2014-11-20
En minä mutku muut

Minä luin että...ja myös maailmaa nähneenä tiedän että...Yleistä on että melkein kaikki haluaa olla oikeassa..."en minä mutku muut"...on yleistä että katsotaan muitten olevan väärässä ja itse oikeassa...Myös syntipukki täytyy aika monella olla...laitetaan joku ihminen syylliseksi jostakin tapahtuneesta...Uhri kokee muitten painostusta, syrjintää...kunhan vain "minä ja minöä ja minä" emme näyttäisi syyllisiltä...Miksi ihminen käyttäytyy noin? ...On helpompaa syyttää kuin katsoa itseään peilistä ja tunnistaa omat virheensä ja vikansa...Omat virheet ja viat peilaamme toisissa ihmisissä...olemme usein sokeita itseemme nähden...emme uskalla edes ajatella että virhe ja vika voisi olla meissä itsessämme...Se luo pahan atmosfärin...ilma saastuu huonosti hoidetuista konflikteista...Koska ihmiset alkavat käyttäytymään niin että syntipukkia ei tarvita? ...Vasta silloin ihminen ymmärtää lla positiivinen ja näkee kaikki ihmiset samanarvoisina...


2014-11-23
Muslimit ja juutalaiset

Sama kansa...saman näköisiä...veljeskansoja ovat...sama historia...sama alkukoti-->Lähi-Itä...kuunnelkaa toisianne...ystävystykää...rakastakaa toinen toisianne...Muut sivusta katsojat...rauhoittukaa...yrittäkää olla sivistyneitä...älkää vihatko muslimeja...älkää vihatko juutalaisia...pitäkää extreemiset mielipiteenne sisällänne...


2014-11-30
Harmooninen työ- ja koti-elämä on mahdollista

Onko sinulla harmooninen elämä? ...Tiedätkö millainen on rauhallinen elämä? ...Voiko töissä käyvät ihmiset olla rauhallisia, ilman stressiä? ...Voiko työelämän ja vapaa-ajan saada rauhalliseksi kummatkin? ... Totta kai se käy päinsä...mutta silloin on uskallettava rauhoittua, tehdä töitä niin että ei tunne stressiä ja on osattava olla välittämättä jos työkaverit ja pomo alkaa jahtaamaan työskentelemään nopeammin ja nopeammin...Tuohon tarvitaan todellakin uskallusta...Kuka uskaltaa poiketa nykyajan stressi-tyylistä? ...Aika harva sanoisin...He jotka onnistuvat pääsemään eroon stressistä työelämässään...ovat onnellisia ihmisiä...Työelämän ei tarvitse olla stressaavaa...joka ikinen ihminen on oma persoona...oma psykke ja oma motoriikka ja sen takia jokainen on uniikki...jokaisella on oma työtahti...kaikki ei voi olla yhtä nopeita ja kaikki ei ole yhtä hitaita tai siltä väliltä samanlaisia... Se täytyisi hyväksyä...Se on turhaa olla kuin orja ja raataa...saada vaivoja kehoonsa, lihaksiinsa ja psyykkeensä,,,Täytyy pystyä tekemään töitä vanhempanakin...Täytyisi siis pitää huolta itsestään jotta jaksaisi tehdä  töitä...jotta voisi hyvin sekä töissä että kotona...

 

Kuuntele mitä Greta sanoo

Kuuntele, mitä Greta sanoo,
Greta sanoo:
"kuuntele tiedettä".
Johtajat eivät kuuntele tiedettä,
valtioiden johtajat eivät kuuntele,
taloutta ja heidän omia voittojaan ajattelevat,
he jättävät huomioimatta sen  
että nuoret ovat huolissaan,
Suuret johtajat pilkkaavat Gretaa,
suuret johtajat pelkäävät Gretaa.
Todellakin, suuret johtajat pelkäävät Gretaa ... Trump ja Putin pilkkaavat Gretaa ... isot johtajat, miehet, pilkkaavat Gretaa ... miksi ... he pelkäävät ... pelkäävät oman asemansa puolesta ... pelkäävät mitä ihmiset voivat sanoa ja vaatia ... nämä vihaiset miehet haluavat hiljentää Gretan ja kaikki muut nuoret, jotka ovat huolissaan tulevaisuudestaan ... johtajat vapisevat, johtajat pelkäävät pientä Grettaa ... kuinka nämä miehet voivat käyttäytyä niin ... he eivät osaa  hävetä .. he eivät usko tieteeseen ... he voivat uskoa tieteeseen, mutta he eivät halua kuunnella tiedettä tästä aiheesta, ilmastosta .... he pettävät kaikki maailman nuoret.


2014-12-07
Ihminen kehittyy aikanaan

Kaikki kehittyy aikanaan...vauvasta tulee kävelevä ja puhetta opetteleva pikkulapsi...pikkulapsesta tulee koulu-ikäinen lapsi...koulu-ikäisestä tulee teini...teini kehittyy nuoreksi aikuiseksi...nuori aikuinen kehittyy 30 vuotiaaksi jne...sitten tulee se keski-ikä 40+ ..sitten 50 vuoden villitykset ehkä...60+ alkaa jo tunnistaa itsensä vanhaksi ihmiseksi. 
Maailmaan siis mahtuu kaiken ikäisiä ihmisiä...eri kehitystasossa olevia.
Annetaan kaikkien eri ikäisten ihmisten kukkia...me aikuisetkin olemme joskus olleet lapsia ja teinejä...ja varmasti muistamme oman teini-ikämme errittäin hyvin...teini-ikä on sellaista etsimistä, harjoittelemista...myös teinien täytyy saada tehdä virheensä, siis pieniä virheitä, mitkä ei pitäisi ketään muuta häiritä millään tavalla. 
Onhan niitä aikuisiakin jotka edelleenkin käyttäytyy kuin teinit...eivät vielä ole kehittyneet sen pitemmälle vielä elämänsä tiellä. 
Joten se on niin, että kehitys ei ole aina iästä kiinni...jokainen kehittyy omaa tahtiaan. 
Käytöstavatkin kehittyy koko ajan, joillakin nopeasti, joillakin hitaasti...käytöstavat useimmiten johtuu siitä millä tavalla henkilö kokee itsensä...kehittyvä ihminen on hapuileva... Kaikki ihmiset on kehittyviä koko ajan, aikuisetkin.
Loppujen lopuksi kaikki ihmiset kehittyy koko ajan jonkin verran iästä riippumatta...harjoittelu, elämä opettaa. Sille taas ei kukaan voi yhtään mitään, että kritiikki lentää aivan mistä tahansa, jollei muusta, niin ikään kuuluvasta tyylistä...on kuitenkin aivan selvää, että aikanaan kaikki kehittyy...käytöstavat muuttuu. 
Mutta tietenkin on myös heitä, jotka ei halua muuttua...he on juutuneet kiinni johonkin iän mukanaan tuomaan tyyliin...kyllä hekin aikanaan kehittyvät eteenpäin, kunhan huomaavat ja uskaltavat "aikuistua"...
Mutta se se vasta aikuista onkin jos uskaltaa antaa kaikkien kehittyä omassa tahdissaan...ainakin näillä keskustelupastoilla...reaalissa elämässä kehitys kulkee omaa rataansa...täällä netissä se on niin helppoa tiuskia ja kritisoida...on oletettavaa, että reaalissa enemmistö käyttäytyy maltillisemmin kun on silmätysten, kasvot kasvoja vastakkain keskustelukumppanin kanssa, niin silloin ei ole taattua, että netissä rehvakkaasti käyttäytyvät kehtaa tai uskaltaa olla yhtä löysästi reaalissa :) 
Jos jokin ottaa aivoon netissä, kääntäkää selkänne, olkaa hiljaa, älkää alkako valittaa sitä jatkuvaa valitusvirttänne...antakaamme ihmisten olla rauhassa niin paljon kuin vain mahdollista. 
Mutta sekin on aivan luonnollista ihmiselle, että hakee vikoja muista ihmisistä, valitettavasti...mutta se kun hakee vikoja muista, on opettavaa monille...tietenkin ei kaikille...mutta sellaista on elämä...joten olisi opeteltava olemaan hieman enemmän suvaitsevaisempi. 
Tällä en tarkoita sitä, että itse olisin parempi kuin muut...kerron vain mielipiteitäni tällä kertaa suoraan ja rehellisesti...kirjoitin siis yleisesti.
PS: Hyvää maanantai iltaa kaikille, sekä lapsille, teineille ja aikuisille. 
OBS: muistutus: Sopu sijaa antaa.

 

2019-08-07
Tarkastele omaa käytöstäsi

Rakkaus voittaa...kritiikki aiheuttaa lisää kritiikkiä...mutta rakkaus toista kohtaan aiheuttaa ainakin sen että toinen osapuoli huomaa että on muitakin vaihtoehtoja kuin että ainoastaan kritisoi vastapuolta...jos ei tykkää miten joku sinulle puhuu, ota se vastaan rakastavaisesti ja osoita omilla sanoillasi rakkautta toista kohtaan...
Sillä kukaan ei ole seppä syntyessään...kaikki kehitymme koko ajan omassa tahdissamme...jos esim. sinä ajattelet että näin tai näin voi sinulle puhua ja annat kritiikkiä sellaisesta puheesta mistä et itse pidä, toisin sanoen haluat että kaikki olisi juuri sinunlaisia, samalla kehitystasolla kuin sinä...et siis anna muitten kehittyä omassa tahdissaan, vaadit heitä kehittymään sinun tahdissasi ja sinun pillisi mukaan.
Tuollaisissa tilanteissa useimmiten se joka sa kritiikkiä, antaa takaisin kritiikkiä tietenkin...sillä hän menee omassa tasossaan ja kehityksessää...hään ei välitä kritiikistäsi muuta kuin että pahastuu, loukkaantuu ja tai antaa sinulle takaisin kritiikkiä ja näin ollen sopu on poissa ja tillalle on tullut kärjistynyt ja hapan tilanne.
Elämässä kun ei kaikki mene oman pillin mukaan...on opittava suvaitsemaan muitakin kuin vain itseään...ja toisekseen, vahva hyvin voipa ihminen kestää sen millä tavalla joku puhuu hänelle...nehän on sanoja vain...sanat voi toki olla purevia...Mutta se olet sinä ja ainoastaan vain sinä, millä tavalla sinä reagoitset toisen puheeseen...
Voi olla reagoitsematta negatiivisesti...näyttää että on aikuinen ja hyvä itsetunto, kun osaa välttää negartiivistä reagoimista kaikkeen, jopa toisen puheisiin.
Viisas kestää aika paljon...viisas ei anna toisille valtaa aiheuttaa negatiivisuutta mielessä ja ajatuksissasi...sinä, ainoastaan sinä päätät miten käyttäydyt ja sinä päätät että et välitä kaikesta mitä sinulle sanotaan....kuuntelet mutta et reagoitse negatiivisesti, silloin olet kehittynyt pitkälle-
On myös muistettava että maailma on täyteen ihmisiä ja jokainen on omalla tasollaan kehityksessään, omalla tasollaan henkisessä kehityksessään...siihen ei auta toisen kritisointi silloin...kritiikki on aina destruktiivistä ja sormella osoittelua että sinä olet väärässä ja minä olen oikeassa
Jätä pois toisten kritisointi...ajattele asiaa...kestätkö sen...miksi toisen sanat satuttaa sinua...etsi vastaus omasta itsestäsi...miksi regoitset negatiivisesti...ehkä joskus sen jälkeen kykenet olemaan regoitsemasta negatiivisesti toisen sanoihin :)

 

2019-08-07
Näytä että olet vastaan muslimivihaa

Näytä, että olet vastaan muslimivihaa.
Uskalla sanoa vastaan muslimeja vihaaville, 
ystävällisyys maan perii, 
universaalinen rakkaus tavoitteena täytyy olla.
Osoita ja näytä muille ja itsellesi, että olet "hyvä" ihminen. Hyvä ihminen sietää muitakin kuin vain omiaan. 
Syvä ennakkoluuloisuus kukoistaa joidenkin sydämissä ja lopulta se ennakkoluuloisuus voi muuttua rasismiksi palavin vihaisin liekein.
Onnea matkaan suvaitsevaisempaan ja ystävällisempään elämään.


2019-08-07
Rakkaus voittaa

Rakkaus voittaa...kritiikki aiheuttaa lisää kritiikkiä...mutta rakkaus toista kohtaan aiheuttaa ainakin sen että toinen osapuoli huomaa että on muitakin vaihtoehtoja kuin että ainoastaan kritisoi vastapuolta...jos ei tykkää miten joku sinulle puhuu, ota se vastaan rakastavaisesti ja osoita omilla sanoillasi rakkautta toista kohtaan...
Sillä kukaan ei ole seppä syntyessään...kaikki kehitymme koko ajan omassa tahdissamme...jos esim. sinä ajattelet että näin tai näin voi sinulle puhua ja annat kritiikkiä sellaisesta puheesta mistä et itse pidä, toisin sanoen haluat että kaikki olisi juuri sinunlaisia, samalla kehitystasolla kuin sinä...et siis anna muitten kehittyä omassa tahdissaan, vaadit heitä kehittymään sinun tahdissasi ja sinun pillisi mukaan.
Tuollaisissa tilanteissa useimmiten se joka sa kritiikkiä, antaa takaisin kritiikkiä tietenkin...sillä hän menee omassa tasossaan ja kehityksessää...hään ei välitä kritiikistäsi muuta kuin että pahastuu, loukkaantuu ja tai antaa sinulle takaisin kritiikkiä ja näin ollen sopu on poissa ja tillalle on tullut kärjistynyt ja hapan rilanne.
Elämässä kun ei kaikki mne oman pillin mukaan...on opittava suvaitsemaan muitakin kuin vain itseään...ja toisekseen, vahva hyvin voipa ihminen kestää sen millä tavalla joku puhuu sinulle...nehän on sanoja vain...sanat voi toki olla purevia...Mutta se olet sinä ja ainoastaan vain sinä, millä tavalla sinä reagoitset toisen puheeseen...
Voi olla reagoitsematta negatiivisesti...näyttää että on aikuinen ja hyvä itsetunto, kun osaa välttää negartiivistä reagoimista kaikkeen, jopa toisen puheisiin.
Viisas kestää aika paljon...viisas ei anna toisille valtaa aiheuttaa negatiivisuutta mielessä ja ajatuksissasi...sinä, ainoastaan sinä päätät miten käyttäydyt ja sinä päätät että et välitä kaikesta mitä sinulle sanotaan....kuuntelet mutta et reagoitse negatiivisesti, silloin olet kehittynyt pitkälle-
On myös muistettava että maailma on täyteen ihmisiä ja jokainen on omalla tasollaan kehityksessään, omalla tasollaan henkisessä kehityksessään...siihen ei auta toisen kritisointi silloin...kritiikki on aina destruktiivistä ja sormella osoittelua että sinä olet väärässä ja minä olen oikeassa
Jätä pois toisten kritisointi...ajattele asiaa...kestätkö sen...miksi toisen sanat satuttaa sinua...etsi vastaus omasta itsestäsi...miksi regoitset negatiivisesti...ehkä joskus sen jälkeen kykenet olemaan regoitsemasta negatiivisesti toisen sanoihin :)


2014-12-07
Planeettamme asukkaat

Ihmisten pitäisi oppia antamaan maapallomme kaikkien asukkaiten saada osuutensa pallomme rikkauksista...jakaa rikkaudet...asua sovussa kaikkien kanssa...oppia rakastamaan lähimmäisiään ympäri maailmaa.


2014-12-07
Yhteinen planeettamme

Maapallo on kaikkien ihmisten yhteinen asuinpaikka...Maapallo on kaikkien ihmisten...Planeettamme on kaikkien ihmisten...kaikkien ihmisten iki-oma maapallo...Rajoja ei ole...maailma on kaikkien...rajat istuu vain ihmisten aivoissa...Rajat on näkymättömiä ihmis-silmille...niitä näkymättömiä rajoja vahtivat...Vahtivat ettei vain ulko-eurooppalaisia...ulko-europpalaisia pääsisi livahtamaan...livahtamaan sisälle Eurooppaan...Järjettömiä ihmisiä...vahtivat ja vainuavat...eivät ymmärrä että maapallo on kaikkien...maapallo on kaikkien kansojen koti...Planeettamme on kaikkien ihmisten koti...kaikkien kansojen asuin-sija...iki-oma koti...Kyllä sopu ja suvaitsevaisuus tilaa antaa kaikille...Pitäisi ainakin antaa...jos omaa lähimmäisenrakkauden...


2016-10-30
Luonne ja maine (1)

Eiköhän se taida olla vähän jokaisen ongelma tuo, että se ei aina onnistu tuo rehellisyys itseään kohtaan...Jos aina olisimme täysin rehellisiä itsellemme, silloinhan meidän ihmisten olisi jo sukupolvia sitten ollut opittava parantamaan luonnettamme...Kyllä varmasti tiedämmen paljon asioita omasta luonteestamme, mutta yritämme ehkä salata niitä muilta, vaikkakin se harvemmin onnistuu pitemmän päälle...Ja on monia jotka ei koskaan myönnä sitä, että heidän luonteessaan olisi parantamisen varaa hieman.
Maine voi mennä vaikka ei olisi mitään pahaa tehnyt tai sanononut...Aina on olemassa ilkeämielisiä jotka puhuu phaa muista ja levittävät ilkeämielisiä juttuja muista...Tuollaisissa tapauksissa ei edes ole mitään mikä auttaisi saamaan maineensa takaisin.
Jos itse tietää, että ei ole pahaa tehnyt tai sanonut, niin ei se maineen menetys ole omaa syytä silloin. 
Ihmisen ei auta muuta kuin yrittää vain elää hyvää elämää ja yrittää muistaa kohdella lähimmäisiään rakastavaisesti. Aina ei pysty, sen tiedän omasta kokemuksista 
Minun mielestäni on paljon luonteessaan parantamisen varaa, kohdella muita hyvin, yrittää ainakin voi.
Ihminen ei ole vuosisatojen mennessä paljoakaan kehittynyt psyykkisesti tai henkisesti...sen näkee kun katselee maailmaa ja lukee uutisia...Minun mielestäni maailmalla vallitsee edelleenkin barbaarinen olotila...Kaikki materiella on kohonnut...mutta ihmisen sisäinen olotila on sama...meille ei anneta koulutusta siitä...sen katsotaan kai olevan turhaa...raha näkyy merkitsevän kaikkein eniten, raha ja materia.


2016-10-30
Luonne ja maine (2)

Maine on vain sitä mitä muut ajattelee siitä toisesta ja loppujen lopuksi sillä maineella ei ole mitään merkitystä...sillä ei pitäisi ajatella sitä mitä muut sanoo itsestä...sehän on vain niitten mielipide, mitä he tykkää.
On aina kuitenkin parasta tutkia omaa itseään ja yrittää olla rehellinen itselleen, niin silloin aina löytyy jotain luonteestaan mitä voi alkaa parantamaan.
Kun toiset kritisoi, sen voi ottaa niin kuin pienenä neuvona...silloin ei pahastu ja ei suutu kovin helposti ja on silloin mahdollisuus tehdä muutoksia itseensä...Mutta jos suuttuu kun saa kritiikkiä, silloin on aika vaikeat olot, eikä ymmärrä mitä on tapahtunut ja riita on ilmi-elävä sitten ehkä...Vika on silloin itsessä kun ei osaa ottaa sitä kritiikkiä vastaan...Ei se helppoa ole ottaa kritiikkiä vastaan kenellekkään jos sikseen tulee...mutta yritettävä on jotta toimeen tulee...sosiaalinen elämä kärsii paljon jos ei siedä yhtään kritiikkiä.
En ole kritiikin kannalla...Mutta maailmassa on niin paljon kritiikkiä...kukaan ei välty kritiikiltä...siksi oman itsensä takia se olisi hyvöä jos opettelee kestämään kritiikkiä.
Luonne taas puolestaan on se millainen ihminen on, miten käyttäytyy ja miten toimii ja niin edelleen.

Kaikkeen ei tarvitse reagoida...anna kritiikin mennä ohitse jos tunnet että se on aiheeton...sillä useasti kritiikin antaja itse voi huonosti ja haluaa vain osoittaa sormella muita saadakseen ehkä paremman olon itselleen ajatelle että minä ainakin olen parempi kuin sinä.


2016-03-13
Hiljaisus voi tarkoittaa montaa eri asiaa

Hiljaisuus ei aina tarvitse tarkoittaa, että on samaa mieltä...Hiljaisuus voi myös tarkoittaa, että ohittaa extreemit kirjoitukset, etenkin jos on kokemusta, sillä tietää ehkä, että extreemien kanssa ei kannata keskustella, sillä se ei johda muuhun kuin vain riitaan ja huonoon oloon...mutta normaalien ihmisten parissa olisi uskallettava sanoa mielipiteensä...yleensä hiljaisuus normaalien parissa katsotaan heikkoudeksi kun ei uskalla sanaoa vastaan tai ei uskalla ilmaista omaa mielipidettään...toiset taas pitää hiljaisuutta hyvänä asiana, karttavat riitelyä :) ..eiköhän se ole ikävää aralle hiljaiselle joka ei uskalla sanoa mielipiteitään...he jotka yrittää olla kaikkien ystäviä eivät koskaan uskalla sanoa mielipiteitää ja heihin ei voi luottaa, ajatelkaa tätä :) ..asiat nähdään monella eri tapaa.


