2014-11-20
En minä mutku muut

Minä luin että...ja myös maailmaa nähneenä tiedän että...Yleistä on että melkein kaikki haluaa olla oikeassa..."en minä mutku muut"...on yleistä että katsotaan muitten olevan väärässä ja itse oikeassa...Myös syntipukki täytyy aika monella olla...laitetaan joku ihminen syylliseksi jostakin tapahtuneesta...Uhri kokee muitten painostusta, syrjintää...kunhan vain "minä ja minöä ja minä" emme näyttäisi syyllisiltä...Miksi ihminen käyttäytyy noin? ...On helpompaa syyttää kuin katsoa itseään peilistä ja tunnistaa omat virheensä ja vikansa...Omat virheet ja viat peilaamme toisissa ihmisissä...olemme usein sokeita itseemme nähden...emme uskalla edes ajatella että virhe ja vika voisi olla meissä itsessämme...Se luo pahan atmosfärin...ilma saastuu huonosti hoidetuista konflikteista...Koska ihmiset alkavat käyttäytymään niin että syntipukkia ei tarvita? ...Vasta silloin ihminen ymmärtää lla positiivinen ja näkee kaikki ihmiset samanarvoisina...


2014-11-23
Muslimit ja juutalaiset

Sama kansa...saman näköisiä...veljeskansoja ovat...sama historia...sama alkukoti-->Lähi-Itä...kuunnelkaa toisianne...ystävystykää...rakastakaa toinen toisianne...Muut sivusta katsojat...rauhoittukaa...yrittäkää olla sivistyneitä...älkää vihatko muslimeja...älkää vihatko juutalaisia...pitäkää extreemiset mielipiteenne sisällänne...


2014-11-30
Harmooninen työ- ja koti-elämä on mahdollista

Onko sinulla harmooninen elämä? ...Tiedätkö millainen on rauhallinen elämä? ...Voiko töissä käyvät ihmiset olla rauhallisia, ilman stressiä? ...Voiko työelämän ja vapaa-ajan saada rauhalliseksi kummatkin? ... Totta kai se käy päinsä...mutta silloin on uskallettava rauhoittua, tehdä töitä niin että ei tunne stressiä ja on osattava olla välittämättä jos työkaverit ja pomo alkaa jahtaamaan työskentelemään nopeammin ja nopeammin...Tuohon tarvitaan todellakin uskallusta...Kuka uskaltaa poiketa nykyajan stressi-tyylistä? ...Aika harva sanoisin...He jotka onnistuvat pääsemään eroon stressistä työelämässään...ovat onnellisia ihmisiä...Työelämän ei tarvitse olla stressaavaa...joka ikinen ihminen on oma persoona...oma psykke ja oma motoriikka ja sen takia jokainen on uniikki...jokaisella on oma työtahti...kaikki ei voi olla yhtä nopeita ja kaikki ei ole yhtä hitaita tai siltä väliltä samanlaisia... Se täytyisi hyväksyä...Se on turhaa olla kuin orja ja raataa...saada vaivoja kehoonsa, lihaksiinsa ja psyykkeensä,,,Täytyy pystyä tekemään töitä vanhempanakin...Täytyisi siis pitää huolta itsestään jotta jaksaisi tehdä  töitä...jotta voisi hyvin sekä töissä että kotona...


Kuuntele mitä Greta sanoo

Kuuntele, mitä Greta sanoo,
Greta sanoo:
"kuuntele tiedettä".
Johtajat eivät kuuntele tiedettä,
valtioiden johtajat eivät kuuntele,
taloutta ja heidän omia voittojaan ajattelevat,
he jättävät huomioimatta sen  
että nuoret ovat huolissaan,
Suuret johtajat pilkkaavat Gretaa,
suuret johtajat pelkäävät Gretaa.
Todellakin, suuret johtajat pelkäävät Gretaa ... Trump ja Putin pilkkaavat Gretaa ... isot johtajat, miehet, pilkkaavat Gretaa ... miksi ... he pelkäävät ... pelkäävät oman asemansa puolesta ... pelkäävät mitä ihmiset voivat sanoa ja vaatia ... nämä vihaiset miehet haluavat hiljentää Gretan ja kaikki muut nuoret, jotka ovat huolissaan tulevaisuudestaan ... johtajat vapisevat, johtajat pelkäävät pientä Grettaa ... kuinka nämä miehet voivat käyttäytyä niin ... he eivät osaa  hävetä .. he eivät usko tieteeseen ... he voivat uskoa tieteeseen, mutta he eivät halua kuunnella tiedettä tästä aiheesta, ilmastosta .... he pettävät kaikki maailman nuoret.


