lauantai, 4. kesäkuu 2016

Filo -4

2016-11-17
Marisija
Miksi määrätä haluat?  Miksi mariset? Rauhoitu, Elä ja Anna myös muitten elää.2016-11-19
Älä valehtele
Älä valheisiin usko, tutki tarkkaan, razzet valehtelee, satuja kertovat, vihaa lietsovat, usko vain tilastoihin, usko "totuuteen", vihasivustot vihaa uhkuu, huono vointi, huono itsetunto, vihaisen ihmisen tuntomerkkejä on.


2016-11-22
- Rajaton rakkaus
Rajaton rakkaus, rakkaus voittaa, rajat katoaa, rakkaus kansainvälinen,  suurta on, rajat estä ei, rakkaus kukoistaa, rakkaus voittaa.


2016-11-28
- Tuuli vinkuu
Tuuli vinkuu, ulisee ja ulvoo, sihinä ja ujellus ulkona, myrskytuuli öinen, hyväksy sää, sää kuin sää, säälle mitään voi, myrsky hurjaa on, hurjaa mutta jännittävää, kuin Alaskassa olisi, kylmä myrskytuuli.


2016-1-28
- Miksi negatiivinen
Negatiivinen, houkutteleeko, miksi miksi? näetkö negatiivisyyttä, etsitkö negatiivisyytta, saatko mielihyvän, et positiivinen ole, et neutraali ole, etkö osaa olla, mikä sisimmässäsi jyllää, mikä sisimmässäsi kalvaa, etsi positiivisyyttä, voi paremmin, kritiikkinsä hän unohtaa, elämä mansikalle maistua alkaa :)


2016-11-28
- Ihminen
Ihminen, Maapallon asukas, ajatteleva ihminen, puhuva ihminen, ajattele hyvää, toimi viisaasti, rakasta luontoa, 
rakasta ihmisiä, rakasta itseäsi, hyvä näin tulee, maailma paranee :)


2016-11-28
- Ihmisystävä
Ihmisystävä, kuka on, oletko sinä, tai sinä, tai minä, ihmisystävä kaikkia rakastaa, ihmisiä rakastaa, kaikkia ihmisiä, positiiviset sanat esillä, empatia jyllää, harmoonisuus loistaa, ihanaaaaa!


2016-11-26
- Kukkahattu
Kukkahattu. Kuka kuka? Minä, minä, minä kukkahattu, kukkahattu iloinen, Kuka sinä? Kukkahattu? Rassehattu? Poista rassehattu, kukkahattu ole, kaikkia kunnioita, kaikkia rakasta, ihmisystävä ole.2016-11-28
- Positiivinen kasvu
Elä sovussa, hyväksy kaikki, älä syyttele, kollektiivinen syyttely pois jätä, ole ihmisiksi, ole ihminen, ole empaattinen, elämäsi muuttuu, positiivisuus kasvaa, mukavalta tuntuu.


2016-11-28
- Menneisyydelle anteeksi anna
Menneisyys jätä, nykyhetkestä nauti, nykyhetkessä elä, menneisyys mennyttä, anteeksi menneisyydelle anna, elät nyt, elät tässä ja nyt, 


2016-11-28
- Paranna maailmaa
Maailma, maailmamme, ihmisten maailma, yhteinen maailma, elä sovussa, "rakasta" kaikkia, tee maailmasta hyvä, ole hyvä esimerkki, esimerkki hyvästä.


