Elä ilman alkoholia


Alkoholi ei ole terveellistä...siitä huolimatta monet käyttävät alkoholia...Kyllä juhlia voi ilman alkoholia...Riittää jos esim. maistaa vain hieman, niin kuin muodon vuoksi, tai on maistamatta ja sanoo että on raitis...Se on kuin taidetta olla juomatta alkoholia...juhlia ja pitää hauskaa ilman alkoholia...Silloin on oma itsensä, aivot ei ole häiriytyneet alkoholista...Silloin ajattelee järkevästi omilla terveillä aivoillaan, jäljellä on myös normaalit estot tilanteisiin joiden katsotaan olevan epäsosiaalisia tai muuten vain huonoja.........Kun on alkoholin vaikutuksen alla, silloin alkoholi tekee temppujaan ihmisen aivoissa...estot häipyy pois ja ihminen käyttäytyy usein aika huonosti...............Kun juhlii ilman alkoholia, silloin on vapaa...vapaa luottamaan itseensä että osaa käyttäytyä kunnolla...on jäljellä oma terve itseluottamus...uskaltaa nauraa ja pitää hauskaa...
--------------------------------------------------------------------
Alkohol är inte bra...trots det är det många som dricker...man kan ju festa lite, mottligt alltså...men helst skall man festa utan alkohol...det räcker att bara smaka lite...man måste kunna festa utan alkohol...det är som konstverk att vara utan alkohol...man skall alltså festa med sina rena hjärnor...då tänker man likson intellektuelt, kanske...då är man sig själv...och man har kvar sina naturkĺiha och kloka "spärrar" föe dåliga saker.
När man har druckit, fungerar hjärnan inte normalt...spärren är borta...och människan agerar inte bra då...
När man festar utan alkohol, fungerar hjärnan som det brukar...man likson agerar bra och man även vågar skratta och ha roligt utan alkohol.
Man skall alltså inte använda alkohol för att ha trevligt.


Miksi juoda itsensä humalaan? 
Ei kannata, unohda alkoholi, 
hauskaa ilman alkoholia pitää voi, 
ole oma itsesi ja hymyile, 
ota vastuu itsestäsi, 
elä raittiina ja onnellisena, 
rakasta itseäsi paljon, siis 
niin paljon että et pilaa elämääsi alkoholilla. 


 Rypyt on vanhuuden merkki :)

Kun vanhemmaksi tulee, tulee ryppyjä iän mukana...Se luonnollista on...se ajan kulkua on...Kaikki aikanaan vanhoiksi tulee jos elää saa...Täytyy hyväksyä rypyt ja muut vaivat mitkä vanhuuden myötä tulevat...Ei saa vaipua synkkyyteen vanhuuden takia...Jos on hyvin laiha, näkyvär rypyt paljon...Jos lihavampi on, ryppyjä silloin vähemmän...Kun on iloinen ja hyväksyy itsensä...silloin se sisäinen minä loistaa auringon tavoin...ja jollakin ihmeellisellä tavalla rypytkin vaikuttavat sileämmiltä...iho loistaa...Positiivisuus vaikuttaa ulkonäköön...

Hermostutko rypyistö?
häpeötkö lisääntyvää ikääsi? 
aiotko käyttää botiksia? 
Aiotko leikkauttaa kasvosi`
----------------------------------
Rypyt ei ketään pahenna, 
rypyt on merkki vanhuudesta, 
rypyt luonnollinen asia on, 
ihminen vanhenee joka vuosi, 
vanhetessa iho rypistyy, 
rypyt on luonnollinen tapahtuma, 
älä pelkää ryppyjä, 
ikä tuo ryppyjä ja viisautta. Osaatko rakastaa kaikkia?

Se on taito jos osaa prakastaa, tykätä, pitää, kaikista ihmisistä...Rakastatko kaikkia ihmisiä samalla tapaa kuin rakastat itseäsi ja sukulaisiasi? ...Ihmisystävällisyys, rakkaus muita kohtaan...se on rasismin/muukalaisvihamielisyyden vastakohta...Rakkauden sanoma on että rakasta kaikkia...Älä vihaa...Miksi vihata? ...Siksi koska vihaajat ei pysty rakastamaan itseään ja he ehkä tuntevat että eivät koskaan ole saaneet rakkautta osakseen...Tällaisen sanomisesta saan usein vastarintaa joiltakin...he sanovat minulle että totta kai he rakastavat itseään mutta että heidän ei tarvitse rakastaa esim. maahanmuuttajia...Mutta, vihallaan he vahingoittavat itseään, psyykkeään...Ei he silloin itseään rakasta kun antavat vihan asustaa sisimmässään...Viha katkeroittaa mielen.............Vihan ja välinpitämättömyyden sijasta, aito rakkaus auttaisi moneen ongelmaan mitä maailmassa on...

