Var är paradiset?

Var är paradiset? ..var kan det finnas? ..paradiset är nog här på Jorden...man gör sin egen paradis...man får det man ger...då gäller det ju att försöka göra sin Jordiska paradis så bra som möjligt...kan man det? ..jo varför inte...man skall hjälpa andra så mycket man kan...vara vänlig...dyrka sin Gud...helt enkelt vara en bra människa...vara medmänsklig, älskande, förlåtande.
Går det att vara allt det där? ..det går, men det är svårt...människan blir aldrig helt bra...med försöka dyger...eller hur?


Har du aggressioner?

Har du aggressioner? Varför tror du att du har aggressioner? Är du kritisk mot andra, alltså gillar du att kritisera, kritik säger alltid att du gör fel, du säger fel, jag har rätt, Jag kan tänka mig att du själv tål inte kritik :) du vill hela tiden ha rätt, vad det än är, Varför är du sådan? Varför kan du inte uppträda civiliserat? Har du kanske blivit hunsad som barn av dina föräldrararn? Och försöker du nu häva dig mot alla på ett elakt sätt?  Var lugn, du kan ändra ditt beteende, gräv djupt i din innersta, där har du svaret.


Titta inte bort

Du kan välja att titta bort,men du kan aldrig hävda att du inget visste"
- William Wilberforce (1789)

Titta inte bort om du ser, för du kan inte ljuga bort det du sett...
T.ex Indien, där finns barnslavar i alla åldrar...fattigas barn...dom luras bort hemifrån av agenter....sedan agenterna säljer barnen...barn säljs till fabriker, krossa stenar, att bli prostituerade och så vidare.
Alla vet detta men det är få myndigheter som bryr sig...rika högre kaster utnyttjar barnen i sina hem som arbetare.
Dessa barn får aldrig gå i skolan, även deras öde bli likadan som sina föräldrars, dom går inte i skolan och måste fortsätta samma fattiga liv som sina föräldrar.
Högre kasters människor ser detta men dom hävdar att sådant existerar inte...
Hur kan man vara så grymma mot barnen? Kastsystemet lever vidare och dom rikare uttnytjar hänsynslöst barnen och dom fattiga föräldrarna på alla vis om dom får möjlighet till det..
När skall Indiens fattiga göra revolution för att få samma rättigheter som dom högre kasterna?
Det är liknande även i västvärlden...tänk på tiggarna i våra gator...många vänder bort blicker från dom och vill inte se deras fattigdom...Sverige tillåter tiggarana på gatorna...hur skulle det bli om även svenska fattiga satte sig på gatan och började tigga? ..då skulle säkert hända något, kanske eller kanske inte.
Varför tittar man bort från eländet? ..Varför vill man inte försöka påverka dom fattigas situation? ..När man är inte själv jätte fattig, kan många inte sätta sig i den fattiges situation...empatin räcker inte till dom behövande.
Hela världen är delat på dom, fattiga-medellösa-rikare-miljonärer-miljardärer...det är en ytterst lite skara som äger jätte mycket av Jordens rikedomar.
Orättvisan finns överallt.


Emotionell intelligens

Emotionell intelligens visar vilket stadium av känslolivet man är...emotionell intelligens växer med åren...man växer av erfarenheter...man x och lär av sina erfarenheter och av sina misstag...att känna empati och medkänsla för en främmande människa, växer även det med tiden...när man nått dit att man känner hur den andra mår, då har man kommit ganska långt...att vilja hjälpa är stort, det visar att man känner, känner för den andre och vill hjälpa om man kan...
Genom åren när man blir äldre och äldre, har man mycket bättre emotionell intelligens än när man var ung och kanske "dum" ;) Alla ligger i sina egna nivåer i sin utveckling även vad gäller emotionell intelligens...man märker var andra är när man hör deras prat eller läser vad dom skriver...man kan känna och läsa mellan raderna hur den andra mår...många gånger syns det mycket tydligt hur någon mår.
Man skall dock försöka låta alla utvecklas i sin egen tackt...men man kan ge dom ahaa upplevelser i förhoppningen att det gick fram...man kan alltså inte tvinga någon att utveckals för alla utvecklas i sin egen tackt.


