-Assyrier ja syrianer, eroavaisuus

Ruotsissa sanotaan hieman eri tavalla. Syyrian kansalaisia täällä sanotaan, syrier, siis syyrialaisia.

Mutta syrianer-suryoye ja assyrier esim. on asuneet kaikkialla lähi-idän eri maissa, vain pieni osa heistä tulee Syyriasta ja jos he tulee Syyriasta, ei heitä Ruotsissa kutsuta syyrialaisiksi ja ei he itsekkään kutsu itseään syyrialaisiksi. He on joko assyrier tai syrianer.

Nimitys syrianer on ruotsalainen nimitys heistä.

Tuossa on faktaa mikä ero on syrianer ja assyrier. Etkö tiedä että he kinastelee usein kuka on kuka ja mistä he on lähtöisin. Syrianer ja assyrier ei pidä itseään samana, he on kaksi eri haarautumaa. Pitävät itseään eri kansoina. Etenkin syrianer sanoo että he ei ole sama kansa kuin assyrier.

assyrier ja syrianer, eroavaisuus

Assyrierna: Anser sig härstamma från det forna Assyriska riket som upphörde att existera 612 före Kristus. Benämningen är således etnisk och inte kyrklig. Assyrierna anser att folket är fördelade bland olika kyrkor, som den ­kaldeiska, den östassyriska kyrkan, den Syrisk-ortodoxa kyrkan, den Syrisk-katolska kyrkan. Men assyrierna anser att alla, oberoende av dessa kyrkotillhörigheter, är samma folk.

Syrianerna: Anser sig härstamma från arameerna, ett semitiskt folkslag. De anser däremot inte att det finns några belägg för kopplingar tillbaka till det Assyriska riket. Den övervägande delen av gruppen tillhör den Syrisk-ortodoxa kyrkan. Syrianerna anser att det finns assyrier, men det är de så kallade öst­assyrierna eller Nestorianerna från i huvudsak nuvarande Irak. Men dessa ska, enligt syrianerna, inte förväxlas med huvudparten av de ortodoxt kristna som kommer från sydöstra ­Turkiet, Syrien och Libanon och som i dag kallar sig assyrier – de är i själva verket är syrianer, anser man.

Assyrier/syrianer är dock Sveriges namn på gruppen.

http://lt.se/nyheter/sodertalje/1.1996547-skyller-sabotage-pa-syrianska-sidan

----------------------------------------------------------


Köyhät valtiotottaa kaikkein eniten vastaan pakolaisia

Köyhät valtiot, kuten esim. Kenya ja Pakistan, ottaa kaikkein eniten vastaan pakolaisia

Köyhät valtiot ottaa vastaan noin 80 prosenttia maailman pakolaisista. Köyhät valtiot ottaa vastaan pakolaisia vaikka ei ole edes varoja omiin kansalaisiinkaan.
Kaikesta huolimatta rikkaat euroopan maat napisee ja uhkailee sulkea rajojaan. Se mitä Eurooppa ottaa vastaan pakolaisia on vain pienen pieni määrä. Köyhät valtiot ottaa vastaan vaikka heillä ei ole millä pitäisivät huolta edes omasta väestöstäkään.

Miksi on näin? Miksi köyhä ihminen ymmärtää auttaa toista köyhää ihmistä? Johtuu siitä että köyhä tietää millaista on olla köyhä, siksi mielellään avustavat muita köyhiä ja hädässä olijoita.

Rikkaamat valtiot ja rikkaammat ihmiset, kaikki heistä ei omaa empatiaa. Eivät ymmärrä millaista on olla pakolainen ja köyhä. Ei ihme että monelta puuttuu empatia, koska valtiotkaan ei tajua alkaa avustamaan sen enempää pakolaisia paikan päällä. Pakolaiset on jätetty köyhien maitten huostaan. Monet pakolaisista jotka matkustavat esim. Eurooppaan, on varakkaampia, heillä on varaa matkustaa. Ne kaikkein köyhimmät, jäävät naapurimaihin pakolaisleireille kitumaan, valtioihin joilla ei ole varaa omaa väestökään avustamaan.

Rikkaat Euroopam maat sen sijaan murisevat ja uhkailevat sulkea rajojaan. Eivät halua auttaa hädässä olijoita, vaikka ekonoomisesti pystysivät auttamaan. Euroopassa ajatellaan vain etupäässä omaa itseään ja omaa valtiota. Harva välittää muitten maitten köyhistä pakolaisista. Rasistit karjuu huonoa oloaan ja laittavat pakolaiset syntipukiksi huonoon omaan vointiinsa. Foorumeilla näkyy aina joku rasisti kiljuvan huonoa oloaan, katseli sitten mitä foorumia tahansa. Rasisteilla on hätä, on kuin tuli polttaisi rasistin persuksia.

(En tarkoita sitä että Euroopan pitäisi ottaa vastaan kaikki maailman pakolaiset.) Pakolaisia voi avustaa esim. paikan päällä, siellä minne pakolaiset ensin pakenee, esim. naapurimaihin. Niille köyhille maille, esim. Pakistan, jotka ottavat vastaan paljon pakolaisia, voisi esim. rikkaat Euroopan maat ja USA, antaa rahallista avustusta, vaatteita ja ruokatarvikkeita. Automaattisesti pitäisi se olla niin että niille maille jotka jatkuvasti ottaa vastaan tuhansia ja tai miljoonia pakolaisia, olisi anettava jatkuvasti avustusta, jotta he voisi pitää huolta pakolaisista. Kun eihän niillä mailla ole edes varaa pitää huolta omistaankaan.

