Älä toivo liikaa
“Sieluunsa saa rauhan, kun lakkaa toivomasta.” (arabialainen sanonta).

Jos liikaa toivoo, elää silloin koko ajan toivossa, haaveessa että tapahtuisi se mitä toivoo ja se voi pitemmän päälle käydä vaikeaksi sellainen ainainen toivossa eläminen. Sielu/sisin, psyykke, ei saa koskaan rauhaa jos aina vain toivoo jotain. Parasta on siis toivoa vain joskus. Ja muulloin, melkein aina elää elämäänsä päivästä toiseen, nauttien elämästään, ottaen irti kaiken nautinnon mitä vain voi saada. Nautintojenhan ei tarvitse maksaa eikä myöskään olla mitään suuria nautintoja. Hyvä ruoka, sopiva yö-lepo, rauhallinen elämä, tuo jo nautintoa elämään. Turhat iänikuiset toiveet tulee heittää pois mielestä, jotta sielu/sisin/psyykke, saisi rauhan. Elä ja nauti.


Kaunis ja vahva puu
Jonakin päivänä olen puu, ja tuuli laulaa oksissani ja aurinko tanssii lehdilläni, ja olen vahva ja kaunis kaikkina vuodenaikoina.” (Kahlil Gibran)

Kaikin puolin lempeitä, vahvoja ja kauniita, ihmisiä, kuten esim. Äiti Teresa, Dalai Lama, mm, voi verrata puihin, jotka on ja pysyy pystyssä, kauniina ja vahvoina, jatkuvasti, vuodenajoista huolimatta. Ei sade, ei helle, ei kylmyys, ei talvi-pakkaset…, ei runtele vahvaa puuta.


Hyvä ystävä ymmärtää
Ymmärtävä ystävä on sinulle enemmän sukua kuin oma veljesi, sillä jopa omat sukulaisesi eivät ehkä tiedä sinun todellista arvoasi.” (Kahlil Gibran)

Jopa lähisukulaiset voi olla ilkeitä ja pahoja sinua kohtaan. Heihin verrattuna ymmärtäväiset ystäväsi rakastavat ja tuntevat sinut paljon enemmän kuin nuo sukulaisesi. Ymmärrys ja lähimmäisen rakkaus ei ole sukulaisuudesta kiinni, vaan se on kiinni ymmärryksestä, empatiasta, rakkaudesta.


Tietoisuus tietämättömyydestään
Tietää, ettei tiedä, on viisauden alku. (Konfutse).

Moni ihminen on niin itserakas että ei edes itselleen, saatikka sitten muille, voi myöntää että ei tiedä. Kun se hetki tulee että tajuaa että ei tiedä, silloin alkaa sen ihmisen viisauden alku. Hänestä on tullut viisaampi.


Kunnioita itseäsi, niin osaat kunnioittaa muitakin
Joka ei kunnioita itseään, ei saata kunnioittaa toisia.” (arabialainen sanonta)

Onhan se niin että jos ei kunnioita itseään, silloin ei kykene kunnioittamaan muita. Esim. rasistit ja homofobiset, eivät kunnioita homoja ja eräitä ulkomaalaisia, samalla he ei myöskään silloin osaa kunnioittaa itseään. Huono itsetunto ja itsensä kunnioittamisen puute, saattaa esim. rasistin ja homofobisen tilanteeseen, jossa he syrjii muita, koska voivat itse huonosti ja tuntevat syrjiessään että he ei ainakaan ole yhtä huonoja kuin ne joita he syrjivät. Hakevat siis kunniaa itselleen toisten kustannuksella.


Kunnioita itseäsi
Joka salassa tekee jotakin, jota häpeäisi julkisesti tehdessä, ei kunnioita itseään. (arabialainen sananlasku)

Tämäm sananlaskun voi yhhdistää esim. anonyymiseen sananvapauteen netissä. Anonyyminä kirjoittaminen on salaa kirjoittamista. Salaa henkilöllisyyttään. Ei uskalla kirjoittaa omalla nimellään kaikkea mitä nettiin tyrkyttää toisille luettavaksi.
Useimmat netin anonyymeistä kirjoituksista on toki vain harmittomia päiväistä kirjoittelua. Toista on silloin kun rasismia, vihaa ja ääri-liikkeitten kirjoituksia ilmestyy, he se vasta anonymiteettiä hyväkseen käyttävät.
Se antaa paremman itsetunnon jos uskaltautuu tulemaan kaapista ulos omalla nimellään, kunnioittaen itseään ja olenmalla rehellinen. Rehellisyys maan perii. Internet on kaukana rehellisyydestä, netissä vallitsee viidakon-laki.


Kylvätkö hyvyyttä?
Joka kylvää hyvyyttä, niittää kiitoksia. (arabialainen sananlasku)

Jos kylvää hyvyyttää, silloin myös niittää kiitoksia.
Jos kylvää vihaa, silloin joutuu niittämään kritiikkiä itseään kohtaan.
Jokainen ihminen valitsee tiensä, joko hyvän tien tai pahan tien. Valitsee myös samalla mitä haluaa niittää.
On vaikea olla hyvä, eikö niin? Se on niin helppoa olla paha. On kuin hyvyys olisi joidenkin mielestä paha asia. Kylvä hyvyyttä, mutta älä unohda että sinulla on oikeus kuitenkin puhua pahoista asioista ja toimia pahoja asioita vastaan, kuten esim. toimia rasismia vatstaan.


Kokemus aina on ennen viisautta
Ihminen ei voi olla viisas ilman kokemusta. (arabialainen sananlasku)

Tietoa voi saada opiskelemalla ja jonkun verran viisauttakin siinä mukana. Kaikkein tärkein viisaus on sitä oman kokemuksen kautta tullutta viisautta. Kokemuksista viisastuu. Pelkkä toisten kirjoitusten lukeminen ei tee sinusta viisasta. Sillä melkein kaikki mitä luet, on toisten mielipiteitä, joita ehkä lukiessasi alat pitää tosi-asioina, totuuksina. Noin kun tekee, ei se ole viisautta. Se on tyhmyyttä.
Esimerkki: Nuori muslimein vihaaja lukee ääri-oikeistolaisten fanaattisia viha-kirjoituksia muslimeista ja alkaa pitää niitä totuuksina, universaalina totuuksina. Se mikä tuossa on totuus, on se että tyhmyys on vallannut sen ihmisen.
Ajatteleva ihminen hakeutuu muslimien seuraan, kyselee, katselee, kuuntelee ja oppii sillä tapaa tuntemaan muslimit. Oma kokemus on tehnyt hänet viisaaksi. Omat kokemukset on aina paremmat.
Moni muslimien vihaaja ottaa esille esim. yhden Koraanin jakeen, vetoaa siihen, luullen sen jakeen selittävän jotakin muslimien elämästä tänä päivänä.


