När blir man andlig? ..när kommer andligheten? ..kan man söka andlighet? ..vad är andlighet? ..
andlighet kommer när det kommer...andlighet kommer när man är klar för det...när är man klar då? ..någon gång kanske i livet, vem vet...
Hur skall man definera andlighet? ..var och har sin teori...i var och ens teorier finns någon sanning...alla vägar kan vara goda vägar.
Tänk på dina tankar...tankar är virriga, mycket negativa tankar, och även faktist positiva tankar...så länge man är beskymrad av sina negativa tankar och låter dom påverka livet, är man någ inte särskilt andlig :) 
Sedan, när tankarna är mer positiva än negativa och man stannar inte längre vi negativa tankar, man alltså bara struntar i dom och ser det positiva och känner harmoni och glädje...man är tillfreds med sig själv.
- Vi reagerar på olika händelser, både stora och små...vi tänker på dessa händelser i livet...varför skall man fastna på negativt tänkande? ..dessa negativa tankar sprider sig överallt, fantasier och grupplande...inget vettigt kommer från sådana tankar...är det du som tänker då? ..kan dessa negativa tankar kallas för dina tankar? ..kanske kan dom inte kalls för dina tankar, för du har ju blivit påverkat av olika händelser i livet och låtit det negativa ta över i ditt liv...
Dom stunderna när du kan övervinna bort dessa negativa tankar och se det fantastiska i livet, vara harmonisk och glad, se tydligt det goda i livet, älska dig själv och älska andra...då är andlig...andligheter är kännbar då...du är lugn, känner lätthet, du lever i nuet, med positiva tankar. 
Kan man då söka detta tillstånd i livet? ..troligen inte...det kommer när du är färdig att kunna leva så där, känna så där, då är du andlig, upplyst...liksom det onda, negativa påverkar dig inte längre..
Kan man då känna detta slags harmoni hela tiden? ..troligen inte...men man skall vara tacksam att man känner detta ibland, eller rätt så ofta, men inte alltid...vi människor är ju bristfälliga på många sätt...därför är det upplysta andliga tillstådet svårt att nå för hela tiden.