Osaatko rakastaa kaikkia? 
maailman kaikkia ihmisiä? 
Ihmiset samanlaisia on maailmassa, 
ihmisiä kaikki olemme vain, 
sisaria ja veljiä toisillemme olemme,
--------------------------
Osoittamalla maaialmanlaajuista rakkautta, 
olemme maailman kansalaisia, 
psyykkemme noussut hieman ylemmän, 
olemme silloin empaattisempia, 
universaalinen rakkaus silloin loistaa sinusta, 
olet päässyt pitkälle kehityksesssi, 
tunnet että olet kehittynyt, 
olet myös silloin onnellinen.filosofia----hit


Minkälainen puun oksa olet

Meitä ihmisiä voi verrata puhuin ja puitten oksiin...Oksalla tarkoitetaan kaiketi luonettamme, ja tai perimäämme ulkonäköä ja muuta geeni-perimäämme. Runko on se mistä tulemme, mikä on lähisukumme, äitimme, isämme… Runko on myös oma luonteemme, omat mielipiteemme ja muu mitä ulos “syötämme” suustamme ja tekomme tietenkin. Näistä asioista toiset tunnistavat meidät ja voivat sanoa millainen runko meillä on, onko se hyvä, tai paha tai siltä väliltä. Sanamme ja tekomme kertovat tavattoman paljon ihmisestä. Itseään ei voi piilotella jos on tekemisissä muitten ihmisten kanssa.....Oksa näyttää millaisesta rungosta tulet. Se kertoo historiaasi. Ehkä olet runkosi kaltainen, siis isäsi tai äitisi kaltainen. Jos vanhempasi on rasisteja, on he voineet muokata sinustakin rasistin. Kasvatus jättää aina jollakin tapaa jälkensä, joko positiivisest tai negatiivisesti. Aikuisena voi parannella itseään, jos ei lapsena ja nuorena ole siihen kyennyt. Ei tarvitse olla rasisti koko elämäänsä. Jos järkeä on, järki auttaa pääsemään eroon rasismista.

Osa ihmisestä mistä tulemme, 
näyttää sukumme, juuremme, 
--------------------------
Suvulta saamme ulkomuotomme, 
osan luonteestamme myös, 
perimme osan itsestämme vanhemmiltamme, 
puunpunko näyttää mistä tulemme, 
Kaikki muu on omaa itseäämme, 
opittua ja tai itsemme muuttamista.


 

Ymmärtävät ystävät
“Ymmärtävä ystävä on sinulle enemmän sukua kuin oma veljesi, sillä jopa omat sukulaisesi eivät ehkä tiedä sinun todellista arvoasi.” (Kahlil Gibran)
Ketkä on todellisia ystäviä ja ketkä ei? ...Jopa lähisukulaiset voi olla ilkeitä ja pahoja sinua kohtaan. Heihin verrattuna ymmärtäväiset ystäväsi rakastavat ja tuntevat sinut paljon enemmän kuin nuo sukulaisesi. Ymmärrys ja lähimmäisen rakkaus ei ole sukulaisuudesta kiinni, vaan se on kiinni ymmärryksestä, empatiasta, rakkaudesta...Kun on hätä ja tai tarvitsisi apua, silloin huomaa ketkä on ystäviä ja ketkä ei...Ymmärtäväinen ja rakastava ystävä ei jätä...Ystäviä tarvittaessa on aina halu siivota pois ystävät jotka ei ole ymmärtäväisiä, empaattisia ja rakastavaisia...sellaisiin ystäviin kyllästyy helposti...on vain havaittava että kaikki ystävät ei ole ystäviä...oikeastaan ystävät, todelliset ystävät on hyvin harvassa....siti voi kohdella kaikkia kunnolla jos tarvetta ei ole työntää heitä pois luotaan...

Onko sinulla oikeita ystäviä? 
rakastaako ystäväsi sinua?
---------------------------
Oikeat ystävät jätä sinua ei koskaan, 
oikeat ystävät kuuntelee sinua, 
sanoit sitten mitä tahansa, 
oikeat ystävät rakastaa sinua. 
Kohtele hyvin oikeita ystäviäsi, 
näytä heille että rakastat heitä.Jos ego on suuri


On sekä suuri egoisia, pieni egoisia ja siltä väliltä...Millainen on ihminen jolla on suuri ego? ..Kaikki ihmiset näyttävät ulospäin egoansa aika usein...Mutta ihmiset joilla on suuri ego, he ovat hyvin kiinnostuneita itsestään ja kehuvat itseään... He on tietävinään kaiken paremmin mitä muut... Kaikki heidän puheet menee aina lopulta heihin itseensä... Suuri egoinen ihminen näkee vain itsensä ja heillä on vaikeata nähdä, tajuta että maailma ei pyöri ainoastaan vain heidän itsensä jalkojen alla...Ihmisen on etsittävä ja löydettävä balanssi oman egon ja maailman välille... Oma ego ei kiinnosta kovinkaan paljon kuita ihmisiä... ainoastaan vain suututtaa muita ihmisiä egoistisilla puheillaann...jatkuva omasta itsestään puhuminen väsyttää kuuntelijat...Kaikki ihmiset tarvitsee ilmaa ympärilleen, tilaa itselleen... Siksi se on vaikeaa olla suuren egon omistajan lähettyvillä, koska on suuri vaara täyttyä vieraasta egosta ja alkaa voida huonosti... Totta kai on autettava muita, mutta auta niin että et satuta itseäsi, pidä hyvää huolta omasta minästäsi, älä anna muitten egojen vaikuttaa itseesi.
Niin, ja mitäs se ego sitten on?
Ego on psyykken tapa nähdä ja ajatella maailmaa ja tapahtumia, oikeastaan kaikkea jolla on jotain tekemistä minän kanssa...psyykke siis puolustaa itseään ja korostaa itseään ja kutsutaan nimeltä ego...oikeastaan ei ole mitään egoa...on vain psyykken toiminta...että silleen :)

Onko sinulla suuren suuri ego? 
egosi tappelee kanssasi, 
ego haluaa tahtonsa läpi, 
olet egosi orja`Kokonaanko?
---------------------------
Älä anna aina periksi egolle, 
taistele egoasi vastaan, 
egon ei tarvitse voittaa aina, 
ego on egoistinen, 
vähennä hieman egon valtaa, 
silloin alat tuntea muittenkin tunteita, 
ymmärrät että sinä et ole ainoa.