2014-12-07
Ihminen kehittyy aikanaan

Kaikki kehittyy aikanaan...vauvasta tulee kävelevä ja puhetta opetteleva pikkulapsi...pikkulapsesta tulee koulu-ikäinen lapsi...koulu-ikäisestä tulee teini...teini kehittyy nuoreksi aikuiseksi...nuori aikuinen kehittyy 30 vuotiaaksi jne...sitten tulee se keski-ikä 40+ ..sitten 50 vuoden villitykset ehkä...60+ alkaa jo tunnistaa itsensä vanhaksi ihmiseksi. 
Maailmaan siis mahtuu kaiken ikäisiä ihmisiä...eri kehitystasossa olevia.
Annetaan kaikkien eri ikäisten ihmisten kukkia...me aikuisetkin olemme joskus olleet lapsia ja teinejä...ja varmasti muistamme oman teini-ikämme errittäin hyvin...teini-ikä on sellaista etsimistä, harjoittelemista...myös teinien täytyy saada tehdä virheensä, siis pieniä virheitä, mitkä ei pitäisi ketään muuta häiritä millään tavalla. 
Onhan niitä aikuisiakin jotka edelleenkin käyttäytyy kuin teinit...eivät vielä ole kehittyneet sen pitemmälle vielä elämänsä tiellä. 
Joten se on niin, että kehitys ei ole aina iästä kiinni...jokainen kehittyy omaa tahtiaan. 
Käytöstavatkin kehittyy koko ajan, joillakin nopeasti, joillakin hitaasti...käytöstavat useimmiten johtuu siitä millä tavalla henkilö kokee itsensä...kehittyvä ihminen on hapuileva... Kaikki ihmiset on kehittyviä koko ajan, aikuisetkin.
Loppujen lopuksi kaikki ihmiset kehittyy koko ajan jonkin verran iästä riippumatta...harjoittelu, elämä opettaa. Sille taas ei kukaan voi yhtään mitään, että kritiikki lentää aivan mistä tahansa, jollei muusta, niin ikään kuuluvasta tyylistä...on kuitenkin aivan selvää, että aikanaan kaikki kehittyy...käytöstavat muuttuu. 
Mutta tietenkin on myös heitä, jotka ei halua muuttua...he on juutuneet kiinni johonkin iän mukanaan tuomaan tyyliin...kyllä hekin aikanaan kehittyvät eteenpäin, kunhan huomaavat ja uskaltavat "aikuistua"...
Mutta se se vasta aikuista onkin jos uskaltaa antaa kaikkien kehittyä omassa tahdissaan...ainakin näillä keskustelupastoilla...reaalissa elämässä kehitys kulkee omaa rataansa...täällä netissä se on niin helppoa tiuskia ja kritisoida...on oletettavaa, että reaalissa enemmistö käyttäytyy maltillisemmin kun on silmätysten, kasvot kasvoja vastakkain keskustelukumppanin kanssa, niin silloin ei ole taattua, että netissä rehvakkaasti käyttäytyvät kehtaa tai uskaltaa olla yhtä löysästi reaalissa :) 
Jos jokin ottaa aivoon netissä, kääntäkää selkänne, olkaa hiljaa, älkää alkako valittaa sitä jatkuvaa valitusvirttänne...antakaamme ihmisten olla rauhassa niin paljon kuin vain mahdollista. 
Mutta sekin on aivan luonnollista ihmiselle, että hakee vikoja muista ihmisistä, valitettavasti...mutta se kun hakee vikoja muista, on opettavaa monille...tietenkin ei kaikille...mutta sellaista on elämä...joten olisi opeteltava olemaan hieman enemmän suvaitsevaisempi. 
Tällä en tarkoita sitä, että itse olisin parempi kuin muut...kerron vain mielipiteitäni tällä kertaa suoraan ja rehellisesti...kirjoitin siis yleisesti.
PS: Hyvää maanantai iltaa kaikille, sekä lapsille, teineille ja aikuisille. 
OBS: muistutus: Sopu sijaa antaa.


2019-08-07
Tarkastele omaa käytöstäsi

Rakkaus voittaa...kritiikki aiheuttaa lisää kritiikkiä...mutta rakkaus toista kohtaan aiheuttaa ainakin sen että toinen osapuoli huomaa että on muitakin vaihtoehtoja kuin että ainoastaan kritisoi vastapuolta...jos ei tykkää miten joku sinulle puhuu, ota se vastaan rakastavaisesti ja osoita omilla sanoillasi rakkautta toista kohtaan...
Sillä kukaan ei ole seppä syntyessään...kaikki kehitymme koko ajan omassa tahdissamme...jos esim. sinä ajattelet että näin tai näin voi sinulle puhua ja annat kritiikkiä sellaisesta puheesta mistä et itse pidä, toisin sanoen haluat että kaikki olisi juuri sinunlaisia, samalla kehitystasolla kuin sinä...et siis anna muitten kehittyä omassa tahdissaan, vaadit heitä kehittymään sinun tahdissasi ja sinun pillisi mukaan.
Tuollaisissa tilanteissa useimmiten se joka sa kritiikkiä, antaa takaisin kritiikkiä tietenkin...sillä hän menee omassa tasossaan ja kehityksessää...hään ei välitä kritiikistäsi muuta kuin että pahastuu, loukkaantuu ja tai antaa sinulle takaisin kritiikkiä ja näin ollen sopu on poissa ja tillalle on tullut kärjistynyt ja hapan tilanne.
Elämässä kun ei kaikki mene oman pillin mukaan...on opittava suvaitsemaan muitakin kuin vain itseään...ja toisekseen, vahva hyvin voipa ihminen kestää sen millä tavalla joku puhuu hänelle...nehän on sanoja vain...sanat voi toki olla purevia...Mutta se olet sinä ja ainoastaan vain sinä, millä tavalla sinä reagoitset toisen puheeseen...
Voi olla reagoitsematta negatiivisesti...näyttää että on aikuinen ja hyvä itsetunto, kun osaa välttää negartiivistä reagoimista kaikkeen, jopa toisen puheisiin.
Viisas kestää aika paljon...viisas ei anna toisille valtaa aiheuttaa negatiivisuutta mielessä ja ajatuksissasi...sinä, ainoastaan sinä päätät miten käyttäydyt ja sinä päätät että et välitä kaikesta mitä sinulle sanotaan....kuuntelet mutta et reagoitse negatiivisesti, silloin olet kehittynyt pitkälle-
On myös muistettava että maailma on täyteen ihmisiä ja jokainen on omalla tasollaan kehityksessään, omalla tasollaan henkisessä kehityksessään...siihen ei auta toisen kritisointi silloin...kritiikki on aina destruktiivistä ja sormella osoittelua että sinä olet väärässä ja minä olen oikeassa
Jätä pois toisten kritisointi...ajattele asiaa...kestätkö sen...miksi toisen sanat satuttaa sinua...etsi vastaus omasta itsestäsi...miksi regoitset negatiivisesti...ehkä joskus sen jälkeen kykenet olemaan regoitsemasta negatiivisesti toisen sanoihin :)