Tekosi arvostellaan loppupäästä
Tekoja arvostellaan loppupäästä. Jos haluat jotakin, ota lukuun, mihin se päättyy. (arabialainen sananlasku)

Kun olet tekosi tehnyt, tai puheesi pitänyt, tai kirjoituksesi julkaissut, sen jälkeen ne saa arvostelut. Niitten hyvyyttä tai pahuutta katsellaan, mietitään. Tekojesi, puheittesi, kirjoitustesi, vaikutus muihin, vaikuttaa niitten arvosteluun. Jos ne tuo negatiivistä kaikua yhteiskuntaan, saat negatiivistä arvostelua. Jos ne saa positiivisen vaikutuksen yhteiskuntaan, saat positiivistä arvostelua.
Jos tekosi, puheesi ja kirjoituksesi on lapsellista lörpöttelyä, sinulle nauretaan ja sinut sivuutetaan melkein kokonaan


Iäkkäämmäksi tuleminen
Alla vill leva länge, men ingen vill bli gammal. (ordspråk)

Ihminen rakastaa elämää. Kuka haluaa tulla vanhaksi? Vanhetessa tuntee että elämä alkaa olla loppuvaiheessa.
Moni ihminen, etenkin naiset, ei halua vanhettua, haluavat aina olla nuoren näköisiä kasvoiltaan ja keholtaan. He pelkää ryppyjä. He ei ymmärrä että kaikki vanhenee aikanaan. Kauneusleikkaukset ei ihmistä nuorenna. Rypytsilottelevat pois, mutta vanhuus on heillä edessä, kehoa ei voi nuorentaa. Lopulta heidän leikelty kasvot romahtaa.
Eläkäämme, eläkäämmen onnellisina myös iäkkäänä. Onnellisena että on saanut elää. Hyväksykäämme että vanhenemme, silloin on sielussamme, psyykessämme rauha.


Anteliaisuus osoittaa hyvyyttä
Jaloa anteliaisuutta on osoittaa hyvyyttä, ennen kuin sitä pyydetään, sekä sääliä ja antaa pyytäjälle. (arabialainen sananlasku)

Anteliaisuus on hyvyyden osoitus. Se osoittaa että antaja, auttaja, hänellä on jalo ja syvä sydän, empaattinen kanslainen.
Kaikkein jalointa on osoittaa hyvyyttää jos ennen kuin joku sanoillaan ilmaisee tarvitsevansa jonkin laista tukea.
Anteliasta ihmistä kunnioitetaan ja myös antelias ihminen kunnoittaa itseään, siksi hän on antelias, hän voi hyvin, hän kunnioittaa ja rakastaa itseään ja sitä mukaa hän on oppinut kunnioittamaan ja rakastamaan muitakin.
Hyvä esimerkki anteliaisuudesta on esim. raha-kolikon anti katu-musiikki-soittajalle. Se on hyvyyden osoitus antaa soittajalle lantti. Ethän siitä edes rikastu tai köyhdy.
Älkää unohtako hädässä olevia, avun tarpeessa olevia, sairaita, käyhiä, kerjäläisiä, pakolaisia, jne jne. Ole antelia, ole hyvä-sydäminen, ole jalo, rakasta itseäsi ja rakasta muita.


Oletko jalo ihminen?
Jalo ihminen antaa anteeksi, ja jos hän sattumalta huomaa synnin, hän salaa sen. (arabialainen sananlasku)

Jalo ihminen on aina ystävällinen muille ja koettaa olla ystävällinen pahoillekkin ihmisille. Jalo ihminen antaa aina anteeksi, eikä muistele menneitä vihamielisesti. Tästä sanonnasta tulee heti mieleen se kun fanaattiset ulkolaisten ja muslimien vihaajat takertuvat kiinni joidenkin ulkolaisten tekemiin rikoksiin ja sen nojalla haukkuvat koko kansan/kansat. Muukalaisvhamieliset ei tunne pienintäkään halua antaa anteeksi, ei edes vaikka on kysymyksessä heille tuntemattomat ihmiset. Silti on vihantunne suuri fanaatikkojejn sydämissä ja mielessä.
Jalous ja hyvyys on kaukana fanaatikoista.


Oletko hyvä ihminen?
Joka kylvää hyvyyttä, niittää kiitoksia. (arabialainen sananlasku)

Hyvä ihminen saa enimmäkseen kiitoksia. Hyvä ihminen kylvää hyvyyttä ja niittää kiitoksia.
Todellisuudessa ei olemassakaan täysin hyviä ihmisiä. Kaikki ihmiset joskus sanoo ja tai tekee vähemmän hyviä asioita. Mutta on olemassa aika hyviä ihmisiä ja on myös olemassa hyvin pahoja ihmisiä.
Hyvä ihminen esim. rakastaa kaikkia ihmisiä, maahanmuuttajiakin ja muslimeja.
(Paha ihminen ei rakasta ketään, ei itseään, ei omaa kansaansa, ei maahanmuuttajia, ei muslimeja.)


Sitä mitä puhut, saat sen myös takaisin
Joka sanoo, mitä hänen ei tulisi sanoa, saa kuulla semmoista, jota hänen ei tekisi mieli kuulla. (arabialainen sananlasku)

Jos puhut hyvää, saat hyvää takaisin toisilta. Jos puhut pahaa, saat myös osaksesi pahoja puheita. Niin yksinkertaista se on.
Se mitä ihminen puhuu/kirjoittaa, johtuu ihmisen mielenalasta. Jos sinulla on hyvä olla, voit hyvin kaikin puolin, silloin sinulla ei ole tarvetta puhua pahaa muista ihmisistä, muista kansoista. Jos voit huonosti, silloin sinulla on tarve etsiä syntipukki, alat puhumaan pahaa joistakin ihmistä, kansoista, tunnet silloin olevinasi ainakin parenpi kuin ne. Tuo on itsensä pettämistä.


Aseta vaatimuksia itsellesi
Den ädle ställer krav på sig själv, den simple ställer krav på andra.” (ordspråk).

Vaatimukset itselle saattaa olla naurettavia, monet vaatimukset itselle osoittaa että on huono itsetunto, sen takia vaatii itseltään kaiken maailman omituisia vaatimuksia.Vaatia voi itseltään, mutta täytyy seuloa vaatimuksiaa. Kun liikaa vaatii, stressaantuu, voi huonosti, samalla stressaa lähellä olijoita ja hekin voi alkaa voida huonosti. Jo pelkkä se että stressaa, aiheuttaa lähellä oleville huonoa oloa...negatiivinen energia näkyy, silloin se myös tuntuu katselijoissa ja stressaavan, huonosti voivan negatiivinen energia kantautuu jokaiseen joka sen näkee. ...Aseta vaatimuksia itsellesi. Elä niin että pidät elämästäsi ja että elät hyvää elämää. Asettamalla vaatimuksia itsellesi, tiedät mikä on hyvä ja mikä on paha. Älä aseta vaatimuksia muille, ainoastaan vain itsellesi.
Viisas ymmärtää että muille osoitetut vaatimukset on useimmiten, peilailua. Peilaajat peilaaavat muista omia vikojaan ja puutteitaan. Se on kuin he taka-kautta huomioisivat omat vikansa, ymmärtämättä että peilaavat. Siksi viisas useimmiten ymmärtää olla kritisoimasta muita.


