Du vill inte ha mig

Den som hela tiden vill ändra på andra, vill inte ha dessa människor i sin närhet. D vill istället ha någon d drömmer om. D vill förändra den andre. Det är då inte gillande, utan det är ogillande.
Om man tycker om någon, d accepterar man den människan sådan som han/hon är.
- Ha detta i minnet nästa gång när någon försöker ändar på dig. Ingen vill ändra på den man tycker om.

Rökare lever farligt
Rökare förkortar sin livstid. Tobaken förkortar livet med lera år. Rökare lever inte lika länge som icke-rökare. Generellt alltså.
I början lever rökare som vanligt. Med tiden börjar rökare käna av sin rökning i hälsan. Rökning ger en massa gifter som förkortar levnadstiden.
Sluta röka. Varför dra gift in i dina lungor? Det går att sluta röka. Var hård och bestämd mot dig själv, då klarar du att sluta röka. Du kommer att må bättre efter att du slutat röka.

Dina fel, andras fel
Oftas brukar det vara så att man kritiserar friskt andra människors fel, men tror att det egna felet existerar inte och därmed kan man inte ta emot kritik. Men om man kritiserar andra, bör man också tåla kritik som är riktad mot en själv.

Framtiden och det förflutna
Visst kan man fantisera vad som helst, men det är inte det samma som att vilja ha det så i framtiden. Det är hälsosamt att fantisera. Men det är ohälsosamt att vänta för mycket av framtiden.
Det är meningslöst att ångra det förflutna, hänt är hänt. Man måste acceptera sin förflutna, det är ju ens historia och den innehåller både gott och ont. Sådant är livet.

Säger du vad du tänker?
Om man inte tänker det minsta på vad man säger till andra, säger man sådant som man tänker. Alla vet vi ju hurudana tankar människan har. Våra tankar är oftast mycket negativa och kritiserande och elaka. Men vi säger inte det vad vi tänker. Vi är alltså oärliga. Men samtidigt är vi medgörliga, emotionella och sociala. Vi flesta alltså väljer våra ord, t.ex att inte såra andra. Medans det finns vissa som vräker elakheter ur sin mun, sådana tänker inte det minsta på vad d skall säga. Då är det lätt att såra andra, vara elak.

Vill du alltid ha sista ordet
Om du alltid vill ha sista ordet, kommer du inte ha många att prata med. Du blir lämnad ensam, nästan ensam. Kloka människor lämnar dig, för det är ingen mening att diskutera med dig, för du lyssnar inte vad andra säger. Det enda som betyder något för dig, är dina enga ord, dina egna åsikter. Bara lika envisa tjatare fortsätter tjata med dig. Du missar alla kloka människor. Men är det inte så att lika leker bäst med varandra? Kloka med andra kloka och tjatare/dum med andra tjatare/dumma. Så är det.

Den vise talar av erfarenhet, dåren om det han hört
Det är alltid bättre att hålla till det man vet är sant. Det man sett med egna ögon, det man har känt själv, det är hänt. Dåren däremot pratar hela tiden det han hört andra säga. Dåren pratar om andras erfarenheter och helst andras fantasier.
T.ex många rasister pratar om oss invandrare mycket illa, d tycker att alla invandrare är bara skit, trots att dessa rasister känner knappast några invandrare. Där kan man säga att dåren pratar om sådant han hört och dåren fantisierar.

Kan du förlåta?
Man glömmer inte, man glömmer inte varken det positiva eller det negativa som hänt eller sagt. När man blir gammal och gaggig, det är väl då man glömmer?
Förmodligen menas här med glömma att man tjatar inte om gamla händelser, tar inte upp d och fortsätter anklaga eller påminner om händelsen hela tiden.
Man har inte förlåtit fast man kanske sagt att man förlåtit, ifall man påminner om händelsen.
När man har bearbetat händelsen, förlåtit och knuffat händelsen åt sidan, i ett slags minnesbank i hjärnan. Man har alltså inte glömt, men man har förlåtit och iom att man har förlåtit, låter man händelser vara där i minnesbanken. Enkelt eller hur?