2016-11-28
- Virkistävä erilaisuus
Virkistävä erilaisuus, erilaisuus rikastuttaa, asioita opit, tietosi kasvaa, empatiasi kasvaa, maailmankatsomuksesi kasvaa, tulet maailman kansalaiseksi, internationell, rajaton ihminen :)


2016-11-28
- Ajatuksien voima
Ajatuksien voima, voima voimakas, ajatuksiesi kaltainen olet, etsi positiiva ajatuksia, ajatuksesi muokkaa,  pois negatiivisyys heitä, negatiiviset ajatukset negatiivisyyttä luo, opettele, opettele, uneksi valveilla ollessasi, uneksi positiivisiä tapahtumia, nauti mielikuvitus unistasi :) ajatukset luovia on, positiivisiä ajatuksia etsi, positiivisesti toimi, nauti täydellä sydämellä, 


2016-11-28
- Rakasta elämää
Rakasta elämää,kaikki elämää rakastaa, elä itse, anna muitten elää, iloitse elämästä, anna muitten iloitaelämästä, nauti elämästä, anna muitten iloita elämästä, ihmisiä olemme kaikki, maapallon asukkaita, 
rakastakaamme elämää, rakastakaamme toisiamme, näin hyvä tulee.


2016-11-28
- Ole tyytyväinen
Ole tyytyväinen, valita älä, vähempään tyydy, varojesi mukaan elä, elämästäsi nauti, positiivinen ole, raha merkitse kaikkea ei, terveys ja hyvinvointi kaikkein tärkeintä on, terveellistä elämää elä, nauti ja elä.


2016-11-28
- Ymmärtävä mieli
Ymmärtävä mieli, kaikkia rakastaa, kaikista tykkää, kaikista huolehtii, kaikille hyvää toivoo, ymmärtävä mieli, 
ystävällinen käytös, maaimaa parantaa, maailmaa avustaa, rakastaen kaikkia.


2016-11-28
- Hyvyyden tie
Hyvyyden tiellä pysy, kulje hyvää tietä, ekksy pahalle tielle älä, Hyvä tie hyvyyteen vie, hyvyys voittaa, hyvä antaa hyvää, paha antaa pahaa, hyvyys elämääsi valitse.


2016-12-02
- Ole ihmisystävä
Oletko ihmisystävä, rakastatko ihmisyyttä, rakastatko ihmisiä, rakastatko maailman ihmisiä, osoitatko rakkautta, 
osoitatko vihaa, osoitatko kateutta, millainen olet, miksi olet hyvä ihminen, miksi olet paha ihminen, hyvä ihminen tekee hyvyyttä, paha ihminen tekee pahuutta, Hyvä ihminen puhuu ystävällisesti, paha ihminen puhuu ilkeästi, 
kumman valitset...hyvyyden tai pahuuden, ehdotus...valitse hyvyys elämääsi.

Sana, rakasta, ei tarkoita sitä että hyväksyisi kaiken, pahuudenkin, 
pahuutta on uskallettava vastustaa, mutta pahuudesta huolimatta
voi tuntea ihmisrakkautta pahaakin ihmistä kohtaan, 
on oltava varuillaan jotta ei mene ansaan ja vaivu alas pahaan itse 
"taistellessaan" pahaa vastaan...pahaa vastaan voi "taistella" 
sivístyneessti, verbaalisti


3016-12-02
- Elä tässä hetkessä
Elä tässä hetkessä, katso älä taaksepäin, katso älä etennpäin pitemmälle, elä hetkessä, elä ja nauti, elä tässä ajassa, iloitse ja nauti.


2016-12-02
- Olet uniikki
Ihminen. uniikki olet, kaikki uniikkeja on, ihmisiä olemme, maapallon asukkaita, sinä uniikki, minä unikki, he uniikkeja, anna ihmisten elää, saat itsekkin elää, sopu sijaa antaa.


2016-12-02
- Aukaise sisäinen silmäsi
Aukaise silmäsi, aukaise sisäinen silmä, mitä näet, paljon ihmisiä, ihmisiä kadulla, kansainvälisiä ihmisiä, silmäsi näkee yhteyden, kaikki ihmisiä olemme, maapallon asukkaita, pehmennä sydämesi, ajattele kaikkia, rakasta kaikkia, ihmisiä vain kaikki olemme, samaa verta ja lihaa, pallomme asukkaita.


