2014-10-27

Islamofobia

Islamofobian tunnusmerkkejä
”Islamofobikko ja ylpeä siitä”.

Monikultturistisen ja monietnistä Britanniaa ajavan[13] Runnymede Trust -ajatushautomon mukaan islamofobian tunnusmerkeiksi voidaan luokitella muun muassa seuraavat piirteet:[14]
1) Islamia pidetään yhtenäisenä ilmiönä, joka on muuttumaton, taantumuksellinen ja paikalleen pysähtynyt.
2) Islamia pidetään erillisenä ja ”toisena”. Islamin arvot eivät ole samanlaisia kuin muiden kulttuurien ja uskontojen, se ei omaksu vaikutteita niistä eikä anna vaikutteita niille.
3) Islamilaista kulttuuria pidetään omaan kulttuuriin verrattuna huonompana tai alempiarvoisena. Islam nähdään raakana, järjettömänä, alkukantaisena ja sukupuolisyrjintää harjoittavana.
4) Islamia pidetään väkivaltaisena, hyökkäävänä, sotaisana, terrorismia tukevana ja valloituksenhaluisena, maailmanvaltaan pyrkivänä uskontona.
5) Islamia pidetään poliittisena aatteena, jota käytetään poliittisiin ja sotilaallisiin tarkoituksiin.
6) Koetaan, että islam ei hyväksy arvostelua eikä huumoria, vaan vastaa väkivaltaisesti kaikkeen muualta tulevaan arvosteluun.
7) Vihamielisyyttä islamia kohtaan käytetään oikeutuksena muslimeihin ja islamilaisiin maihin kohdistuvaan syrjintään ja kaiken islamilaisen torjuntaan.
8) Islaminvastaista vihamielisyyttä pidetään luonnollisena ja normaalina asiantilana.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Islamofobia

---------------------------------------------------------------


2014-10-28

Jihad

Otan esille sanan, jihad, koska se näkyy olevan monen länsimasen muslimien vihaajien suussa ja terroristien sanoissa ja teoissa. Islamissa jihad tarkoittaa..tässä selitys lyhyesti.

Jihad = ”ansträngning”, ”förmågan att sträva”, ”en livslång strävan för att underkuva den egna fåfängan och därmed komma närmare Gud”

[25:52] älkää siis suostuko uskottomiin, vaan taistelkaa kaikin voimin heitä vastaan.

"Så lyd icke de icke-troende och kämpa emot dem genom Qur’anen med en mäktig kamp"
(Den Heliga Qur’anen 25:53).


Islamissa ei pakkoa uskonnon suhteen:

[2:256] Uskonnossa ei ole mitään pakkoa, oikea tie on selvästi erotettu harhateistä

”Det finns inget tvång i religionen. Den rätta vägen är tydligt skild från förvillelsen”
(Den Heliga Qur’anen 2:257)


Uskonnollinen sota käydään Koraanin mukaan vain heitä vastaan jotka taistelevat uskontoa vastaan ja tietenkin myös silloin jos joku ryhmä hyökkää kimppuusi tai maasi kimpuun, itseään ja maataan saa puolustaa.

[2:190] Taistelkaa Jumalan retkellä niitä vastaan, jotka vastaanne sotaa käyvät, mutta itse älkää aiheetta hyÖkätkÖ. Totisesti Jumala ei rakasta rauhanrikkojia. 

”Och strid på Allahs väg emot dem, som strider emot er, men överträd icke. Allah älskar sannerligen icke överträdarna”
(Den Heliga Qur’anen 2:191).

[22:39] Niille on annettu lupa taistella, joita vastaan on aloitettu sota, sillä heille on tehty vääryyttä, ja Jumala kyllä kykenee heitäauttamaan; 

"Tillstånd att gripa till vapen har givits till dem mot vilka krig förs, på grund av att de har förfördelats och Allah har sannerligen makt att hjälpa dem."
(Den Heliga Qur’anen 22:40)

[22:40] ....Ellei Jumala olisi pitänyt kurissa eräitä ihmisiä toisten avulla, niin raunioiksi olisi tuhottu luostarit, kirkot ja synagogat sekä moskeijat, joissa Jumalan nimeä usein lausutaan....

"....... Och om Allah icke hade drivit tillbaka vissa människor med hjälp av
andra, skulle kloster och kyrkor och synagogor och moskéer, i vilka Allahs namn ihågkoms ofta, förvisso ha blivit förstörda."

