Förr i tiden och i nytid
Den där frasen stämmer ganska så bra. Tänk t.ex religioner, sjukdomar…Religioner säger att det är si eller så…Idag vet man dock mer än på den gamla tiden. Då bör man faktist ta vara på vetenskapens teser till sitt hjärta och inte blindt lita på gamla böckers ord. Det samma gäller sjukdomar. Förr i världen viste man inte hur bota vissa sjukdomar eller vad det var för sjukdom. Idag vet man mer och dom flesta människor litar faktist att sjukvården kan bota många sjukdomar eller åtminstone lindra. Vad gäller sjukdomar, då litar t.om den religiöse på dagens vetenskap och vetande om sjukdomar. Men för övrigt tycks det vara svårare att lita på allt annat nutiden har kommit på. Jag menar inte det att man skulle sluta tro på Gud, för vetenskapen har inte bevisat att Gud finns inte, men inte har religioner heller bevisat att Gud finns. Jag menar alltså allt annat i livet, som står i heliga böcker, mycket har förändrats. Så varför vill vissa inte följa med tiden? Varför begrava sig i det förflutna?

Papegoja och skvallertant.
Bäst alltså att skvallra så lite som möjligt om andra personer, alltså personen man känner. För d man skvallrar, får förr eller senare att höra det iaf. Och om du skvallrar, skvallra isf positiva saker om dina vänner och bekanta. Negativ skvaller är alltid skadlig för dig själv.

Vad skall man göra med skvallret?
Det är väldigt svårt att vara tyst att inte föra vidare det man hört. Skvaller är som en klister i människan, både hos män och kvinnor. Alla skvallar om varandra. För det mesta är det helt naturliga saker man pratar om, inget elakt/negativt...Då när skvallret bli negativt och illa sinnat, då är det skadligt, skadligt skvaller...Hur man tar det när andra skvallrar om en, det är det som avgör. Vissa är väldigt känsliga, tål inget alls, medans andra tål vad som helst. Man kan aldrig veta i förväg hur olika människor reagerar...Därför bör vi skvallra försiktig, vara försiktiga i våra ord. Skvaller kan såra, skvaller kan skada.

Bryr du om vad som skrivs om dig?
När man tittar på t.ex vad som skrivs i diskussions-forum eller hur det kommenteras i tidningar eller bloggar, ser man hur tydligt som helst det på vissa ställen bråkas väldigt mycket just om det vad som skrivs om en själv. Man försvarar sig alltså. Skulle tro att majoriteten faktist bryr sig vad som skrivs om d, oavsett om det som skrivs om en är sant eller falskt. Ni vet, man blir sårad och går i försvar med alla medel och börjar skälla på den andra.

Skvaller
Skaller kan liknas vid en telefon, djungel-telefon. Skvallret får från människa till människa, ganska fort faktist. Synd bara att skvallret sällan är helt korrekt. Om man kunde hålla sig 100% till sanningen, då kanske det skulle ens inte kallas för skvaller....Oj vad tyst världen skulle bli ifall det skvallrades inte. T.ex alla tidningar är fulla av skvaller, TV skvallra, radio skvallrar…

Lyssna noga vad den andra säger
Det med skaller precis likadant som all annan prat, att det är jätte svårt att föra det vidare korrekt. Vi kan nästan aldrig återge det ordagrant vad andra har sagt, därför lägger vi till våra egna ord och utelämnar vissa ord. Då återger vi det inte korrekt. Och nästa berättar vidare, osv osv. Ni kan kanske ana hur pratet går till sedan. Pratet, skvallret har växt nästan till så mycket att man kanske inte längre pratar om det ursprungliga...Så det handlar egentligen inte om att vi inte lyssnar, det handlar om vår oförmåga att minnas alla ord vad den andra sa.

All rykte är farligt
Man behöver bara läsa vad det skvallras om kändisar. Många kändisar råkar alltid i klorna på skvaller-tanter, skvaller-gubbar. Om man blivit känd och rik, avundas många detta och kändisar förtalas hela tiden. Kate Gosselin har blivit känd och rik, hon är ett exempel som många hatar och skvallrar mycket elakt om...Sedan d som gjort något dumt eller liknande, om d skvallras det också mycket elakt...Alla skvallrar mer eller mindre, även jag, du och ni.

