Varo imartelijoita
Varokaa kaikkia imartelijoita. He on useimmiten epäluotettavia. He imartelee ollakseen kavereita kanssanne teidän silmienne edessä. Takana päin tahtoo puheet olla aivan toisenlaisia. Miksi he imartele? Haluavat miellyttää sinua, eivät uskalla sanoa mitään negatiivistä tai sinua vastaan silmiesi edessä. Haluavat olla kavereita kanssasi. Oikeastaan nuo jotka imartelevat ja ovat kaikkien kanssa kavereita olevinaan, he ei loppujen lopuksi ole hyviä kavereita, he saattaa olla hyvinkin epäluotettavia.


Voitko huonosti, tai hyvin?
Meidän sisimpämme, psyykke, käyttäytyminen, puhe ja eleet, kertoo muille millaisia me olemme. Jos on hyvä ihmis-tuntija, tunnistaa ihmisen mielenalan helposti. Aina on tietenkin vaara analysoida väärin. Mutta yleensä analyysissä on aina jotain perää, siis jos on taito lukea ihmisiä kuin kirjaa, vain katselemalla heidän olemustaan ja kuunnella mitä he puhuu ja mitä he kirjoittaa ja miten he kirjoittaa. Hyvyys ihmisessä paistaa empaattisuudessa ja inhimillisyydessä ja sivistyneisyydessä. Pahuus ihmisessä paljastuu esim. rasistisissa puheissa ja kirjoituksissa, kateudessa, rikollisuudessa, ilkeässa kritiikissä jotakin persoonaa kohtaan, jne jne.


Loan heittäjä
Loan-heitto on eräänlainen ilkeä käytöstapa, jota jotkut indiviidit käyttää, halutessaan alentaa jotakin tai aiheuttaa tuskaa ja huolta sille toiselle. Samanaikaisesti kuvittelee loan-heittäjä olevansa se ainoa joka on intelligentti. Intelligentti tai akadeeminen koulutus ei ole sama asia kuin loan-heitto toisten päälle verbaalisesti. Loka istuu loan-heittäjän aivoissa, hän on itse loassa, mutaisessa loassa. Loan-heittäjä yleensä tykkää vain itsestään ja loan-heiton avulla kuvittelee loan-heittäjä toisten ajattelevan hänen olevan intelligentti. Loan-heittäjä ei voi hyvin, siksi hänellä on suuri himo loukata muita jotta muutkin voisivat huonosti. Loan-heittäjä toivoo että se jonka päälle hän lokaa heittää tulisi voimaan huonommin kuin hän loan-heittäjä.


Sinä omistat omat vaikeutesi
Miksi on olemassa egoistisia ihmisä, joiden elämä kretsaa koko ajan heidän oman navan ympärillä, heidän omissa ajatuksisissa ja mielipiteissä itsestään, joita he sitten ilmituovat kuuntelijoille, aivan kuin kuuntelijat olisi kiinnostuneita??? Huono psyykkinen vointi aiheuttaa myös tuon että puhuvat vain itsestään ja omista vaikeuksistaan. Heidän elämä on aivan liian negatiivista, negatiivisyys on ottaanut valla heissä. Kukaan ei voi heidän mieltään kääntää positiiviseksi. Heidän on itse joskus tajuttava ja muutettava negatiiviset ajatuksensa positiivisiksi. Ainoastaan silloin he tulevat voimaan hyvin. Jokaisella meistä on oma taso, henkinen taso ja käyttäydymme tasomme mukaisesti.


Kirjoitus/puhe kuin makkaran teko
Jos puhuu/kirjoittaa pitkiä pätkiä yhteen, väsyy kuulujat/lukijat. Kirjoitus/puhe liian pitkä ja yksitoikkoinen ollakseen kenellekkään mielenkiintoinen. Se on kuin korv-stoppning. Makkaran sisuksia työnnetään makkaran-kuoren sisälle on ihan samalla tavalla kuin sanoja/kirjoituksia työntää metri-kaupalla esille. Kuulijat/lukijat ehtii kyllästyä ja alkavat ajatella jotain muuta, eivät enää jaksa keskittyä pitkää puheeseen/kirkoitukseen. Ajatukset täytyy silloin ehkä fantisoimalla jotain hauskaa. Puhe/kirjoitus tarvitsee pienen tyhjän välin/tauon, tyhjuuden ja pieni huumorin-poikanen ei olisi pahitteeksi.


Peilailu
Keskusteluissa tapahtuu hyvin usein peilailua. Peilataan omaa itseään toisista ihmisistä. Yleensä peilaaja on täysin tietämätön peilailustaan. Peilaaja on sitä mieltä että vika on toisessa, ei missään tapauksessa hänessä itsessään. Ihminen on paljon taipuvaisempi antamaan risuja, ruusuja ei hevillä anneta. Ihminen joka ei ymmärrä peilaamista, kuvittelee että kaikki joilla ei ole samoja mielipiteitä kuin hänellä itsellä, ovat väärässä ja ovat huonoja keskustelijoita. Mitä kertoo tämä peilaajasta? Peilaaja näkee vain vikoja toisissa ihmissä, kuvittelee olevbansa itse kaikkein parhain.
Tuollainen on itserakkautta/narcissismia. Peilaaja on tietämätön peilailustaan. Hän hyväksyy vain itsensä, ei muita. Heillä on aina vaikeusksia yhteistyössä muitten ihmisten kanssa.


Tyhmät voi joskus olla oikeassa
Kaikki voi olla joskus oikeassa, sekä viisaat että tyhmät. Kun sen ymmärtää, on tullut hieman viisaammksi. Ihminen on erittäin tyhmä silloin kun hän kuvittelee olevansa aina oikeassa ja että muut olisi väärässä. Täytyy yrittää ymmärtää että mielipiteet ei ole sama asia kuin fakta.


