2017-06-15
--- Maailma on ajatuksiemme kaltainen

Näet sen minkä haluat nähdä,
kaikki näkee sen minkä itse haluaa nähdä,
emme näe toisten näkemyksiä maailmasta,
näemme vain omamme.

Luot maailman ajatuksillasi, 
tutki ajatuksiasi, 
haluatko surkean maailman? 
haluatko parantaa maailmaa? 
paranna maailmaa positiivisilla ajatuksilla.

Mieti mitä ajattelet, luot ajatuksillasi maailmasi,
Maailma on ajatuksiemme kaltainen, teemme maailmaa ajatuksillamme, jokainen näkee maailman omien ajatuksiensa mukaisesti, kannattaa siis kylvää positiivisiä ajatuksia,
positiiviset ajatukset tekee maailmastamme positiivisemmän. Rakkaudentunne kaikkia kohtaan nostaa maailman olotilaa hivenen paremmaksi. 
He joilla on mahtia ja valtaa, esim. presidentit, voi aloittaa sodan, sillä he ajattelee sodan tekevän hyvää maailmalle, eivät välitä siitä kuinka kansat tulee kärsimään ja ihmisiä kuolemaan sodissa.
Tavallisten ihmisten negatiiviset ajatukset, yhdessä kaikkien negatiivisten ajatukset julki puhuttuina, lisäävät maailman surkeaa tilannetta negatiivisyydellään.

"Ajatuksillamme teemme maailman." - Buddha


2017-06-15
Näytä rakkaus teoissasi ja sanoissasi

Esiinni maailman kansalaisena,
kaikkia rakastavana henkilönä,
rakkautta voi ilmaista monella eri tavalla.

Tee kaikki rakkauden merkeissä, 
sano kaikki rakkauden merkeissä, 
teko ja sana ilman rakkautta katkeraa on, 
täytä itsesi rakkaudenliekillä, 
anna rakkautesi kaikille, 
rakasta ja tule rakastetuksi.

Tärkeintä ei ole mitä teemme vaan miten paljon rakkautta teoissamme on.
- Äiti Teresa


2017-06-18
Rauha

Etsi rauhaa maailmaan, 
tee työtä rauhan puolesta, 
Jumala rauhaa rakastaa kaikkein eniten, 
tee ympäristöstäsi puutarha, 
kukkiva lempeä puutarha, 
missä hyvä kaikkien on olla.

Bahjin puutarha
Totuuden kirkas aurinko loistaa kaikille samalla tavalla, jumalallisen armon vedet ympäröivät jokaisen ja jumalallinen suosio tulee kaikkien Hänen lastensa osaksi.
Tämä rakastava Jumala tahtoo rauhaa kaikille luoduilleen. Mistä syystä he siis käyttävät aikansa sotimiseen? Hän rakastaa ja varjelee kaikkia lapsiaan. Minkä tähden he unohtavat Hänet?

Hän osoittaa meille kaikille isällistä huolenpitoaan. Miksi me hylkäämme veljemme? Kun me siis ymmärrämme, kuinka Jumala rakastaa meitä ja huolehtii meistä, meidän epäilemättä tulisi toimia elämässämme siten, että me tulisimme enemmän Hänen kaltaisikseen.
Jumala on meidät kaikki luonut, joka ainoan meistä. Miksi me toimimme vastoin Hänen toivomuksiaan, vaikka olemme kaikki Hänen lapsiaan ja rakastamme samaa Isää? Kaikki nämä erimielisyydet, joita joka puolella näemme, nämä väittelyt ja ristiriidat, aiheutuvat siitä, että ihmiset takertuvat muotoihin ja ulkonaisiin menoihin ja unohtavat yksinkertaisen perustotuuden. Uskontojen ulkonaiset muodot ovat erilaiset ja aiheuttavat väittelyjä ja vihamielisyyttä. Todellisuus sitä vastoin on aina sama ja aina yksi. Todellisuus on totuus, ja totuus on jakamaton. Totuus on Jumalan johdatusta, se on maailman valo, se on rakkaus, se on armo. Nämä totuuden ominaisuudet ovat myös inhimillisiä hyveitä, joihin Pyhä Henki innoittaa. 

-- 'Abdu'l-Bahá


2017-
Suvaitsevaisuus

Tee työtä suvaitsevaiduuden hyväksi, 
työskentele ensin itsesi kanssa, 
sitten ohjaa ja neuvo muita, 
suvaitsevaisuus on rakkauden merkki.