Livets gåta - älska, glömma, förlåta
Älska, glömma och förlåta kan även tillämpas på allt i livet, inte enbart på kärlek mellan man och kvinna eller homosexuel kärlek, som som d flesta tror. Vi människor ska först och främst älska varandra, oavsett etnicitet eller religion. Om det händer något, i världen eller i ens land eller i ens privatliv, bör vi ha förmågan att glömma, inte glömma i ordagrant, men kunna putta det hända bakom oss och gå vidare med våra liv. Att förlåta är mycket fint, en bra egenskap hos den människan som kan förlåta. Hur är det då med det där att älska? Att älska en stund sina kärestan kan väl alla. Men evig kärlek finns nog inte. Men en evig kärlek för sin nästa, för sina medmänniskor finns, det är den kärleken vi bör odla inom oss, det skulle skapa en trevligare Jord om alla kunde älska.

Egenkärlek
Kärlek till sig själv gäller för oss alla. Man visar sin egenkärlek på olika vis, men den finns hela tiden. T.om d som hatar andra på grund av att d inte älskar sig själva, söker en väg att bli accekterade i sina egna ögon, d försöker få lite mer egenkärlek, därav deras hat mot andra...Egenkärlek med motta, är en bra kärlek. Lär älska dig själv, måttligt, lagom, då kan du även älska andra människor.

De älskande
Internationell kärlek över alla gränser, det är kärlek som ingenting kan skilja åt, inte ens olika staters politiker och lagar, till slut möts de älskande igen och lever lyckliga i alla sina dagar...Sådant sker mycket, både då och nu. Kärlek tittar inte efter hudfärg eller nationalitet eller folk.

Papegoja, skvallertant
...Bäst alltså att skvallra så lite som möjligt om andra personer, alltså personen man känner. För d man skvallrar, får förr eller senare att höra det iaf. Och om du skvallrar, skvallra isf positiva saker om dina vänner och bekanta. Negativ skvaller är alltid skadlig för dig själv.

Skvaller, vad göra?
...Det är väldigt svårt att vara tyst att inte föra vidare det man hört. Skvaller är som en klister i människan, både hos män och kvinnor. Alla skvallar om varandra. För det mesta är det helt naturliga saker man pratar om, inget elakt/negativt....Då när skvallret bli negativt och illa sinnat, då är det skadligt, skadligt skvaller.
Hur man tar det när andra skvallrar om en, det är det som avgör. Vissa är väldigt känsliga, tål inget alls, medans andra tål vad som helst. Man kan aldrig veta i förväg hur olika människor reagerar.
Därför bör vi skvallra försiktig, vara försiktiga i våra ord. Skvaller kan såra, skvaller kan skada.

Bry inte om skvallret
När man tittar på t.ex vad som skrivs i diskussions-forum eller hur det kommenteras i tidningar eller bloggar, ser man hur tydligt som helst det på vissa ställen bråkas väldigt mycket just om det vad som skrivs om en själv. Man försvarar sig alltså. Skulle tro att majoriteten faktist bryr sig vad som skrivs om d, oavsett om det som skrivs om en är sant eller falskt. Ni vet, man blir sårad och går i försvar med alla medel och börjar skälla på den andra.

Skvaller skvaller
Skaller kan liknas vid en telefon, djungel-telefon. Skvallret får från människa till människa, ganska fort faktist. Synd bara att skvallret sällan är helt korrekt. Om man kunde hålla sig 100% till sanningen, då kanske det skulle ens inte kallas för skvaller :)
Oj vad tyst världen skulle bli ifall det skvallrades inte. T.ex alla tidningar är fulla av skvaller, TV skvallra, radio skvallrar…

Lyssna noga
Det med skvaller är precis likadant som all annan prat, att det är jätte svårt att föra det vidare korrekt. Vi kan nästan aldrig återge det ordagrant vad andra har sagt, därför lägger vi till våra egna ord och utelämnar vissa ord. Då återger vi det inte korrekt. Och nästa berättar vidare, osv osv. Ni kan kanske ana hur pratet går till sedan. Pratet, skvallret har växt nästan till så mycket att man kanske inte längre pratar om det ursprungliga....Så det handlar egentligen inte om att vi inte lyssnar, det handlar om vår oförmåga att minnas alla ord vad den andra sa.