Vilka tar emot mest flyktingar? Svar: fattiga stater, så som Pakistan, Kenya...dom öppnar sina gränser för granländers flyktingar, fast dom har inte tillräkligt ens för sina egna medborgare.

-----------------------------------------


Rasisti häpeää rasismiaan

Taitaa olla niin että...rasisti häpeeä olla rasisti...ainakin hän häpeää kun häntä kutsutaan rasistiksi...Rasisti ei halua kuulla että hän on rasisti...Rasisti väittää kiven kovaa...että rasismi on ainostaan ja vain rotusortoa...Mutta nykyään ei enää puhuta roduista...puhutaan eri kansoista...Eri kansoihin kohdistuvat ilkeät puheet...valehtelut...sortaminen...syyttely...vihaaminen, ynnä muu, on rasismia... koska se rasismi kohdistuu melkein aina kansoihin jotka erovat kuulttuurinsa tai ihonvärinsä takia rasistin omasta kansasta...Ei ole rasismia jos haluaa esim. pienetää hieman pakolaisten tuloa...Mutta se on rasismia kun aletaan kritisoimaan pakolaisia...Miksi rasisti ei kehtaa tunnustaa olevansa rasisti...vaikka hän näyttää hyvin avoimesti rasisminsa muille? ..Rasisti pelkää...Hän pelkää itse tulla sorretuksi tai inhotuksi rasisminsa takia...Sen takia rasisti ei halua tulla kutsutuksi rasistiksi....Rasisti kuvittelee peittävänsä hyvin rasistisuutensa...mutta ei hän osaa sitä peittää...Jokakainen rasistin lause ja sanat tuo esille rasismin hänessä.

Tietenkin on osattava olla varovainen sanan rasisti takia, sillä kaikki ei ole rasismia kuitenkaan.

------------------------------------------


Länsimainen yksinäisyys-kulttuuri

Länsimainen kulttuuri on nykyään yksinäisyyden kulttuuria...Se on totta...Moni on aivan omissa oloissaan...eivät sukuloi...eivätkä välitä ystävistä...Tietenkin se on jokaisen oma asia...Yksinäisyys on joskus ihanaa...Jos on paljon ihmisten kanssa tekemisissä...kaipaa joskus yksinäisyyttä...Yksinäisyyttä, hiljaisuutta on joskus miellyttävä etsiä, hakea, olla yksin jonkin aikaa, olla omine ajatuksineen, medioida, miettiä…yksinäisyydessä ei ole mitään vikaa jos on yksin vain silloin tällöin...pitää yksinäisyyttä vieraana...käy vain vierailulla yksinäisyydessä silloin kun tuntuu että yksinäisyys tekisi hyvää sielulle...psyykelle...
Hiljaisuus on rauhoittavaa jos osaa nauttia hetken hljaisuudesta...Yksinäisyyden kulttuuri lännessä ei ole hyvä asia...Ottakaamme oppia esim. arabien kulttuurista...hyvin ovat sukurikkaita ja sukurakkaita ja pitävät huolen vanhuksistaan monetkin heistä...Ottakaamme oppia muista kulttuureista...ottakaamme osia muista kulttuureista omaan kulttuuriimme...esim. tuon että pitäkäämme huolta vanhuksistamme...ja olkaamme sukurakkaita...

----------------------------------------------


Isis ei ole sama kuin uskonto Islam

Maailmassa on monia miljardeja muslimeja...vertaa isis-terroristien lukumäärään.
Isis lähtökohta, alku:
Isis sai alkunsa niistä irakilaisista taistelijoista jotka taistelivat USAata ja Irakin shioja vastaan...Jälkeenpäin on isis vetänyt puoleensa harhaanjohdettuja nuorukaisia...Tämän kun tietää, silloin tietää myös...että isis ei edusta uskontoa Islam...Melkein kaikki maailman muslimijärjestöt on tuominneet isisjärjestön...kukaan heistä ei ole isisin puolella...Joten miten voi kukaan olla niin yksinkertainen...että sanoo isisterroristien edustavan uskontoa Islam? ..Tuollainen ajattelu on yhtä alhaista kuin isis terroristien ajattelutapa...On vaikea ymmärtää...että eräät länsimaiset menee lankaan ja alkavat uskoa isisterroristeja...Se on tyhmyyden merkki...Vaikka pelosta vapisittekin...on se silti tyhmää alkaa uskoa terroristeja.
Isis ei edusta uskontoa Islam...Jos isis edustaisi uskontoa Islam...silloinhan kaikkialla maailmassa jokaisessa muslimivaltiossa olisi hallitsijat ja kansalaiset jotka edustaa isis-terroristeja...lähettäisivät sotilaitaan sotimaan isissin riveihin... Mutta näin ei ole nyt eikä ole ollut aikaisemminkaan...Päin vastoin, suurin osa maailman muslimeista ja muslimivaltioista vastustaa isis...
Kun väittää isisin olevan sama kuin uskonto Islam...ei voi todeta muuta kuin, että yleissivistys...tieto, on hyvin alhaista...mutta noin ajatteleva ei ole ainoa...heitä on monta...joilla on heikko tieto uskonnosta Islam...Eivät ota kantaa koko maailman muslimeihin ja heidän uskoonsa...He näkevät lehdeissä juttuja terroristien karmeista teoista...Sana Islam on terroristit laittaneet terroristijärjestönsä nimeksi...Se on tehnyt vaikutuksen heihin...Ajattelevat nyt...että isis on Islam...
Vaikka isis huutaa Allahia tehdessään pahoja tekoja...ei silti kaikki jotka huutavat Herraa...Allahia...jahvea...nimeä...edusta uskontoja...He edustaa poliittista ideologiaansa...jota he vievät eteenpäin yrittämällä sekoittaa uskonto Islam mukaan terrorismiinsa...Vähätietoiset uskonnosta Islam...kääntyy hyvin herkästi terroristien mielipiteisiin ja luulottelevat isisn edustavan uskontoa Islam.
Kysymys, onko uskonnossa Islam toisenlainenkin haara? 
Toisenlainenkin haara? ..Tarkoittavat onko uskonnossa Islam toisiakin haaroja isisin lisäksi.
Uskonnossa Islam ei ole haaraa jonka nimi on isis.
Sen sijaan uskonto Islam sisältää esim. haarat, sunni ja shia ja siihen päälle muutama pieni haarautuma, esim. sufismi.

