2016-01-10
Hiljaisuuden merkityksiä...

Hiljaisuus voi tarkoittaa kahta asiaa ja miksipä ei usempaakin.
Se on yleisesti melkein kaikkialla sanottu, että hiljaisuus merkitsee kannattamista, oli kysymuyksessä mikä asia tahansa. Mutta myös hiljaisuus voi tarkoittaa, että ei halua keskustella sen tai sen kanssa koska tietää, että on vain ainainen riita edessä ja katsoo sellaisissa tapauksissa, että on parempi olla hiljaa.
Hiljaisuus voi myös tarkoittaa, että ei uskalla sanoa mielipiteitään. Hiljaisuus voi tarkoittaa myös, että, että ei ole kiinnostunut kaikesta ja sen takia ei haluaa ottaa keskusteluihin.
Mitä tulee rasismiin, niin iljaisuus voi tarkoittaa, että esim. ei ole kiinnostunut ihmisoikeuksista kaikille, ei välitä tai on itse rasistinen ja niin edelleen.
Ja niin edelleen :)
Se miten itse kukin tulkitsee oman hiljaisuutensa on sen ihmisen oma asia.
Myös se miten toiset tulkitsee muitten hiljaisuuden, on heidän oma tulkinta, joka myöskään ei aina tarvitse merkitä, että se olisi totta.
Ja niin edelleen.

 

2016-01-10
Olemme puheittemme kaltaisia...

Juu, eikös se sananlasku vai mikä se on, vai onko se Raamatusta, sano, että, "kohtele muita niin kuin odotat muitten kohtelevan sinua"???
Sanoistaan ihminen tunnistetaan. Sanat kertoo mielipiteistämme enmmän kuin ehkä tiedämme sillä hetkellä kun sanottavamme sanomme. Muut huomaa usein paremmin toisten sanomiset mitä itse huomaamme.

 

2016-01-13
Itsensä rakastaminen...

Kun itseään oppii rakastamaan jonkin verran, silloin ei tunne alituista tarvetta kritisoida muita. Tällä tarkoitan, että ei kritisoi ihmistä. Asiaa voi kritisoida jos katsoo sen aiheelliseksi.
Rakkaus itseään kohtaan johdattaa ihmistä myös rakastamaan muita ihmisiä. Jos ei ole oppinut rakastamaan itseään, silloin ei kykene rakastamaan muitakaan. 
Olen usein miettinyt, että miten on itsensä rakastamisen laita heidän kanssa jotka haukkuu pakolaisia kaikella mahdollisella pahalla tavalla? 
Kun on tullut luettua kaikenlaista karmeaa mitä pakolaisia vastustavat kirjoittelevat netissä pakolaisista.
Entäs miten on laita sellaisten jotka alistavat itsensä kirjoittelemalla sellaista tekstiä mihin monet reagoitsee hyvin negatiivisesti ja kriittisesti kritisoivat sitä henkilöä? Hakeeko sellainen ihminen itselleen tahallaan negatiivistä kritiikkiä? Saako he siitä jonkin autuuden tunteen kun tulevat haukutuksi jatkuvasti? Ei sellainen rakkautta itseään kohtaan ole, vaan se on itsensä kiduttamista.
Monet aliarvoi itsensä rakastamista ja käsittävät sen väärin, luulevat, että kysymyksessä on omakehu ja itsensä korostaminen muita paremmaksi.

 

2016-01-16
Asioihin reagoitseminen...

Jatkuva toisen ihmisen "vikojen" etsiminen ja niihin puuttuminen, sitä kai voi kutsua jumittumiseksi, sillä sehän on tavallaan useimmiten peilaamista, nähdään vikoja muissa, mutta ei huomata, että ne samat viat on osittain itsessään myös.
Mutta mutta, kaikkea ei aina sovi sivuuttaa täysin hiljaa, joihinkin asioihin mitä joku sanoo, on uskallettava joskus puuttua, jos ne alentaa muita kaikella mahdollisella tavalla.
Minun mielestä tulee esim. eräisiin asioihin puuttua ja reagoida ja yrittää saada paremmiksi, etenkin jos ne aiheuttaa suurta tuhoa ja tai pahaa joillekkin ihmisille.
Se ei ole asioihin jumittumista jos esim. vastustaa terrorismia, rasismia, islamofobiaa, homofobiaa, työpaikkakiusaamista, koulukiusaamista, valehtelua, ja niin edelleen. Sehän osoittaa, että haluaa muuttaa huonoja asioita paremmiksi.
Totta, oman komeron siivoamista on aina, se ei lopu koskaan.