(Den Heliga Qur’anen 22:41)


On monta eri jihadia:

1. Inre jihād som innebär att man strävar efter att rena själen, stärka tron, benägna sig mot gott och undanhålla sig onda begär.

2. Jihād med ens tillgångar som betyder att man spenderar på olika gottgörande sätt.

3. Jihād genom ens eget handlande avseendes alla sorters goda gärningar, som att bjuda in människor till islam och att utbilda andra muslimer.

4. Väpnad kamp mot aggression och förtryck.

Jihadin säännöt

[6:151] ....Surmata ette saa sitä elämää, jonka Jumala on määrännyt loukkaamattomaksi, paitsi lain nojalla...

Tag inte andras liv – Gud har förklarat [livet] heligt – annat än i rättfärdigt syfte. / Koranen 6:151

[5:32] Tämän johdosta annoimme Israelin lapsille säädÖksen, että kuka ikinä ottaa hengiltä ihmisen muutoin kuin verikostoksi tai pahuuden ehkäisemiseksi maassa, hän on kuin olisi tappanut kaikki ihmiset; ja ken ikinä pelastaa yhden hengen, hän on kuin olisi pelastanut kaikkien ihmisten hengen.Meidän lähettiläämme tulivat aikoinaan heidän luokseen selvin todistuksin (Jumalan yliherruudesta), mutta katso, senkin jälkeen monet ihmisistä tulivat irstaiksi maan päällä. 

Av denna orsak föreskrev Vi för Israels barn att om någon dödar en människa, som inte själv har dödat någon eller försökt störa ordningen på jorden och sprida sedefördärv, skall det anses som om han hade dödat hela människosläktet. Och om någon räddar ett människoliv, skall det anses som om han hade räddat hela människosläktet. Trots att Våra sändebud har kommit till dem med klara vittnesbörd, fortsätter många bland dem att begå ohämmat övervåld på jorden. / Koranen 5:32

--------------------------------------------------------------------


2014-11-02

Käskeekö Koraani tappamaan "vääräuskoiset"?

Islam ei käske tappamaan vääräuskoisia. Koraanissa ei edes mainita sanaa, vääräuskoinen.

Koraani mainitsee, ”Ahl al-Kitab” eller Bokens Folk, kirjan kansat, kristityt, juutalaiset.

[2:62] (Koraaniin) uskovat ja myÖskin ne jotka ovat juutalaisia, kristittyjä, saabalaisia, jos he uskovat Jumalaan ja Viimeiseen päivään ja elävät hurskaasti, saavat totisesti palkkansa Herransa luona; ei mikään pelko valtaa heitä, eikä heidän tarvitse murehtia. 

”De som tror [på denna Skrift] och de som bekänner den judiska tron och de kristna och sabierna – ja, [alla] som tror på Gud och den Yttersta dagen och som lever ett rättskaffens liv – skall helt visst få sin fulla lön av sin Herre och de skall inte känna fruktan och ingen sorg skall tynga dem.”(Koranen 2:62)

Koraani ei kutsu kaikkia ei-muslimeja kuffareiksi.

Kuffar, tarkoittaa, he jotka ei usko.

Koraani sanoo maailman ihmisistä.

[49:13] Ihmiset, Me olemme totisesti luonut teidät miehestä ja naisesta ja jakanut teidät heimoihin ja sukuihin, jotta tuntisitte toinen toisenne. Arvokkain teistä Jumalan tykÖnä on se, joka parhaiten pitää huolen velvollisuudestaan. Jumala on totisesti tietävä, tajuava.

”Människor! Vi har skapat er av en man och en kvinna, och Vi har samlat er i folk och stammar för att ni skall lära känna varandra. Inför Gud är den av er den bäste vars Gudsfruktan är djupast. Gud vet allt, är underrättad om allt.”(Koranen 49:13)

Koraani sanoo että ihmiset, kansat, on eri etnisiä ja eri uskoisia:

[16:93] Ja jos Jumala olisi niin halunnut, Hän olisi totisesti luonut teidät yhdeksi ainoaksi kansaksi, mutta Hän sallii sen joutua kadotukseen, joka sitä mielii, ja Hän antaa johdatuksensa sille, ken sitä toivoo. Totisesti, te olette kerran vastuussa siitä, mitä olette tehneet. 