Skvaller telefonen
Människor tillsammans bildar en skvaller-kedja, nästan likvärdig med en telefon. Skvallret får från människa till människa. många gånger, olika människor, berättat alltid på ett annorlunda sätt. Hur mycket finns kvar av en sanning i skvallret efter en lång genom-gång i svaller-kedjan?

All rykte är farligt
Man behöver bara läsa vad det skvallras om kändisar. Många kändisar råkar alltid i klorna på skvaller-tanter, skvaller-gubbar. Om man blivit känd och rik, avundas många detta och kändisar förtalas hela tiden. Kate Gosselin har blivit känd och rik, hon är ett exempel som många hatar och skvallrar mycket elakt om.
Sedan dom som gjort något dumt eller liknande, om dom skvallras det också mycket elakt.
Alla skvallrar mer eller mindre, även jag, du och ni.
Med andra ord. All skvaller är skadligt. Hela planeten Jorden är full av skvaller

Alla pratar om vädret
Vädret kan man prata för det mesta utan bråk ;) Just därför att ingen kan göra något åt vädret. Sedan finns det en stor skara människor som aldrig är nöjda med vädret, dom bara klagar och klagar.
Vädret skall man ta sådant det är. Man kan önska eller hoppas, men det är ingen ide att ständigt klaga på vädret, man mår bara dåligt då, klagandet skapar negativa vibrationer hos klagaren och klagarens omgivning.
Njut av vädret, hurudan den än är. Försök iaf, försök, så ser du att du mår mycket bättre

Vill du alltid ha sista ordet??
Om du alltid vill ha sista ordet, kommer du inte ha många att prata med. Du blir lämnad ensam, nästan ensam. Kloka människor lämnar dig, för det är ingen mening att diskutera med dig, för du lyssnar inte vad andra säger. Det enda som betyder något för dig, är dina enga ord, dina egna åsikter. Bara lika envisa tjatare fortsätter tjata med dig ;) Du missar alla kloka människor. Men är det inte så att lika leker bäst med varandra? Kloka med andra kloka och tjatare/dum med andra tjatare/dumma. Så är det.

Säger du vad du tänker?
Om man inte tänker det minsta på vad man säger till andra, säger man sådant som man tänker. Alla vet vi ju hurudana tankar människan har. Våra tankar är oftast mycket negativa och kritiserande och elaka. Men vi säger inte det vad vi tänker. Vi är alltså oärliga. Men samtidigt är vi medgörliga, emotionella och sociala. Vi flesta alltså väljer våra ord, t.ex att inte såra andra.
Medans det finns vissa som vräker elakheter ur sin mun, sådana tänker inte det minsta på vad d skall säga. Då är det lätt att såra andra, vara elak.

Ordspråk, sant eller falskt?
I mången ordspråk finns en liten gnutta sannig i. Man måste bara hitta den lilla sanningen, den lilla sköra sannings-tråden i ordspråken. ;)
Vissa ordspråk är provocerande, vissa sanna, vissa falska, vissa är helt konstiga, många ordspråk går att tolka…var och en tolkar på sitt vis.
Jag älskar att leka med ordspråk. Ordspråk medför alltid att man utvidgar det lästa och plötsligt har man en tanke i hjärnan, en tanke, kommen ur ordspråket

Person-kritik
Var försiktig att ge person-kritik. Du skall minnas att alla har fel. Ingen är helt fel-fri.

Lyssna och prata
Om man lyssnar noga vad andra säger, verkligen lyssnar, då hör man vad andra säger och då är det lättare att prata om det, när man lyssnat. Då behöver man inte gissa vad den andre sa, man har då inga behov av att analyserara helt galet det sagda. Så lyssna noga. När du återger det vad den andre sa, då stannar du i det sagda/sanningen. Då är risken minimal att du lägger i ditt tal sådant som den andre inte sa. Du slipper en massa problem. Förstår du?