 

Anteliaisuus on hyvyyttää

Oletko antelias tuttavillesi ja tuntemattomille? ...Anteliaisuus on hyvyyden osoitus. Se osoittaa että antaja, auttaja, hänellä on jalo ja syvä sydän, empaattinen kanslainen...Kaikkein jalointa on osoittaa hyvyyttää jos ennen kuin joku sanoillaan ilmaisee tarvitsevansa jonkin laista tukea...Anteliasta ihmistä kunnioitetaan ja myös antelias ihminen kunnoittaa itseään, siksi hän on antelias, hän voi hyvin, hän kunnioittaa ja rakastaa itseään ja sitä mukaa hän on oppinut kunnioittamaan ja rakastamaan muitakin...Hyvä esimerkki anteliaisuudesta on esim. raha-kolikon anti katu-musiikki-soittajalle. Se on hyvyyden osoitus antaa soittajalle lantti. Ethän siitä edes rikastu tai köyhdy...Älkää unohtako hädässä olevia, avun tarpeessa olevia, sairaita, käyhiä, kerjäläisiä, pakolaisia, jne jne. Ole antelia, ole hyvä-sydäminen, ole jalo, rakasta itseäsi ja rakasta muita.

Oletko ehkä saita? 
oletko ehkä kateellinen? 
oletko ehkä rasisti?
---------------------------
Ole antelias, ole ystävällie, 
rakasta lähimmäisiäsi,
kaikki ihmiset lähimmäisiäsi on, 


2018-09-23
Rakkaat naiset, olkaamme ystävällisiä toisillemme

Kyllä se pitäisi olla niin että sopu tilaa antaa
Meistä naisista eräät ei osaa käyttäytyä hyvin toisia naisia kohtaan...kateellisuus paistaa hyökkäänistä sanaoista. 
Naisten tulisi pitää yhtä..jättää pois turha riitely ja turha kateellisuus.
Rakkaat naiset, olkaamme ystävällisiä toisillemme.

Naiset, pitäkäämme yhtä, 
yhdessä olemme vahvoja.


-- Itsensä kunnioittaminen

On suuri lahja osata kunnioittaa itseäsi ja muita ihmisiä...Kunnioitus toisia kohtaan havaitaan ihmisen käyttäytymisestä ja puheista ja kirjoituksista. Jos esim. puhut ja kirjoittelet viha-viestejä jostakin kansan-ryhmästä tai muslimeista, osoitat sillä että et kunnoita sitä kansaa tai muslimeja. Ajattelet vain pahaa heistä ja haluat levittää näkemystäsi heistä eteenpäin...Tuolla tavalla osoitat muille että et kunnioita itseäsikään. Jokin vaivaa jatuksiasi, mieltäsi, voit huonosti ja näytät huonon vointisi, moittimalla ja puhumalla pahaa jostakin kansasta tai muslimeista. Hyvin voivalla ihmisellä ei ole tarvetta etsiä synti-pukkia jostakin kansan-ryhmästä tai muslimeista.

Opettele kunnioittamaan itseäsi, 
kunioita itseäsi ja muita, 
jos et kunnioiya itseäsi, 
et osaa kunioittaa muitakaan.


 Vahva kaunis puu
Olemme kuin puita...koko, vointimme, ekä sisäinen että ulkoinen, näyttää millainen on, miten voi...Kaikin puolin lempeitä, vahvoja ja kauniita, ihmisiä, kuten esim. Äiti Teresa, Dalai Lama, mm, voi verrata puihin, jotka on ja pysyy pystyssä, kauniina ja vahvoina, jatkuvasti, vuodenajoista huolimatta. Ei sade, ei helle, ei kylmyys, ei talvi-pakkaset…, ei runtele vahvaa puuta.

 

-- Olet puheittesi kaltainen

Puheesi on sinä...Olet sanojesi kaltainen, se mitä puhut, olet sinä...Puheistasi sinut tunnistetaan, sanasi kertoo mielenlaatusi, sanasi kertoo miten voit...Jos voit huonosti, ovat sanasi negatiivisiä, olet vihainen muille...Jos voit hyvin, silloin olet positiivinen ja sanasi on positiivisiä, olet tyytyväinen itseesi ja tyytyväinen muihin. Ole positiivinen sanoissasi, silloin sinusta pidetään...Älä kuitenkaan unohda hyväksyä negatiivistä ympärilläsi, sillä negatiivisyyttä on ja se on kestettävä...

Olet puheittesi kaltainen, 
sanasi kertoo kuka olet.


 Mielipide ja tosiasia on usein kaksi eri asiaa

Monet julistavat mieliåireitään tosiasioina...Monella on taipumus esittää mielipiteitään tosiasioina. Yrittävät muuttaa muitten mielipiteet samoiksi kuin itselläänkin. Se on pelkkää riitaa. Lueskelen usein foorumeita, niissä näkyvät ihmiset paljon kiistelevän mielipiteistään...Mielipiteistä voi keskustella. Jos alkaa heittää lokaa toisin ajattelijan päälle, silloin on sillä loan-heittäjällä olettamus että ainoastaan hänen mielipide on oikea ja aito tosi-asia, fakta.

Mielipide vs tosiasia/fakta, 
erota mielipide faktasta, 
rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi, 
käyttäydy hyvin, 
älä sorru pahuuteen, 
opettele mikä on hyvää ja mikä on pahaa, 
pysy aina hyvyydessä.