”Om Gud hade velat, hade Han gjort er till ett enda samfund, men Han låter den gå vilse som vill [gå vilse] och Han vägleder den som vill [vägledas]; ni kommer helt visst att få stå till svars för era handlingar.” (Koranen 16:93)

Koraani sanoo että pakkoa ei ole uskonasioissa.

[2:256] Uskonnossa ei ole mitään pakkoa, oikea tie on selvästi erotettu harhateistä, ja se, joka hylkää saatanan ja uskoo Jumalaan, hän pitää kiinni mitä lujimmasta kädensijasta, joka ei murru. Jumalahan on kuuleva, tietävä.

”Tvång skall inte förekomma i trosfrågor. Vad som är rätt handlande är nu klart skilt från fel och synd. Den som förnekar de onda makterna och som tror på Gud, har sannerligen vunnit ett säkert fäste som aldrig ger vika. Gud hör allt, vet allt.” (Koranen 2:256)

-------------------------------------------------------------

 

2014-11-02

Kuffar, kafir, vääräuskoinen, jutalaiset apinoita

Kuffar = he jotka ei usko

Kafir = hän joka ei usko

Kuffar, monikko muoto
Kafir, yksikkö muoto

Kaikki jotka ei usko Jumalaan, on kuffar, ei uskovaisia

Kaikki jotka uskovat Jumalaan, on uskovaisia ihmisiä.

Koraani hyväksyy muut uskovaiset, esim. juutalaiset ja kristityt

Koraani ei sano kristittyjä ja juutalaisia vääräuskoisiksi.

Koraani ei mainitse sanaa, vääräuskoinen.

Mitä tulee että Koraanissa kutsutaan juutalaisia apinoikis:
I verserna 2:65 och 7:166 talar Allah den Allsmäktige om en grupp av judar under Profeten Moses, frid vare över honom, tid. Dessa judar lydde inte befallningen som Gud gav till Moses, frid vare över honom, gällande sabbaten. Sabbaten var och är fortfarande en helig dag för judarna. Den grupp som det refereras till i Koranen är de efterföljare av Moses, frid vare över honom, som vanhelgade och nonchalerade sabbatens helighet genom att att de fångade fisk på denna dag. Som ett straff för dem förvandlade Allah Den allsmäktige dem till apor och grisar. Berättelsen nämns i vers 2:65 och upprepas sedan i vers 7:166. Vad beträffar vers 5:60, ger en översättning av hela versen svaret: "Säg: "Skall jag säga er vad som inför Gud förtjänar ett hårdare straff än detta? [Det är vad de gjorde] som, därför att de dyrkade onda makter, drabbades av Guds fördömelse och Hans vrede och som Han förvandlade till apor och svin. Deras läge var sämre och de hade förirrat sig ännu längre bort från den raka vägen."

-----------------------------------------------------------

 

2014-11-03

Naisten silvonta

Koraani ei kehoita silpomaan tai tekemään kauneusleikkauksia. Jumala on ihmisen luonut ja sellaisen kuin ihminen on luotu, on ihminen, sitä ei pidä muuttaa. Profeetta ei käskenyt silpomaan naisia. Sellaista käskyä ei köydy haditeista eikä Koraanista.

Se että naisia silvotaan, ei ole ainoastaan muslimien porbleema, naisia on silvottu kaikkialla maailmassa ja silvotaan edelleenkin. Se silpominenhan johtuu siitä että miehet haluaa kontrolloida naisen seksuaalista elämää ja eräitten heimojen keskuudessa on ajatus naisillakin että nainen ei pääse avioliittoon jos hän ei ole silvottu. Sillä ei ole mitään tekemistä Islamin kanssa.

Sura 30 vers 30 står för exempel «rubba ingenting i Guds skapelse» och i Sura 32, vers 7 står «allt vad Han skapar ger en fulländad form»
SUOMENNOS:
Sura 30, jae 30 "jonka Jumala on ihmissukua varten perustanut. Jumalan tekoja ei voida muuttaa.," ja Suura 32, jae 7 "Kaiken Hän on tehnyt parhaimmalla tavalla ja aloittanut luomalla ihmisen"

Profeetta sanoi hadither "Omskärelse är sunnah för män och en hedervärd sak för kvinnor". Mitään käskyä silpoa naisia ei ole.

