan få hjärtat glad igen, men det sitter fortfarande en knut kvar som går inte att ta bort...Det betyder att man glömmer inte, man har ju sina minnen, man kan inte glömma minnerna bara så där...och man minns vad det var som orsakade skada för hjärtat...Det kan vara svek, eller liknande...Därför är det oerhört viktigt att inte såra andra, prata illa om andra...och framför allt, inte svika sina vänner...Visst kan man vara vän med en som tidigare har svikit en, men förmodligen är vänskapen inte hundraprocentig längre...på grund av att man minns det hända och kanske medvetet eller omedvetet är rädd att denna vän skall svika igen...

2014-05-23
Att våga vara liten...är samtidigt att man är stor...att man är vuxen...
(Att alltid vara en smula barn – det är att vara verkligt vuxen.
- (Jevgenij, jevtusjenko)

Att våga vara barnslig...en smula barn...visar att man är stor...en vuxen människa...Det är nämligen inget fel t.ex att ha barnasinnet kvar...Våga leka, skoja, skämta, är att vara vuxen...När en vuxen förstår att ha barnasinnet kvar...förstår han/hon att en vuxen kan ha humor, temperament, men ändog vara vuxen...Akta dig för att bli en stel, allvarlig och sur vuxen...Att vara en varierande människa...ha många egenskaper i sig...är vuxet...En vuxen människa behöver inte föreställa en vuxen på något sätt...man är det man är...det är fritt att våga vara liten ibland...det är befriande :)

2014-12-3
Kvinnan är ingen dörrmatta...Kvinnan skall vara en kvinna...kvinnor och män är olika både psykiskt och fysiskt...Är kvinnan en dörrmatta?
Folk kallar mig ”feminist” bara jag ger uttryck för känslor som skiljer mig från en dörrmatta eller ett fnask.
- (Rebecca West)

En feminist vill absolut inte vara en dörrmatta...Tvärtom, feministen iaf den extreme feministen vill vara minst likadan som männen...kunna allt som män kan, vara lika stark som männen...kunna jobba med alla manliga sysselsättningar...Den extreme feministen stannar inte där...hon vill även ändra på männen...Männen måste enligt henne börja visa sina kvinnliga sidor...diska...ta hand om barnen...städa...sy…men kvinnan då? ..Hon vill inte göra alla manliga jobb....Vad är det för något???
Vanlig feminist då?...Hon kan balansera sin feminism så att hon vill arbeta, ha ett yrkesliv kanske...men för den skull försöken hon inte göra männen till dörrmattor :)

2015-03-26
Att kunna njuta av livet...
Alla djur, utom människan, vet mycket väl att livets huvudsakliga mening är att njuta av det. 
- Samuel Baulder

människan tänker kanske för mycket...och sätter många men och förbud i sin väg för att kunna njuta av livet...därför är det svårare att njuta av livet...bra med regler...bra med hög moral...men vi skall inte glömma att låta andra leva och njuta iaf...

2015-03-27
Våga fråga...Det är bättre att fråga och verka dum, än att inte fråga och förbli dum. 
- Kineskiskt ordspråk

När man inte vet, men är dum och oläst...kommer med egna konstiga påståenden...då har man inte vågat fråga......istället pratar den personen hatiskt och elakt t.ex om religioner...det fattas...vetande...men dumma vill inte veta...dom vill fortsätta med sitt elaka prat...i tron att det är sanningen...fast sanningen är att dom vet inte...men dom tror sig veta...och är helt ovilliga att ta reda påsanningen..dom fortsätter att vara dumma och ovetande..dom söker inte sanningen...dom förblir dumma...av egen fri vilja...stackare...Hur hjälpa dessa människor? ..Genom att lära dom...Men om dom struntar i lärdomen? ...Då är dom verkligen dumma...idiotiskt beteende...kanske dom är bortom all hjälp

2015-03-30
Gör som du säger...
Det du gör talar högre än det du säger. 
- Okänt ursprung

självklart väger det mer det du gör än det du säger...prata kan man hur mycket som helst, dom flesta iaf...men att göra det  man säger, är tusen gånger svårare...det
gäller alltså försöka så småningom förvandla sina ord till handlingar :)

2015-03-31
Besök ensamheten ibland...Ensamheten är ett trevligt ställe att besöka, men ett dåligt ställe att stanna på. 
- Josh Billings

Ensamhet ibland är lent som honung för öronen, för själen...men man skall bara besöka ensamheten en liten stund...för ständig ensamhet är säkert inte hälsosamt..