 -- Kirjoituksesi kertoo kuka olet

Mitä kirjoitat, se olet sinä, olet sanojesi kaltaianen...Kaikki mitä kirjoitamme, kertoo millainen ajatus-maailmamme on, millaisia mielipiteitä meillä on...Kirjoituksistaan ei pääse pois. Kirjoituksia ei voi pestä, puhdistaa, ne on ja pysyy. Kirjoituksethan on sisäisiä ajatuksiamme ja ne kertoo millainen ihminen on...näytämme koko ajan muille millaisia olemme...ja jokainen kirjoittaja tietenkin ajattelee kuuluvansa hyvään ihmisjoukkoon, parhaimpiin :) ..se on yleistä että ihmisen on vaikea nähdä omia heikkouksiaan ja omia huonoja puoliaan,sillä ego yrittää pitää huolen siitä että oli kuinka huono ihminen tahansa, niin näkee itsensä hyvänä...ego siis tavallaan hidastuttaa ihmisen kehitystä.


 Kaksi ajattelutapaa, usko/luulo ja tieto
Uskotko? Tiedätkö? ...Paljon me ihmiset uskomme. Jotkut uskoo uskontoihin, vaikkei mitään todisteita ole. Eräät toiset taas puolestaan, saattavat uskoa moniin eri asioihin ja alkavat pitää niitä totuuksina, varmoina asioina. Harvemmin tajutaan että kysymysessä ei ole totuus tai varma tieto. Paljon on vain mielipiteitä, erilaisia tulkintoja ja nehän ei ole mitään sata procenttisen varmoja tietoja. Mutta monet jakelee mielipiteitään varmoina totuuksina, ovat jähmettyneet omiin totuuksiinsa, joita yrittävät kiivaasti jaella muille ja tai käännyttää toisten mieli siksi omaksi mielipiteeksi. Jooo joooo, kaikki kait tuota harrastamme jonkin verran elämämme aikana. Emmehän ole täydellisiä, jotta tulisi pitää mielessä, millä tavalla jakelee niitä mielipiteitään. Älä ole koskaan täysin varma…ole flexiibel.


 Vastatuuli elämässä
Elämä on useimmiten kuin vastatuulessa kävelyä...on yritettävä...Meno elämässä saattaa tosiaankin olla joskus vastatuuleen menemistä ja silloin se meno voi tuntua hankalalta. Tuulet kun ei aina puhalla meidän menosuuntaan. Elämä on kuin laiva. Joskus mennään vastatuuleen ja meno on hankalaa ja täytyy työskennellä kovasti itsensä kanssa, jotta pääsisi kunniakkaasti eteenpäin. Ja joskus saamme mennä tuulen mukana, rauhallisesti, hymyillen, nauttien elämästämme. Paljon voi itse vaikuttaa, mihin suuntaan ne tuulet puhaltavat. Ole positiivinen, yritä ainakin. Jos vaipuu negatiivisyyteen, alkaa vastatuuli ahdisistella. Älä vaivu synkkyyteen vastatuulessa. Vastatuuli aikanaan loppuu ja saat taas sitten mennä tuulen mukana reippaasti elämästä nauttien.

 

Erilaisuus
Ihmisten erilaisuus, kansojen erilaisuus...erilaiset kielet...erilaiset kulttuurit...erilaiset uskonnot...Erilaisuus on rikkautta, maailmamme suurin rikkaus on erilaisuutemme...Mikä maapallo olisi samanlaisine, samanlaisine ihmisineen? ...Yksitoikkoinen harmaa massa, harmaa massa täyttäisi maapallon...Nyt on rikkautta, värin rikkautta, kulttuurin rikkautta, kielien rikkautta, kaikkialla, kaikkialla maapallollamme...Huolta pitäkäämme maapallostamme, maapallomme rikkauksista...Kenenkään ei tarvitse olla samanlainen, ei tarvitse olla samaa kulttuuria, monet kulttuurit, monet kansat, on maapallomme rikkautta...Vapaaksi liikunta maapallollamme, maapallo on kaikkien kansojen koti.


 Anteeksi antaminen
Osaatko taidon antaa anteeksi? ...Monessa tapauksessa voisi tuottaa vahinkoa jollekkin jos vain olisi haluja tehdä pahaa. Mutta onneksi on ihmisiä jotka eivät vahinhoita ketään vaikka voisivatkin. Vahingoittamisen sijasta he antaa anteeksi kaikki menneet ja osoittavat kärsivällisyyttä suuttuessaankin. Sellaisia hyviä ihmisiä ei kasva joka puun oksilla. Nämä hyvät ihmiset ei ole usein tavattavissa. Niin vähän on hyvyyttä ihmiskunnan keskuudessa. Meidän tulisi aina pitää mielessämme että on hyvyys osata antaa anteeksi ja olla kärsivällinen joka tilanteessa...


 Kaipaatko vapautta elämääsi?
Kaipaatko vapautta elämääsi? ...Työvapautta? ...Kysytkö, miksi täytyy töissä käydä...miksi ei saa olla vapaa ja tehdä mitä itse haluaa? ...Miksi maailma, yhteiskunta on tehty sellaiseksi että on töissä käytävä? ...Miksi ei saa nauttia vapaudesta jos niin haluaa? ...Maailma, yhteiskunta on tehty sellaiseksi että raha ja rikkaus on elämää, siksi töitä tehtävä on...ruokaa on saatava...kaikkien on pidettävä itse itsestään huolta...toiset pärjää hyvin, eräät kärsivät...On etsittävä se hailean kolea ja samalla myös nautinnollinen keskitie, tallustettava eteenpäin, tehden töitä ja ollen myös vapaa...tasapuolisesti, tai ainakin vähentäen työtuntejaan jotta vapautta olisi hieman enemmän...Elämä ei ole pelkkää työntekoa...on pidettävä omasta fysiikastaan ja psyykestään huolta...työ ei ole kaikki kaikessa..on myös osattava rakastaa itseään tarpeeksi paljon jotta soisi itsellee  vapautta ja nautintoa elämäänsä niin paljon kuin mahdollista...Ken sen tekee, jos rikas ole ei, on opittava elämään pienemmällä palkalla, mutta nauttien elämäänsä tulleesta lisävapaudesta...Jokaisella on valinta...jokainen valitsee...rahan ei pitäisi olla numero ykkönen elämässä...Numero ykkönen elämässä pitäisi olla vapaus ja hyvinvointi...Mutta os koko sydämestään ja sielustaan rakastaa työtään...silloin tekee töitä...mutta älä unohda hoitaa psyykkeäsi.