Det finns ingen rapport om omskärelse som kan åberopas, och ingen berättarkedja som går att följa. (Talkhees al-Habeer. Ibn Hajar al-Asqalani. Hadîth #2140)

Täältä voi lukea lisää aiheesta.
http://islam.se/kvinnosyn/kvinnlig-o...-konsstympning

-----------------------------------------------------

 

2014-11-11

Islamofobisten sieluntila

Muslimit ja terrorismi on eräitten mielessä koko ajan. Sellaiset ajatukset kalvaa ja vaivaa heitä. Tuon takia heillä on vaikeuksia ihmissuhteissa muslimien kanssa. Ainakin verkossa on noin. Reaalielämässä he varmasti on hiljaisia hiiriä eivätkä uskalla julistaa terrorismia. Verkossa he uskaltaa. He on kuin aivopestyjä terroristien alamaisia. He ei osaa enää ajatella omilla aivoillaan. Siksi heillä palaa suuri sammuttamaton tulenlieska heidän sielussa, tulenlieska joka kalvaa ja polttaa, tuli vaatii koko ajan lisää palavaa materiaalia, palava materiaali heidän tuskaiselle sielulle on, kritisoida muslimeja ja puolustella terrorismien ajattelutapaa. Kaikki tuollainen käytös verkossa johtaa siihen että he ei osaa keskustella muslimien kanssa, eivät myöskään muitten uskovaisten kanssa. Ihmissuhde esim. muslimeihin puuttuu heiltä kokonaan. Eivät kykene. Mikä heille avuksi? Millä saada heidät ihmisystäviksi? Millä saada heidät ymmärtämään että kollektiivinen syyttely on tyhmyyttä? 

-----------------------------------------------------

 

2015-03-28

Homosexualisuus muslimimaissa

Homosexualinen yhdyntä on laillista 22 muslimimaassa, Abchazien, Albanien, Azerbajdzjan, Bahrain, Bosnien och Hercegovina, Burkina Faso, Tchad, Djibouti, Guinea-Bissau, Irak, Elfenbenskusten, Jordanien, Kazakstan, Kosovo, Kirgizistan, Mali, Niger, norra Cypern, Tadzjikistan, Turkiet, Västbanken (staten Palestina) ja suurimmassa osaa Indonesien.
Ja I Albanien, Libanon och Turkiet on keskusteltu sukupuolineutraalista avioliitosta.
I Kuwait on laillista naisten keskeinen suhde, mutta homosexuell akti miesten kesken on laitonta. I Somalia on homosexualitet kielletty, ja i Afghanistan, Brunei, Iran, Mauretanien, Nigeria, Saudiarabien, Sudan och Jemen, ne on kaiken lisäksi kuolemanrangaistus laitettu homosexuaaliselle aktille.
http://sv.wikipedia.org/wiki/Homosexualitet_och_islam

-------------------------------------------------------

 

2015-04-14

Isis ei ole sama kuin uskonto Islam

Maailmassa on monia miljardeja muslimeja, vertaa isis-terroristien lukumäärään.

Isis lähtökohta, alku:

Isis sai alkunsa niistä irakilaisista taistelijoista jotka taistelivat USAata ja Irakin shioja vastaan. Jälkeenpäin on isis vetänyt puoleensa harhaanjohdettuja nuorukaisia. Tämän kun tietää, silloin tietää myös, että isis ei edusta uskontoa Islam. Melkein kaikki maailman muslimijärjestöt on tuominneet isisjärjestön, kukaan heistä ei ole isisin puolella. Joten miten voi kukaan olla niin yksinkertainen, että sanoo isisterroristien edustavan uskontoa Islam? Tuollainen ajattelu on yhtä alhaista kuin isis terroristien ajattelutapa. On vaikea ymmärtää, että länsimaiset menee lankaan ja alkavat uskoa isisterroristeja. Se on tyhmyyden merkki. Vaikka pelosta vapisittekin, on se silti tyhmää alkaa uskoa terroristeja.

Isis ei edusta uskontoa Islam. Jos isis edustaisi uskontoa Islam, silloinhan kaikkialla maailmassa jokaisessa muslimivaltiossa olisi hallitsijat ja kansalaiset jotka edustaa isis-terroristeja, lähettäisivät sotilaitaan sotimaan isissin riveihin. Mutta näin ei ole nyt eikä ole ollut aikaisemminkaan. Päin vastoin, suurin osa maailman muslimeista ja muslimivaltioista vastustaa isis.