Det är underbart att tycka om sig själv

Det är underbart att tycka om sig själv, 
""jag är snäll mot mig själv, jag accepterar mig 100%,"" 
så kan man säga till sig själv, ge berömd till dig själv...då upptäcker du att du älskar dig själv... sådana tankar, ord, lyfter upp dig...dina egna positiva ord lyfter upp dig...ta alltså hand om dig själv...ta hand om psyket och kroppen...må bra...hur du mår beror oftast av det vilken bild du har om dig själv...ha alltså en positiv bild av dig själv...älska dig själv...tillåt dig göra dina misstag...döm inte dig själv...tyck om dig istället...det går


-----------------------------------

Sant...man kan läsa vad som helst, men om böcker inte framkallar tankar, har inte boken sagt något till dig...du har inte blivit inspirerad av boken...eller så kan du helt enkelt inte analysera och eller framkalla egna tankar om bokens innehåll med hjälp av boken.


Man kan ha det ganska illa, dåligt, men trots det mår man bra...det beror på alltså hur vi tar det...positivt tänkande gör livet gladare.


När man vågar inte ha en egen åsikt och vågar inte säga det till oliktänkande, det kan faktiskt uppfattas som att man håller med...vissa anser det fint att inte delta i häftiga diskussioner...men sådant beteende framkallar en bild av att man håller med, eller är så feg att man vågar inte


En enda människa kan starta ett krig, eller bråket, eller konflikten, osv...medans att stifta fred behövs det minst två...ensam kan man inte stifta fred...man måste t.ex ha motparten med i fredsförhanlingen...och då måste båda parterna kunna ge och ta, alltså kompromissa.


Kärlek skall vara fritt...man äger inte den andre...man skall inte försöka ändra på den andre...man älskar den andre som han hon är...båda behåller sina jag :)


När man träffar någon för första gången, är det viktigt att försöka ge ett bra första intryck...man får ju bara en enda chans...det första intrycket sitter där...det går inte att tvätta bort.


Så kan det vara ibland...när saken är inte viktig och när ,man vill inte ordkriga, är det bra att t.ex bli tyst...låta den andre prata...lyssna, men säg inte emot...för dig innebär det bara att du vill inte ordkriga om allt...det kan uppfattas att du ger med dig...men så behöver det inte vara...du vet det, det räcker för dig :)


Man kan vara gammal, men inte uppträda som en gammal och vis människa, och uppträda istället som en ung och oerfaren...då har man inte mycket erfarenhet och vishet ännu fast man är gammal...man är alltså ung och oerfaren fast man är gammal...klokhet kommer inte alltid med ålderdomen...oftast gör det det faktiskt, men tyvärr ibland stämmer det inte i alla gamla människor.



Man skall tro alltid det bästa hos en annan människa...iaf tills den människan har bevisar något annat...man kan ju inte skylla på allt elände i världen på helt främmande människor...t.ex på flyktingar här i Sverige...det låter ju jätte barnsligt och eller ointelligent att beskylla oskyldiga människor kollektivt av andras brott...visst många människor gör så, beskyller på  oskyldiga kollektiv av andras dumheter...det är synd on flyktingar som måste fly...samtidigt är det synd om dessa främlingsfientliga som har problem med sig själv och  som sprider hat och elände ut ur sig.


Det goda du gjort andra, och  glädjen du sänkt andra, det störst är, dom är störst...även du själv känner glädje och harmoni inom dig själv när du innert inne i dig vet att du gjort något bra.


Man kan ifråga sätta allt...man kan kräva att andra skall göra si eller så...allt detta kan man kräva av andra, för man behöver ju inte göra något själv...om allt vad man kräver av andra skulle även krävas av krävaren själv, så skulle krävaren säkert vara tyst när han förstår och vet att han inte kan göra det han kräver av andra.


Stress stress och åter stress...det nytidsmänniskans liv är...kalendern styr mångas liv i alla dygnets timmar...iaf alla vaken timmar...nätterna sover man oroligt, tänker på morgondagens göranden...kalendern blivit som mångas husbonde, som bestämmer deras liv.


Lätt som plätt kan tänkas detta vara...visst, det flesta vet när dom felat har...men människan vill inte erkänna detta...inte för andra och inte ens för sig själva...man hittar ursäkter hela tiden...man tar inte ansvar för sina ord eller göranden...istället letar man kanske syndabockar...tänk, om man vågar erkänna att man har felat...det gör en starkare och hederligare i andras ögon, liksom trovärdigare.


Allt vad man säger och gör, orsakar för det mesta någon slags konsekvenser...därför är det förnuftigt att se till att inte såra andra.


Många en kaos inom sig...ingen frid...då kan man inte hitta frid någon annanstans heller...det gäller att stanna upp och sluta stressa och granska sitt betennde, sitt uppförande gentemot andra och så vidare...bli lugn genom att bli en vänlig människa t.ex.