Oletko tietävinäsi jotain?
Noin yleisesti sanottuna, tiedämme sen mitä muut ovat kirjoittaneet kirjoihinsa, mitä olemme lukeneet. Se on se mitä tiedämme. Usein joudumme käyttämään toisten ihmisten tietoja, koska emme itse tiedä tai emme ole itse keksineet tietoja. On taas jällen kerran aika muistuttaa että mielipiteet ei ole sama asia kuin fakta tieto. Usein kuulee joidenkin puhuvan/kirjoittavan mielipiteistään ja vaativan että kuulijat/lukijatpitäisivät pitäisi niitä fattoina tietoina. Fakta ja mielipide on joidenkin mielestä sama asia. Kuinka väärässä he ovatkaan.


Miksi puhut pahaa muista ihmisistä?
Onhan se niin että kaikki ihmiset puhuu pahaa joskus jostakin ihmisestä. On tyhmää väittää että ei mukamas koskaan ole puhunut pahaa. Se on erittäin paha asia jos puhuu pahaa ystävistään, tuttavistaan, työkavereistaan. Kaikki ihmiset puhuu pahaa joskus, minä, sinä, te ja he. Kaikkein parhaiten tulee esille päivän-valoon sellaiset jotka puhuvat kavereistaan pahaa koko ajan. Mitä sellaiset ihmiset on? Ovat tyytymättömiä itseensä, siksi he kohdistaa pahansuopaisuutensa kavereihinsa, tuttaviinsa, työkavereihin. Se on sitä peilaamista, peilavat omia vikojaan muista. Omia vikojaan harvoin haluavat tunnustaa, eivät edes itselleen, siksi se on olevinaan heille erittäin hyvä että he kuvittelee että on sentään muita ihmisiä jotka ainakin on huonompia kuin he itse.


Aina voi tulla paremmaksi ja paremmaksi ihmiseksi
Mikä tarkoitus on ihmisillä jotka jatkuvasti kirjoittaa negatiivisiä kirjoituksia foorumeissa ja blogeissa? Jos he uskaltaisivat katsoa peiliin avoimin silmin, ymmärtäisivät he ehkä mistä se johtuu, riippuen tietenkin ovatko he uskaliaita myöntämään itselleen omat vikansa. Jos on tullee siihen pisteeseen että uskaltavat myöntää omat vikansa itselleen, silloin voi alkaa muuttamaan itseään, käyttäytymistään. Se on melkein se ainoa tapa heille löytää itsensä, tulla onnellisimmiksi, tykätä itsestään ja lopulta jopa oppia rakastamaan itseään. Vasta silloin on ihmisellä kyky kuunnella mitä muut puhuvat ja sanovat, eikä vain ainoastaan mitä he kuvittelevat että muut sanovat.


Huonoa värähtelyä, negatiivistä energiaa
Kun lukee eräitä negatiivisia blogeja, saa huonoja tunteita niistä, negatiivinen energia, negatiivinen värähtely alkaa tuntua. Parasta on silloin häipyä pois sellaisilta sivustoilta. Jos lukee blogia mikä on läpeensä kuukaudesta toiseen, negatiivinen ja muita kirjoittajia soimaava ja toisten syyttely omasta huonosta voinnista, kuluttaa se lukijan energiaa. Ei siis kannata upottautua liikaa lukemaan sitä negatiivisyyttä. Se negatiivisyys voi tarttua, kuin tarttuva tauti, viirus, bakteeri. Pitää olla varovainen oman itsensä takia.
Sama on foorumeilla. Aikansa kun lukee foorumeita, oppii eroittamaan jatkuvasti kirjoittavat nickit ja silloin on helppo alkaa hypätä yli esim. islamofobisten jaarittelut ja jaarittelut missä vain soimataan muita kirjoittajia. Viisas hyppää sellaiset kirjoitukset yli, ei lue niitä ja ei edes vahingossakaan vastaa. Tee ja elä kuten opetat muita tekemään ja elämään.----On helppoa puhua, mutta paljon vaikeampaa elää puheittensa mukaan. On siis vaikeaa elää ja tehdä samoin kuin opettaa muita tekemään ja elämään. Yleisesti sanottuna se on noin.
Ihmisen kieli on liukas, kieli sanoo månta kertaa aivan liikaa. Ihminen joka tekee ja elää niin kuin neuvoo muita tekemään ja elämään, saa respektiä muilta. Siksi se onkin tyhmää sanoa muille miten heidän täytyisi elää ja tehdä. Puhuu siis kuin käärmeen kielen tavalla, kaksi-osaisesti, puhuu neuvoo yhdellä tapaa, mutta itse tekee toisella tapaa. Kuinka moni tekee noin? Luultavasti kaikki ihmiset on joskus toiminut noin. Muistatko mitä neuvoit lapsiasi? Älä kiroa, mutta kirosit itse. Älä polta tupakkaa, mutta tupakoitset itse. Älä juo viinaa, mutta juot itse viinaa, jne jne. Ihminen on arvaamaton olento.


Imartelija, makeilija
Imartelija ei ole koskaan todellinen ystävä.Imartelijoilla on aina jokin taka-ajatus imartelullaan. Takanapäin he puhuvat aivan jotain muuta sinusta, jotain vähemmän mukavaa. Edeääpäin imartelija on hyvin makeaa sinulle. Miksi? Hän ei uskalla seisoa sanojensa takana, siksi hän mielistelee kaikkia jatkuvasti.