Kun väittää isisin olevan sama kuin uskonto Islam, ei voi todeta muuta kuin, että yleissivistys, tieto, on hyvin alhaista, mutta noin ajatteleva ei ole ainoa, heitä on monta, joilla on heikko tieto uskonnosta Islam. Eivät ota kantaa koko maailman muslimeihin ja heidän uskoonsa. He näkevät lehdeissä juttuja terroristien karmeista teoista. Sana Islam on terroristit laittaneet terroristijärjestönsä nimeksi. Se on tehnyt vaikutuksen heihin. Ajattelevat nyt, että isis on Islam.

Vaikka isis huutaa Allahia tehdessään pahoja tekoja, ei silti kaikki jotka huutavat Herraa, Allahia, jahvea, nimeä, edusta uskontoja. He edustaa poliittista ideologiaansa, jota he vievät eteenpäin yrittämällä sekoittaa uskonto Islam mukaan terrorismiinsa. Vähätietoiset uskonnosta Islam,  kääntyy hyvin herkästi terroristien mielipiteisiin ja luulottelevat isisn edustavan uskontoa Islam.

Kysymys, onko uskonnossa Islam toisenlainenkin haara? 

Toisenlainenkin haara? Tarkoittavat onko uskonnossa Islam toisiakin haaroja isisin lisäksi.
Uskonnossa Islam ei ole haaraa jonka nimi on isis.
Sen sijaan uskonto Islam sisältää esim. haarat, sunni ja shia ja siihen päälle muutama pieni haarautuma, esim. sufismi.

Kysymyksiä?

Oletteko koskaan  lukenut uskontojen historiaa?
Onko teille opetettu koulussa, että isis on sama kuin uskonto Islam?
Vai tuleeko uskonto Islam tietonne terroristeilta?

Minä?

Se mikä olen ei ole tämän aiheen teema. Kysymys ei ole minusta. Minä en keskustele itsestäni. Ei täällä näy muutkaan keskustelevan itsestään. Et sinä etkä muutkaan keskustele ja anna tietoja itsestänne muille. Niin miksi minä tekisin sen?
Luuletteko kaikkien jotka tietävät Islamista, olevan muslimeja? Etkekö tiedä, että maailmassa on paljon lukeneita ihmisä jotka on opiskelleet uskontojen historiaa, tai vain muuten ovat keränneet tietoa itselleen, esim. uskonnosta Islam?

--------------------------------------------------------------

 

2015-04-19

Islam ei ole paha ja terroristinen

"****-mainen" Islam on monella muslimilla maailmassa. Et vain tiedä tätä, kun et ole tekemisissä muslimien kanssa. Terrorismiin taipuvaiset erottaa "****-maisesta" Islamista keskustelemalla muslimien kanssa, pitämään muslimeja samanveroisina itsensä kanssa kuin muitakin ihmisiä, silloin avautuu sinulle tie joka näyttää että monet on minun kaltaisiani. Ei edes syvästi uskovaiset ole terrorismin kannalla. Vain aniharvat kiihkeät tyypit on omaksuneet kiihkouskon itselleen ja se perustuu usein heidän huonoon vointiin jota he ytittää parantaa uskonnolla, menemällä kiihkosuuntaan koska se antaa heille valheellisen tunteen että ovat parempia kuin muut, se kohottaa heidän itsetuntoa. Ihan samalla tavalla kuin esim. monet huonosti voivat suomalaisnuoret ottaa hampaisiinsa muslimit, se kohottaa heidän heikkoa itsetuntoa hetkeksi, mutta valheellisesti, eikä lopullisesti.
Kiitos muuten että myönnät että olen uskonnollisesti harmiton. Surku vain että et kykene näkemään että "****-maista" Islamia on paljon Jos ei kykene tutustumaan ja hakemaan ystäviä myös esim. muslimeista, silloin pysyy ennakkoluulot Islamista ja muslimeista ennallaan, kohoten ajan mittaan kiihkoisaan muslimi ja Islam vihaan. Kokemukset on aina opettavia. Pelkkä lukeminen ja kuvittelu ei opeta, se vaan lisää ennakkoluuloja entistä kireimmiksi.