2017-07-04
Riitaa haastavat ja he jotka ei halua riidellä

Miksi usein eräät syyttää jatkuvasti muita jostakin, jos ei mistään muusta niin väittävät, että "et ole henkinen", "hengellinen" tippaakkaan...pitäisikö aina olla niitten peppeuja nuolemassa jotka kritisoi muita ja näkevät aina pahaa muissa ihmisissä, etenkin sellaisissa ihmissä joista he ei pidä...tai eivät voi sulattaa, että joku haluaa olla positiivinen ja ei halua ottaa osaa riitelyyn sen suuremmin...onko kysymys ehkä riidanhaluisesta ihmisestä...parempi se on hiljetä ja poistua hetkeksi kuin alkaa riidellä olemattomista asioista...no jaahas, riidan haluiset ja he jotka tykkää kritisoida muita, tietenkin he saa jatkaa tyylillään...viisas kuitenkin kääntää heille selkänsä hetkeksi...riitelijät kutsuu sitä että se poistuja ei halua tunnustaa omia vikojaan ja osaansa riitelyyn...viisaammat tajuaa, että riiteleminen sanojen halkaisuista on turhaa...turhaa myös syyttää toisin ajattelijoita...kun riitelijä suuttuu, hän odottaa, että se joka poistuu, alkaisi riidellä hänen kanssaan...mutta kuin viisas hiljenee ja poistuu, suuttuu riitelijä entistä enemmän...valitettavasti...vielä vuosien kululuttua riitelijä ottaa esille tuollaisia tapahtumia ja voivottelee sitä kun ne poistujat ei jatkaneet riitelyä hänen kanssaan...se on jokaisen oikeus joko riidellä tai hiljentyä ja poistua...poistujat harvemmin alkavat puolustamaan itseään, mutta eivät myöskään syytä itseään tai muita, kritisoivat siis erittäin havoin...se olisi hyväksyttävä...ei kaikki voi olla riidanhaluisia...ihmisissä on paljon sellaisia jotka yrittää karttaa turhaa riitelyä.
ja niin edelleen......
Tässä ajatuksiani riitaa hastavista ja heistä jotka hiljenee ha piistuvat paikalta.

 

2017-07-04
Niin sanottu islamofobia

Pelko lisää vihaa, 
viha lisää katkeruutta, 
tiedonpuute kukoistaa, 
tiedon tilla luulottelu ja pelko, 
Etsi tietoa, faktaa, 
älä sorru vihaan.

Islamofobian tunnusmerkkejä
”Islamofobikko ja ylpeä siitä”.
Monikultturistisen ja monietnistä Britanniaa ajavan[13] Runnymede Trust -ajatushautomon mukaan islamofobian tunnusmerkeiksi voidaan luokitella muun muassa seuraavat piirteet:[14]
1) Islamia pidetään yhtenäisenä ilmiönä, joka on muuttumaton, taantumuksellinen ja paikalleen pysähtynyt.
2) Islamia pidetään erillisenä ja ”toisena”. Islamin arvot eivät ole samanlaisia kuin muiden kulttuurien ja uskontojen, se ei omaksu vaikutteita niistä eikä anna vaikutteita niille.
3) Islamilaista kulttuuria pidetään omaan kulttuuriin verrattuna huonompana tai alempiarvoisena. Islam nähdään raakana, järjettömänä, alkukantaisena ja sukupuolisyrjintää harjoittavana.
4) Islamia pidetään väkivaltaisena, hyökkäävänä, sotaisana, terrorismia tukevana ja valloituksenhaluisena, maailmanvaltaan pyrkivänä uskontona.
5) Islamia pidetään poliittisena aatteena, jota käytetään poliittisiin ja sotilaallisiin tarkoituksiin.
6) Koetaan, että islam ei hyväksy arvostelua eikä huumoria, vaan vastaa väkivaltaisesti kaikkeen muualta tulevaan arvosteluun.
7) Vihamielisyyttä islamia kohtaan käytetään oikeutuksena muslimeihin ja islamilaisiin maihin kohdistuvaan syrjintään ja kaiken islamilaisen torjuntaan.
8) Islaminvastaista vihamielisyyttä pidetään luonnollisena ja normaalina asiantilana.

Wikipedia


2017-07-05
--- Etnisitet

Pahuus ei asu etnisyydessä...rikollisuus ei asu etnisyydessä...rikollisuus ei asu pakolaisissa...rikollisia on kaikissa kansoissa...muistakaa tämä...älkää kollektiivisesti tuomitko etnisiä ryhmiä...yleisesti sanottuna, erilaisuus on rikkautta...kaikki maailman eri kansat on maapallomme rikkautta...älkäämme syrjikö toinen toisiamme.


2017-07-05
Muuttuva yhteiskunta

Yhteiskunta on muuttunut valtavasti niiltä ajoilta kun minä olin nuori...silloin Suomessa ei juuri ulkolaisia näkynyt missään päin...Ruotsissa sen sijaa siihen aikaan oli jo hyvin paljon ulkolaisia ympäri maailmaa...siihen tottui silmänräpäyksessä...kun se on niin, on se hyväksyttä, sillä muussa tapauksessa ei voi hyvin jos valittaa, voi huonosti silloin...kaikki muuttuu ajan mukana, myös yhteiskunta...jokin on muuttunut paremmaksi, kun taas jokin muu on muuttunut huonommaksi...siitä huolimatta elämä jatkuu ja tuntuu hyvältä...itsestä riippuu paljon se, miten voi henkisesti, psyykkisesti...mitä suvaitsevaisempi ihminen on muita kohtaan, sitä paremmin ihminen voi...kaikkea ei tietenkään voi sietää, vihaa ei pidä sietää...on aina taisteltava verbaalisti vihaa vastaan...vihaiset ihmiset jotka vihaa muita ihmisryhmiä, voivat huonosti...jokaisen tulee yrittää voida hyvin ja kaikkein tärkeintä on rakastaa itseän, jolloin rakkaudentunne muita kohtaan myös kasvaa...


2017-07-05
Andlig, henkinen, hengellinen

Suomen puolella usein näkyy pientä kiistelyjä sanoista, henkinen ja hengellinen...Ruotsissa jo nuoruudesta lähtien asuneelle on vaikea ymmärtää eroja noitten kahden sanan välillä.
Ruotsissa kun tietääkseni käytetään vain sanaa, andlig ja se tarkoittanee sekä uskonnollista andlighet samoin kuin muunkinlaista andlighet....itse olen alkanut käyttää sanaa, spiritual tai spirituell...
Eikös andlighet tarkoittane jotain uskonnollista ja sielullista jossa on muutakin kuin vain uskontoa, esim. news agelaiset on andliga, he ei ole kiinni uskonnoissa ainoastaan, he liikkuu uskontojen yläpuolella enemmänkin...yliluonnollisen puolella rohkeammin mitä uskovaiset...Suomen kielessä näkyy todellakin olevan jonkinlainen erilaisuus noitten sanojen välillä, mutta eipä sellaisesta kai kiistellä tarvitse...kun se, henkinen, hengellinen, andlig, spirituell, spiritual, kuitenkin syvemmin katsottuna tarkoittanee melkein samaa asiaa, vaikkakin asia on tietenkin yksilöllinen, individuell...sillä tasolla missä ihminen juuri nyt sattuu olemaan...jokainen ymmärtää tasonsa mukaisesti.

 

2019-09-11
Maailmankansalainen vs nationalaisti

Monet tuntee alemmuskompleksia omasta kehitystasostaan...jos joku sanoo olevansa maailman kansalainen, niin alemmuskompleksia tunteva sanoo että miksi kehut itseäsi...maailmankansalaisten ei toki tarvitse alkaa valehdella ja saoa olevansa nationalistin tasolla jotta he jotka tuntee alemmuskompleksia ei suuttuisi...
Jotkut on maailmankansalaisia jo syntyessään ja useimmiten he saa suuria kolhuja siitä vanhemmiltaan ja ympäristöltään...useimmiten, mutta ei aina, sillä onhan niitä sellaisiakin vanhempia jotka antaa lastensa kehittyä rauhassa ja eivät syötä omaa kehitystasoaan lapsilleen.

 

Alhainen henkinen kehitys

Miksi maailman kansat, ihmiset, ei ole menneet yhteen ja luoneet yhtä ainoata valtiota planeetellemme?
Miksi lapsille ei opeteta koulussa henkisyytensä ja psyykkensä kohottamista? 
Miksi ihmiset ei halua olla maailmankansalaisia?
Johtuuko egoismista?

 

Mikä on kehitystasosi

Miksi eräät on jo syntyessään maailmankansdalaisia?
Miksi eräät toiset on egoistisia nationalisteja? 
Ja miksi loput on "ei mitään", menevät tuulen mukana.
Minun vastaus on että jokainen elää omalla kehitystasollaan.


 

2017-07-05
--- Syrjintä

Toisten ihmisryhmien syrjijät olisi kitkettävä pois yhteiskunnasta, ohjaamalla heitä tulemaan ihmisystävällisiksi...Homot ei sano pahaa muista ryhmistä...eivätkä syrji muita...Syrjintä on äärettömän alaarvoinen toimenpide joka näyttää syrjijän rappeutuneen sieluntilan...Toisia syrjivä on paljon huonompi mitä esim. homo on...Syrjijä ei halua antaa samoja ihmisarvoja kaikille ihmisille...Syrjijät tullaan joskus aikoinaan tulevaisuudessa kitkemään pois yhteiskunnasta...Miten? ..Kasvattamalla lapsia koulussa lähimmäisiään rakastaviksi...Se joka tekee vanhemmista hyvät vanhemmat...ei ole sukupuolesta...homoudesta tai heteroudesta kiinni...Hyvät vanhemmat kasvattaa lapsistaan hyviä ja lähimmäisiään rakastavaisia ihmisiä...Syrjijä ei ole hyvä vanhempi...syrjijä opettaa lapsiaan syrjimään muita...Se on huono ominaisuus syrjivissä vanhemmissa.
Syrjittyjä on paljon, homot, muslimit, vammaiset, jotenkin muulla tavalla erilaiset...ja niin edelleen.


 

2017-07-05
--- Paljastava tai peittävä vaatetus

Miksi paljastaminen on länsimaissa niin suosittua eikä häveliäisyydellä ja itsensä peittämisellä ole mitään arvoa?"
Länsimaissa naiset haluaa pois miehen vaikutuksesta ja ovat taistelleet jopa tuon puolialastomuuden puolesta...Länsimaalainen nainen haluaa näyttää sulojaan sekä miehille ja naisille, mitä paljastavampaa sen parempaa...Nainen "kuvittelee" noin olevansa vapaa ja samanarvoinen miehen rinnalla...Nainen haluaa olla kaunis ja muita kauniimpi tai ainakin yhtä kaunis kuin muutkin, siksi koreilu ja meikkaus ja puolialastomuus herättää huomiota ja nainen saa ihailevia katseita kiimaisilta miehiltä ja kateellisia katseita muilta naisilta...
Kuitenkin se on niin, että useimmiten se on miehet jotka esim. tekee muotivaatteita naisille...mies suunnittelee ne paljastavat vaatteet naiselle sillä silmällä millä hän ajattelee muitten miesten katsovan naisia...Onkos tuo vapautta naiselle????
**Mitä tulee uskovaisen musliminaisen peittäviin vaatteisiin, hekin sanoo olevansa vapaita...He välttyy kiimaisten miesten katseilta kun eivät näyttele itseään miehille... Saavat vapaasti kuljeskella kaduilla, miehet ei tuijota heitä.
Tai onko se niin että nuo naiset kuvittelee miehistä paljon pahaa koko ajan?
**Muslimimaissa puolialastomuus on häpeällistä.
**Miksi näin on länsimaissa, että puolialastomuus on ihailtua ja peittävä vaatetus halveksittua? ..Puolialastomuuteen on totuttu ja naiset puolustaa omaa vapauttaan pukeutua puolialastomasti, mitä enemmän näytetään, sitä tyytyväisempi on nainen ja nainen tykkää kun miehet himoitsee hänen puolialastonta olemustaan...
Miksi länsimaalaiset tuomitsee peittävän pukeutumisen? ..No sehän johtuu Islamista, moni tuntee pelkoa Islamia kohtaan, vaikka monikaan ei paljoakaan Islamista tiedä... Moni länsimaalainen ajattelee, että kaikki musliminaiset on pakotettuja peittävään vaatetukseen, että naisilla ei ole vapautta pukeutua toisin...
Kun länsimaalainen nainen pukeutuu peittävästi, esim. nunna, ei kukaan halveksi nunnaa...Mutta musliminaisia monet länsimaalaiset halveksii. Se johtuu pelosta ja tietämättömyydestä...
Häveliäisyys ei enää kuuluu paljoakaan länsimaalaiseen tyyliin...
**Poikkeuksiahan tietenkin aina on...Joten yleistän, mutta viisas tietää, että en tarkoita kaikkia länsimaalaisia...
**Esim. ennen vanhaan Suomessa naiset häpesi jos he sai aviottoman lapsen... Naiset häpesi myös jos heidät raiskattiin ja eivät tehneet ilmoitusta...
Häveliäisyyttä oli ennen vanhaan Suomessakin...
**Muistui mieleeni eräs juttu...Eräs Queen-artisti Ruotsissa, mies, esiintyi, hän pukeutui aina naiseksi hyvin paljastavasti...hän sai ihailevia katseita miehiltä, myös heteromiehiltä... Monet heteronmiehet halusi sen miehen/naisen vaikka tiesivät hänen olevan mies...nämä heteromiehet siis rakasteli tuon miehen kanssa...Nyt mies on jo iäkkäämpi...hän on kirjoittanut muistelmiaan...monet odotti ja vapisi...mutta mies ei paljastanut heterorakastajiaan...niitä olisi ollut paljon sellaisia kuuluisuuksia jotka on aviossa ja on lapsia...Artisti ei halunnut pilata heidän elämää.
Nuo miehet siis häpeää tätä jälkeenpäin...silti he halusi sen naisen/miehen, sillä hän oli kaunis ja paljastavat vaatteet...He himoitsi tuota miestä/naista ja samalla häpesivät...
**Tuo on esimerkki mitä paljastavat vaatteet teettää, häveliäisyys unohtuu hetkeksi... estot häipyy...ja tietenkin oli alkholilla myös vaikutuksensa...vasta jälkeenpäin häveliäisyys palaa takaisin...Mutta tapahtunut on tapahtunut ja sitä ei saa tapahtumattomaksi. 

Se taitaa olla se välimuoto paljastavan ja peittävän väliltä, joka on ehkä kaikkein neutraalisin vaatetus, ei näytä liian paljon ja ei peitä liian paljon. Ja eiköhän enemmistö pukeudu juuri noin, peittävän ja palstavan väliltä.
Se on vaan niin että peittävä ja paljastava vaatetus herättää huomiota monissa ja jotkut ei voi sietää muitten vaatteita, etenkin jos on paljastavasta tai peittävästä vaatetuksesta kysymys.

Mutta eiköhän se loppujen lopuksi ole jokaisen oma asia miten pukeutuu kunhan ei alasti ole :)
Tietenkin sellaiset ihmiset jotka pukeutuu toisista eroavasti eivät välitä muitten mutinasta, ovat kai kasvattaneet hyvän itsetunnon itselleen.

 

2017-07-05
---  Sardiinipurkin kulttuuri
.

Elämä on kuin sardiinipurkki — kaikki me etsimme purkinavaajaa.
- (Alan Bennett)   
 

Monokulttuuri on monikulttuurin vastakohta...Sardiinit on samanlaisia...samankulttuuriset, esim. ruotsalaiset, omaavat oman kulttuurinsa monet heistä, sillä on ruotsalainen kulttuuri olemassa vaikka eräät innokkaasti kieltävätkin ruotsalaisen kulttuurin olemassa olon.
Kulttuuri on se miten kansa elää, tavat, kieli, mitä on saatu aikaan, ruoka, musiikki, rakennukset, taide, kirjallisuus, ja niin edelleen...Toisin sanoen, kulttuuria on se miten yhteiskunta toimii sillä hetkellä ja sitä kutsutaan sen maan kulttuuriksi.
Elämä kuin sardiinipurkissa on...Jokainen etsii omaa paikkaansa planeetallamme, omaa elämää...Purkinavaajia olemme itse...Avaamme maailmaa itsellemme sen mukaan mitä kykenemme...Vapaat, empaattiset avaamme purkin täysin auki, nautimme vapaudesta...
Eräät viihtyy yksinään omine mielipiteineen sardiinipurkissa, raottavat purkkia vain hyvin vähän, pelästyvät, sulkevat purkin äkkiä, eivät haluaisi laskea muita lähelleen sinne omaan sardiinipurkkiinsa, vieraat pysyköön omissa purkeissaan sanoo arat sardiinit....
Sardiinipurkki kuin valtio on...Sardiinipurkit maapallomme kaikki valtiot on...Sardiini olet sinä ja sinä… sardiinejä olemme kaikki, sardiinejakin monen kokoista ja näköistä on...Planeettamme olisi monikulttuurinen, jos planeettamme olisi yksi ja ainoa valtio...Silloin ihmiset muuttaa saa minne haluavat.
Kun purkinavaaja löydetty on, silloin purkin sardiinit pakenee/matkustaa muualle onneaan kokeilemaan, etsimään rauahallisempaa oloa itselleen.monikulttuuri siitä syntyy...silloin on kaikkien yritettävä sopeutua tilanteeseen.
Ei ole oikeudenmukaista vaatia vain maahanmuuttajia sopeutumaan...Maahanmuuttaja ei voi kunnolla sopeutua jos vanhat kansalaiset katsoo kieroon ja sortavat, syrjivät teoin ja sanoin maahanmuuttajaa...Vanhojen kansalaisten on myös sopeuduttava uuteen tilanteeseen...Jos eivät sopeudu, hankaluuksia tulee olemaan.
Sardiinit on kuin ihmiset, kaikki samanlaisia, vain pienine erilaisuuksineen jotka johtuu mistä he tulee ja millaiset olosuhteet on ollut...Avatkaamme siis sardiinipurkkimme ja avautukaamme koko maailmalle, koko maailman ihmisille...tuntekaamme samankaltaisuutta ja lähimmäisenrakkautta kaikkia kohtaan.

 

2017-07-05
--- Vapaus kaikille

Jos haluaa olla vapaa, haluaa vapaiksi myös muut.
- (Simone de Beauvoir)

Miksi vaatia muita olemaan kuin sinä tai kuin oman maalaisesi? ..Miksi et salli kaikkien olla vapaita?
Jos olet itse vapaa, anna myös muitten elää vapaasti...Maahanmuuttajan ei tarvitse olla kuin sinä...Jokaisella on oma identiteetti, minulla, sinulla, maahanmuuttajilla, kaikilla.
Miksi haluat muitten olla kaltaisiasi? ..Oletko mieleltäsi ja ajatuksiltasi olevinasi se kaikkein parhain ihminen, jota maahanmuuttajien tulee matkia?
Maahanmuuttajan ei tarvitse alkaa matkia sinua.
Antakaamme siis kaikkien olla vapaita uskomaan miten itse haluavat, niin kauan kuin ei ketään muuta vahingoita uskollaan tai mielipiteellään.
Maailma on moninainen, ei kaikkien tarvitse ajatella ja uskoa kaikestaa samalla tapaa sinun kanssasi...Et ole maailman napa
Millainen maailma olisikaan jos kaikki olisi esim. narisevia ja muista valittelevia....

 

2017-07-05
Kiusaaja etsii nautintoa

Miksi kiusaajat etsii itselleen nautintoa esim. foorumeilta? ..Onko heillä heikko seksielämä, tai ovatko yksinäisiä ja sen takia etsivät ihmissuhteisiinsa nautintoa kiusaamalla muita? ..Jostain heillä täytyy olla puute kun hyvin himokkaasti etsivät nautintoa itselleen kiusaamalla muita...He tyytyy siis "sekunda" nautintoon verkossa.
He jotka joutuu eniten kiusaaajien uhreiksi on, uskovaiset ja maahanmuuttajat ja maahanmuuttajia puolustavat, ainakin näin on tällä IL-foorumilla.
Emme saa unohtaa myöskään sellaista seikkaa että usein lopulta kiusatuilta palaa päreet ja he antaa samalla mitalla ulos kiusaajilleen jonkin aikaa...Mutta lopulta kiusattu ymmärtää että ei kannata alentua kiusaajien tasolle.
Onko kokemuksia kiusaajista, siis henkilöihin, nikkeihin menevistä kiusaajista?

 

B -----------------------------------------------

 

 

Köyhät valtiotottaa kaikkein eniten vastaan pakolaisia

Köyhät valtiot, kuten esim. Kenya ja Pakistan, ottaa kaikkein eniten vastaan pakolaisia

Köyhät valtiot ottaa vastaan noin 80 prosenttia maailman pakolaisista. Köyhät valtiot ottaa vastaan pakolaisia vaikka ei ole edes varoja omiin kansalaisiinkaan.
Kaikesta huolimatta rikkaat euroopan maat napisee ja uhkailee sulkea rajojaan. Se mitä Eurooppa ottaa vastaan pakolaisia on vain pienen pieni määrä. Köyhät valtiot ottaa vastaan vaikka heillä ei ole millä pitäisivät huolta edes omasta väestöstäkään.