Bábin pyhäkkö
Kun rakastat perheesi jäsentä tai maanmiestäsi, olkoon rakkautesi rajattoman rakkauden säteilyä. Rakasta Jumalassa ja Jumalan vuoksi! Kenessä tahansa havaitset Jumalan ominaisuuksia, rakasta häntä, olkoon hän omaa perhettäsi tai toista. Säteile rajattoman rakkauden valoa jokaiselle, jonka tapaat, olkoon hän omasta maastasi, omaa rotuasi, omaa poliittista puoluettasi, tai mistä tahansa muusta kansankunnasta, mitä tahansa rotua tai poliittista ajatussuuntaa. Taivas auttaa teitä työssänne maailman hajaantuneiden kansankuntien kokoamiseksi ykseyden kaikkivaltiaan katoksen suojaan.
Te olette Jumalan palvelijoita, jotka asutte Hänen läheisyydessään, Hänen jumalallisia auttajiaan, palvellen koko ihmiskuntaa! Jokaista ihmistä! Älkää koskaan unohtako tätä. Älkää sanoko: hän on italialainen, tai ranskalainen, tai amerikkalainen, tai englantilainen. Muistakaa ainoastaan, että hän on Jumalan poika, Kaikkein Korkeimman palvelija, ihminen. Kaikki ovat ihmisiä. Unohtakaa kansallisuudet. Jumalan edessä kaikki ovat samanarvoiset! 
--'Abdu'l-Bahá


2017-06-30
Kenenkään ei pidä ikinä kuvitella olevansa korvaamaton

Äiti Teresa oli hyväsydäminen ihminen...
hän auttoi jatkuvasti kaikkia...
miten on muitten laita?
osa maailman ihmisistä ajattelee vain omaa itseään...
tekevät pahojaan, halveksivat muita ja ylistävät itseään...
ottakaa oppia edesmennestä Äiti Tereasasta...
kohdelkaa muita ystävällisesti ja auttavaisesti.

Kenenkään ei pidä ikinä kuvitella olevansa korvaamaton.
- Äiti Teresa


2019-09-22
Katoamaton rakkaus

1. Kor. 13:8 
Rakkaus ei koskaan katoa. Mutta profetoiminen vaikenee, kielillä puhuminen lakkaa, tieto käy turhaksi.

Rakkaus on pysyvää universaalista rakkautta, 
kaikki muu on katoavaa.2019-09-22
Usko toivo ja rakkaus pysyy

1. Kor. 13:13 
Niin pysyvät nämä kolme: usko, toivo, rakkaus. Mutta suurin niistä on rakkaus.

[1. Tess. 5:8]

Usko, toivo ja rakkaus, 
kaikki kolme pysyviä ovat, 
rakkaus kaikkein korkeimmalla on, 
rakkaus suurinta on, 
lähimmäisenrakkaus, 
universaalinenrakkaus.


2019-09-22
Hengen hedelmät

Gal. 5:22 
Hengen hedelmää taas ovat rakkaus, ilo, rauha, kärsivällisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus

 [Ef. 5:9Kol. 3:12]

Mitä on hengen hedelmät? 
rakkaus, ilo, rauha, kärsivällisyys, 
ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus. 
Kaikki nuo on henkisen ihmisen tavoitteita.


20-
Uhrautuminen

Monumentit
Lunnaan tai uhrauksen mysteeri on hyvin suuri aihe ja se on loputon. Lyhyesti se on seuraavanlainen: Yöperhonen on uhraus kynttilälle. Puro on uhraus janoiselle. Vilpitön rakastaja on uhraus rakastetulleen ja kaipaava uhraus rakastamalleen. Asian ydin on tämä: hänen on täysin unohdettava itsensä....Hänen on etsittävä tosiolevan mielihyvää, halajattava tosiolevan kasvoja ja kuljettava tosiolevan tietä. ... Tämä on uhrautumisen ensimmäinen aste.
Uhrauksen toinen aste on seuraavanlainen: Ihmisen on tultava ... kuin raudaksi, joka heitetään tuliseen uuniin. Raudan ominaisuudet, kuten musta väri, kylmyys ja kiinteys, jotka kuuluvat maahan, häviävät ja katoavat, samalla kun tulen ominaisuudet kuten punainen väri, hehkuminen ja kuumuus, jotka kuuluvat valtakuntaan, tulevat näkyviksi ja selviksi. Täten rauta on uhrannut ominaisuutensa ja laatunsa tulelle saavuttaen tuon alkuaineen hyveet. 
--'Abdu'l-Bahá