----------------------------------------------------------------------


Syrjintä on yksi yhteiskunnan mätäpaiseista

Toisten ihmisryhmien syrjijät olisi kitkettävä pois yhteiskunnasta...Homot ei sano pahaa muista ryhmistä...eivätkä syrji muita...Syrjintä on äärettömän alaarvoinen toimenpide joka näyttää syrjijän rappautuneen sielutilan...Toisia syrjivä on paljon huonompi mitä esim. homo on...Syrjijä ei halua antaa samoja ihmisarvoja kaikille ihmisille. Syrjijät tullaan joskus aikoinaan tulevaisuudessa kitkemään pois yhteiskunnasta...Miten? ..Kasvattamalla lapsia koulussa lähimmäisiään rakastaviksi...Se joka tekee vanhemmista hyvät vanhemmat...ei ole sukupuolesta...homoudesta tai heteroudesta kysymys...Hyvät vanhemmat kasvattaa lapsistaan hyviä ja lähimmäisiään rakastavaisia ihmisiä...Syrjijä ei ole hyvä vanhempi...syrjijä opettaa lapsiaan syrjimään muita...Se on huono ominaisuus syrjivissä vanhemmissa.

---------------------------------------------------------------


Juutalais- ja muslimi-viha

Rasismi, muukalaisvihamielisyys, 
pelko, suunnaton pelko, 
pelkäävät erilaisuutta, 
pelkäävät erilaisesti pukeutuvia, 
pelkäävät uskontoa Islam, 
pelkäävät muslimeja, 
pelkäävät juutalaisia, 
pelkäävät afrikkalaisia, 
halveksivat romaneja, 
halveksivat homoseksuaalisia, 
ja niin edelleen.

Ruotsissa on sekä antisemitismiä ja islamofobiaa. Malmössa ei tietenkään kaikki juutalaiset kärsi antisemitismistä. Vain he joilla on näkyvillä jokin juutalainen atribuutti ja sitten ne ortodoxi-miehet pitkine mustine kaapuineen, ison mustan ja korkean lierihatun kanssa ja parta ja letit korvien vieressä, etupäässä sellaisille huutelevat.
Sitten taas Södertäljessä puolestaan kukoistaa islamofobia ja suuri viha muslimeja kohtaan, väkivaltauinen viha, valitettavasti.
Ja kuka on syyllinen?
Malmössa eräät nuoret muslimipojat, jotka kiukuttelevat Israelin raakuuden takia. Ja myös eräät ruotsalaiset pojat.
Södertäljessä, kristityt syrianer/assyrier vihaa muslimeja. Södertälje on syrianer/assyrien kaupunki.
Ja toisekseen, rasismia, antisemitismia ja islamofobiaa on joka puolella.
Ruotsindemokraateissa, heidän politiikoissa, on muutama tosi islamofoobikko, avoimesti, kaksi heistä on puoli juutalaisia. he on julkkiksia Ruotsissa ja toimivat avoimesti vihaten muslimeja ja Islamia, ovat siis juutalaisia muutama heistä.
Ruotsissa on juutalaistaustaisia yli  20 000. Mutta vain noin 7 000 on rekisteröineet itsensä johonkin juutalaisseurakuntaan, ovat siis uskovaisia.
Muslitaustaisia on Ruotsissa noin 500 000. Mutta vain noin 120 000 on rekisteröityneet muslimiseurakuntiin, ovat siis uskovaisia.
Kaikkien ryhmien näkyminen riippuu siitä kuinka paljon heitä on. Ruotsissa ei ole koskaan ollut erityisen paljon juutalaisia.
Antal judar
Sverige registrerar inga personer utifrån etnicitet. Antalet judar i Sverige kan därför bara uppskattas. Vi tror att antalet idag uppgår till cirka 20 000 (enligt den judiska lagens definition) varav ca 7 000 är medlemmar i de judiska församlingarna i Sverige. 

Pew-foorumin mukaan, oli Ruotsissa vuonna 2011, 451 000 muslimitaustaista. Heistä oli 110 000 mukana muslimiseurakunnissa, siis ovat uskovaisia muslimeja.
För år 2010 beräknade det oberoende forskningsinstitutet PEW att ungefär 451 000 personer i Sverige, hade rötter i muslimska länder.
År 2011 var 110 000 personer betjänade av islamiska församlingar, enligt SST, nämnden för Statligt Stöd till Trossamfund. 