Ystävä rakastaa minua
Ystävä – joku joka tietää sinusta kaiken, ja rakastaa sinua sittenkin. – Elbert Hubbard

Ystävät loppujen lopuksi vähissä on. Tuttavia monta olla voi, oikeita ystäviä vähemmän. Oikea ystävä auttaa, oikea ystävä kuuntelee, oikea ystävä ei jätä pulaan, oikea ystävä tietää sekä hyvät että huonot puolesi, silti hän ei jätä sinua koskaan. Ole herkkäsieluinen ja rakasta ystävääsi, näytä rakkautesi.


Millainen puun oksa olet
“Oksa kertoo, mistä rungosta se tulee.” (arabialaista viisautta).

Oksalla tarkoitetaan kaiketi luonettamme, ja tai perimäämme ulkonäköä ja muuta geeni-perimäämme. Runko on se mistä tulemme, mikä on lähisukumme, äitimme, isämme… Runko on myös oma luonteemme, omat mielipiteemme ja muu mitä ulos “syötämme” suustamme ja tekomme tietenkin. Näistä asioista toiset tunnistavat meidät ja voivat sanoa millainen runko meillä on, onko se hyvä, tai paha tai siltä väliltä. Sanamme ja tekomme kertovat tavattoman paljon ihmisestä. Itseään ei voi piilotella jos on tekemisissä muitten ihmisten kanssa.
- Oksa näyttää millaisesta rungosta tulet. Se kertoo historiaasi. Ehkä olet runkosi kaltainen, siis isäsi tai äitisi kaltainen. Jos vanhempasi on rasisteja, on he voineet muokata sinustakin rasistin. Kasvatus jättää aina jollakin tapaa jälkensä, joko positiivisest tai negatiivisesti. Aikuisena voi parannella itseään, jos ei lapsena ja nuorena ole siihen kyennyt. Ei tarvitse olla rasisti koko elämäänsä. Jos järkeä on, järki auttaa pääsemään eroon rasismista.


Ymmärtävä ystävä
“Ymmärtävä ystävä on sinulle enemmän sukua kuin oma veljesi, sillä jopa omat sukulaisesi eivät ehkä tiedä sinun todellista arvoasi.” (Kahlil Gibran)

Jopa lähisukulaiset voi olla ilkeitä ja pahoja sinua kohtaan. Heihin verrattuna ymmärtäväiset ystäväsi rakastavat ja tuntevat sinut paljon enemmän kuin nuo sukulaisesi. Ymmärrys ja lähimmäisen rakkaus ei ole sukulaisuudesta kiinni, vaan se on kiinni ymmärryksestä, empatiasta, rakkaudesta.
- Onko rasisti ymmärtäväinen? Ei, ei ole. Jos sinulla on ystävä joka on ystävä ja ystävällinen juuri sinulle, mutta on rasisti, ei se rasistinen ystäväsi silloin ole ymmärtäväinen. Hänellä on vajaa ymmärrys, vajaa empatia ja viha asustaa hänen sydämessään. Ei ole hyvä kaveroida rasistin kanssa. Käännä selkäsi rasistille. Jos jatkat rasisti kanssa kaverointia, olet itsekkin rasisti ja hyväksyt rasismin.


Rauha elämään ilman liiallisia toiveita
Sieluunsa saa rauhan, kun lakkaa toivomasta. (arabialainen sananlasku)

Jos ihminen koko ajan vain toivoo ja toivoo saavan sen tai sen, tai toivoo elämästään tulevan sellaisen tai tällaisen, jne... Silloinhan sen ihmisen elämä on täyteen toivomuksia joita hän odottaa...Odottaessaan toivomuksiaan hän on stressaantunut, koska lopulta ne toivomukset täyttää hänen aivot niin paljon että muulle ei ole enää tilaa...Sellaisessa ainaisessa toivomis tilassa ei ihminen voi hyvin...toivoo vain koko ajan jotain itsellee odottelee toivomustensa toteuvan ja kun ne ei toteudu, alkaa huonosti vointi ja itsetunto heikkenee ja nykyhetkessä eläminen unohtuu, kaiken ajan vien toivomukset...Jos opettelee olemaan tyytyväinen elämäänsä, saa sielulleen rauhan, kun ei tavoittele kuuta taivaalta eikä taivaan tähtiä…


Positiiviset hyvyydenpuolet
Hyvyys enentää ystävien rakkautta ja vähentää vihollisten vihaa.” (arabialainen sananlasku)

En nyt tiedä, enentääkö ystävien rakkautta. Liiallinen hyvyys vaikuttaa mielistelyltä. On uskallettava argumenteerata ja debattoida tarvittaessa. Jos ystävät vähenee sen takia, ei ne ystävät silloin ole oikeita ystäviä. Mutta ystäville täytyy olla ystävällinen, eikä puhua pahaa heistä, silloin ystävät ehkä pysyy. Viholliset jos niitä on, he ei välitä vihansa kohteen hyvyydestä, jatkavat vihaamistaan loputtomiin.
- Rasistista taas puheen ollen, rasisti ei osaa olla hyvä kaikille. Rasisti on hyvä vain heille joita hän sietää, itsensä kaltaisia kaikin puolin. Muille, etenkin vieraille, rasisti on hyvin suvaitsematon ja paha ja räävä-suinen. Hyvyys ei asu rasisteissa.


Tunnetko itsesi?
Vaikea on ihmisen tuntea itsensä.” (arabialainen sananlasku)

Olemme ehkä tuntevinamme itsemme. Varvoin tunnemme itseämme kokonaan. On kuin ummistaisimme silmämme monille vioille itsessämme. Muut näkee useimmiten vikamme helpommin mitä itse teemme, peilaavathan monet vikojaan toisista. Mutta ei kaikki muitten peilaus tarkoita, että pailaavat oikein. Monet on näkevinään ne omat vikansa muissa. On paljon alitajunnassamme sellaista, jota emme tunne. Ja emme edes halua tuntea itseämme. Se on hyvin harvinaista että uskaltaa kaivaa sisäisiä mietteitämme esille, on kuin häpeäisimme jotakin itsessämme, niin paljon että emme edes itsellemme halua tunnustaan kaikkea itsestämme. Emme tunne itseämme kokonaan.
- Miten on, tunteeko rasisti itsensä? En luule rasistinkaan tuntevan itseänsä. Jos rasisti tuntisi itsensä, tunnistaisi hän oman pahuutensa ja puuttuvan empatiansa.