 

2016-01-16
Jokainen on guru itse itselleen, ei muille...

Länsimaissa jokainen on guru omalle itselleen. Näin on. Omista kokemuksista viisastuu, oppii. Nöyryys on aidon gurun tunnusmerkki ja sellaisia nöyriä guruja on hyvin harvassa, liekö montaakaan koko maailmassa. Useat itseään guruksi nimittävät, kehuvat itseään ja alentavat muita ja jotkin heistä on rahan perään ja sen takia tekeytyvät guruksi, heiltä puuttuu nöyryys ja vaeltavat vielä huonolla polulla. Tämän takia herkät sielut on vaarassa joutua noitten itseään guruiksi kutsumien pauloihin. Herkkiä sieluja tulee aina yrittää lempeästi kehoittaa kääntämään selkänsä "väärille" guruille.

 

2016-05-15

Kehitystä elämään...

Miten voimme, mitä etsimme ja millä tavalla etsimme, mitä elämä tuo tullessaan, taitaa paljosti johtua siitä millainen luonne ihmisellä on, millainen psyykke meillä on. Jokainen ihminen on uniikki, ei ole toista ihan sanamlaista ihmistä. Ihmisen elämä on kuin meren aallot, on alamäkeä, on ylämäkeä, ja on siltä väliltä. Välillä menemme virran mukana kuin kuolleet kalat, toisinaan jos olemme uskaliaita luonteeltamme, menemme vastavirtaan, rohkeati ja uskallamme sanoa ääneen mielipiteemme. Mitä kauemmin elää, sitä rohkeammaksi voi muuttua.
Elämä opettttaa, kokemukset opettaa, kokemuksitaan oppii jos uskaltaa katsella avoimin silmin tekemisiään, elämäänsä. Kun on rohkea silloin on helpompi löytää positiivisuutta elämäänsä. Mitään erikoista ei voi tapahtua elämässä, jos ei uskalla. Jos vain

 

2017-01-05
Lähimmäisenrakkaus

Hienoa, että rakastat lähimmäisiäsi :)
Ja onhan se niin, että miten ja millä tavalla rakastaa itseään, niin se heijastuu myös siitä miten rakastaa lähimmäisiään.
Minulla on sellainen periaate, että ihmisiä voi rakastaa, mutta eräitä ihmisten tekemisiä ei voi rakastaa ja jos on huonokäytöksinen, niin en kunnioita haistattelevaa ihmistä, enkä myöskään ainaisia riitelijöitä ja kiukkuilijoita. Rajansa kaikella. Mutta sisimmässäni rakastan heitäkin, vaikka en hyväksykkään sitä huonoa käytöstä.
Minulle kiukkuilijat sanoo: 
Minulle huudetaan, että en ole henkinen kun sanon rakastavani kaikkia. Ei-henkisyydeksi on myös sanottu sitä, kun en halua riidellä ja jätän riitelijät riitelemään keskenään. Ei-henkiseksi sanotaan myös minua kun en kuunioita haistattelevia ja seksihulluja henkilöitä foorumilla jotka vaativat kunnioitusta itselleen täällä :)
En ole koskaan sanonut, että olen henkinen. Olen vain ihminen joka yrittää parantaa tapojaan ja olla riitelemättä ja tietenkin yritän kasvattaa sisäistä minääni, miksi sitä nyt itse kukin haluaa nimittää.


2017-01-06
Nykyhetki ja tulevaisuus

Nykyhetkessä on tulevaissuuden alku. Nykyhetki menee jo huomenna tulevaisuuden puolelle. Historia ei näytä paljoakaan ihmisä auttavan, huonot tapahtumat historiassa brukkaa aina pitkien väliaikojen kuluessa uusiutua, kansat ei ole oppineet historiasta mitään, toistavat jatkuvasti historiaansa.
Se miten elämme nyt ja miten ajattelemme nyt, se on siitä kun tulevaisuus alkaa, siksi se on hyvin tärkeää yrittää elää hyvää elämää nyt ja olla sovussa muitten kansojen kanssa ja jätettävä pois kateus ja ahneus ja pelko ja viha, jotta tulevaisuus toisi mukanaan hyvää maailmalle.