2019-08-07
Näytä että olet vastaan muslimivihaa

Näytä, että olet vastaan muslimivihaa.
Uskalla sanoa vastaan muslimeja vihaaville, 
ystävällisyys maan perii, 
universaalinen rakkaus tavoitteena täytyy olla.
Osoita ja näytä muille ja itsellesi, että olet "hyvä" ihminen. Hyvä ihminen sietää muitakin kuin vain omiaan. 
Syvä ennakkoluuloisuus kukoistaa joidenkin sydämissä ja lopulta se ennakkoluuloisuus voi muuttua rasismiksi palavin vihaisin liekein.
Onnea matkaan suvaitsevaisempaan ja ystävällisempään elämään.


2019-08-07
Rakkaus voittaa

Rakkaus voittaa...kritiikki aiheuttaa lisää kritiikkiä...mutta rakkaus toista kohtaan aiheuttaa ainakin sen että toinen osapuoli huomaa että on muitakin vaihtoehtoja kuin että ainoastaan kritisoi vastapuolta...jos ei tykkää miten joku sinulle puhuu, ota se vastaan rakastavaisesti ja osoita omilla sanoillasi rakkautta toista kohtaan...
Sillä kukaan ei ole seppä syntyessään...kaikki kehitymme koko ajan omassa tahdissamme...jos esim. sinä ajattelet että näin tai näin voi sinulle puhua ja annat kritiikkiä sellaisesta puheesta mistä et itse pidä, toisin sanoen haluat että kaikki olisi juuri sinunlaisia, samalla kehitystasolla kuin sinä...et siis anna muitten kehittyä omassa tahdissaan, vaadit heitä kehittymään sinun tahdissasi ja sinun pillisi mukaan.
Tuollaisissa tilanteissa useimmiten se joka sa kritiikkiä, antaa takaisin kritiikkiä tietenkin...sillä hän menee omassa tasossaan ja kehityksessää...hään ei välitä kritiikistäsi muuta kuin että pahastuu, loukkaantuu ja tai antaa sinulle takaisin kritiikkiä ja näin ollen sopu on poissa ja tillalle on tullut kärjistynyt ja hapan rilanne.
Elämässä kun ei kaikki mne oman pillin mukaan...on opittava suvaitsemaan muitakin kuin vain itseään...ja toisekseen, vahva hyvin voipa ihminen kestää sen millä tavalla joku puhuu sinulle...nehän on sanoja vain...sanat voi toki olla purevia...Mutta se olet sinä ja ainoastaan vain sinä, millä tavalla sinä reagoitset toisen puheeseen...
Voi olla reagoitsematta negatiivisesti...näyttää että on aikuinen ja hyvä itsetunto, kun osaa välttää negartiivistä reagoimista kaikkeen, jopa toisen puheisiin.
Viisas kestää aika paljon...viisas ei anna toisille valtaa aiheuttaa negatiivisuutta mielessä ja ajatuksissasi...sinä, ainoastaan sinä päätät miten käyttäydyt ja sinä päätät että et välitä kaikesta mitä sinulle sanotaan....kuuntelet mutta et reagoitse negatiivisesti, silloin olet kehittynyt pitkälle-
On myös muistettava että maailma on täyteen ihmisiä ja jokainen on omalla tasollaan kehityksessään, omalla tasollaan henkisessä kehityksessään...siihen ei auta toisen kritisointi silloin...kritiikki on aina destruktiivistä ja sormella osoittelua että sinä olet väärässä ja minä olen oikeassa
Jätä pois toisten kritisointi...ajattele asiaa...kestätkö sen...miksi toisen sanat satuttaa sinua...etsi vastaus omasta itsestäsi...miksi regoitset negatiivisesti...ehkä joskus sen jälkeen kykenet olemaan regoitsemasta negatiivisesti toisen sanoihin :)


2014-12-07
Planeettamme asukkaat

Ihmisten pitäisi oppia antamaan maapallomme kaikkien asukkaiten saada osuutensa pallomme rikkauksista...jakaa rikkaudet...asua sovussa kaikkien kanssa...oppia rakastamaan lähimmäisiään ympäri maailmaa.