Anteeksi antaminen
Kaikista asioista Jumala enimmin rakastaa sitä, että annamme anteeksi, kun voisimme tuottaa vahinkoa, ja osoitamme kärsivällisyyttä, kun olemme suuttuneet.” (arabialaista viisautta).

Monessa tapauksessa voisi tuottaa vahinkoa jollekkin jos vain olisi haluja tehdä pahaa. Mutta onneksi on ihmisiä jotka eivät vahinhoita ketään vaikka voisivatkin. Vahingoittamisen sijasta he antaa anteeksi kaikki menneet ja osoittavat kärsivällisyyttä suuttuessaankin. Sellaisia hyviä ihmisiä ei kasva joka puun oksilla. Nämä hyvät ihmiset ei ole usein tavattavissa. Niin vähän on hyvyyttä ihmiskunnan keskuudessa. Meidän tulisi aina pitää mielessämme että on hyvyys osata antaa anteeksi ja olla kärsivällinen joka tilanteessa.
- Kaikkein huvittavinta on se että rasistiei osaa antaa anteeksi, ei osaa antaa anteeksi edes sitä seikkaa muukalaiselle että se muukalainen on muukalainen. Rasisti ei voi olla uskovainen, rasisti ei usko Jumalaan, koska rasismi ei ole uskonnollista. Joskus näkee kun uskovaiseksi itseään nimittävä, kirjoittelee rasistisia kirjoituksia netissä. Tuollainen ihminen pettää itseään, on niin täynnä vihaa että kulkee silmät ummessa ja järki uponnut suohon.


Viisaat on hiljaa
Viisaat ovat hiljaisia. (arabialainen sananlasku)

Ei taida olla aivan hiljaa, mutta viisaat ei sano kaikkea mitä sylki tuo suuhun. Siinä on viisaitten ja typerien ero. Typerät on ilkeitä muille ja valittavat muista, voivat huonosti ja laittavat huonon vointinsa muitten syyksi. Viisaat ei tee niin. Viisaat tietää että toisia loukkaaminen ei ole viisasta ja että jos voi huonosti, niin on itse valinnut voida huonosti. Se on yksi esimerkki viisaasta ja typerästä.
- Onko rasisti viisas? No ei varmasti ole ole viisas. Viisaus ei ole sama asia kuin koulutus. Kouluja käynyt voi olla rasisti, ei koulutus auttanut yhtään mitään. Viisaus puuttuu. rasisti ei edes tajua olla hiljaa tuosta omasta tyhmyydestään, rasismista. Sillä se on todella tyhmyyttä olla rasisti.


Miksi se on huvittavaa kun se sattuu jollekulle muulla mutta ei itsellesi?
Kaikki on huvittavaa niin kauan kuin se sattuu jollekulle toiselle.” (Will Rogers).

Miksi naurat toisille tapahtuvien kömmähdysten takia? Olla katselijana sivusta, on kuin olisi teatterissa katsomassa komediaa. Siksi se naurattaa. Vain pienen pieni osa naurajista nauraa pilkaten ja ilkeämielisesti. Enemmistö nauraa koska se näyttää niin koomiselta. Hän jolle nauretaan voi toki loukkaantua naurusta, mutta useimmiten alkaa hänkin nauraa. Nauru kertoo myös vapautuneisuudesta, naurun sanotaan pidentävän ikää ja naurun jälkeen tuntuu ihana olo, koko kroppa tuntee että on nauranut ja psyykke voi hyvin.  Onko siis sallittua nauraa muille huvittavissa tilanteissa? On toki, koska se nauru taitaa tulla ihan automaattisesti. Silmämme havaitsevat koomisen tapahtuman ja alamme automaattisesti nauramaan, emme siis tarkoita naurullamme pahaa. Naurun täytyy myös ottaa huumorina ja huvittavana ihan samalla tapaa kuin koomiselle tapahtumalle automaattisesti nauretaan.


Älä välttele ihmisiä
“Todella hyvä on se, joka ei karta niitä, joita pidetään pahoina.” (Kahlil Gibran)

Hyvä ja korkea-mielinen ja henkinen ihminen ei karta pahoiksi sanottuja ihmisiä. Hän rakastaa kaikkia ihmisiä. Hyvä ihminen ei mobbaa, ei puhu pahaa kenestäkään, eikä ota osaa edes juoruiluihin muista.
- Harvassa ne tuollaiset ihmiset taitaa olla. Mutta heitä on kuitenkin olemassa siellä sun täällä. Oi kun olisi tuollainen. Toivoa aina voi, mutta toiveet ei auta. On tehtävä itsensä kanssa paljon sisäistä uudistusta, jotta olisi valmis muuttamaan itseään paremmaksi ja paremmaksi. Ensin on tunnistettava ne omat huonot puolet. Kun on ne tunnistanut itsessään, silloin voi alkaa yrittää karsia risuja pois omasta itsestä.
- Minä olen sitten “paha” koska välttelen rasistien seuraa. Voin väitellä rasistin kanssa, mutta rasisti ei saa minusta ystävää itselleen.


Kaksi eri tapaa ajatella, usko ja tieto
“Ei ole viisasta olla varma jostakin vain sen nojalla, että niin uskot.” (arabialaista viisautta).

Paljon me ihmiset uskomme. Jotkut uskoo uskontoihin, vaikkei mitään todisteita ole. Eräät toiset taas puolestaan, saattavat uskoa moniin eri asioihin ja alkavat pitää niitä totuuksina, varmoina asioina. Harvemmin tajutaan että kysymysessä ei ole totuus tai varma tieto. Paljon on vain mielipiteitä, erilaisia tulkintoja ja nehän ei ole mitään sata procenttisen varmoja tietoja. Mutta monet jakelee mielipiteitään varmoina totuuksina, ovat jähmettyneet omiin totuuksiinsa, joita yrittävät kiivaasti jaella muille ja tai käännyttää toisten mieli siksi omaksi mielipiteeksi. Jooo joooo, kaikki kait tuota harrastamme jonkin verran elämämme aikana. Emmehän ole täydellisiä, jotta tulisi pitää mielessä, millä tavalla jakelee niitä mielipiteitään. Älä ole koskaan täysin varma…ole flexiibel.
- Mihin perustuu rasismi, uskoon tai tietoon? Uskoon rasismi perustuu. Luuloon rasismi perustuu. Luulotteluun rasismi perustuu. Kuvitelmiin rasismi perustuu. Rasismi ei perustu tietoon.
- On siis tyhmää olla rasisti vain sen takia että itsee luulee olevansa oikeassa ja tietoinen siitä että se on oikea tieto että muukalaisia vastaan saa olla rasistinen. Voi rasisti raukkaa.


Elämän vastatuuli
Tuulet puhaltavat toisin kuin laivat tahtoisivat”. (arabialaista viisautta).