----------------------------------------------------------------

 

2015-04-19

Uskonlahko ei ole sama asian valtio

Uskonlahko ei ole valtio. Uskonlahko on yksi monista uskonlahkoista jonkin valtion sillä, on siis sen valtion lakien alamainen. Uskonlahkoilla ei ole valtiollista oikeutta julistaa sotia, koska heillä ei ole armeijaa ja heillä ei ole omaa valtiota uskonlahkolleen. Esim. isis, ei he ole mikään yhtenäinen valtio, yksikään Islamin oppineista ei ole julistanut aseellista jihadia moniin vuosikymeniin. Isis toimii omaaloitteisesti, väkivaltaisesti ja tappavasti, omia etujaan katsoen. Mutta tätähän et sinäkään taida tietää, olet ehkä sinäkin hyvin kiihkoissasi isisin teoista ja koet sen Islamina koska tietosi ei riitä ymmärtämään Islamia. Islamissa on aina ensin jonkin oppineet kerrotava valtion päättäjälle että hän ehdottaa aseellista jihadia. Sitten on valtion päättäjällä viimeinen sana, laittaa ko jihadin päälle tai ei. Yleensä aseellista jihadia ehdotetaan silloin jos valtioon on hyökätty.

------------------------------------------------------------

 

2015-04-19

Islam on rauhallinen ja hyvä

En ole koskaan väittänyt että "****-mainen" Islam on se ainoa ja oikea Islam. Monella muslimilla on hyvä ja ystävällinen tie mitä vaeltavat.
Mutta entäs te länsimaiset jotka sanotte isisin olevan sama kuin Islam, tehän se väitätte että tiedätte mikä mielestänne on oikea Islam.
Herää ajatus että se on ylipäätänsä sula mahdottomuus lukemattomille nuorille länsimaalaisille tietää Islamista yhtään mitään. Sen takia luette lehtiä ja saatte päähänne että isis on Islamin edustajia että se on sitä oikeaa Islamia
Mitä tulee imaameihin jotka tuomitsevat homoja sanoillaan, puhuu he kiihkeästi ja eivät sano kaikkea. Homous ei ole Islamissa kuolemalla tuomittavaa, Islamin mukaan monet sanoo että homoaktista saa kuolemantuomion. Mutta ei jos on homo ajatuksiltaan.
Mutta jos Koraania tarkkaan lukee, ei siellä sanota että Jumala käski ihmisten tappaa homoja. Ei. Siellä sanotaan että Jumala rankaisi irstaita ja väkivaltaisia yksilöitä jotka raiskasi miehiä. Siellähän sanotaan että Lootin mukana olevat kauniit enkeli-pojat ottettiin kiinni, siis nuo irstaat ja väkisinmakaajat.
En sille mitään voi että moni ihminen mielellään haluaa vallan ja maktin päättää ihmisten elämästä ja kuolemasta, oli sitten kysymyksessä joku imaami tai terroristi tai kuka tahansa vallankipeä yksilö tai ryhmä.
Jokaisen muslimin tulee Koraanin mukaan elää valtion lakeja noudatten, asui he missää maassa tahansa. 

----------------------------------------------------------

 

2015-04-19

Ei kaikki jotka huutavat Jumalan nimeä pahojaan tehdessään ole uskovaisia

Niin, esim. he jotka huutaa "Herraa, Jahvea ja Allahia", tehdessään pahojaan, he yrittää peittää todellisen syyn pahoille teoilleen ja yrittävät saada esim. sinut uskomaan että he edustaa Islamia ja näkyvät saaneet sinut uskomaan sanaansa eikös vain. Miksi se on mielyttävämpää uskoa pahoja ihmisiä, kuin hyviä ihmisiä? Miksi pahuus kiehtoo niin monen mieltä tälläkin foorumilla? 

--------------------------------------------------------------

 

2015-05-08
Äärioikeistolaiset

Äärioikiestolaisissa on yksi suuri vika, puute, he ei ole kykeneviä erottamaan erilaisia muslimeja toisistaan. Noille ääripäille on kaikki muslimit samanlaisia, siis isis terroristeja. Ja tuosta näkee että äärioikeistolaiset liikkuu vähällä tiedolla, eivät ymmärrä. Sen takia he on vaarallisia. Etenkin kun jopa lapsetkin takertuu kiinni isisin oppeihin ja pitävät isis oppia oikeana Islamina, Tuostakin näkee että isis on hyvin puhunut, kun on saanut länsimaisia aikuisiakin ansaansa, puhumattakaan pikkupojista.