 2017-01-14
Varovaisuus paikallaan siitä mitä puhuu muista

Täytyy olla varovainen eikä loukkaantua siitä mitä muut sanoo mielipiteitään muista, sillä valitettavasti monien mielipiteet muista on värittyneet. Sillä aina kun kertoo jotain negatiivistä toisesta ihmisestä , niin paljon mahtuu mukaan ennakkoluuloja ka omia kuvitelmia ja omia tulkintoja siitä mitä se toinen on sanonut.
Varovaisuus on paikallaan siitä miten paljon alkaa luottaa siihen mitä muut sanoo toisista, sillä useimmiten se muista sanominen on negatiivistä. Ei siis kannata reagoida suurestukkaan muitten negatiivisesti kalahteleviin ulosanteihin muista ihmisistä, siis meistä jotka kirjoitamme täällä foorumilla. 
Täytyy vain yrittää itse muistaa, että ei liikoja kritisoi muita.


2017-01-21
Eri tasolla elämässä

Esim, minä en ole koskaan kirjoittanut, että olisin parempi mitä muut. Jos lukija sillä tavalla esim. alkaa tulkita kirjoituksiani, osoittaa se vain, että kirjoituksieni tulkitsija jollakin tavalla tunsi alemmuutta minuun nähden kirjoituksieni takia ja suuttui silmittömästi. Ja sehän johtuu siitä kun alkavat kuvitella kaikenlaista siitä mitä toinen kirjoittaa. Noin ajattelevat ei halua hyväksyä, että kaikki ihmiset on eri tasolla kehituksessään, oli se sitten mitä kehitystä tahansa. Jokainen omalla tasollaan, katselkaa ympärillenne ja jutelkaa ihmisten kanssa eri asioista, niin ehkä joskus tunnustatte itsellenne, että jokainen ihminen on omalla tasollaan kehityksessä. Siinä ei pitäisi mitään suuttumista olla. Se miten on itse oman kehityksen laita eri asioissa, se on joskus tunnustettava itselleen jotta ihminen voisi psyykkisesti paremmin. Kun uskaltaa tunnustaa itselleen omat vikansa ja myös hyvät puolensa, niin siinä samalla alkaa tykätä itsestään, "rakastaa" itseään", silloin on paljon helpompi hyväksyä muut ihmiset. Silloin se riidanhalukin vähenee. Asioista voi aina keskustella ja olla eri mieltä, mutta ilman riitaa ja syyttelyä, silloin on jo edennyt jonkin verran sisäisessä kehityksessään eteenpäin.
Naiset yleisesti sanottuna on erittäin ilkeitä joskus toisilleen, kuin kaakattava kanalauma joka nokkii jotain jonka ovat tehneet syntipukiksi.
Se, että ihmiset on eri asteella, hyväksyn sen, mutta kenenkään ei tarvitse olla negatiivisessä ilmapiirissä pitempään mitä itse haluaa ja sillä sipuli. Jokainen valitsee oman seuransa.
Minä mielelläni valitsen rauhallisen seuran ja enää nykyään en paljoakaan osallistu pallon riitelyihin ja en täälläkään.

 

2017-02-05
Omakehu haisee ja luulottelu on sairasta

** Kultainen sääntö on, että ei sanoillaan kohota itseään korkeammalle mitä muut, omakehu haisee ja saa vain haukkumiasia päälleen, joten sellainen peli ei kannata.
* Mutta kukaan ei voi sille yhtään mitään, jos joku on tunnistavinaan itsensä muitten kirjoituksista, niin silloin probleema on sen joka tunnistaa tai on tunnistavinaan itsensä muitten kirjoituksista. 
Suoraan puhuminen ja rääkyminen ja syyttely ja ainainen riitely on hyvin negatiivistä. Kenenkään ei ole pakko ottaa negatiivistä energiaa vastaan jatkuvasti. Parempi on kääntää selkä jatkuvalle negatiivisyydelle, sillä negatiivinen ihminen kylvää negatiivisyyttään ympärilleen ja sen on helposti tarttuvaa jos ei osaa olla varuillaan.
** Se, että jotkut tulkitsee rajusti muitten kirjoituksia ja ovat näkevinään omaakehua rivien välissä, se taas puolestaan kertoo tuhat kertaa enemmän rivien välistä lukijasta :)
On siis parasta katsoa omaa käytöstään, eikä mennä mukaan negatiivisten soppaan