judar
muslimer

---------------------------------------------------------------


Kristinusko ja Vanhatestamentti

Alkukristittyjen olisi heti alussa ollut käännettävä selkänsä Vanhalle testamentille, eikä siteerata sitä, sillä Vanhatestamentti on juutalaisten pyhä kirja joka on tulkittu jo ajat sitten juutalaisten taholta Talmudissa...Kristityillä ei ole tulkintaa Vanhastatestamentistä, siksi heidän on vaikeaa kun eräitä jakeita otetaan esille Vanhastatestamentista...Juutalaisuus ja Kristinusko olisi pitänyt erottaa toisistaa hieman paremmin, mutta se kai vaikeaa on kun juutalaisilla ja kristityillä kummallakin sama kirja, Vanhatestamentti.
Mutta loppujen lopuksi, Vanhatestamentti kertoo vain sen ajan tapahtumista ja niitä tapahtumia ei ole määrätty tapahtuviksi samalla tavalla myös tänä päivänä...Kertomukset on kertomuksia niiltä ajoilta, sen ajan ihmisten elämästä...Mitään hyötyä ei ole alkaa jankuttaa niistä, mennyt on mennyttä...Ja sitä vastoin Raamantun tekstejä on muunneltu niin paljon ja myös tapahtunut käännösvirheitä, tahallisesti tai tahattomasti, joilloin tekstiä on vaikea ymmärtää, etenkin kun eräät tekstit on kopioitu sumerien teksteistä ja lyhennetty niin paljon että vaikea ymmärtää mistä on kysymys.
Minun mielestä Raamaattua on paljon vaikeampi ymmärtää mitä Koraania...Ei sen puoleen, en ole ylettömän paljon Raamattua tutkinut, aikoinani jonkin verran tutkin. 

------------------------------------------------------


Kristinusko ja Vanhatestamentti 2

Monet kristityt on sanonut että Vanhantestamentin lait on juutalaisten lakeja, ei kristittyjen?
Asiaa näkyy sekoittavan se että on vaikeaa minulle ja monelle muullekin näköjään pitää mielessä että Judaism ja Kristinusko on kaksi eri uskontoa...Mutta Kristinusko on kietoutunut myös juutalaisuuteen, lukevat Vanhaatestamenttiä, mutta eivät halua Vanhantestamentin lakeja, ottavat siis rusinat ja jättävät muun.
Ei sen puoleen, juutalaisuuskin on jättänyt pois vanhoja lakeja...Vain extreemit juutalaiset lukee Talmudia ja uskovat selityksiin, mutta etreemit juutalaiset kasvaa koko ajan hurjaa vauhtia Israelissa, joten ehkä joskus tulevaisuudessa he näyttävät kasvojaan maailmalla enemmän. 

---------------------------------------------------------------


Käyttäytyminen extreemien yhteydessä

Myös se, että ei aina verbaalisti, sanallisesti, tuomitse ja, että on hiljaa ja ei vastaa extreemeille heidän extremistisille kirjoituksilleen, jo se on tuomitsemista.,,Hiljaisuus näyttää mitä mieltä on aivan samalla tavalla kuin mitä kaikiin asioihin puuttuminen "tuomitsemisen" merkeissä.
On luonteesta kiinni, miten käyttäytyy ja miten suhtautuu asioihin...Sille emme paljoakaan voi mitään, jokainen meistä toimii luonteemme mukaisesti, sillä tasolla kuin juuri nyt satumme olemaan.

---------------------------------------------------------------


"Sardiinipurkin" kulttuuria"

Alla oleva kirjoitukseni on vanha ja ehkä jo tänne laitettu aikaisemmin...mutta laitan sen nyt tähän, hieman uuteen muotoon...sillä se on edelleenkin ajankohtainen asia.

Yksi maapallo, yksi ihmisjoukko, 
valtiot ja rajat ihmisten keksimiä, 
eri kansat ihmisten keksimiä nimityksiä, 
kaikki samaa kansaa olemme, ihmiskansaa, 
olemme kaikki maapallon asukkaita,
etsi sardiinipurkkisi avain, 
aukaise "sardiinipurkkisi", avarra katsettasi, 
ota maailma avosylin vastaan, 
tutustu, kokeile, katsele, intergoidu, 
rakasta lähimmäisiäsi, maapallon asukkaita.

Elämä on kuin sardiinipurkki — kaikki me etsimme purkinavaajaa.
- (Alan Bennett)   
 

Monokulttuuri on monikulttuurin vastakohta...Sardiinit on samanlaisia...samankulttuuriset, esim. ruotsalaiset, omaavat oman kulttuurinsa monet heistä, sillä on ruotsalainen kulttuuri olemassa vaikka eräät innokkaasti kieltävätkin ruotsalaisen kulttuurin olemassa olon.
Kulttuuri on se miten kansa elää, tavat, kieli, mitä on saatu aikaan, ruoka, musiikki, rakennukset, taide, kirjallisuus, ja niin edelleen...Toisin sanoen, kulttuuria on se miten yhteiskunta toimii sillä hetkellä ja sitä kutsutaan sen maan kulttuuriksi.
Elämä kuin sardiinipurkissa on...Jokainen etsii omaa paikkaansa planeetallamme, omaa elämää...Purkinavaajia olemme itse...Avaamme maailmaa itsellemme sen mukaan mitä kykenemme...Vapaat, empaattiset avaamme purkin täysin auki, nautimme vapaudesta...
Eräät viihtyy yksinään omine mielipiteineen sardiinipurkissa, raottavat purkkia vain hyvin vähän, pelästyvät, sulkevat purkin äkkiä, eivät haluaisi laskea muita lähelleen sinne omaan sardiinipurkkiinsa, vieraat pysyköön omissa purkeissaan sanoo arat sardiinit....
Sardiinipurkki kuin valtio on...Sardiinipurkit maapallomme kaikki valtiot on...Sardiini olet sinä ja sinä… sardiinejä olemme kaikki, sardiinejakin monen kokoista ja näköistä on...Planeettamme olisi monikulttuurinen, jos planeettamme olisi yksi ja ainoa valtio...Silloin ihmiset muuttaa saa minne haluavat.
Kun purkinavaaja löydetty on, silloin purkin sardiinit pakenee/matkustaa muualle onneaan kokeilemaan, etsimään rauahallisempaa oloa itselleen.monikulttuuri siitä syntyy...silloin on kaikkien yritettävä sopeutua tilanteeseen.
Ei ole oikeudenmukaista vaatia vain maahanmuuttajia sopeutumaan...Maahanmuuttaja ei voi kunnolla sopeutua jos vanhat kansalaiset katsoo kieroon ja sortavat, syrjivät teoin ja sanoin maahanmuuttajaa...Vanhojen kansalaisten on myös sopeuduttava uuteen tilanteeseen...Jos eivät sopeudu, hankaluuksia tulee olemaan.
Sardiinit on kuin ihmiset, kaikki samanlaisia, vain pienine erilaisuuksineen jotka johtuu mistä he tulee ja millaiset olosuhteet on ollut...Avatkaamme siis sardiinipurkkimme ja avautukaamme koko maailmalle, koko maailman ihmisille...tuntekaamme samankaltaisuutta ja lähimmäisenrakkautta kaikkia kohtaan.