Miksi on näin? Miksi köyhä ihminen ymmärtää auttaa toista köyhää ihmistä? Johtuu siitä että köyhä tietää millaista on olla köyhä, siksi mielellään avustavat muita köyhiä ja hädässä olijoita.

Rikkaamat valtiot ja rikkaammat ihmiset, kaikki heistä ei omaa empatiaa. Eivät ymmärrä millaista on olla pakolainen ja köyhä. Ei ihme että monelta puuttuu empatia, koska valtiotkaan ei tajua alkaa avustamaan sen enempää pakolaisia paikan päällä. Pakolaiset on jätetty köyhien maitten huostaan. Monet pakolaisista jotka matkustavat esim. Eurooppaan, on varakkaampia, heillä on varaa matkustaa. Ne kaikkein köyhimmät, jäävät naapurimaihin pakolaisleireille kitumaan, valtioihin joilla ei ole varaa omaa väestökään avustamaan.

Rikkaat Euroopam maat sen sijaan murisevat ja uhkailevat sulkea rajojaan. Eivät halua auttaa hädässä olijoita, vaikka ekonoomisesti pystysivät auttamaan. Euroopassa ajatellaan vain etupäässä omaa itseään ja omaa valtiota. Harva välittää muitten maitten köyhistä pakolaisista. Rasistit karjuu huonoa oloaan ja laittavat pakolaiset syntipukiksi huonoon omaan vointiinsa. Foorumeilla näkyy aina joku rasisti kiljuvan huonoa oloaan, katseli sitten mitä foorumia tahansa. Rasisteilla on hätä, on kuin tuli polttaisi rasistin persuksia.

(En tarkoita sitä että Euroopan pitäisi ottaa vastaan kaikki maailman pakolaiset.) Pakolaisia voi avustaa esim. paikan päällä, siellä minne pakolaiset ensin pakenee, esim. naapurimaihin. Niille köyhille maille, esim. Pakistan, jotka ottavat vastaan paljon pakolaisia, voisi esim. rikkaat Euroopan maat ja USA, antaa rahallista avustusta, vaatteita ja ruokatarvikkeita. Automaattisesti pitäisi se olla niin että niille maille jotka jatkuvasti ottaa vastaan tuhansia ja tai miljoonia pakolaisia, olisi anettava jatkuvasti avustusta, jotta he voisi pitää huolta pakolaisista. Kun eihän niillä mailla ole edes varaa pitää huolta omistaankaan.

Vilka tar emot mest flyktingar? Svar: fattiga stater, så som Pakistan, Kenya...dom öppnar sina gränser för granländers flyktingar, fast dom har inte tillräkligt ens för sina egna medborgare.

-----------------------------------------


Rasisti häpeää rasismiaan

Taitaa olla niin että...rasisti häpeeä olla rasisti...ainakin hän häpeää kun häntä kutsutaan rasistiksi...Rasisti ei halua kuulla että hän on rasisti...Rasisti väittää kiven kovaa...että rasismi on ainostaan ja vain rotusortoa...Mutta nykyään ei enää puhuta roduista...puhutaan eri kansoista...Eri kansoihin kohdistuvat ilkeät puheet...valehtelut...sortaminen...syyttely...vihaaminen, ynnä muu, on rasismia... koska se rasismi kohdistuu melkein aina kansoihin jotka erovat kuulttuurinsa tai ihonvärinsä takia rasistin omasta kansasta...Ei ole rasismia jos haluaa esim. pienetää hieman pakolaisten tuloa...Mutta se on rasismia kun aletaan kritisoimaan pakolaisia...Miksi rasisti ei kehtaa tunnustaa olevansa rasisti...vaikka hän näyttää hyvin avoimesti rasisminsa muille? ..Rasisti pelkää...Hän pelkää itse tulla sorretuksi tai inhotuksi rasisminsa takia...Sen takia rasisti ei halua tulla kutsutuksi rasistiksi....Rasisti kuvittelee peittävänsä hyvin rasistisuutensa...mutta ei hän osaa sitä peittää...Jokakainen rasistin lause ja sanat tuo esille rasismin hänessä.

Tietenkin on osattava olla varovainen sanan rasisti takia, sillä kaikki ei ole rasismia kuitenkaan.

------------------------------------------


Länsimainen yksinäisyys-kulttuuri

Länsimainen kulttuuri on nykyään yksinäisyyden kulttuuria...Se on totta...Moni on aivan omissa oloissaan...eivät sukuloi...eivätkä välitä ystävistä...Tietenkin se on jokaisen oma asia...Yksinäisyys on joskus ihanaa...Jos on paljon ihmisten kanssa tekemisissä...kaipaa joskus yksinäisyyttä...Yksinäisyyttä, hiljaisuutta on joskus miellyttävä etsiä, hakea, olla yksin jonkin aikaa, olla omine ajatuksineen, medioida, miettiä…yksinäisyydessä ei ole mitään vikaa jos on yksin vain silloin tällöin...pitää yksinäisyyttä vieraana...käy vain vierailulla yksinäisyydessä silloin kun tuntuu että yksinäisyys tekisi hyvää sielulle...psyykelle...
Hiljaisuus on rauhoittavaa jos osaa nauttia hetken hljaisuudesta...Yksinäisyyden kulttuuri lännessä ei ole hyvä asia...Ottakaamme oppia esim. arabien kulttuurista...hyvin ovat sukurikkaita ja sukurakkaita ja pitävät huolen vanhuksistaan monetkin heistä...Ottakaamme oppia muista kulttuureista...ottakaamme osia muista kulttuureista omaan kulttuuriimme...esim. tuon että pitäkäämme huolta vanhuksistamme...ja olkaamme sukurakkaita...

----------------------------------------------


Isis ei ole sama kuin uskonto Islam

Maailmassa on monia miljardeja muslimeja...vertaa isis-terroristien lukumäärään.
Isis lähtökohta, alku:
Isis sai alkunsa niistä irakilaisista taistelijoista jotka taistelivat USAata ja Irakin shioja vastaan...Jälkeenpäin on isis vetänyt puoleensa harhaanjohdettuja nuorukaisia...Tämän kun tietää, silloin tietää myös...että isis ei edusta uskontoa Islam...Melkein kaikki maailman muslimijärjestöt on tuominneet isisjärjestön...kukaan heistä ei ole isisin puolella...Joten miten voi kukaan olla niin yksinkertainen...että sanoo isisterroristien edustavan uskontoa Islam? ..Tuollainen ajattelu on yhtä alhaista kuin isis terroristien ajattelutapa...On vaikea ymmärtää...että eräät länsimaiset menee lankaan ja alkavat uskoa isisterroristeja...Se on tyhmyyden merkki...Vaikka pelosta vapisittekin...on se silti tyhmää alkaa uskoa terroristeja.
Isis ei edusta uskontoa Islam...Jos isis edustaisi uskontoa Islam...silloinhan kaikkialla maailmassa jokaisessa muslimivaltiossa olisi hallitsijat ja kansalaiset jotka edustaa isis-terroristeja...lähettäisivät sotilaitaan sotimaan isissin riveihin... Mutta näin ei ole nyt eikä ole ollut aikaisemminkaan...Päin vastoin, suurin osa maailman muslimeista ja muslimivaltioista vastustaa isis...
Kun väittää isisin olevan sama kuin uskonto Islam...ei voi todeta muuta kuin, että yleissivistys...tieto, on hyvin alhaista...mutta noin ajatteleva ei ole ainoa...heitä on monta...joilla on heikko tieto uskonnosta Islam...Eivät ota kantaa koko maailman muslimeihin ja heidän uskoonsa...He näkevät lehdeissä juttuja terroristien karmeista teoista...Sana Islam on terroristit laittaneet terroristijärjestönsä nimeksi...Se on tehnyt vaikutuksen heihin...Ajattelevat nyt...että isis on Islam...
Vaikka isis huutaa Allahia tehdessään pahoja tekoja...ei silti kaikki jotka huutavat Herraa...Allahia...jahvea...nimeä...edusta uskontoja...He edustaa poliittista ideologiaansa...jota he vievät eteenpäin yrittämällä sekoittaa uskonto Islam mukaan terrorismiinsa...Vähätietoiset uskonnosta Islam...kääntyy hyvin herkästi terroristien mielipiteisiin ja luulottelevat isisn edustavan uskontoa Islam.
Kysymys, onko uskonnossa Islam toisenlainenkin haara? 
Toisenlainenkin haara? ..Tarkoittavat onko uskonnossa Islam toisiakin haaroja isisin lisäksi.
Uskonnossa Islam ei ole haaraa jonka nimi on isis.
Sen sijaan uskonto Islam sisältää esim. haarat, sunni ja shia ja siihen päälle muutama pieni haarautuma, esim. sufismi.

----------------------------------------------------------------------


Syrjintä on yksi yhteiskunnan mätäpaiseista

Toisten ihmisryhmien syrjijät olisi kitkettävä pois yhteiskunnasta...Homot ei sano pahaa muista ryhmistä...eivätkä syrji muita...Syrjintä on äärettömän alaarvoinen toimenpide joka näyttää syrjijän rappautuneen sielutilan...Toisia syrjivä on paljon huonompi mitä esim. homo on...Syrjijä ei halua antaa samoja ihmisarvoja kaikille ihmisille. Syrjijät tullaan joskus aikoinaan tulevaisuudessa kitkemään pois yhteiskunnasta...Miten? ..Kasvattamalla lapsia koulussa lähimmäisiään rakastaviksi...Se joka tekee vanhemmista hyvät vanhemmat...ei ole sukupuolesta...homoudesta tai heteroudesta kysymys...Hyvät vanhemmat kasvattaa lapsistaan hyviä ja lähimmäisiään rakastavaisia ihmisiä...Syrjijä ei ole hyvä vanhempi...syrjijä opettaa lapsiaan syrjimään muita...Se on huono ominaisuus syrjivissä vanhemmissa.

---------------------------------------------------------------


Juutalais- ja muslimi-viha

Rasismi, muukalaisvihamielisyys, 
pelko, suunnaton pelko, 
pelkäävät erilaisuutta, 
pelkäävät erilaisesti pukeutuvia, 
pelkäävät uskontoa Islam, 
pelkäävät muslimeja, 
pelkäävät juutalaisia, 
pelkäävät afrikkalaisia, 
halveksivat romaneja, 
halveksivat homoseksuaalisia, 
ja niin edelleen.

Ruotsissa on sekä antisemitismiä ja islamofobiaa. Malmössa ei tietenkään kaikki juutalaiset kärsi antisemitismistä. Vain he joilla on näkyvillä jokin juutalainen atribuutti ja sitten ne ortodoxi-miehet pitkine mustine kaapuineen, ison mustan ja korkean lierihatun kanssa ja parta ja letit korvien vieressä, etupäässä sellaisille huutelevat.
Sitten taas Södertäljessä puolestaan kukoistaa islamofobia ja suuri viha muslimeja kohtaan, väkivaltauinen viha, valitettavasti.
Ja kuka on syyllinen?
Malmössa eräät nuoret muslimipojat, jotka kiukuttelevat Israelin raakuuden takia. Ja myös eräät ruotsalaiset pojat.
Södertäljessä, kristityt syrianer/assyrier vihaa muslimeja. Södertälje on syrianer/assyrien kaupunki.
Ja toisekseen, rasismia, antisemitismia ja islamofobiaa on joka puolella.
Ruotsindemokraateissa, heidän politiikoissa, on muutama tosi islamofoobikko, avoimesti, kaksi heistä on puoli juutalaisia. he on julkkiksia Ruotsissa ja toimivat avoimesti vihaten muslimeja ja Islamia, ovat siis juutalaisia muutama heistä.
Ruotsissa on juutalaistaustaisia yli  20 000. Mutta vain noin 7 000 on rekisteröineet itsensä johonkin juutalaisseurakuntaan, ovat siis uskovaisia.
Muslitaustaisia on Ruotsissa noin 500 000. Mutta vain noin 120 000 on rekisteröityneet muslimiseurakuntiin, ovat siis uskovaisia.
Kaikkien ryhmien näkyminen riippuu siitä kuinka paljon heitä on. Ruotsissa ei ole koskaan ollut erityisen paljon juutalaisia.
Antal judar
Sverige registrerar inga personer utifrån etnicitet. Antalet judar i Sverige kan därför bara uppskattas. Vi tror att antalet idag uppgår till cirka 20 000 (enligt den judiska lagens definition) varav ca 7 000 är medlemmar i de judiska församlingarna i Sverige. 

Pew-foorumin mukaan, oli Ruotsissa vuonna 2011, 451 000 muslimitaustaista. Heistä oli 110 000 mukana muslimiseurakunnissa, siis ovat uskovaisia muslimeja.
För år 2010 beräknade det oberoende forskningsinstitutet PEW att ungefär 451 000 personer i Sverige, hade rötter i muslimska länder.
År 2011 var 110 000 personer betjänade av islamiska församlingar, enligt SST, nämnden för Statligt Stöd till Trossamfund. 

judar
muslimer

---------------------------------------------------------------


Kristinusko ja Vanhatestamentti

Alkukristittyjen olisi heti alussa ollut käännettävä selkänsä Vanhalle testamentille, eikä siteerata sitä, sillä Vanhatestamentti on juutalaisten pyhä kirja joka on tulkittu jo ajat sitten juutalaisten taholta Talmudissa...Kristityillä ei ole tulkintaa Vanhastatestamentistä, siksi heidän on vaikeaa kun eräitä jakeita otetaan esille Vanhastatestamentista...Juutalaisuus ja Kristinusko olisi pitänyt erottaa toisistaa hieman paremmin, mutta se kai vaikeaa on kun juutalaisilla ja kristityillä kummallakin sama kirja, Vanhatestamentti.
Mutta loppujen lopuksi, Vanhatestamentti kertoo vain sen ajan tapahtumista ja niitä tapahtumia ei ole määrätty tapahtuviksi samalla tavalla myös tänä päivänä...Kertomukset on kertomuksia niiltä ajoilta, sen ajan ihmisten elämästä...Mitään hyötyä ei ole alkaa jankuttaa niistä, mennyt on mennyttä...Ja sitä vastoin Raamantun tekstejä on muunneltu niin paljon ja myös tapahtunut käännösvirheitä, tahallisesti tai tahattomasti, joilloin tekstiä on vaikea ymmärtää, etenkin kun eräät tekstit on kopioitu sumerien teksteistä ja lyhennetty niin paljon että vaikea ymmärtää mistä on kysymys.
Minun mielestä Raamaattua on paljon vaikeampi ymmärtää mitä Koraania...Ei sen puoleen, en ole ylettömän paljon Raamattua tutkinut, aikoinani jonkin verran tutkin. 

------------------------------------------------------


Kristinusko ja Vanhatestamentti 2

Monet kristityt on sanonut että Vanhantestamentin lait on juutalaisten lakeja, ei kristittyjen?
Asiaa näkyy sekoittavan se että on vaikeaa minulle ja monelle muullekin näköjään pitää mielessä että Judaism ja Kristinusko on kaksi eri uskontoa...Mutta Kristinusko on kietoutunut myös juutalaisuuteen, lukevat Vanhaatestamenttiä, mutta eivät halua Vanhantestamentin lakeja, ottavat siis rusinat ja jättävät muun.
Ei sen puoleen, juutalaisuuskin on jättänyt pois vanhoja lakeja...Vain extreemit juutalaiset lukee Talmudia ja uskovat selityksiin, mutta etreemit juutalaiset kasvaa koko ajan hurjaa vauhtia Israelissa, joten ehkä joskus tulevaisuudessa he näyttävät kasvojaan maailmalla enemmän. 

---------------------------------------------------------------


Käyttäytyminen extreemien yhteydessä

Myös se, että ei aina verbaalisti, sanallisesti, tuomitse ja, että on hiljaa ja ei vastaa extreemeille heidän extremistisille kirjoituksilleen, jo se on tuomitsemista.,,Hiljaisuus näyttää mitä mieltä on aivan samalla tavalla kuin mitä kaikiin asioihin puuttuminen "tuomitsemisen" merkeissä.
On luonteesta kiinni, miten käyttäytyy ja miten suhtautuu asioihin...Sille emme paljoakaan voi mitään, jokainen meistä toimii luonteemme mukaisesti, sillä tasolla kuin juuri nyt satumme olemaan.

---------------------------------------------------------------


"Sardiinipurkin" kulttuuria"

Alla oleva kirjoitukseni on vanha ja ehkä jo tänne laitettu aikaisemmin...mutta laitan sen nyt tähän, hieman uuteen muotoon...sillä se on edelleenkin ajankohtainen asia.

Yksi maapallo, yksi ihmisjoukko, 
valtiot ja rajat ihmisten keksimiä, 
eri kansat ihmisten keksimiä nimityksiä, 
kaikki samaa kansaa olemme, ihmiskansaa, 
olemme kaikki maapallon asukkaita,
etsi sardiinipurkkisi avain, 
aukaise "sardiinipurkkisi", avarra katsettasi, 
ota maailma avosylin vastaan, 
tutustu, kokeile, katsele, intergoidu, 
rakasta lähimmäisiäsi, maapallon asukkaita.

Elämä on kuin sardiinipurkki — kaikki me etsimme purkinavaajaa.
- (Alan Bennett)   
 

Monokulttuuri on monikulttuurin vastakohta...Sardiinit on samanlaisia...samankulttuuriset, esim. ruotsalaiset, omaavat oman kulttuurinsa monet heistä, sillä on ruotsalainen kulttuuri olemassa vaikka eräät innokkaasti kieltävätkin ruotsalaisen kulttuurin olemassa olon.
Kulttuuri on se miten kansa elää, tavat, kieli, mitä on saatu aikaan, ruoka, musiikki, rakennukset, taide, kirjallisuus, ja niin edelleen...Toisin sanoen, kulttuuria on se miten yhteiskunta toimii sillä hetkellä ja sitä kutsutaan sen maan kulttuuriksi.
Elämä kuin sardiinipurkissa on...Jokainen etsii omaa paikkaansa planeetallamme, omaa elämää...Purkinavaajia olemme itse...Avaamme maailmaa itsellemme sen mukaan mitä kykenemme...Vapaat, empaattiset avaamme purkin täysin auki, nautimme vapaudesta...
Eräät viihtyy yksinään omine mielipiteineen sardiinipurkissa, raottavat purkkia vain hyvin vähän, pelästyvät, sulkevat purkin äkkiä, eivät haluaisi laskea muita lähelleen sinne omaan sardiinipurkkiinsa, vieraat pysyköön omissa purkeissaan sanoo arat sardiinit....
Sardiinipurkki kuin valtio on...Sardiinipurkit maapallomme kaikki valtiot on...Sardiini olet sinä ja sinä… sardiinejä olemme kaikki, sardiinejakin monen kokoista ja näköistä on...Planeettamme olisi monikulttuurinen, jos planeettamme olisi yksi ja ainoa valtio...Silloin ihmiset muuttaa saa minne haluavat.
Kun purkinavaaja löydetty on, silloin purkin sardiinit pakenee/matkustaa muualle onneaan kokeilemaan, etsimään rauahallisempaa oloa itselleen.monikulttuuri siitä syntyy...silloin on kaikkien yritettävä sopeutua tilanteeseen.
Ei ole oikeudenmukaista vaatia vain maahanmuuttajia sopeutumaan...Maahanmuuttaja ei voi kunnolla sopeutua jos vanhat kansalaiset katsoo kieroon ja sortavat, syrjivät teoin ja sanoin maahanmuuttajaa...Vanhojen kansalaisten on myös sopeuduttava uuteen tilanteeseen...Jos eivät sopeudu, hankaluuksia tulee olemaan.
Sardiinit on kuin ihmiset, kaikki samanlaisia, vain pienine erilaisuuksineen jotka johtuu mistä he tulee ja millaiset olosuhteet on ollut...Avatkaamme siis sardiinipurkkimme ja avautukaamme koko maailmalle, koko maailman ihmisille...tuntekaamme samankaltaisuutta ja lähimmäisenrakkautta kaikkia kohtaan.

--------------------------------------------------------------


Vapaus kaikille

Kaikki vapaita haluaa olla, 
vapaita elää elämäänsä, 
elä vapaasti ja voi hyvin, 
anna myös muitten elää vapaasti, 
vapaus kaikille, 
elä ja anna muitten elää.

Jos haluaa olla vapaa, haluaa vapaiksi myös muut.
- (Simone de Beauvoir)

Miksi vaatia muita olemaan kuin sinä tai kuin oman maalaisesi? ..Miksi et salli kaikkien olla vapaita?
Jos olet itse vapaa, anna myös muitten elää vapaasti...Maahanmuuttajan ei tarvitse olla kuin sinä...Jokaisella on oma identiteetti, minulla, sinulla, maahanmuuttajilla, kaikilla.
Miksi haluat muitten olla kaltaisiasi? ..Oletko mieleltäsi ja ajatuksiltasi olevinasi se kaikkein parhain ihminen, jota maahanmuuttajien tulee matkia?
Maahanmuuttajan ei tarvitse alkaa matkia sinua.
Antakaamme siis kaikkien olla vapaita uskomaan miten itse haluavat, niin kauan kuin ei ketään muuta vahingoita uskollaan tai mielipiteellään.
Maailma on moninainen, ei kaikkien tarvitse ajatella ja uskoa kaikestaa samalla tapaa sinun kanssasi...Et ole maailman napa
Millainen maailma olisikaan jos kaikki olisi esim. narisevia ja muista valittelevia....

