2016-12-04
Enighet och enhet (1)
En sanning, 
inget att tvista om, 
de vise vet detta.

Sanningen är endast en. Därför finner de vise ingenting att tvista om.
— Buddha



2016-12-04
Enighet och enhet (2)
Var förenade, 
ha ett syfte, 
var vänliga, 

 Var förenade i hjärta och syfte och rådgör vänligt med varandra.
— Vedaskrifterna.


2016-12-04
Olika nivåer i livet (1)
Människa, 
utveckling, 
psyket, 
själen, 
andlighet, 
kärlek. 
olika nivåer, 

Människan utvecklas så längen hon lever...människans inre alltså utveclar sig..andligheten ökar..kärleken till andra ökar...aggressivitet minskar...var och en utveckas i sin egen takt...varje människa olika är..en unik individ...i vilket plan, nivå man befinner sig, beror på hur mycket man har utvecklats...människor är alltså på olika plan, nivåer i sitt liv...därför upplevs människor som olika i sitt sätt att vara...aggressiva lågt liggande individer brukar protestera mot detta, dom liksom accepterar inte att det finns andra som är högre än dom själva, dom kan bli arga och även bli sårade...därför bör dom som lärt mer ta det lugnt, för man kan inte lyfta upp en annan, för varje människa måste komma själv till instinkt att lyfta upp sig...man kan bara förklara och berätta neutralt och hoppas att orden förstås någon gång.


2016-12-04
Olika nivåer i livet (2)
Födelse, 
du växer, 
inre styrkan växer, 
låt den växa, 
sök kunskap, 
sök andlighet, 
alla olika nivåer, 
var och en, 
det livet är, 
ingen är likadan, 
ingen känner likadant, 
alla unika är, 
acceptera detta.

Vid födseln, har en person ännu inte utvecklat sin inre styrka, essens. Med åldern, utvecklar barnet snabbt och stiger till högre och högre nivåer. Sen när man har nått vuxen ålder, verkar det som om utvecklingen skulle börja krypa i snigelfart framåt. Hos människan, det finns så mycket annat att tänka på i sina vuxna liv, fira, partner sökning, arbete, köpa varor, vilket höjer materialet. Inte mycket tid som är kvar för att höja den inre livet. Men ibland i livetsväg, kanske vaknar man upp och upptäcker att livet handlar om mer än bara arbete och sökandet efter en partner. Bråk och mobbning och andra negativa ger vika och kommer att ersättas med en känsla av att för att må väl, bör man undersöka sig själv, sitt beteenden, och ärligt börja göra förbättringar i förhållande till sig själv.


2016-12-04
Olika nivåer i livet (3)
Olika nivåer, 
alla unika är, 
acceptera detta, 
vi likadana inte är, 

För många människor är det svårt att tänka på livets olika nivåer, de är nervösa, kan bli förolämpade, inte förstå är att människor har olika grader, olika nivåer i deras liv, beroende på deras ålder, erfarenhet och viljan att förändra sig själv.
Att tala om olika nivåer, är det som att vissa inte förstår att varje människa här på jorden vandra i sin egen takt och ingen är den andra lik...När allt kommer omkring, har nästan alla en chans att höja sin nivå så småningom, gå i livets väg. Det går det helt naturligt, utan att du ens märker det. Ytterligare andra måste kämpa för en lång tid med sig själv. Vi är olika i olika hög grad, olika utvecklingsnivåer.



2016-12-04
Känn kärlek för alla
Känn kärlek för alla, 
känn den ljuva känslan, 
älska dig själv, 
älska andra, 
får kärlek tillbaks, 
energin vibrerar, 
känn kärlekens energi,

