Vad skall man göra med skvallret?...Det är väldigt svårt att vara tyst att inte föra vidare det man hört. Skvaller är som en klister i människan, både hos män och kvinnor. Alla skvallar om varandra. För det mesta är det helt naturliga saker man pratar om, inget elakt/negativt...Då när skvallret bli negativt och illa sinnat, då är det skadligt, skadligt skvaller...Hur man tar det när andra skvallrar om en, det är det som avgör. Vissa är väldigt känsliga, tål inget alls, medans andra tål vad som helst. Man kan aldrig veta i förväg hur olika människor reagerar...Därför bör vi skvallra försiktig, vara försiktiga i våra ord. Skvaller kan såra, skvaller kan skada.

Bryr du om vad som skrivs om dig?...När man tittar på t.ex vad som skrivs i diskussions-forum eller hur det kommenteras i tidningar eller bloggar, ser man hur tydligt som helst det på vissa ställen bråkas väldigt mycket just om det vad som skrivs om en själv. Man försvarar sig alltså. Skulle tro att majoriteten faktist bryr sig vad som skrivs om d, oavsett om det som skrivs om en är sant eller falskt. Ni vet, man blir sårad och går i försvar med alla medel och börjar skälla på den andra.

Skvaller...Skaller kan liknas vid en telefon, djungel-telefon. Skvallret får från människa till människa, ganska fort faktist. Synd bara att skvallret sällan är helt korrekt. Om man kunde hålla sig 100% till sanningen, då kanske det skulle ens inte kallas för skvaller....Oj vad tyst världen skulle bli ifall det skvallrades inte. T.ex alla tidningar är fulla av skvaller, TV skvallra, radio skvallrar…

Lyssna noga vad den andra säger...Det med skaller precis likadant som all annan prat, att det är jätte svårt att föra det vidare korrekt. Vi kan nästan aldrig återge det ordagrant vad andra har sagt, därför lägger vi till våra egna ord och utelämnar vissa ord. Då återger vi det inte korrekt. Och nästa berättar vidare, osv osv. Ni kan kanske ana hur pratet går till sedan. Pratet, skvallret har växt nästan till så mycket att man kanske inte längre pratar om det ursprungliga...Så det handlar egentligen inte om att vi inte lyssnar, det handlar om vår oförmåga att minnas alla ord vad den andra sa.

Bry dig inte vad som skvallras om dig...Det bästa vore att inte bry sig om vad andra skvallrar om en. Det pratas ju alltid. Många betraktar att det är skvaller bara då det pratas elakt och överdrivet. Skvaller är när man pratar om andra, oavsett vad man säger om den andre. Så försök skvallra om fina saker...För skvallra, det kommer människan att göra, alltid, mer eller mindre. Visst ond skvaller kan göra oerhört ont när det drabbar en själv. När man upplevt själv en riktig elak och ond skvaller som riktats mot en själv, då kanske man kan i fortsättningen själv skvallra varligt, så att man inte skadar och sårar andra...När det skvallras om dig, strunta i det. Låt skvallret gå. Du klarar av det.

Skvaller-telefon....Människor tillsammans bildar en skvaller-kedja, nästan likvärdig med en telefon. Skvallret får från människa till människa. många gånger, olika människor, berättat alltid på ett annorlunda sätt. Hur mycket finns kvar av en sanning i skvallret efter en lång genom-gång i svaller-kedjan?

All rykte är farligt...Man behöver bara läsa vad det skvallras om kändisar. Många kändisar råkar alltid i klorna på skvaller-tanter, skvaller-gubbar. Om man blivit känd och rik, avundas många detta och kändisar förtalas hela tiden. Kate Gosselin har blivit känd och rik, hon är ett exempel som många hatar och skvallrar mycket elakt om...Sedan d som gjort något dumt eller liknande, om d skvallras det också mycket elakt...Alla skvallrar mer eller mindre, även jag, du och ni.