--------------------------------------------------------------


Kiusaaja etsii nautintoa

Kiusaajalla köyhä elämä, 

kiusaaja uutta itselleen etsii, 
etsii nautintoa itselleen, 
hakee nautinnon itselleen muista, 
kiusaamalla muita ihmisiä, 
kiusaaja ei onnellinen ole, 
kiusaaja on katkera ja onneton ihminen.

Miksi kiusaajat etsii itselleen nautintoa esim. foorumeilta? ..Onko heillä heikko seksielämä, tai ovatko yksinäisiä ja sen takia etsivät ihmissuhteisiinsa nautintoa kiusaamalla muita? ..Jostain heillä täytyy olla puute kun hyvin himokkaasti etsivät nautintoa itselleen kiusaamalla muita...He tyytyy siis "sekunda" nautintoon verkossa.
He jotka joutuu eniten kiusaaajien uhreiksi on, uskovaiset ja maahanmuuttajat ja maahanmuuttajia puolustavat...
Emme saa unohtaa myöskään sellaista seikkaa että usein lopulta kiusatuilta palaa päreet ja he antaa samalla mitalla ulos kiusaajilleen jonkin aikaa...Mutta lopulta kiusattu ymmärtää että ei kannata alentua kiusaajien tasolle.
Onko kokemuksia kiusaajista, siis henkilöihin, nikkeihin menevistä kiusaajista?

------------------------------------------------------------

 

Kaikkea tulkitaan

Kuulija tukitsee mitä sanot, 
ei aina, mutta aika usein, 
kysy välillä, ymmärtääkö he puheesi, 
puhu selvästi ja tarkasti, 
Kuuntelijan pitäisi pysyä "totuudessa", 
eikä tulkita kaikkea vapaasti 
oman mielipiteensä mukaan, 
syntyy väärinkäsityksiä.

Kaikkea tulkitaan, se on mielipiteeni...Kaikkea mitä toiset ihmiset puhuu tai kirjoittaa, tulkitsee kuuntelija, lukija omalla tavallaan...On hyvin vaikea puhua ja tai kirjoittaa niin, että kaikki ymmärtäisi 100% varmuudella mitä puhuja ja tai kirjoittaja tarkoittaa.
Tästä varmasti johtuu monet riidat ja kiistat, väärinkäsityksistä tulkintojen takia.
Herää kysymys, miksi se on niin vaikeaa kysyä puhujalta, kirjoittajalta, " mitä tarkoitat tuolla tai tuolla"? ..Kysymällä ja kysymällä ja edelleen kysymällä ehkä lopulta selviäisi, mitä puhuja, kirjoittaja tarkoittaa...Jos kysyy, silloin puhuja ja tai kirjoittaja voi kertoa enemmän, eri sanoin, mitä hän tarkoittaa.
Me ihmiset olemme ajattelevia ja tulkitsemme kuulemamme ja näkemämme ja niitä tulkintoja yhdestä lauseesta, voi olla satoja eri tulkintoja...Sillä tyydymme harvoin siihen mitä toinen sanoo, haluamme repiä sen toisen puheen, kirjoituksen satoihin sirpaleihin...Mitä siitä syntyy? ..Useimmiten riitaa ja riehumista.
En väitä itse olevani parempi kuin muut...Olen samanlainen, tulkitsen paljon...Jälkeen päin useimmiten ymmärrän tehneeni niin, mutta tekemäänsä ei voi tehdä tekemättömäksi...Herkkäsieluiset loukkaantuu helposti...Siksi olisikin hyvä jos osaisin jakaa ajatuksiani niin, että en loukkaisi muita ajatuksillani...Helppoa se ei ole.
Mitä tuumaatte?..Onko helppoa keskustella vieraitten ihmisten kanssa netissä?
Sanotteko mitä sylki tuo suuhunne?
Osaatteko sanoa niin, että ette loukkaa koko ajan muita sanoillanne?
Sillä "varomaton sana voi tehdä sinulle suurta vahinkoa."

-----------------------------------------------------------------------


Kulttuuri- ja uskonto-viha

Kulttuuri- ja uskonto-viha,
rasistit raivoaa vihaansa,
surullista surullista,
miksi viha heissä asustaa,
mikä heitä vaivaa.

 “euroopan islamoituminen”. ..Se on sitä ääri-oikeiston fantasiaa “eurabia”‘sta. Eurabia on heidän fantasian tuotetta. Ääri-oikeistolaiset pelkää uskonnon Islamin valloittavan Euroopan, ottavan siis Euroopan haltuunsa, työntävän pois eurooppalaiset mahti-asemasta ja laittaa tilalle islamilainen sharia Eurooppaan, ne kaikkein raaimmat rangaistukset.
Se oli myös eurabiaa kun norjan joukkomurhaaja pelkäsi.
Sama viha ja pelko jatkuu, islamomuslimofobia kukoistaa ääri-oikeistolaisissa edelleenkin, samalla mitalla kuten ennenkin.
Ennen vanhaan puhuivat ääri-oikeistlaiset rotuvihastaan...Nykymaailmassa on rotuvihasta luopuneet ja laittaneet tilalle kulttuurivihan ja myös Iskamin uskonnon vihaamisen...Nyt kun sitä ei enää katsota sivistyneeksi puhua roduista, ovat ääri-oikeistolaiset vaihtaneet vihansa kohteeksi kulttuurin, etupäässä muslimikulttuurin...
Nyt taistelevat internetissä foorumeissaa ja blogeissaan ja konferenseissaan, Euroopan islamoitumista vastaan... He luulee että muslimien mukana tulee sharia Eurooppaan raakojen rangaistuksien kanssa ja että muslimit ottaa vallan Euroopassa...Tuota voi jo kutsua konspiration-teoriaksi. Luulevat että kaikki muslimit olisi uskovaisia hihuleita, jotka janoaisivat raakaa shariaa ja islamilaista Eurooppaa...Ja samalla kuvittelevat eurooppalsiten antavan islamille periksi ja suostuvan Euroopan islamointiin.
Eivät näytä ääri-oikeistolaiset tajuavan että muslimit tuli paremman elämän perään tänne Eurooppaa...Miksi siis muslimit yht äkkiä haluaisivat samanlaisen yhteiskunnan mistä he aikaisemmin pakenivat? ..Mielikuvitus lentää ääri-oikeistolaisilla vinhaa vauhtia...Heidän mielikuvitus ja pelko se on joka voi aiheuttaa terrorismia ja kaaosta Euroopassa...Euroopan muslimit haluaa elää rauhassa...Ääri-oikeistolaiset himoaa kahakoita ja terrorismia muslimeja vastaan.
Ketä tässä pitäisi pelätä? ..Muslimeja vai ääri-oikeistolaisia? ..Ääri-oikeistilaiset ne on jotka levittävät vihaansa muslimeja kohtaan ja fantisoivat eurabiasta...Heitä, ääri-oikeistolaisia, se on he jotka on vaara Euroopalle ja eurooppalaisille ja muille kansalaisille.

-----------------------------------------------------------------


Niin sanottu islamomuslimo-fobia

Islam- ja muslimi-vastaisuus,
älytöntä roskaa on,
ota selvää asioista ensin,
silloin pelkosi vähenee,
pelko aiheuttaa foviaa ja vihaa,
sen sijaan tieto johtaa suvaisevaisuuteen.

Niin sanottu islamomuslimofobia on kuin peilikuva juutalaisiin kohdistuneesta antisemitismista Euroopan mustassa historiassa
Entinen juutalaisviha, on muuttunut muslimivihaksi...Hitlerin juutalaisjoukkomurhan jälkeen heräsi Eurooppa, häpesi tekojaan...Melkein jokaisen ajatuksista häipyi juutalaisviha pois...Häpeämisen tunne auttoi pesemään pois juutalaisvihan.
Mutta he jotka vihaavat, he jotka haluaa vihata jotain etnisyyttä tai uskovaisia tai sieltä ja sieltä tulleita, he on ottaneet nyt muslimit vihatakseen...Viha muslimeja kohtaan kiihtyy Euroopassa...On pieniä poliittisia puolueita siellä sun täällä Euroopan maissa ja jokainen niistä ajaa suunnatonta vihaa Islamia ja muslimeja kohtaan...Eräät puhuu ja kirjoittelee piakkoin tulevista sisällissodista, mukamas muslimit ja länsimaalaiset extremistit taistelisivat... Melkein jokaisessa foorumissa rasistit ja muut muukalaisvihamieliset saarnaavat vihaansa Islamia ja muslimeja kohtaan...Muslimien ja Islamin vihaajat eivät ota huomioon sitä että jokaisessa uskonnossa ja kaikissa kansoissa, on rikollisia ja ihmisiä jotka tekevät outoja ja tai raakoja tekoja...Islamia ja muslimeja vihaavat ottaa huomioon vain muslimit, välittämättä että kaikissa kansoissa on mätämunia...He leimuavat vihaansa vain muslimeihin.
Miksi ei ole heillä haluja ottaa huomioon kaikkia ihmisiä? ..Vastaus siihen on kaiketi se kun Islamia ja muslimeja vihaavat haluavat vihata vain muslimeja, etsiä vikoja muslimeista...Samoin he syyttää uskontoa Islam, vaikka useimmilla heillä ei ole minkäänlaista tietoa uskonnosta Islamista...Usean tieto perustuu kirjaimellisesti uskomiseen, he kuvittelee sen olevan ainoa oikea Islam...Asia on näin, jokainen uskoo tavallaan, ei ole kahta niin samanlaista muslimia että usko kaikessa olisi prikulleen samanlainen...Uskoa voi myös ilman että on kirjaimellisesti uskova...Kirjaimellisesti uskovat on pieni vähemmistö kaikista maailman muslimeista...Heillä on myös oikeus uskoonsa ihan samalla tapaa kuin minulla.
Siihen päälle Islamia ja muslimeja vihaavien vilkas mielikuvitus...Mielikuvitus lentää ja ulos leijuu vinhaa vauhtia haisevia raukkamaisia valheita...Voi myös kysyä että miksi nämä vihaajat ei pidä huolta omasta elämästään, opiskele ja puhdista suutaan pois pahasta rasismista? ..Miksi eräät eurooppalaiset vihaajat eivät ole ottaneet opiksi Euroopan karmeasta historiasta, juutalaistenjoukkomurhasta ja muusta vainosta juutalaisia kohtaan?
Kaikkea tuollaista ennen vanhaan tekivät juutalaisille...Nyt on muslimien vuoro kokea länsimaisten vihaajien suuri ja katkera viha.

--------------------------------------------------------------

 

Näkyvä uskonto

Joskus uskonto näkyy,
kirkko, moskeija, synagoga,
risti, kippa, hijab...vaatetus,
miksi et suvaita tätä halua.

Kaikkein eniten parjattuja maahanmuuttajia on muslimit, etenkin uskovaiset joiden vaatteista näkyy että he on uskovaisia...Häiritseekö se sinua? ..Miksi kaikkien maahanmuuttajien pitäisi olla juuri sinun kaltaisia, tulla sinun kaltaisiksi? ..Miksi et suo muiden elää, olla ja uskoa? ..Elät itse ja uskot tavallasi, anna siis muitten elää ja uskoa omalla tavallaan.
Uskonnon näkyvyys näyttää häiritsevän hiljaisia kristittyjä/länsimaalaisia, myös vähemmän uskovaisia ja uskottomiakin...Moni ei halua nähdä uskonnosta mitään...Esim. muslimien vaatetukseen ja etenkin musliminaisten vaatetukseen ja niqab’iin regoidaan negatiivisesti...Jopa huiviin monet reagoitsee negatiivisesti...Myös se miten rukoillaan, herättää vastenmielisyyttä esim. islamofobisten ajatuksissa, puheissa...
Uskonnollisuuden ei siis pitäisi näkyä, silloin ehkä suomalaiset, ruotsalaiset ja muut, hyväksyisivät Islamin ja muslimit...Kristinusko hiljentynyt pohjolassa, halutaanko silloin myös että esim. Islam hiljenee kristinuskon tavoin? ..Eräät uskovaiset erottaa vaatteista...Islam kuuluu ja näkyy...Onko se outoa skandinaaveille? ..Miksi se on outoa? ..Miksi välittää toisen uskosta? ..Miksi puuttua toisten elämään?
Jos puhutaan Suomesta. Herää kysymys, miksi niin monet haluaa kaikkien olevan suomalaisten kaltaisia, suomalaisen näköisä, suomalaisten käytöksen omaavia, suomalaiset vaatteet, jne jne??? ..Miksi yritetään muuttaa kaikki kaltaisekseen? ..Kuuluuko se enemmistön oikeuksiin vaatia että muut muuttaisivat itsensä enemmistön kaltaiseksi? ..Johtuuko se ennakkoluuloista? ..Johtuuko se kun Suomessa on niin vähän muslimeita...
Eikös se ole etupäässä sellaiset jotka ei yhtään muslimia tunne, joilla ei ole muslimiystäviä, jotka kritisoivat muslimeja koko ajan ja haluavat mielellään esim. alistaa musliminaisen tahtonsa alle, vaatimalla huntu kieltoa? Ei, ei se ole niin.
Jokaisella on oikeus elää ja olla niin kuin itse haluaa, lakia tietenkin noudatten...Vierailta ei voi vaatia että vieraat muuttaisivat itsensä suomalaisiksi...Ruotsiin, Suomeen, kuten moneen muuhunkin valtioon, mahtuu erilaisuutta... Erilaisuus on maailman rikkautta, moninaisuutta...Jotkut sanoo, Suomi suomalaisille. Suomi on vain yksi pieni maaläntti maapallolla...Samoin Ruotsi...Maailma on kaikkien ihmisten.

----------------------------------------------------------


Pyhiä kirjoja voi ja saa tulkita niin että on hyvä ja kaikkia rakastava ihminen

Esimerkiksi homoseksuaalisuudesta, 
älä tuomitse homoseksuaalisia,
älä tuomitse ketään, jotta sinua ei tuomittaisi.

Tiedän että sekä monet uskovaiset muslimit ja uskovaiset kristityt, tuomitsevat homoseksuaalisuuden...Mutta ettekö ole kokaan ajatelleet että teillä ei ole oikeutta tuomita ketään, eikä oikeutta syrjiä ketään, sellainen ei kuulu uskovaisen elämään.
Kristittyjen tulisi elää Jeesuksen elämäntavan mukaan...Jeesus ei syrjinyt ketään, ei huoria eikä homoja...
Raamatussa minun tulkintani mukaan Jumala tuomitsee Sodoman ja Gomorran väkivaltaisuudet ja raiskaukset seksuaalisuudessa, mitä siellä tapahtui, eikä siis tavallista rakkaudellista homseksuaalista seksisuhdetta...Myös Koraani ottaa esille Sodoman ja Gomorran tapahtumat.
Sodom ja Gomorra tapahtumat ei kuitenkaan anna kenellekkään ihmiselle oikeuksia syrjiä ja tuomita homiseksuaalisia.
Jos joku tuomitsee, on se silloin Jumala aikanaan. Jos siis olisi aihetta tuomita.
Olen iloinen että kirkko on lopettanut homoseksuaalisten vainoamisen...Odotan saman tapahtuvan joskus myös Islamissa.
Kristillisten sektien jäsenet myös tuomitsee homoseksuaalisia.
Jokaisen ihmisen joka halveksii ja tuomitsee muita, olisi aina katsottava ensin omaan napaan ja tehdä parannuksia, lopettaa syrjintä, alkaa olemaan rakastavainen kaikkia kohtaan.
Se että uskoo uskontonsa pyhiin kirjoihin jonkin verran kirjaimellisesti, aiheuttaa aina joskus "huonoa" käytöstä, kun ihminen silloin ei ymmärrä olla ystävällinen ja rakastavainen kaikkia kohtaan, koska rakkaus häipyy ja tilalle tulee kiihkoisa mieli uskoa sanasta sanaan joihinkin pyhien kirjojen teksteistä, mutta ei kaikkeen...
Miksi rakastaa eniten sanasta sanaan pyhää kirjaa, kuin että olisi Jeesuksen kaltainen ja ei tuomitsisi ketään?

------------------------------------------------------------


Fanaattisuus

Fanaattisuus kalvaa ihmistä, 
heikko retkahtaa fanatismiseen, 
viisas ei mene mukaan.

Fanaattisuutta on monenlaista...Uskonnollista fanaattisuutta ja maallistunutta fanaattisuutta...Plus paljon muuta.
Entäs pelifanaattisuus?.. Pelaa ja pelaa pelejään ja jatkaa reaalissa pelin teemaa leikkimällä olevansa peliin kuuluva hahmo.
Ja sitten on roolipelejä, joissa todellakin pelaavat rooleja ja yrittävät eläytyä rooleihinsa hyvin...Jotkut menee niin pitkälle, että yrittävät pelata, leikkiä rooliansa myös reaalielämässä, kaikkialla ja samalla he tekee itsestään naurunalaisia.
Fanaattisuus on negatiivistä, oli sitten kysymyksessä millainen fanaattisuus tahansa.
Ajatelkaa esimerkiks Star wars filmien fanittajia, eräiltä on mennyt filmi, roolipelit ja reaalielämä aivan sekaisin, leikkivät olevan jedejä, sellaisia kuin niissä elokuvissa oli...Se on ymmärrettävää kun lapset leikkii jedejä ja muita filmin teemoja...Star wars filmien tarinoitten keksijä ei koskaan arvannut, että eräät ihmiset alkaa hupsutella hänen kuvitustarinoittensa kanssa tullen fanaattisiksi...Jos aikuinen leikkii fanaattisesti silloin on jotain vialla sillä ihmisellä ja fanaattisuus on saanut asuinsijan siinä ihmisessä....
...aivan samalla tavalla kuin jokaisesa uskonnossa on fanaattisia yksilöitä, niin on jediä leikkivät aikuiset myös fanaattisia.
Mistä sen huomaa, että ne on fanaattisia?
He on täysin kiinni teemassaan, pelissään, roolipelissään, syöttävät syöttämällä satujaan muille, jopa uhkailevat kriittisiä. Fanaattinen ei halua puhua muusta kuin siitä mikä hänen fanaattisuutensa teema on.
Fanaattisuus on hyvin ikävää kuultavaa, fanaattisuus on toisinaan hyvin lapsellista ja joskus tappavaa, riippuen mistä fanaattisuudesta on kysymys.
Monet fanaattiset kuvittelee, että se on heidän oikeus pilkata muita, tappaa muita, kehua omaansa, kehua itseään, kerskua, sanoa olevansa parempia kuin kaikki muut, ja niin edelleen.
Jostkut fanaatikot ei uskalla näyttää omia kasvojaan muille he tekee kaikkensa internetissä yrittäen pysytellä piilossa niin, anonyyminä ja menevät esim. kirjoitusvirheitten taakse piiloon , jotta henkilöllisyys ei paljastuisi ja sellainen osoittaa, että se fanaattinen ei edes itse usko roolileikkiinsä, pelkää tulla naurunalaiseksi reaalimaailmassa siksi toimivat anonyymisti...He jotka on täysin aivopestyjä uskomaan fanaattiseen rarinaan he uskaltaa näyttäytyä julkisesti omalla nimellään, sillä hehän kuvittelee, että se fanaattisuus on totta ja että kaikki muut on väärässä.
Herkkä ja huonoa itsetuntoa poteva on helppo saalis fanaattisuudelle heidät on helppo aivopestä.


C ------------------------------------------------------


 

Rasismi ja muukalaisviha

Rasismi, se kamala rasismi, 
muukalaisvihamaielinen fanaatikko.

Rasismi, muukalaisviha...kohottaa aina päätään euroopassa...kun on paljon työttömyyttä ja lama ja suurin osa kansasta köyhiä työläisiä....Silloin monet on huolissaan elämästään ja hakee tilanteelle syyllistä, syntipukkia...tällä kertaa syntipukki heille on maahanmuuttajat...etenkin muslimit...ennenvanhaan juutalaiset oli syntipukkeja näille köyhille...Huonoina aikoina se on aika yleistä, että heikompi osa kansasta etsii syntipukin itselleen...silloin he kuvittelee, että kaikki olisi hyvin jos ei olisi maahanmuuttajia ja etenkin muslimeja...Ennen vanhaan taisi nuo heikot kansalaiset tehdä rikkaista aateleista syntipukkeja... ainakin ajatuksissaan...vieläkin lukee ja kuulee kun eräät suomalaiset syyttää ruotsalaisia, siis Ruotsin ruotsalaisia...Jos ei olisi nyt maahanmuuttajia ja etenkin muslimeja...keitä nuo heikommat laittaisi silloin syntipukeiksi? Savolaiset? Karjalaiset? Saamet? 

----------------------------------------------------------

Isis ansaan menneet länsimaalaiset

Tutkikaa, opiskelkaa,
kysy, kysykää, keskustele,
kuuntele tietäviä,
älä sorru terroristien sanoihin.