Även den lilla ömhetskänslan är kärlek...man måste börja någonstans, i den nivån där man är just nu...Man kan känna kärlek för alla människor...man behöver inte tycka om allt vad alla gör eller säger, men trots det känner man en ömhet, en varm kärlek mot alla människor...man känner det inom sig...det är ingen märkvärdig känsla...man ser andra med ömhet i blicken...men trots detta, måste man kunna skilja mellan gott och ont...det som är ont, det skall man inte acceptera, man måste våga säga emot ondskan...fast man är emot ondskan som finns i vissa människors ord eller handlingar, känner man kärlek även för dessa individer...vi är alla planetens barn, samma släkte...vi människor byter energi med varandra, vi tar och vi får, energi...ofta får man ond energi, man ta emot det ett tag, men sedan måste man sätta stopp för det, för man skall inte låta den andres onda negativa energi skada en själv, så man måste gå vidare, lämna det onda bakom sig, men trots det känner man en ömhet, kärlek för dessa individer som beter sig illa ibland...man är inte likgiltig mot dom, man hatar inte dom, men man ogillar deras onda beteende eller ord...men man glömmer inte att känna kärlek...det är mycket lättare att få energi från en positiv människa...det positiva goda energin strålar mot en genom orden, minen, kroppsprålet...när negativ energi träffar en, det kan göra ont i ens psyke, själen, det onda energin träffar en som en brännande eld, eller en kniv, till slut måste man våga gå undan för att inte skada sig själv i den andres alltför negativa ord eller handlingar, men kärleken känns trots allt detta...den allmänna kärleken som känns...man är inte någon kärleksguru eller liknande om känner kärlek för alla...det finns ju många olika nivåer även vid kärlek...man älskar alla på olika sätt, man känner olika, men det är kärlek iaf...
Och man bör kanske kunna skilja mellan två saker i kärlek, för det första, antingen gillar, älskar man den andres personlighet, eller man ogillar den. och för det andra, man älskar alla själar, det allra innerta hos alla människor, som är oberoende av personlighet, man alltså älskar själva grunden i människan, de sk. själen, den som gör det möjligt att leva..själen har ingen personklighet, den är god, alltid god..
Det gäller alltså att djupdyka hos människor och leta efter denna frifulla själslig tillstånd hos varje människa...men det är en annan ska om hittar den...många är så stressade och beroende av värdsliga saker och fåfänga att själen kan vara djupt begravt hos vissa.
Tyvärr det finns många som inbillar att när man säger att man älskar alla, när man känner kärlek för alla, att man då måste acceptera allt från andra...dom har fel...fast man känner en inre kärlek för alla, innebär det inte att man måste tåla allt, man får säga emot det onda eller ibland är bäst att gå sin väg och lämna det onda bakom sig, för det är inte meningen att man skall skada sig själv.... det är ju en helt naturlig sak...kärlek innebär inte att man skall gilla det onda :) vi utbyter energi med varandra när vi umgås, det kan handla on positiv energi eller negativ energi...och man skall inte glömma att alla kan ibland göra eller säga fel, det är mänskligt att fela, vi skall inte döma varaandra alltför hårt...men gränser för det vad man skall tåla, det måste man våga göra.

Från nätet någonstas

"Visst kan man ha kärlek till alla. Det är en kärlek som är ovillkorlig och handlar inte om hur personligheten handlar utan om själens kärlek. Själen känner ingen separation från andra själar. På själens nivå är vi alla förenade och genom själens kärlek som strömmar genom hjärtat kan vi känna denna kärlek även på det fysiska planet.
Denna kärlek är inte personlig utan av en mer opersonlig karaktär. Det är inte peronlighetens handlingar eller beteenden eller vad han/hon säger som avgör utan är oberoende av detta.
Om man säger att det inte går att älska alla då är det den personliga kärleken som menas (det är egentligen solarplexuskänslor) medan själens kärlek (hjärtchakrat) förenar oss med alla.
Med kärlek och att älska alla människor så menar jag inte att acceptera alla handlingar. Gör någon en illa eller begår skadliga handlingar så kan man såklart ta avstånd från handlingen."



2016-12-04

Motstånd mot kärlek? Varför?

Kärlekskänsla, 
kärlekskänsla mot alla, 
en djup harmoni, 
det finns, 
leta i ditt inre, 
se dig omkring, 
alla vi människor är.

Många säger emot att man kan inte älska alla...Men kärlek är en känsla, en djup känsla,,,man kan känna kärlek för alla människor...fast denna kärlek är inte passionerad eller personlig...det är bara en djup accepterande kärlekskänsla...varför har så många emot dessa känsla av kärlek...berår på antagligen att dom inte känner denna känsla, och därmed kan dom inte ens föreställa hur denna känsla känns...man skall acceptera att vissa är misstänktsamma och vill inte tro på det  vad andra säger sig känna...man kan ju inte tvinga någon att respektera andras känslor...men detta kan inte ta bort kärlekskänslan vissa känner...känner att man kan älska alla, en känsla av fridfull kärlek...man bör acceptera och resspektera att alla är olika,


2016-12-04
Givmildhet (3)
Var vis, 
var givmild, 
känn glädje.

En vis man har sin glädje i givmildheten och blir genom den välsignad i den andra världen.
— Buddha



2016-12-04
Godhet (1)
Ha goda avsikter, 
i tal och handling, 
lyckan du får, 
lyckan som en skugga 
du får, 
den aldrig dig lämna, 
du lyser som snö, 
du lyser som stjärnor, 
du god är, 
du lycklig är.

 När en människa talar eller handlar med god avsikt, då följer henne lyckan likt en skugga som aldrig lämnar henne.
Goda människor lyser ur fjärran likt snötäckta berg; onda människor uppslukas av mörkret likt pilen som avskjutes i natten.
— Buddha



2015-12-04
Det onda vinner man med godhet

Det onda vinner man med godhet, 
vänd ryggen åt det onda, 
låt godhet vara din väg, 
var god mot dig själv, 
visa godhet mot andra människor, 
visa medkänsla, 
visa universal kärlek.