20-
Aamu 1

Olen herännyt sinun suojeluksessasi, oi Jumalani, ja sen, joka tuota turvaa etsii, tuleekin oleskella sinun suojeluksesi pyhäkössä ja sinun varjeluksesi linnoituksessa.
Oi Herrani, valaise sieluni ilmaisusi päivänkoiton loisteella, kuten suopeutesi aamun valo valaisi ulkoisen olemukseni. 
--Bahá'u'lláh


20-
Aamu 2


Sinun armostasi olen noussut tänä aamuna, oi Jumalani, ja lähtenyt kotoani täysin sinuun turvaten ja huolenpitoosi luottaen. Armosi taivaasta suo minulle siunauksesi ja anna minun palata kotiin turvassa, kuten annoit minun suojeluksessasi lähteäkin sinuun lujasti uskoen. Ei ole muuta Jumalaa kuin sinä, ainoa, verraton, kaiken tietävä, kaikessa viisas. 
--Bahá'u'lláh


20-
Ilta

Oi Jumalani, mestarini, toivoni kohde. Tämä palvelijasi haluaa nukkua sinun laupeutesi suojassa ja levätä sinun armosi katoksessa hartaasti rukoillen huolenpitoasi ja varjelustasi. Rukoilen sinua, oi Herrani, että alati valveilla olevat silmäsi varjelisivat minun silmiäni näkemästä mitään muuta kuin sinut. Vahvista silmieni näkökykyä, että ne huomaisivat tuntomerkkisi ja näkisivät ilmaisusi taivaanrannan. Sinä olet se, jonka kaikkivaltaa todistavat ilmaisusi ovat panneet voimista suurimmankin vapisemaan.
Ei ole muuta Jumalaa kuin sinä, kaikkivaltias, kaikki valtasi alle alistava, riippumaton. 
--Bahá'u'lláh


20-
Turva 1

Oi Jumala, virvoita ja ilahduta sieluani! Tee sydämeni jaloksi! Anna minulle hengen valoa ja voimaa! Jätän kaikki asiani sinun käsiisi. Sinä olet opastajani ja turvani. En ole enää surullinen enkä murheellinen, vaan olen onnellinen ja iloinen. Oi Jumalani, en ole enää levoton enkä anna huolien ahdistaa mieltäni. En anna ajatuksieni viipyä elämän ikävissä asioissa. Oi Jumala, sinä olet minulle parempi ystävä kuin minä itse. Pyhittäydyn sinulle, oi Herra! 
- 'Abdu'l-Bahá


20-
Turva 2

Oi Herra! Sinulta etsin turvapaikkaa ja kaikkia sinun merkkejäsi kohti viritän sydämeni.
Oi Herra! Olenpa matkalla tai kotona, askareissani tai työssäni, asetan koko luottamukseni sinuun. Suo minulle sitten riittävästi apuasi, jotta olisin riippumaton kaikista asioista, oi sinä, joka olet voittamaton armossasi!
Lahjoita minulle osani, oi Herra, niin kuin sinä haluat ja saata minut tyytymään kaikkeen, mitä sinä olet minulle määrännyt. Sinun on ehdoton arvovalta määrätä. 
- Báb


20-
Teot 1

Oi palvelijattareni poika!
Ohjausta on aina annettu sanoin, mutta nyt sitä annetaan teoin. Jokaisen on tehtävä puhtaita ja hyviä tekoja, sillä sanat ovat kaikkien omaisuutta, mutta puhtaat ja pyhät teot kuuluvat vain rakkaillemme. Ponnistelkaa siis kaikesta sydämestänne ja sielustanne. Näin me neuvomme teitä tässä pyhässä ja loistavassa muistiossa. 
- Bahá'u'lláh


20-
Teot 2

Olkoot tekonne opastuksena koko ihmiskunnalle, sillä useimpien ihmisten, niin ylhäisten kuin alhaistenkin, puheet eroavat heidän käytöksestänsä. Tekojenne kautta te voitte muista erottua. Niiden kautta teidän valonne kirkkaus voi vuodattua kaikkeen maailmaan. Onnellinen on se ihminen, joka noudattaa minun neuvoani, ja pitää ne käskyt, jotka on määrännyt hän, joka on kaikkitietävä, kaikkiviisas. 
- Bahá'u'lláh