On vaikea ymmärtää että länsimaisista eräät aikuiset ja pikkupojatkin, pitää isis oppia oikeana Islamina...Ja tuhat kertaa vaikeampi on ymmärtää eräitä länsimaalaisia aikuisia ja pikkupoikia, kun eivät ymmärrä että muslimeja on monenlaisia, he kun on vielä sen verran tietämättömiä että kuvittelevat kaikkien muslimien olevan isis terroristeja... Kuinka eräät länsimaalaiset voi olla noin tietämättömiä, itse kehuvat aina olevansa parempia kaikessa mitä muslimit, mutta hyvin vähän näkyvät tietävän. 

-------------------------------------------------------------------

Fundamentalistiset ateistit ja fundamentalistiset uskovaiset

Fundamentalistiset ateistit, 
fundamentalistiset uskovaiset, 
ja kaikki muut fundamentalistitit, 
samalla tavalla käyttäytyvät, 
ovat fanaattisia saoissaan ja teoissaan.

Fundamentalistiset uskovaiset ja fundamentalistiset ateistit käyttäytyvät ihan samalla tavalla...Kumpikin ryhmä huutelee oman uskomuksensa hyvyyttä ja pitää sitä ainoana totuutena ja syöttävät sitä joka päivä verkossa muille ainoana totuutena...Tässä asiassa fundamentalitiset ateistit ja fundamentalistiset uskovaiset on samanlaisia...ei paljoa eroa toisistaan...hyökkäävää ja tuomitsevaa heidän ulosantinsa on kummankin ryhmän...Ja sitä paitsi tavalliset ateistit ja fundamentalistiset ateistit, ei osaa Raamattua eikä osaa Koraaniakaan...silti he on olevinaan suuria uskonnontietäjiä

-------------------------------------------------------------------

Sananvapauden väärinkäyttö

Älä käyttäydy rasistisesti sananvapauden varjossa, 
se varjo ei ole kestävä, pahuutesi heijastuu muille.

Minä en vastusta sananvapautta...Vastustan vain sitä jos sananvapauden varjossa heittelee herjoja ja vihapuheita maahanmuuttajille ja maahanmuuttajista ja syyttävät viattomia ihmisiä kollektiivisesti eräitten pahoista teoista tai sanoista...Samoin vastustan sellaista jos uskonnonvapaus unohdetaan ja esim. muslimeja aletaan sortamaan ja pilkkaamaa yleisellä foorumilla, avoimesti ja vihaavasti.
Suomi demokraattisena ja ihmisystävänä nyt kuitenkin ottaa vastaa pakolaisia, kykynsä mukaan, sille ei muukalaisvihamaieliset taida voida yhtään mitään, sillä ei Suomi ole diktatuuri valtio, Suomi ajattelee muitakin kuin vain itseään...Se erittäin hieno asia...Suomen politiikot, siis ainakin enemmistö, toimii hyvin tässä asiassa, eivät tee Suomesta suljettua yksinäistä valtiota, vaan toimivat avoimesti ja ihmisystävällisesti.
Vaikka Suomella ei olisikaan mitään velvollisuuksia muita ihmisiä kohtaan, toimii Suomi silti kansainvälisesti ja ystävällisesti ja auttavaisesti...Samoin tekee kotimaani Ruotsi. :)

--------------------------------------------------------

Kiihkouskoisuus

Hillitkää itsenne, 
uskonto on hyvää, 
olkaa hyviä ihmisiä, 
rakastakaa kaiakkia, 
olkaa ystävällisä.

Useat helluntalaiset on yhtä jyrkkiä, syrjiviä ja toisista pahaa puhuvia, kuin on ääri-islamistitkin...
Kaikki johtuu siitä, kun ovat menneet "rajan" yli, ylittäneet "rajan", menneet pois uskosta, tilalle heille tullut hirvittävä halua saarnata ja käännyttää muita uskoonsa...Eivät pahukset ymmärrä, että toisia moittimalla ja tuomitsemalla, he ei ketään käännytä uskoonsa...Normaali ihminen ei syrji muita, normaali ihminen elää rauhassa uskonsa kanssa. 

------------------------------------------------------------

Kansanedustajan käyttäytyminen 

Osaatko käyttäytyä, kansanedustaja? 
syrjitkö, alennatko muita? 
Lopeta puhumasta pahaa muista, 
älä syrji ketään, 
käyttäydy sivistyneesti.

Kansanedustaja ajaa kansan asioita ja puolueensa yhteistä agendaa...silloin ei ole viisasta heittää mukaan omia mielipiteitään jotka esim. on ihmisarvoja alentavia ja syrjiviä...Tyhmä se sellainen politiikko on joka käyttäytyy sivistymättömästi...On kuitenkin otettava ehkä huomiion että nuo yksilöt...heillä on itsellään vaikeuksia itsensä kanssa...he ei kykene olematta heittämättä omia "sairaita" ajatuksiaan uskonnosta Islam ja muslimeista.

-------------------------------------------------------------------------

 Kristiusko ja Vanhatestamentti

Kristinusko, vanhatestamentti, 
Vanhatestamentti juutalaisten Torah, 
Uusitestamentti kristittyjen sanoma, 
sekamelskaa täynnä Kristinusko, 
sekä juutalaisuutta ja kristillisyyttä, 
juutalaisuus mukana Kristinuskossa.

Alkukristittyjen olisi heti alussa ollut käännettävä selkänsä Vanhalle testamentille, eikä siteerata sitä, sillä Vanhatestamentti on juutalaisten pyhä kirja joka on tulkittu jo ajat sitten juutalaisten taholta Talmudissa...Kristityillä ei ole tulkintaa Vanhastatestamentistä, siksi heidän on vaikeaa kun eräitä jakeita otetaan esille Vanhastatestamentista... Juutalaisuus ja Kristinusko olisi pitänyt erottaa toisistaa hieman paremmin, mutta se kai vaikeaa on kun juutalaisilla ja kristityillä kummallakin sama kirja, Vanhatestamentti.
Mutta loppujen lopuksi, Vanhatestamentti kertoo myös sen ajan tapahtumista ja niitä tapahtumia ei ole määrätty tapahtuviksi samalla tavalla myös tänä päivänä...Kertomukset on kertomuksia niiltä ajoilta, sen ajan ihmisten elämästä...Mitään hyötyä ei ole alkaa jankuttaa niistä, mennyt on mennyttä...Ja sitä vastoin Raamantun tekstejä on muunneltu niin paljon ja myös tapahtunut käännösvirheitä, tahallisesti tai tahattomasti, joilloin tekstiä on vaikea ymmärtää, etenkin kun eräät tekstit on kopioitu sumerien teksteistä ja lyhennetty niin paljon että vaikea ymmärtää mistä on kysymys.
Minun mielestä Raamaattua on paljon vaikeampi ymmärtää mitä Koraania...Ei sen puoleen, en ole ylettömän paljon Raamattua tutkinut, aikoinani jonkin verran tutkin. 

Monet kristityt on sanonut että Vanhantestamentit lait on juutalaisten lakeja, ei kristittyjen?
Asiaa näkyy sekoittavan se että on vaikeaa minulle ja monelle muullekin näköjään pitää mielessä että Judaism ja Kristinusko on kaksi eri uskontoa...Mutta Kristinusko on kietoutunut myös juutalaisuuteen, lukevat Vanhaatestamenttiä, mutta eivät halua Vanhantestamentin lakeja, ottavat siis rusinat ja jättävät muun...
Ei sen puoleen, juutalaisuuskin on jättänyt pois vanhoja lakeja...Vain extreemit juutalaiset lukee Talmudia ja uskovat selityksiin, mutta extreemit juutalaiset kasvaa koko ajan hurjaa vauhtia Israelissa, joten ehkä joskus tulevaisuudessa he näyttävät kasvojaan maailmalla enemmän. 

--------------------------------------------------------------

Rasistiset poliittiset puolueet

Ei kaikki SD-kannattajat ole rasistisia, monet ovat vain kyllästyneet huonoon vointiinsa yhteiskunnassa ja laittavat usein oman saamattomuutensa politiikkojen syyksi.,,Sd on luvannut vaikka mitä noille valittajille, kuitenkaan sd ei ole antanut heille yhtään mitään parantaakseen heidän elämäänsä yhteiskunnassa.

Päin vastoin, sd ei kannata avustuksilla eläjiä ja avustuksia kerjääviä, oli kysymyksessä ulkolaiset tai ruotsalaiset... Esim. sd petti ne vanhukset jotka äänesti heitä kun sd lupasi että alentavat eläkeläisten veroja...Sd aikoinaan petti, kun kaatoi hallituksen budgetin missä hallitus aikoi alentaa eläkeläisten veroja...Sd toimii usein  omia lupauksiaan vastoin...Sd toimii saadakseen aikaan kaaoksen.

Sd on luvannut paljon muutakin äänestäjillen kuin että lopettaa maahanmuuton melkein nollaan...Mutta siitä huolimatta valittajat kannattaa sdtä, se kertoo jo eräänlaisesta tyhmyydestä...Esim. sd budgetti ei budgetoinut niitä asioita mitä sd mukamas haluasi muuttaa...Heidän budget on tuulesta temmattu ja valittajat ei kai ymmärrä politiikkaa ja budgettia, siksi antavat sdn pettää itseään koko ajan.

Sdssä mukana monta rasistia...Sd-eliitti on jo potkinut ulos puolueestaan monta monta politiikkoa sen takia kun ne politiikot joutui mediassa kiinni rasismista ja eräät joutui kiinni sekä rasismista ja nasismista.
Åkesson on unelmoiva rasisti ja samoin hänen läheiset apulaisensa puolueessaan.

Norjassa ja Suomessa on rasistiset puolueet päässeet hallitukseen...Nyt kummassakin maassa rasistiset puolueet tippuu hurjaa vauhtia taaksepäin, kannatus vähentynyt.
Suomessa hiljakkoin Persut jakautui kahtia ja muukalaisvihamaieliset Halla-ahon kannattajat pois hallituksesta joutui.
Ruotsissa valitettavasti sd on kohonnut, samoin Tanskassa on rasistipuolue pysynyt ennallaan...
Tanskassa rasisti puolue ei halua hallitukseen, he toimii apuna toisille puolueille.
Ruotsissa sd ei voi edes toimia apuna muille puolueille, koska täällä muut poliittiset puolueet ei halua edes neuvotella sdn kanssa...Ruotsin blockpolitiikka estää sd pääsyn hallitukseen niin kauan kuin muut blockit haluaa pitää sdn syrjässä.

Kun rasistiset puolueet pääsee hallitukseen, ei se saa syrjivää tahtoaan läpi ja silloin heidän kannatus vähenee huimasti, kannattajat ei enää luota heihin.
Niin kävi Suomessa, persut meni rajusti taaksepäin, kannatus vähentyi huimasti.

Rasistiset puolueet saavat enemmän kannattajia kun ovat oppisition ja suulaita huutajia...                        Hallituksessa he ei pysty huutelemaan ja heidän on opeteltava neuvottelemaan, tekemään sopimuksia ja niin edelleen ja se johtaa siihen että kannattajat suuttuvat heihin :) koska razzepuolue syö koko ajan sanansa kannattajien mielestä.

Ei kaikki jotka vastustaa kasvavaa pakolais"tulvaa" ole rasisteja.       
Mutta kaikki he jotka syyttää pakolaisia ja kirjoittelee tai puhuu syyttävästi kaikista pakolaisista rikollisina, terroristeina ja niin edelleen, he on rasisteja.

YK sanoo että kaikilla ihmisillä on oikeus anoa asyyliä, se on yksi ihmisoikeuksista. rasistit haluaa toimia YKta vastaan ja kieltää ihmisiltä oikeuden anoa asyyliä.

--------------------------------------------------------------------------------


Terroristit, extreemit ja länsimaalaiset niin sanotut islamtietäjät

Kun lukee terroristien mielipiteitä uskonnosta Islam ja muitten extreemien kirjoituksia uskonnosta Islam ja länsimaisten niin sanottujen "islamtietäjien" kirjoituksia uskonnosta Islam...niin havaitsee hyvin helposti että noilla kolmella ryhmällä on aivan samanlaiset mielipiteet uskonnosta Islam.

Olen huomannut että lähes kaikki niin sanotut länsimaalaiset "islamtietäjät" ei tykkää siitä jos vastustaa terrorismia ja terroristeja ja extreemejä fanaattisia saarnaajia. Haluaisitte niin mielellänne että omaksuttaisiin teidän luulo Islamista, siis että Islam paha uskonto ja että terroristit ja extreemit on niitä oikeita muslimeja jotka sanelee mitä uskonto Islam on, sanelee siis samalla tavalla kuin länsimaalaiset "islamoppineet".
Miksi pitäisi omaksu terroristien, muitten extreemien ja länsimaalaisten "islamtietäjien" raaka näkemys islamista?? Miksi pitäisi alkaa pahaksi  ja pilata elämänsä? Mistä tuollainen kumpuaa? Taidan tietää :)
Samalla kuitenkin on suvaittava määrätyissä rajoissa harhakuvianne uskonnosta Islam, teillä on oikeus harhakuvaanne, ettehän ole opiskelleet Koraania, olette vain lukeneet terroristeista ja eräistä extreemeistä hihuleista ja niitten sanat ja teot on taakertuneet kiinni teihin, aivan kuin olisitte tulleet aivopestyiksi. Se on tietenkin oma asianne.
Toivon että länsimaiset "islamtietäjät", terroristit ja muut extreemit, herää joskus harhastaan, kai se aika teille joskus koittaa, ainakin heille jotka saavat ymmärrystä ja ottavat asiaoista selvää.
Luulen että se on teille hyvin hyvin vaikeaa, Koraania ei ole helppo opiskella, se vie vuosia ja silti ei osaa kaikkea.
Se että on oppinut erottamaan akanat jyvistä, siitä se alkaa pikku hiljaa, mutta jos rähmii koko ajan akanoissa, saa valitettavasti vaikutuksen akanoista ja tulee akanoitten kaltaiseksi monella tavalla ja silloin ei Islam avaude sellaisille ihmisille, he on jo avautuneet terrorismille, extreemeille ja muulle pahalle.

------------------------------------------------------------

Islamofobisten sieluntila

Muslimit ja terrorismi on eräitten mielessä koko ajan. Sellaiset ajatukset kalvaa ja vaivaa heitä. Tuon takia heillä on vaikeuksia ihmissuhteissa muslimien kanssa. Ainakin verkossa on noin. Reaalielämässä he varmasti on hiljaisia hiiriä eivätkä uskalla julistaa terrorismia. Verkossa he uskaltaa. He on kuin aivopestyjä terroristien alamaisia. He ei osaa enää ajatella omilla aivoillaan. Siksi heillä palaa suuri sammuttamaton tulenlieska heidän sielussa, tulenlieska joka kalvaa ja polttaa, tuli vaatii koko ajan lisää palavaa materiaalia, palava materiaali heidän tuskaiselle sielulle on, kritisoida muslimeja ja puolustella terrorismien ajattelutapaa. Kaikki tuollainen käytös verkossa johtaa siihen että he ei osaa keskustella muslimien kanssa, eivät myöskään muitten uskovaisten kanssa. Ihmissuhde esim. muslimeihin puuttuu heiltä kokonaan. Eivät kykene. Mikä heille avuksi? Millä saada heidät ihmisystäviksi? Millä saada heidät ymmärtämään että kollektiivinen syyttely on tyhmyyttä? 

-----------------------------------------------------------

Rikolliset ei ole oikeita uskovaisia

Aivan samalla tavalla rikollisten muslimien laita kuin kristittyjen rikollisten kanssa, eivät usko, kun rikoksiin sortuvat. Jotkut istuessaan vankilassa alkavat ajatella tekosiaan ja alkavat tutkia uskontoaan ja ehkä tulevat uskovaisiksi...voivat siis olla kristillistaustaisia tai muslimitaustaisia...eivät kuitenkaan uskovaisia sanan uskovainen varsinaisessa merkityksessä...kristillistaustaisia, siis esim. kaikkia suomalaisia, ei missään kutsuta kristityiksi...mutta kun on kyse muslimitaustaisista, niin aina huudetaan kovaan ääneen että muslimeja ovat...muslimi on uskovainen ihminen...muslimitaustainen taas puolestaan ei ole uskovainen.

-------------------------------------------------------------

Koraani on Jumalan sanaa, mutta samalla myös kertomuksia sen ajan elämästä ja tapahtumista

Koraani on Jumalan sanaa, mutta samalla myös kertomuksia sen ajan elämästä ja tapahtumista...
Koraani ei yksinään ole mikään lakikirja, jota olisi seurattava sanatarkasti, silloinhan ei muslimit voisi elää esim. länsimaissa ollenkaan, jolloin voisi aivan hyvin väittää että länsimaissa asuvat muslimit ei ole uskovaisia muslimeja jos eivät noudata Koraanin jokaista sanaa kaikessa.
Entisajan kertomukset, sodat ja kahinat Koraanissa, ei ole kehoitettu tapahtuvaksi jatkuvasti vuosisadasta toiseen...eihän kristitytkään tee Raamatun aikaisia sotia ja kahinoita jatkuvasti vuosisadasta toiseen...

---------------------------------------------------------------------

Euroopan näkemys muslimeista ja Islamista

Euroopan näkemys muslimeista ja Islamista...on islamofobista...eräitten luulottelu...Hullumpaa logiikkaa on syyttää muslimeja kollektiivisesti joidenkin yksilöitten tai terroriryhmien pahoista teoista. Ei ole mitään universaalista lakia jossa sanotaan että muslimien tulee tuomita kaikkien muslimitaustaisten pahat teot, julkisesti
Ottakaa huomiion että eihän Suomen kansakaan tuomitse suomalaisten rikoksia julkisesti missään, suurin osa kansasta on hiljaa.
Yksikään muslimi ei ole vastuussa muitten teoista.
Sana muslimi tarkoittaa että on uskovainen muslimi, rauhaa rakastava muslimi, joka elää rauhallisesti uskontonsa kanssa.
Rikokset on kiellettyjä Islamissa. Terroristit ja muut pahantekijät ei enää elä Islamin mukaan, ovat erkaantuneet pois Islamista. Voi siis sanoa että terroristit ja muut pahantekijät on muslimitaustaisia, mutta eivät uskovaisia muslimeja.
Suuri viha meitä muslimeja kohtaan johtuu juuri siitä että kiihkoisat länsimaalaiset vetää kaikki muslimit saman kamma läpi, syyttäen kaikkia muslimeja.
Ja lisäksi se seikka aiheuttaa suurta hämminkiä eräissä länsimaalaisissa, kun heillä ei ole kykyä tutkia Islamin oppeja ja sen takia ovat kiihossaan joutuneet terroristien ansaan ja luulottelevat nyt että terroristit edustaa sitä ainoata oikeaa Islamia, he fanittaa terrorismia ja terroristeja ja terroristit kai on mielissään kun ovat saaneet apua länsimaisilta kiihkoilijoita jotka fanittaa heitä koko ajan

-------------------------------------------------------------

Terrorismia torjuvat muslimi-oppineet ympäri maailmaa

Monet arabimaat ja niitten johtajat on vastaan terroristeja ja sanoneet sen julkisesti lehdissä ja teeveessä.
Tuossa on saudi kunkun lausuma julkaisu:

Religious extremism is a perversion which must be eradicated, Saudi Arabia's King Abdullah said on Sunday, with his air force engaged in a U.S.-led campaign against jihadist militants in Syria.
"Extremism, which has generated terrorism, behooves us to combine our efforts to fight it and defeat it because it has nothing to do with Islam," the king said in an annual address to leaders of delegations from Islamic nations which performed the annual hajj pilgrimage, the official SPA news agency reported.
Saudi Arabia and four other Arab countries have joined an American-led coalition which is conducting air strikes against Islamic State group rebel positions in Syria.
The militants, who have also seized territory in Iraq, have carried out a series of atrocities including crucifixions and beheadings which have been condemned by Muslims worldwide.
Extremism "is a perverse factor which we can only remedy by eradicating," the king said in an address delivered by Crown Prince Salman bin Abdul Aziz, who also holds the defense portfolio.
"And we are engaged in eradicating it unwaveringly and with determination," he said to an audience which included presidents and other senior officials of Islamic nations.
He said young people must be protected from extremist ideas.
Saudi authorities have long feared blowback from jihadist groups, particularly after al-Qaeda attacks in the kingdom from 2003 to 2006.
The royal address occurred in Mina, where two million Muslim pilgrims from around the world engaged in a ritualized stoning of the devil on Sunday, the second-last day of the annual hajj.

http://english.alarabiya.net/en/News/middle-east/2014/10/05/Saudi-king-hails-security-forces-for-foiling-extremist-plots.html

Myös eräät Islamin oppineet on jo ajat sitten kirjoittaneet yhteisen kirjeen isikselle ja sanoivat sanottavansa heille. he kertoi terroristeille mitä Islam sanoo isiksen pahoista teoista.