2016-12-02
- Rakas Stockholm

Katse länteen, katso oikealte, Katse taaksepäin, Katse eteenpäin, kaikkialla autoja. kaikkialla ihmisiä, suurkaupungin elämää rakas Tukholma, ihana kaupunki, ihmissuku...eri puolilta maailmaa, ihanaa musiikkia, ihanoa ääniä :) Tukholma, "Rakastan" sinua:)


2016-12-02
- Ihminen
Ihmiset, Inhimillisyys, monet värit sisimpä sama, kaikki ihmisiä on kaikki samanarvoisia, Olemme maailman väestö,  Olemme veljet ja sisaret, Meidän on rakastettava toisiamme.


2016-12-02
- Rakasta kaikkia
Rakkaus ihmiskuntaaole inhimillinen, osoita rakkautta, tunne sympatiaa,  rakasta ihmiskuntaa. rakasta maailman ihmisä.


2016-12-02
- Todellinen ystävä
Tule tänneanna minulle halaus, halaan sinua  Olet ystävä  olet todellinen ystävä olet ihana minulle rakas olet


2016-12-02
- Tykkää kaikista
Tykkää  kaikista,  rakasta kaikkia, pakolaistia romaneja, ...rakasta  kaikkia...kaikki ihmisiä olemme, ole inhimillinen, ole suvaitsevainen, osoita rakkautta, ole empaattinen


2016-12-02
- Etsi harmoniaa

Etsi rauhaa etsi harmoniaa, anna apua tarvitseville, hyväksyä kaikki, rakasta kaikkia uskalla olla kriittinen tarvittaessa,
kriittinen vääryyttä kohtaan, kriittinen vihaa vastaan... rakasta kaikkia, auta rauhan etsimisessä.

2017-01-03
Älä puhu pahaa muista
Kritisoitko,  puhutko pahaa, juoruatko, kanalauma kaakattaa, kaakattaa ulvoen, ulvoen kuin sudet, nokkivat toisiaan, 
riidanhalu suuri, naiset kuin kanalauma, naiset naiset, tukekaa toisianne, olkaa ystävällisiä, opetelkaa.

2017-01-03
Älä tulkitse kaikkea
Älä tulkitse kaikkea, lue kirjoitus, luota sanoihin kirjoituksessa, lopeta tulkkaaminen, se luulottelua useimmiten on, riita suuri syntyy, rauhoittukaa, olkaa ystävällisiä, riita destruktiivista on.

2017-01-03
Älä kritisoi liikoja
Älä kritisoi liikoja, kritiikki negatiivistä on, älä henkilöllisyyksiin mene, yritä neutraali olla, jos joku alkaa riidellä, poistu paikalta, riitaiset riidelköön keskenään :) sinun tarvitse ei moitteita ja piikittelyä vastaanottaa, poistu rauhaisasti, suojele itseäsi riitaisilta.

2017-01-03
Mikä vaivaa? 
Mikä vaivaa? miksi kritisoit, miksi huudat, miksi osoitat etusormella, mikä vaivaa sinua, miksi pahoin voit, rauhoitu, poistu ja rauhoitu, kasva aikuiseksi.


2017-01-04
Sanaharkka
Sanaharkkaa syntyy helposti, jos alkaa moittia muita koko ajan...Sanat voi satuttaa...On varottava ettei loukkaa sanoillaan muita, vaikka suoraan haluaakin sanoa mitä tahansa, sanomalla, että "olen vain rehellinen"...Sillä tyyllä saa aina nenilleen muilta, on valinnut tien jolla moititaan muita..."Rehellisyys" sanoissa moittiessa jotakin, on vain sen ihmisen "rehellisyys", ei muitten, sillä jokaisella ihmisellä on oma "rehellisyys" ja oma tulkinta.