 Uskotko kaikkeen lukemaasi ja kuulemaasi?
Uskotko sinisilmäisesti kaikkeen mitä kuulet ja kaikkeen mitä luet? ...Kun lukee ja tai kuuntelee muitten puheita, on aina aiheellista ymmärtää että ne puheet ja kirjoitukset on mielipiteitä, etenkin silloin jos ne on yhteiskuntaa ja ihmis-arvoja vastaan, rasistia tai muslimi-viha-mielisiä. Kaikkeen ei ole uskomista. Kaikki viha-puheet/kirjoitukset, on vain henkilön oma probleema. Se joka vihaa muita ihmis-ryhmiä, ei ole uskottava ihminen. Vihaajat ei suo samoja ihmis-arvoja kaikille ihmisille...Ole siis huomaavainen, älä usko vihaajien sanoihin. Vihaajat näyttävät vain viha-puheillaan/kirjoituksillaan oman vajaavaisen psyykkensä. Älä silti syyllisty samaan ja ala vihata vihaajia.


 Positiivinen hyvyys
Hyvyys? En nyt tiedä, enentääkö hyvyys ystävien rakkautta. Liiallinen hyvyys vaikuttaa mielistelyltä. On uskallettava argumenteerata ja debattoida tarvittaessa. Jos ystävät vähenee sen takia, ei ne ystävät silloin ole oikeita ystäviä. Mutta ystäville täytyy olla ystävällinen, eikä puhua pahaa heistä, silloin ystävät ehkä pysyy. Viholliset jos niitä on, he ei välitä vihansa kohteen hyvyydestä, jatkavat vihaamistaan loputtomiin...Hyvyys kuitenkin on hyvä piirre ihmisessä...hyvyys kohentaa itsetuntoa...hyvyys antaa mielenrauhan...Se on jokaisen oikeus parantaa elämäänsä...osoittamalla hyvyyttä, on parantanut sisiäistä minäänsä...

 

Älä toivo liikaa
On niin helppoa toivoa koko ajan lisää ja lisää jotain elämäänsä, unelmoida...Jos ihminen koko ajan vain toivoo ja toivoo saavan sen tai sen, tai toivoo elämästään tulevan sellaisen tai tällaisen, jne. Silloinhan sen ihmisen elämä on täyteen toivomuksia joita hän odottaa. Odottaessaan toivomuksiaan hän on stressaantunut, koska lopulta ne toivomukset täyttää hänen aivot niin paljon että muulle ei ole enää tilaa. Sellaisessa ainaisessa toivomis tilassa ei ihminen voi hyvin. Jos opettelee olemaan tyytyväinen elämäänsä, saa sielulleen rauhan, kun ei tavoittele kuuta taivaalta eikä taivaan tähtiä…


Toive että voi hyvin sekä itse ja muut

Eikö olekkin miellyttävä  olo silloin kun voi hyvin? ..mieli on lempeä ja suvaitsevainen. Kun itse voi hyvin henkisesti, silloin toivoo että myös muitten vointi olisi hyvä.

Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi...
Kuka on lähimmäinen? ..kaikki maailman ihmiset on lähimmäisiämme...kaikki ihmisiä olemme.
Voiko itseään rakastaa?
Itseään voi rakastaa...suvaitse itsesi...suvaitse sekä hyvät ja huonommat puolesi...yritä aina parataa niitä huonompia puoliasi kuitenkin...ihmisen toive on voida hyvin...sitten toive laajentuu ja alkaa toivoa että muutkin voisi hyvin.
On siis lähdettävä omasta itsestä...
Toive on siis että voi hyvin...vaikka elämä joskus hankalaa voi olla, silti voi henkisesti voida hyvin, sillä tiedämmehän että vaikeuksiata voi päästä irti ja jollei pääse, voi hyväksyä tilanteen ja voida hyvin siitä huolimatta. Vältteletkö ihmisiä?
Vältteletkö eräitäitä ihmisiä? Tai uskallatko kohdata ihmisiä joista et pidä? ...Hyvä ja korkea-mielinen ja henkinen ihminen ei karta pahoiksi sanottuja ihmisiä. Hän rakastaa kaikkia ihmisiä. Hyvä ihminen ei mobbaa, ei puhu pahaa kenestäkään, eikä ota osaa edes juoruiluihin muista...Harvassa ne tuollaiset ihmiset taitaa olla. Mutta heitä on kuitenkin olemassa siellä sun täällä. Oi kun olisi tuollainen. Toivoa aina voi, mutta toiveet ei auta. On tehtävä itsensä kanssa paljon sisäistä uudistusta, jotta olisi valmis muuttamaan itseään paremmaksi ja paremmaksi. Ensin on tunnistettava ne omat huonot puolet. Kun on ne tunnistanut itsessään, silloin voi alkaa yrittää karsia risuja pois omasta itsestä.