Tässä koko kirje jos tain kiinnostaa, englanniksi.
http://www.lettertobaghdadi.com/
http://www.lettertobaghdadi.com/14/english-v14.pdf

Muslim Scholars Release Open Letter To Islamic State Meticulously Blasting Its Ideology
Here is the executive summary of their letter:
1. It is forbidden in Islam to issue fatwas without all the necessary learning requirements. Even then fatwas must follow Islamic legal theory as defined in the Classical texts. It is also forbidden to cite a portion of a verse from the Qur’an—or part of a verse—to derive a ruling without looking at everything that the Qur’an and Hadith teach related to that matter. In other words, there are strict subjective and objective prerequisites for fatwas, and one cannot ‘cherry-pick’ Qur’anic verses for legal arguments without considering the entire Qur’an and Hadith.

2. It is forbidden in Islam to issue legal rulings about anything without mastery of the Arabic language.
3. It is forbidden in Islam to oversimplify Shari’ah matters and ignore established Islamic sciences.
4. It is permissible in Islam [for scholars] to differ on any matter, except those fundamentals of religion that all Muslims must know.
5. It is forbidden in Islam to ignore the reality of contemporary times when deriving legal rulings.
6. It is forbidden in Islam to kill the innocent.
7. It is forbidden in Islam to kill emissaries, ambassadors, and diplomats; hence it is forbidden to kill journalists and aid workers.
8. Jihad in Islam is defensive war. It is not permissible without the right cause, the right purpose and without the right rules of conduct.
9. It is forbidden in Islam to declare people non-Muslim unless he (or she) openly declares disbelief.
10. It is forbidden in Islam to harm or mistreat—in any way—Christians or any ‘People of the Scripture’.

11. It is obligatory to consider Yazidis as People of the Scripture.
12. The re-introduction of slavery is forbidden in Islam. It was abolished by universal consensus.
13. It is forbidden in Islam to force people to convert.
14. It is forbidden in Islam to deny women their rights.
15. It is forbidden in Islam to deny children their rights.
16. It is forbidden in Islam to enact legal punishments (hudud) without following the correct
procedures that ensure justice and mercy.
17. It is forbidden in Islam to torture people.
18. It is forbidden in Islam to disfigure the dead.
19. It is forbidden in Islam to attribute evil acts to God.
20. It is forbidden in Islam to destroy the graves and shrines of Prophets and Companions.
21. Armed insurrection is forbidden in Islam for any reason other than clear disbelief by the ruler and not allowing people to pray.
22. It is forbidden in Islam to declare a caliphate without consensus from all Muslims.
23. Loyalty to one’s nation is permissible in Islam.
24. After the death of the Prophet, Islam does not require anyone to emigrate anywhere.

http://www.huffingtonpost.com/2014/09/24/muslim-scholars-islamic-state_n_5878038.html?&ncid=tweetlnkushpmg00000055

Muslimioppineet eri puolilta maailmaa ovat kirjoittaneet avoimen kirjeen, jossa he tuomitsevat Irakissa ja Syyriassa toimivan Isis-järjestön teot. Kirje on suunnattu liikkeen johtajalle Abu Bakr Al-Baghdadille sekä Isisin taistelijoille ja seuraajille. Asiasta uutisoi Huffington Post.
- Islamilaiseksi valtioksi itseään kutsuvalle Isisille suunnattu avoin kirje julkistettiin Yhdysvalloissa keskiviikkona 24. syyskuunta. Arabiankielinen 18-sivuinen kirje on englanniksi käännettynäkin monen länsimaisen vaikea ymmärtää, sillä siinä viitataan jatkuvasti klassisiin uskonnollisiin teksteihin ja Isisinkin käyttämiin uskonoppineisiin, kertoo amerikkalais-islamilaisten suhteiden neuvoston johtaja Nihad Awad.
- "Tätä kirjettä ei ole tarkoitettu liberaalille yleisölle", Awad sanoo Huffington Post -lehden mukaan. Awadin mukaan myös keskivertomuslimin voi olla vaikea ymmärtää kirjettä.
-Kirjeen on tarkoitus osoittaa kohta kohdalta vääräksi Isiksen väkivaltainen filosofia. Huffington Postin mukaan kirje sisältää muun muassa seuraavanlaisia kannanottoja: "Kidutus on islamissa kiellettyä", "pahojen tekojen lukeminen Jumalalle on kiellettyä islamissa", "islamin mukaan on kiellettyä julistaa ihmisiä ei-muslimeiksi ennen kuin he avoimesti julistavat epäuskoaan."
-Kirjoittajat myös kritisoivat järjestön itsestään käyttämää nimeä "Islamilainen valtio ja pyytävät, ja pyytää ettei tätä nimeä käytettäisi. "Lakatkaa kutsumasta heitä 'islamilaiseksi valtioksi', koska he eivät ole valtio eivätkä he ole uskonto", sanoo Ahmed Bedier, muslimi ja United Voices for America -järjestön johtaja.
-Kirjettä ovat olleet laatimassa muslimimaailman tunnetut johtajat, kuten Egyptin suurmufti, šheikki Shawqi Allam sekä Jerusalemin ja Palestiinan mufti, šheikki Muhammad Ahmad Hussein.

http://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/yli-120-muslimioppineelta-avoin-kirje-isisille/

--------------------------------------------------------------------


Muslimi on uskovainen ihminenMuslimi on uskovainen ihminen.

Luuletteko ihan tosissasi, että kaikki muslimimaissa syntyneet on uskovaisia?
Ei esim. kaikki Ruotsissa muslimiperheisiin syntyneet ole uskovaisia.

Yleensä muukalaisvihamieliset käyttää sanaa muslimi kaikista jotka tulee lähi-idästä, oli he sitten muslimeja tai kristittyjä.
Olen lukenut sellaistakin moskaa kun muukalaisvihamielinen suomalainen Suomessa väittää, erään Ruotsin kaupungin rikollisjengiä muslimeiksi siitäkin huomimatta, että joku oli etsinyt todisteen, monta ruotsalaista lehti-artikkelia, missä kirjoitettiin sen kaupungin kristitystä rikollisjengistä.
Mikähän tuollaistakin oikein vaivaa? Vaivaa se, että ei anna periksi, haluaa kaikkien rikollisten olevan muslimeja vastatodistuksista huolimatta. Tuollainen jos jokin tuo esille muukalaisvihamielisen tyhmyyden :D

Totta kai, monet tulkitsee pyhiä kirjoja. Mutta jos katsotaan miten eri uskonnolliset suunnat tulkitsee pyhiä kirjoja, niin Islamista puheen ollen, isis ei ole mikään uskonnon suunta, ei ole mikään suuri suunta joka sanelisi tulkinnan kansalle,

Tyhmää sekin on muukalaisvihamielisiltä sanoa, että teroristit on uskovaisia, muslimeja. Terroristit ei kunnioita Koraanin sanaa eikä mitään muutakaan sanaa, muuta kuin omaa sanaansa vain. Isis on poliittinen terrorijärjestö, joka sai alkunsa kostonhalusta amerikkalaisille ja shiamuslimeille, siinä mitään uskonnon suuntaa ole mukana.

Tiedän, että muukalaisvihamieliset esim. ei tiedä miten aseellinen jihad laitetaan alkuun ja ketkä saa osallistua ja keiltä jihadistien tulee ensin saada lupa tai kehoitus. Koraani ja sunna määrittelee kaiken tuon. Ja kun isis ei toimi uskonnon Islam mukaan, silloin he ei ole uskovaisia ja heitä ei voi enää oikeastaan edes sanoa muslimeiksi, koska tappavat kaikkein eniten muslimeja, ovat siis murhaajia, jotka ei tiedä mitä Koraanissa sanotaa murhista ja asellisesta jihadista ja muusta.

Vielä lopuksi se, että ei kaikkien pikku ryhmien tulkinnat uskonnoista ole sen uskonnon suuntaus millään tavalla. Pikku ryhmät yleensä on oikuttelevia ja riiteleviä ja mahdinhaluisia, siksi eivät sopeudu uskontoihin, kun haluavat omansa olevan mukamas uskonnon normi. Uppiniskaista porukkaa, jota muut uskovaiset ja uskonto Islam ei hyväksy.

Samalla tavalla voi sanoa muukalaisvihamielisistä, uppiniskaisia suunsoittajia joiden sydämessä asuu viha.  

 

D ------------------------------------------

 

Vierasta kulttuuria pelkäävät

He jotka kuvittelee 10%-20% ulkolaisten valtaavan Suomen ja suomalaisuuden ja laittavan omansa tilalle, sellaiset ihmiset ei ymmärrä miten esim. suomalaista kulttuuria pidetään yllä, pysyvänä, sen takia he mölisee ja kiukkuilee ja syyttää ulkolaisia...Jos suomalainen kulttuuri häviäisi, kenen vika se oliisi? ..Suomalaisten oma vika kun jättävät kulttuurinsa ja eivät ole älykkäitä pitämään kulttuuriaan. .Sillä kukaan ei tyrkytä vierasta kulttuuria suomalaiselle, suomalainen päättää itse ja jos hän päättää kuten muukalaisvihamieliset että Suomen kulttuuri on mennyttä, silloin se on mennyttä, kun eivät älyä itse pitää kiinni kulttuuristaan.
Ulkolaiset ei syö suomalaista kulttuuria loppuun, eivät syö sitä ollenkaan, heillä on oma kulttuuri ja loppujen lopuksi he ottaa hieman Suomen kulttuurista omaan kulttuuriinsa ja näin ollen he elää monikulttuurisena...
Suomalainen puolestaan tekee myös niin kuin itse haluaa, joko sekoittaa hieman vierasta omaan kulttuuriinsa, tai pitävät kiinni suomalaisesta kulttuurista kynsin ja hampain.
10-20% ulkolaisista Suomessa asuvista ei pysty hävittämään Suomen kulttuuria...Jos suomalainen kulttuuri häviää noin pienen ulkomaalaisryhmän takia, on vika suomalaisissa itsessään, heidän omassa heikkoudessa kun vähättelevät itseään ja kulttuuriaan niin huonoksi että 20% ulkolaisista kykenisi hävittämään suomalaisen kulttuurin.... 
----Arabikulttuuri esim. ei ole sen huonompi mitä suomalainen kulttuuri...Muukalaisvihamieliset ei halua tutustua kulttuureihin, antavat vihamielisyyden ja pelon värittää ajatuksiaan koko ajan.
Suomalainen kulttuuri tarvitsee vivahteita muista kulttuureista koko ajan...Kaikki kulttuurit vaikuttavat aina jonkin verran toisiinsa...Näin on ollut aina ja tulee olemaan tulevaisuudessakin näin.
Muukalaisvihamielisten kirjoitusten perusteella kuvittelevat maahanmuuttajia aseellisiksi ja sotiviksi indiviideiksi...
Se on muukalaisvihamieliset jotka sotii sanojen kanssa, verbaalisti siis, he on niitä ainuita sotijoita Suomessa, sotivat sanojensa kanssa, toivottavasti pysyvät sillä tasolla, eivätkä tartu aseisiin ja ala tappaa maahanmuuttajia... Heillä se on paljon suurempi potentiaali alkaa räyhäämään ja tappamaan, mitä ulkomaalaisilla...Ulkolaiset on aika hiljaa,..Se on muukalaisvihamieliset jotka vinkuvat ja narisevat ja ovat tyytymättömiä kaikkeen, jopa itseensä ja kulttuuriinsa, kun heillä ei näytä olevan älyä edes pitää suomalaista kulttuuria yllä...Muukalaisvihamieliset on roskajoukko Suomessa 
::Tämä on provosoivaa kirjoitusta minulta :)
 


-------------------2019-08-01
Kritiikki

Kun ottaa vastaan kritiikkiä, on se näin: kiitos kritiikistä, katselen onko jotain mitä minä voisin muuttaa. :)
Vastakohta kritiille on hyväksyminen kaikelle mitä tapahtuu.
Sillä tapahtunutta ei voi muuttaa, se on tapahtunut, ollutta ja mennyttä.

Kritiikin antaminen on yksi destruktiisimmistä malleista mitä on.
Kritiikki on hyvin itsedestruktiivistä, se vahinhoittaa ihmistä psyykkisesti ja fyyssisesti, sillä ihminen ei voi hyvin kritisoidessaan, ei ole harmoonisesti tasapainoinen, kun tulee haluja kritidoida muita.

Maailma valitettavasti on täynnä kritiikkiä, kritisoime kaikkea mahdollista. Sisäisesti ihminen voi huonosti kun tuntee tarvetta kritisoida muita tai jotain, harvemmin ihminen on itse tietoinen miksi voi huonosti, miksi ei ole tyytyväinen muihin ihmisiin ja niin edelleen. Mieluummin ihminen syyttää muita jotka eivät elä heidän tavallaan ja ajattele heidän tavallaan.

Kaikki ei ymmärrä että muitten vaikeudet ja konfliktit näyttää usein poispääsyn vaikeuksista, opettavat, ovat siis opettavaisia. Kritiseeraamalla muita ottaa niin kuin oikotien parempaan päin, ymmärtämättä että kritiikki johuu omasta voinnista ja halusta muuttaa toisten ajattelutapaa ja elämäntapaa. Kaiken tuon sijasta olisi muutettava omaa elämäänsä ja ajattelutapaansa, parempaan suuntaan, sisäiseen harmoniaan.
Harmoniaa elämäänsä ei saavuteta kritisoimalla muita.

Kun kritiseeraa, silloin on odotuksia että kaiken pitäisi olla jollakin speciella tavalla. Joka kerta kun avaamme suumme, jätämme käyntikorttimme.

Jos välittäisimme koko ajan muitten heikkouksista ja niin edelleen, silloin "suuri työmme" on niin suuri että hukumme "suuren työmme" paljouteen. Meille ei riittäisi aikaa elää ja muuttaa itseämme paremmaksi. Voimme silloin erittäin huonosti.
Eikös tarkoitus kuitenkin ole että elää ja voi hyvin?

Kun katselee toisen puutteitten ohitse, silloin näkee myös sen ihmisen hyvät puolet ja varmasti löytyy myös sellaista jota voi "kehua" ja pitää hyvänä.

Elä omaa elämääsi. Anna sinun tavoitteesi olla vain sinun. Anna uskosi olla vain sinun usko. Anna sinun totuusesi olla vain sinun totuusesi. Anna nuitten pitää omansa. Acceptera toisten mielipiteet sata procenttisesti, äläkä vain 99,99%. Ei tarvitse olla samaa mieltä kuin muut, mutta opettele accepteeraamaan.

Ne ihmiset jotka jatkuvasti kritisoi muita, he on tavattoman onnettomia, he ei tykkää itsestään. Kun he kritisoi muita, kritisoi he oikeastaan itseään. Se on "spegeleffekt", reflektion.

Olisi opittava hyväksymään erilaisuudet. Monet haluaa että ympäristö voi huonosti heidän kritiikkinsa takia kun he kritisoivat muita ihmisiä. Miksi odottaa että muut onnistuvat kehityksessään kun et itsekkään ole vielä onnistunut siinä mitä vaadit muilta kritiikkisi kautta.

Kun sinua kritisoidaan, kiitä kritiikistä, Jos kritiikki ei osu sinuun, anna kritiikin mennä menojaan, unohda se.



2019-08-01
Kritiikki on negatiivistä
Kritisointi vaikuttaa olevan maailman laajuista...Ihmisillä on erittäin vaikeaa hyväksyä toinen toisiaan ja toistensa mielipiteitä.
Totta kai asiaa voi kritisoida, jos haluaa, mutta parempi on että ei kritisoi.,,Tarkoitinkin etupäässä sitä että toisen ihmisen kritisointi sille ihmiselle, on hyvin negatiivistä ja destruktiivistä kritiikkiä...Se kritiikki osoittaa että se kritisoiva ei pidä siitä jota kritisoi ja haluaa yrittää muutta sen toisen miepidettä, tai muuttaa koko ihmisen ajattelutapaa tai elämäntapaa, sellaisiakin kritisoivia on hyvin paljon maailmassa...He aiheuttaa paljon konflikteja ihmisten välille, he viljelee pahuutta ja pahansuopaa ympärilleen. Sellaisten ihmisten olemuksesta, eleistä jo näkee ja tuntee heidän negatiivisen energian, he imee itseensä toisten energiaa.
Lähimmöäisenrakkaus ja muu hyvyys, ystävällisyys, ei ole synonyymi kritisoinnin kanssa.
Jokainen kuitenkin itse päättää millä tavalla haluaa käyttäytyä muita kohtaan, ystävällisesti, tai esim. kritisoivana...
Jokaisen ihmisen sanat, kirjoitukset, kertoo millainen se ihminen on. Ihminen on sanojensa kaltainen...



----------------2019-08-01
Valehtelija leikkii korkean tason ihmistä
Itseensä menneet fantasiassa eläjät saavat energiansa verkosta kun provovoivat muita ja muut kiukuissaan vastaa heille, siitä he saa energiaa itselleen ja samalla voivat pitää fantasiaansa elossa muitten avustamana.
Annat energiaasi heille joka kerta kun vaivaudut puuttumaan toisen fantasiakertomuksiin oikaisten heitä takaisin todellisuuteen. Sillä niitten fantasia ei voi elää ilman, että muut moittii heitä tai kehuu heitä. Hiljaisuus laimentaa niitten fantasiaa, sillä heillä ei ole tarpeeksi paljon energiaa pitää fantasiaansa päällä. Ei kannata edes lukea noita fantasioita. Kaikkein tärkeintä on, että pitää oman elämänsä tasapainossa ja voi hyvin kaikin puolin, eikä anna toisten varastaa energiaansa. Tietenkin joskus pieni huomautus voi olla paikallaan jos fantasiat menee liian pitkälle 



----------------2019-08-01
Subjektiiviset kirjat

Jos paljon on lukenut, monet monet kirjat, erona vain, että kirjailija on eri ihminen, silloin havaitsee, että monet kirjoittaa samasta asiasta, mutta eri sanoilla, ilmaisten itseään ja tunteitaan sanoilla, sanat jotka ovat hänen omat....kun taas toinen kirjoittaa eri sanoin siitä samasta asiasta omin sanoin. Silloin kymmeninen ja edelleen kymmenien kirjojen jälkeen alkaa valita mitä kirjasta ottaa vastaan ja mitä ei, sillä en minä ainakaan voi ammentaa kaikkea itselleni jokaista vivahdetta kaikkien mielipiteistä. Tarkoitan, että aikanaan kyllästyy, vuosien vieriessä. Silloin useinkin avautuu näkökulma, että voi alkaa ajatella itse, tehdä omat mielipiteensä kaikesta, hiljakseen itselleen. Subjektiiviset tunteilut kirjamuodossa, avaa varmasti kirjailijan silmiä ja antaa kahisevaa taskuihin :)
Lukijat lukee oppiakseen jotain, jolleivat muulla tavalla opi. Kirjasta jää aina mieleen jotain ja kirjan tunteilu on tarttuvaa, tarttuvaa kuin jokin tartuntatauti. Toisin sanoen oma tunne-elämämme värittyy kirjailijan sanoilla. On hyvin helppoa alkaa ottaa todesta kaikki mitä subjektiivisen kirjan kirjoittaja tunteilee henkimaailmasta. On aiheellista lopulta pysähtyä ja miettiä ja kysyä itseltään, kuinka paljon on antanut noitten kirjojen värjätä ajatuksiaan ja tunteitaan.



--------------2019-08-01
Median negatiivisuus
Lue uutisia neutraalisti, 
älä masennu uutisten negatiivisuudesta, 
elä omaa elämääsi hymyillen, 
elä ja nauti, 
anna myös muitten elää  ja nauttia.
Maailmaan mahtuu hyvin  paljon hyvyyttä...se on vain niin että media kertoo mieluiten vain negatiivisistä tapahtumista.
Media syöttää lukijoille koko ajan negatiivistä...monet menettää luottamuksensa maailmaan ja alkavat voida huonosti...medialla suuri vastuu kuvasta mikä lukijat luovat itselleen maailmasta. 
Miksi mediat ei voi kertoa yhtä paljon positiivisiä uutisia kuin kertovat negatiivisiä uutisia? Onko se niin vaikeaa?
Negatiivinen uutinen saa aina paljon lukijoita...media tietää tämän ja käyttää tätä hyväkseen  ja siksi media syöttää lukijoitaan vuorokaudet ympäsi kaikenlaisella negatiivisillä uutisilla.
Tietenkään media ei  ota vastuuta siitä miten lukijat reagoitsee...lukijat joutuu itse ottamaan vastuun siitä miten reagoitsevat ja toimivat.
Tämän takia  ei lukijan pitäisi ottaa kaikkea pahaa niin tosissaan mistä media kertoo...
Kaikkein tärkeintähän on se että lukija voi hyvin ja että lukija edelleenkin osaa katsella maailmaa avoimin silmin, positiivisesti ja luuttavaisesti...sillä lukija elää tässä maailmassa ja lukijan on osattava olla sen verran positiivinen että lukija ei ala vihata muita ihmisiä, vihata muita ihmisryhmiä median kirjoitusten takia:
Eräille lukijoille on raskasta ottaa oma vastuu lukemastaan...kaikki ei valitettavasti kykene lukemaan mediaa neutraalisti, heillä alkaa negatiiviset tunteet jyllätä.
Jokainen elää elämäänsä omien tunteittensa mukaisesti.

 

-----------------------------2020-02-17
Sananvapaus on kaikilla

Rasismia ja muukalaisvihaa ja muitten ryhmien syrjintää ei tarvitse hyväksyä vaikka sanookin rakastavansa kaikkia ihmisiä siellullisella tasolla, siis rakastaa kaikkia ihmisiä.
Kaikkia rakastaminen ei tarkoita pahuuden suvaitsemista ja se puolestaan ei tarkoita että ei rakasta "pahoja" ihmisiä. .)