 

2017-02-15
Neljä ohjetta/normia elämässä (2)

Sana hyväksyminen ei aina tarkoita vain sitä, että kaikki olisi hyväksyttävä sanan hyväksyminen tarkoituksessa puhekielessä.
Tunnemaailmassamme tunteet voi kertoa, että kaiken voi hyväksyä, sekä hyvän ja pahan, siis hyväjsyä se tapahtuneeksi, sillä sehän on jo tapahtunut ja se jos sanoo, että ei hyväksy sitä ei kuitenkaan vie pois sitä tosi seikkaa, että se on jo tapahtunut.
**Monia vaikeita asioita on aina vaikea sanoa, että hyv
äksyy ne tapahtumat, sillä ihmisen tunteet jylläät silloin negatiivisesti, surullisesti, vihaisesti ja niin edelleen, silloin on odotettaava, että tunteet rauhoittuu hieman ja sitten se onkin jo helpompi sisimmässää tunteittensaa kautta hyväksyä se tapahtuma tapahtuneeksi.

1- reagoi siihen
2- hyväksy se
3- käsittele se
4- pudota pois se

1- Ensin reagoitsee tapahtumaan. 
**Jos se on paha negatiivinen tapahtuma, silloin reagoitsee vihaisesti, surillisesti ja niin edelleen ja sanoo, että ei hyväksy tapahtumaa
**Hyvä positiivinen tapahtuma sen sijaan herättää positiivisia tunteita ja reagoitsemme iloisesti ja hyväksymme heti sen tapahtuman.

2- Sen jälkeen hyväksyy sen tapahtuman, sillä tapahtunut on tapahtunut ja sitä ei saa tapahtumattomaksi.
**On siis jo ehkä aikansa ollut vihainen ja tai surullinen ja katakera ja aika on jo hieman parantanut haavoja ja alkaa nähdä sen kylmän totuuden, että se on jo tapahtunut, että vihaisuus ja surullisuus ja katkeruus ei vie pois sitä tapahtumaa, ja näin ollen ihminen vihdoin ja viimein on rauhoittunut sen verran, että hyväksyy tapahtuman tapahtuneena, sillä sitä tapahtumaa ei voi tehdä tapahtumattomaksi.
**Hyvän ja iloisen tapahtuman ihminen hyväksyy melkein heti mitään sen enempää miettimistä.

3- Sitten käsittelee/hanterar sen.
**Nyt voi alkaa käsittelemään asiaa, tapahtumaa ja ymmärtää , että tunnepohjalta kamppailemme aina negatiivisia tapahtumia vastaan ja positiivisten tapahtumien käsittely ajatuksissamme, tunteissammen, tapahtuu nopeaan ja helposti. Käsittelemme tapahtuman tunteittemme kautta.

4- Ja sitten jättää sen pois, sillä on käsitellyt/hanterat asian loppuun ja menee elämässä eteenpäin.
**Kun on nuo kolme vaihetta mennyt läpi, silloin on helpompaa mennä eteenpäin elämässä. Tapahtumat ei enää vaivaa yhtä voimakkaasti tunteitamme kuin aikaisemmin.
Siis aika ja tunteemme parantaa haavat. Laittaa sekä positiiviset ja negatiiviset tapahtumat hieman loitommalle, ei unohduksiin silti, mutta elämässä tapahtuu koko ajan uutta, kaikkea vanhaa ei voi ikuisuuksia murehtia alati. Monet asiat laitetaan kuin salaiseen suljettuun laatikkoon aivoihimme, tunteisiimme ja menemme eteenpäin uusien tapahtumien piiriin :)

 

2017-02-22
Ihminen

Ihminen kuin ihminen. Ihonvärillä ei ole mitään merkitystä, eikä etnisyydellä, kaikki olemme yksinkertaisesti vain ihmisiä, maapallon asukkaita. Hyväksykäämme toisemme. Rikollisia on kaikissa kansoissa. Puhukaamme rikollisista rikollisina, eikä etnisinä.

