2018-01-11
Intuition och intelligens

Intuition, intelligens, 
mänskliga egenskaper.

”Med hjälp av intuitionen anar man, innan man tänker. Med hjälp av intelligensen tänker man innan man anar”. 
- (Percival)ä

Många vill underkänna intuition som en kvinnlig grej.  Och flytta upp den manliga intelligensen. Förut betedde många så. Idag vill dom flesta ge kvinnan och mannen samma värde. Det är så det skall var. Jag tror att männen har också intuitions känslan, men det är en helt annan sak att erkänna det. Och det på grund av att intuitionen har alltid stämplats som en kvinnlig attribut. Med andra ord, det är bra att ha både intuition och intelligens, dessa två kompletterar varandra mycket bra. Både kvinnor och män har dessa 2. Det gäller bara att lära leva med båda två i en balans.


2018-01-15
Kläder av siden

Sidenet följer kroppen, 
som kvinnans andra hyd

”Sidenet uppfanns för att kvinnorna skulle kunna gå nakna med kläderna på.” 
- (arabisk ordspråk)

Siden är eller kan göras ju tunt och följsamt. Det smeker kvinnans kropp som om det vore kvinnans egen hy. Då ser man alla kvinnans ”kurver” fast hon har kläderna på. Det är väl det som menas att sidenet uppfans för att kvinnorna skulle kunna gå nakna med kläderna på. Nuförtiden särskilt på sommaren här i väst går kvinnorna halvnakna och visar sina kurvor, icke kurvor, fett-valkar, beneangel, mmm utan silkeskläder och alla gånger ser det inte särskilt fint ut och samma gäller även mannen.


-Världens bästa diet

Audrey Hepburn var smal som en sticka. Hon lär ha sagt någon gång följande:”Spotta ut allt som smakar gott”. Det är diet det, det dummaste diet som finns. Alla anorektiska kvinnor använder denna diet. Inget gott skall man äta. Vissa kvinnor äter gott och efterråt spyr d ut maten, som om d spottade ut maten från magen, i rädslan för att bli feta.
Snälla, låt bli denna dumma skilett-kvinnornas diet. Ät istället och mår bra....“Maailman yksinkertaisin dieetti: Sylje pois kaikki mikä maistuu hyvälle”. (Audrey Hepburn).


2018-02-21
Du är som en trädgren

Varje individ unik är

Grenen berättar från vilken trädstamm kommer ifrån.
- (Arabisk visdom)

Med trädgren menas väl våran personligheter, hurudana vi är, våran utseenden och våra gener. ..Trädstammen är det varifrån vi härstammar, vår släkt, mamma och pappa... Trädgrenen, det är vi, det vad vi blivit efter födsel, vad vi ärft och senare i livet anammade egenskaper, åsikter, vad vi pratar och självklart alla våra handlingar...
Av allt detta kan man se, vilka vi är, hurudana vi är... Vilken slags trädgren man är, det kan man inte gömma eller hålla hemligt... Allt detta kan andra se och höra hos oss... Även vår kropp-språk talar vilka vi är.


2018-02-21
Försöker du ändra på din man?

Försöker du ändra på din man, 
varför vill du göra det, 
tycker du inte om honom, 
låt honom vara den han är, 
du är också den du är, 
ni kan inte vara likadana, 
ni olika individer är.

De flesta kvinnor börjar med att försöka ändra på karln, och när de gjort det tycker de inte om honom.
- (Marlene Dietrich)

Varför skall man ändra på sin man eller sin kvinna? ..Låt den andre vara... Man kan ju påpeka om det skulle gälla några viktiga saker... Men att försöka ändra på sin partner helt och hållet till sådan som man inbillar att den andre skall vara, är nedrigt gjort...Både kvinnor och män bör lära sig att bli tolerantare mot varandra, toleranta mot andra... Man kan ju inte ändra på andra människor i inbillningen att bara ens eget sätt är den enda rätta....Det finns så många personligheter som det finns människor på planeten Jorden... Alla kan inte vara som du. ..Alla människor är unika.


2018-02-25
Kvinnan en dörrmatta?

Är kvinnan en dörrmatta, 
nej, det är hon inte, 
kvinnan är fri, fri, 
kvinnan få vara det hon är, 
en kvinna, en fri kvinna.

Folk kallar mig ”feminist” bara jag ger uttryck för känslor som skiljer mig från en dörrmatta eller ett fnask.
- (Rebecca West)

En kvinna är aldrig frivilligt en dörmatta åt någon.

.En feminist vill absolut inte vara en dörrmatta. Tvärtom, feministen iaf den extreme feministen vill vara minst likadan som männen, kunna allt som män kan, vara lika stark som männen, kunna jobba med alla manliga sysselsättningar....Den extreme feministen stannar inte där, hon vill även ändra på männen. Männen måste enligt henne börja visa sina kvinnliga sidor, diska, ta hand om barnen, städa, sy…men kvinnan då? Hon vill inte göra alla manliga jobb. Vad är det för något???


2018-02-25
Kvinnan en dörrmatta?

Är kvinnan en dörrmatta, 
nej, det är hon inte, 
kvinnan är fri, fri, 
kvinnan få vara det hon är, 
en kvinna, en fri kvinna.

Folk kallar mig ”feminist” bara jag ger uttryck för känslor som skiljer mig från en dörrmatta eller ett fnask.
- (Rebecca West)

En kvinna är aldrig frivilligt en dörmatta åt någon.

.En feminist vill absolut inte vara en dörrmatta. Tvärtom, feministen iaf den extreme feministen vill vara minst likadan som männen, kunna allt som män kan, vara lika stark som männen, kunna jobba med alla manliga sysselsättningar....Den extreme feministen stannar inte där, hon vill även ändra på männen. Männen måste enligt henne börja visa sina kvinnliga sidor, diska, ta hand om barnen, städa, sy…men kvinnan då? Hon vill inte göra alla manliga jobb. Vad är det för något???