Ju mer mannen dricker, desto vackrare tycker han att kvinnan blir
Alkohol har förmågan att göra mannens ögon svaga, ibland halvblinda. Mannen tittar då som genom ett solglasögon. Skulle tro att det samma gäller för drickande kvinnor, ju mer d dricker, ser d männen manliga och fina.
Det bästa är att inte dricka alls eller dricka måttligt, eller hur? För mycket alkohol är som en katastrof, ett dåligt skämt.

Är det roligt att arbeta?
Jag har hört många påstå att det är mycket roligt att arbeta och att d skulle inte stanna hemma ens om d fick så mycket pengar att d klarade sig. Hur tråkiga och monotona deras arbeten än är, påstår d att d skulle arbeta.
Det finns många som vågar inte erkänna för andra att egen ledig tid är den bästa tiden. D kanske tror att man tyckte att d var lata. D bryr sig vad andra tycker om d, därför vågar d inte ge ett ärligt svar. Sådana människor skall man vara försiktig med, d pratar ju inte helt ärligt.


Är det roligt att arbeta?? 
Jag har hört många påstå att det är mycket roligt att arbeta och att dom skulle inte stanna hemma ens om dom fick så mycket pengar att d klarade sig. Hur tråkiga och monotona deras arbeten än är, påstår dom att dom skulle arbeta...Det finns många som vågar inte erkänna för andra att egen ledig tid är den bästa tiden :) Dom kanske tror att man tyckte att d var lata. om bryr sig vad andra tycker om dom, därför vågar omd inte ge ett ärligt svar. Sådana människor skall man vara försiktig med, dom pratar ju inte helt ärligt.


 Elakt prat bakom andras ryggar
Öronen hör pratet, hur man pratar, vilken tonläge man har, vad man pratar, vem man pratar om...Tänk, stanna en liten stund...Hör du ofta illasinnat prat eller elakt skvaller om andra..kan du vara mycket säker på att den illasinnade personen pratar illa även om dig, bakom din rygg...Var försiktig...lita inte blindt..ta inte del i illasinnat prat om andra människor...Det bästa är att vara artig och förklara att man måste gå dit eller dit, ifall man vill inte vara rak och ärlig och säga emot...Att säga emot i en sådan situation är detsamma som att börja bråka...Var och en väljer hur man skall agera i dessa elakartade tungornas närhet.


 Smicker
Älskar du att få smicker? ...Smickrare smickrar...vill något...mycket smicker...mycket skitsnak också...Alltså, var försiktig...Smickra kan man någon gång, när det behövs, när det är rätt...men evig smickrande, nej...det är inte ärligt menat...när det inte är ärligt menat, då lär det även komma annat som inte är ärligt...Iakta följande


Var modig och våga fråga
Genom att fråga, man lär sig...när man är modig, då frågar man...En som är lite dum, bakom flötet, vågar inte fråga, han vill inte verka dum och obildad...En klok människa vågar frågaen klok vågar visa att han vet inte allt, en klk människa frågar...och lär...


Våga fråga.
När man inte vet, men är dum och oläst...kommer med egna konstiga påståenden...då har man inte vågat fråga......istället pratar den personen hatiskt och elakt t.ex om religioner...det fattas...vetande...men dumma vill inte veta...dom vill fortsätta med sitt elaka prat...i tron att det är sanningen...fast sanningen är att dom vet inte...men dom tror sig veta...och är helt ovilliga att ta reda påsanningen..dom fortsätter att vara dumma och ovetande..dom söker inte sanningen...dom förblir dumma...av egen fri vilja...stackare...Hur hjälpa dessa människor? ..Genom att lära dom...Men om dom struntar i lärdomen? ...Då är dom verkligen dumma...idiotiskt beteende...kanske dom är bortom all hjälp