 

2017-03-04
Universaalinen rakkaus

Rakkaus on Jumalan tavoin abstrakti tunne.
Universaalinen rakkaus on tunne joka kohdistuu kaikkiin ihmisiin.
Tällä en tarkoita, että eri persoonallisuuksien kaikkia tekoja tai sanoja tulisi jatkuvasti hyväksyä, mutta itse ihmiset tulee hyväksyä ja rakastaa heitä.
Rakkautta tuntee sielun tasolla, sillä ei ole mitään tekemistä fyyssisen tai verbaalin ilmauksien kanssa..
Sielujen tasolla olemme kaikki samanlaisia ja voimme rakastaa toinen toistamme, universaalinen rakkaus, tunne joka ei vaadi toiselta yhtään mitään, se on vain tunne jonka tuntee. jos siis tuntee, abstraktinen tunne.


2017-03-19
Rakkaus muukalaisia kohtaan

** Voi jättää pois uskonnolliset ajatukset ja toimia sivistyneen ihmisen tavoin, rauhaa rakastavan tavoin ja osoittaa rakkautta ja ystävällisyyttä kaikkia ihmisiä kohtaan ja auttaa aina jos joku on hädässä. Näin rauha ja ystävällisyys lisääntyy maailmassa. Sivistynyt ihminen toimii näin.
** Maailman rauhaa ja rauhaa kaikkien kansojen välille ei rakenneta rasismilla, muukalaisvihamielisyydellä, eikä myöskään ennakkoluuloilla ja kuvitelmilla, kaikki tuollainen vihaisuus muukalaisia kohtaan johtaa sekasortoon maailmalla ja vihaiset ihmiset menettää malttinsa estot häipyy ja estojen tilalle vihaiset muukalaisvihamieliset saa katkeran luonteen ja tyhmät ajatukset, jotka johtaa muukalaisvihamielisen mustaakin mustempaan olotilaan, inhimillisyys on häipynyt ja tilalla on kadehtiva ja pelkäävä varjo jäljellä siitä ihmisestä, ihmisestä joka osoittaa muukalaisia sormellaan, mutta muukalaisvihamielinen ei ymmärrä, että siinä samalla hän osoittaa tuhat kertaa enemmän sormellaan itseään ja antaa muidenkin nähdä hänen mustaakin mustempi katkera olotila.

 

2017-04-27
Maailman laajuinen rakkaus auttaa

Hän, he , jotka haluaa yrittää osoittaa rakkautta kaikkia ihmisiä kohtaan, saa tehdä sen, sillä se on hyvä ja positiivinen asia. Ainoastaan hyvyys ja sopu, auttaa maailmaa.
Sen sijaan sota, viha, katkeruus ja muu negatiivisyys lisää maailman huonoa tilannetta.
Joten ei ole mitään aihetta yrittää työntää pois rakkautta ja ystävällisyyttä kansojen välillä, sillä onhan kysymyksessä maailmanrauha ja rauha ihmisten välille maailmassa.
Rauhaa ja hyvin voipaa maailmaa ei luoda vihalla ja syrjinnällä.

 

2017-04-29
Yksi ihmislaji, rakasta kaikkia

Jos ei ole sitä rakkaudentunnetta kaikkia kohtaan vielä, niin ei voi tietää miltä se tunne tuntuu ja vaikka kuinka yrittäisin sanoilla kertoa tästä tunteesta, et ymmärä sitä, jos sinulla ei ole sitä tunnetta vielä- Se on tunnettava itse jotta ymmärtää millaista se on.
Jos ei tykkää esim. muukalaisista, maahanmuuttajista ja muun kansalaisista ja niin edelleen, niin silloin se rakkauden tunne ei ole lähettyvillään vielä sille ihmiselle, jolloin hän on kynemätön tuntemaan laajempaa rakkaudentunnetta.
Mutta älä pelkää, ehkä joskus tulet tuntemaan tunteen, että kaikista voi tykätä, että kaikkia voi rakastaa, sillä olemme kaikki maapallon asukkaita, yksi ihmislaji ja näin ollen on se aivan luonnollista, että rakastaa kaikkia ihmisiä (eikä siis vain ehkä omaa perhettään ja itseään).