2018-02-25
Främlingsfientligheten har ökat

Ökande främlingsfientlighet, 
varför är det så, 
kanske inser man att: 
främlingar är som dig själv, 
alldeles vanliga människor, 
med goda och mindre goda egenskaper, 
sådan är du ju själv, 
sådana är alla dina landsmän, 
osv osv...vi är lika, 
är det det du är rädd för?

Att främlingsfientligheten ökar beror på att allt fler inser att främlingar är precis som vi själva.
- (Okänd)

Främlingsfientliga är rädda för sig själva...rädda att vara "dumma", ovetande...därför predikar dom om andras dålighet för att försöka påskina utåt att just dom själva skulle vara bra människor...det är så genomskinligt som det bara kan vara :)

Alla människor är likadana. När vi inser det, är det meningslöst att vara främlingsfientlig. Även d som är främlingsfientliga, kan antas råka för främlingsfientlighet, öga för öga, tand för tand…I alla folk finns det främlingsfientliga. Att neka detta är att ljuga. Det främlingsfientlighet som syns och hörs i Norden, är mest det nordiska folkets rädsla mot det främmande som hörs. Men man får inte försöka gömma invandrares främlingsfientlighet ifall främlingsfientlighet kan ses eller höras. Alla skall behandlas lika. Men det nordiska folket måste ta itu med sin främlingsfientlighet, nu, på en gång, vi är mest, flest, majoritet, det är fult och ointelligent att hacka på minoriteter.


2018-02-25
Hata inte

Hata inte, 
varför hatar du, 
har du ingen fantasi, 
har du ingen ro, 
är du rädd, 
sluta hata, ;
sluta vara rädd.

Hat är bara brist på fantasi.
- (kloka ord)

Sluta hata...lär dig tycka om alla...alla har något gott i sig...se det goda hos andra.

Hat är mycket destruktivt. Hat dödar den egna själv-känslan. Hataren har stagnerat. Hataren har dålig fantasi. Hataren kan inte ens fantisera om positiva saker. Hatarens all energi går ut på att hata andra och samtidigt hatar d sig själva....Hata inte invandrare, hata inte romer, hata inte muslimer, hata inte judar, hata inte dig själv. Rasism är det samma som att hata någon som tillhör ett annat folk, ett annat kultur. Sluta hata, sluta vara rasist. Bli en intelligent och empatisk människa istället.


2018-02-25
Den vise talar av erfarenhet, dåren om det han hört

Den vise talar av erfarenhet, 
dåren talarom det han hört, 
det är skillnader mellan den vise och en dåre.

Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.”
- (Turkiskt ordspråk)

Den vise vet, hon har erfarenhet...dåren vet inte, dåren ingen erfarenhet har, dåren bara hör vad andra pratar...

Det är alltid bättre att hålla till det man vet är sant. Det man sett med egna ögon, det man har känt själv, det är hänt. Dåren däremot pratar hela tiden det han hört andra säga. Dåren pratar om andras erfarenheter och helst andras fantasier....T.ex många rasister pratar om oss invandrare mycket illa, d tycker att alla invandrare är bara skit, trots att dessa rasister känner knappast några invandrare. Där kan man säga att dåren pratar om sådant han hört och dåren fantisierar.


2017-09-11
Produkt av vår tänkande

Världen du ser, 
din tankes produkt det är, 
du ser det du vill se, 
din värld är skapat av dig.

Världen vi har skapat är produkt av vårt tänkande, och den kan inte förändras utan att vi förändrar vårt tänkande.
-- Albert Einstein


2017-09-11
Sök efter friden

Sökefter din inre frid, 
sök och du hittar, 

Börja med att finna friden i ditt eget inre. Sedan kan du också ge den vidare till andra.
-- Thomas Kempis


2017-09-11
Din mentala attityd

Det vad du säger, det är du, 
andra bedömer dig efter dina ord och 
efter det du gör...
det du gör och säger, 
det din mentala attityd är, 
vägen är mycket krokig, 
sök genvägar, du hittar.

Kom ihåg att de tankar du har och de uttalanden du gör om dig själv bestämmer din inställning och mentala attityd.
När du vet vad du vill, tänk ut hur du skall nå dit istället för att söka efter hundratals anledningar varför det inte går.
-- Napoleon Hill


2017-09-20
Kan du föreställa dig?

kan du föreställa dig vad som helst, 
kan du föreställa regnets känslor i dig, 
samla regnet, hela tiden, 
glöm inte fylla på hela tiden, 
låt det goda känslorna fylla dig som 
regnvattnet fyller kärlet, 
låt det goda känslorna aldrig sina, 
lår godheten flöda i dig.

Föreställ dig dina goda känslor som regnvatten och din kropp som ett uppsamlingskärl för regnvattnet.
Så länge du är noga med att må så bra som möjligt, håller du uppsamlingskärlet fullt och överflödande. Men om du glömmer bort att medvetet aktivera de goda känslorna, kommer vattennivån att sjunka ner till botten, där dyn och slammet liger. Negativa känslor är bara ett tecken på att ditt uppsamlingskärl är tomt och bara dyn och slammet finns kvar, och att du behöver fylla på igen med goda känslor tills du flödar över. Se till att hela tiden flöda över genom att avsiktligt fylla dig med goda känslor varje dag!
-- Rhonda Byrne


2017-09-20
Ändra dina tankar

Ändra dina tankar, 
då ändrar du ditt sätta att leva, 
du ändrar ditt liv, 
allting börjar i dina tankar, 
förstår du hur starka dina tankar är, 
förändringar i ditt liv, 
börja med dina tankar.

När du ändrar hur du tänker, ändrar du ditt liv.
Vad de flesta inte förstår är hur kraftfulla våra tankar är och hur de påverkar vår hälsa.
-- Bob Proctor


2017-09-20
Vill du ha en annorlunda värld?

Vill du ha en annorlunda värld, 
sluta döma dig själv, älska istället dig, 
då slutar du döma även andra, 
du kommer att känna dig som ny... 
en lycklig människa. 
världen kommer att bli bättre.