 2014-01-13
Osaatko puhua hyvin?
Eikös vain olekkin aika vaikeaa puhua, tuoda esille ajatuksiaan niin että kaikki sen ymmärtäisi mitä tarkoittaa? ...Ei helppoa puhua ole niin että muut ymmärtää oikein mitä tarkoittaa. Sama pätee kirjoituksissa. Aina valinnan varaa on käsittää väärin kuulemansa, lukemansa. Ihmisen ajatukset juoksee vilkkaasti, nopeaan, valitettavaa on, emme kykene puhumaan ajatuksiamme sellaisenaan kuin ajattelemme. Ajattelemme ensin salaman nopeaan mitä sanoisimme, puhe aina on ajatuksiamme lyhyempi, epäselvempi. Se todellinen taito on, jos oppii joten kuten puhumaan niin että ympäristö ymmärtää mitä sanot, ilman sen suurempia tulkintoja siitä mitä sanoit. Se hyvin yleistä on, kaikki kuulemamme ja lukemamme, tulkitaan, senhän tiedämme, niitä tulkintoja yhdestä ja samasta puheesta voi olla satoja eri vivahteisia.


Osaatko puhua/sanoa sen minkä haluat?

Ei helppoa puhua ole niin että muut ymmärtää oikein mitä tarkoittaa. Sama pätee kirjoituksissa. Aina valinnan varaa on käsittää väärin kuulemansa, lukemansa. Ihmisen ajatukset juoksee vilkkaasti, nopeaan, valitettavaa on, emme kykene puhumaan ajatuksiamme sellaisenaan kuin ajattelemme. Ajattelemme ensin salaman nopeaan mitä sanoisimme, puhe aina on ajatuksiamme lyhyempi, epäselvempi. Se todellinen taito on, jos oppii joten kuten puhumaan niin että ympäristö ymmärtää mitä sanot, ilman sen suurempia tulkintoja siitä mitä sanoit. Se hyvin yleistä on, kaikki kuulemamme ja lukemamme, tulkitaan, senhän tiedämme, niitä tulkintoja yhdestä ja samasta puheesta voi olla satoja eri vivahteisia.


Älä päästä kärpäsiä suuhun
Kun pitää suunsa kiinni, eivät kärpäset pääse sinne sisään. (arabialainen sananlasku)

Tuo kai tarkoittaa että ei pitäisi puhua liikaa, tai ainakin että ei puhu turhuuksia ja pahaa toisista. Jos suu on koko ajan auki, voi suuhun lentää kärpänen, ihan samalla tapaa kuin jos suu on aina auki niin sieltä suusta juoksee sammakoita ulos


Vanhuus, viisaaus, nuoruus
Vanhus puhuu siitä, mitä hän on nähnyt, ja nuorukainen siitä, mitä hän on kuullut. (arabialainen sananlasku)

Vanhus/vanhempi, on kokenut paljon elämää, elämä on opettanut ja kokemukset on kasvattanut ja viisautta ja tietoa on kerääntynyt. Vanhus puhuu kokemuksistaan.
Nuorukainen ei ole kokenut, häneltä puuttuu elämän viisaaus. Elämän viisauden nuorukainen saa vuosien varrella. Nuorena nuorukainen puhuu vain siitä mitä on kuullut ja mitä on lukenut.


Sitä mitä puhut, saat sen myös takaisin
Joka sanoo, mitä hänen ei tulisi sanoa, saa kuulla semmoista, jota hänen ei tekisi mieli kuulla. (arabialainen sananlasku)

Jos puhut hyvää, saat hyvää takaisin toisilta. Jos puhut pahaa, saat myös osaksesi pahoja puheita. Niin yksinkertaista se on.
Se mitä ihminen puhuu/kirjoittaa, johtuu ihmisen mielenalasta. Jos sinulla on hyvä olla, voit hyvin kaikin puolin, silloin sinulla ei ole tarvetta puhua pahaa muista ihmisistä, muista kansoista. Jos voit huonosti, silloin sinulla on tarve etsiä syntipukki, alat puhumaan pahaa joistakin ihmistä, kansoista, tunnet silloin olevinasi ainakin parenpi kuin ne. Tuo on itsensä pettämistä.


Totuuden pahuus
On asia joka on panetteluakin pahempi: totuus. (De Talleyrand)

Totuuksien julistajat on niitä vihon viimeisiä julistajia. Viisas pysyy erossa totuksien julistajista. Totuuksien julistajat julistavat ainoastaan vain omaa näkemystään asian toden-peräisyydestä, pitäen sitä ainoana totuutena. Kaikkien muitten mielipiteet totuuden julistaja työntää pois luotaan.


Kirjaimet muodostaa sanan
Kirjain kirjaimelta tulee sanoja esille, sanat ilmaisee millainen ihminen olet. Monta kirjainat muodostaa hyviä sanoja, positiivisia lauseita, hyvää kirjoitusta. Miksi haaskata aikaa negatiivisyyteen, miksi olla negatiivisellä mielellä? Ilmaise itseäsi positiivisesti, älä loukkaa ketään, älä san pahoin. Kirjaimet voit muodostaa hyviksi sanoiksi, hyviksi lauseiksi, positiivisiksi, tai vain pelkästään neutraaliksi. Onnistuitko? Onnitteluni!


Ei kauhalla voi vaatia, jos on vain lusikalla saanut
Kun on lusikalla annettu, ei voi kauhalla vaatia (sanonta vain)  

Paljon näkee foorumeja lukiessa että he jotka on vain lusikalla saaneet, yrittävät kauhalla saada ja kauhalla antaa. Vain lusikalla saaneet ei pysty kauhalla saamaan tai antamaan. Heidän taso ei vielä yllä sinne “kauhan” tasolle. Aikansa jos ottavat oppia, oppivat, ehkä hekin joskus oppivat kauhomaan kauhalla. Se lusikka kun on niin pienen oieni, eihän siihem paljoa mahdu tietoa.


