aab4.jpg?1607754457

Amerikanska realityserien "Return to Amish" rullar vidare...nya ansikten och gamla ansikten...serien måste vara populär i USA för detta är redan sjätte säsongen av det...än så länge är det ex-mennonit Sabrina med sin nya man och två nya barn...samt ex-amish  Jeremiah med sin ågnest med frågan, vem är han...två nya amish-tjejer gör entre med sina amish kläder.
Tän att i USA finns det allt möjligt troende och i allmäny får dom vara det...som t.ex amish och även mennoniter, dom vill inte vara med i världen...dom isolerar sig...amish lever mycket gammalmodint...deras bar vet inte mycket av övrig USA...så det bli som en chock för dom om dom vill se det "engelska"livet, som dom kalla dom andra.
Mary har inte syns ännu...men Mary gick ju tillbaks till sin man och blev amish igen...återstår att se om hon kommer att synas...vore kul se och höra hur hon mår.
Att man tar in nya ansikten hela tiden innebär ju att många av dom gamla ansikten lever sina liv och ingenting nytt har hänt...så produktionen har letat fram nya ansikten, för att hålla tittarnas intressen kvar...trots allt handlar det ju om att produktionsbolaget vill ha tittare och pengar genom det...realityserier handlar ju om det...deltagarna blottar sina liv för tittare...precis som man gör här i Sverige alla dokusåpor.
Tycker ändog att amish är intressanta just därför att dom är så olika alla andra.
Realityserier med vanligt folk är inte lika intressant :)
Hur som helst, ex-mennoniten Sabrina är nu ren från narkotika och har fått sitt andra barn...hon har ju två äldre döttrar som hon har förlurat vårdnaden på grund av att hon knarkade då.
Det är nog inter lätt att lämna det religiösa, det gammaldags livet bakom sig och anpassa sig till det nya...det finns ju saker som kan gå mycket fel för dom...och jobbigt på grund av att deras föräldrar vill inte veta av dom längre...dom är ensamma, alltså utan sin familj...säkert bittra och ledsna.
Tänk att ens föräldrar kan göra så, säga upp bekatskapet med sina barn. (har själv personlig erfarenhet av detta så jag förstår amishungdomar, vet vilka problem dom kanske får)