Vill du ha en annorlunda värld? Sluta döma dig själv!
När du slutar döma dig själv, och slutar döma alla andra, blir du den skillnad och förändring som du har önskat, och kanske till och med bett om, i hela ditt liv.
-- Dain Heer


2017-09-20
Ändra dina tankar (2)

Ändra dina tankar, 
dina tankar är ditt liv, 
du är dina som dina tankar, 
tankarna är starka, kraftfulla, 
dina tankar påverkar dig, 
leta efter positivitet, 
skapa positiva tankar, 
då ändras ditt liv, 
du mycket lyckligare blir.

När vi ändrar våra tankar, ändrar vi våra liv. Vad de flesta inte inser är hur kraftfulla våra tankar är, och hur de påverkar vår hälsa.
-- Bob Proctor


2017-09-20
Du väljer och väljer

Du väljer och väljer, 
du byter dina val, väljer nytt, 
processen pågår hela ditt liv, 
du utvecklas mer och mer.

Val är aldrig något slutgiltigt. Val är en ständigt fortgående process. Du väljer och sedan väljer du igen. Och igen. Och igen.
-- Dain Heer


2017-09-20
Dina reaktioner räknas

Dina reaktioner räknas, 
det finns alltid händelser, 
händelser kan man inte komma ifrån, 
det händer hela tiden något, 
hur du reagerar på händelser...
det är det som räkna, 
hur reagerar du, 
kan du behålla lugnet, 
eller blir du arg eller ledsen? 
kan du sedan gå vidare?

Det är inte vad som händer dig som räknas – utan hur du reagerar på det.
-- Epiktetos


2017-10-02
Älska dig själv först

Innan du kan ge sann kärlek till andra, 
lär dig först att älska dig själv, 
sedan har du förmågan att älska även andra.

”Om du inte värderar dig själv kan du inte värdera något eller någon annan.”
-Ayn Rand-

”Det tog mig lång tid att sluta döma mig själv genom andras ögon.”
-Sally Field-

Ibland är det mycket svårt att älska andra...älska är en så stark utryck...kanske kan man säga, tycka om...men då skulle det ju inte vara samma som att älska...älska kan man dock utrycka sig på många olika vis...bättre att börja någonstans...lära sig att älska ens lite grand...med tiden kanske man kan älska vem som helst, när som helst...om man verkligen vill älska andra, måste man nog lära det...man får ingenting gratis här i livet...inte ens förmågan att älska andra...man måste lära det själv, hur svårt det än är...
man skall granska sig själv...älskar du dig själv...man skall älska sig oavsett sina fel och brister...älska dig...förlåt dig själv...kanske då sakta men säkert ökar förmågan att älska andra.


2017-10-02
Allting rinner iväg

Allting rinner iväg, 
allting flödar framåt, 
som sökande på någonting, 
till slut hittar man, 
till slut kommer man fram.

Åar vet att det inte är någon brådska. Tids nog kommer vi fram.
- Nalle Puh


2017-10-02
Absolut sanning

Absolut sanning, 
finns ingen absolut saning, 
allting är föränderligt, 
allting utveckals vidare.

Absolut sanning är som en hägring; den tenderar att försvinna när du närmar dig den... Trots att jag hängivet kan komma att söka vissa svar, kommer vissa att kvarstå, likt hägringen, bortom min räckvidd.
- Richard Leakey och Roger Lewin


2017-10-02
Aforismer

Förstår du aforismer, 
blir du klok av aforismer,, 
den tröga blir inte klokare, 
den vise blir klokare, 
man måste förstå aforismen, 

Aforismen gör inte den dumme klok, men den gör den kloke klokare.
- Sigmund Graff

Fast ibland kan aforismer var mycker svåra att förstå...det är bara så att man förstår inte allt...så är det bara :)


2017-10-02
Din tunga är din ryttare

Din tunga är din ryttare, 
var vän med din tunga, 
behandla den bra, 
då tungan behandlar dig bra, 
om du försummar tungan, 
kommer tungan att lura dig. 
Tungan är din ryttare,
ta hand om den så tar den hand om dig.

Din tunga är din ryttare: om du hanterar det bra kommer det att hantera dig bra, om du försummar det, det kommer att lura dig.
- Arabisk visdom


2017-10-02
Var befinner du dig

Var befinner du dig i ditt liv, 
var finns du om 10 år, 
vet du vart din väg går, 
har du valt vägen, 
eller går du som i sömnen, 
ää du vilse...

Var och vad är du om tio år om du fortsätter att hålla på som du gör i dag? - visdomsord


2017-10-02
Din tystnad

Kan du vara tyst, 
då behåller du dina hemlogheter, 
ingen vet då vad du tänker, 
ingen vet vad du skall göra.

Tystnaden har en stor fördel den avslöjar inte vad ditt nästa drag är. -- visdomsord


2017-11-02
Trons födelse

Hur föds en tro, 
genom klara förutsättningar, 
genom positiv inställning.

Tron föds ur den klara målsättningen byggd på en positiv inställning. -- visdomsord


2017-11-02
Var vänlig mot livet

Var vänlig mot livet, 
var vänlig mot dig själv, 
var vänlig mot alla, 
var inte ovänlig fär då 
behandlar livet dig illa.

Livet är aldrig vänligt mot den som är ovänlig mot livet. -- visdomsord


2017-11-13
Varför väntar du

Varför väntar du,
vad väntar du på, 
väntar du på bättre tider, 
vänta inte för länge, 
annars kan det vara för sent.

Varför väntar du och vad väntar du på ? -- visdomsord


---Gud skapade mannen före kvinnan.----”Gud skapade mannen före kvinnan. Det är som när jag skriver. Först gör jag en kladd.” (Karen Blixen)....Enligt Bibeln, jo. Och så sägs även i sumeriska skrifter. Gudarna experimenterade, gjorde först många ”adam” innan ”adam” godkänndes som en bra skapelse :) Sedan var det lätt att göra Eva, man bara kopierade adam och la dit d kvinnliga attributen. Sumernas Gudar kom från planeten Nibiru, en avselägsen planet i vårt solsystem, Nibiru som det tog över tretusen år ett varv runt solen.- Bibelns skapelse-berättelse och många andra berättelser i Bibeln sägs härstamma från Sumer, fast i mycket förkortat form, precis så att alla skulle inte förstå vad som menas.