Våga fråga
När man inte vet, men är dum och oläst...kommer med egna konstiga påståenden...då har man inte vågat fråga......istället pratar den personen hatiskt och elakt t.ex om religioner...det fattas...vetande...men dumma vill inte veta...dom vill fortsätta med sitt elaka prat...i tron att det är sanningen...fast sanningen är att dom vet inte...men dom tror sig veta...och är helt ovilliga att ta reda påsanningen..dom fortsätter att vara dumma och ovetande..dom söker inte sanningen...dom förblir dumma...av egen fri vilja...stackare...Hur hjälpa dessa människor? ..Genom att lära dom...Men om dom struntar i lärdomen? ...Då är dom verkligen dumma...idiotiskt beteende...kanske dom är bortom all hjälp


Vandra på Jorden
Mirakel sägs vara något som verkar onaturligt, något som händer och kanske har hjäpt någon.  Men vanligtvis finns det helt naturliga förklaringar till dessa sk mirakel. Mirakel händer ju för det mesta bland religiösä människor.
Men mirakel kan hända vem som helst, alltså något oerhört kompöiserat, Mirakel kan vara inbillning, eller som sagt helt naturligt orsakat. Men det att man vandrar här på Jorden kan kanske kallas för mirakel.
Livet är ju inte lätt alla gånger. Det krävs mod att vandra här och försöka skapa ett bra liv för sig. Jorden är ju inte särskilt trevlig ställe för alla människor, det finns mycket ondska här på Jorden. Det är ett slags mirakel att kunna leva här, må bra under sin vandring i livet.


Att göra dumheter

Alla gör dumheter ibland, både stora och små dumheter, man gör dessa dumheter både som ung och gammal, 
livet är sådant...vi är inte fullkomliga ännu, vi felar hela tiden, antingen i våra handlingar, i våra ord, 
eller i våra tankar, vi tänker ju ofta helt knäppa tankar, det finns alltså inga människor som inte gör dumheter, bäst att erkänna detta så att man slutar inbilla sig vara någonting som ingen människa inte är.


Hat är mycket destruktivt...Hat dödar den egna själv-känslan...Hataren har stagnerat...Hatarens all energi går ut på att hata andra och samtidigt hatar hataren sig själv....Sluta hata...Bli en intelligent och empatisk människa istället.


Kärlek utan gränser...Internationell kärlek över alla gränser, det är kärlek som ingenting kan skilja åt, inte ens olika staters politiker och lagar, till slut möts de älskande igen och lever lyckliga i alla sina dagar...Sådant sker mycket, både då och nu. Kärlek tittar inte efter hudfärg eller nationalitet eller folk.


Om någon talar illa om andra till dig eller så att du hör det, kan du vara säker på att han talar även illa om dig bakom din rygg..så tänk lite...gå inte i fällan att följa med pratet och börja även du prata illa...håll dig borta från sådant...sådant har konsekvenser för dig när det bli känt detta illa prat om andra.


Jo du, berätta inte dina hemligheter för andra...du vet, om inte ens du själv kan behålla dina hemligheter, så du kan inte vänta dig att andra heller skulle kunna behålla dina hemligheter.


Sidenkläder följer alla kroppens former och alla formerna synns ju då som man vore naken :)


Hata inte...hat är tärande...du lider med ditt hat...hitta en bra fantasi istället, en god fantasi, bli lycklig...sluta hata.


Viljan att se yngre ut än man är tex. när man fyllt 40 och uppåt, är stor...man accepterar inte det att man åldras...man accepterar inte livets gång.
Sedan när man uppnår högre ålder, tex. 60 och uppåt, då börjar man acceptera att man ser gammal ut...inga ingrepp hjälper längre, tiden har latt sina spår, det är då liksom lättare att acceptera det...man njuter av ålderns höst så att säga.


Världen kan verkligen sägas vara som en komedi...där alla länder spelar sina komedier...och ibland spelar nästan hela världen tillsammans en komedi...och ibland spelar halva världen tillsammans en komedi...och alla människor spelart sina egna privata komedier överallt i världen...vilken soppa :)


Sant...man kan läsa vad som helst, men om böcker inte framkallar tankar, har inte boken sagt något till dig...du har inte blivit inspirerad av boken...eller så kan du helt enkelt inte analysera och eller framkalla egna tankar om bokens innehåll med hjälp av boken.