2017-01-05
Osaatko antaa anteeksi
Anteeksi anto on hyvin tärkeää...Niin kauan kuin ei voi antaa anteeksi, tulee  voimaan hyvin huonosti...Lopulta kun koittaa se valoisa hetki...ja uskaltaa ja osaa antaa anteeksi...se helpottaa...helpottaa synkkää ja vihaista sieluntilaa...Anteeksi anto valaisee sielun...antaa voimia mennä eteenpäin... jättää negatiivinen taaksepäin...ei unohtaa sitä...mutta laittaa se tapahtuma pieneen "lokeroon" sen jälkeen kun on pystynyt antamaan anteeksi...sen jälkeen askeleet etenee keveästi elämässä eteenpäin.


2017-01-05
Syrjintä
Toisten ihmisryhmien syrjijät olisi kitkettävä pois yhteiskunnasta...Syrjintä on äärettömän alaarvoinen toimenpide joka näyttää syrjijän rappautuneen sielutilan...Syrjijä ei halua antaa samoja ihmisarvoja kaikille ihmisille...Syrjijät tullaan joskus aikoinaan tulevaisuudessa kitkemään pois yhteiskunnasta...Miten? ..Kasvattamalla lapsia koulussa lähimmäisiään rakastaviksi...Se joka tekee vanhemmista hyvät vanhemmat...ei ole sukupuolesta...homoudesta tai heteroudesta tai kansallisuudesta kysymys...Hyvät vanhemmat kasvattaa lapsistaan hyviä ja lähimmäisiään rakastavaisia ihmisiä...Syrjijä ei ole hyvä vanhempi...syrjijä opettaa lapsiaan syrjimään muita...Se on huono ominaisuus syrjivissä vanhemmissa.


Kom-sele
2018-04-06
Positiivisuden hyvä puoli

Jokainen oman kykyjensä mukaisesti. On vain kamppailtava itsensä kanssa, eikä luovuttaa. Sairaskin ihminen voi voida henkisesti/psyykkisesti aika hyvin, kaikkihan riippuu siitä miten asian ottaa. Jos vaipuu negatiivisuuteen, silloin on jo kuin kaikki toivo paremmasta olisi lopullisesti poissa.
Myös hyvä positiivinen mieli vaikuttaa positiivisesti ihmiseen. Positiivisellä psyykellä on hyvä vaikutus ihmiseen. Sen sijaan negatiivisuus kalvaa ihmistä ja stressaa niin että se ihminen voi paljon enemmän huonosti kuin silloin kun vaikeudet alkoi.
Mutta kaikki ei voi toimia samalla tavalla. Jokainen toimii niin kuin kykenee.


Kom- sele
2018-04-07
Positiivisuus

Elämässä on sekä iloa ja surua. Surut ja vastoinkäymisetkin kuuluu elämään, ne koetaan ja tunnetaan tunteitten kautta. Aikanaan sitten kun on tunteillut tarpeeksi vaikeuksiensa kanssa ne laimentuu ja elämä alkaa taas tuntua kevyemmältä. Kaikki on koettava elämässä. Jokainen itse päättää kuinka kauan esim. vaikeudet huonontaa psyykkistä oloa. Kaikki olemme erilaisia. Työskentelemme omien tunteittemme mukaisesti. Tunteitaan voi kyllä ohjailla itse jonkin verran, mutta se vaatii tavattoman paljon voimaa ja halua, voimaa jota ei aina ole juuri silloin kun sitä tarvitsisi. On hyvä ajatella että vielä koittaa se päivä jolloin surut ja huolet tuntuu keveämmiltä, aika parantaa haavat.
Ihmisen tunne-elämä on yksityinen tapahtuma, jokainen pelaa omalla tavallaan.
Tiedän, se ei tunnu mukavalta jos saa kuulla että ajattele positiivisesti. Sellainen puhe voi vain ainoastaan antaa pienen vihjeen, mutta jokainen päättää itse ottaako vihjeestä oppia tai ei. Aina ei voi tehdä niin kuin muut ehdottavat. Jos on vaikeuksia, on se tavattoman vaikeaa olla positiivinen.
Mutta kuitenkin se on niin että positiivisuus on hyväksi ihmiselle, positiivisuutta tulisi siis aina etsiä elämäänsä jollakin tavalla. Oli miten oli, elämä menee kuitenkin eteenpäin ja jokainen itse muokkaa tunteitaan, tunnustelee niitä ja yrittää vapautua vaikeista ajatuksista voidakseen paremmin. Joillakin se vie kauan aikaa, toisilla taas prosessi on nopea.