 On vaikea tuntea itseään
Tietomme omasta itsestämme on vajaavaisia...Olemme ehkä tuntevinamme itsemme. Varvoin tunnemme itseämme kokonaan. On kuin ummistaisimme silmämme monille vioille itsessämme. Muut näkee useimmiten vikamme helpommin mitä itse teemme, peilaavathan monet vikojaan toisista. Mutta ei kaikki muitten peilaus tarkoita, että pailaavat oikein. Monet on näkevinään ne omat vikansa muissa. On paljon alitajunnassamme sellaista, jota emme tunne. Ja emme edes halua tuntea itseämme. Se on hyvin harvinaista että uskaltaa kaivaa sisäisiä mietteitämme esille, on kuin häpeäisimme jotakin itsessämme, niin paljon että emme edes itsellemme halua tunnustaan kaikkea itsestämme. Emme tunne itseämme kokonaan.


 Pidentääkö nauru ikää?
Pidentääkö nauru ikää? ...Jos hyvin voi psyykkisesti, silloin myös voi fyyssisesti paremmin, koska silloin ei jännitys ja hermoilu ja stressi pysty vahingoittamaan lihaksiasi ja elimiäsi...Kaikki ei osaa nauraa kunnolla. Nauravat vain hieman ja teennäisesti. Hymykin näillä on vastahakoista, suu on vain hieman virnussa, mutta aitous kaukana. Mistä johtuu tuollainen? Johtuuko se hermostuneisuudesta? Tai tyytymättömyydestä itseensä ja tai elämäänsä? ...Jokaisen tulisi opetella nauramaan. Totta on että sanon, opetella. Nauramaan voi opetella jonkin avustamana. Onhan niitä olemassa esim. naurukurssejakin. Minä itse saan usein railakkaita naurukohtauksia, nauran niin että en voi kontrollerata nauruani, en voi lopettaa nauramista. Sellainen nauru tekee hyvää kropalle ja etenkin psyykelle.


 Kokemuksista viisastuu
Kokemukset antaa viisautta...Tietoa voi saada opiskelemalla ja jonkun verran viisauttakin siinä mukana. Kaikkein tärkein viisaus on sitä oman kokemuksen kautta tullutta viisautta. Kokemuksista viisastuu. Pelkkä toisten kirjoitusten lukeminen ei tee sinusta viisasta. Sillä melkein kaikki mitä luet, on toisten mielipiteitä, joita ehkä lukiessasi alat pitää tosi-asioina, totuuksina. Noin kun tekee, ei se ole viisautta. Se on tyhmyyttä.
Esimerkki: Nuori muslimein vihaaja lukee ääri-oikeistolaisten fanaattisia viha-kirjoituksia muslimeista ja alkaa pitää niitä totuuksina, universaalina totuuksina. Se mikä tuossa on totuus, on se että tyhmyys on vallannut sen ihmisen...Ajatteleva ihminen hakeutuu muslimien seuraan, kyselee, katselee, kuuntelee ja oppii sillä tapaa tuntemaan muslimit. Oma kokemus on tehnyt hänet viisaaksi. Omat kokemukset on aina paremmat...Moni muslimien vihaaja ottaa esille esim. yhden Koraanin jakeen, vetoaa siihen, luullen sen jakeen selittävän jotakin muslimien elämästä tänä päivänä.


 Uskallatko nuhdella itseäsi?
Uskallatko nuhdella itseäsi? ...Kun joku toinen nuhtelee sinua ja kritisoi viostasi, on helppo suuttua, ei ole mukavaa kuunnella kritiikkiä ja silloin ei mielellään ala muuttamaan itseään jonkun toisen pillin mukaan...Mutta jos itse nuhtelet itseäsi, silloin ymmärrät yrittää päästä eroon vioistasi. Kun itse huomaa vikansa, se on helpointa silloin luopua vioistaan, himoistaan.


 Rakasta itseäsi ja rakasta muita
Rakkautta on monenlaista...Rakasta lämimmäistäsi niin kuin itseäsi. Siinähän se monen vaikeus piilee, eivät osaa rakastaa itseään, niin eivät osaa rakastaa lähimmäisiäänkään. Kaikkein tärkeintä on tarkastella omaa vointiaan, tykkäätö itsestäsi, oletko tyytyväinen itseesi. Jos et tykkää itsestäsi, mieti miksi et tykkää itsestäsi ja koeta yrittää hyväksymään itsesi ja rakastamaan itseäsi. Silloin sinulla on suuret mahdollisuudet rakastaa lähimmäisiäsi. Sinun ei tarvitse silloin etsiä ja olla näkevinäsi omia vikojasi muissa ihmisissä, et tarvitse enää peilailla omaa “huonouttasi” lähimmäisissäsi...Terveen, hyvän itsetunnon omaavan ihmisen tuntee siitä että hän ei koko ajan moiti muita ihmisiä, hän on suvaitsevainen ja lähimmäisiään rakastava ja hän ei ole fanaattinen...Jokainen voi muuttaa itseänsä lähimmäistään takastavaksi, opettelemalla ensin rakastamaan itseään, silloin pikku hiljaa tulee esille se rakkaus kaikkia ihmisiä kohtaan. Suuremmoinen asia, eikö vai.


 Kylvätkö hyvyyttä?
Kylvätkö hyvyyttä itsellesi ja ympäristöllesi? ...Jos kylvää hyvyyttää, silloin myös niittää kiitoksia...Jos kylvää vihaa, silloin joutuu niittämään kritiikkiä itseään kohtaan...Jokainen ihminen valitsee tiensä, joko hyvän tien tai pahan tien. Valitsee myös samalla mitä haluaa niittää...On vaikea olla hyvä, eikö niin? Se on niin helppoa olla paha. On kuin hyvyys olisi joidenkin mielestä paha asia. Kylvä hyvyyttä, mutta älä unohda että sinulla on oikeus kuitenkin puhua pahoista asioista ja toimia pahoja asioita vastaan, kuten esim. toimia rasismia vatstaan.