---Organiserad vetenskap.----”Vetenskap är organiserad kunskap.” (Herbert Spencer)....Organiserad, visst är vetenskap organiserad kunskap. Vetenskapen har ju undersökt och försökt hitta svar på frågorna genom vetenskapliga undersökningar....Religion, vad är det? Oorganiserad tro? Visst. Religion är tro, man tror på gamla skrifter, gamla tidens försök att hitta svar på svåra frågor och samtidigt ha ett vapen att styra människor. Man tror, men vet inte. Man tror på urgamla då tidens männens sätt att ha makten över människorna....Mycket av vetenskap är teorier, men teorienrna grundar dock på vetenskapliga undersökningar....Skillnad mellan vetenskap och religion är, vetenskap ändrar sig med tiden när nya undersökningar kommer med nya svar, religioner däremot har stannat i det gamla, utan att kunna hitta något nytt. Och om religioner börjar förnya sig, ändras religionerna och förlorar d religiösä tesernas betydelse....så kan man säga om Kristendomen, den har förlorat mycket med tiden...men den har följt med i tiden, i utveklingen...trots det kan man vara kristen och en god människa...detta gäller ju alla religioner...det är människan som gör religionen...religioner i sig själva är inte onda...det är människan som kan vara ond.

Andlighet.----Vetenskap är organiserad kunskap.” (Herbert Spencer)....Är det religiositet? Är det andra djupa tankar, funderingar om livet och allt annat? Jag har träffat många kvinnor som säger sig vara andliga, men inte religiösä. Ändog pratar d om Gud, himmelen, änglar, d ber böner till Gud, mm. D tror andevärlden, d tror på livet efter döden…D verkar religiösä i sitt prat. Men vill inte erkänna sig vara religiösä. Varför? Skäms d? Det är nyandlighet kanske, en religion som är en blandning av religion och new age.- För mig är andlighet något man tänker, djupa tankar, filosoferande om livet, meditation, att älska alla människor, att vilja bevara Jorden ren och mycket mer…men allt detta utan något övernaturligt troende. Ofta faller jag för new age tänkande, men någonting tar alltid mig tillbaks. Med andra ord, tycks jag för det mesta vilja vara stadigt med fötterna på jorden. Andlig kan man iaf vara.

Förr i tiden och i nytid.----”Förr i tiden – det var då man inte visste det man vet nu”....Den där frasen stämmer ganska så bra. Tänk t.ex religioner, sjukdomar…Religioner säger att det är si eller så…Idag vet man dock mer än på den gamla tiden. Då bör man faktist ta vara på vetenskapens teser till sitt hjärta och inte blindt lita på gamla böckers ord. Det samma gäller sjukdomar. Förr i världen viste man inte hur bota vissa sjukdomar eller vad det var för sjukdom. Idag vet man mer och dom flesta människor litar faktist att sjukvården kan bota många sjukdomar eller åtminstone lindra. Vad gäller sjukdomar, då litar t.om den religiöse på dagens vetenskap och vetande om sjukdomar. Men för övrigt tycks det vara svårare att lita på allt annat nutiden har kommit på. Jag menar inte det att man skulle sluta tro på Gud, för vetenskapen har inte bevisat att Gud finns inte, men inte har religioner heller bevisat att Gud finns. Jag menar alltså allt annat i livet, som står i heliga böcker, mycket har förändrats. Så varför vill vissa inte följa med tiden? Varför begrava sig i det förflutna?

Papegoja och skvallertant.----Försök leva så att du inte behöver vara rädd för att sälja din papegoja till byns skvallertant. (ordspråk)...Bäst alltså att skvallra så lite som möjligt om andra personer, alltså personen man känner. För d man skvallrar, får förr eller senare att höra det iaf. Och om du skvallrar, skvallra isf positiva saker om dina vänner och bekanta. Negativ skvaller är alltid skadlig för dig själv.

Vad skall man göra med skvallret?-----Jag avskyr att föra skvaller vidare. Men vad ska man annars göra med det? (ordspråk)...Det är väldigt svårt att vara tyst att inte föra vidare det man hört. Skvaller är som en klister i människan, både hos män och kvinnor. Alla skvallar om varandra. För det mesta är det helt naturliga saker man pratar om, inget elakt/negativt...Då när skvallret bli negativt och illa sinnat, då är det skadligt, skadligt skvaller...Hur man tar det när andra skvallrar om en, det är det som avgör. Vissa är väldigt känsliga, tål inget alls, medans andra tål vad som helst. Man kan aldrig veta i förväg hur olika människor reagerar...Därför bör vi skvallra försiktig, vara försiktiga i våra ord. Skvaller kan såra, skvaller kan skada.

Bryr du om vad som skrivs om dig?----Jag bryr mig inte om vad som skrivs om mig, så länge det inte är sant. (ordspråk)...När man tittar på t.ex vad som skrivs i diskussions-forum eller hur det kommenteras i tidningar eller bloggar, ser man hur tydligt som helst det på vissa ställen bråkas väldigt mycket just om det vad som skrivs om en själv. Man försvarar sig alltså. Skulle tro att majoriteten faktist bryr sig vad som skrivs om d, oavsett om det som skrivs om en är sant eller falskt. Ni vet, man blir sårad och går i försvar med alla medel och börjar skälla på den andra.