Varför prata illa om andra?...Det är svårt att hålla sig enbart till sanningen. Varför? Därför att man vill spekulera. Det liksom anses vara lite finare att spekulera, än att direkt skvallra elakt om den andre. Så spekulera lagom, spekulera inte elakt om andra...Vad tänker du då när det du skvallrar är sant? Varför föra det vidare?..Det verkar som att vi människor har ett behov av att skvallra att prata om andra. Så länge vi försöker skvallra fint, är det ingen större fara. Men om du börjar prata illa om andra, då hamnar du själv i dålig ”ljus” hos andra. Alla vet ju att den som sprider elakt skvaller om andra, är inte att lita på. Med andra ord. All skvaller är skadligt. Hela planeten Jorden är full av skvaller

Kärleken håller oss unga....Vad skall man säga om det här? Man brukar ju förknippa hjärtat med kärleken, eller hur? Kärleken håller oss ung. Man kan uppleva kärlek, hur gammal man än är. Känslorna har man ju kvar trots åldern. Känslorna försvinner inte med åldern. Att hålla hjärtat ung, utan rynkor, tex med kärlek, sympati, medmänsklighet mm, håller oss unga till sinnet. - Tänk på människor som hatar eller tycker väldigt illa on några? Deras anleten är inte vackra. Hatet gör deras hjärtan rynkiga, och hatet syns utåt, d är rynkiga och märkta av hatet.

Samma himmel har olika horisonter....Horisonten beror på var man bor. Därför finns det så många olika horisonter i världen. Hur är det då med ”kärlekens-horisont”? Finns sådan? Självklart finns den. Även kärlekens-horisenter kan vara olika, man kan ju uppleva kärlek på många olika sätt, svalt, passionerat, syskonkärlek, mamma barn kärlek, pappa barn kärlek, mm…och kärlek for sina medmänniskor. Horisonten är olika beroende på vilken kärlek det är. Kärlekens-horisont kan vara, ljus, mörk, glad, livlig, passionerad, lugn, fin, vacker, skön, hett, kall, mm. Variationer alltså…

Lycka som skönhetsmedel....När man ser förälskade människor, skiner lycka i deras anlete. T.om minde ”vackra” människor i kärlekns rus, strålar utåt i ansiktet, hela den människan verkar strålande lycklig.- Tänk om man kunde skapa denna tillstånd varaktigt i ens liv. Stråla alltid, lyckan lysande i ansiktet, i hela människan.- Jag tror att man kan komma ganska nära detta tillstånd med träning. Meditation…lära acceptera sig själv, tycka om sig själv, vara nöjd med det man har, låta andra ha sina liv i fred, koncentrera bara att må bra.

De vuxnas lekar....Inte nödvändligtvis. Alla har väl läst om Jonas, hans affärer kallades inte i media för affärer, utan, otrohet. Vems kallas för otrohet eller affärer, är olika, man kan inte i förväg veta, om man klassas som den otrogne djäveln eller den listige mannen eller kvinnan.

Ta hand on varandra....Att ta hand om varandra, visar vår mänsklighet, vänlighet, kärlek till din nästa. Kärleksfulla människor är det finaste som finns. Man är hjälpsam mot alla som behöver hjälp, man ger den hjälp man kan. Det är att ta hand om varandra. Mänskligheten på planeten Jorden skulle må tusen och åter tusen gånger bättre, ifall alla kunde se alla andra människors lika värde och handla därefter, positivt, hjälpsamt, kärleksfullt...Vad d andra gör? Motsatsen är att strunta i andra, tänka bara på sig själv och sina landsmän, sitt land…egoister…

Livets gåta - älska, glömma, förlåta....Älska, glömma och förlåta kan även tillämpas på allt i livet, inte enbart på kärlek mellan man och kvinna eller homosexuel kärlek, som som d flesta tror. Vi människor ska först och främst älska varandra, oavsett etnicitet eller religion. Om det händer något, i världen eller i ens land eller i ens privatliv, bör vi ha förmågan att glömma, inte glömma i ordagrant, men kunna putta det hända bakom oss och gå vidare med våra liv. Att förlåta är mycket fint, en bra egenskap hos den människan som kan förlåta. Hur är det då med det där att älska? Att älska en stund sina kärestan kan väl alla. Men evig kärlek finns nog inte. Men en evig kärlek för sin nästa, för sina medmänniskor finns, det är den kärleken vi bör odla inom oss, det skulle skapa en trevligare Jord om alla kunde älska.

Kan du älska dig själv?....Om man är oälskad eller känner att ingen älskar en, då tappar man förtåendet på sig själv och tappar samtidigt förmågan att älska sig själv att tycka om sig själv. En oälskad människa blir till slut helt oälskad när han/hon inte ens längre kan älska sig själv. Då har man nått botten i livet. Det är oerhört viktigt att känna sig älskad att känna att någon tycker om en. En stark människa klarar säkert att fortsätta älska sig själv. För om man älskar inte sig själv, kan man inte älska andra heller. Sååå min vän, lär älska, tycka om dig själv, då kan du sedan älska andra, dina medmänniskor. Kärlek är ju mycket mer än bara kärleken mellan man och kvinna. Kärlek till sin nästa, till sina medmänniskor är d finaste som finns bland människor.