Jokaisella on oikeus sananvapauteen, vaikkakin rajalliseen sellaiseen. Mutta jokaisella on se sama oikeus.
Jos joku kirjoittaa esim. muukalaisvihamielisesti tai näyttää vihaa jotain valtiota kohtaan, on hänellä oikeus sanoa sen.
Ja esim. muilla on oikeus sanoa että sellainen on pahuutta ja rasismia ja syrjintää.
Kummallakin on samanlainen sananvapaus.
Sananvapaus ei ole ainostaan joitakin vihaavilla ja muukalaisvihamielisillä ja Ruotsia vihaavilla.
-
On siis kestettävä saamansa kritiikki eikä alkaa solvata persoonaa ja alkaa käyttää ad hominem.
On yritettävä pysyä erossa henkilöön kiinni menemisestä, siis ad hominem kommentit osoittaa vain että argumentit loppui ja alkoi solvaus ja se jos jokin näyttää että ei pidä siitä henkilöstä ollenkaan.



---------------------2019-08-01
Nauti elämästäsi
Mietin maailman menoa...ei mitään uutta taivaan alla...samat metkut melkein kaikkialla...on sotaa...on kahinaa...ihmiset tappaa toisiaan...
miksi rauhaa ei rakasteta? 
Millainen olisi maailma jos maailma olisi vain yksi ainoa valtio? 
Olisiko sodat silloin poissa? 
Miksi ihminen tappaa toisen ihmisen? ..Onko kyseessä älyn puute, tai musta negatiivinen pahoin voipa psyykke? ¯\_(ツ)_/¯
Maailma on kaaoottien...kaaos melkein kaikkialla tavalla tai toisella kertoo media.
- - - - 
Mutta ei vaivuta synkkyyteen...maailma on myös kaunis...oma pieni pallomme avaruudessa...kaikkien ihmisten koti...on  ihanaa elämää ja onnellisuutta...
Se pahuus vain näkyy ja kuuluu eniten, valitettavasti.
Joten hymyä huuleen ja elämännautintoa...ihmisen täytyy etsiä onnellisuutta elämässään...ei siis tarvitse masentua pahuudesta mitä maailmassa on...sillä hyvyys on se joka antaa ihmiselle hyvän mielen...jota ottakaamme enemmän hyvyyttä  vastaan kuin pahuutta, oman itsemme takia ja lastemme takia...Eikö niin?

 

.................2020-02-22
Suomen kaksi virallista kieltä
Ruotsia puhuvat ei puhu ruotsia ärsyyttääkseen suomen kielisiä tai pahoittaakseen suomen kielisten mielen.
Ruotsi on Suomen toinen virallinen kieli.
Suomessa eräät puhuu pakkoruotsista.
Ei ole kuulunut pakkosuomesta mitään vielä.
Jokaisella on oma kieli mitä osaa paremmin ja silloin se on täysin normaalia että tarvittaessa puhuu omaa kieltää, etenkin kun suomen kieliset ymmärtää ruotsia ja ruotsin kieliset ymmärtää suomea, siis Suomessa.
Turhaa sanahelinää kielistä, Suomen kahdesta virallisesta kielestä.
Sopeutukaa, se on sopeutumisesta kiinni jos puhuu pakkoruosista.



----------------2019-08-01
Kritiikistä
Maailma on täynnä kritiikkiä, mutta maailmaan mahtuu myös ilman kritiikkiäkin tai ainakin niin vähäisellä kritiikillä kuin vain mahdollista...Ilman kritiikkiä ihminen muuttuu rauhallisemmaksi ja saa harmoonisemman elämän, silloin on erittäin helppo hyväksyä muut ihmiset ja heidän mielipiteensä ja antaa heidän itse etsiä sitä mitä etsivät ja kohottaa henkistä olemustaan kykyjensä mukaan, silloin kun se sopii heille...
Kaikki olemme maapallon asukkaita, yhtä hyviä ihmisiä ja täytyy osata  rakastaa kaikkia ja olla auttavainen, etenkin hädässä olevien auttamista.

Jokainen menee menojaan, aikanaan valmistautuu, opettelee ja niin edelleen...Kritiikin viljely ei ole auttavaa tai neuvovaa...Kritiikkissä kohotetaan aina etusormi pystyyn ja osoitetaan muita, ymmärtämättä, että todellisuudessa he osoittaa sormellaan itseään. kertovat itsestänsä, jättävät käyntikortin joka on negatiivinen. ..Mielipiteitään tulee aina joskus vaihtamaan jonkin verran, se on kehitystä se, aika ja kokemukset kehittää...Tietenkin kritiikin saaja voi saada ahaa elämyksiä kritiikistä...Mutta mukavin tie oppia ja saada ahaa elämyksiä on kun ne tulee omalta itseltään, ymmärtää...Maailma on täynnä kritiikkiä vielä, se on opittua jo lapsesta lähtien.



---------------2019-08-01
Sanojen tulkintaa

Se on tulkintaa, se on sananvapautta ilmaista itseään...Jokainen tulkitsee tavallaan...Hyvät ja pahat tulkinnat erottaa toisistaan helposti...Pahat tulkinnat syrjii muita, tuomitsee muita...Hyvät tulkinnat rakastaa kaikkia ihmisiä... Tämä pätee pyhien kirjojen tulkitsijoihin ja myöös muihin, kuten esim. ateistien ajatteluun, sillä ateistejakin monen eri ajattelun ilmaisijaa, sekä hyvää ja pahaa



------------------2019-08-01
Fanaattisuus
Fanaattisuutta on monenlaista...Uskonnollista fanaattisuutta ja maallistunutta fanaattisuutta...Plus paljon muuta...
Entäs pelifanaattisuus? ..Pelaa ja pelaa pelejään ja jatkaa reaalissa pelin teemaa leikkimällä olevansa peliin kuuluva hahmo.,,
Ja sitten on roolipelejä, joissa todellakin pelaavat rooleja ja yrittävät eläytyä rooleihinsa hyvin...Jotkut menee niin pitkälle, että yrittävät pelata, leikkiä rooliansa myös reaalielämässä, kaikkialla ja samalla he tekee itsestään naurunalaisia...
Fanaattisuus on negatiivistä, oli sitten kysymyksessä millainen fanaattisuus tahansa.
Ajatelkaa esimerkiks Star wars filmien fanittajia, eräiltä on mennyt filmi, roolipelit ja reaalielämä aivan sekaisin, leikkivät olevan jedejä, sellaisia kuin niissä elokuvissa oli...Se on ymmärrettävää kun lapset leikkii jedejä ja muita filmin teemoja...Star wars filmien tarinoitten keksijä ei koskaan arvannut, että eräät ihmiset alkaa hupsutella hänen kuvitustarinoittensa kanssa tullen fanaattisiksi ...Jos aikuinen leikkii fanaattisesti silloin on jotain vialla sillä ihmisellä ja fanaattisuus on saanut asuinsijan siinä ihmisessä....
...aivan samalla tavalla kuin jokaisesa uskonnossa on fanaattisia yksilöitä, niin on jediä leikkivät aikuiset myös fanaattisia.
Mistä sen huomaa, että ne on fanaattisia?
He on täysin kiinni teemassaan, pelissään, roolipelissään, syöttävät syöttämällä satujaan muille, jopa uhkailevat kriittisiä... Fanaattinen ei halua puhua muusta kuin siitä mikä hänen fanaattisuutensa teema on.
Fanaattisuus on hyvin ikävää kuultavaa, fanaattisuus on toisinaan hyvin lapsellista ja joskus tappavaa, riippuen mistä fanaattisuudesta on kysymys.
Monet fanaattiset kuvittelee, että se on heidän oikeus pilkata muita, tappaa muita, kehua omaansa, kehua itseään, kerskua, sanoa olevansa parempia kuin kaikki muut, ja niin edelleen.
Jostkut fanaatikot ei uskalla näyttää omia kasvojaan muille he tekee kaikkensa internetissä yrittäen pysytellä piilossa niin, anonyyminä ja menevät esim. kirjoitusvirheitten taakse piiloon , jotta henkilöllisyys ei paljastuisi ja sellainen osoittaa, että se fanaattinen ei edes itse usko roolileikkiinsä, pelkää tulla naurunalaiseksi reaalimaailmassa siksi toimivat anonyymisti...He jotka on täysin aivopestyjä uskomaan fanaattiseen rarinaan he uskaltaa näyttäytyä julkisesti omalla nimellään, sillä hehän kuvittelee, että se fanaattisuus on totta ja että kaikki muut on väärässä.
Herkkä ja huonoa itsetuntoa poteva on helppo saalis fanaattisuudelle heidät on helppo aivopestä.


2019-08-02
Elä tässä ajassa
Koraania kuten Raamattua tulee viisaitten osata paneutua nykymaailmaan. Emme elä enää menneisyydessä. Elämme nykyajassa ja viisas ihminen seuraa aikaa ja elää ajassa, eikä menneisyydessä.
Menneisyyttä rakastava haluaa menneisyydessä elää tai ainakin haluaa että eräät muut täytyisi elää menneisyydessä edelleenkin, eivät ymmärrä sitä että kukaan ei sellaista ihmistä tottele.
Viisas ihminen etsii hyvän tien kulkea, tien joka on Jumalaa rakastava ja elämää rakastava. Jumalaa ja elämää rakasta kulkee nykyajassa. Tätä on faktaa. Vain fanaattiset kulkee menneisyydessä ja toisille pahaa haluavat kulkee menneisyyden varjossa vaatimuksineen toisille

 

2019-08-10
ERÄILLÄ miehillä on suuri himo yrittää päättää naisen vaatteista.

Useat modehuset om miesvaltaisia ja naiste vaatteista päättää mies silloin.

Nuo miehet ei päätä ainoastaan millaisia vaatteita naisille tehdään....
....he päättää myös millainen naisen vartalon täytyisi olla. Niin laiha kuin vain mahdollista.

Modellit jotka esittelee ne vaatteet on laihija ruipeloita. Modehuset haluaa modellejen olevan niin laihoja kuin vain voivat.
Modellit rääkkää itseään nälässä ja voivat huonosti ja ovat fyyssisesti heikkoja vähäisen ruuan takia.

Ja tuosta nuoret naiset ja tyttölapset ottaa mallia ja monet saa anorexin.

Kaiken tuon päälle on miehiä jotka haluaa päättää miten musliminaiset pukeutuu ja joissakin maissa jo on esi. hijab kiellett
ja nigab kielletty...
myös muslinaista vartioivat millaiset uimavaatteet musliminaisella on ja nekin kielletty joissakin maissa.
Mustat vaatteet mitä jotkin musliminaiset pitää yllään haluaa myös ERÄÄT miehet päättää pois heiltä.

Se että ERÄÄT muslimiperheet määrää tyttätiään pitämään hijabia on myös väärin.

Ja siihen päälle siis ERÄÄT länsimaalaiset miehet valittaa koko ajan musliminaisten vaatteista ja haluaisi pakottaa musliminaiset pukeutumaan oman tahtonsa mukaisesti.

Tuo tuo esille että kaikissa kansoissa on miehiä jotka haluaa päättää jopa naisen pujeutumisesta, ainakin musliminaisen pukeutumisesta ja se taas puolestaan heijastaa heidän ennakkoöuuöojaan ja tai rasismiaan.

Naisen täytyy saada olla vapaa.
Länsoimaalaiset naiset ERÄÄT heistä kuten ERÄÄT miehetkin kulkee kesäisin läskit hyllyen puolialastomina ja se hyväksytää. Hyvä näin.
Mutta myös musliminaisille täytyy antaa avapaus pukeutua miten he itse haluaa.
Täytyisi siis antaa kaikille naisille samat arvot ja kohdella heitä tasaveroisesti.
Ja antaa musliminaisille niin kuin muillewkkin naisille vapauden päättää itse pukeutumisestaan.

Niin kauan kuin on miehiä vaatimuksiensa kanssa mitä tulee ERÄITTEN musliminaisten vaatteisiin, ei ole tasaa-arvoa kaikilla anaisilla.
ERÄÄT miehet, oli he muslimimiehiä tai länsimaalaisia miehiä, ovat samaa maata, naisten sortajia.

 

2019-08-12
Lue Koraania ja Raamattua nykyaikaisesti

Koraania kuten Raamattua tulee viisaitten osata paneutua nykymaailmaan. Emme elä enää menneisyydessä. Elämme nykyajassa ja viisas ihminen seuraa aikaa ja elää ajassa, eikä menneisyydessä.
Menneisyyttä rakastava haluaa menneisyydessä elää tai ainakin haluaa että eräät muut täytyisi elää menneisyydessä edelleenkin, eivät ymmärrä sitä että kukaan ei sellaista ihmistä tottele.
Viisas ihminen etsii hyvän tien kulkea, tien joka on Jumalaa rakastava ja elämää rakastava. Jumalaa ja elämää rakasta kulkee nykyajassa. Tämä on faktaa. 
Vain fanaattiset kulkee menneisyydessä ja toisille pahaa haluavat kulkee menneisyyden varjossa vaatimuksineen toisille

 

2019-09-01
Erilausuuden hyväksyminen

Erilaisuus on maailman rikkautta. 
Erilaisuus on maailman rikkautta ja erilaisuudesta saa puhua jos puhuu positiivisesti niistä.
Ei saa ummista silmiään erilaisuuksille maailmassa
Miten kurja paikka maailma olisi jos kaikki olisimme samanlaisia.
Onneksi maailmassa on paljon erilaisuutta josta me jotka hyväksymme erilaisuuden ja me jotka uskallamme puhua erilaisuudesta positiivisesti, hyväksyen.
Mutta tietenkin lakeja noudattaen, kaikista löytyy paljon hyvää jos jos vain uskaltaa katsella tai etsiä sitä hyvää erilaisuuksista.
Erilaisuutta ei pidä pelätä tai arastaa. Erilaisuuteen pitää tutustua, silloin se ei enää tunnukkaan niin erilaiselta vaikka erilaista onkin, siihen siis tottuu erilaisuudesta huolimatta.
Mutta harva tottuu rikollisuuteen ja muuhun pahaan vaikka ne onkin tavallaan erilaisuuksia.
Viisas pysyy erossa rikollisuudesta ja rikollisista ja "pahasta" sillä ne ei ole positiivistä ja ei mukanaan mitään hyvää kenellekkään.

 

A-ak
2019-09-04

Pakolaismaahanmuutto tai työperäinen maahanmuutto?

Se alkaa mennä täysin ulalle kun pakolaismaahanmuutosta alkaa tulla työperäinen maahanmuutto.
Kenen toimesta? No tietenkin porvarien toimesta.
Luvataan ja annetaan työlupia esim. irakilaisille, huonosti koulutetuile, heidät palkataan esim. tiskaajiksi, siivoojiksi ja niin edelleen, Työnantajat maksaa sen mahdollisimman pienimmän palkan heille ja teettävät paljon töitä.
Työnantajat rikastuu kun eivät tarvitse maksaa yhtä hyviä palkkoja mitä oman maalaisille täytyy maksaa ja lisäksi pakolaistyöläinen on tyytyväinen, ei valita ja vaadi lisää, kuten usein oman maalaiset vaatii ja valittaa.
Eräät porvaripuolueet haluaa pienentää pakolaisten vastaanottoa melkein olemattomiin nykyisestä ja sen sijaan he haluaa enemmän työperäistä maahanmuuttoa mutta he ei puhu koulutetusta maahanmuuttajista. He haluaa haaliaa ihmisiä tänne jotka tekevät halpahommat pienimmällä mahdollisella palkalla, sillä oman maalaiset ei sellaisiin palkkoihin suostuisi.
Porvarit siis keksineet raha-arkun pakolaisista :( Tuollainen on hyväksikäyttöä eikä mitään muuta.

 

A-ak
2019-09-09

Mihin ihmiskunta on menossa?

Taistelua, ympäristön pilaantumista ja sotaa jatketaan herkällä planeetallamme kaikkialla.
Minne olemme menossa? Meillä on Yksi planeetta, ja sitä todella lyödään!
Ympäristön tuhoaminen, salametsästykset, soturit, tyrannit, vallan hulluus, korruptio ... luetteloa voidaan tehdä pitkä ... valitettavasti!
Onko rauhan merkkiä tulevaisuudessa?
Mietin yhä enemmän sitä, onko seuraavalle sukupolvelle mahdollista kokea rauhaa ja vapautta. Voidaksesi kasvaa myrkyttömänä, suojella eläimiä, luontoa, ilmaa, vettä ja ympäristöä.
Kuinka hemmetissä se voi olla näin? Miksi me kaikki heräämme niin myöhään? - liian myöhäistä?
Ei riitä se että myrkytämme ja saastutamme planeetan, syrjimme myös muitten valtion kansalaisia, emme halua heille hyvää, haluamme heidän elävän sotaisissa valtioissaan, ilman ruokaa ja ilman suojaa. Onneksi ei kaikki ole egoisteja, pieni valo pilkistää hyväntahtoisuutta, mutta maailman egoistit laittaa vastaan.
Inhimillisyyttä, rakkautta, empatiaa ja naurua ei ole enää tällä hetkellä paljoakaan.
Mistä luulet voimme aloittaa? Me kaikki!
Sen ei tarvitse olla mega iso, ei ollenkaan ... on aina hyvä aloittaa joka päivä, pienten asioitten kanssa. Jostainhan on aloitettava.

 

E -------------------------------------------------------

2019-09-13

Mikä maailmaa vaivaa

Maailmaa ja kaikkia ihmisiä rakastava toivoo ja haluaa rauhaa maailmaan ja että kaikki kansat, ihmiset voisi hyvin pallollamme. Se on hyvä ajatus, toiveajatus, joka ehkä joskus tulee tapahtumaan. Sehän riippuu siitä miten ihmisen kehitys edistyy.
Materiaalinen kehitys maailmassa on edennyt paljon eräillä alueilla maapallolla, mutta eräillä muilla alueilla ihmisä kulee nälkään ja janoon ja kuivuuden runtelemaan luontoon. Ja kaikki tuo johtuu siitä että ihmiset kokonaisuudessaan ei ole vielä tarpeeksi kehittyneitä ajattelemaan koko maapalloa ja toimimaan niin että kaikilla olisi hyvä olla.
Itsekkyys ja nationalismi estää rauhan ja hyvän olon kaikille
Useat siis valitsee polun joka syrjii muita.
Harvemmat valitsee polun joka rakastaa kaikkia.
Se on kylmä totuus maailmasta.
Ihmiset itse aikoinaan harmaassa menneisyydessään teki valtioita ja alkoi varjella omaa kansaansa ja hyljeksiä muita kansoja.
USAn osavaltiot pystyi yhdistymään yhdeksi valtioksi.
EU-valtioittenkin tulisi yhdistyä yhdeksi valtioksi.
Kaikki yhteenkuuluvaisuus maapallolla on aika uutta vielä. Nationalistiset ihmiset ei ymmärrä vielä mikä tuo rauhaa maailmaan, mutta he ajattelee omalla kehitystasollaan ja heille heidän nationalistinen ja sisäänpäin kääntyvä ajattelu on hyvää, sillä he ei vielä osaa ajatella sitä että kaikki ihmiset on samanarvoisia ja että kaikilla on mahdollisuus hyvään elämään pallollamme jos yhteenkuuluvaisuus lisääntyisi.
Tiedän toki että tuollainen vie kauan aikaa, sillä ihmisen on kehityttävä ensin eteenpäin aika paljon.
Vaikka useimmat ihmiset ei ole tarpeeksi kehittyneitä, ei se saa olla esteenä siinä että ei saisi puhua yhteenkuuluvaisuudesta, globaalisuudesta, rakkaudesta, empatiasta ja niin edelleen. Sillä ehkä jotkut harvat heräävät ja ymmärtävät että globaalisuus on parempi vaihtoehto kuin sisäänpäin kääntyvä syrjivä nationalismi.

 

2019-09-24
Ad hominem argumentointi

Ad hominem pilaa aina ketjut ja sitten he jotka menevät samoille linjoille yrittävät laittaa enemmän sytykkeitä.
Kun ei suutu ja ei ala kinastelemaan ja jankkaamaan ad hominem heittäjille, se tietenkin suututtaa heitä, sen ymmärtää jokainen.
Ad hominem argumenteilla on aina tarkoitus yrittää saa da toinen suuttumaan tai tulemaan pahoilleen ja kun he ei onnistu, suuttu he itse ja purkavat kiukkuaan.


2019-10-27
Huonot pöytätavat

Hyvät kansalaiset, ihmiset, näettekö saman asia kuin minä, että monissa keskustelupalstoissa on monia, joilla on "huonot pöytätavat"?
Käyttäytyvät kuin "siat" muille keskustelijoille. On erittäin vaikeaa, melkein turhaa keskustella heidän kanssaan. He eivät ole vielä oppineet hyviä pöytätapoja. He yrittävät edelleen tulla aikuisiksi tai siviliserade.
On tärkeää käsitellä toisinaan sitä, mitä he heittävät ilkein sanoin itsestään ulos, käsitellä sitä rauhallisesti ja harkitusti ja siirtyä eteenpäin, ei ole syytä aloittaa keskustelua heidän kanssaan, koska ei ole mahdollista keskustella heidän kanssaan, kun heidän pöytätavat on heikkoja. mutta voi kuitenkin sitten kertoa heille asioista, antaa tosiseikkoja, faktaa jne.
Ei keskustele heidän kanssaan, antaa vain tietoja, ei muuta ja siirtyy sitten eteenpäin, se on parasta.