Skvaller.----Skvaller är naturens telefon. (ordspråk)...Skaller kan liknas vid en telefon, djungel-telefon. Skvallret får från människa till människa, ganska fort faktist. Synd bara att skvallret sällan är helt korrekt. Om man kunde hålla sig 100% till sanningen, då kanske det skulle ens inte kallas för skvaller....Oj vad tyst världen skulle bli ifall det skvallrades inte. T.ex alla tidningar är fulla av skvaller, TV skvallra, radio skvallrar…

Lyssna noga vad den andra säger.-----Om fler verkligen lyssnade till skvaller skulle det i alla fall bli korrekt återgivet. (ordspråk)...Det med skaller precis likadant som all annan prat, att det är jätte svårt att föra det vidare korrekt. Vi kan nästan aldrig återge det ordagrant vad andra har sagt, därför lägger vi till våra egna ord och utelämnar vissa ord. Då återger vi det inte korrekt. Och nästa berättar vidare, osv osv. Ni kan kanske ana hur pratet går till sedan. Pratet, skvallret har växt nästan till så mycket att man kanske inte längre pratar om det ursprungliga...Så det handlar egentligen inte om att vi inte lyssnar, det handlar om vår oförmåga att minnas alla ord vad den andra sa.

Bry dig inte vad som skvallras om dig.------Jag bryr mig inte om vad som skrivs om mig, så länge det inte är sant. (Katharine Hepburn)...Det bästa vore att inte bry sig om vad andra skvallrar om en. Det pratas ju alltid. Många betraktar att det är skvaller bara då det pratas elakt och överdrivet. Skvaller är när man pratar om andra, oavsett vad man säger om den andre. Så försök skvallra om fina saker...För skvallra, det kommer människan att göra, alltid, mer eller mindre. Visst ond skvaller kan göra oerhört ont när det drabbar en själv. När man upplevt själv en riktig elak och ond skvaller som riktats mot en själv, då kanske man kan i fortsättningen själv skvallra varligt, så att man inte skadar och sårar andra...När det skvallras om dig, strunta i det. Låt skvallret gå. Du klarar av det.

Skvaller-telefon.----Skvaller är naturens telefon....Människor tillsammans bildar en skvaller-kedja, nästan likvärdig med en telefon. Skvallret får från människa till människa. många gånger, olika människor, berättat alltid på ett annorlunda sätt. Hur mycket finns kvar av en sanning i skvallret efter en lång genom-gång i svaller-kedjan?

All rykte är farligt.----Allt rykte är farligt; gott bringar avund, dåligt skam. (Engelskt ordspråk)...Man behöver bara läsa vad det skvallras om kändisar. Många kändisar råkar alltid i klorna på skvaller-tanter, skvaller-gubbar. Om man blivit känd och rik, avundas många detta och kändisar förtalas hela tiden. Kate Gosselin har blivit känd och rik, hon är ett exempel som många hatar och skvallrar mycket elakt om...Sedan d som gjort något dumt eller liknande, om d skvallras det också mycket elakt...Alla skvallrar mer eller mindre, även jag, du och ni.

Varför prata illa om andra?-----Säg ingenting ont om en människa om du inte med visshet vet att det är sant. Och om du vet att det är sant, så fråga dig själv: ”Varför säger jag det?”...Det är svårt att hålla sig enbart till sanningen. Varför? Därför att man vill spekulera. Det liksom anses vara lite finare att spekulera, än att direkt skvallra elakt om den andre. Så spekulera lagom, spekulera inte elakt om andra...Vad tänker du då när det du skvallrar är sant? Varför föra det vidare?..Det verkar som att vi människor har ett behov av att skvallra att prata om andra. Så länge vi försöker skvallra fint, är det ingen större fara. Men om du börjar prata illa om andra, då hamnar du själv i dålig ”ljus” hos andra. Alla vet ju att den som sprider elakt skvaller om andra, är inte att lita på. Med andra ord. All skvaller är skadligt. Hela planeten Jorden är full av skvaller

Kärleken håller oss unga.----Hjärtat får aldrig rynkor”. (Okänt ursprung)....Vad skall man säga om det här? Man brukar ju förknippa hjärtat med kärleken, eller hur? Kärleken håller oss ung. Man kan uppleva kärlek, hur gammal man än är. Känslorna har man ju kvar trots åldern. Känslorna försvinner inte med åldern. Att hålla hjärtat ung, utan rynkor, tex med kärlek, sympati, medmänsklighet mm, håller oss unga till sinnet. - Tänk på människor som hatar eller tycker väldigt illa on några? Deras anleten är inte vackra. Hatet gör deras hjärtan rynkiga, och hatet syns utåt, d är rynkiga och märkta av hatet.

Samma himmel har olika horisonter.----Vi lever alla under samma himmel, men vi har inte alla samma horisont.” (Konrad Adenauer)....Horisonten beror på var man bor. Därför finns det så många olika horisonter i världen. Hur är det då med ”kärlekens-horisont”? Finns sådan? Självklart finns den. Även kärlekens-horisenter kan vara olika, man kan ju uppleva kärlek på många olika sätt, svalt, passionerat, syskonkärlek, mamma barn kärlek, pappa barn kärlek, mm…och kärlek for sina medmänniskor. Horisonten är olika beroende på vilken kärlek det är. Kärlekens-horisont kan vara, ljus, mörk, glad, livlig, passionerad, lugn, fin, vacker, skön, hett, kall, mm. Variationer alltså…

Lycka som skönhetsmedel.---Det finns inget bättre skönhetsmedel än lycka.” (Blessington)....När man ser förälskade människor, skiner lycka i deras anlete. T.om minde ”vackra” människor i kärlekns rus, strålar utåt i ansiktet, hela den människan verkar strålande lycklig.- Tänk om man kunde skapa denna tillstånd varaktigt i ens liv. Stråla alltid, lyckan lysande i ansiktet, i hela människan.- Jag tror att man kan komma ganska nära detta tillstånd med träning. Meditation…lära acceptera sig själv, tycka om sig själv, vara nöjd med det man har, låta andra ha sina liv i fred, koncentrera bara att må bra.

De vuxnas lekar.----”De vuxnas lek kallas affärer”. (Augustinus)....Inte nödvändligtvis. Alla har väl läst om Jonas, hans affärer kallades inte i media för affärer, utan, otrohet. Vems kallas för otrohet eller affärer, är olika, man kan inte i förväg veta, om man klassas som den otrogne djäveln eller den listige mannen eller kvinnan.