2015-04-10
Min hemlighet...
Behåller jag min hemlighet, så är den min fånge. Släpper jag ut den, är det jag som är dess fånge.
- (arabisk visdom)

Bäst många gånger är att behålla själv sin hemlighet...varje gång man berättar sina hemlisar till andra...måste man komma ihåg att hur skall en anna kunna hålla tyst om hemligheten när man inte ens själv kan hålla tyst om sin hemlighet... med andra ord...berätta bara sådant om dig, som kan pratas i allas mun, utan att ge skada dig.

2015-08-25
Ta det lugnt under semester...Ta det lugnt och bara låta saker och ting ske. Bättre än så kan inte en semesterdag vara.
- Tomas Ledin

Underbart sagt...sluta stressa...tänk inte på jobbet...vila...låt både koppen och psyket vila under semestern...

2015-08-25
Älskar du andra?...Att vara uppmärksamma betyder att vi bryr oss, vilket betyder att vi verkligen älskar. 
- Jiddu Krishnamurti

Visar du att du bryr dig om andra, även främlingar? Om man gör det, då visar man att man har fömågan att älska sina medmänniskor...Visst är det härligare att äöska, än att hata?

2015-08-25
Respektera dig själv...Respektera dig själv och andra kommer att respektera dig.
- Konfucius

Om man behandlar sig själv bra...och samtidigt har förmågan att behandla andra bra...det är ett plus det...det ökar chansen att andra skalll respektera en...men alla kommer inte att göra det...många mår så dåligt och är arga, så dom är inte mottagliga ens för fina ord...

2015-08-25
Plantera det goda...Den som förstår sig på att plantera behöver inte befara att hans plantor rycks upp med rötterna.
- Lao Zi

Så sant så...man skall försöka plantera bara det goda...för det goda får vara kvar, det goda får växa...men planterar man det onda, får man akta sig...man skall alltså välja mellan det goda och det onda...man måste ha förstånd att välja det goda i samhället och visa bort det onda.

2015-08-25
Alla blir inte nöjda...Du kan inte göra alla glada. Du är inte en burk Nutella.
- Okänd

Alla blir inte glada och nöjda, vad man än säger eller gör...det är sant...så därför skall man inte bli sur och arg...alla är vi olika...alla tycker olika...alla tolkar olika det vad andra gör eller säger.

2015-09-20
Nuet...Nuet har en ”verklighetens prägel”, som dåtid och framtid inte har.
- Nisargadatta Maharaj

Man skall inte leva i dåtid och tänka bara på det förgågna...man skall inte heller leva famtid och fantisera...det bästa är att leva i nuet...vi lever här och nu...då gäller det att leva...att leva på riktigt sitt liv...

2015-09-27
Jaga bort stressen från ditt liv...Alla djur, utom människan, vet mycket väl att livets huvudsakliga mening är att njuta av det.
- Samuel Baulder

Glöm inte att njuta av livet...livet är inte bara arbete och slit...man måste lära sig att leva utan stress...njuta av livet...man kan kanske även njuta av sitt arbete om kan lär sig konsten att sluta stressa...svårt kanske i det stressade arbetsklimatet som råder nästan överallt...men var och bör tänka på sin egen hälsa...sätta hälsan före arbetet...bra hälsa är utan stress...

2016-03-06
Att bry sig...Att vara uppmärksamma betyder att vi bryr oss, vilket betyder att vi verkligen älskar.
-- Jiddu Krishnamurti

Att älska är svaret på många frågor :)

2016-03-07
Respekt...Respektera dig själv och andra kommer att respektera dig.
-- Konfucius
Om man inte respekterar sig själv respekterar andra inte heller dig...så enkelt är det...alla kan ju se hur man lever...hur man är mot sig själv...

2016-03-08
Man kan inte göra alla glada...Du kan inte göra alla glada. Du är inte en burk Nutella.
-- Okänd
Man skall göra sig själv glad i första hand..

2016-03-09
Var dig själv...Det finnas många budbärare, men budskapet är ett och detsamma: var den du är.
-- Nisargadatta Maharaj
Man skall vara sig själv och inte försöka vara någon annan...man är den man är...

2016-03-10
Gör si eller så...Det är inte vad du gör, utan vad du slutar att göra, som är avgörande.
-- Nisargadatta Maharaj
Jag tolkar detta, som att man bör försöka förbättra sig själv till en bättre och bättre människa...det är detta som är avgörande...