Bevara dina hemligheter
Om man har hemlisar, är det bästa att låta d fortsätta att vara hemlisar. Inte ens egna sk. kallade vänner har alltid förmågan att behålla dina hemligheter som hemligheter. Det är ett mänskligt beteende att skvallra. Trevlig skvaller gör inte skada. Men skvaller som skadar är alltid otrevliga. Vi ser hur man nu gottar i kungens festskandaler eller vad man nu skall kalla d. När man ser att media och bloggar svallrar (även jag skvallrar), då är det lätt att förstå skvaller är svårt att inte föra vidare.
- Så behåll dina hemlisar som dina . Du kan aldrig vara säker att dina hemlisar förs inte vidare till andra. Eller ännu bättre, ha inga hemligheter alls, våga vara öppen, då kan ingen skada dig genom att skvallra om dina hemligheter, när du inga hemligheter har. :) Kommunisera öppet, ärligt.

Är du rädd att skaffa ovänner
Den evige fjäskaren, får aldrig några riktiga vänner. Vänner får man inte genom att fjäska, genom att inte våga säga sin åsikt, genom att hela tiden hålla med….Det flesta människor uppskatta sanningen, ett öppet talat åsikt. Var inte rädda för att prata. Man behöver inte hålla med hela tiden. Att lyssna på kritik, skvaller eller annat illasinnat prat utan att våga säga sin mening, är detsamma som att du håller med. Tystnad talar för sig. Tänk på det.

Dina fel och andras fel
Tänk om alla gjorde det? Då skulle det vara mycket behagligare här på Jorden. Och alla vet vi varför vi kritiserar varandra? Vi människor har det lite svårt att erkänna våra egna fel, inte ens för oss själva och ibland är vi inte ens medvetna om alla våra egna fel. Men desto bättre ser vi andras fel och ofta är det dessutom så att felen vi ser hos andra, är fel som även vi själva har. Vi alltså speglar. Vi använder andra som speglar för våra egna fel. Varje gång du känner lust att kritisera någon, granska först dig själv, förmodligen har du precis samma fel själv :) och då kan du försöka förbättra dig. Var försiktig med personlig kritik till andra.

Är du missnöjd med andra
När man klandrar och är missnöjd med andra människor, innebär det oftast att man egentligen är missnöjd med sig själv. När man är inte nöjd med sig själv, kan man omöjligt vara nöjd med andra människor. Så som du beter dig mot andra, så är du själv. Det är många människor som tänker inte på det där. Dom tror att d är såååå bra jämfört med andra och därför klandrar dom hela tiden andra. Dom har inte ännu förståt att felet ligger hos dom själva. Hur skulle man kunna förstå detta? Man måste nog själv komma på att förändra sig själv och låta andra vara ifred.

Vad sa jag?
- Det är så lätt hänt att man missförstår det den andre säger. Vissa människor missförstår med flit det vad den andre säger. Och resten förstår inte riktigt det vad den andre sa. Då är det färdigt, det är bäddat för bråk och gräl.
- När man inte förstår vad den andre sa, då brukar man börja tolka det vad den andre sa, tolka det så som man tror att den andre menade men sa inte.
- Kommunikation är en svår sak. Det är svårt att kommunisera. Särskilt på nätet kan det bli stora missförstånd. Det är nog lite lättare att säga sin mening, men att skriva sin menig är mycket svårare.

Ställ krav på dig själv.

Krav skall man ställa på sig själv. Leva så att du tycker dig vara en bra människa. Utan krav på dig själv, skulle du kunna göra omöjliga fel saker eller annat som klassas fel. Tyvärr det finns individer som enbart ställer krav på andra, precis som om alla andra måste leva si eller så, men själva får d leva loppan.
- Den kloke har förståt att det vad man ställer krav på andra eller kritik, är oftast spegling, man speglar sina egna fel och brister hos andra, men ovetandes, omedveten, man är inte medveten om sina egna fel. Därför kan den kloke oftas avstå att kritisera andra eller ställa en massa krav på andra.
- Hur som helst, världen tyck vara full av okloka människor, det kritiseras friskt, det ställs krav på andra men inte på sig själv. Många anser att deras åsikter är d enda rätta, alla andras åsikter fel.
- Vakna upp, ställ krav på dig själv och låt andra vara ifred.