2014-12-07
Yhteinen planeettamme

Maapallo on kaikkien ihmisten yhteinen asuinpaikka...Maapallo on kaikkien ihmisten...Planeettamme on kaikkien ihmisten...kaikkien ihmisten iki-oma maapallo...Rajoja ei ole...maailma on kaikkien...rajat istuu vain ihmisten aivoissa...Rajat on näkymättömiä ihmis-silmille...niitä näkymättömiä rajoja vahtivat...Vahtivat ettei vain ulko-eurooppalaisia...ulko-europpalaisia pääsisi livahtamaan...livahtamaan sisälle Eurooppaan...Järjettömiä ihmisiä...vahtivat ja vainuavat...eivät ymmärrä että maapallo on kaikkien...maapallo on kaikkien kansojen koti...Planeettamme on kaikkien ihmisten koti...kaikkien kansojen asuin-sija...iki-oma koti...Kyllä sopu ja suvaitsevaisuus tilaa antaa kaikille...Pitäisi ainakin antaa...jos omaa lähimmäisenrakkauden...


2016-10-30
Luonne ja maine (1)

Eiköhän se taida olla vähän jokaisen ongelma tuo, että se ei aina onnistu tuo rehellisyys itseään kohtaan...Jos aina olisimme täysin rehellisiä itsellemme, silloinhan meidän ihmisten olisi jo sukupolvia sitten ollut opittava parantamaan luonnettamme...Kyllä varmasti tiedämmen paljon asioita omasta luonteestamme, mutta yritämme ehkä salata niitä muilta, vaikkakin se harvemmin onnistuu pitemmän päälle...Ja on monia jotka ei koskaan myönnä sitä, että heidän luonteessaan olisi parantamisen varaa hieman.
Maine voi mennä vaikka ei olisi mitään pahaa tehnyt tai sanononut...Aina on olemassa ilkeämielisiä jotka puhuu phaa muista ja levittävät ilkeämielisiä juttuja muista...Tuollaisissa tapauksissa ei edes ole mitään mikä auttaisi saamaan maineensa takaisin.
Jos itse tietää, että ei ole pahaa tehnyt tai sanonut, niin ei se maineen menetys ole omaa syytä silloin. 
Ihmisen ei auta muuta kuin yrittää vain elää hyvää elämää ja yrittää muistaa kohdella lähimmäisiään rakastavaisesti. Aina ei pysty, sen tiedän omasta kokemuksista 
Minun mielestäni on paljon luonteessaan parantamisen varaa, kohdella muita hyvin, yrittää ainakin voi.
Ihminen ei ole vuosisatojen mennessä paljoakaan kehittynyt psyykkisesti tai henkisesti...sen näkee kun katselee maailmaa ja lukee uutisia...Minun mielestäni maailmalla vallitsee edelleenkin barbaarinen olotila...Kaikki materiella on kohonnut...mutta ihmisen sisäinen olotila on sama...meille ei anneta koulutusta siitä...sen katsotaan kai olevan turhaa...raha näkyy merkitsevän kaikkein eniten, raha ja materia.


2016-10-30
Luonne ja maine (2)

Maine on vain sitä mitä muut ajattelee siitä toisesta ja loppujen lopuksi sillä maineella ei ole mitään merkitystä...sillä ei pitäisi ajatella sitä mitä muut sanoo itsestä...sehän on vain niitten mielipide, mitä he tykkää.
On aina kuitenkin parasta tutkia omaa itseään ja yrittää olla rehellinen itselleen, niin silloin aina löytyy jotain luonteestaan mitä voi alkaa parantamaan.
Kun toiset kritisoi, sen voi ottaa niin kuin pienenä neuvona...silloin ei pahastu ja ei suutu kovin helposti ja on silloin mahdollisuus tehdä muutoksia itseensä...Mutta jos suuttuu kun saa kritiikkiä, silloin on aika vaikeat olot, eikä ymmärrä mitä on tapahtunut ja riita on ilmi-elävä sitten ehkä...Vika on silloin itsessä kun ei osaa ottaa sitä kritiikkiä vastaan...Ei se helppoa ole ottaa kritiikkiä vastaan kenellekkään jos sikseen tulee...mutta yritettävä on jotta toimeen tulee...sosiaalinen elämä kärsii paljon jos ei siedä yhtään kritiikkiä.
En ole kritiikin kannalla...Mutta maailmassa on niin paljon kritiikkiä...kukaan ei välty kritiikiltä...siksi oman itsensä takia se olisi hyvöä jos opettelee kestämään kritiikkiä.
Luonne taas puolestaan on se millainen ihminen on, miten käyttäytyy ja miten toimii ja niin edelleen.

Kaikkeen ei tarvitse reagoida...anna kritiikin mennä ohitse jos tunnet että se on aiheeton...sillä useasti kritiikin antaja itse voi huonosti ja haluaa vain osoittaa sormella muita saadakseen ehkä paremman olon itselleen ajatelle että minä ainakin olen parempi kuin sinä.


2016-03-13
Hiljaisus voi tarkoittaa montaa eri asiaa

Hiljaisuus ei aina tarvitse tarkoittaa, että on samaa mieltä...Hiljaisuus voi myös tarkoittaa, että ohittaa extreemit kirjoitukset, etenkin jos on kokemusta, sillä tietää ehkä, että extreemien kanssa ei kannata keskustella, sillä se ei johda muuhun kuin vain riitaan ja huonoon oloon...mutta normaalien ihmisten parissa olisi uskallettava sanoa mielipiteensä...yleensä hiljaisuus normaalien parissa katsotaan heikkoudeksi kun ei uskalla sanaoa vastaan tai ei uskalla ilmaista omaa mielipidettään...toiset taas pitää hiljaisuutta hyvänä asiana, karttavat riitelyä :) ..eiköhän se ole ikävää aralle hiljaiselle joka ei uskalla sanoa mielipiteitään...he jotka yrittää olla kaikkien ystäviä eivät koskaan uskalla sanoa mielipiteitää ja heihin ei voi luottaa, ajatelkaa tätä :) ..asiat nähdään monella eri tapaa.