Värähtely
Jos osaa, on helppo nähdä millä mielellä ihmiset on. Näkee ovatko he positiivisia tai negatiivisiä ja millä tavalla he reagoitsee asioihin. Jotkut ihmiset yrittää peitellä sisäistä reagointiaan ja enemmistö tietenkin ei kykene peittämään yhtään mitään.
New Age ihmiset kutsuu värhtelyä myös aura, he on näkevinää auran ihmisen ympärillä. Todellisuudessa he ei näe mitään ihmisen ympärillä, mutta näkevät ihmisen ilmeet ja eleet, jotka on hyvin puhuvia. Ei tarvita aina kuulla sanoja, eleet ja ilmeet kertoo enemmän. Joskus sanat sanoo yhtä ja eleet ja ilmeet aivan jotain toista. Yleensä eleet ja ilmeet kertoo mitä ajattelee ja sanat saattaa siis valehdella.
Tuollainen hiljainen kommunikation ihmisten välillä on jokapäiväistä, se kuuluu kaikkien elämään.
Jotkut new age ihmiset kyselee jatkuvasti, miten päästä eroon näkemästä muitten ihmisten negatiivisiä auroja? Ainoastaan erakko välttyy. Kun on elettävä silmät auki ja malliin kuuluu olla sociaalinen, ei se silloin käy olla erakko tai yrittää vältellä ihmisiä. Tuollaiset new age ihmiset on väärillä poluilla, he ei ymmärrä sitä että kaikki ihmiset puhuu hiljaa eleittensä ja ilmeittensä kanssa, se on normaalia. Myös nuo new age ihmiset jotka ei hyväksy muitten värähtelyä, näyttää koko ajan muille omaa värähtelyään, sekä negatiivistä että positiivista.


Kirjoitus on kuin makkaran teko
Jos puhuu/kirjoittaa pitkiä pätkiä yhteen, väsyy kuulujat/lukijat. Kirjoitus/puhe liian pitkä ja yksitoikkoinen ollakseen kenellekkään mielenkiintoinen. Se on kuin korv-stoppning. Makkaran sisuksia työnnetään makkaran-kuoren sisälle on ihan samalla tavalla kuin sanoja/kirjoituksia työntää metri-kaupalla esille. Kuulijat/lukijat ehtii kyllästyä ja alkavat ajatella jotain muuta, eivät enää jaksa keskittyä pitkää puheeseen/kirkoitukseen. Ajatukset täytyy silloin ehkä fantisoimalla jotain hauskaa. Puhe/kirjoitus tarvitsee pienen tyhjän välin/tauon, tyhjuuden ja pieni huumorin-poikanen ei olisi pahitteeksi.


Ihmisen käsitys omasta itsestään
Millainen on ihminen jolla on suuri ego? Kaikki ihmiset näyttävät ulospäin egoansa joskus. Mutta ihmiset joilla on suuri ego, he ovat hyvin kiinnostuneita itsestään ja kehuvat itseään. He on tietävinään kaiken paremmin mitä muut. Kaikki heidän puheet menee aina lopulta heihin itseensä. Suuri egoinen ihminen näkee vain itsensä ja heillä on vaikeata nähdä, tajuta että maailma ei pyöri ainoastaan vain heidän itsensä jalkojen alla. Ihmisen on etsittävä ja löydettävä balanssi oman egon ja maailman välille. Oma ego ei kiinnosta kovinkaan paljon kuita ihmisiä. Omasta itsestään puhuminen väsyttää kuuntelijat. Kaikki ihmiset tarvitsee ilmaa ympärilleen, tilaa itselleen. Siksi se on vaikeaa olla suuren egon omistajan lähettyvillä, koska on suuri vaara täyttyä vieraasta egosta ja alkaa voida huonosti. Totta kai on autettava muita, mutta auta niin että et satuta itseäsi, pidä hyvää huolta omasta minästäsi, älä anna muitten egojen vaikuttaa itseesi.


Varo imartelijoita
Varokaa kaikkia imartelijoita. He on useimmiten epäluotettavia. He imartelee ollakseen kavereita kanssanne teidän silmienne edessä. Takana päin tahtoo puheet olla aivan toisenlaisia. Miksi he imartele? Haluavat miellyttää sinua, eivät uskalla sanoa mitään negatiivistä tai sinua vastaan silmiesi edessä. Haluavat olla kavereita kanssasi.
Oikeastaan nuo jotka imartelevat ja ovat kaikkien kanssa kavereita olevinaan, he ei loppujen lopuksi ole hyviä kavereita, he saattaa olla hyvinkin epäluotettavia.


Voitko huonosti, tai hyvin?
Meidän sisimpämme, psyykke, käyttäytyminen, puhe ja eleet, kertoo muille millaisia me olemme. Jos on hyvä ihmis-tuntija, tunnistaa ihmisen mielenalan helposti. Aina on tietenkin vaara analysoida väärin. Mutta yleensä analyysissä on aina jotain perää, siis jos on taito lukea ihmisiä kuin kirjaa, vain katselemalla heidän olemustaan ja kuunnella mitä he puhuu ja mitä he kirjoittaa ja miten he kirjoittaa.
Hyvyys ihmisessä paistaa empaattisuudessa ja inhimillisyydessä ja sivistyneisyydessä.
Pahuus ihmisessä paljastuu esim. rasistisissa puheissa ja kirjoituksissa, kateudessa, rikollisuudessa, ilkeässa kritiikissä jotakin persoonaa kohtaan, jne jne.