Själen vill ha kontakt...Så sannt så. Livet vore tomt utan kontakt med andra människor. Positiv kontakt är det vi skall sträva efter. Men tyvärr, alla kan inte det där med positiv kontakt. Då söker d negativ kontakt, hela tiden. När d inget vet om positiv-kontakt, måste d söka med negativitet. Negativ kontakt är bättre än ingen kontakt alls. Men med negativ kontakt sår man ondska, då får d också tillbaks ondska i någon form. Det är deras kontakt att söka bråk, gräl, konflikter. Det är synd om dessa människor...Jag träffar personligen nästan aldrig sådana människor. Men i en liten och gräslig forum, har jag läst ofta en kvinnas negativa kontakt där, det är otroligt gräslig och negativt vad hon skriver, det enda hon gör är att provosera. Stackarn. Och vissa är ”dumma” nog att bli provoserade av kvinnans negativitet. Påängterar här att jag själv skriver inte i någon forum, men tycker det är kul att läsa vad andra skriver och hur d kommuniserar med varandra.

Egenkärlek....Kärlek till sig själv gäller för oss alla. Man visar sin egenkärlek på olika vis, men den finns hela tiden. T.om d som hatar andra på grund av att d inte älskar sig själva, söker en väg att bli accekterade i sina egna ögon, d försöker få lite mer egenkärlek, därav deras hat mot andra...Egenkärlek med motta, är en bra kärlek. Lär älska dig själv, måttligt, lagom, då kan du även älska andra människor.

De älskande....Internationell kärlek över alla gränser, det är kärlek som ingenting kan skilja åt, inte ens olika staters politiker och lagar, till slut möts de älskande igen och lever lyckliga i alla sina dagar...Sådant sker mycket, både då och nu. Kärlek tittar inte efter hudfärg eller nationalitet eller folk.

Papegoja, skvallertant
...Bäst alltså att skvallra så lite som möjligt om andra personer, alltså personen man känner. För d man skvallrar, får förr eller senare att höra det iaf. Och om du skvallrar, skvallra isf positiva saker om dina vänner och bekanta. Negativ skvaller är alltid skadlig för dig själv.


Skvaller, vad göra?
...Det är väldigt svårt att vara tyst att inte föra vidare det man hört. Skvaller är som en klister i människan, både hos män och kvinnor. Alla skvallar om varandra. För det mesta är det helt naturliga saker man pratar om, inget elakt/negativt....Då när skvallret bli negativt och illa sinnat, då är det skadligt, skadligt skvaller.
Hur man tar det när andra skvallrar om en, det är det som avgör. Vissa är väldigt känsliga, tål inget alls, medans andra tål vad som helst. Man kan aldrig veta i förväg hur olika människor reagerar.
Därför bör vi skvallra försiktig, vara försiktiga i våra ord. Skvaller kan såra, skvaller kan skada.


Bry inte om skvallret
När man tittar på t.ex vad som skrivs i diskussions-forum eller hur det kommenteras i tidningar eller bloggar, ser man hur tydligt som helst det på vissa ställen bråkas väldigt mycket just om det vad som skrivs om en själv. Man försvarar sig alltså. Skulle tro att majoriteten faktist bryr sig vad som skrivs om d, oavsett om det som skrivs om en är sant eller falskt. Ni vet, man blir sårad och går i försvar med alla medel och börjar skälla på den andra.

Skvaller skvaller
Skaller kan liknas vid en telefon, djungel-telefon. Skvallret får från människa till människa, ganska fort faktist. Synd bara att skvallret sällan är helt korrekt. Om man kunde hålla sig 100% till sanningen, då kanske det skulle ens inte kallas för skvaller :)
Oj vad tyst världen skulle bli ifall det skvallrades inte. T.ex alla tidningar är fulla av skvaller, TV skvallra, radio skvallrar…

Lyssna noga
Det med skvaller är precis likadant som all annan prat, att det är jätte svårt att föra det vidare korrekt. Vi kan nästan aldrig återge det ordagrant vad andra har sagt, därför lägger vi till våra egna ord och utelämnar vissa ord. Då återger vi det inte korrekt. Och nästa berättar vidare, osv osv. Ni kan kanske ana hur pratet går till sedan. Pratet, skvallret har växt nästan till så mycket att man kanske inte längre pratar om det ursprungliga....Så det handlar egentligen inte om att vi inte lyssnar, det handlar om vår oförmåga att minnas alla ord vad den andra sa.