2017-07-04
Riitaa haastavat ja he jotka ei halua riidellä

Miksi usein eräät syyttää jatkuvasti muita jostakin, jos ei mistään muusta niin väittävät, että "et ole henkinen", "hengellinen" tippaakkaan...pitäisikö aina olla niitten peppeuja nuolemassa jotka kritisoi muita ja näkevät aina pahaa muissa ihmisissä, etenkin sellaisissa ihmissä joista he ei pidä...tai eivät voi sulattaa, että joku haluaa olla positiivinen ja ei halua ottaa osaa riitelyyn sen suuremmin...onko kysymys ehkä riidanhaluisesta ihmisestä...parempi se on hiljetä ja poistua hetkeksi kuin alkaa riidellä olemattomista asioista...no jaahas, riidan haluiset ja he jotka tykkää kritisoida muita, tietenkin he saa jatkaa tyylillään...viisas kuitenkin kääntää heille selkänsä hetkeksi...riitelijät kutsuu sitä että se poistuja ei halua tunnustaa omia vikojaan ja osaansa riitelyyn...viisaammat tajuaa, että riiteleminen sanojen halkaisuista on turhaa...turhaa myös syyttää toisin ajattelijoita...kun riitelijä suuttuu, hän odottaa, että se joka poistuu, alkaisi riidellä hänen kanssaan...mutta kuin viisas hiljenee ja poistuu, suuttuu riitelijä entistä enemmän...valitettavasti...vielä vuosien kululuttua riitelijä ottaa esille tuollaisia tapahtumia ja voivottelee sitä kun ne poistujat ei jatkaneet riitelyä hänen kanssaan...se on jokaisen oikeus joko riidellä tai hiljentyä ja poistua...poistujat harvemmin alkavat puolustamaan itseään, mutta eivät myöskään syytä itseään tai muita, kritisoivat siis erittäin havoin...se olisi hyväksyttävä...ei kaikki voi olla riidanhaluisia...ihmisissä on paljon sellaisia jotka yrittää karttaa turhaa riitelyä.
ja niin edelleen......
Tässä ajatuksiani riitaa hastavista ja heistä jotka hiljenee ha piistuvat paikalta.


2017-07-04
Niin sanottu islamofobia

Pelko lisää vihaa, 
viha lisää katkeruutta, 
tiedonpuute kukoistaa, 
tiedon tilla luulottelu ja pelko, 
Etsi tietoa, faktaa, 
älä sorru vihaan.

Islamofobian tunnusmerkkejä
”Islamofobikko ja ylpeä siitä”.
Monikultturistisen ja monietnistä Britanniaa ajavan[13] Runnymede Trust -ajatushautomon mukaan islamofobian tunnusmerkeiksi voidaan luokitella muun muassa seuraavat piirteet:[14]
1) Islamia pidetään yhtenäisenä ilmiönä, joka on muuttumaton, taantumuksellinen ja paikalleen pysähtynyt.
2) Islamia pidetään erillisenä ja ”toisena”. Islamin arvot eivät ole samanlaisia kuin muiden kulttuurien ja uskontojen, se ei omaksu vaikutteita niistä eikä anna vaikutteita niille.
3) Islamilaista kulttuuria pidetään omaan kulttuuriin verrattuna huonompana tai alempiarvoisena. Islam nähdään raakana, järjettömänä, alkukantaisena ja sukupuolisyrjintää harjoittavana.
4) Islamia pidetään väkivaltaisena, hyökkäävänä, sotaisana, terrorismia tukevana ja valloituksenhaluisena, maailmanvaltaan pyrkivänä uskontona.
5) Islamia pidetään poliittisena aatteena, jota käytetään poliittisiin ja sotilaallisiin tarkoituksiin.
6) Koetaan, että islam ei hyväksy arvostelua eikä huumoria, vaan vastaa väkivaltaisesti kaikkeen muualta tulevaan arvosteluun.
7) Vihamielisyyttä islamia kohtaan käytetään oikeutuksena muslimeihin ja islamilaisiin maihin kohdistuvaan syrjintään ja kaiken islamilaisen torjuntaan.
8) Islaminvastaista vihamielisyyttä pidetään luonnollisena ja normaalina asiantilana.

Wikipedia


2017-07-05
--- Etnisitet

Pahuus ei asu etnisyydessä...rikollisuus ei asu etnisyydessä...rikollisuus ei asu pakolaisissa...rikollisia on kaikissa kansoissa...muistakaa tämä...älkää kollektiivisesti tuomitko etnisiä ryhmiä...yleisesti sanottuna, erilaisuus on rikkautta...kaikki maailman eri kansat on maapallomme rikkautta...älkäämme syrjikö toinen toisiamme.


