Uppriktighet kan man även jämföras med yttrandesfriheten. Även d som säger i yttrandesfrihetens namn elakheter, kränkningar, pekanden, rasism, mm, säger sig vara uppriktiga och har rätten på sin sida att använda yttrandesfriheten. Men ofta vill d inte ta ansvar för det d säger, d skyller ifrån sig hela tiden och påpekar att d bara säger sanningen.
Det bästa är att säga/tala, så att man kan senare stå vid sina ord. T.ex rasister skriver ofta hur hemska muslimer är och länkar till terroristerna. Man får bilden då av att alla muslimer är terrorister. När man påpekar detta till hatarna, skyller d ifrån sig att det är bara muslimer som är terrorister, brottslingar, men jag är inte rasist, säger d, mm. Men d har ett stort intresse att sprida alla nyheter om muslimer som är negativa nyheter. Inte en endaste positiv nyhet om muslimer kommer d med. Vad är det då annat än hatkampanj mot muslimer, mot Islam. Och dessa hatare säger sig vilja informera andra, hur muslimer är. Men dessa hatare är ju inte uppriktiga, d vågar inte stå för det vad d är, vad d gör.
Uppriktighet är ju att säga det och även mena och stå för det vad man säger. Uppriktighetens mening är inte heller att såra, hata, kränka, illasinnad prat, mm. Man måste lära sig att kommunisera intelligent och inte vräka ur sig vad som helst och hur som helst.

natur1.jpg?1594361285