2014-05-21
Musliminaisen hijab, huivi....Kolikkossa kaksi puolta on...Yksi sulje pois ei muita: on naisia, jotka pakotetaan käyttämään huivia...On naisia, jotka pakotetaan ottamaan pois huivin, tai joutuvat olemaan ilman huivia...Molemmissa tapauksissa loukataan naisten ihmisoikeuksia.
On olemassa kaksi puolta samassa kolikossa...Mikä on parhainta? ..Tietenkin...vapaaehtoisuus...länsimaisen pois huivi-kampanja, loukkaa naisen ihmisarvoa...Ihminen joka hyväksyy muutkin kuin omansa ja itsensä, on onnellinen ja psyykkisesti tasapainoinen ihminen...Se diktaattorimaista on pakottaa musliminaisia pitämään hijab ja tai pakottamaan ottamaan pois hijab....Tietenkin...esim. pohjoismaat...jotain olisi tehtävä tyttöjen ja naisten pakottajille...pakottajat ei ajattele tyttöjen, naisten parasta...he ajattelee vain omaa kiivasta muslimien vastusta ja tai tyttären laittamista oman tahtonsa alle.
Elämässä kirjavassa tai elämässä harmaassa, vaikeaa on ulkopuolisten tietää, kuka nainen vapaa-ehtoisesti hijabia pitää...tai kuka on pakotettu pitämään hijabia...Siksi se on kuin kollektiivinen rangaistus kaikille musliminaisille nuo kaksi pakotusta...Antaa kaikkien kukkien kukkia...se kaikkein parhainta elämässä on...Kun länsimaiset haluaa pakottaa pois naisen hijab...voi sen samaistaa rarismiin.2014-05-30
Muuttuva Suomi...Monista valtioista sanotaan että ne on monikulttuurisia...Olen usein lukenut että myös Suomea kutsutaan monikulttuuriseksi valtioksi...Onko valtio monikulttuurinen jos siellä asuu muutama ulkolainen...tai enemmän ulkolaisia?
Valtio ja maahanmuuttajat ei tee ihmisistä monikulttuurisia...Jos kansa on vastaan ulkolaisia, ei silloin se valtio ole monikulttuurinen, jos kerran kansa vastustaa ulkolaisuutta...Useat saattaa sanoa olevansa monikulttuurisia jos ovat tekemisissä ulkolaisten kanssa jonkin verran.
Monikulttuurinen on ihminen silloin kun hänen oma kulttuurinsa sekoittuu enemmän tai vähemmän vieraisiin kulttuureihin,...on saanut vaukutteita muista kulttuureista.
Jos katsotaan esim. Suomea...Suomi on saanut paljon vaikutteita Ruotsista ja USAsta...moni suomalainen suosii esim. amerikkalaista, USA musikkiia, englannin kieltä...On Suomi muualtakin vaikutteita saanut...Niin sanottu Suomen kulttuurii...siinä on jo paljon vaikutteita ulkomailta..ei siis ole enää puhdasta suomalaista...Joten voi todeta että Suomen kulttuuri on monikulttuuria :) ...Sanoi maahanmuuttajavastusjat mitä tahansa...he ei voi saada Suomen kulttuurista pois ulkolaisia vaikutteita...Herää kysymys: millainen olisi suomalainen kulttuuri esim. ilman ruotsalaista vaikutteita ja amerikkalaisia?
Nyt kun Suomessakin on vierailta mailta tuĺleita muslimeja...niin maahanmuuttajavastustajat vieroksuvat vieraitten kulttuureja...mutta vieroksunnasta huolimatta...jotain tulee tarttumaan uutta suomalaiseen kulttuuriin muslimenkin kautta. 

 


2014-06-17
"Meikki kuin naisen "kasvovaate"...Naiset meikkaa kasvojaan saavuttaakseen enemmän kauneutta kasvoihinsa...jotkut miehetkin kaunistaa kasvojaa meikillä...Nyt Ruotsissa trendi että bloggaaja neitoset pesee meikin pois ja laittavat kakasi kuvaa itsestään...yksi meikattuna ja se toinen luonnollinen kuva ilman meikkiä...Nyt heitä rohkeiksi sanotaan...Mutta...kaikkein rohkeinta on olla aina ilman meikkiä...sitä läheskään kaikki naiset ei uskalla tehdä...olla siis niin kuin luoja on luonut...
Meikki on kuin naisen kasvovaate...extreemit musliminaiset käyttää niqab joka peittää kasvot jättäen vain silmät näkyville...kasvojaan koristavat naiset sen sijaan meikkaavat...peittävät kasvonsa meikillä...Siellä meikin alla piileksii sitten se luonnollinen nainen..eivät uskalla kasvojaan näyttää :)
Niqabia käyttävä musliminainen ei halua näyttää kasvojaan vieraille miehille...Meikkiä käyttävät naiset kaunistaa kasvojaan meikillä jotta miehet tykkäisi naiset kauniimpia kasvoiltaan...Onko nainen epävarma kun meikkaa itseään? ..Eikö omat kasvot kelpaa?