20-
Teot 3

Taiteet, taidot ja tieteet ylentävät olemassaolon maailmaa ja edistävät sen ylevöitymistä. Tieto on ihmisen elämälle kuin siivet, ja kuin tikkaat hänen ylentymisekseen. Sen hankkiminen on välttämätöntä jokaiselle. Tulisi kuitenkin hankkia tuntemus sellaisista tieteistä, jotka voivat hyödyttää maailman ihmisiä, eikä sellaisista, jotka alkavat sanoista ja päättyvät sanoihin. ... Totisesti, tieto on todellinen aarre ihmiselle, ja kunnian, armon, onnen, ylevyyden, riemun ja ilon lähde. Onnellinen se ihminen joka siihen pitäytyy, ja kirottuja välinpitämättömät. 
- Bahá'u'lláh


20-
Koettelemukset 1

Minä anon sinun mahtisi kautta, oi Jumalani! Älä anna minkään pahan ahdistaa minua koettelemusten aikana ja ajattelemattomuuden hetkinä opasta askeleni oikeaan sinun innoituksesi kautta. Sinä olet Jumala. Sinulla on valta tehdä, mitä sinä haluat. Kukaan ei voi vastustaa tahtoasi tai tehdä tyhjäksi tarkoitustasi. 
- Báb


20-
Koettelemukset 2

Onko ketään muuta kuin Jumala, joka voi vapauttaa vaikeuksista? Sano: Ylistetty olkoon Jumala! Hän on Jumala! Kaikki ovat hänen palvelijoitaan ja kaikki taipuvat hänen tahtoonsa. 
- Báb


20-
Elävöittävä rakkaus

Universaalinen rakkaudentavoite on vaikea saavuttaa ja toteuttaa, mutta jokainen voi olla onnellinen ja kiitollinen jos on päässyt pienoiseen alkuun universaalissa rakkaudessa.
Kukaan ei ole seppä syntyessään. Kaikkien on aloitettava alusta. Sama pätee rakkauteen. On aloitettava alusta ja pikku hiljaa edetä eteenpäin. Jokainen omalla vauhdillaan ja omalla tasollaan.
Me ihmiset emme ole täydellisiä, tämän takia kukaan meistä ei osaa rakastaa täydellisesti. Teemme koko ajan virheitä. Tehkäämme virheemme, niistä opimme. 
Henkiseen päin olevat ihmiset tavoittelee alkuun pääsyä universaalissa rakkaudessa. Se jos saa kritiikkiä osakseen, ei haittaa, sillä maailma on täynnä kritiikkiä ja epäsopua, kaikkeen ei siis tarvitse edes regoida, ottaa vaan lauhkeasti vastaan kritiikin, on hiljaa ja jatkaa matkaansa eteenpääin iloisin mielin.
Jokainen on oman onnensa seppä

Rakkaus on yksi maailman yksinkertaisimmista asioista. Silti rakkauden tie on kivikkoinen ja täynnä ihmismielen rakentamia esteitä. Rakkauden kaksoiskäsky on piirtynyt jokaisen kristityn sydämeen aivan samoin kuin se on piirtynyt kaikkien niiden sydämiin, jotka ovat elävän Jumalan lapsia. Eli ne, jotka hengessään kurottavat kohti korkeampaa ja puhtaampaa olemassaoloa riippumatta siitä, mihin uskontokuntaan he kuuluvat tai ovat kuulumatta. 

Rakkaus on myötätunnon, sopusoinnun, ymmärryksen ja totuuden ääni ihmisessä. Rakkaus on niin laaja-alainen kattokäsite, että sen omaksuttuaan kaikkialliseksi elämänasenteekseen ihmisestä tulee yhtä universumin kauneuden kanssa. Nimittäin puhdas universaali rakkaus on jumalallinen ominaisuus, joka tulee eletyksi tavallisesti niinä hetkinä, jolloin ihminen tuntee suunnatonta onnea: lapsen syntyessä, rakastumisen hetkellä tai jonkin saavutuksen kautta. 

Onni on kuitenkin usein häilyväistä ja katoavaa. Siitä ei voi saada konkreettista otetta; se on kuin ilmassa leijuva usva. Rakkaus ulottuessaan kaikkeen elämään: ihmistenvälisiin kohtaamisiin ja elämän toiminta-alueisiin perhe-elämästä työhön, määrittelee ihmisen asennetta olemassaoloon itseensä siten, että ihmisestä tulee Jumalan parantavan voiman kanava. Sillä sellainen ihminen, joka unohtaa itsensä tullakseen yhdeksi maailmankaikkeuden hengityksen kanssa, on niin lähellä Jumalaa, että hän jopa tiedostamattaan välittää sielullista parannusta kanssakulkijoilleen. Rakkaus ei siten ole suuria tekoja, eikä se ole vain uhrauksia. 