 

2019-12-11
Käyttäydy hyvin kaikkia kohtaan


Alankohtainen asia aina, joka päivä.
Yhteiskunnassa se on tärkeää että yrittää käyttäytyä hyvin muita kohtaan.

Netissä se on vielä tärkeämpää.
Netissä anonymiininä on niin hjelppoa haastaa riitaa ja alkaa kinastella, se anonymiteetti vie estoja pois.
Rekesteröidytkin on tavallaan anonyymejä, sillä emmeän kirjoita omilla nimillämme.
Mutta täysin anonyymiset, on täöysin anonyymejä.

Kaikenlaista saa lukea ja sanoa hiljaa itselleen että ölä välitä kaikesta, anna olla.
Joskus saa oikein taistella että ei tartu kiinni riidansiemeneen, syyttelyyn ja niin edelleen

Ei ole ainuttakaan ihmistä jotka ei koskaan tarttuisi vastaantulevaan riidansiemeneen, sehän niin helppoa mennä virran mukana.
Joskus sattuu jokaisen kohdalle että itse aiheuttaa riitaa, silloin kun sen huomaa, on parasta vaihtaa puheenaihetta eikä jatkaa.

Se on kiinnostavaa seuraialla nettikeskusteluja, ja ei niitä edes aina voi keskusteluiksi sanoa.
Paljon riippuu iästä miten käyttäytyy ja millaisella foorumilla on.

Ihmisen kieli on kuin ratsu.
Jos hoidat hyvin kieltäsi, hoitaa kielesi hyvin sinua.
Jos laiminlyöt kielesi, pettää kielesi sinut.

Noinhan se on.
Hyvä pitää muistissa tuo. Jos ei tunne että itse on aiheuttanut riitaa tai kinastelua, on parasta olla hiljaa, sillä anonymiteetin takana on aina joku ihminen.

Joskus se on niin helppoa kirjoittaa provosoivasti.
Provosoimalla aivan kuin herrätää toisten tunteet, sillä monilla on vaikea hillitä tunteitaan ja etenkin netissä anonyymina ollessamme tunteet saattaa leimahtaa ja se on hyvin valitettavaa jos annamme tunteittemme leimahtaa jotain toista kirjoittajaa kohtaan.

Netissä voisi sanoa seuraavanlaisesti:

Ihmisen tunteet on kuin ratsu.
Jos hoidat hyvin tunteesi, hoitaa tunteesi hyvin sinua.
Jos laiminlyöt tunteesi, pettää tunteesi sinut. :)

Ajatuset on se josta ne sanat tulee ulos, ajattelemme ja sitten kirjoitamme/sanomme sen.

Onhan meitä ihmisiä monen eri tyyppisiä ja jokaisella meillä on oma luonne. Luonteen samankaltaisuuksia tietenkin on, hiljainen, puhelias, ujo, ja niin edelleen.
kaikki mahtuu nettiin omalla tyylillään, on vain opeteltava että ei reagoitse kaikkeen.
Provoiluunkaan ei kannata aina reagoida vaikka mieli tekee :)
Käyttäytyminen on ajankohtainen asia, se on ajankohtaista aina kun on toisten kanssa tekemisissä.

Hillitä itsensä ja yrittää pysyä asiallisena ja ystävällisenä muita kohtaan on suuri kysymys kanssakäynnissä muitten kanssa. Jätämme koko ajan jäälkiä jälkeemme ja ne jäljet ei mene koskaan pois ;)



2020-01-05
Lukemisen ymmärtäminen

Lukemisen ymmärt'misessä on hyvä esim. Raamattu ja Koraani.
Monet lukivat ymmärtää lukemansa sanat ja lauseetkin, mutta eivät ymmärrä missä tilanteessa ne jakeet on yhteydessä, sillä pelkkä yksi jae ei aina kerro koko totuutta jos se jae on irrotettu kokonaisuudesta.
Mutta onhan niitä jakeita myös olemassa joita voi ymmärtää ilman että ajattelee missä yhteydessä ne jakeet on edellisiin jaakeisiin ja jäljessä oleviin jakeisiin.Esille astuu myös usein eräitten halua alkaa tulkata hakeita omien mielipiteittensä mukaisesti.
Ok. kaikkea tulkitaan, myös pyhiä kirjoja, mutta tulkintojen kanssa tulee olla varióvainen.
Mitä tuklee muuhun lukemiseen, on helppoa lukea nopeasti, ajattelematta sen enempää ja ymmärtää lukemansa täysin väärin.
lukimat -

 

2020-01-15
Se on vaarallista alkaa rajoittaa kansalaisten vapautta

Kun poliitikot haluavat rajoittaa henkilökohtaisia vapauksiamme, meidän on reagoitava, vastattava, sillä kun valtio on tarttunut siihen, se ei vapauta sitä vapaaehtoisesti. Niille, jotka ajattelevat olevansa väärässä, suosittelen lukemaan vähän esimerkiksi Kiinasta, Venäjältä, Iranista, Puolasta, Unkarista, Saudi-Arabiasta, Afganistanista, Pohjois-Koreasta.
Kun politiikot puuttuu kansalaisten vaatteisiin ja haluaa kieltää jotkin vaatteet, on se vapauden riistämistä eräiltä kansalailta ja se ei ole demokraattista.

Esim. huivikielto ei ole demokraattista, se on kuin fundamentalistista vapauden rajoittamista aivan samalla tavalla kuin vapaus on hyvin rajoitettua esim. Saudi arabiassa.

Se on ymmärrettävää, että lakeja täytyy olla, mutta se ei ole oikein rajoittaa jonkun ihmisryhmän pukeutumista.
Kuten se ei ole esim. demokraattista jos kieltää ruotsinkielisiä puhumasta ruotsia, 
tai jos kieltää lain voimalla suomalaisia ulkomailla puhumasta suomea koulussa.

Huivikieltoa monet puolustaa sanomalla, että uskonto Islam pakottaa pikkutytöt pitämään huivia.
Mutta ei se ole uskonto Islam joka pakottaa, 
se on lapsen vanhemmat jotka ehkä pakottaa, eivät ymmärrä mitä Koraani sanoo asiasta.
Ne länsimaalaiset jotka haluaa rajoittaa esim. muslimien elämää, käyttäytyvät samalla tavalla kuin diktaattorivaltiot diktatuureineen ja uskonnollisine moraalipoliiseineen.

Se olisi eri asia jos hallitus päättäisi, että ala-ja keski-luokilla ei saa pitää huivia päässä, mutta yläluokilla se olisi sallitua, silloin se käsittäisi koko maata ja perustuisi siihen mitä Koraanissa sanotaan milloin tyttölasten tulee peittää hiuksensa huivilla.
Näin ollen lasta ei voisi pakottaa pitämään huivia alhaisessa iässä koulussa.
Mutta siltikin hallituksenkin tekemä kielto olisi vapauden riistämistä.

Sillä uskonnonvapaus sallii vanhempien päättää lastensa uskonnollisesta kasvatuksesta ja näin ollen tuollainen huivikielto olisi uskonnonvapauden vastustamista.

Euroopassa jyllää ja kuhisee kovaääninen muslimiviha.
Toivottavasti tappava fasismi ei iskeydy noihin muslimeja vastustaviin, sillä se olisi kuin historia toistamista, Euroopan aikaisempien harha-askelten matkimista.

Jumala meitä varjelkoon fasismilta ja vihalta.

 

2020-02-03
Kaksi ikäluokkaa sorrettuina yhteiskunnassa

Monella ihmisellä on nykyaikana syvä hätä omasta voinnistaan ja olemisistaan ja toimeen tulostaan.
Tuollaisessa tilassa ihminen voi huonosti psyykkisesti ja silloin on myös aika helppo retkahtaa rikoksiin ja rötöksiin mitä ja riitelyyn tulee nuorempiin.
Vanhukset, vähäosaisemmat vanhukkset tuntee että yhteiskunta ei välitä heistä että yhteiskunta on kääntänyt vanhuksille selkänsä.

- Nuoret on vailla suurempia kokemuksia elämässään ja katsotaan epäkypsiksi ja osaamattomiksi.
Vanhukset katsotaan valmiiksi hautaan, joten heihin satsataan hyvin vähän ja vanhukset kärsii ja jotkut kuolee huonoon hoitoon tai pikemminkin hoidon puutteeseen.

- Yhteiskuntamme on muuttunut pahaksi ihmiselle, etenkin nuorille ja vanhuksille.

 

2020-02-03
"Yhteiskunnan "ongelmajäte-ryhmät"

Kenestäkään ei pitäisi tulla "ongelmajätettä" jos yhteiskunta toimisi niin kuin sen pitäisi.
"Ongelmajäte-ryhmä"
Eri aikakautena on eri ryhmät jotka yhteiskunta hyljeksii monilla eri tavoilla.
Yhteiskunta:
Yhteiskunta on me ihmiset :)
Miksi ihminen toimii niin että jotkut ryhmät syrjäytetään tehokkaasti?
onko kyseessä enemmän voiton saanti?

 

S
2020-04-22

Erilaiset olosuhteet eri puolilla maailmaa

Historiassa, yksi kansa onnistui, toinen ei onnistunut.

Olosuhteet ovat olleet, eristäytyminen, varallisuus, köyhyys, hyvä ilmasto, huono ilmasto, hyvä johtajuus, huono johtajuus, erilaiset olosuhteet.

Tuollainen on maailma, kansat, ihmiset ei ole idiootteja, on vain erilaisia olosuhteita kansoilla maailmassa.

Erilaiset olosuhteet luo elämän kansalle.
Silti kaikki olemme yhtä-arvoisia kaikki, samanarvoisia.
Opetelkaamme "rakastamaan" toinen toisiamme :)

Ihmisen hyvä ominaisuus on, ystävällisyys. Ole ystävällinen kaikille ihmisille. Älä unohda sitä että kaikilla kansoilla, ihmisillä ei ole samanlaiset mahdollisuudet samaan elämän tyyliin, mutta se ei tee kenestäkään parempaa tai huonompaa.
Viisas tämän ymmärtää.

Empaattisesti terve ihminen osaa kunnioittaa kaikkia maailman kansoja.
Kokeilkaa.

Tee experimentti itsesi kanssa ja ajattele millainen sinun elämä olisi ja miltä sinusta tuntuisi jos sinua koko ajan haukuttaisi etnisyytesi tai uskontosi takia?
Miltä se sinusta tuntuisi?

Hyvä neuvo:
Kohtele muita niin kuin toivot muitten kohtelevan itseäsi.

 

 

F ---------------------------------------------------

2020-06-25
Käänteistä rasismia ei ole
Käänteistä rasismia ei ole - et voi tukahduttaa sitä, joka sinua sortaa.
Jotta sortaaksemme jonkun, hänen on oltava valta-asemassa.
"Käänteisen rasismin" käsitettä käyttävät ihmiset pelkäävät menettää omat etuoikeutensa. 
He ovat niin tottuneet hyötyihinsä, että pitävät niitä itsestään selvinä ja saavuttavat usein itsensä.
Oikeistolaiset ottivat käyttöön "käänteisen rasismin" käsitteen, koska he olivat vihaisia ​​siitä, että heidän valkoiset etuoikeutensa asetettiin kyseenalaiseksi.
jeanetteohman - rbuf - sydsvenskan -


2020-06-30
Kritisoinnin negatiivisuus
Ihmisellä on monia vapauksia. Hän joka haluaa jatkuvasti kritisoida toisia, tekee sen, katsoo sen vapaudekseen.
Se joka ei halua toisia jatkuvasti kritisoida, ei tee sitä jatkuvasti, sekin on vapautta se.
Vapauteen kuuluu myös kertoa näistä asioista. Kertominen ei ole sama kuin henkilökohtainen kritiikki, eihän sillä heitetä lokaa toisen niskaan. Jos joku siitä loukkaantuu, on silloin kyse hänen tunne-elämästä, herkät tunteet, loukkaantuu helposti.
He jotka jatkuvasti kritisoi toisia, eivät siedä että kritisoinnista huomautetaan, he pahastuu ja näin ollen he katsoo senkin kritisoinniksi ja ottavat nokkiinsa.
Tunne-elämä jyllää negatiivisesti jatkuvasti kritisoidessa. Silloin ihminen elää negatiivisuudessa, negatiivisuuden varjossa, pälyilee koko ajan ympärilleen, ketä voisi kritisoida ja saada sillä hetken ajan hyvänolon tunteen.


2020-07-02
Miksi kritisoit?
Mistä ajattelette johtuvan sen että harrastatte toisten kritisointia ja menette niin pitkälle että tulkitsette toisten kirjoituksia ja näette ne juuri sinulle ja sinulle ja sinulle tarkoitetuiksi piikeiksi???
Miksi ei voi lukea suoraan sitä mitä on kirjoitettu ja jättää pois tulkinta ja kuvittelu että se olisi juuri sinulle kohdistettu kirjoitus???
Jos ei tunteile liikaa lukiessaan kirjoituksia ja syvällistyy vain sanoihin ja lauseisiin ilman tulkitsemista, silloin voi paljon paremmin, ei tuntisi huonoa vointia kirjoituksien takia, kun ymmärtää lukemansa.
Minä en kritisoi paljoakaan ketään henkilökohtaisesti, se ei kuulu tapoihini, mutta joskus minäkin lankean, valitettavasti, enhän ole täydellinen
Lukemisen ymmärtäminen tai pikemminkin ymärtämättömyys lukemaansa, johtaa aina itsetunnon alenemiseen ja huonoon vointiin sen takia.
On hyvin tärkeää yrittää opetella rakastamaan itseään niin paljon että hyväksyy itsensä, tykkää itsestään ja näin ollen ei pahoita mieltään omilla kuvitteluillaan joita on näkevinään toisten puheissa tai kirjoituksissa. Parasta on siis jättää pois kuvittelu ja toisten puheitten ja kirjoituksien tulkitseminen.
Myönnän että se ei ole helppoa, mutta ajan mittaan se helpottuu kunhan sitä opettelee aikansa. Siitäkin huolimatta joskus tuntuu pahalta edelleenkin jos sortuu kuvittelemaan toisten kirjoituksista. Mutta ei saa lannistua.
Ei siis saa antaa valtaa negatiivisille tunteille tuolla tavalla, on työskenneltävä niitten kanssa, jotta kehittyy.


2020-07-02
Fundamentalaistit ja terroristit vihaa suufeja
Sufismi on islamin suvaitseva versio, jonka ISIS, Al Qaida ja lukutaitoiset wahabitit ja salafistit ovat hylänneet. Nuo kirjaimellisesti uskovat fanaatikot kutsuvat sufilaisia ​​epäjumalanpalvojaksi.
Sufit kieltäytyvät johdonmukaisesti kaikenlaisesta politiikasta, mutta heidän äärimmäisen suvaitsevainen ja hieman salaperäinen tulkinta islamista ärsyttää ISIS:tä ja Al Qaidaa ja pitävät  suufien tappamista laillisena. Konservatiivinen muslimi veljeskunta uskoo myös, että sufifestivaalit on tuomittava.
Itse sufit vastaavat: ISIS:llä, Al Qaida:lla, wahabiteilla ja salafisteilla on veitsi sydämessään, he ovat unohtaneet, että islam on rakkaus ja suvaitsevaisuus. He eivät tunne Jumalaa, he tuntee vain terrorin , heidän sydämet ovat mustia.

 

2020-07-17
Rasistit
Rasistit katselee vain mitä mamut tekee ja huutelevat mamujen rikoksista.
Rasistit ei huutele suomalaisten ja muitten valkoisten rikoksita mitään vihamielisen rasistista.
Juuri tuosta erottaa rasistit eroon muista.
'Rasistit omilla sanoillaan näyttää että he on rasisteja.
Rasistit ei anna kaikille ihmkisille samoja arvoja.
Rasistit syyttää aina kollektiivisesti kaikkia pakolaisia tai kaikkia muslimeja, se on se kaikkein näyttävin seikka mistä näkee rasistin eroon muista,
Rasistit ei onneksi itse ymmärrä tätä.
Se on harva rasisti joka julkisesti uskaltaa sanoa olevansa rasisti.
Puskista verkossa huutelevat ei uskall reaalissa tehdä samaa ja se on hyvä.
Harvat rasistit on julkisia ja maantientallaaja rasisteistakin harva myöntää olevansa rasisti.
Tietenkään ei pidä hyväksyä rikollisuutta, rikollisuuden vastustajat yleensä vastustaa sanoillaan kaikkia rikollisia.
Rasistit sen sijaan osoittaa sormellaan vain pakolaisia kollektiivisesti.
Rasisti on helppo erottaa eroon muista, heidän sanat paljastaa heidät.

 

2020-07-17
Rasisti on myös ihminen
En tunne pienintäkään rasistista syytöstä suomalaisia kohtaan rasististen suomalaisten poikien rasistisista sanoista..
Ainoa mitä teen, reagoitsen rasistisiin sanoihin, en itse rasistiin.
Rasisti on ihminen siinä missä kaikki muutkin on ihmisiä ja ja ihmisoikeudet käsittää myös rasistit.
Rasistit ei anna samoja ihmisoikeuksia pakolaisille, mutta minä annan samat ihmisoikeudet sekä rasisteille ja pakolaisille ja kaikille muille

 

2020-07-17
Rasistisa sanoja ei voi kunnioittaa
Kukaan järkevä ihminen ei kunnioita rasistisia mielipiteitä, mielipiteitä jotka ei anna samoja ihmisoikeuksia kaikille ihmisille.
Itse ihmistä, rasistia esim. minä kunnioitan ihmisenä, mutta en kunnioita rasistisia mielipieitä sillä jos ne pääsisi valtaa esim. Suomessa, niin se rasistinen valta tekisi kaikkien pakolaisten olon Suomessa erittäin vaikeaksi juuri sen takia että rasistinen valta ei myöskään antaisi samoja ihmisoikeuksia pakolaisille kuin oman maalaisilleen.
Tuon takia rastista vuodatusta ei voi ja ei saa kunnioittaa.


2020-07-28
Maahanmuuttajat yliedustettuina coronakuolemssa Ruotsissa

Ne maahanmuuttajat Ruotsissa jotka ei alun perin opettele elämään kuin ruotsalaiset, on aina allttiita kaikelle, kuten esim. coronalle.

Se ei ole Ruotsin kansan tai poplitiikkojen vika, jos maahanmuuttajat ei kunnolla halua sopeutua Ruotsin oloihin.

Noin se taitaa olla kaikissa maissa. Ne jotka ei sulaupu maan tapoihin paljokaan, heillä on aina edessä joskus vaikeuksia, sillä hehän on omilla tavoillaan eristäytyneet jonkin verran yhteiskunnasta.

En tarkoita sitä että pitäisi assimilotua täydellisesti, mutta sopeutuminen maan oloihin kannattaa aina. Pienikin eristäytyminen johtaa siihen että erottuu ruotsalaisista ja esim. nyt coronan aika se aiheuttaa sen että monet maahanmuuttajat on olleet erittäin alttiita coronalle.

Monet ruotsinsuomalaiset ei ole erikoisasemassa Ruotsissa suomalaisuutensa takia, joten corona iski moneen suomalaiseen vanhukseen.
Elintavat, lihavuus, tupakointi ja tietenkin alla olevat sairaudet tekee sen että on altis viruksille.
Monessa muussa tapauaksessa ahdas asunto jossa pari kolme generatiota asuu yhdessä oli hyvin hyvin altis corolalle.

Corona näyttää nyt sen että hyvä sopeutuminen yhteiskuntaan ja luukunta ja terveellinen ruokavalio on hyvin tärkeää ihmiselle.

Tietenkin maahanmuuttajat teklevät mielestään hyviä menetelmiä elämässään ja tykkäävät voivansa hyvin, mutta kun virus tuleem, silloin iskee se lujemmin moniin maahanmuuttajiin. Valuitettavasti.

Suomalainen sanonta kuuluu että "maassa maan tavalla", niinhän monet muukalaisvihamieliset julistaa aika usein Suomessa.

Mutta kun ketään ei voi pakottaa elämään kuin esim. suomalaiset Suomessa tai ruotsalaiset Ruotsissa.
Tietenkin on myös monia maahanmuuttajia jotka on sopeutuneet hyvin ja heillä ei ollut samaa riskiä coronaan.
Mutta se taitaa olla aivan luonnollinen asia että maahanmuuttajat yleisesti sanottuna monet haluaa olla enemmän oman maalaistensa kanssa. Ja siitä lähtee sitten se pieni eristäytyminen ja ruotsalaistuminen ei onnistu kaikilta.
Tämä taitaa ola kuin akilleen kantapää kaikkialla maailmassa maahanmuuttajien porukoissa.

Jotta se on mielestäni aika turhamaista esim. syytellä ruotsalaisia tai politiikkoja siitä että ruotsinsuomalaisia kuoli paljon.
Jokaisen valitsee itse elämäntapansa.