2018-09-29
Ymmärtävät ystävät

Ketkä on todellisia ystäviä ja ketkä ei? ...Jopa lähisukulaiset voi olla ilkeitä ja pahoja sinua kohtaan...Heihin verrattuna ymmärtäväiset ystäväsi rakastavat ja tuntevat sinut paljon enemmän kuin nuo sukulaisesi...Ymmärrys ja lähimmäisen rakkaus ei ole sukulaisuudesta kiinni, vaan se on kiinni ymmärryksestä, empatiasta, rakkaudesta...Kun on hätä ja tai tarvitsisi apua, silloin huomaa ketkä on ystäviä ja ketkä ei...Ymmärtäväinen ja rakastava ystävä ei jätä...Ystäviä tarvittaessa on aina halu siivota pois ystävät jotka ei ole ymmärtäväisiä, empaattisia ja rakastavaisia...sellaisiin ystäviin kyllästyy helposti...on vain havaittava että kaikki ystävät ei ole ystäviä...oikeastaan ystävät, todelliset ystävät on hyvin harvassa....siti voi kohdella kaikkia kunnolla jos tarvetta ei ole työntää heitä pois luotaan...


2018-09-29
Osaatko sanoa/ilmaista ajatuksiasi muille?

Ei ole helppoa puhua niin että muut ymmärtää oikein mitä tarkoittaa. Sama pätee kirjoituksissa. Aina on valinnan varaa käsittää väärin kuulemansa, lukemansa....Ihmisen ajatukset juoksee vilkkaasti ja nopeaan, valitettavaa on että emme kykene puhumaan ajatuksiamme sellaisenaan kuin ajattelemme. Ajattelemme ensin salaman nopeaan mitä sanoisimme, puhe on aina ajatuksiamme lyhyempi, epäselvempi....Se on todellinen taito, jos oppii joten kuten puhumaan niin että ympäristö ymmärtää mitä sanot, ilman sen suurempia tulkintoja siitä mitä sanoit. Se on hyvin yleistä että kaikki kuulemamme ja lukemamme, tulkitaan ja senhän tiedämme että niitä tulkintoja yhdestä ja samasta puheesta voi olla satoja eri vivahteisia.


2018-09-29
Geenit, hyvyys, pahuus

Kaikin puolin lempeitä, vahvoja ja kauniita, ihmisiä, kuten esim. Äiti Teresa, Dalai Lama, mm, voi verrata puihin, jotka on ja pysyy pystyssä, kauniina ja vahvoina, jatkuvasti, vuodenajoista huolimatta...Ei sade, ei helle, ei kylmyys, ei talvi-pakkaset…, ei runtele vahvaa puuta.


2018-09-29
"Sardiiipurkki"