Man skall stäva hela tiden uppåt i sin andliga utveckling...på det viset botar man sig själv och först bara då kan man börja fundera hur man kan bota världen.


Ibland är det mycket svårt att älska andra...älska är en så stark utryck...kanske kan man säga, tycka om...men då skulle det ju inte vara samma som att älska...älska kan man dock utrycka sig på många olika vis...bättre att börja någonstans...lära sig att älska ens lite grand...med tiden kanske man kan älska vem som helst, när som helst...om man verkligen vill älska andra, måste man nog lära det...man får ingenting gratis här i livet...inte ens förmågan att älska andra...man måste lära det själv, hur svårt det än är...
man skall granska sig själv...älskar du dig själv...man skall älska sig oavsett sina fel och brister...älska dig...förlåt dig själv...kanske då sakta men säkert ökar förmågan att älska andra.

Det är så lätt att befalla andra i tron att man kan tvinga andra att leva på något visst sätt...sådana människor tror sig vara perfekta på alla sätt, fast kanske deras eget liv är dåligt...många glömmer kärleken, medmänskligheten.

Habegäret är ett gissel för människan..habegär gör ingen lycklig...vill ha mer och mer...aldrig nöjd, mer och mer vill man ha, mer mer...att känna hela tiden habegär, försurar ens liv...det blir stressigt att hela tiden vilja ha mer och mer...istället skall man vara nöjd med det man har...man kan ju sträva istället att leva ett harmoniskt liv.

Ögat ser bara ett begränsat "vy"...ögat ser det ögat vill se...sinnet bestämmer...ögat ser, sinnet bestämmer vad ögat ser...ögat ser men sinnet säger vad som är sant...därför kan man inte alltid lita på ögat...människan är ju sinnernas slav.

Äktä lycka känner ingen sårbarhet, den är inte beroende av omständigheter eller av det vad andra säger och tycker, äkta lycka tål kritik utan att  känna sig sårad, När man blir sådar av något, då är man inte lycklig, man känner då smärta i tankarna, kan man vara äkta lycklig? en del kan, en del kan inte...man är ju bara en ofullständig människa, en människa med fel och brister, vi alla är sådana, vi måste försöka komma närmare äkta lycka på något vis...lära oss ta emot kritik, utan att såras, och så vidare...var och en på sitt vis.

Mäniskan tycks ha svårt att njuta av livet, människan är som en slav under samhällets regler hur människan bör vara...Nästan allt i människans liv är reglerat i lag och normer, det är samhället det...alla klarar inte njuta, dom tar kanske regler inte tillräkligt allvarligt, eller dom kanske tar reglerna alldeles för allvarligt, Man bör leva någonstans mitt i mellan, liksom sväva fritt, men ändog laglydigt, stressa inte, lev i nuet, då kan du njuta av livet, att leva i nuet är svaret, lev i nuet, njut av livet 

Hur låter det ifall man säget att man måste göra det si eller så...du måste göra så här??? men samtidigt gör inte själv det man ber andra att göra...det är dubbelbudskap, det är inte ärligt...andra bryr sig inte särskilt mycket vad vad du säger...det som väger mycket, är det du gör...försök alltid själv göra så som du lär andra att göra.

Obehagliga saker och händelser skämtas bort ibland, det visar bara att man skäms och vill inte ens prata om det, hellre stoppar många dessa obehagliga under mattan, Bara dom orädda och starka, tar itu med obehagligheter, skämtar liksom fram det och diskuterar och söker fredliga lösningar.

genom sitt eget agerande och varande, kan man ändra världen...det blir svårt att försöka ändra på andra individer...och ännu svårare är det att försöka ändra på en hel nation...lättare alltså börja frän sig sjäv, bli bättre...
visa andra vad man menar är bra...försök vara en bra förebild...visa att vem som helst kan förbättra sig själv.

Många är tysta och vågar inte säga sina åsikter om vissa saker, dom kanske säger att dom bryr, men dom vågar inte visa det, genom att vara tysta, bryr dom sig inte, dom bryr sig om vad andra skulle tycka om deras åsikter, 
våga bry dig...våga säga dina åsiukter, kanske det är så att dom som inte vågar, vet att deras åsikter är inte accepterade av majoriteten? bara en liten klunga icke accepterade åsikter kommer fram, likadat att bara en liten klunga accepterade åsikter kommer fram, feghet är många människor akilleshäl :) men ok. kanske är det bra att negativa åsikter stramas åt, det är bra ifall världen får mer positivitet med hjälp av dom fegas tystnad :) men dom vars röster hörs positivt, visar att dom älskar.