2017-07-05
Muuttuva yhteiskunta

Yhteiskunta on muuttunut valtavasti niiltä ajoilta kun minä olin nuori...silloin Suomessa ei juuri ulkolaisia näkynyt missään päin...Ruotsissa sen sijaa siihen aikaan oli jo hyvin paljon ulkolaisia ympäri maailmaa...siihen tottui silmänräpäyksessä...kun se on niin, on se hyväksyttä, sillä muussa tapauksessa ei voi hyvin jos valittaa, voi huonosti silloin...kaikki muuttuu ajan mukana, myös yhteiskunta...jokin on muuttunut paremmaksi, kun taas jokin muu on muuttunut huonommaksi...siitä huolimatta elämä jatkuu ja tuntuu hyvältä...itsestä riippuu paljon se, miten voi henkisesti, psyykkisesti...mitä suvaitsevaisempi ihminen on muita kohtaan, sitä paremmin ihminen voi...kaikkea ei tietenkään voi sietää, vihaa ei pidä sietää...on aina taisteltava verbaalisti vihaa vastaan...vihaiset ihmiset jotka vihaa muita ihmisryhmiä, voivat huonosti...jokaisen tulee yrittää voida hyvin ja kaikkein tärkeintä on rakastaa itseän, jolloin rakkaudentunne muita kohtaan myös kasvaa...


2017-07-05
Andlig, henkinen, hengellinen

Suomen puolella usein näkyy pientä kiistelyjä sanoista, henkinen ja hengellinen...Ruotsissa jo nuoruudesta lähtien asuneelle on vaikea ymmärtää eroja noitten kahden sanan välillä.
Ruotsissa kun tietääkseni käytetään vain sanaa, andlig ja se tarkoittanee sekä uskonnollista andlighet samoin kuin muunkinlaista andlighet....itse olen alkanut käyttää sanaa, spiritual tai spirituell...
Eikös andlighet tarkoittane jotain uskonnollista ja sielullista jossa on muutakin kuin vain uskontoa, esim. news agelaiset on andliga, he ei ole kiinni uskonnoissa ainoastaan, he liikkuu uskontojen yläpuolella enemmänkin...yliluonnollisen puolella rohkeammin mitä uskovaiset...Suomen kielessä näkyy todellakin olevan jonkinlainen erilaisuus noitten sanojen välillä, mutta eipä sellaisesta kai kiistellä tarvitse...kun se, henkinen, hengellinen, andlig, spirituell, spiritual, kuitenkin syvemmin katsottuna tarkoittanee melkein samaa asiaa, vaikkakin asia on tietenkin yksilöllinen, individuell...sillä tasolla missä ihminen juuri nyt sattuu olemaan...jokainen ymmärtää tasonsa mukaisesti.


2019-09-11
Maailmankansalainen vs nationalaisti

Monet tuntee alemmuskompleksia omasta kehitystasostaan...jos joku sanoo olevansa maailman kansalainen, niin alemmuskompleksia tunteva sanoo että miksi kehut itseäsi...maailmankansalaisten ei toki tarvitse alkaa valehdella ja saoa olevansa nationalistin tasolla jotta he jotka tuntee alemmuskompleksia ei suuttuisi...
Jotkut on maailmankansalaisia jo syntyessään ja useimmiten he saa suuria kolhuja siitä vanhemmiltaan ja ympäristöltään...useimmiten, mutta ei aina, sillä onhan niitä sellaisiakin vanhempia jotka antaa lastensa kehittyä rauhassa ja eivät syötä omaa kehitystasoaan lapsilleen.


Alhainen henkinen kehitys

Miksi maailman kansat, ihmiset, ei ole menneet yhteen ja luoneet yhtä ainoata valtiota planeetellemme?
Miksi lapsille ei opeteta koulussa henkisyytensä ja psyykkensä kohottamista? 
Miksi ihmiset ei halua olla maailmankansalaisia?
Johtuuko egoismista?


Mikä on kehitystasosi

Miksi eräät on jo syntyessään maailmankansdalaisia?
Miksi eräät toiset on egoistisia nationalisteja? 
Ja miksi loput on "ei mitään", menevät tuulen mukana.
Minun vastaus on että jokainen elää omalla kehitystasollaan.2017-07-05
--- Syrjintä

Toisten ihmisryhmien syrjijät olisi kitkettävä pois yhteiskunnasta, ohjaamalla heitä tulemaan ihmisystävällisiksi...Homot ei sano pahaa muista ryhmistä...eivätkä syrji muita...Syrjintä on äärettömän alaarvoinen toimenpide joka näyttää syrjijän rappeutuneen sieluntilan...Toisia syrjivä on paljon huonompi mitä esim. homo on...Syrjijä ei halua antaa samoja ihmisarvoja kaikille ihmisille...Syrjijät tullaan joskus aikoinaan tulevaisuudessa kitkemään pois yhteiskunnasta...Miten? ..Kasvattamalla lapsia koulussa lähimmäisiään rakastaviksi...Se joka tekee vanhemmista hyvät vanhemmat...ei ole sukupuolesta...homoudesta tai heteroudesta kiinni...Hyvät vanhemmat kasvattaa lapsistaan hyviä ja lähimmäisiään rakastavaisia ihmisiä...Syrjijä ei ole hyvä vanhempi...syrjijä opettaa lapsiaan syrjimään muita...Se on huono ominaisuus syrjivissä vanhemmissa.
Syrjittyjä on paljon, homot, muslimit, vammaiset, jotenkin muulla tavalla erilaiset...ja niin edelleen.2017-07-05
--- Paljastava tai peittävä vaatetus