 Onko viisas hiljaa?
Ei taida olla aivan hiljaa, mutta viisaat ei sano kaikkea mitä sylki tuo suuhun. Siinä on viisaitten ja typerien ero. Typerät on ilkeitä muille ja valittavat muista, voivat huonosti ja laittavat huonon vointinsa muitten syyksi. Viisaat ei tee niin. Viisaat tietää että toisia loukkaaminen ei ole viisasta ja että jos voi huonosti, niin on itse valinnut voida huonosti. Se on yksi esimerkki viisaasta ja typerästä...Viisaat ei myöskään ikävystytä toisia ihmisiä pitkäveteisillä kertomulsillaan omasta itsestään ja tai kehumalla itseään ja tai haukkumalla muita...


 Tekosi arvostellaan loppupäästä
Elä niin että rekojasi ei arvostella negatiivisesti...Kun olet tekosi tehnyt, tai puheesi pitänyt, tai kirjoituksesi julkaissut, sen jälkeen ne saa arvostelut. Niitten hyvyyttä tai pahuutta katsellaan, mietitään. Tekojesi, puheittesi, kirjoitustesi, vaikutus muihin, vaikuttaa niitten arvosteluun. Jos ne tuo negatiivistä kaikua yhteiskuntaan, saat negatiivistä arvostelua. Jos ne saa positiivisen vaikutuksen yhteiskuntaan, saat positiivistä arvostelua...Jos tekosi, puheesi ja kirjoituksesi on lapsellista lörpöttelyä, sinulle nauretaan ja sinut sivuutetaan melkein kokonaan...Mieti mitä haluat saavuttaa teoillasi, mieti mikä lopputulos teoillasi tulee olemaan...yritä välttää tekoja jotka saavat negatiivisen kaiun elämääsi...


 Miksi muitten kömmähdykset naurattaa
Miksi, miksi...Miksi naurat toisille tapahtuvien kömmähdysten takia? Olla katselijana sivusta, on kuin olisi teatterissa katsomassa komediaa. Siksi se naurattaa. Vain pienen pieni osa naurajista nauraa pilkaten ja ilkeämielisesti. Enemmistö nauraa koska se näyttää niin koomiselta. Hän jolle nauretaan voi toki loukkaantua naurusta, mutta useimmiten alkaa hänkin nauraa. Nauru kertoo myös vapautuneisuudesta, naurun sanotaan pidentävän ikää ja naurun jälkeen tuntuu ihana olo, koko kroppa tuntee että on nauranut ja psyykke voi hyvin.  Onko siis sallittua nauraa muille huvittavissa tilanteissa? On toki, koska se nauru taitaa tulla ihan automaattisesti. Silmämme havaitsevat koomisen tapahtuman ja alamme automaattisesti nauramaan, emme siis tarkoita naurullamme pahaa. Naurun täytyy myös ottaa huumorina ja huvittavana ihan samalla tapaa kuin koomiselle tapahtumalle automaattisesti nauretaan.


 Ajatuksia
Ajatuksia liikkuu aivoissa koko ajan...muistanko mitä ajattelin minuutti sitten? ...Harvoin muistaa mitä ajattelee...kun ei mitään erikoista ajattele...Ajatukset lentää aivoissa...hitaasti...vilkkaasti...riemukkaasti...ajatellen...Ajatuksiaan ajattelee ja ajattelee...ajatukset on lentäviä aivoituksia...ajatukset joita ei ajattele vakavasti...ne lentävät keveät ajatukset on keveitä...tuulen lailla ne leijuu ja häipyy pois ja uusia leijuvia katoavia ajatuksia ilmestyy...Ajatusten maailma voi olla ihmeellinen...fantasiaa täynnä...sekavia ajatuksia.


 Ajatukset
Ajatuksia...ajatuksia...mietteitä...mietitään...ajatellaan...ajatellaan...Ajatellaan positiivistä ja ajatellaan ehkä negatiivistä...Ilmaiskaamme itseämme positiivisesti...neutraalisti...kyllä se siitä menee...Iloa mieleen...tunteet positiivisia...hymyä huuleen...pilke silmään.


 "Mitä muut ihmiset ajattelevat ei ole sinun asiasi"
Älä vaivaa päätäsi ajattelemalla mitä muut ajattelevat...Se mitä muut sinusta ajattelee, ei ole sinun asiasi. Jokainen on vastuussa ainoastaan vain omista ajatuksistaan. Jos joku ajattelee pahaa sinusta ja sinä tiedät sen, älä hermostu, sillä se ei ole sinun asiasi. Ei ole sinun vastuulla mitä se toinen ajattelee sinusta. Älä siis vaivaa päätäsi siitä ehkä mitä muut ajattelee sinusta. Et voi kuulla heidän ajatuksiaan. He ehkä vihjailee sinulle, mutta älä välitä. Jos he ei puhu suoraan, ei kannata haaskata aikaansa pahantuulisten ajatukssiin.


 "Anteeksiantamisen ilo on suloisempi koston ilo..."
Anteeksi on vaikea antaa...se saattaa viedä aikaa ennen kuin pystyy anteeksi antamaan...anteeksi kun antaa...silloin olo tuntuu helpommalta...ei sitä unohda sitä tapahtunutta...mutta anteeksiantaminen lieventää omaa pahaa oloa...Kosto ei kannata...kosto ja koston ajatteleminen kalvaa sisintä...mitä iloa on kostaa...Onko se iloinen tapahtuma kun kostaa? Mikä siinä iloista on? ...Kostaminen osoittaa vain että on kova viha päällä ja haluaa toiselle pahaa...Täytyy antaa anteeksi jotta pääsee pois pahasta olostaan...sehän on lempeyden merkki jos osaa antaa anteeksi...Anteeksi voi aina antaa ja sitten mennä menojaan...