--------------------------------------------------------------


Vapaus kaikille

Kaikki vapaita haluaa olla, 
vapaita elää elämäänsä, 
elä vapaasti ja voi hyvin, 
anna myös muitten elää vapaasti, 
vapaus kaikille, 
elä ja anna muitten elää.

Jos haluaa olla vapaa, haluaa vapaiksi myös muut.
- (Simone de Beauvoir)

Miksi vaatia muita olemaan kuin sinä tai kuin oman maalaisesi? ..Miksi et salli kaikkien olla vapaita?
Jos olet itse vapaa, anna myös muitten elää vapaasti...Maahanmuuttajan ei tarvitse olla kuin sinä...Jokaisella on oma identiteetti, minulla, sinulla, maahanmuuttajilla, kaikilla.
Miksi haluat muitten olla kaltaisiasi? ..Oletko mieleltäsi ja ajatuksiltasi olevinasi se kaikkein parhain ihminen, jota maahanmuuttajien tulee matkia?
Maahanmuuttajan ei tarvitse alkaa matkia sinua.
Antakaamme siis kaikkien olla vapaita uskomaan miten itse haluavat, niin kauan kuin ei ketään muuta vahingoita uskollaan tai mielipiteellään.
Maailma on moninainen, ei kaikkien tarvitse ajatella ja uskoa kaikestaa samalla tapaa sinun kanssasi...Et ole maailman napa
Millainen maailma olisikaan jos kaikki olisi esim. narisevia ja muista valittelevia....

--------------------------------------------------------------


Kiusaaja etsii nautintoa

Kiusaajalla köyhä elämä, 

kiusaaja uutta itselleen etsii, 
etsii nautintoa itselleen, 
hakee nautinnon itselleen muista, 
kiusaamalla muita ihmisiä, 
kiusaaja ei onnellinen ole, 
kiusaaja on katkera ja onneton ihminen.

Miksi kiusaajat etsii itselleen nautintoa esim. foorumeilta? ..Onko heillä heikko seksielämä, tai ovatko yksinäisiä ja sen takia etsivät ihmissuhteisiinsa nautintoa kiusaamalla muita? ..Jostain heillä täytyy olla puute kun hyvin himokkaasti etsivät nautintoa itselleen kiusaamalla muita...He tyytyy siis "sekunda" nautintoon verkossa.
He jotka joutuu eniten kiusaaajien uhreiksi on, uskovaiset ja maahanmuuttajat ja maahanmuuttajia puolustavat...
Emme saa unohtaa myöskään sellaista seikkaa että usein lopulta kiusatuilta palaa päreet ja he antaa samalla mitalla ulos kiusaajilleen jonkin aikaa...Mutta lopulta kiusattu ymmärtää että ei kannata alentua kiusaajien tasolle.
Onko kokemuksia kiusaajista, siis henkilöihin, nikkeihin menevistä kiusaajista?

------------------------------------------------------------

 

Kaikkea tulkitaan

Kuulija tukitsee mitä sanot, 
ei aina, mutta aika usein, 
kysy välillä, ymmärtääkö he puheesi, 
puhu selvästi ja tarkasti, 
Kuuntelijan pitäisi pysyä "totuudessa", 
eikä tulkita kaikkea vapaasti 
oman mielipiteensä mukaan, 
syntyy väärinkäsityksiä.

Kaikkea tulkitaan, se on mielipiteeni...Kaikkea mitä toiset ihmiset puhuu tai kirjoittaa, tulkitsee kuuntelija, lukija omalla tavallaan...On hyvin vaikea puhua ja tai kirjoittaa niin, että kaikki ymmärtäisi 100% varmuudella mitä puhuja ja tai kirjoittaja tarkoittaa.
Tästä varmasti johtuu monet riidat ja kiistat, väärinkäsityksistä tulkintojen takia.
Herää kysymys, miksi se on niin vaikeaa kysyä puhujalta, kirjoittajalta, " mitä tarkoitat tuolla tai tuolla"? ..Kysymällä ja kysymällä ja edelleen kysymällä ehkä lopulta selviäisi, mitä puhuja, kirjoittaja tarkoittaa...Jos kysyy, silloin puhuja ja tai kirjoittaja voi kertoa enemmän, eri sanoin, mitä hän tarkoittaa.
Me ihmiset olemme ajattelevia ja tulkitsemme kuulemamme ja näkemämme ja niitä tulkintoja yhdestä lauseesta, voi olla satoja eri tulkintoja...Sillä tyydymme harvoin siihen mitä toinen sanoo, haluamme repiä sen toisen puheen, kirjoituksen satoihin sirpaleihin...Mitä siitä syntyy? ..Useimmiten riitaa ja riehumista.
En väitä itse olevani parempi kuin muut...Olen samanlainen, tulkitsen paljon...Jälkeen päin useimmiten ymmärrän tehneeni niin, mutta tekemäänsä ei voi tehdä tekemättömäksi...Herkkäsieluiset loukkaantuu helposti...Siksi olisikin hyvä jos osaisin jakaa ajatuksiani niin, että en loukkaisi muita ajatuksillani...Helppoa se ei ole.
Mitä tuumaatte?..Onko helppoa keskustella vieraitten ihmisten kanssa netissä?
Sanotteko mitä sylki tuo suuhunne?
Osaatteko sanoa niin, että ette loukkaa koko ajan muita sanoillanne?
Sillä "varomaton sana voi tehdä sinulle suurta vahinkoa."