Miksi paljastaminen on länsimaissa niin suosittua eikä häveliäisyydellä ja itsensä peittämisellä ole mitään arvoa?"
Länsimaissa naiset haluaa pois miehen vaikutuksesta ja ovat taistelleet jopa tuon puolialastomuuden puolesta...Länsimaalainen nainen haluaa näyttää sulojaan sekä miehille ja naisille, mitä paljastavampaa sen parempaa...Nainen "kuvittelee" noin olevansa vapaa ja samanarvoinen miehen rinnalla...Nainen haluaa olla kaunis ja muita kauniimpi tai ainakin yhtä kaunis kuin muutkin, siksi koreilu ja meikkaus ja puolialastomuus herättää huomiota ja nainen saa ihailevia katseita kiimaisilta miehiltä ja kateellisia katseita muilta naisilta...
Kuitenkin se on niin, että useimmiten se on miehet jotka esim. tekee muotivaatteita naisille...mies suunnittelee ne paljastavat vaatteet naiselle sillä silmällä millä hän ajattelee muitten miesten katsovan naisia...Onkos tuo vapautta naiselle????
**Mitä tulee uskovaisen musliminaisen peittäviin vaatteisiin, hekin sanoo olevansa vapaita...He välttyy kiimaisten miesten katseilta kun eivät näyttele itseään miehille... Saavat vapaasti kuljeskella kaduilla, miehet ei tuijota heitä.
Tai onko se niin että nuo naiset kuvittelee miehistä paljon pahaa koko ajan?
**Muslimimaissa puolialastomuus on häpeällistä.
**Miksi näin on länsimaissa, että puolialastomuus on ihailtua ja peittävä vaatetus halveksittua? ..Puolialastomuuteen on totuttu ja naiset puolustaa omaa vapauttaan pukeutua puolialastomasti, mitä enemmän näytetään, sitä tyytyväisempi on nainen ja nainen tykkää kun miehet himoitsee hänen puolialastonta olemustaan...
Miksi länsimaalaiset tuomitsee peittävän pukeutumisen? ..No sehän johtuu Islamista, moni tuntee pelkoa Islamia kohtaan, vaikka monikaan ei paljoakaan Islamista tiedä... Moni länsimaalainen ajattelee, että kaikki musliminaiset on pakotettuja peittävään vaatetukseen, että naisilla ei ole vapautta pukeutua toisin...
Kun länsimaalainen nainen pukeutuu peittävästi, esim. nunna, ei kukaan halveksi nunnaa...Mutta musliminaisia monet länsimaalaiset halveksii. Se johtuu pelosta ja tietämättömyydestä...
Häveliäisyys ei enää kuuluu paljoakaan länsimaalaiseen tyyliin...
**Poikkeuksiahan tietenkin aina on...Joten yleistän, mutta viisas tietää, että en tarkoita kaikkia länsimaalaisia...
**Esim. ennen vanhaan Suomessa naiset häpesi jos he sai aviottoman lapsen... Naiset häpesi myös jos heidät raiskattiin ja eivät tehneet ilmoitusta...
Häveliäisyyttä oli ennen vanhaan Suomessakin...
**Muistui mieleeni eräs juttu...Eräs Queen-artisti Ruotsissa, mies, esiintyi, hän pukeutui aina naiseksi hyvin paljastavasti...hän sai ihailevia katseita miehiltä, myös heteromiehiltä... Monet heteronmiehet halusi sen miehen/naisen vaikka tiesivät hänen olevan mies...nämä heteromiehet siis rakasteli tuon miehen kanssa...Nyt mies on jo iäkkäämpi...hän on kirjoittanut muistelmiaan...monet odotti ja vapisi...mutta mies ei paljastanut heterorakastajiaan...niitä olisi ollut paljon sellaisia kuuluisuuksia jotka on aviossa ja on lapsia...Artisti ei halunnut pilata heidän elämää.
Nuo miehet siis häpeää tätä jälkeenpäin...silti he halusi sen naisen/miehen, sillä hän oli kaunis ja paljastavat vaatteet...He himoitsi tuota miestä/naista ja samalla häpesivät...
**Tuo on esimerkki mitä paljastavat vaatteet teettää, häveliäisyys unohtuu hetkeksi... estot häipyy...ja tietenkin oli alkholilla myös vaikutuksensa...vasta jälkeenpäin häveliäisyys palaa takaisin...Mutta tapahtunut on tapahtunut ja sitä ei saa tapahtumattomaksi. 

Se taitaa olla se välimuoto paljastavan ja peittävän väliltä, joka on ehkä kaikkein neutraalisin vaatetus, ei näytä liian paljon ja ei peitä liian paljon. Ja eiköhän enemmistö pukeudu juuri noin, peittävän ja palstavan väliltä.
Se on vaan niin että peittävä ja paljastava vaatetus herättää huomiota monissa ja jotkut ei voi sietää muitten vaatteita, etenkin jos on paljastavasta tai peittävästä vaatetuksesta kysymys.

Mutta eiköhän se loppujen lopuksi ole jokaisen oma asia miten pukeutuu kunhan ei alasti ole :)
Tietenkin sellaiset ihmiset jotka pukeutuu toisista eroavasti eivät välitä muitten mutinasta, ovat kai kasvattaneet hyvän itsetunnon itselleen.


2017-07-05
---  Sardiinipurkin kulttuuri
.