 


2014-07-16
Sopu sijaa antaa...Sopu antaa aina sijaa...eläkäämme siis sovussa kaikkien kanssa...Kukaan ei ole parempi,  kukaan ei ole huonompi...Kaikki samanlaisia ihmisiä loppujen lopuksi olemme...
Ruotsissa on melkein kaikilla aika hyvä elää ja olla. Jos on suvaitsevainen ja lähimmäistään rakastava,tulee toimeen melkein kaikkien ihmisten kanssa yhteiskunnassa.
Kun ihminen on kehittynyt sen verran että ymmärtää ihmisten samanarvoisuuden ja että ihmisoikeudet käsittävät kaikkia ihmisiä, silloin on ihminen kehittynyt pitkälle. Kun vielä ymmärtää sen että hyvä käytös on kaiken a ja o, hyvällä käytöksellä mennään pitkälle.
Se on jokaisen ihmisen oma valinta, miten käyttäytyy ja miten kohtelee muita. Jos on huonokäytöksinen, ei pärjää maailmassa, riitelevä ja muita määräilevä ihminen on vailla kehitystä vielä.
Mikä on ihmisen päämäärä elämisessä? Elää, tulla toimeen, saada ystäviä, olla sosiaalinen, kehittää psyykkeään ja luonnettaan paremmaksi ja paremmaksi, olla ystävällinen, ja niin edelleen. Ihmisen elämän on kovin lyhyt. Miksi pilata elämänsä vihaamalla ja halveksimalla muita? Viha ja katkeruus tekee ihmisestä ilkeän ja pahansuovan. Sellainen ihminen ei ole onnellinen, sellainen ihminen hakee lohdutusta haukkumalla muita, lyhytaikaisen lohdutuksen saa vain, sisimässä heillä edelleenkin katkeruus ja tyhjyys mullistaa heidän elämäänsä, he ei ole vielä löytäneet ulospääsyä pois sisäisestä kaaoksestaanja vihanstaan.
Etsi niin löydät. Etsi sisimmästäsi, muuta itseäsi paremmaksi, ole rehellinen itsellesi ja muille. 

 


2015-02-16
Kaikki muuttuu ajan mukana...Kaikki muuttuu...Ajan mittaan kaikki muuttu...pallomme maasto muuttuu...ihmisen ulkonäkö muuttuu...Sanotaan että kaikkien ihmisten alkuäiti asui Afrikassa tai lähi-idässä...Tummaihoisia...siitä alku alkoi...ihmiset liikkui pallollamme...aikojen kuluessa...ulkonäkö muuttui ilmaston johdosta ja ruuan erilaisuudesta...Ihmiset alkoi pitää asuinalueitaan valtioina...vartioivat rajojaan...Nyt kun paljon on ihmisiä liikkeellä jotka turvaa hakevat itselleen...tulee aikojen kuluttua ihmisten ulkonäkö luonnollisesti muuttumaan jonkin verran...sillä mikään ei pysy ennallaan...kaikki muuttuu...Myös länsimaalaisia muuttaa muualle...kansat sekoittuu pikkuhiljaa...Hyvä jos näin tulevaisuudessa käy...mitä vähemmän eroavaisuulsia ihmisissä on...sen parempi olisi...rasismi vähenisi ja muukalaisvihamielisyys vähenisi...Mutta jos ihminen ei kykene muuttamaan psyykkeään...mielipiteitään...etsii ne tulevaisuuden ihmiset itselleen myös syntipukkeja joita he haukkuu...esim. homoja, vammaisia, lihavia, sairaita ja niin edelleen...Kun katselee historiaa...ei juuri huomaa ihmisen psyykkistä kehitystä...Materiaalinen kehitys kohonnut paljon...psyykkinen ja sosiaalinen ihminen jurnuttaa melkein sanalla paikalla kuin kivikauden ihminen...on panostettu liikaa materiaalisen nousuun...sosiaalinen ja psyykkinen puoli on jätetty täysin heitteille...Yhteiskunnan päättäjien vika tavallaan...sillä ei kansa itseään muuta noin vain jos ei kukaan ohjaan kansaa paremmille teille...Kuitenkin tulee onneksi olemaan ryhmiä jotka haluavat säilyttää kulttuurinsa jonkin verran...kielensä ja ehkä hieman ulkonäöstäänkin...jotta tulevat sukupolvet näkisi kuinka paljon erilaisuuden rikkautta pallollamme oli ennen vanhaan 2019-12-02
USAn monikulttuurisin kaupunki = Anchorage

Alaska on tosiaankin siitä erikoinen paikka että siellä tulee toimeen kaikkien kanssa...alaska-asukkaat on auttavaisia ja huomaavaisia siis noin yleisesti sanottuna ja alkuväestö, eskimot ja intiaanit on aina olleet mukana yhteiskubńnassa.

Olen monet ohjelmat ja realitysarjat Alaskasta katsonut...Alaskaa voi sanoa unelmieni maaksi...jos nuorempi olisin, muuttaisin sinne :) en monikulttuurisuuden takia ainoastaan, rakastan talvea ja kylmää ilmastoa.

USA:n monikulttuurisin paikka on palkittu kaupunki Alaskassa – ja täynnä pakolaisia.
Muslimeja, kristittyjä, eskimoita, pakolaisia, mustia, aasialaisia, valkoisia – siitä on Alaskan kaupunki Anchorage tehty.
– Amerikkalaisten yhteiskuntatieteilijöiden mukaan noin 300 000 asukkaan Anchorage edustaa tulevaisuuden Amerikkaa. Kaupungin koulujen oppilaista jo nyt alla puolet on valkoisia ja kouluissa puhutaan lähes sataa kieltä. 

MTV -2020-09-19
Moninaisuus

Moninaisuus on Ruotsissa eri tutkimusalueilla ja julkisessa keskustelussa käsite, jota käytetään usein kuvaamaan sosiaalisen ryhmän yksilöiden erilaisia ​​ominaisuuksia. Poliittisessa kontekstissa moninaisuus on kiitossana, joka koetaan päivittäin positiivisena ja toivottavana.
- Wikipedia - google: moninaisuus -