Människan har ju alla möjliga tankar...man tänker oavbrutet, mycket av tankarna är ofrivilliga och konstiga...dom bara kommer, tänk om människan talade ut allt vad han tänker, vilka ord och meningar man skulle spotta ur sig, 
därför skall man inte tro på allt vad man tänker, mycket av tankarna är fantasier, ens egna fantasier.

var och en regisserar sin egen historia, hur du upplever händelser i ditt liv, det präglar ditt liv, blir du sur, arg, ledsen, då är ditt liv jobbigt, tar du saker med en nypa salt och går vidare i livet 
glad och lycklig eller åtminstone ser framåt i livet kanske med ett leende på läpparna, då har du ett ganska bra liv :)

Vissa spottar ut ur sig nästan vad som helst...dom påstår att dom är uppriktiga i allt dom säger, med andra ord, dom pratar så som dom tänker för det mesta, tankar är snabba, ofta tänker man jätte konstigt, 
alla tankar är är inte uppriktiga, utan en stor del av tankar är helt vansinniga, färgade av ens själsliga tillstånd, 
Uppriktighet är det man verkligen menar, inte alltså bara det man tänker eller tror sig vara uppriktighet, man måste försöka komma ihåg att en civiliserad intelligent människa vet hur man skall uppträda inför andra, man skall vara vänlig och hjälpsam, klart är dock att t.ex extremism i alla former bör kritiseras iaf då om extremisten skadar andra med sin extremismantingen i handlingar eller verbalt.

Man kan delge andra det som man själv vet, men man kan inte delge vishet till andra, mottagaren avgör, man kan inte lära något ut till dom som existerar på lägre nivåer, lägre själsligt och mentalt...var och en har sin egen nivå, när man vet detta, kan man vara förlåtande, för om någon förstår inte, rår inte den människan över detta,  var positiv...var stöttande...var medmänsklig om du själv existerar på högre nivåer...visa godhet.

Ibland kräv det mycket tålamod med vissa saker, alla förstår inte allt...alla människor befinner i sin egen nivå, t.ex en främlingsfientlig befinner förståndsmässigt lägre än en som känner kärlek och gemenskap med alla, därför kan främlingsfientliga inte älska alla människor, det är tålamodskrävande att upplysa och lära dessa främlingsfientliga lite om kärlek och gemenskap, oftast  går det man lär förbi deras förstånd...men så är det, alla befinner sig i sin egen nivå...men med tålamod man kanske lyckas ibland och öppnar en dörr till sig själv och för andra...vilken lycka när man lyckas, man skall inte ge sig...man skall fortsätta leta efter en nyckel. en passande nycley...men om man kan inte ge denna nyclet  till andra, bli inte ledsen...alla är inte färdiga ännu att få en nyckel.

Man kan inte stanna i det förgågna, man måste gå framåt, framåt i tiden, med i tiden...ha en balans med  det gamla och det nya,  man kan inte strunta i det nya...nya tiden är här och nu, vi lever här och nu...vi lever i denna tid, med denna tidens regler bli vän med tidens gång, våga leva livet.

man kan strida mot monster, monster i livet...t.ex rasism, daesh, mobbning, mm...men man får akta sig att inte själv bli ett monster med sina nävar eller med sina ord.

i ens liv händer det mycket...av det som händer, lär man knappast något ifall man kan inte göra förbättringar eller ändringar eller liknande efter händelsen...men om man gör det, då har man lärt något av händelsen.

hur gammal man än blir, har man inte lärt allt...livet är ju så oerhört kort...på denna korta jordeliv hinner vi inte lära mycket...vad är det då meningen...kanske får vi möjlighet att leva många liv och fortsätta vår utveckling...vem vet...vad som helst kan hända :)

Så sant så sant som det bara kan vara...man måste ju lära sig av sina misstag och då blir ju alla misstagen lärdomar...att lära av sina misstag är inte alltid så lätt...egot strävar emot...man måste kämpa...erkänna sina misstag och ta lärdom av det...då har människan lärt något av sina egna negativa handlingar.