Loan heittäjä
Loan-heitto on eräänlainen ilkeä käytöstapa, jota jotkut indiviidit käyttää, halutessaan alentaa jotakin tai aiheuttaa tuskaa ja huolta sille toiselle. Samanaikaisesti kuvittelee loan-heittäjä olevansa se ainoa joka on intelligentti. Intelligentti tai akadeeminen koulutus ei ole sama asia kuin loan-heitto toisten päälle verbaalisesti. Loka istuu loan-heittäjän aivoissa, hän on itse loassa, mutaisessa loassa. Loan-heittäjä yleensä tykkää vain itsestään ja loan-heiton avulla kuvittelee loan-heittäjä toisten ajattelevan hänen olevan intelligentti. Loan-heittäjä ei voi hyvin, siksi hänellä on suuri himo loukata muita jotta muutkin voisivat huonosti. Loan-heittäjä toivoo että se jonka päälle hän lokaa heittää tulisi voimaan huonommin kuin hän loan-heittäjä.


Sinä omistat omat vaikeutesi
Miksi on olemassa egoistisia ihmisä, joiden elämä kretsaa koko ajan heidän oman navan ympärillä, heidän omissa ajatuksisissa ja mielipiteissä itsestään, joita he sitten ilmituovat kuuntelijoille, aivan kuin kuuntelijat olisi kiinnostuneita??? Huono psyykkinen vointi aiheuttaa myös tuon että puhuvat vain itsestään ja omista vaikeuksistaan. Heidän elämä on aivan liian negatiivista, negatiivisyys on ottaanut valla heissä.
Kukaan ei voi heidän mieltään kääntää positiiviseksi. Heidän on itse joskus tajuttava ja muutettava negatiiviset ajatuksensa positiivisiksi. Ainoastaan silloin he tulevat voimaan hyvin. Jokaisella meistä on oma taso, henkinen taso ja käyttäydymme tasomme mukaisesti.


Kirjoitus/puhe kuin makkaran teko
Jos puhuu/kirjoittaa pitkiä pätkiä yhteen, väsyy kuulujat/lukijat. Kirjoitus/puhe liian pitkä ja yksitoikkoinen ollakseen kenellekkään mielenkiintoinen. Se on kuin korv-stoppning. Makkaran sisuksia työnnetään makkaran-kuoren sisälle on ihan samalla tavalla kuin sanoja/kirjoituksia työntää metri-kaupalla esille. Kuulijat/lukijat ehtii kyllästyä ja alkavat ajatella jotain muuta, eivät enää jaksa keskittyä pitkää puheeseen/kirkoitukseen. Ajatukset täytyy silloin ehkä fantisoimalla jotain hauskaa. Puhe/kirjoitus tarvitsee pienen tyhjän välin/tauon, tyhjuuden ja pieni huumorin-poikanen ei olisi pahitteeksi.


Peilailu
Keskusteluissa tapahtuu hyvin usein peilailua. Peilataan omaa itseään toisista ihmisistä. Yleensä peilaaja on täysin tietämätön peilailustaan. Peilaaja on sitä mieltä että vika on toisessa, ei missään tapauksessa hänessä itsessään. Ihminen on paljon taipuvaisempi antamaan risuja, ruusuja ei hevillä anneta. Ihminen joka ei ymmärrä peilaamista, kuvittelee että kaikki joilla ei ole samoja mielipiteitä kuin hänellä itsellä, ovat väärässä ja ovat huonoja keskustelijoita. Mitä kertoo tämä peilaajasta? Peilaaja näkee vain vikoja toisissa ihmissä, kuvittelee olevbansa itse kaikkein parhain.
Tuollainen on itserakkautta/narcissismia. Peilaaja on tietämätön peilailustaan. Hän hyväksyy vain itsensä, ei muita. Heillä on aina vaikeusksia yhteistyössä muitten ihmisten kanssa.


Tyhmät voi joskus olla oikeassa
Kaikki voi olla joskus oikeassa, sekä viisaat että tyhmät. Kun sen ymmärtää, on tullut hieman viisaammksi. Ihminen on erittäin tyhmä silloin kun hän kuvittelee olevansa aina oikeassa ja että muut olisi väärässä. Täytyy yrittää ymmärtää että mielipiteet ei ole sama asia kuin fakta.


Oletko tietävinäsi jotain?
Noin yleisesti sanottuna, tiedämme sen mitä muut ovat kirjoittaneet kirjoihinsa, mitä olemme lukeneet. Se on se mitä tiedämme. Usein joudumme käyttämään toisten ihmisten tietoja, koska emme itse tiedä tai emme ole itse keksineet tietoja. On taas jällen kerran aika muistuttaa että mielipiteet ei ole sama asia kuin fakta tieto. Usein kuulee joidenkin puhuvan/kirjoittavan mielipiteistään ja vaativan että kuulijat/lukijatpitäisivät pitäisi niitä fattoina tietoina. Fakta ja mielipide on joidenkin mielestä sama asia. Kuinka väärässä he ovatkaan.


Miksi puhut pahaa muista ihmisistä?
Onhan se niin että kaikki ihmiset puhuu pahaa joskus jostakin ihmisestä. On tyhmää väittää että ei mukamas koskaan ole puhunut pahaa. Se on erittäin paha asia jos puhuu pahaa ystävistään, tuttavistaan, työkavereistaan. Kaikki ihmiset puhuu pahaa joskus, minä, sinä, te ja he. Kaikkein parhaiten tulee esille päivän-valoon sellaiset jotka puhuvat kavereistaan pahaa koko ajan. Mitä sellaiset ihmiset on? Ovat tyytymättömiä itseensä, siksi he kohdistaa pahansuopaisuutensa kavereihinsa, tuttaviinsa, työkavereihin. Se on sitä peilaamista, peilavat omia vikojaan muista. Omia vikojaan harvoin haluavat tunnustaa, eivät edes itselleen, siksi se on olevinaan heille erittäin hyvä että he kuvittelee että on sentään muita ihmisiä jotka ainakin on huonompia kuin he itse.