Antisemitism, islamofobi...främlingsfientlighet, rasism, extremhögern, osv...allt det där är ilska och hat, dålig självförtoende, girighet, osv...en del av Jordens befolkning "tillber" det onda och hatar vissa människor...detta gör även vissa länders regenter, dom som sitter i maktposition...detta är ett ociviliserat agerande...barbariskt agerande.
Visa istället godhet för alla...visa lite medkänsla...visa unisersal kärlek.


2016-12-17
Kärlek och vänskap (2)
Kärlek och vänskap, 
split slutar genom kärlek, 
det är lagen det, 
kärlek försvinner aldrig.

Split lindras ej genom hat, men split bringas att upphöra genom kärlek. Det är en evig lag.
— Buddha


2016-12-17
Kunskap (1)
Sök kunskap, 
sök alltid, 
kunskap ger visdom.

Sök kunskap från vaggan till graven. Sök kunskap vid Kinas gränser om så är nödvändigt.
— Muhammad


2016-12-17
Medkänsla (3)
Skydda allt levande, 
med vänliga tankar, 
du är levande, 
andra är levcande, 
människor, djur, växter, 
allt lever, 
skydda det.

Som en mor skyddar sitt barn från skada, så omfatta med vänliga tankar allt levande.
— Buddha


2016-12-25
Medmänsklighet

Mänsklighet, 
medmänsklighet, 
älska alla, 
visa kärlek, 
visa omtanke.

Medmänsklighet...Älska Jordens befolkning...planeten Jorden...allas hem är...Alla människor...på planeten Jorden...planetens folk vi är...likvärdiga vi alla är...Älsrar alla planetes folk...Gör du det okså, snällä :)...Visa kärlek...till medmänniskor...älska alla..hjälp också..hjälp alla behövande



2016-12-25
Kärlek (1)
Älska alla människor, 
älska dig själv först, 
älska alla människor, 
på själslig nivå, 
bli ett med alla, 
kosmisk kärlek, 
universal kärlek.

Älska alla människor kan bara den som ser sig själv som en del av helheten, en del av Jordens helhet. Det är nödvändigt att övervinna själviskhet, att acceptera sig själv och för att påbörja processen som kommer att expandera den inre världen och få kärlek.


2016-12-25
Kärlek (2)
Älska människor, 
se helheten, 
alla själar har, 
alla själar likadana, 
alla goda är, 
älska och bli älskad.

Älska alla människor kan man bara om man ser sig själv som en del av helheten.
Ser sig som en del av världens helhet, känner kärlek för alla världens folk.
Om man unte känner att man är en del av världens helhet, då är det svårt att älska alla människor, för  man känner fientlighet, fruktar dom, känner fördomar mot främlingar och så vidare.
Men om man vänjer sig med främmande människor, främmande folk, då lär man sig att acceptera andra och inte bara sig själv och sina släktingar.


2016-12-29
Mod
Vet du det rätta, 
då vet du mycket, 
gör det rätta, 
då har du mod.

Att veta det rätta, men inte göra det, är brist på mod.
— Konfucius


2016-12-26
Renhet (1)
Den vise är ren, 
rena tankar, 
stor visdom, 
stilla harmoni, 
omvärlden gör inte ont, 
den vise är befriad 
av världens ondska, 
den vise är klok, 
den vise är mjuk.
 
Som lotusblomman på sin stjälk svävar obesudlad över det gyttjiga vattnet, så svävar den stilla vise obesudlad av världen och dess smutsiga glädjeämnen.
 Buddha


2016-12-26
Respekt (1)
Var hängiven din far, 
var hängiven din mor, 
var överens med din far, 
var överens med din mor, 
det är respekt det, 
svårt kanske, 
träna och träna, 
älska dina föräldrar.
 
Låt sonen vara sin fader hängiven och vara överens med sin moder.
— Atharva Veda (hinduisk skrift)


2016-12-26
Respekt (2)
Hur är du, 
är du vänlig, 
var hänsynsfull, 
var det alltid, 
v ar behärskad, 
var det alltid, 
det är respekt.
 
Var alltid hänsynsfull och behärskad.
— Buddha



2016-12-26
Rättvisa (2)
Gud älskar rättvisa, 
döm rättvist, 
ha kärlek i hjärtat, 
var rättvis.
 
Gud älskar dem som dömer rättvist.
— Muhammad


2016-12-26
Sannfärdighet (1)
Älska sanningen, 
putta bort lögnen, 
länge leve sanningen, 
var ärlig, 
 
Den stilla vise älskar sanningen.
Lögn skall förvisas genom strängt fasthållande vid sannfärdigheten.
— Buddha