Verkligen, man skall vara sig själv...det hjälper varken dig eller någon annan ifall man härmar någon och eller försöker föreställa något helt annat än vad man är...alla slags människor behövs här i världen...även negativa och eller hatiska människor behövs, dom är bara tillfälligt i vilse...även vilse-gående människor är människor...andra kan lära mer av dessa vilse-gående människor, lära mycket om sig själv om ingenting annat :) .det bästa är att vara så positiv som man kan...positivitet skapar mer positivitet...positivitet smittar mycket mer än negativitet...ju mer positivitet man kan skapa här i världen, desto finare kommer vår planet att vara.

Många vill underkänna intuition som en kvinnlig grej.  Och flytta upp den manliga intelligensen. Förut betedde många så. Idag vill dom flesta ge kvinnan och mannen samma värde. Det är så det skall var. Jag tror att männen har också intuitions känslan, men det är en helt annan sak att erkänna det. Och det på grund av att intuitionen har alltid stämplats som en kvinnlig attribut. Med andra ord, det är bra att ha både intuition och intelligens, dessa två kompletterar varandra mycket bra. Både kvinnor och män har dessa 2. Det gäller bara att lära leva med båda två i en balans.

Siden är eller kan göras ju tunt och följsamt. Det smeker kvinnans kropp som om det vore kvinnans egen hy. Då ser man alla kvinnans ”kurver” fast hon har kläderna på. Det är väl det som menas att sidenet uppfans för att kvinnorna skulle kunna gå nakna med kläderna på. Nuförtiden särskilt på sommaren här i väst går kvinnorna halvnakna och visar sina kurvor, icke kurvor, fett-valkar, beneangel, mmm utan silkeskläder och alla gånger ser det inte särskilt fint ut och samma gäller även mannen.

Med trädgren menas väl våran personligheter, hurudana vi är, våran utseenden och våra gener. ..Trädstammen är det varifrån vi härstammar, vår släkt, mamma och pappa... Trädgrenen, det är vi, det vad vi blivit efter födsel, vad vi ärft och senare i livet anammade egenskaper, åsikter, vad vi pratar och självklart alla våra handlingar...
Av allt detta kan man se, vilka vi är, hurudana vi är... Vilken slags trädgren man är, det kan man inte gömma eller hålla hemligt... Allt detta kan andra se och höra hos oss... Även vår kropp-språk talar vilka vi är.

Varför skall man ändra på sin man eller sin kvinna? ..Låt den andre vara... Man kan ju påpeka om det skulle gälla några viktiga saker... Men att försöka ändra på sin partner helt och hållet till sådan som man inbillar att den andre skall vara, är nedrigt gjort...Både kvinnor och män bör lära sig att bli tolerantare mot varandra, toleranta mot andra... Man kan ju inte ändra på andra människor i inbillningen att bara ens eget sätt är den enda rätta....Det finns så många personligheter som det finns människor på planeten Jorden... Alla kan inte vara som du. ..Alla människor är unika.

En feminist vill absolut inte vara en dörrmatta. Tvärtom, feministen iaf den extreme feministen vill vara minst likadan som männen, kunna allt som män kan, vara lika stark som männen, kunna jobba med alla manliga sysselsättningar....Den extreme feministen stannar inte där, hon vill även ändra på männen. Männen måste enligt henne börja visa sina kvinnliga sidor, diska, ta hand om barnen, städa, sy…men kvinnan då? Hon vill inte göra alla manliga jobb. Vad är det för något???

Alla människor är likadana. När vi inser det, är det meningslöst att vara främlingsfientlig. Även d som är främlingsfientliga, kan antas råka för främlingsfientlighet, öga för öga, tand för tand…I alla folk finns det främlingsfientliga. Att neka detta är att ljuga. Det främlingsfientlighet som syns och hörs i Norden, är mest det nordiska folkets rädsla mot det främmande som hörs. Men man får inte försöka gömma invandrares främlingsfientlighet ifall främlingsfientlighet kan ses eller höras. Alla skall behandlas lika. Men det nordiska folket måste ta itu med sin främlingsfientlighet, nu, på en gång, vi är mest, flest, majoritet, det är fult och ointelligent att hacka på minoriteter.

Hat är mycket destruktivt. Hat dödar den egna själv-känslan. Hataren har stagnerat. Hataren har dålig fantasi. Hataren kan inte ens fantisera om positiva saker. Hatarens all energi går ut på att hata andra och samtidigt hatar d sig själva....Hata inte invandrare, hata inte romer, hata inte muslimer, hata inte judar, hata inte dig själv. Rasism är det samma som att hata någon som tillhör ett annat folk, ett annat kultur. Sluta hata, sluta vara rasist. Bli en intelligent och empatisk människa istället.

