2020-10-02
Mångfald så långt ägat ser

Mångfald, det svenska mångfaldet,
syns på gatorna så långt ögat kan se.
Folk på gatorna, i alla färger,
i alla språk, olika kläder…
Allt blandas i ögat till en
färgstark global träff-punkt.
Alla samsas på gatan, alla går,
knuffas och trängs med varandra.
Alla tillför vi det mångkulturella,
det mångkulturella Stockholm,
det mångkulturella Sverige.
OBS: kriminalitet är något helt annat, 
kriminella finns i alla folk, 
blease, blanda inte mångfald för kriminalitet, 
mångfald är bra.


2020-10-03
Våga försvara mångfald

Man måste våga försvara mångfald...mångfald är fint...tyvärr alla är inte för mångfald...dessa blandar mångfald med kriminalitet...dom bryr sig inte att i alla folk finns det kriminella, även bland svenskar finns många som är kriminella...det är ok. att straffa dom kriminella...men man skall inte kollektivt döma t.ex alla invandrare för att vara kriminella...man måste kunna skilja mångfald och kriminalitet...att prata om dom kriminella oavsett om det är svenskar eller invandrare, prata likvärdigt om dom...just nu pratas det mycket om gängkriminalitet och då har man lyft upp invandrare...det är ok för dom flesta av dessa gäng är ju invandrare eller invandrarbakgrund och man måste våga prata om detta.
Samtidigt måste man våga även prata om mångfald och dess fina sidor...utan mångfald blir ett folk stilla, som en bakåtsträvare, rädda för olikheter, rasismen blomstrar osv...folk behöver uttre påverkan, nytt, något nytt, för att inte stagnera och för att kunna bli människovänliga individer.
Planeten Jorden är alla folkets hem...ingen äver Jorden...vi tillsammans ägen planeten Jorden och därför bör vi kunna samsas och vara vänliga mor varandra.


2020-10-03
Underbara mångfaldiga Sverige

Underbara mångfaldiga Sverige,
Sverige som är alla männsikors vän,
nästan alla människors vän.
Sverige är ett bra land att leva i,
att må bra att åldras i.
Sverige, mitt land, ditt land,
vi måste känna stålthet i,
att bo i Sverige, det fina Sverige.
Älska och vårda denna underbara,
underbara mångfaldiga Sverige,
vårt Sverige, Sverige…
Ni som gillar inte Sverige, flytta färifrån, 
lämna Sverige, eller integrera dig.
Här kan du bli nästan vad som helst, 
om du bara vill.


2020-10-04
Mångfald i Stockholm

Människor, människor som myror,
folk knuffar varandra.
Stockholms gator är fulla av människor.
Titta fram, titta bakåt,
titta vänster, titta höger,
du ser hela världens människor.
Mångfaldiga Sverige,
mångfaldiga Stockholm.
Det är bra så här,
vi skall leva ett mångfaldigt liv.
Vi njuter av den globala känslan,
vi njuter av vårt liv,
vi älskar det mångfaldiga Sverige.


2020-10-04
Alla är vi lika

Alla är vi lika, likadana människor,
oavsett etnicitet, oavsett hudfärg.
Acceptera att vi är människor,
människor med likadana behov.
Vi vill bli respekterade,
vi vill äta, sova, må bra.
Alla är vi Guds barn, likadana barn.
Vi är planeten Jorden’s barn,
Jorden är vårat hem, kära kära Jorden.


2020-10-15
Mångfaldig vagga

Mångfaldig vagga, människor överallt, som talar, öron kan höra, många olika språk kan höras när man går på gatan, i en buss- och tunnelbanan ekar olika språk i öronen.
Ögonen ser mångfald, ögonen känner. Människor från nästan alla länder och därmed är alla kulturer representerade. Alla kulturer får vara och agera, men i enlighet med lagen. Representanter för många kulturer ansöker om bidrag för sitt kulturarbete för att hålla kulturen flytande. Det finns många typer av skolor, skolor med många olika religioner och många olika språk. Få barnomsorg på ditt eget språk och nästan vad som helst.
Jag antar att det bästa är om olika språk respekteras. Det är bra om bara språket i landet som är huvudspråket, det språk som används mest. Förutom huvudspråket finns det fem nationella minoriteter, Samer, sverigefinnar, tornedalingar, Romer, judar, som har rätt att få information och hjälp från samhället på sitt eget språk, de har med rätta fått ytterligare rättigheter i lagens namn.
Men ja, andra kulturer kan ses och höras också här. Muslimsk kultur har till exempel utvecklats i bra takt, det finns många saker som kan levereras på arabiska.
Många tycker att multikulturalism är sådan att alla kulturer bör blandas med varandra, eller att invandrare ska anamma t.ex den svenska kulturen helt och utesluta sin egen. Dom anser att det är mångkulturellt om det finns invandrare som bor i landet. Vissa vill inte acceptera multikulturalism, tar upp frågan om invandrarbrott, inser inte att alla nationer har dina brottslingar.
Alla här är vi liknande invandrare, inte bättre eller sämre än andra. Det finns många finska kyrkor. Det finns också många moskéer. Det finns hindutempel och buddhister, det finns också ett buddhistkloster. Det finns också synagogor. Dessutom alla kyrkor.
I allmänhet går livet smidigt. Det finns bara små små grupper och / eller individer i varje kultur som rör sig i utkanten, stör och kriminalitet, men så är det i alla stater, ingen stat sparas från brottslingar och bråkmakare.
Det är meningslöst att skylla på att multikulturalism medför ondska och brott. Brott finns redan i alla länder. Gatubilden visar och det hörs att han lever i ett mångkulturellt tillstånd. Det är som att bo någonstans i södra Europa eller i ett arabiskt land, beroende på vart du flyttar :) I Borås finns det till exempel många finländare, du kan höra och se finska och finska språket i gatubilden :)
I ett multikulturellt land, där du bor, måste du vara tolerant mot människor för att livet ska gå bra. De som är rasister, de är dåliga, deras energi förbrukas när de skäller på invandrare. Ett negativt liv gör en person negativ, en sådan person sprider sin negativa energi.
Ett positivt förhållande till livet är allt i allt. Efter att ha bott här länge har jag aldrig fruktat någon på grund av mitt medborgarskap, inget dåligt har hänt mig på grund av mångfald. Motsatsen kan sägas. Mitt liv är mångsidigt och varierat och rikt.