Meno elämässä saattaa tosiaankin olla joskus vastatuuleen menemistä ja silloin se meno voi tuntua hankalalta. Tuulet kun ei aina puhalla meidän menosuuntaan. Elämä on kuin laiva. Joskus mennään vastatuuleen ja meno on hankalaa ja täytyy työskennellä kovasti itsensä kanssa, jotta pääsisi kunniakkaasti eteenpäin. Ja joskus saamme mennä tuulen mukana, rauhallisesti, hymyillen, nauttien elämästämme. Paljon voi itse vaikuttaa, mihin suuntaan ne tuulet puhaltavat. Ole positiivinen, yritä ainakin. Jos vaipuu negatiivisyyteen, alkaa vastatuuli ahdisistella. Älä vaivu synkkyyteen vastatuulessa. Vastatuuli aikanaan loppuu ja saat taas sitten mennä tuulen mukana reippaasti elämästä nauttien.
- Entäs rasistin tuuli? Se on negatiivistä olla rasisti. Rasisti kulkee ihmis-arvoja vastaan. Rasistin tuuli puhaltaa muukalaisia vastaan, on paha ja vihainen muukalaisille. Älä kulje rasistin tuulen mukana.


Kirjoituksestasi näkee kuka olet
Mitä kirjoitat, on tosinta, mitä sinusta voi sanoa.” (arabialainen sanonta).

Kaikki mitä kirjoitamme, kertoo millainen ajatus-maailmamme on, millaisia mielipiteitä meillä on. Moni väittää että kirjoittaa vain valistaakseen muita siitä tai siitä, esim. silloin jos joku syyttää heitä rasismista tai muusta ilkeydestä maahanmuuttajia kohtaan. Kirjoituksistaan ei kuitenkaan pääse pois. Kirjoituksia ei voi pestä, puhdistaa, ne on ja pysyy. Kirjoituksethan on sisäisiä ajatuksiamme ja ne kertoo millainen ihminen on.
- Rasistin kirjoitukset tunnistaa aina. Rasisti voi peitellä rasismiaan kuinka paljon tahansa, ei se auta, valpas lukija tunnistaa aina rasistin, etenkin jos se rasisti kirjoittelee usein. Kirjoitukset kertoo kuka ja mikä olet.


Kaunis ja vahva puu
Jonakin päivänä olen puu, ja tuuli laulaa oksissani ja aurinko tanssii lehdilläni, ja olen vahva ja kaunis kaikkina vuodenaikoina.” (Kahlil Gibran)

Kaikin puolin lempeitä, vahvoja ja kauniita, ihmisiä, kuten esim. Äiti Teresa, Dalai Lama, mm, voi verrata puihin, jotka on ja pysyy pystyssä, kauniina ja vahvoina, jatkuvasti, vuodenajoista huolimatta. Ei sade, ei helle, ei kylmyys, ei talvi-pakkaset…, ei runtele vahvaa puuta.


Mielipide ja tosiasia, on kaksi eri asiaa
Älä sekoita toisiinsa mielipiteitä ja tosiseikkoja. (arabialainen sananlasku)

Monella on taipumus esittää mielipiteitään tosiasioina. Yrittävät muuttaa muitten mielipiteet samoiksi kuin itselläänkin. Se on pelkkää riitaa. Lueskelen usein foorumeita, niissä näkyvät ihmiset paljon kiistelevän mielipiteistään.
Mielipiteistä voi keskustella. Jos alkaa heittää lokaa toisin ajattelijan päälle, silloin on sillä loan-heittäjällä olettamus että ainoastaan hänen mielipide on oikea ja aito tosi-asia, fakta. On kuin tappelevat kakarat olisivat, aikuiset ihmiset. Naiset näkyy usein kiistelevän ja kinaavan. Jokunen nainen esiintyy miehenä, paljastavaa on se naismainen riitely. Rasismi, rasisti? Rasismi on mielipide, ei mikää tosi-asia, ei totta. Rasisti luulee omaa huonoa vointiaan aseeksi muukalaisia vastaan. Oma huono vointi kiihdyttää rasistia yrittämään tekemään muukalaisista ainakin hieman huonompia mitä hän on itse.


Kylvätkö hyvyyttä
Joka kylvää hyvyyttä, niittää kiitoksia. (arabialainen sananlasku)

Jos kylvää hyvyyttää, silloin myös niittää kiitoksia.
Jos kylvää vihaa, silloin joutuu niittämään kritiikkiä itseään kohtaan.
Jokainen ihminen valitsee tiensä, joko hyvän tien tai pahan tien. Valitsee myös samalla mitä haluaa niittää.
On vaikea olla hyvä, eikö niin? Se on niin helppoa olla paha. On kuin hyvyys olisi joidenkin mielestä paha asia. Kylvä hyvyyttä, mutta älä unohda että sinulla on oikeus kuitenkin puhua pahoista asioista ja toimia pahoja asioita vastaan, kuten esim. toimia rasismia vatstaan.


Kokemus on aina ennen viisautta
Ihminen ei voi olla viisas ilman kokemusta. (arabialainen sananlasku)

Tietoa voi saada opiskelemalla ja jonkun verran viisauttakin siinä mukana. Kaikkein tärkein viisaus on sitä oman kokemuksen kautta tullutta viisautta. Kokemuksista viisastuu. Pelkkä toisten kirjoitusten lukeminen ei tee sinusta viisasta. Sillä melkein kaikki mitä luet, on toisten mielipiteitä, joita ehkä lukiessasi alat pitää tosi-asioina, totuuksina. Noin kun tekee, ei se ole viisautta. Se on tyhmyyttä.
Esimerkki: Nuori muslimein vihaaja lukee ääri-oikeistolaisten fanaattisia viha-kirjoituksia muslimeista ja alkaa pitää niitä totuuksina, universaalina totuuksina. Se mikä tuossa on totuus, on se että tyhmyys on vallannut sen ihmisen.
Ajatteleva ihminen hakeutuu muslimien seuraan, kyselee, katselee, kuuntelee ja oppii sillä tapaa tuntemaan muslimit. Oma kokemus on tehnyt hänet viisaaksi. Omat kokemukset on aina paremmat.
Moni muslimien vihaaja ottaa esille esim. yhden Koraanin jakeen, vetoaa siihen, luullen sen jakeen selittävän jotakin muslimien elämästä tänä päivänä.


Älä usko kaikkeen mitä kuulet tai luet
Älä usko kaikkea, mitä kuulet. (arabialainen sananlasku)

Kun lukee ja tai kuuntelee muitten puheita, on aina aiheellista ymmärtää että ne puheet ja kirjoitukset on mielipiteitä, etenkin silloin jos ne on yhteiskuntaa ja ihmis-arvoja vastaan, rasistia tai muslimi-viha-mielisiä. Kaikkeen ei ole uskomista. Kaikki viha-puheet/kirjoitukset, on vain henkilön oma probleema. Se joka vihaa muita ihmis-ryhmiä, ei ole uskottava ihminen. Vihaajat ei suo samoja ihmis-arvoja kaikille ihmisille.
Ole siis huomaavainen, älä usko vihaajien sanoihin. Vihaajat näyttävät vain viha-puheillaan/kirjoituksillaan oman vajaavaisen psyykkensä. Älä silti syyllisty samaan ja ala vihata vihaajia.