Elämä on kuin sardiinipurkki — kaikki me etsimme purkinavaajaa.
- (Alan Bennett)   
 

Monokulttuuri on monikulttuurin vastakohta...Sardiinit on samanlaisia...samankulttuuriset, esim. ruotsalaiset, omaavat oman kulttuurinsa monet heistä, sillä on ruotsalainen kulttuuri olemassa vaikka eräät innokkaasti kieltävätkin ruotsalaisen kulttuurin olemassa olon.
Kulttuuri on se miten kansa elää, tavat, kieli, mitä on saatu aikaan, ruoka, musiikki, rakennukset, taide, kirjallisuus, ja niin edelleen...Toisin sanoen, kulttuuria on se miten yhteiskunta toimii sillä hetkellä ja sitä kutsutaan sen maan kulttuuriksi.
Elämä kuin sardiinipurkissa on...Jokainen etsii omaa paikkaansa planeetallamme, omaa elämää...Purkinavaajia olemme itse...Avaamme maailmaa itsellemme sen mukaan mitä kykenemme...Vapaat, empaattiset avaamme purkin täysin auki, nautimme vapaudesta...
Eräät viihtyy yksinään omine mielipiteineen sardiinipurkissa, raottavat purkkia vain hyvin vähän, pelästyvät, sulkevat purkin äkkiä, eivät haluaisi laskea muita lähelleen sinne omaan sardiinipurkkiinsa, vieraat pysyköön omissa purkeissaan sanoo arat sardiinit....
Sardiinipurkki kuin valtio on...Sardiinipurkit maapallomme kaikki valtiot on...Sardiini olet sinä ja sinä… sardiinejä olemme kaikki, sardiinejakin monen kokoista ja näköistä on...Planeettamme olisi monikulttuurinen, jos planeettamme olisi yksi ja ainoa valtio...Silloin ihmiset muuttaa saa minne haluavat.
Kun purkinavaaja löydetty on, silloin purkin sardiinit pakenee/matkustaa muualle onneaan kokeilemaan, etsimään rauahallisempaa oloa itselleen.monikulttuuri siitä syntyy...silloin on kaikkien yritettävä sopeutua tilanteeseen.
Ei ole oikeudenmukaista vaatia vain maahanmuuttajia sopeutumaan...Maahanmuuttaja ei voi kunnolla sopeutua jos vanhat kansalaiset katsoo kieroon ja sortavat, syrjivät teoin ja sanoin maahanmuuttajaa...Vanhojen kansalaisten on myös sopeuduttava uuteen tilanteeseen...Jos eivät sopeudu, hankaluuksia tulee olemaan.
Sardiinit on kuin ihmiset, kaikki samanlaisia, vain pienine erilaisuuksineen jotka johtuu mistä he tulee ja millaiset olosuhteet on ollut...Avatkaamme siis sardiinipurkkimme ja avautukaamme koko maailmalle, koko maailman ihmisille...tuntekaamme samankaltaisuutta ja lähimmäisenrakkautta kaikkia kohtaan.


2017-07-05
--- Vapaus kaikille

Jos haluaa olla vapaa, haluaa vapaiksi myös muut.
- (Simone de Beauvoir)

Miksi vaatia muita olemaan kuin sinä tai kuin oman maalaisesi? ..Miksi et salli kaikkien olla vapaita?
Jos olet itse vapaa, anna myös muitten elää vapaasti...Maahanmuuttajan ei tarvitse olla kuin sinä...Jokaisella on oma identiteetti, minulla, sinulla, maahanmuuttajilla, kaikilla.
Miksi haluat muitten olla kaltaisiasi? ..Oletko mieleltäsi ja ajatuksiltasi olevinasi se kaikkein parhain ihminen, jota maahanmuuttajien tulee matkia?
Maahanmuuttajan ei tarvitse alkaa matkia sinua.
Antakaamme siis kaikkien olla vapaita uskomaan miten itse haluavat, niin kauan kuin ei ketään muuta vahingoita uskollaan tai mielipiteellään.
Maailma on moninainen, ei kaikkien tarvitse ajatella ja uskoa kaikestaa samalla tapaa sinun kanssasi...Et ole maailman napa
Millainen maailma olisikaan jos kaikki olisi esim. narisevia ja muista valittelevia....


2017-07-05
Kiusaaja etsii nautintoa

Miksi kiusaajat etsii itselleen nautintoa esim. foorumeilta? ..Onko heillä heikko seksielämä, tai ovatko yksinäisiä ja sen takia etsivät ihmissuhteisiinsa nautintoa kiusaamalla muita? ..Jostain heillä täytyy olla puute kun hyvin himokkaasti etsivät nautintoa itselleen kiusaamalla muita...He tyytyy siis "sekunda" nautintoon verkossa.
He jotka joutuu eniten kiusaaajien uhreiksi on, uskovaiset ja maahanmuuttajat ja maahanmuuttajia puolustavat, ainakin näin on tällä IL-foorumilla.
Emme saa unohtaa myöskään sellaista seikkaa että usein lopulta kiusatuilta palaa päreet ja he antaa samalla mitalla ulos kiusaajilleen jonkin aikaa...Mutta lopulta kiusattu ymmärtää että ei kannata alentua kiusaajien tasolle.
Onko kokemuksia kiusaajista, siis henkilöihin, nikkeihin menevistä kiusaajista?