Monokulttuuri on monikulttuurin vastakohta...Sardiinit on samanlaisia...samankulttuuriset, esim. ruotsalaiset, omaavat oman kulttuurinsa monet heistä, sillä on ruotsalainen kulttuuri olemassa vaikka eräät innokkaasti kieltävätkin ruotsalaisen kulttuurin olemassa olon.
Kulttuuri on se miten kansa elää, tavat, kieli, mitä on saatu aikaan, ruoka, musiikki, rakennukset, taide, kirjallisuus, ja niin edelleen...Toisin sanoen, kulttuuria on se miten yhteiskunta toimii sillä hetkellä ja sitä kutsutaan sen maan kulttuuriksi.
Elämä kuin sardiinipurkissa on...Jokainen etsii omaa paikkaansa planeetallamme, omaa elämää...Purkinavaajia olemme itse...Avaamme maailmaa itsellemme sen mukaan mitä kykenemme...Vapaat, empaattiset avaamme purkin täysin auki, nautimme vapaudesta...
Eräät viihtyy yksinään omine mielipiteineen sardiinipurkissa, raottavat purkkia vain hyvin vähän, pelästyvät, sulkevat purkin äkkiä, eivät haluaisi laskea muita lähelleen sinne omaan sardiinipurkkiinsa, vieraat pysyköön omissa purkeissaan sanoo arat sardiinit....
Sardiinipurkki kuin valtio on...Sardiinipurkit maapallomme kaikki valtiot on...Sardiini olet sinä ja sinä… sardiinejä olemme kaikki, sardiinejakin monen kokoista ja näköistä on...Planeettamme olisi monikulttuurinen, jos planeettamme olisi yksi ja ainoa valtio...Silloin ihmiset muuttaa saa minne haluavat.
Kun purkinavaaja löydetty on, silloin purkin sardiinit pakenee/matkustaa muualle onneaan kokeilemaan, etsimään rauahallisempaa oloa itselleen.monikulttuuri siitä syntyy...silloin on kaikkien yritettävä sopeutua tilanteeseen.
Ei ole oikeudenmukaista vaatia vain maahanmuuttajia sopeutumaan...Maahanmuuttaja ei voi kunnolla sopeutua jos vanhat kansalaiset katsoo kieroon ja sortavat, syrjivät teoin ja sanoin maahanmuuttajaa...Vanhojen kansalaisten on myös sopeuduttava uuteen tilanteeseen...Jos eivät sopeudu, hankaluuksia tulee olemaan.
Sardiinit on kuin ihmiset, kaikki samanlaisia, vain pienine erilaisuuksineen jotka johtuu mistä he tulee ja millaiset olosuhteet on ollut...Avatkaamme siis sardiinipurkkimme ja avautukaamme koko maailmalle, koko maailman ihmisille...tuntekaamme samankaltaisuutta ja lähimmäisenrakkautta kaikkia kohtaan.


2018-09-29
Vapaus kaikille

Miksi vaatia muita olemaan kuin sinä tai kuin oman maalaisesi? ..Miksi et salli kaikkien olla vapaita?
Jos olet itse vapaa, anna myös muitten elää vapaasti...Maahanmuuttajan ei tarvitse olla kuin sinä...Jokaisella on oma identiteetti, minulla, sinulla, maahanmuuttajilla, kaikilla.
Miksi haluat muitten olla kaltaisiasi? ..Oletko mieleltäsi ja ajatuksiltasi olevinasi se kaikkein parhain ihminen, jota maahanmuuttajien tulee matkia?
Maahanmuuttajan ei tarvitse alkaa matkia sinua.
Antakaamme siis kaikkien olla vapaita uskomaan miten itse haluavat, niin kauan kuin ei ketään muuta vahingoita uskollaan tai mielipiteellään.
Maailma on moninainen, ei kaikkien tarvitse ajatella ja uskoa kaikestaa samalla tapaa sinun kanssasi...Et ole maailman napa
Millainen maailma olisikaan jos kaikki olisi esim. narisevia ja muista valittelevia....


2018-09-29
Totuuden huonompia puolia

Miksi vaatia muita olemaan kuin sinä tai kuin oman maalaisesi? ..Miksi et salli kaikkien olla vapaita?
Jos olet itse vapaa, anna myös muitten elää vapaasti...Maahanmuuttajan ei tarvitse olla kuin sinä...Jokaisella on oma identiteetti, minulla, sinulla, maahanmuuttajilla, kaikilla.
Miksi haluat muitten olla kaltaisiasi? ..Oletko mieleltäsi ja ajatuksiltasi olevinasi se kaikkein parhain ihminen, jota maahanmuuttajien tulee matkia?
Maahanmuuttajan ei tarvitse alkaa matkia sinua.
Antakaamme siis kaikkien olla vapaita uskomaan miten itse haluavat, niin kauan kuin ei ketään muuta vahingoita uskollaan tai mielipiteellään.
Maailma on moninainen, ei kaikkien tarvitse ajatella ja uskoa kaikestaa samalla tapaa sinun kanssasi...Et ole maailman napa
Millainen maailma olisikaan jos kaikki olisi esim. narisevia ja muista valittelevia....