--------------------------------------------------------

 

2015-05-08
isis ansaan menneet länsimaalaiset

Vielä vaikeampi on ymmärtää että länsimaisista eräät aikuiset ja pikkupojatkin, pitää isis oppia oikeana Islamina. Ja tuhat kertaa vaikeampi on ymmärtää eräitä länsimaalaisia aikuisia ja pikkupoikia, kun eivät ymmärrä että muslimeja on monenlaisia, he kun on vielä sen verran tietämättömiä että kuvittelevat kaikkien muslimien olevan isis terroristeja. Kuinka länsimaalaiset voi olla noin tietämättömiä, itse kehuvat aina olevansa parempia kaikessa mitä muslimit, mutta hyvin vähän näkyvät tietävän. 

---------------------------------------------------------

2015-05-13

Koraanissa ja raamatussa hyviä ohjeita...

Sekä Koraanissa ja Raamatussa on hyviä ohjeita ihmisille...jos ihminen haluaa nähdä ne hyvät ohjeet...Moni nykyajan ihminen...sekä uskovainen ja uskomattomat...elävät kSekä Koraanissa ja Raamatussa on hyviä ohjeita ihmisille...jos ihminen haluaa nähdä ne hyvät ohjeet...Moni nykyajan ihminen...sekä uskovainen ja uskomattomat...elävät kuin viimeistä päivää...solvaavat toisiaan pahasti...Paljon parempi on olls ystävällinen ja lähimmäisiään rakastava ja Jumalaa rakastava jos uskovainen on...Eräät kuvittelee pahan olevan uskontoa...niin huono yleissivistys heillä on. uin viimeistä päivää...solvaavat toisiaan pahasti...Paljon parempi on olls ystävällinen ja lähimmäisiään rakastava ja Jumalaa rakastava jos uskovainen on...Eräät kuvittelee pahan olevan uskontoa...niin huono yleissivistys heillä on. 

---------------------------------------------------

 

2015-05-18

Rikolliset ei ole uskovaisia...

Aivan samalla tavalla rikollisten muslimien laita kuin kristittyjen rikollisten kanssa, eivät usko, kun rikoksiin sortuvat. Jotkut istuessaan vankilassa alkavat ajatella tekosiaan ja alkavat tutkia uskontoaan ja ehkä tulevat uskovaisiksi. 

------------------------------------------------

 

2015-06-04

Šaria ja fiqh --> "Tie veden lähteelle" ​​tai "Jumalan laki"

Kun kerran pojat sekoittaa sharian Koraaniin, niin tässä pienen pieni opastus suomen kielisestä wikistä. Ote wikistä pitäisi valaista hieman  ja lisää tietoa sharuiasta löytyy googlaamalla.

Šaria (arab. شريعة‎, šarīʿa 'tie, polku') eli islamilainen laki on islamin mukaan Jumalan ihmisille antama muuttumaton laki. Vaikka itse šariaa pidetään islamilaisessa ajattelussa Jumalan säätämänä, on lain tulkinta ihmisten käsissä ja tämä tuo tiettyä väljyyttä. Toisaalta mitä yksiselitteisempi ja keskeisempiin lähteisiin – erityisesti Koraaniin – yksittäinen säädös perustuu, sitä vähemmän siihen jää tulkinnanvaraa.
Islamin lakia šariaa ei tule sekoittaa Koraanin lakiin. Koraani ei ole pyrkinyt luomaan yhtenäistä lakijärjestelmää, vaan se on vastannut satunnaisesti esiin tuotuihin kysymyksiin. Koraanissa mainitut määräykset koskevat lähinnä uskonnollisia velvollisuuksia, minkä lisäksi kirjassa on määritelty tarkasti perinnönjakoa, avioliittoa ja avioeroa koskevat asiat.
--- Fiqhiä pidetään yleensä lainoppineiston tulkintana Jumalan muuttumattomasta laista, šariasta, ja se on avoin muutoksille ja uusille tulkinnoille. Monet muslimit ovat kuitenkin sitä mieltä, että laki siinä muodossa kuin se esiintyy fiqh-kirjallisuudessa edustaa Jumalan lakia ja sitä ei tulisi muuttaa. Heidän näkemyksensä mukaan lain (tai sen tulkinnan) ei tule muuttua, vaan yhteiskunnan tulisi siirtyä lähemmäksi lain edustamaa ihannetta, ja he vastustavat usein voimakkaasti pyrkimyksiä muuttaa fiqhiä. Toisaalta monet muslimit katsovat, että fiqhin tulisi olla alituisesti muuttuva elävä lakikokoelma, koska yhteiskunnan mukana muuttuva laki mahdollistaa heidän mielestään paremmin sen, että ihmiset pystyvät elämään Jumalan tahdon mukaan