Tekosi arvostellaan loppupäästä
Tekoja arvostellaan loppupäästä. Jos haluat jotakin, ota lukuun, mihin se päättyy. (arabialainen sananlasku)

Kun olet tekosi tehnyt, tai puheesi pitänyt, tai kirjoituksesi julkaissut, sen jälkeen ne saa arvostelut. Niitten hyvyyttä tai pahuutta katsellaan, mietitään. Tekojesi, puheittesi, kirjoitustesi, vaikutus muihin, vaikuttaa niitten arvosteluun. Jos ne tuo negatiivistä kaikua yhteiskuntaan, saat negatiivistä arvostelua. Jos ne saa positiivisen vaikutuksen yhteiskuntaan, saat positiivistä arvostelua.
Jos tekosi, puheesi ja kirjoituksesi on lapsellista lörpöttelyä, sinulle nauretaan ja sinut sivuutetaan melkein kokonaan.


Nuhtele itseäsi
Tehokkain saarnaaja ihmiselle on hän itse. Ihminen ei koskaan luovu himoistaan, ennen kuin nuhteet tulevat hänelle hänen omalta itseltään. (arabialainen sananlasku)

Kun joku toinen nuhtelee sinua ja kritisoi viostasi, on helppo suuttua, ei ole mukavaa kuunnella kritiikkiä ja silloin ei mielellään ala muuttamaan itseään jonkun toisen pillin mukaan.
Mutta jos itse nuhtelet itseäsi, silloin ymmärrät yrittää päästä eroon vioistasi. Kun itse huomaa vikansa, se on helpointa silloin luopua vioistaan, himoistaan. Osaako rasisti nuhdella itseään? Ei, ei osaa. Rasisti ei vielä ole oppinut tutkimaan omaa minäänsä, omaa egoaan. Rasisti ei näe itsessään mitään vikaa. Siksi hän ei pysty itseään nuhtelemaan.


Kunnioitatko itseäsi?
Joka ei kunnioita itseään, ei saata kunnioittaa toisia. (arabialainen sananlasku)

Kunnioitus toisia kohtaan havaitaan ihmisen käyttäytymisestä ja puheista ja kirjoituksista. Jos esim. puhut ja kirjoittelet viha-viestejä jostakin kansan-ryhmästä tai muslimeista, osoitat sillä että et kunnoita sitä kansaa tai muslimeja. Ajattelet vain pahaa heistä ja haluat levittää näkemystäsi heistä eteenpäin.
Tuolla tavalla osoitat muille että et kunnioita itseäsikään. Jokin vaivaa jatuksiasi, mieltäsi, voit huonosti ja näytät huonon vointisi, moittimalla ja puhumalla pahaa jostakin kansasta tai muslimeista. Hyvin voivalla ihmisellä ei ole tarvetta etsiä synti-pukkia jostakin kansan-ryhmästä tai muslimeista.


Anteliaisuus osoittaa hyvyyttä
Jaloa anteliaisuutta on osoittaa hyvyyttä, ennen kuin sitä pyydetään, sekä sääliä ja antaa pyytäjälle. (arabialainn sananlasku)

Anteliaisuus on hyvyyden osoitus. Se osoittaa että antaja, auttaja, hänellä on jalo ja syvä sydän, empaattinen kanslainen.
Kaikkein jalointa on osoittaa hyvyyttää jos ennen kuin joku sanoillaan ilmaisee tarvitsevansa jonkin laista tukea.
Anteliasta ihmistä kunnioitetaan ja myös antelias ihminen kunnoittaa itseään, siksi hän on antelias, hän voi hyvin, hän kunnioittaa ja rakastaa itseään ja sitä mukaa hän on oppinut kunnioittamaan ja rakastamaan muitakin.
Hyvä esimerkki anteliaisuudesta on esim. raha-kolikon anti katu-musiikki-soittajalle. Se on hyvyyden osoitus antaa soittajalle lantti. Ethän siitä edes rikastu tai köyhdy.
Älkää unohtako hädässä olevia, avun tarpeessa olevia, sairaita, käyhiä, kerjäläisiä, pakolaisia, jne jne. Ole antelia, ole hyvä-sydäminen, ole jalo, rakasta itseäsi ja rakasta muita.


Mitä elämä on?
Elämä on kuin sardiinipurkki — kaikki me etsimme purkinavaajaa. (Alan Bennett)

Elämä on ihmisen valitsema tie tallustella maailmassa. Jokaisen on itse päätettävä miten elää. Jokainen on vastuussa elämästään. Jos on siis vapaa ihminen. On vain valittava oikea avain ja avattava elämän ovi auki ja elettävä hyvää elämää. Jotkut löytää avaimem, useimmat ei löydä elämän avainta koskaan ja jatkavat elämäänsä onnettomina.
Jokainen syntyy omaan elämäänsä, maan perheeseen, omaan kulttuuriin, omaan uskontoon, omaan valtioon. Se on elämistä, lapsena vanhemmat muokkaa lasta kaltaisekseen. Aikuisena alkaa jo lapsikin ajatella omilla aivoillaan ja päättää itse mitä tekevät.


Totuuden pahuus
On asia joka on panetteluakin pahempi: totuus. (De Talleyrand)

Totuuksien julistajat on niitä vihon viimeisiä julistajia. Viisas pysyy erossa totuksien julistajista. Totuuksien julistajat julistavat ainoastaan vain omaa näkemystään asian toden-peräisyydestä, pitäen sitä ainoana totuutena. Kaikkien muitten mielipiteet totuuden julistaja työntää pois luotaan.


Menneisyys, nykyisyys, tulevaisuus
Elämän kolme vaihetta ovat; menneisyys, joka ei koskaan palaa; nykyisyys, joka ei kestä; tulevaisuus, joka on tuntematon. (arabialainen sananlasku)

Menneisyytesi ei koskaan palaa luoksesi. Menneisyyttäsi et myöskään voi muuttaa. Menneisyys on ollutta ja mennyttä ja tapahtunut. Menneisyyttäsi et voi pestä pois tai muuttaa.
Nykyisyys on reaali-aikaa, elämäämme täällä ja nyt. Nykyisyytemme muuttuu koko ajan sekuntti sekuntilta elämme ajassa, reaali-ajassa. Siksi nykyisyys ei koskaan pysy luonamme, nykyisyys muuttuu jollakin tapaa koko ajan.
Tulevaisuus on tuntematon. Kukaan ei tiedä mitä tulevaisuudessa voi tapahtua.