Det är alltid bättre att hålla till det man vet är sant. Det man sett med egna ögon, det man har känt själv, det är hänt. Dåren däremot pratar hela tiden det han hört andra säga. Dåren pratar om andras erfarenheter och helst andras fantasier....T.ex många rasister pratar om oss invandrare mycket illa, d tycker att alla invandrare är bara skit, trots att dessa rasister känner knappast några invandrare. Där kan man säga att dåren pratar om sådant han hört och dåren fantisierar.

Ibland är det mycket svårt att älska andra...älska är en så stark utryck...kanske kan man säga, tycka om...men då skulle det ju inte vara samma som att älska...älska kan man dock utrycka sig på många olika vis...bättre att börja någonstans...lära sig att älska ens lite grand...med tiden kanske man kan älska vem som helst, när som helst...om man verkligen vill älska andra, måste man nog lära det...man får ingenting gratis här i livet...inte ens förmågan att älska andra...man måste lära det själv, hur svårt det än är...
man skall granska sig själv...älskar du dig själv...man skall älska sig oavsett sina fel och brister...älska dig...förlåt dig själv...kanske då sakta men säkert ökar förmågan att älska andra.


Gud skapade mannen före kvinnan....Enligt Bibeln, jo. Och så sägs även i sumeriska skrifter. Gudarna experimenterade, gjorde först många ”adam” innan ”adam” godkänndes som en bra skapelse :) Sedan var det lätt att göra Eva, man bara kopierade adam och la dit d kvinnliga attributen. Sumernas Gudar kom från planeten Nibiru, en avselägsen planet i vårt solsystem, Nibiru som det tog över tretusen år ett varv runt solen.- Bibelns skapelse-berättelse och många andra berättelser i Bibeln sägs härstamma från Sumer, fast i mycket förkortat form, precis så att alla skulle inte förstå vad som menas.


Organiserad vetenskap...Organiserad, visst är vetenskap organiserad kunskap. Vetenskapen har ju undersökt och försökt hitta svar på frågorna genom vetenskapliga undersökningar....Religion, vad är det? Oorganiserad tro? Visst. Religion är tro, man tror på gamla skrifter, gamla tidens försök att hitta svar på svåra frågor och samtidigt ha ett vapen att styra människor. Man tror, men vet inte. Man tror på urgamla då tidens männens sätt att ha makten över människorna....Mycket av vetenskap är teorier, men teorienrna grundar dock på vetenskapliga undersökningar....Skillnad mellan vetenskap och religion är, vetenskap ändrar sig med tiden när nya undersökningar kommer med nya svar, religioner däremot har stannat i det gamla, utan att kunna hitta något nytt. Och om religioner börjar förnya sig, ändras religionerna och förlorar d religiösä tesernas betydelse....så kan man säga om Kristendomen, den har förlorat mycket med tiden...men den har följt med i tiden, i utveklingen...trots det kan man vara kristen och en god människa...detta gäller ju alla religioner...det är människan som gör religionen...religioner i sig själva är inte onda...det är människan som kan vara ond.


Förr i tiden och i nytid....Den där frasen stämmer ganska så bra. Tänk t.ex religioner, sjukdomar…Religioner säger att det är si eller så…Idag vet man dock mer än på den gamla tiden. Då bör man faktist ta vara på vetenskapens teser till sitt hjärta och inte blindt lita på gamla böckers ord. Det samma gäller sjukdomar. Förr i världen viste man inte hur bota vissa sjukdomar eller vad det var för sjukdom. Idag vet man mer och dom flesta människor litar faktist att sjukvården kan bota många sjukdomar eller åtminstone lindra. Vad gäller sjukdomar, då litar t.om den religiöse på dagens vetenskap och vetande om sjukdomar. Men för övrigt tycks det vara svårare att lita på allt annat nutiden har kommit på. Jag menar inte det att man skulle sluta tro på Gud, för vetenskapen har inte bevisat att Gud finns inte, men inte har religioner heller bevisat att Gud finns. Jag menar alltså allt annat i livet, som står i heliga böcker, mycket har förändrats. Så varför vill vissa inte följa med tiden? Varför begrava sig i det förflutna?

Papegoja och skvallertant....Bäst alltså att skvallra så lite som möjligt om andra personer, alltså personen man känner. För d man skvallrar, får förr eller senare att höra det iaf. Och om du skvallrar, skvallra isf positiva saker om dina vänner och bekanta. Negativ skvaller är alltid skadlig för dig själv.