Rakkaus on palvelemisen asenne ihmisessä, joka kohtaa elämän oman itseytensä kautta. Rakkaus on olemassaoloa puhtaimmillaan. Rakkauden asenne on lempeä mutta kova, sillä sen täytyy pitää mielessään ne periaatteet, joita ei voida uhrata epätotuuden alttarille. Rakkaus on myötämielinen ja parantava, koska se on kaiken koossapitävä voima: rakkaus on liima. 

Rakastava asenne ei varmastikaan olen jatkuvan olemassaolon tavan mukaista niin kauan kuin asutamme ihmiskehoa. Elämä on kaksinapainen prosessi, jossa niin sanotut vastavoimat, kuten hyvä ja paha, kuuma ja kylmä, oikea ja väärä, tasapainottelevat. Rakkauden harmonia syntyy näiden kahden vastavoiman yhdistymisen kautta siinä leikkauspisteessä, jossa maailma lakkaa olemasta mustavalkoinen. 

Rakkaus ei ole sokea muiden virheille, mutta se on anteeksiantava. Rakkaus ei peittele vääryyksiä, mutta se on myötämielinen. Armo on rakkautta, joka ei kiellä tekoa mutta näkee sen osana laajempaa kokonaisuutta; osana elämän kirjoja ja ihmisten siinä tekemiä valintoja. 

On sanottu, että Jumala rakasti ihmiskuntaa niin paljon, että antoi heille vapaan tahdon. Miksi siis syyttää Jumalaa siitä, että ihminen omien toimiensa kautta aiheuttaa sekasortoa ja hämmennystä maan päällä? 

Rakkaus elävöittää kaiken olemassaolon, mikäli se tuodaan osaksi ihmisen kokemusmaailmaa. Rakkauden astiaksi alkava ihminen vetää puoleensa parantavia energiavirtoja, jotka astian täyttyessä vuotavat yli. Rakkaus ei tarvitse uskontoa tai jumalakäsitystä. Se tarvitsee vain ihmisen, jonka ruumiissa eli sielun temppelissä se voi aktivoitua ja tulla todeksi osaksi ihmistenvälistä vuorovaikutusta ja luonnon hengitystä. 

Rakkaus virtaa sieluenergioiden tasolla universaalina puhdistavana voimavaikutuksena heti, kun yksilö sen itsessään sallii. Rakkaus ei ole siten ansaittua opissa ja uskossa, vaan se on jokaisen hengen synnyinlahjana saama ominaisuus, kaiken alun ykseyden lahja kuolevaiselle mielelle mutta ikuisesti elävälle hengelle. 

Jos henki jatkaa olemassaoloaan ikuisesti yli rajallisen ja lyhyen olemassaolon huokauksen ruumiin vankilassa, niin eikö silloin rakkauden teko määrittele sielun luonnetta ja olemassaoloa myös vailla ruumista. Siksi rakkaus on kaikista tärkein, ohitse kaikkien uskontojen pelastussuunnitelmien ja opinkappaleiden. 

Rakkaus vaatii jatkuvaa itsekuria ja itsensä tarkkailua, sillä on helppo antaa itsessään tilaa kielteisille mielentiloille. Rakkaus on vaativa laji, eikä rakkauden tietä ole koskaan helppo kulkea, vaikka rakkaus itse onkin yksinkertainen. 

Jeesus Kristus ilmoitti rakkauden kaksoiskäskyn, jonka jokainen ihmissydän voi omaksua uskonnosta riippumatta. Jeesus ei ollut ensimmäinen, joka lausui tuon rakkauden periaatteen, mutta hän ymmärsi sen niin täysin, että sovelsi sitä oman elämäntiensä varrella lukuisia kertoja parantamalla sairaita ja olemalla yhteydessä Isään. 

Sellainen ihminen, joka kykenee aktivoimaan rakkauden itsessään, ymmärtää yhteytensä kaiken Luojaan siten, ettei hänellä ole enää mitään epäselvää. Hän tulee rakkauden äänitorvekseen itsekseen, eikä hän tarvitse vahvistusta ulkopuoleltaan, koska hän on itse tuo vahvistus ja syvin yhteys elämän alkulähteeseen. 

Mitä sitten on rakkauden tuolla puolen? Rakkauden vastakohtana on kaikki se, mikä etäännyttää ihmisen rakkaudesta kuten pelko. Pelko on olotila, jossa ihminen kieltää itseltään rakkauden, armon ja anteeksiannon mahdollisuuden. Jumala armahtaa, minä en, on asenne, 

- Tuntematon