2017-09-20
Vanha ihminen

Jos olisin tiennyt eläväni näin vanhaksi, olisin huolehtinut paremmin itsestäni.
-- Leon Eldred

Vanha ihminen kaikkea nähnyt, helpomman elämän hän halunnut olisi, mutta, mennyt on mennyttä, ei menneistä murehdita, vanhakin onnellista elämää elää voi.


2017-09-20
Vanhuus ja sairaus

Vanhuus ja sairaus tuovat esiin luonteen olennaiset piirteet.
-- Felix Frankfurter

Vanhuus ja sairaus, luonteemme esille tulee, vahuus ja vaivat hankalia, ehkä olemme marisevia, valittavia, anna vanhan valittaa, vanhus pitkän elämän elänyt on, kroppa kulunut ja vanha on, kolottaa ja särkee...kohtele vanhusta hyvin.


2017-9-24
Muistojen paratiisi

Muistojen paratiisi on ainoa, josta meitä ei voi karkoittaa.
-- Jean Paul

Muistojen paratiisi, se meillä jokaisella on, karkoitusta saada emme voi muistojen paratiisistämme.


2017-09-24
Haluamme elää kauan

Jokainen haluaa elää kauan, mutta kukaan ei halua tulla vanhaksi.
-- Bernard Baruch

Haluamme elää kauan, jokainen kauan elää haluaa, mutta haluatko vanhaksi tulla, nuoria halaisimme olla, 
vanhuus yllättää iän myötä, vanhuus tulee aikanaan, hyväksy vanhuutesi, voi hyvin ja nauti.


2017-09-24
Näe kaunista kaikessa

Se, joka säilyttää kykynsä nähdä kauneutta, ei koskaan vanhene.
-- Franz Kafka

Näe kaunista kaikessa, näe kaunista itsessäsi, näe kaunista muissa, vanhus ei ole ruma, vanhus on vanhuudenkaunis.


2017-09-14
Osaatko sanoa sen minkä haluat?

”Det viktigaste är inte hur man stammar, utan att man får fram det man vill ha sagt…” (Robert Josefsson)

Ei ole helppoa puhua niin että muut ymmärtää oikein mitä tarkoittaa...Sama pätee kirjoituksissa...Aina on valinnan varaa käsittää väärin kuulemansa, lukemansa....Ihmisen ajatukset juoksee vilkkaasti ja nopeaan, valitettavaa on että emme kykene puhumaan ajatuksiamme sellaisenaan kuin ajattelemme...Ajattelemme ensin salaman nopeaan mitä sanoisimme, puhe on aina ajatuksiamme lyhyempi, epäselvempi....Se on todellinen taito, jos oppii joten kuten puhumaan niin että ympäristö ymmärtää mitä sanot, ilman sen suurempia tulkintoja siitä mitä sanoit...Se on hyvin yleistä että kaikki kuulemamme ja lukemamme, tulkitaan ja senhän tiedämme että niitä tulkintoja yhdestä ja samasta puheesta voi olla satoja eri vivahteisia.


2017-09-14
Kaunis ja vahva puu

Jonakin päivänä olen puu, ja tuuli laulaa oksissani ja aurinko tanssii lehdilläni, ja olen vahva ja kaunis kaikkina vuodenaikoina.” (Kahlil Gibran)

Kaikin puolin lempeitä, vahvoja ja kauniita, ihmisiä, kuten esim. Äiti Teresa, Dalai Lama, mm, voi verrata puihin, jotka on ja pysyy pystyssä, kauniina ja vahvoina, jatkuvasti, vuodenajoista huolimatta...Ei sade, ei helle, ei kylmyys, ei talvi-pakkaset…, ei runtele vahvaa puuta.


2017-09-14
Hyvä ystävä ymmärtää

Ymmärtävä ystävä on sinulle enemmän sukua kuin oma veljesi, sillä jopa omat sukulaisesi eivät ehkä tiedä sinun todellista arvoasi.” (Kahlil Gibran)

Jopa lähisukulaiset voi olla ilkeitä ja pahoja sinua kohtaan...Heihin verrattuna ymmärtäväiset ystäväsi rakastavat ja tuntevat sinut paljon enemmän kuin nuo sukulaisesi...Ymmärrys ja lähimmäisen rakkaus ei ole sukulaisuudesta kiinni, vaan se on kiinni ymmärryksestä, empatiasta, rakkaudesta.


2017-09-14
Tietoisuus tietämättömyydestään

Tietää, ettei tiedä, on viisauden alku. (Konfutse).

Moni ihminen on niin itserakas että ei edes itselleen, saatikka sitten muille, voi myöntää että ei tiedä...Kun se hetki tulee että tajuaa että ei tiedä, silloin alkaa sen ihmisen viisauden alku...Hänestä on tullut viisaampi.


2017-09-14
Ystävä rakastaa minua

Ystävä – joku joka tietää sinusta kaiken, ja rakastaa sinua sittenkin. – Elbert Hubbard

Ystävät loppujen lopuksi vähissä on...Tuttavia monta olla voi, oikeita ystäviä vähemmän...Oikea ystävä auttaa, oikea ystävä kuuntelee, oikea ystävä ei jätä pulaan, oikea ystävä tietää sekä hyvät että huonot puolesi, silti hän ei jätä sinua koskaan...Ole herkkäsieluinen ja rakasta ystävääsi, näytä rakkautesi.


2017-09-14
Ymmärtävä ystävä

“Ymmärtävä ystävä on sinulle enemmän sukua kuin oma veljesi, sillä jopa omat sukulaisesi eivät ehkä tiedä sinun todellista arvoasi.” (Kahlil Gibran)

Jopa lähisukulaiset voi olla ilkeitä ja pahoja sinua kohtaan...Heihin verrattuna ymmärtäväiset ystäväsi rakastavat ja tuntevat sinut paljon enemmän kuin nuo sukulaisesi...Ymmärrys ja lähimmäisen rakkaus ei ole sukulaisuudesta kiinni, vaan se on kiinni ymmärryksestä, empatiasta, rakkaudesta.
- Onko rasisti ymmärtäväinen? ..Ei, ei ole...Jos sinulla on ystävä joka on ystävä ja ystävällinen juuri sinulle, mutta on rasisti, ei se rasistinen ystäväsi silloin ole ymmärtäväinen...Hänellä on vajaa ymmärrys, vajaa empatia ja viha asustaa hänen sydämessään...Ei ole hyvä kaveroida rasistin kanssa...Käännä selkäsi rasistille...Jos jatkat rasisti kanssa kaverointia, olet itsekkin rasisti ja hyväksyt rasismin.


2017-09-14
Miksi se on huvittavaa kun se sattuu jollekulle muulla mutta ei itsellesi?

Kaikki on huvittavaa niin kauan kuin se sattuu jollekulle toiselle.” (Will Rogers).