Aina voi tulla paremmaksi ja paremmaksi ihmiseksi
Mikä tarkoitus on ihmisillä jotka jatkuvasti kirjoittaa negatiivisiä kirjoituksia foorumeissa ja blogeissa? Jos he uskaltaisivat katsoa peiliin avoimin silmin, ymmärtäisivät he ehkä mistä se johtuu, riippuen tietenkin ovatko he uskaliaita myöntämään itselleen omat vikansa.
Jos on tullee siihen pisteeseen että uskaltavat myöntää omat vikansa itselleen, silloin voi alkaa muuttamaan itseään, käyttäytymistään. Se on melkein se ainoa tapa heille löytää itsensä, tulla onnellisimmiksi, tykätä itsestään ja lopulta jopa oppia rakastamaan itseään. Vasta silloin on ihmisellä kyky kuunnella mitä muut puhuvat ja sanovat, eikä vain ainoastaan mitä he kuvittelevat että muut sanovat.


Huonoa värähtelyä, negatiivistä energiaa
Kun lukee eräitä negatiivisia blogeja, saa huonoja tunteita niistä, negatiivinen energia, negatiivinen värähtely alkaa tuntua. Parasta on silloin häipyä pois sellaisilta sivustoilta. Jos lukee blogia mikä on läpeensä kuukaudesta toiseen, negatiivinen ja muita kirjoittajia soimaava ja toisten syyttely omasta huonosta voinnista, kuluttaa se lukijan energiaa. Ei siis kannata upottautua liikaa lukemaan sitä negatiivisyyttä. Se negatiivisyys voi tarttua, kuin tarttuva tauti, viirus, bakteeri. Pitää olla varovainen oman itsensä takia.
Sama on foorumeilla. Aikansa kun lukee foorumeita, oppii eroittamaan jatkuvasti kirjoittavat nickit ja silloin on helppo alkaa hypätä yli esim. islamofobisten jaarittelut ja jaarittelut missä vain soimataan muita kirjoittajia. Viisas hyppää sellaiset kirjoitukset yli, ei lue niitä ja ei edes vahingossakaan vastaa. Tee ja elä kuten opetat muita tekemään ja elämään.----On helppoa puhua, mutta paljon vaikeampaa elää puheittensa mukaan. On siis vaikeaa elää ja tehdä samoin kuin opettaa muita tekemään ja elämään. Yleisesti sanottuna se on noin.
Ihmisen kieli on liukas, kieli sanoo månta kertaa aivan liikaa. Ihminen joka tekee ja elää niin kuin neuvoo muita tekemään ja elämään, saa respektiä muilta. Siksi se onkin tyhmää sanoa muille miten heidän täytyisi elää ja tehdä. Puhuu siis kuin käärmeen kielen tavalla, kaksi-osaisesti, puhuu neuvoo yhdellä tapaa, mutta itse tekee toisella tapaa. Kuinka moni tekee noin? Luultavasti kaikki ihmiset on joskus toiminut noin. Muistatko mitä neuvoit lapsiasi? Älä kiroa, mutta kirosit itse. Älä polta tupakkaa, mutta tupakoitset itse. Älä juo viinaa, mutta juot itse viinaa, jne jne. Ihminen on arvaamaton olento.


Imartelija, makeilija
Imartelija ei ole koskaan todellinen ystävä.Imartelijoilla on aina jokin taka-ajatus imartelullaan. Takanapäin he puhuvat aivan jotain muuta sinusta, jotain vähemmän mukavaa. Edeääpäin imartelija on hyvin makeaa sinulle. Miksi? Hän ei uskalla seisoa sanojensa takana, siksi hän mielistelee kaikkia jatkuvasti.


Mitä ajattelet?
Mitä ajattelet, ajatteletko positiisia, ajatteletko negatiivisiä ajatuksia? Mikä vie voiton sinussa, positiiviset tai negatiiviset ajatukset? Ole positiivinen, ole iloinen, saat rauhan sieluusi, psyykkeesi. Positiiviset hyvät ajatukset, muokkaa sinusta empaattista ihmistä. Ajatuksesi kertoo sinulle , millainen ihminen sinä olet. Harvoin näytät muille millainen olet, millaisia ajatuksia pyörii ajatuksissasi. Ajatuksiaan voi hävetä, jos ajatukset on negatiivisiä. Osaatko hävetä negatiivisiä ajatuksiasi? Tai syytätkö muita negatiivisistä ajatksistasi? Ole rehellinen itsellesi, tunnusta jatuksesi ainakin itsellesi. Ehkä sitten voit muuttaa ajatuksiasi hieman positiivisimmiksi.


Kirjaimista tulee sana
Kirjain kirjaimelta tulee sanoja esille, sanat ilmaisee millainen ihminen olet. Monta kirjainat muodostaa hyviä sanoja, positiivisia lauseita, hyvää kirjoitusta. Miksi haaskata aikaa negatiivisyyteen, miksi olla negatiivisellä mielellä? Ilmaise itseäsi positiivisesti, älä loukkaa ketään, älä san pahoin. Kirjaimet voit muodostaa hyviksi sanoiksi, hyviksi lauseiksi, positiivisiksi, tai vain pelkästään neutraaliksi. Onnistuitko? Onnitteluni!