Varför talar du illa on andra?
Vad kallas det? Att man skvallrar negativt om andra bakom deras ryggar. Vissa gör ibland så, medans andra pratar illa om andra hela tiden. När man hör illasinnat prat om andra individer, bör man ta det med en nypa salt. Alltså inte tro på allt vad den illasinnade pratar skit om andra. Ta in det genom det ena örat, men låt det gå ut genom det andra örat. Låt det alltså inte stanna hos dig. Man skall akta sig för illa sinnat skvaller. Man kan skada andra med det. Vill du verkligen skada andra genom att prata illa om andra eller sprida ditt elaka skvaller vidare och även göra likadant med andras elaka skvaller? Varför släpper man sådant ut ur sin mun? Sensations känslan, lust att skvallra, låta andra veta hurudan man tror att den eller den personen är, man kanske uppfattar sig själv som en informationskälla, osv osv…SLÄPP sådant, bli istället positiv.

Är du missnöjd med andra?
När man klandrar och är missnöjd med andra människor, innebär det oftast att man egentligen är missnöjd med sig själv. När man är inte nöjd med sig själv, kan man omöjligt vara nöjd med andra människor. Så som du beter dig mot andra, så är du själv. Det är många människor som tänker inte på det där. D tror att d är såååå bra jämfört med andra och därför klandrar d hela tiden andra. D har inte ännu förståt att felet ligger hos d själva. Hur skulle man kunna förstå detta? Man måste nog själv komma på att förändra sig själv och låta andra vara ifred.

Behandla andras fel lika försiktigt som dina egna
Tänk om alla gjorde det? Då skulle det vara mycket behagligare här på Jorden. Och alla vet vi varför vi kritiserar varandra? Vi människor har det lite svårt att erkänna våra egna fel, inte ens för oss själva och ibland är vi inte ens medvetna om alla våra egna fel. Men desto bättre ser vi andras fel och ofta är det dessutom så att felen vi ser hos andra, är fel som även vi själva har. Vi alltså speglar. Vi använder andra som speglar för våra egna fel. Varje gång du känner lust att kritisera någon, granska först dig själv, förmodligen har du precis samma fel själv och då kan du försöka förbättra dig. Var försiktig med personlig kritik till andra.

Drånk inte dina sorger i spriten
Många dricker alkohol, för att glömma sina sorger, bedöva sina sinnen. Hjälper det? Bara för stunden. När du blir klar i hjärnan igen, finns dina sorger med dig iaf. Ser du, dina sorger kan simma jätte bra i alkohol. Dina sorger tål alkohol, men du tål inte alkohol. Därför är det meningslöst att försöka bedöva dina sorger med alkohol. Ta dig i kragen, ta sorgerna modigt, med tiden kommer sorgerna att blekna. Det behövs alltså inget alkohol. Att ta alkohol till hjälp, bevisar bara att du är svag, svag i sinnet…Höj dig över din svaghet, lev livet utan alkoholberusning. Iaf när du har sorg. Sörj så mycket du behöver göra. Att sörja, det är naturligt. Det är lika naturligt som att tiden leker alla sår. Tro mig. Det är så.

Skäller hundarna efter dig?
Det innebär att fast du får skäll, andra skäller på dig, du lyssnar ett tag, sedan går du vidare. Du har lyssnat, tagit till dig det andra skällt på dig, men du har inte stagnerat fast i skällarnas våld och gnäll, utan du har haft förmågan att gå vidare, lämnat skällarna bakom dig. Du har inte blivit ”skadad” heller, du tål att skällarna skäller. Det är då du som kan liknas med en karavan som drar vidare och d skällande hundarna är d som klagar på dig. Tänk om alla kunde vara så där starka?

Det mest eftertraktade tycks vara det som är förbjudet
Det är som med det Bibliska förbjudna äppelträdets frukt. Det förbjudna suger…mer eller mindre är det så. Det är ju så mycket som är förbjudet i lag. Vissa förbud handlar om helt vardagliga ting, personliga saker som t.ex att försöka få sig ett bättre liv, eller allmänna saker som mer eller mindre handlar om hela samhället. Och så finns det en massa moraliska frågor, vissa är bra, vissa mindre bra, är det bra eller dåliga moraliska frågor, beror på vem man frågar. Jorden har ju inte en och samma moral. Även kulturer är olika. Uppfostran är likadan för alla bar. Det kan man inte komma ifrån. Det är därför vi handlar olika, tänker olika, har olika moral, olika sätt att leva. Det skall man acceptera. Man kan faktist inte vänta sig att alla är som jag, du eller du…
- Så det bästa tycks vara att se till man skadar ingen annan varken psykiskt eller fysiskt. Det bör räcka som världens lag och eller moral.