Strunta i skvallret
Det bästa vore att inte bry sig om vad andra skvallrar om en. Det pratas ju alltid. Många betraktar att det är skvaller bara då det pratas elakt och överdrivet. Skvaller är när man pratar om andra, oavsett vad man säger om den andre. Så försök skvallra om fina saker :)...För skvallra, det kommer människan att göra, alltid, mer eller mindre. Visst ond skvaller kan göra oerhört ont när det drabbar en själv. När man upplevt själv en riktig elak och ond skvaller som riktats mot en själv, då kanske man kan i fortsättningen själv skvallra varligt, så att man inte skadar och sårar andra.
När det skvallras om dig, strunta i det. Låt skvallret gå. Du klarar av det.


Skvaller telefonen
Människor tillsammans bildar en skvaller-kedja, nästan likvärdig med en telefon. Skvallret får från människa till människa. många gånger, olika människor, berättat alltid på ett annorlunda sätt. Hur mycket finns kvar av en sanning i skvallret efter en lång genom-gång i svaller-kedjan?


All rykte är farligt
Man behöver bara läsa vad det skvallras om kändisar. Många kändisar råkar alltid i klorna på skvaller-tanter, skvaller-gubbar. Om man blivit känd och rik, avundas många detta och kändisar förtalas hela tiden. Kate Gosselin har blivit känd och rik, hon är ett exempel som många hatar och skvallrar mycket elakt om.
Sedan dom som gjort något dumt eller liknande, om dom skvallras det också mycket elakt.
Alla skvallrar mer eller mindre, även jag, du och ni.
Med andra ord. All skvaller är skadligt. Hela planeten Jorden är full av skvaller


Varför prata illa om andra?
Det är svårt att hålla sig enbart till sanningen. Varför? Därför att man vill spekulera. Det liksom anses vara lite finare att spekulera, än att direkt skvallra elakt om den andre. Så spekulera lagom, spekulera inte elakt om andra.
Vad tänker du då när det du skvallrar är sant? Varför föra det vidare?
Det verkar som att vi människor har ett behov av att skvallra att prata om andra. Så länge vi försöker skvallra fint, är det ingen större fara. Men om du börjar prata illa om andra, då hamnar du själv i dålig “ljus” hos andra. Alla vet ju att den som sprider elakt skvaller om andra, är inte att lita på.


Alla pratar om vädret
Vädret kan man prata för det mesta utan bråk ;) Just därför att ingen kan göra något åt vädret. Sedan finns det en stor skara människor som aldrig är nöjda med vädret, dom bara klagar och klagar.
Vädret skall man ta sådant det är. Man kan önska eller hoppas, men det är ingen ide att ständigt klaga på vädret, man mår bara dåligt då, klagandet skapar negativa vibrationer hos klagaren och klagarens omgivning.
Njut av vädret, hurudan den än är. Försök iaf, försök, så ser du att du mår mycket bättre


Vill du alltid ha sista ordet??
Om du alltid vill ha sista ordet, kommer du inte ha många att prata med. Du blir lämnad ensam, nästan ensam. Kloka människor lämnar dig, för det är ingen mening att diskutera med dig, för du lyssnar inte vad andra säger. Det enda som betyder något för dig, är dina enga ord, dina egna åsikter. Bara lika envisa tjatare fortsätter tjata med dig ;) Du missar alla kloka människor. Men är det inte så att lika leker bäst med varandra? Kloka med andra kloka och tjatare/dum med andra tjatare/dumma. Så är det.

Säger du vad du tänker?
Om man inte tänker det minsta på vad man säger till andra, säger man sådant som man tänker. Alla vet vi ju hurudana tankar människan har. Våra tankar är oftast mycket negativa och kritiserande och elaka. Men vi säger inte det vad vi tänker. Vi är alltså oärliga. Men samtidigt är vi medgörliga, emotionella och sociala. Vi flesta alltså väljer våra ord, t.ex att inte såra andra.
Medans det finns vissa som vräker elakheter ur sin mun, sådana tänker inte det minsta på vad d skall säga. Då är det lätt att såra andra, vara elak.