Voitko hyvin tai huonosti?
Meidän sisimpämme, psyykke, käyttäytyminen, puhe ja eleet, kertoo muille millaisia me olemme. Jos on hyvä ihmis-tuntija, tunnistaa ihmisen mielenalan helposti. Aina on tietenkin vaara analysoida väärin. Mutta yleensä analyysissä on aina jotain perää, siis jos on taito lukea ihmisiä kuin kirjaa, vain katselemalla heidän olemustaan ja kuunnella mitä he puhuu ja mitä he kirjoittaa ja miten he kirjoittaa.
Hyvyys ihmisessä paistaa empaattisuudessa ja inhimillisyydessä ja sivistyneisyydessä.
Pahuus ihmisessä paljastuu esim. rasistisissa puheissa ja kirjoituksissa, kateudessa, rikollisuudessa, ilkeässa kritiikissä jotakin persoonaa kohtaan, jne jne.


Minä olen uniikki, sinä olet uniikki, olemme ainutlaatuisia
Tuntuu ihanalta olla väsynyt. Väsymys tekee rauhalliseksi, harmooniseksi, ajatukset juoksee hitaasti, harhaillen sinne sun tänne. Silloin ei ole tilaisuutta stressata. On naurattava olo. Kaikki naurattaa, ei tarvitse paljoakaan että alan nauramaan, nauran eikä siitä naurusta tahdo tulla loppua. Minä niinkuin leijun tuolla ylhäällä, vapaana ja iloisena. Siksi olo tuntuu hyvältä.
Sitten on taas toisia jotka itkee väsymyksestä, hermostuvat ja stressaantuvat. Mistähän se johtuu että väsymykseenkin reagoidaan eri tavalla? Siitä kai että olemme kaikki ihmiset uniikkeja, ei ole muita kaltaisiamme.


Ihana elämä
Joskus on elämä aurinkoinen, joskus pilvinen, joskus sataa. Mutta linnut laulaa ilmoista välittämättä. Kohta on talvi. Tämä on sää, emme voi auttaa. Joten ei ole mitään järkeä suuttua tai olla vihainen sään takia. Oikeastaan ​​sinun täytyy kohdata päivät sellaisenaan kuin ne eteesi tulee, hyväksy sää ja ole iloinen, että vielä on uusi päivä elämässäsi, harmaa sää, mutta mitäs sillä on väliä. Sillä aina voi itse tehdä päivänsä onnellinen, valoisiksi ja positiiviseksi, säästä riippumatta;) …. hymyille kanssani, nauraa minun kanssani ja elämäsi tuntuu hyvältä. Elämä on aivan liian lyhyt olla vihainen esim. säästä tai muusta pikkuisesta asiasta, joille ei voi yhtään mitään. Såååå, elä elämäsi onnellisena. Hymyile, ole tyytyväinen pieneenkin. Ei se auriko voi joka päivä paistaa ja jollei paista niin anna sisäisen valosi paistaa, jolloin sinusta hehkuu positiivista energiaa.


Hysteerinen nauru
Opettele nauramaan hysteerisesti. Kaikki voi oppia sen taidon. Mutta meitä on monia jotka osaamme nauraa hysteerisesti jo kait lapsuudestamme lähtien. Ja oikeastaan nauretaan vaikka ei edes ole mitään erikoista mikä naurattaisi, sitä vaan nauraa. Ja sitä naurua ei voi noin vain lopettaa.
Jos ei osaa nauraa hysteerisesti, voi mennä nauru-kursseille. Täällä päin kuulema on sellaisia kursseja, olen lehdistä lukenut. Se opettaja alkaa nauraa hahattamaan. lopulta yksi toisensa jälkeen nauraa kaikki. Ensin kai hieman väkinäisesti, mutta lopulta nauroi he hysteerisesti kaikki. Alkoi naurattamaan kun katselin sitä videosta. Kaikki nauroi kyyneleet silmistä valuen, olkapäät vaan nytkyivät naurusta.
Tuollaisesta naurusta saa lopulta vatsa-lihakset helliksi. Mutta jälkeenpäin tuntuu ihanalta, ihana olo, rauhallinen ja mukava kaikin puolin. Vatsa-likaset rentoutuu, kaikki lihakset rentoutuu, rauhallisuus tuntuu kehossa/lihaksissa ja psyykessä. Kertakaikkiaan ihana olo. Minä saan ainakin kerran kuussa noita hysteerisiä “nauru-kohtauksia”.  Ihana olo jälkeenpäin. Kokeilkaa.


Tyhmät voi olla joskus oikeassa
Kaikki voi olla joskus oikeassa, sekä viisaat että tyhmät. Kun sen ymmärtää, on tullut hieman viisaammksi- Ihminen on erittäin tyhmä silloin kun hän kuvittelee olevansa aina oikeassa ja että muut olisi väärässä. Täytyy yrittää ymmärtää että mielipiteet ei ole sama asia kuin fakta.


Aina voi tulla paremmaksi ja paremmaksi ihmiseksi
Mikä tarkoitus on ihmisillä jotka jatkuvasti kirjoittaa negatiivisiä kirjoituksia foorumeissa ja blogeissa? Jos he uskaltaisivat katsoa peiliin avoimin silmin, ymmärtäisivät he ehkä mistä se johtuu, riippuen tietenkin ovatko he uskaliaita myöntämään itselleen omat vikansa.
Jos on tullee siihen pisteeseen että uskaltavat myöntää omat vikansa itselleen, silloin voi alkaa muuttamaan itseään, käyttäytymistään. Se on melkein se ainoa tapa heille löytää itsensä, tulla onnellisimmiksi, tykätä itsestään ja lopulta jopa oppia rakastamaan itseään. Vasta silloin on ihmisellä kyky kuunnella mitä muut puhuvat ja sanovat, eikä vain ainoastaan mitä he kuvittelevat että muut sanovat.