Man kan ha det ganska illa, dåligt, men trots det mår man bra...det beror på alltså hur vi tar det...positivt tänkande gör livet gladare.

När man vågar inte ha en egen åsikt och vågar inte säga det till oliktänkande, det kan faktiskt uppfattas som att man håller med...vissa anser det fint att inte delta i häftiga diskussioner...men sådant beteende framkallar en bild av att man håller med, eller är så feg att man vågar inte

En enda människa kan starta ett krig, eller bråket, eller konflikten, osv...medans att stifta fred behövs det minst två...ensam kan man inte stifta fred...man måste t.ex ha motparten med i fredsförhanlingen...och då måste båda parterna kunna ge och ta, alltså kompromissa.

Kärlek skall vara fritt...man äger inte den andre...man skall inte försöka ändra på den andre...man älskar den andre som han hon är...båda behåller sina jag :)

När man träffar någon för första gången, är det viktigt att försöka ge ett bra första intryck...man får ju bara en enda chans...det första intrycket sitter där...det går inte att tvätta bort.


Så kan det vara ibland...när saken är inte viktig och när ,man vill inte ordkriga, är det bra att t.ex bli tyst...låta den andre prata...lyssna, men säg inte emot...för dig innebär det bara att du vill inte ordkriga om allt...det kan uppfattas att du ger med dig...men så behöver det inte vara...du vet det, det räcker för dig :)


Man kan vara gammal, men inte uppträda som en gammal och vis människa, och uppträda istället som en ung och oerfaren...då har man inte mycket erfarenhet och vishet ännu fast man är gammal...man är alltså ung och oerfaren fast man är gammal...klokhet kommer inte alltid med ålderdomen...oftast gör det det faktiskt, men tyvärr ibland stämmer det inte i alla gamla människor.


Man skall tro alltid det bästa hos en annan människa...iaf tills den människan har bevisar något annat...man kan ju inte skylla på allt elände i världen på helt främmande människor...t.ex på flyktingar här i Sverige...det låter ju jätte barnsligt och eller ointelligent att beskylla oskyldiga människor kollektivt av andras brott...visst många människor gör så, beskyller på  oskyldiga kollektiv av andras dumheter...det är synd on flyktingar som måste fly...samtidigt är det synd om dessa främlingsfientliga som har problem med sig själv och  som sprider hat och elände ut ur sig.


Det goda du gjort andra, och  glädjen du sänkt andra, det störst är, dom är störst...även du själv känner glädje och harmoni inom dig själv när du innert inne i dig vet att du gjort något bra.


Man kan ifråga sätta allt...man kan kräva att andra skall göra si eller så...allt detta kan man kräva av andra, för man behöver ju inte göra något själv...om allt vad man kräver av andra skulle även krävas av krävaren själv, så skulle krävaren säkert vara tyst när han förstår och vet att han inte kan göra det han kräver av andra.


Stress stress och åter stress...det nytidsmänniskans liv är...kalendern styr mångas liv i alla dygnets timmar...iaf alla vaken timmar...nätterna sover man oroligt, tänker på morgondagens göranden...kalendern blivit som mångas husbonde, som bestämmer deras liv.


Lätt som plätt kan tänkas detta vara...visst, det flesta vet när dom felat har...men människan vill inte erkänna detta...inte för andra och inte ens för sig själva...man hittar ursäkter hela tiden...man tar inte ansvar för sina ord eller göranden...istället letar man kanske syndabockar...tänk, om man vågar erkänna att man har felat...det gör en starkare och hederligare i andras ögon, liksom trovärdigare.


Allt vad man säger och gör, orsakar för det mesta någon slags konsekvenser...därför är det förnuftigt att se till att inte såra andra


Många en kaos inom sig...ingen frid...då kan man inte hitta frid någon annanstans heller...det gäller att stanna upp och sluta stressa och granska sitt betennde, sitt uppförande gentemot andra och så vidare...bli lugn genom att bli en vänlig människa t.ex.


Man skall stäva hela tiden uppåt i sin andliga utveckling...på det viset botar man sig själv och först bara då kan man börja fundera hur man kan bota världen.