-----------------------------------------------------------------------


Kulttuuri- ja uskonto-viha

Kulttuuri- ja uskonto-viha,
rasistit raivoaa vihaansa,
surullista surullista,
miksi viha heissä asustaa,
mikä heitä vaivaa.

 “euroopan islamoituminen”. ..Se on sitä ääri-oikeiston fantasiaa “eurabia”‘sta. Eurabia on heidän fantasian tuotetta. Ääri-oikeistolaiset pelkää uskonnon Islamin valloittavan Euroopan, ottavan siis Euroopan haltuunsa, työntävän pois eurooppalaiset mahti-asemasta ja laittaa tilalle islamilainen sharia Eurooppaan, ne kaikkein raaimmat rangaistukset.
Se oli myös eurabiaa kun norjan joukkomurhaaja pelkäsi.
Sama viha ja pelko jatkuu, islamomuslimofobia kukoistaa ääri-oikeistolaisissa edelleenkin, samalla mitalla kuten ennenkin.
Ennen vanhaan puhuivat ääri-oikeistlaiset rotuvihastaan...Nykymaailmassa on rotuvihasta luopuneet ja laittaneet tilalle kulttuurivihan ja myös Iskamin uskonnon vihaamisen...Nyt kun sitä ei enää katsota sivistyneeksi puhua roduista, ovat ääri-oikeistolaiset vaihtaneet vihansa kohteeksi kulttuurin, etupäässä muslimikulttuurin...
Nyt taistelevat internetissä foorumeissaa ja blogeissaan ja konferenseissaan, Euroopan islamoitumista vastaan... He luulee että muslimien mukana tulee sharia Eurooppaan raakojen rangaistuksien kanssa ja että muslimit ottaa vallan Euroopassa...Tuota voi jo kutsua konspiration-teoriaksi. Luulevat että kaikki muslimit olisi uskovaisia hihuleita, jotka janoaisivat raakaa shariaa ja islamilaista Eurooppaa...Ja samalla kuvittelevat eurooppalsiten antavan islamille periksi ja suostuvan Euroopan islamointiin.
Eivät näytä ääri-oikeistolaiset tajuavan että muslimit tuli paremman elämän perään tänne Eurooppaa...Miksi siis muslimit yht äkkiä haluaisivat samanlaisen yhteiskunnan mistä he aikaisemmin pakenivat? ..Mielikuvitus lentää ääri-oikeistolaisilla vinhaa vauhtia...Heidän mielikuvitus ja pelko se on joka voi aiheuttaa terrorismia ja kaaosta Euroopassa...Euroopan muslimit haluaa elää rauhassa...Ääri-oikeistolaiset himoaa kahakoita ja terrorismia muslimeja vastaan.
Ketä tässä pitäisi pelätä? ..Muslimeja vai ääri-oikeistolaisia? ..Ääri-oikeistilaiset ne on jotka levittävät vihaansa muslimeja kohtaan ja fantisoivat eurabiasta...Heitä, ääri-oikeistolaisia, se on he jotka on vaara Euroopalle ja eurooppalaisille ja muille kansalaisille.

-----------------------------------------------------------------


Niin sanottu islamomuslimo-fobia

Islam- ja muslimi-vastaisuus,
älytöntä roskaa on,
ota selvää asioista ensin,
silloin pelkosi vähenee,
pelko aiheuttaa foviaa ja vihaa,
sen sijaan tieto johtaa suvaisevaisuuteen.