Onko elämäsi tasapainoista
Tasapainoinen balanssissa oleva elämä voi olla vaikea saavuttaa. Elämä kun ei kulje piikki-suoraa polkua, tietä. Elämä on lainehtivaa, puolelta toiselle, välillä tasapainoisesti, toisinaan taas lainehtien laidalta laidalle, ylös ja alas. Elämässä on opittava kulkemaan lainehtivaa polkua, mutkikasta polkua, ettei tippuisi pois polulta. Sama pätee pyöräillessä, polkuryörän on pysyttävä tasapainossa jotta ei kaatuisi.


Ole rohkea ja kysy
Kysymällä oppii jos kysymyksiinsä saa vastauksia. Jos ei tiedä, on se silloin viisasta kysyä. Oikeastaan ei ole huonoja kysymyksiä, on vain huonoja vastauksia. Kysyjä on tietoa janoava, haluaa tietää enemmän. Vastaaja vastaa jos osaa vastata. Joskus vastaaja saattaa olla ärtynyt tai ei osaa vastata, sellaiselta vastaajalta voi kysyjä saada huonon vastauksen.
Kun uskaltaa kysyä, se osoittaa kaikille että haluaa tietää, haluaa oppia ja että on kiinnostusta. Älä välitä huonoista vastauksista, jatka ja kysy joltakin toiselta.


Unelmointi
Unelmoida, kaikki unelmoi joskus, ajatuksissaan, elävät hetken unelmissaan, nauttien siitä. Niin tekee sekä naiset että miehet. Unelmointi keventää elämää. Pitää vain aina muistaa että kaikki mitä unelmoi, ei voi saada elämäänsä ja että kaikki mitä unelmoi, on mahdottomuus kokea elämässään. Pitää siis erottaa unelma reaali elämästä.
Unelmoimalla spontaanisesti, joskus, on kuin mauste reaali elämäm lisäksi. Unelmointi on melkein sama asia kun kirjoittaisi kirjan, unelmoi ensin kirjan aiheen ja sitten kirjoittaa unelmointinsa kirjaksi.


Positiivinen energia/värähtely kaunistaa
Vaikka olisikin kaunis, ei ole sama asia kuin että olisi viisas. Viisas nainen/mies ei aina ole kaunis. Mikä on kaunista, se istuu katselijan silmissä. Siksi voi yksi ja sama nainen/mies kuulla eri tahoilta että hän on, kaunis, ruma, mitään-sanomaton, mukava……
Kaikkein tärkeintä on se miten käyttäytyy, onko ystävällinen, onko ystävälliset ilmeet. Ilmeet kertoo paljon ihmisen sisäisestä olotilasta. Positiivinen ihminen säteilee positiivista energiaa/värähtelyä, jonka johdosta katselijan silmä havaitsee sisäisen kauneuden. Toisin sanoen, hiljainen kommunikaatio, on sama asia kuin ilmeet/värähtely, niistä näkee oletko positiivinen tai negatiivinen.


Positiivinen kommunikaatio
Positiivinen on lämmin ja empaattinen ihminen. Osaa ja jaksaa keskustella lempeästi ja sanomatta pahaa muista ihmisistä. Positiivinen on aika vaikeaa olla, maailma on täynnä negatiivisyyttä. Täytyy vain usein miettiä omia sanomisiaan ja kysyä itseltään, onko ollut positiivinen vai negatiivinen.
Josakus voi negatiivistä luulla positiiviseksi ja sitten yht äkkiä havahtuu että narraa jopa itseään. Kun aloitin tätä kitjoittamaan, kolmen lauseen jälkeen huomasin että olin sanoissani negatiivinen. Aloitin uudelleen, uusi yritys  Kun jätin kaiken negatiivisen pois, tuli tästä kirjoituksesta erittäin lyhyt .


Harmooninen elämä
Olen havainnut itsestäni sen seikan että esim. silloin kun olen nuhassa ja kuumeessa ja tunnen oloni raskaaksi ja väsyneeksi, nautin tilanteesta kuitenkin. Psyykke tuntuu rauhalliselta, nautin levosta ja rauhallisuudesta. Miksi en hermostu? En tiedä. Rauha on sielussani. Stressiä ei ole enää. Silloin tuntuu elämä harmooniselta jopa nuhassa ja kuumeessa ollessakin.
Ei häiritse olleenkaan että kotityöt jää tekemättä sairastellessa. Aina on uusia päisiä jolloin voi kotityöt hoitaa.


Oletko joustava, tai tapojesi orja?
Ajatelkaa, miltä se tuntuisi, jos kaikki tuntuisi harmaalta ja ikävältä? Voi tuntea itsensä onnelliseksi jos harvoin tuntee olonsa ikäväksi.
Jos kehittää itseänsä niin että ei ole enää tapojensa orja, silloin on flexibel, joustava ja mikään ei tunnu vaikelta ja ahdistavalta. Ottaa vain kaiken vastaan, kaiken uuden. Vanhaan ja menneisyyten ei saa jähmettyä kiinni. On paljon paljon parempi olo jos on joustava.
Elämä joka on jo etukäteen valmiiksi suunniteltu, tuntuu ehkä turvalliselta, mutta harmaalta ja ankealta. Monet ovat peloissaan, eivät uskalla muuttaa elämäänsä. Sitten kun heidän jokapäiväiset suunnitelmat ei onnitu, he hermostuu ja alkavat voida huonosti.