Ta hand on varandra.---Vi är här för att ta hand om varandra. Vad de andra gör här vet jag inte.” (okänd)....Att ta hand om varandra, visar vår mänsklighet, vänlighet, kärlek till din nästa. Kärleksfulla människor är det finaste som finns. Man är hjälpsam mot alla som behöver hjälp, man ger den hjälp man kan. Det är att ta hand om varandra. Mänskligheten på planeten Jorden skulle må tusen och åter tusen gånger bättre, ifall alla kunde se alla andra människors lika värde och handla därefter, positivt, hjälpsamt, kärleksfullt...Vad d andra gör? Motsatsen är att strunta i andra, tänka bara på sig själv och sina landsmän, sitt land…egoister…

Livets gåta - älska, glömma, förlåta.----”Lär dig livets stora gåta, älska, glömma och förlåta.” (ordspråk)....Älska, glömma och förlåta kan även tillämpas på allt i livet, inte enbart på kärlek mellan man och kvinna eller homosexuel kärlek, som som d flesta tror. Vi människor ska först och främst älska varandra, oavsett etnicitet eller religion. Om det händer något, i världen eller i ens land eller i ens privatliv, bör vi ha förmågan att glömma, inte glömma i ordagrant, men kunna putta det hända bakom oss och gå vidare med våra liv. Att förlåta är mycket fint, en bra egenskap hos den människan som kan förlåta. Hur är det då med det där att älska? Att älska en stund sina kärestan kan väl alla. Men evig kärlek finns nog inte. Men en evig kärlek för sin nästa, för sina medmänniskor finns, det är den kärleken vi bör odla inom oss, det skulle skapa en trevligare Jord om alla kunde älska.

Kan du älska dig själv?----”Vi upphör att älska oss själva om ingen älskar oss.” (Mme de Stael)....Om man är oälskad eller känner att ingen älskar en, då tappar man förtåendet på sig själv och tappar samtidigt förmågan att älska sig själv att tycka om sig själv. En oälskad människa blir till slut helt oälskad när han/hon inte ens längre kan älska sig själv. Då har man nått botten i livet. Det är oerhört viktigt att känna sig älskad att känna att någon tycker om en. En stark människa klarar säkert att fortsätta älska sig själv. För om man älskar inte sig själv, kan man inte älska andra heller. Sååå min vän, lär älska, tycka om dig själv, då kan du sedan älska andra, dina medmänniskor. Kärlek är ju mycket mer än bara kärleken mellan man och kvinna. Kärlek till sin nästa, till sina medmänniskor är d finaste som finns bland människor.

Själen vill ha kontakt.---”Man vill bli älskad, i brist därpå beundrar, i brist därpå fruktad, i brist därpå avskydd och föraktad. Man vill ingiva hos människorna någon slags känsla. Själen ryser för tomrummet och vill kontakt till varje pris som helst. (okänd)...Så sannt så. Livet vore tomt utan kontakt med andra människor. Positiv kontakt är det vi skall sträva efter. Men tyvärr, alla kan inte det där med positiv kontakt. Då söker d negativ kontakt, hela tiden. När d inget vet om positiv-kontakt, måste d söka med negativitet. Negativ kontakt är bättre än ingen kontakt alls. Men med negativ kontakt sår man ondska, då får d också tillbaks ondska i någon form. Det är deras kontakt att söka bråk, gräl, konflikter. Det är synd om dessa människor...Jag träffar personligen nästan aldrig sådana människor. Men i en liten och gräslig forum, har jag läst ofta en kvinnas negativa kontakt där, det är otroligt gräslig och negativt vad hon skriver, det enda hon gör är att provosera. Stackarn. Och vissa är ”dumma” nog att bli provoserade av kvinnans negativitet. Påängterar här att jag själv skriver inte i någon forum, men tycker det är kul att läsa vad andra skriver och hur d kommuniserar med varandra.

Egenkärlek.---Säga vad man vill, så finns det dock en sorts kärlek som består varje prov. Den är trofast, den är alltid lika stark och den varar hela livet. Det är egenkärleken. (kloka ord)....Kärlek till sig själv gäller för oss alla. Man visar sin egenkärlek på olika vis, men den finns hela tiden. T.om d som hatar andra på grund av att d inte älskar sig själva, söker en väg att bli accekterade i sina egna ögon, d försöker få lite mer egenkärlek, därav deras hat mot andra...Egenkärlek med motta, är en bra kärlek. Lär älska dig själv, måttligt, lagom, då kan du även älska andra människor.

De älskande.---”Människor kan bo fjärran från varandra men inget avstånd kan skilja älskande hjärtan” (arabisk ordspråk)....Internationell kärlek över alla gränser, det är kärlek som ingenting kan skilja åt, inte ens olika staters politiker och lagar, till slut möts de älskande igen och lever lyckliga i alla sina dagar...Sådant sker mycket, både då och nu. Kärlek tittar inte efter hudfärg eller nationalitet eller folk.

Papegoja, skvallertant----Försök leva så att du inte behöver vara rädd för att sälja din papegoja till byns skvallertant. (ordspråk)
...Bäst alltså att skvallra så lite som möjligt om andra personer, alltså personen man känner. För d man skvallrar, får förr eller senare att höra det iaf. Och om du skvallrar, skvallra isf positiva saker om dina vänner och bekanta. Negativ skvaller är alltid skadlig för dig själv.

-----------------------------------------------------------------------

Skvaller, vad göra?----Jag avskyr att föra skvaller vidare. Men vad ska man annars göra med det? (ordspråk))
...Det är väldigt svårt att vara tyst att inte föra vidare det man hört. Skvaller är som en klister i människan, både hos män och kvinnor. Alla skvallar om varandra. För det mesta är det helt naturliga saker man pratar om, inget elakt/negativt....Då när skvallret bli negativt och illa sinnat, då är det skadligt, skadligt skvaller.
Hur man tar det när andra skvallrar om en, det är det som avgör. Vissa är väldigt känsliga, tål inget alls, medans andra tål vad som helst. Man kan aldrig veta i förväg hur olika människor reagerar.
Därför bör vi skvallra försiktig, vara försiktiga i våra ord. Skvaller kan såra, skvaller kan skada.