Ordspråk, sant eller falskt?
I mången ordspråk finns en liten gnutta sannig i. Man måste bara hitta den lilla sanningen, den lilla sköra sannings-tråden i ordspråken. ;)
Vissa ordspråk är provocerande, vissa sanna, vissa falska, vissa är helt konstiga, många ordspråk går att tolka…var och en tolkar på sitt vis.
Jag älskar att leka med ordspråk. Ordspråk medför alltid att man utvidgar det lästa och plötsligt har man en tanke i hjärnan, en tanke, kommen ur ordspråket


Person-kritik-
Var försiktig att ge person-kritik. Du skall minnas att alla har fel. Ingen är helt fel-fri.


Artighet kan dölja naturliga impulser
T.ex 1. En kvinna tittar på väninnan och säger: “Vilken ful frisur du har idag.” Där finns ingen artighet, bara rak och åsikt.
T.ex 2. En kvinna tittar på väninnan och säger: “Du har håret annorlunda idag, varför?” Det där var väl artigt, en fråga utan kritik.
- Impulsen att säga rakt ut att hon tycker att väninnans frisyr är ful, kan sägas artigt genom att undra, varför denna nya frisyr idag.
Impulsiv prat kan skapa konflikter. Att vara mycket impulsiv i sitt prat, kan vara sårande och göra andra olyckliga. Man kan även göra en massa saker impulsivt, saker som inte är särskilt bra.
Det gäller alltså att inte vara alltför impulsiv, men inte en ständig artig heller. Någonting mittimellan. Lagom är bäst.


Har du ett gott humor?
Humoret syns/hörs i dina ord, i dina miner. Är du en evig gnällare, avundsjuk, hatare, osv osv? Eller är du en med ett gott humor, en som älskar alla, en som tycker om alla, en som kritiserar andra ytters lite, osv osv.
Visa humor i livet, var glad, var nöjd, lev ditt liv och låt andra leva sina liv. Då mår du bra.


En åsikt
Många pratar om sina åsikter som om d vore sanna, fakta. Man försöker övertyga den andre och om den andre vill inte acceptera denna åsikt som sann fakta och ta det till sig, blir åsikts-sägaren arg och sur.
Det är på det viset vänner eller bekanta, kan börja bråka och bli ovänner med varandra. Kommunikations-problem kan detta kallas.


Själen vill ha kontakt
Så sannt så. Livet vore tomt utan kontakt med andra människor. Positiv kontakt är det vi skall sträva efter. Men tyvärr, alla kan inte det där med positiv kontakt. Då söker dom negativ kontakt, hela tiden. När dom inget vet om positiv-kontakt, måste dom söka med negativitet. Negativ kontakt är bättre än ingen kontakt alls. Men med negativ kontakt sår man ondska, då får d också tillbaks ondska i någon form. Det är deras kontakt att söka bråk, gräl, konflikter. Det är synd om dessa människor.
Jag träffar personligen nästan aldrig sådana människor. Men i en liten och gräslig forum, har jag läst ofta en kvinnas negativa kontakt där, det är otroligt gräslig och negativt vad hon skriver, det enda hon gör är att provosera. Stackarn. Och vissa är “dumma” nog att bli provoserade av kvinnans negativitet. Påängterar här att jag själv skriver inte i någon forum, men tycker det är kul att läsa vad andra skriver och hur dom kommuniserar med varandra.


Bevara vår hemlighet
Vi berättar ibland våra hemligheter till andra och väntar att den andre skall kunna vara tyst om våra hemligheter. Men det är omöjligt nästan. Vi kan ju inte ens själva bevara våra hemligheter, utan ibland vill vi att någon annan skall också veta våra hemligheter. Redan det att vi berättar själva, borde väcka en tanke hos oss att alla hemlisar kommer till dagsljuset så småningom. Vi människor älskar ju att skvallra. Oftast är skvaller helt ofarligt. Vi pratar om andra människor, utan att mena något illa. Och att bevara andras hemligheter, det är vi inte särskilt bra på, på grund av vårt lust att skvallra att prata med andra.
Allra bäst är att inte säga något om sina hemlisar till andra. Risken finns ju alltid natt våra hemlisar blir allmänna diskussionsämnen. Bli inte arg ifall någon berättar vidare det du sagt, granska istället ditt eget beteende, du kommer att märka att även du gör likadant.