Niin sanottu islamomuslimofobia on kuin peilikuva juutalaisiin kohdistuneesta antisemitismista Euroopan mustassa historiassa
Entinen juutalaisviha, on muuttunut muslimivihaksi...Hitlerin juutalaisjoukkomurhan jälkeen heräsi Eurooppa, häpesi tekojaan...Melkein jokaisen ajatuksista häipyi juutalaisviha pois...Häpeämisen tunne auttoi pesemään pois juutalaisvihan.
Mutta he jotka vihaavat, he jotka haluaa vihata jotain etnisyyttä tai uskovaisia tai sieltä ja sieltä tulleita, he on ottaneet nyt muslimit vihatakseen...Viha muslimeja kohtaan kiihtyy Euroopassa...On pieniä poliittisia puolueita siellä sun täällä Euroopan maissa ja jokainen niistä ajaa suunnatonta vihaa Islamia ja muslimeja kohtaan...Eräät puhuu ja kirjoittelee piakkoin tulevista sisällissodista, mukamas muslimit ja länsimaalaiset extremistit taistelisivat... Melkein jokaisessa foorumissa rasistit ja muut muukalaisvihamieliset saarnaavat vihaansa Islamia ja muslimeja kohtaan...Muslimien ja Islamin vihaajat eivät ota huomioon sitä että jokaisessa uskonnossa ja kaikissa kansoissa, on rikollisia ja ihmisiä jotka tekevät outoja ja tai raakoja tekoja...Islamia ja muslimeja vihaavat ottaa huomioon vain muslimit, välittämättä että kaikissa kansoissa on mätämunia...He leimuavat vihaansa vain muslimeihin.
Miksi ei ole heillä haluja ottaa huomioon kaikkia ihmisiä? ..Vastaus siihen on kaiketi se kun Islamia ja muslimeja vihaavat haluavat vihata vain muslimeja, etsiä vikoja muslimeista...Samoin he syyttää uskontoa Islam, vaikka useimmilla heillä ei ole minkäänlaista tietoa uskonnosta Islamista...Usean tieto perustuu kirjaimellisesti uskomiseen, he kuvittelee sen olevan ainoa oikea Islam...Asia on näin, jokainen uskoo tavallaan, ei ole kahta niin samanlaista muslimia että usko kaikessa olisi prikulleen samanlainen...Uskoa voi myös ilman että on kirjaimellisesti uskova...Kirjaimellisesti uskovat on pieni vähemmistö kaikista maailman muslimeista...Heillä on myös oikeus uskoonsa ihan samalla tapaa kuin minulla.
Siihen päälle Islamia ja muslimeja vihaavien vilkas mielikuvitus...Mielikuvitus lentää ja ulos leijuu vinhaa vauhtia haisevia raukkamaisia valheita...Voi myös kysyä että miksi nämä vihaajat ei pidä huolta omasta elämästään, opiskele ja puhdista suutaan pois pahasta rasismista? ..Miksi eräät eurooppalaiset vihaajat eivät ole ottaneet opiksi Euroopan karmeasta historiasta, juutalaistenjoukkomurhasta ja muusta vainosta juutalaisia kohtaan?
Kaikkea tuollaista ennen vanhaan tekivät juutalaisille...Nyt on muslimien vuoro kokea länsimaisten vihaajien suuri ja katkera viha.

--------------------------------------------------------------

 

Näkyvä uskonto

Joskus uskonto näkyy,
kirkko, moskeija, synagoga,
risti, kippa, hijab...vaatetus,
miksi et suvaita tätä halua.

Kaikkein eniten parjattuja maahanmuuttajia on muslimit, etenkin uskovaiset joiden vaatteista näkyy että he on uskovaisia...Häiritseekö se sinua? ..Miksi kaikkien maahanmuuttajien pitäisi olla juuri sinun kaltaisia, tulla sinun kaltaisiksi? ..Miksi et suo muiden elää, olla ja uskoa? ..Elät itse ja uskot tavallasi, anna siis muitten elää ja uskoa omalla tavallaan.
Uskonnon näkyvyys näyttää häiritsevän hiljaisia kristittyjä/länsimaalaisia, myös vähemmän uskovaisia ja uskottomiakin...Moni ei halua nähdä uskonnosta mitään...Esim. muslimien vaatetukseen ja etenkin musliminaisten vaatetukseen ja niqab’iin regoidaan negatiivisesti...Jopa huiviin monet reagoitsee negatiivisesti...Myös se miten rukoillaan, herättää vastenmielisyyttä esim. islamofobisten ajatuksissa, puheissa...
Uskonnollisuuden ei siis pitäisi näkyä, silloin ehkä suomalaiset, ruotsalaiset ja muut, hyväksyisivät Islamin ja muslimit...Kristinusko hiljentynyt pohjolassa, halutaanko silloin myös että esim. Islam hiljenee kristinuskon tavoin? ..Eräät uskovaiset erottaa vaatteista...Islam kuuluu ja näkyy...Onko se outoa skandinaaveille? ..Miksi se on outoa? ..Miksi välittää toisen uskosta? ..Miksi puuttua toisten elämään?
Jos puhutaan Suomesta. Herää kysymys, miksi niin monet haluaa kaikkien olevan suomalaisten kaltaisia, suomalaisen näköisä, suomalaisten käytöksen omaavia, suomalaiset vaatteet, jne jne??? ..Miksi yritetään muuttaa kaikki kaltaisekseen? ..Kuuluuko se enemmistön oikeuksiin vaatia että muut muuttaisivat itsensä enemmistön kaltaiseksi? ..Johtuuko se ennakkoluuloista? ..Johtuuko se kun Suomessa on niin vähän muslimeita...
Eikös se ole etupäässä sellaiset jotka ei yhtään muslimia tunne, joilla ei ole muslimiystäviä, jotka kritisoivat muslimeja koko ajan ja haluavat mielellään esim. alistaa musliminaisen tahtonsa alle, vaatimalla huntu kieltoa? Ei, ei se ole niin.
Jokaisella on oikeus elää ja olla niin kuin itse haluaa, lakia tietenkin noudatten...Vierailta ei voi vaatia että vieraat muuttaisivat itsensä suomalaisiksi...Ruotsiin, Suomeen, kuten moneen muuhunkin valtioon, mahtuu erilaisuutta... Erilaisuus on maailman rikkautta, moninaisuutta...Jotkut sanoo, Suomi suomalaisille. Suomi on vain yksi pieni maaläntti maapallolla...Samoin Ruotsi...Maailma on kaikkien ihmisten.

----------------------------------------------------------


Pyhiä kirjoja voi ja saa tulkita niin että on hyvä ja kaikkia rakastava ihminen

Esimerkiksi homoseksuaalisuudesta, 
älä tuomitse homoseksuaalisia,
älä tuomitse ketään, jotta sinua ei tuomittaisi.