Miksi naurat toisille tapahtuvien kömmähdysten takia? ..Olla katselijana sivusta, on kuin olisi teatterissa katsomassa komediaa...Siksi se naurattaa...Vain pienen pieni osa naurajista nauraa pilkaten ja ilkeämielisesti... Enemmistö nauraa koska se näyttää niin koomiselta...Hän jolle nauretaan voi toki loukkaantua naurusta, mutta useimmiten alkaa hänkin nauraa...Nauru kertoo myös vapautuneisuudesta, naurun sanotaan pidentävän ikää ja naurun jälkeen tuntuu ihana olo, koko kroppa tuntee että on nauranut ja psyykke voi hyvin...Onko siis sallittua nauraa muille huvittavissa tilanteissa? ..On toki, koska se nauru taitaa tulla ihan automaattisesti...Silmämme havaitsevat koomisen tapahtuman ja alamme automaattisesti nauramaan, emme siis tarkoita naurullamme pahaa...Naurun täytyy myös ottaa huumorina ja huvittavana ihan samalla tapaa kuin koomiselle tapahtumalle automaattisesti nauretaan.


2017-09-14
Älä välttele ihmisiä

“Todella hyvä on se, joka ei karta niitä, joita pidetään pahoina.” (Kahlil Gibran)

Hyvä ja korkea-mielinen ja henkinen ihminen ei karta pahoiksi sanottuja ihmisiä...Hän rakastaa kaikkia ihmisiä... Hyvä ihminen ei mobbaa, ei puhu pahaa kenestäkään, eikä ota osaa edes juoruiluihin muista.
- Harvassa ne tuollaiset ihmiset taitaa olla...Mutta heitä on kuitenkin olemassa siellä sun täällä... Oi kun olisi tuollainen...Toivoa aina voi, mutta toiveet ei auta...On tehtävä itsensä kanssa paljon sisäistä uudistusta, jotta olisi valmis muuttamaan itseään paremmaksi ja paremmaksi...Ensin on tunnistettava ne omat huonot puolet.. Kun on ne tunnistanut itsessään, silloin voi alkaa yrittää karsia risuja pois omasta itsestä.
- Minä olen sitten “paha” koska välttelen rasistien seuraa...Voin väitellä rasistin kanssa, mutta rasisti ei saa minusta ystävää itselleen.


2017-09-14
Mitä elämä on?

Elämä on kuin sardiinipurkki — kaikki me etsimme purkinavaajaa. (Alan Bennett)

Elämä on ihmisen valitsema tie tallustella maailmassa...Jokaisen on itse päätettävä miten elää...Jokainen on vastuussa elämästään...Jos on siis vapaa ihminen...On vain valittava oikea avain ja avattava elämän ovi auki ja elettävä hyvää elämää...Jotkut löytää avaimem, useimmat ei löydä elämän avainta koskaan ja jatkavat elämäänsä onnettomina.
Jokainen syntyy omaan elämäänsä, maan perheeseen, omaan kulttuuriin, omaan uskontoon, omaan valtioon...Se on elämistä, lapsena vanhemmat muokkaa lasta kaltaisekseen...Aikuisena alkaa jo lapsikin ajatella omilla aivoillaan ja päättää itse mitä tekevät.


2017-09-14
Viisauden äärirajat

Viisauden äärirajat, sitä tavataan sanoa hulluudeksi. (Jean Cocteau)

Viisaudellakin on äärirajat, jos ne ylittää on se hulluutta...Viisas ihminen osaa pysyä viisauden-rajojen sisäpuolella...Hän osaa taidon olla niin että hulluus ei hänessä ilmene...Viisas tietää rajat mitkä yhteiskunnassa hyväksytään....Hulluuteen vajonnut viisas, esim. politiikko, alkaa puhua ja kirjoitella rasistisesti maahanmuuttajista...Yhteiskunta tuomitsee hänet...Hän on tuonut esille huulluutensa...Viisaus antoi periksi hulluudelle...Olikin enemmän hullu kuin viisas


2017-09-14
Miksi pelkää ja vihaat eräitä ihmisiä

Ihminen ei ole mitään muuta kuin miksi hän itsensä tekee. Ihminen on vapaa. Pelkuri tekee itsestään pelkurin. Sankari tekee itsestään sankarin.  (Jean-Paul Sartre)

Muukalaisvihamielinen pelkää muukalaisia....Pelkuri hän on...Kykene ei hän rakastamaan kaikkia ihmisiä...Rasisti on sama kuin muukalaisvihamielinen...Rasisti on itse itsensä rasistiksi tehnyt...Kukaan ei ole vastuussa toisen teoista ja sanoista...Jokainen valitsee tiensä itse.


2017-09-14
Olet vapaa, anna myös muitten olla vapaa

Jos haluaa olla vapaa, haluaa vapaiksi myös muut.(Simone de Beauvoir)

Miksi vaatia muita olemaan kuin itse tai kuin oman maalaiset? ..Miksi et salli kaikkien olla vapaita...Tunnetko ehkä itsesi kahlituksi omiin vihamielisiin ajatuksiisi, mielipiteisiisi? ..Ja sen takia et halua että muutkaan on vapaita...Pysähdy hetkeksi...mieti omaa elämääsi...mieti mistä kumpuaa halusi alistaa muita...Vika löytyy aina itsestäsi.


2017-09-14
Terroristit

Terrorism är i grund och botten intelligentians raseri i sista stadiet. (Jakob Burckhardt )

Totta...terroristit vajoneet on omaan kuoppaansa...intelligenssi heidän myös vajonnut kuoppaan on...intelligenssi alhainen terroristeilla...ainoa mitä terroristit ymmärtää, on, väkivalta ja fanatismi...tuollainen käyttäytyminen ei ole intelligentistä.


2017-09-14
On opittava elämään tässä maailmassa

Elämä on tässä ja nyt, tänään. Se on ainoa elämä josta voit olla varma. Käytä tämä päivä hyvin. Elä tämä päivä antaumuksella.— (Dale Carnegie.)

ja vaikka uskovainen onkin ja ajattelee tuon puoleista elämää...silti on yritettävä elää kunnolla tässä ja nyt...sillä kaikkien jotka elää, on opittava elämään tässä maailmassa myös kunnolla...rakastamaan kaikkia ihmisiä ja käyttäytymään hyvin kaikkia kohtaan...Tässä maailmassa se nähdään millainen ihminen on...Ei se luonne siellä tuon puoleisessa yht äkkiä voi muuttua hyväksi...Hyvyys on opeteltava tässä maallisessa maailmassa...ei Jumala hyvyyttä ja hyvää luonnetta anna kenellekkään ilmaiseksi...On itse taisteltava oman luonteensa parantamiseksi...se on itsestä kiinni miten puhuu ja toimii...Tietenkin, Jumala on anteeksi antava...jos katsoo aiheelliseksi antaa anteeksi...mutta jos ihminen koko ajan on paha suunsoittaja ja pahat teot...ei Jumala sellaista katsele ja pidä hyvänä...Se on jokaisen oma vastuu omasta käyttäytymisestään...oli uskovainen tai ei.