 "Lempeä ihminen on kaunis ihminen"
Oli ihminen minkä näköinen tahansa, lempeys tekee kaikista ihmisistä kauniin...kasvot...lempeät kasvot on paljon kauniimmat kuin mitä vihaisten ja hermostuneitten kasvot...vihaisten kasvot kiristyneitä on, kasvot kurtussa, silmät vihaisesti tuijottavia, keho jäykkä ja poistyöntävä...Kaunis lempeä ihminen sen sijaan hymyilee rennosti, kasvot loistaa sisäisestä hyvästä olosta...lempeä ihminen antaa ympäristölleen positiivista energiaa joka säteilee koko hänen olemuksestaan...On siis paljon parempi olla lempeä ja rakastava...jotta olemuksemme näkyisi muille ja itsellemme "kauniina", miellyttävänä....Kaunista lempeää ihmistä on paljon helpompi lähestyä kuin mitä vihasta kurttuista ihmistä...Toisin sanoen, lempeä ihminen helpommin kykenee kommuniseeraamaan muitten kanssa koska lempeys ei karkoita pois ihmisiä lähettyviltämme...


 Perjantai, 2013-12-13
Perjantai ja 13 päivä...taikauskoiset pelkää perjantaita jos se on 13 päivä...Mitään pelkäämistä ole...päivä kuin päivä...Moni ajattelee että jospa sittenkin tapahtuu jotain pahaa...usein se taitaa olla niin että kun ajattelee negatiivisiä ajatuksia, silloin saattaa päivästä tulla jollakin tavalla negatiivinen...Jokainen meistä itse elämämme regisseeraamme..pääosin ainakin elämämme on sellaista kuin sen itse olemme sellaiseksi tehneet...Pahaa ja huonoa voi tulla jos sitä oikein odottamalla odottelee...Ajattelemalla hyvää, saa hyvää osakseen, enimmäkseen hyvää...Ajatuksilla on suuri mahti ja valta mielenalaamme, elämäämme...siksi ajatustemme täytyisi enimmäkseen olla positiivisiä jotta elämämme tuntuisi positiiviselta ja hyvältä...Jos ajattelee negatiivistä koko ajan, silloin on hapan ja luo ympäristöönsä happamuutta ja happamuutta saa myös silloin osakseen...Muistakaamme siis, ohjatkaamme jatuksiamme positiivisiksi...Ajattele, tämä perjantai 13 päivä joulukuuta on ihana päivä...

 

Positiivinen usko
Miten uskoo, usko, sanat ja teot kertoo ja näyttää millainen ihminen olet...Ei sen puoleen, ateistikin uskoo omalla tavallaan ja ateistinkin sanat ja teot kertoo millainen ihminen hän on...Lisäksi, ei ole olemassa mitään universaalista uskoa. Jokaisella on oikeus uskoa omalla tavallaan, ainakin niin kauan kun ei uskonsa kautta vahingoita muita...Mikä on tarkoitus uskomisella? Jokainen ihminen joka vähänkin uskoo Jumalaan, etsii iiselleen rauhaa sieluunsa, etsii voimia ollakseen hyväsydäminen ja ihmisiä ja luontoa rakastava...Sellaiset ihmiset jotka käyttää uskontoja mahtivälineinään jollakin tapaa, olivat he uskovaisia tai ateisteja, hakevat uskonnosta mahtia ja valtaa jollakin tavalla, johonkin merkitykseen, elämässään, mielipiteissään jne...Kun ihminen etsii vain itselleen rauhaa, silloin ei uskonnolla painosteta muita...Islam kuten kaikki muutkin uskonnot, on jokaisen henkilökohtainen asia miten uskoo, Sanoista tunnistaa millä tavalla uskoo, sanat kertoo oletko positiivinen ja hyvä ihminen, tai oletko negatiivinen ja fanaattinen ja lyöt pyhillä kirjoilla muita päähän saadaksesi tahtosi läpi.


 Millaisen puun oksa olet?
"Oksa kertoo, mistä rungosta se tulee.” (arabialaista viisautta)
Oksalla tarkoitetaan kaiketi luonettamme, ja tai perimäämme ulkonäköä ja muuta geeni-perimäämme. Runko on se mistä tulemme, mikä on lähisukumme, äitimme, isämme… Runko on myös oma luonteemme, omat mielipiteemme ja muu mitä ulos “syötämme” suustamme ja tekomme tietenkin. Näistä asioista toiset tunnistavat meidät ja voivat sanoa millainen runko meillä on, onko se hyvä, tai paha tai siltä väliltä. Sanamme ja tekomme kertovat tavattoman paljon ihmisestä. Itseään ei voi piilotella jos on tekemisissä muitten ihmisten kanssa.
- Oksa näyttää millaisesta rungosta tulet. Se kertoo historiaasi. Ehkä olet runkosi kaltainen, siis isäsi tai äitisi kaltainen. Jos vanhempasi on rasisteja, on he voineet muokata sinustakin rasistin. Kasvatus jättää aina jollakin tapaa jälkensä, joko positiivisest tai negatiivisesti. Aikuisena voi parannella itseään, jos ei lapsena ja nuorena ole siihen kyennyt. Ei tarvitse olla rasisti koko elämäänsä. Jos järkeä on, järki auttaa pääsemään eroon rasismista.