Tiedän että sekä monet uskovaiset muslimit ja uskovaiset kristityt, tuomitsevat homoseksuaalisuuden...Mutta ettekö ole kokaan ajatelleet että teillä ei ole oikeutta tuomita ketään, eikä oikeutta syrjiä ketään, sellainen ei kuulu uskovaisen elämään.
Kristittyjen tulisi elää Jeesuksen elämäntavan mukaan...Jeesus ei syrjinyt ketään, ei huoria eikä homoja...
Raamatussa minun tulkintani mukaan Jumala tuomitsee Sodoman ja Gomorran väkivaltaisuudet ja raiskaukset seksuaalisuudessa, mitä siellä tapahtui, eikä siis tavallista rakkaudellista homseksuaalista seksisuhdetta...Myös Koraani ottaa esille Sodoman ja Gomorran tapahtumat.
Sodom ja Gomorra tapahtumat ei kuitenkaan anna kenellekkään ihmiselle oikeuksia syrjiä ja tuomita homiseksuaalisia.
Jos joku tuomitsee, on se silloin Jumala aikanaan. Jos siis olisi aihetta tuomita.
Olen iloinen että kirkko on lopettanut homoseksuaalisten vainoamisen...Odotan saman tapahtuvan joskus myös Islamissa.
Kristillisten sektien jäsenet myös tuomitsee homoseksuaalisia.
Jokaisen ihmisen joka halveksii ja tuomitsee muita, olisi aina katsottava ensin omaan napaan ja tehdä parannuksia, lopettaa syrjintä, alkaa olemaan rakastavainen kaikkia kohtaan.
Se että uskoo uskontonsa pyhiin kirjoihin jonkin verran kirjaimellisesti, aiheuttaa aina joskus "huonoa" käytöstä, kun ihminen silloin ei ymmärrä olla ystävällinen ja rakastavainen kaikkia kohtaan, koska rakkaus häipyy ja tilalle tulee kiihkoisa mieli uskoa sanasta sanaan joihinkin pyhien kirjojen teksteistä, mutta ei kaikkeen...
Miksi rakastaa eniten sanasta sanaan pyhää kirjaa, kuin että olisi Jeesuksen kaltainen ja ei tuomitsisi ketään?

------------------------------------------------------------


Fanaattisuus

Fanaattisuus kalvaa ihmistä, 
heikko retkahtaa fanatismiseen, 
viisas ei mene mukaan.

Fanaattisuutta on monenlaista...Uskonnollista fanaattisuutta ja maallistunutta fanaattisuutta...Plus paljon muuta.
Entäs pelifanaattisuus?.. Pelaa ja pelaa pelejään ja jatkaa reaalissa pelin teemaa leikkimällä olevansa peliin kuuluva hahmo.
Ja sitten on roolipelejä, joissa todellakin pelaavat rooleja ja yrittävät eläytyä rooleihinsa hyvin...Jotkut menee niin pitkälle, että yrittävät pelata, leikkiä rooliansa myös reaalielämässä, kaikkialla ja samalla he tekee itsestään naurunalaisia.
Fanaattisuus on negatiivistä, oli sitten kysymyksessä millainen fanaattisuus tahansa.
Ajatelkaa esimerkiks Star wars filmien fanittajia, eräiltä on mennyt filmi, roolipelit ja reaalielämä aivan sekaisin, leikkivät olevan jedejä, sellaisia kuin niissä elokuvissa oli...Se on ymmärrettävää kun lapset leikkii jedejä ja muita filmin teemoja...Star wars filmien tarinoitten keksijä ei koskaan arvannut, että eräät ihmiset alkaa hupsutella hänen kuvitustarinoittensa kanssa tullen fanaattisiksi...Jos aikuinen leikkii fanaattisesti silloin on jotain vialla sillä ihmisellä ja fanaattisuus on saanut asuinsijan siinä ihmisessä....
...aivan samalla tavalla kuin jokaisesa uskonnossa on fanaattisia yksilöitä, niin on jediä leikkivät aikuiset myös fanaattisia.
Mistä sen huomaa, että ne on fanaattisia?
He on täysin kiinni teemassaan, pelissään, roolipelissään, syöttävät syöttämällä satujaan muille, jopa uhkailevat kriittisiä. Fanaattinen ei halua puhua muusta kuin siitä mikä hänen fanaattisuutensa teema on.
Fanaattisuus on hyvin ikävää kuultavaa, fanaattisuus on toisinaan hyvin lapsellista ja joskus tappavaa, riippuen mistä fanaattisuudesta on kysymys.
Monet fanaattiset kuvittelee, että se on heidän oikeus pilkata muita, tappaa muita, kehua omaansa, kehua itseään, kerskua, sanoa olevansa parempia kuin kaikki muut, ja niin edelleen.
Jostkut fanaatikot ei uskalla näyttää omia kasvojaan muille he tekee kaikkensa internetissä yrittäen pysytellä piilossa niin, anonyyminä ja menevät esim. kirjoitusvirheitten taakse piiloon , jotta henkilöllisyys ei paljastuisi ja sellainen osoittaa, että se fanaattinen ei edes itse usko roolileikkiinsä, pelkää tulla naurunalaiseksi reaalimaailmassa siksi toimivat anonyymisti...He jotka on täysin aivopestyjä uskomaan fanaattiseen rarinaan he uskaltaa näyttäytyä julkisesti omalla nimellään, sillä hehän kuvittelee, että se fanaattisuus on totta ja että kaikki muut on väärässä.
Herkkä ja huonoa itsetuntoa poteva on helppo saalis fanaattisuudelle heidät on helppo aivopestä.

--------------------------------------------------------------