http://fi.wikipedia.org/wiki/%C5%A0aria

Sharia ja fiqh --> "vägen till vattenkällan" eller "lagen av Gud
http://sv.wikipedia.org/wiki/Sharia

----------------------------------------------------------

 

2015-06-04.
Koraani on Jumalan sanaa, mutta samalla myös kertomuksia sen ajan elämästä ja tapahtumista

Koraani on Jumalan sanaa, mutta samalla myös kertomuksia sen ajan elämästä ja tapahtumista.
Koraani ei yksinään ole mikään lakikirja, jota olisi seurattava sanatarkasti, silloinhan ei muslimit voisi elää esim. länsimaissa ollenkaan, jolloin voisi aivan hyvin väittää että länsimaissa asuvat muslimit ei ole uskovaisia muslimeja kun eivät noudata Koraanin sanaa kaikessa.

------------------------------------------------------


2015-06-05...
Djihad ilman valtion johtajan lupaa on kielletty sharian mukaan.

Djihad ilman vanhempien lupaa on kielletty sharian mukaan.
Djihad utan ledarens tillåtelse?
Det är inte tillåtet att göra jihâd utan ledarens tillåtelse, eftersom det är han som är tilltalad med att organisera djihâd. Att gå ut för att göra det utan hans tillåtelse är ett sätt att gå emot honom och det leder till kaos och skador som endast Allâh känner till.
Gällande frågan om det kan finnas något tillfälle då det är tillåtet att göra djihâd utan ledarens tillåtelse så ja, om fienden attackerar ett land så är det obligatoriskt för dem att försvara sig..
http://fatwa.se/fatwas/fiqh/djihad/regler-villkor/795-61ar-det-tillatet-att-gora-jihad-utan-den-muslimska-ledarens-tillatelse-finns-det-nagra-tillfallen-da-det-kan-vara-tillatet
-----------------------------------
Han räknas som olydig mot sina föräldrar och att vara olydig mot sina föräldrar räknas som en kabîra (en stor synd) och vad gäller hans martyrskap så har jag ingen kunskap om det, Allâh vet bäst. Men han räknas som olydig mot sina föräldrar och då kan man till och med säga att hans uppoffring inte är i enlighet med sharî´an så därför är han inte en som gör detta fî sabîlillah (för Allâhs skull).
http://fatwa.se/fatwas/fiqh/djihad/regler-villkor/92-58djihad-utan-foraldrarnas-tillatelse

-------------------------------------------------------------

 

2015-06-08

Tyhmä kysymys

Tyhmä kysymys: Miksi muslimit eivät murhaa Isiksen riviin lähtijöitä, kuten pilapiirtäjiä?
Viisas vastaus: Uskovaiset muslimit ja tapa muslimit, eivät ole terroristeja ja eivät ole murhanhimoisia, siksi he ei havittele murhata isisin mukaan aikovia nuorukaisia. Hehän joutuisi syytteeseen murhasta ja tuomittaisiin murhasta, esim. Ruotsissa, Suomessa ja niin edelleen.
Mutta terroristit murhaavat pilapiirtäjiä, koska ainoinaan ovat joutuneet ja tai antautuneet väkivaltaan ja terrorismiin. Ja ei välitä vaikka kuolevat itse murhia tehdessään.
Eivät todellakaan osaa erottaa tavallisia muslimeja eroon terroristeista? Edes heistä kirjoittaessaaan ja tai puhuessaan? 

-----------------------------------------------------------

 

2015-06-08

Äärikoistolaiset ja terroristit

99.999% ?-foorumin muslimeista kirjoittajista, on samaa maata terroristien kanssa, kummatkin puolustavat kynsin ja hampain terroristien tekoja ja sanoja, sanoen että terroristit on oikeita muslimeja ja että terroristien niin sanottu usko on se ainoa aito ja oikea Islam

------------------------------------------------------------