2018-09-29
Jäljet jää jäljelle

Kaikki mitä sanomme ja teemme...jää jälkeemme historiaksemme...jätämme siis jälkiä...jäljet ei koskaan häihy pois...meidät muistetaan jäljistämme...eikö se olisi parempi jos jättäisimme hyviä jälkiä itsestämme...
Tehkäämme siis hyviä jälkiä...pitäkäämme itsemme puhtaana pahuudesta, niin puhtaana kuin vain voimme...jättäkäämme jälkeemme hyviä muistoja, hyviä jälkiä.


2018-09-23
Totuuden julistajat

Totuuksien julistajat on niitä vihon viimeisiä julistajia...Viisas pysyy erossa totuksien julistajista...Totuuksien julistajat julistavat ainoastaan vain omaa näkemystään asian toden-peräisyydestä, pitäen sitä ainoana totuutena... Kaikkien muitten mielipiteet totuuden julistaja työntää pois luotaan.


2018-09-29
Vanhuus, kokemus, rauhallisuus

Niin, vanhuus ei tule yksin...vanhaksi elettyään alkaa tuntua ajan mukanaan tuoma patina...iho veltostuu, tulee ryppyjä...hiukset harmaantuu...selkä köyristyy ehkä...jäseniä särkee...askel on hidastunut...muisti heikkenee...kaikki tuo on aivan luonnollista...mutta kaikki ei sitä kestä, etenkin naiset ei kestä, eräät heistä, alkavat tehdä kauneusleikkauksia...valitettavasti jo nuoret naiset tekee kauneusleikkauksia, botoksia kasvoihin, törröttävät kalanhuulet...kalanhuulet ei kauniita ole...televisiossa usein näkee realitetti-ohjelmissa nuoria naisia paksujen turvonneitten törröttävien kalanhuulien kanssa, erittäin rumat huulet...se taitaa olla muotia vain ja kuvittelevat sitä kauniiksi...nuorikin siis haluaa olla kauniimpi mitä onkaan...miten heidän mahtaa käydä kun se aito vanhuus yllättää heidät?


2018-10-09
Kielesi on ratsusi

Ihmisen kieli on kuin ratsu, hevonen.
Jos hoidat hyvin kieltäsi, hoitaa kielesi hyvin sinua.
Jos laiminlyöt kielesi, pettää kielesi sinut.

Toisin sanoen, puhu niin että puheesi on hyvää kaikin puolin. 
Älä puhu pahaa muista ihmisistä. 
Älä leuhki olevasi parempi kuin muut.
Älä haasta riitta. Käännä riidoille selkäsi.
Älä kritisoi turhaan, sillä kritiikki tarkoittaa: Teet väärin, ajattelet väärin, olet väärässä" ja niin edelleen.

Hoida siis kieltäsi hyvin, älä anan kielesi sykkäistä riitaa, kritiikkiä toista kohtaan, tai leuhkimista itsesi paremmuudesta, ja niin edelleen.

Vaikka kieltänsä hyvin hoitaisikin, siltikin ihminen voi saada osakseen pahuuttta sellaisilta ihmisiltä jotka ei vielä ole oppineet hoitamaan kieltänsä. 
ÄLä välitä, anna se heille ateeksi, he ei tiedä vielä miten kieltänsä hoitaisivat ja eräät ei edes halua hoitaa kieltänsä, heille merkitsee enemmän se että saa vapaasti räyhätä muille, tavalla tai toisella.

Kieltä ei ole helppo hoitaa, mutta jokainen voi yrittää :)

Sillä rauha ja sopu on merkki siitä että on kohottanut henmistä tasoaan.  hieman.

Kommentit

Ladataan...