-------------------------------------------------------------------

Bry inte om skvallret......(Jag bryr mig inte om vad som skrivs om mig, så länge det inte är sant. (ordspråk))
När man tittar på t.ex vad som skrivs i diskussions-forum eller hur det kommenteras i tidningar eller bloggar, ser man hur tydligt som helst det på vissa ställen bråkas väldigt mycket just om det vad som skrivs om en själv. Man försvarar sig alltså. Skulle tro att majoriteten faktist bryr sig vad som skrivs om d, oavsett om det som skrivs om en är sant eller falskt. Ni vet, man blir sårad och går i försvar med alla medel och börjar skälla på den andra.

----------------------------------------------------------------------

Skvaller skvaller…---(Skvaller är naturens telefon. (ordspråk))
Skaller kan liknas vid en telefon, djungel-telefon. Skvallret får från människa till människa, ganska fort faktist. Synd bara att skvallret sällan är helt korrekt. Om man kunde hålla sig 100% till sanningen, då kanske det skulle ens inte kallas för skvaller :)
Oj vad tyst världen skulle bli ifall det skvallrades inte. T.ex alla tidningar är fulla av skvaller, TV skvallra, radio skvallrar…

---------------------------------------------------------------------------------

Lyssna noga------(Om fler verkligen lyssnade till skvaller skulle det i alla fall bli korrekt återgivet. (ordspråk))
Det med skvaller är precis likadant som all annan prat, att det är jätte svårt att föra det vidare korrekt. Vi kan nästan aldrig återge det ordagrant vad andra har sagt, därför lägger vi till våra egna ord och utelämnar vissa ord. Då återger vi det inte korrekt. Och nästa berättar vidare, osv osv. Ni kan kanske ana hur pratet går till sedan. Pratet, skvallret har växt nästan till så mycket att man kanske inte längre pratar om det ursprungliga....Så det handlar egentligen inte om att vi inte lyssnar, det handlar om vår oförmåga att minnas alla ord vad den andra sa.

--------------------------------------------------------------------------------

Strunta i skvallret-----(Jag bryr mig inte om vad som skrivs om mig, så länge det inte är sant. (Katharine Hepburn))
Det bästa vore att inte bry sig om vad andra skvallrar om en. Det pratas ju alltid. Många betraktar att det är skvaller bara då det pratas elakt och överdrivet. Skvaller är när man pratar om andra, oavsett vad man säger om den andre. Så försök skvallra om fina saker :)...För skvallra, det kommer människan att göra, alltid, mer eller mindre. Visst ond skvaller kan göra oerhört ont när det drabbar en själv. När man upplevt själv en riktig elak och ond skvaller som riktats mot en själv, då kanske man kan i fortsättningen själv skvallra varligt, så att man inte skadar och sårar andra.
När det skvallras om dig, strunta i det. Låt skvallret gå. Du klarar av det.

----------------------------------------------------------------------------------

Skvaller telefonen------(Skvaller är naturens telefon. (ordspråk))
Människor tillsammans bildar en skvaller-kedja, nästan likvärdig med en telefon. Skvallret får från människa till människa. många gånger, olika människor, berättat alltid på ett annorlunda sätt. Hur mycket finns kvar av en sanning i skvallret efter en lång genom-gång i svaller-kedjan?

----------------------------------------------------------------------------------

All rykte är farligt------(Allt rykte är farligt; gott bringar avund, dåligt skam. (Engelskt ordspråk))
Man behöver bara läsa vad det skvallras om kändisar. Många kändisar råkar alltid i klorna på skvaller-tanter, skvaller-gubbar. Om man blivit känd och rik, avundas många detta och kändisar förtalas hela tiden. Kate Gosselin har blivit känd och rik, hon är ett exempel som många hatar och skvallrar mycket elakt om.
Sedan dom som gjort något dumt eller liknande, om dom skvallras det också mycket elakt.
Alla skvallrar mer eller mindre, även jag, du och ni.
Med andra ord. All skvaller är skadligt. Hela planeten Jorden är full av skvaller

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Varför prata illa om andra?--------(Säg ingenting ont om en människa om du inte med visshet vet att det är sant. Och om du vet att det är sant, så fråga dig själv: “Varför säger jag det?”)
Det är svårt att hålla sig enbart till sanningen. Varför? Därför att man vill spekulera. Det liksom anses vara lite finare att spekulera, än att direkt skvallra elakt om den andre. Så spekulera lagom, spekulera inte elakt om andra.
Vad tänker du då när det du skvallrar är sant? Varför föra det vidare?
Det verkar som att vi människor har ett behov av att skvallra att prata om andra. Så länge vi försöker skvallra fint, är det ingen större fara. Men om du börjar prata illa om andra, då hamnar du själv i dålig “ljus” hos andra. Alla vet ju att den som sprider elakt skvaller om andra, är inte att lita på.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Alla pratar om vädret-------(”Alla pratar om vädret och ingen gör något åt det.” (Engelskt ordspråk))
Vädret kan man prata för det mesta utan bråk ;) Just därför att ingen kan göra något åt vädret. Sedan finns det en stor skara människor som aldrig är nöjda med vädret, dom bara klagar och klagar.
Vädret skall man ta sådant det är. Man kan önska eller hoppas, men det är ingen ide att ständigt klaga på vädret, man mår bara dåligt då, klagandet skapar negativa vibrationer hos klagaren och klagarens omgivning.
Njut av vädret, hurudan den än är. Försök iaf, försök, så ser du att du mår mycket bättre

---------------------------------------------------------------------------------------------

Vill du alltid ha sista ordet??-----(Vill du alltid ha sista ordet, talar du snart med dig själv. (ordspråk))
Om du alltid vill ha sista ordet, kommer du inte ha många att prata med. Du blir lämnad ensam, nästan ensam. Kloka människor lämnar dig, för det är ingen mening att diskutera med dig, för du lyssnar inte vad andra säger. Det enda som betyder något för dig, är dina enga ord, dina egna åsikter. Bara lika envisa tjatare fortsätter tjata med dig ;) Du missar alla kloka människor. Men är det inte så att lika leker bäst med varandra? Kloka med andra kloka och tjatare/dum med andra tjatare/dumma. Så är det.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Säger du vad du tänker?-----(Tänk på vad du säger, så du inte säger vad du tänker. (ordspråk))
Om man inte tänker det minsta på vad man säger till andra, säger man sådant som man tänker. Alla vet vi ju hurudana tankar människan har. Våra tankar är oftast mycket negativa och kritiserande och elaka. Men vi säger inte det vad vi tänker. Vi är alltså oärliga. Men samtidigt är vi medgörliga, emotionella och sociala. Vi flesta alltså väljer våra ord, t.ex att inte såra andra.
Medans det finns vissa som vräker elakheter ur sin mun, sådana tänker inte det minsta på vad d skall säga. Då är det lätt att såra andra, vara elak.