Är du rädd att skaffa ovänner?
Den evige fjäskaren, får aldrig några riktiga vänner. Vänner får man inte genom att fjäska, genom att inte våga säga sin åsikt, genom att hela tiden hålla med….Det flesta människor uppskatta sanningen, ett öppet talat åsikt. Var inte rädda för att prata. Man behöver inte hålla med hela tiden. Att lyssna på kritik, skvaller eller annat illasinnat prat utan att våga säga sin mening, är detsamma som att du håller med. Tystnad talar för sig. Tänk på det.

Bevara dina hemligheter själv
Om man har hemlisar, är det bästa att låta d fortsätta att vara hemlisar. Inte ens egna sk. kallade vänner har alltid förmågan att behålla dina hemligheter som hemligheter. Det är ett mänskligt beteende att skvallra. Trevlig skvaller gör inte skada. Men skvaller som skadar är alltid otrevliga. Vi ser hur man nu gottar i kungens festskandaler eller vad man nu skall kalla d. När man ser att media och bloggar svallrar (även jag skvallrar), då är det lätt att förstå skvaller är svårt att inte föra vidare.
- Så behåll dina hemlisar som dina . Du kan aldrig vara säker att dina hemlisar förs inte vidare till andra. Eller ännu bättre, ha inga hemligheter alls, våga vara öppen, då kan ingen skada dig genom att skvallra om dina hemligheter, när du inga hemligheter har. Kommunisera öppet, ärligt.

Vad är en erfarenhet?
Det kan hända mycket med ens liv. Men det som händer dig, är inte erfarenheter. Hur du reagerar på det hända, det är din reaktion som är din erfarenhet av händelsen. Händelsen kan ge dig en positiv erfarenhet, eller en negativ erfarenhet. Om du reagerar positivt och sökande och har förståelse att man kan även vända en negativ händelse åt det positiva, om inte helt och hållet, så iaf lite, så att det känns bättre. Det är då en bra erfarenhet, som lärde dig att bearbeta det hända och må bra, oavsett om händelsen var bra eller dålig.
- Du kan även skapa dig en negativ reaktion av alla händelser.
- Vad säger detta? Att du själv bestämmer hur du reagerar och därmed skapar du själv antingen dina positiva elle negativa erfarenhetern i ditt liv. Så det är meningslöst att försöka skylla på händelsen. Det är din alldeles egen reaktion, som avgör, hurudan din erfarenhet kommer att bli.

Hjälp dig själv
Det finns människor som alltid säger till andra att gör si eller så. Och så finns det människor som har fastnat i att hela tiden tycka synd om sig själva, det är dessa som folk försöker hjälpa. Men man kan inte hjälpa en, som ännu inte har fått instinkten att han/hon måste hjälpa sig själv. Först finns bara elände, man tycker synd om sig, klagar hela tiden, lever med destruktiva tankar hela tiden, allt är negativt. Den människan är låst i negativitet, ingenting annat existerar för d än bara negativa tankar. Försök hjälpa en sådan, d blir sura och tar det som kritik ifall man föreslår att han/hon kan för istället så eller så. D vill fortsätta att tjata och tjata om sina problem, tycka synd om sig själva. Just då är det negativa som fyller d helt och hållet, så vill d ha det jut nu. D kan inte se något positivt i det andra säger till d. D kan t.om göra slut på bekantskapen, så sura kan d bli. Det kan ta lång tid för d att bli lite positivare. Negativitet har slukat all deras kraft. Den enda hjälpen är att hjälpa sig själv, lyssna vad andra säger, försöka hitta en väg ut ur från sina destruktiva och negativa tankar. Vännerna kan tröttna på att umgås med en som hela tiden är negativ.