2017-05-01
Jokaisella oma tunne-elämä

Jo se näyttää, että tunnetta, jos haluaa yrittää rakastaa kaikkia ihmisiä, ei hyväksytä esim. tällä foorumilla, jo se selittää, että tässä asiassa ollaan eri tasolla ja näin ollen ei ymmärretä, kun ei tunnista tai ei edes tunnista, että sellaista tunnetta voisi olla, ei siis sallita, että sellaista tuinneta olisi joillakin muilla, sanotaan vaan, että selitä selitä. Selittelyt ei kelpaa sellaisille jotka ei tunne että tunnetta jossa rakastaa kaikkia on ja sanoo että sellaista tunnetta ei tarvita. Tässä tapauksessa selittelyt ei auta :)
Tunne-asioista on turhaa kiistellä.
Jokaisella omat tubteet, jokainen menee ja toimii omien tunteittensa mukaan, se on hyväksyttävä, vaikkei se mieluiselta tuntuisikaan.
On hyväksyttävä eri ihmisten tunne-maailma, vaikka itsellään ei oliskaan samoja tunteita.
Tunne-asioista voi puhua, mutta niistä on turha kiistellä, nehän ei ole mitään faktoja joihin löytyisi jokin vetenskaplinen fakta. Tunteet on tunnetta, jokaisella omat tunteet, sen takia sillä hetkellä on jokaisen tuneet oikeat juuri sille ja sille henkilölle. Myöhemmin usein tunteet muuttuu ajan mittaan. Tunteet on lenteleviä, kehittyviä, ne ei koko elämän ajan ole samanlaiset.
Silti voi tunteista keskustella ilman, että alkaa syyttää sen toisen tunnetta vääräksi tai huonoksi tunteeksi ja sitten sanoo henkilöä huonoksi ihmiseksi.
Ihminen ei koskaan ole huono ihminen, se on vain ihmisen tunne-elämä joka joskus tekee kepposia ihmiselle ja ihminen alkaa jonkin aikaan toimimaan destruktiivisesti, siis negatiivisesti ehkä.
Universaalista rakkautta ei kannata yrittää mitätöidä. Se on puhdasta rakkautta, ei vaadi mitään takaisin keneltäkään.

 

2017-05-11
Vastatuuli ja myötätuuli elämässä

Elämä on useimmiten kuin vastatuulessa kävelyä, on yritettävä tehdä parhaansa. Meno elämässä saattaa tosiaankin olla joskus vastatuuleen menemistä ja silloin se meno voi tuntua hankalalta. Tuulet kun ei aina puhalla meidän menosuuntaan. Elämä on kuin laiva. Joskus mennään vastatuuleen ja meno on hankalaa ja täytyy työskennellä kovasti itsensä kanssa, jotta pääsisi kunniakkaasti eteenpäin. 
Joskus saamme mennä tuulen mukana, rauhallisesti, hymyillen, nauttien elämästämme. 
Paljon voi itse vaikuttaa, mihin suuntaan ne tuulet puhaltavat. 
Vastatuulia on monenlaisia ja monista asioista johtuvia. Kaikki vastatuuli ei ole omaa vikaa, muista se aina. Älä tuomitse itseäsi. Joskus vastatuulessa juoksee ihmisiä jotka haluavat vaikuttaa jollakin tavalla elämääsi ja tunteisiisi, tietoisesti tai tietämättään. Kaikki mikä johtuu omasta itsestä, omista päätöksistä, sitä voi parantaa, yrittää parantaa. Jos vastatuuli on jonkun muun vastatuuli, käännä selkäsi toisen vastatuulelle ja muuta suuntaa.
Jos elämä olisi vain aina myöttuulessa menoa, silloinhan emme enää oppisi paljoakaan uusia asioita, oppisimme jonkun verran, mutta hitaammassa tahdissa.
Vastatuulessa oppii paljon, oppii tuntemaan omaa itseään. Vastatuuli on kuin oppikirja. Vastatuulessa ollessa on tarkasteltava millainen se vastatuuli on, joshtuuko omista päätöksistäsi, tai onko vastatuuli jonkun toisen vastatuuli joka yrittää riepotella sinua.
Vastatuulen puhallellessa voi siis kiittää sisimmässään vastatuulta, olla kiitollinen opetukselle minkä vastatuuli antoi.
Näin kehitymme, kehitämme itseämme.