--------------------------------------------------------------------

Ordspråk, sant eller falskt?------(Ordspråk är inte alltid sanna språk. (ordspråk))
I mången ordspråk finns en liten gnutta sannig i. Man måste bara hitta den lilla sanningen, den lilla sköra sannings-tråden i ordspråken. ;)
Vissa ordspråk är provocerande, vissa sanna, vissa falska, vissa är helt konstiga, många ordspråk går att tolka…var och en tolkar på sitt vis.
Jag älskar att leka med ordspråk. Ordspråk medför alltid att man utvidgar det lästa och plötsligt har man en tanke i hjärnan, en tanke, kommen ur ordspråket

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Person-kritik-----(Behandla andras fel lika försiktigt som dina egna (Kinesiskt ordspråk))
Var försiktig att ge person-kritik. Du skall minnas att alla har fel. Ingen är helt fel-fri.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Artighet kan dölja naturliga impulser------(Artighet är konsten att dölja sina naturliga impulser. (Okänd))
T.ex 1. En kvinna tittar på väninnan och säger: “Vilken ful frisur du har idag.” Där finns ingen artighet, bara rak och åsikt.
T.ex 2. En kvinna tittar på väninnan och säger: “Du har håret annorlunda idag, varför?” Det där var väl artigt, en fråga utan kritik.
- Impulsen att säga rakt ut att hon tycker att väninnans frisyr är ful, kan sägas artigt genom att undra, varför denna nya frisyr idag.
Impulsiv prat kan skapa konflikter. Att vara mycket impulsiv i sitt prat, kan vara sårande och göra andra olyckliga. Man kan även göra en massa saker impulsivt, saker som inte är särskilt bra.
Det gäller alltså att inte vara alltför impulsiv, men inte en ständig artig heller. Någonting mittimellan. Lagom är bäst.

------------------------------------------------------

Har du ett gott humor?------(”Ett gott humör är det viktigaste du har.” (okänd))
Humoret syns/hörs i dina ord, i dina miner. Är du en evig gnällare, avundsjuk, hatare, osv osv? Eller är du en med ett gott humor, en som älskar alla, en som tycker om alla, en som kritiserar andra ytters lite, osv osv.
Visa humor i livet, var glad, var nöjd, lev ditt liv och låt andra leva sina liv. Då mår du bra.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

En åsikt-----(En åsikt är inte nödvändigtvis riktig bara för att någon är villig att dö för den. (Oscar Wilde))
Många pratar om sina åsikter som om d vore sanna, fakta. Man försöker övertyga den andre och om den andre vill inte acceptera denna åsikt som sann fakta och ta det till sig, blir åsikts-sägaren arg och sur.
Det är på det viset vänner eller bekanta, kan börja bråka och bli ovänner med varandra. Kommunikations-problem kan detta kallas.

----------------------------------------------------------------

Själen vill ha kontakt-----(”Man vill bli älskad, i brist därpå beundrar, i brist därpå fruktad, i brist därpå avskydd och föraktad. Man vill ingiva hos människorna någon slags känsla. Själen ryser för tomrummet och vill kontakt till varje pris som helst. (okänd))
Så sannt så. Livet vore tomt utan kontakt med andra människor. Positiv kontakt är det vi skall sträva efter. Men tyvärr, alla kan inte det där med positiv kontakt. Då söker dom negativ kontakt, hela tiden. När dom inget vet om positiv-kontakt, måste dom söka med negativitet. Negativ kontakt är bättre än ingen kontakt alls. Men med negativ kontakt sår man ondska, då får d också tillbaks ondska i någon form. Det är deras kontakt att söka bråk, gräl, konflikter. Det är synd om dessa människor.
Jag träffar personligen nästan aldrig sådana människor. Men i en liten och gräslig forum, har jag läst ofta en kvinnas negativa kontakt där, det är otroligt gräslig och negativt vad hon skriver, det enda hon gör är att provosera. Stackarn. Och vissa är “dumma” nog att bli provoserade av kvinnans negativitet. Påängterar här att jag själv skriver inte i någon forum, men tycker det är kul att läsa vad andra skriver och hur dom kommuniserar med varandra.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Bevara vår hemlighet-----(Hur kan vi begära att någon annan skall kunna bevara vår hemlighet när vi inte själva kunde det. (Francois de la Rochefoucauld))
Vi berättar ibland våra hemligheter till andra och väntar att den andre skall kunna vara tyst om våra hemligheter. Men det är omöjligt nästan. Vi kan ju inte ens själva bevara våra hemligheter, utan ibland vill vi att någon annan skall också veta våra hemligheter. Redan det att vi berättar själva, borde väcka en tanke hos oss att alla hemlisar kommer till dagsljuset så småningom. Vi människor älskar ju att skvallra. Oftast är skvaller helt ofarligt. Vi pratar om andra människor, utan att mena något illa. Och att bevara andras hemligheter, det är vi inte särskilt bra på, på grund av vårt lust att skvallra att prata med andra.
Allra bäst är att inte säga något om sina hemlisar till andra. Risken finns ju alltid natt våra hemlisar blir allmänna diskussionsämnen. Bli inte arg ifall någon berättar vidare det du sagt, granska istället ditt eget beteende, du kommer att märka att även du gör likadant.