2017-05-27
Kukaan ei ole seppä syntyessään

Ei ole kyseessä, että juuri minun tunteeni olisi aina oikeassa. 
Kyseessä on se, että positiivinen tunne on aina paljon parempi mitä negatiivinen tunne.
Negatiivinen tunne aiheuttaa toisille pahaa ja samalla se aiheuttaa myös pahaa sen negatiivisen tunteen omistajalle itselleen.
Sen sijaan positiivinen tunne on hyväksi kaikille ihmisille ja maailmalle ja samalla se tekee hyvää sille positiivisen ajatuksen omistajalle.
Maailma paranee hieman mitä enemmän positiivisyyttä löytyy.
Negatiininen on kalvavaa ja katkeraa. Kun kylvää negatiivisyyttä ympärillee, näkee muut sen negatiivisyyttä kylvävän katkerana ihmisenä ja moni saattaa katkeroittaa mielensä hänen takiaan.
Kylvä hyvyyttää niin paljon kuin vain mahdollista, se on antoisampaa kaikille.
Ja sen myönnän, että ainaisesti negatiiviset ei ymmärrä positiivisyyden vaikutusta. Joten heitäkin tulee ymmärtää. kaikki tapahtuu aikanaan. Kukaan ei ole seppä syntyessään.


2017-05-27
Omista kokemuksista oppii

Jos ei ole vielä kehittänyt tarpeeksi esim. empatiaa, silloin ei pysty ymmärtämään toisen positiivisia tunteita. Ei siis ole omakohtaisia kokemuksia. Omista kokemuksista oppii, oli ne negatiivisiä tai positiivisiä. Etenkin negatiivisistä kokemuksista aikanaan tulee oppimaan paljon ja tunteet muuttuu positiivisimmiksi ymmärryksen myötä ja lisääntyneen empatian myötä.

 


2017-05-27
Ihmisen psyyken kehitys

Ei se ole uskovaisuudesta kiinni, osaako rakastaa muitakin kuin vain itseään ja lähisukulaisiaan tai partneria. 
Se on kiinni ihmisen psyykestä, kehittymisasteesta, empatiasta ja siitä miten hyvin tuntee itsensä ja rakkaudesta itseään kohti. Jos rakastaa itseään, silloin rakastaa muitakin.


2017-05-28
Rakkaus kaikkia kohtaan

Kun rakastaa kaikkia, silloin on vihantunne poissa, kateus on poissa, syrjintä on poissa, rasismi on poissa, muukalaisvihamielisyys on poissa, ei ole haluja riidellä kenenkään kanssa, pitää kaikkia saman arvoisina ihmisinä, on halukas auttamaan ketä tahansa avuntarpeessa olijaa, ymmärtää, että maailma on kaikkien ihmisten koti, ymmärtää, että me ihmiset olemme yksi ja sama ihmisryhmä, veljiä ja sisaria toisillemme, ymmärtää jättää pois ihmisten negatiivinen arvostelu, ei haasta riitaa, uskaltaa olla kaikkien maailman kansojen kansalaisten kanssa tekemisissä ja tulee hyvin heidän kanssaan toimeen, pitää kaikista ihmisistä, sillä loppujen lopuksi nahkamme alla on samaa verta ja samaa lihaa ja luustoa, olemme yksi ryhmä, ihmisryhmä, rakkaus tuntuu sisimmässä, on lauhkea lempeä olo kaikkia kohtaan, uskaltaa hymyillä kaikille joita kohtaa ja usein saa myös silloin hymyn takaisin. Se on syvää rakkauden tunnetta kaikkia eläviä kohtaan täällä maapallolla ja toivoo vain kaikkea hyvää kaikille ihmisille, oli kysymyksessä kuka tahansa. Ja niin edelleen......