Uskonasioissa ei pakkoa
 

[2:256] Uskonnossa ei ole mitään pakkoa, oikea tie on selvästi erotettu harhateistä, ja se, joka hylkää saatanan ja uskoo Jumalaan, hän pitää kiinni mitä lujimmasta kädensijasta, joka ei murru. Jumalahan on kuuleva, tietävä.

”Tvång skall inte förekomma i trosfrågor. Vad som är rätt handlande är nu klart skilt från fel och synd. Den som förnekar de onda makterna och som tror på Gud, har sannerligen vunnit ett säkert fäste som aldrig ger vika. Gud hör allt, vet allt.”(Koranen 2:256)

----------------------------------------------------------

Emme tarvitse katkaistuja päitä
 

az-Zuhri (d. 124) sanoi:

"Koskaan ei ole vihollisen katkaistu pää viety Allahin lähettilään (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) eteen - ei edes Badr sodassa.

Kun katkaistu pää tuotiin ensimmäinen kalifi Abu Bakr ((radhiya Allâhu ´anh) eteen, hän kielsi sen. "

Tapahtumassa kun katkaistu pää tuotiin Abu Bakr eteen, hän meni saarnastuoliin ja sanoi:

"Emme tarvitse tätä. Noin tekee uskottomia ja ei-arabit. "

http://www.darulhadith.com/v2/vi-behover-inga-avhuggna-huvuden/

-------------------------------------------------------------

Jihad merkitys lyhyesti
 

Islamissa ei ole mitään pyhää sotaa. Tiedän että sekä eräät muslimit ja länsimaiset käyttää sanoja, pyhä sota. Mutta Koraanissa ei mainita mitään pyhästä sodasta. Tärkein djihad kaikille uskovaisille muslimeille on iso jihad, sisäinen kamppailu itsensä kanssa, siis jihad omaa itseään vastaan, jotta pystyisi olemaan hyvä ihminen.
- Muslimi saa hyökätä toisten kimppuun vain silloin kun heidän itsensä päälle on hyökätty, toisin sanoen, puolustaa itseään. Aseellista djihadia saa siis käyttää ainostaan vain itsensä puolustamiseksi, tai esim. jos joku maa tai joku ryhmä hyökkää valtiosi kimpuun, mutta ensin on oppineen hehoitettava valtion johtajaa aseelliseen djihadiin, sen jälkeen on se valtion johtajan päätettävissä tulee djihad tai ei. Kaikki ominpäin sotimaan lähteneet, ei tee djihadia, eivät toimi uskonnon Islam mukaan
- Terroristit jotka tappaa viattomia miehiä, naisia ja lapsia ja uhkailevat heitä aseillaan, eivät ole Jumalan asialla. He on omalla asiallaan, huutavat Jumalaa ja Koraania tuuekseen pahoille teoilleen, voidakseen hämätä heikkoja ihmisiä, sekä muslimeja ja länsimaalaisia..
Jokaisella ihmisellä on myös Koraanin mukaan oikeus uskoa omalla tavallaan Ketään ei saa pakottaa kääntymään Islamiin Koraanin mukaan. 

---------------------------------------------------------

Tekopyhät uskovaiset
 

Älä kaveroi tekopyhien uskovaisten kanssa...

[6:70] Jätä ne, joiden uskonto on leikintekoa ja ajanvietettä ja jotka maallinen elämä saa pauloihinsa, mutta varoita heitä tällä (Koraanilla), jottei yksikään sielu hukkuisi pahojen tekojensa tähden. Eihän sillä ole, paitsi Jumalaa, ketään suojelijaa eikä opastajaa, ja vaikka se tarjoaisikin korvausta kaikesta, minkä voi korvata, ei sitä vastaanotettaisi. Niitä, jotka hukkuvat pahojen töittensä tähden, odottaa kiehuva juoma ja tuskallinen rangaistus, siksi että he jumalattomuutta harjoittavat. 

--------------------------------------------------------

Ahl al-Kitab
 

Koraani mainitsee, ”Ahl al-Kitab” eller Bokens Folk, kirjan kansat, kristityt, juutalaiset.

[2:62] (Koraaniin) uskovat ja myÖskin ne jotka ovat juutalaisia, kristittyjä, saabalaisia, jos he uskovat Jumalaan ja Viimeiseen päivään ja elävät hurskaasti, saavat totisesti palkkansa Herransa luona; ei mikään pelko valtaa heitä, eikä heidän tarvitse murehtia. 

------------------------------------------------------------

Kristityt ja juutalaiset ystävinä?
 

5:51
Te, jotka uskotte! Älkää lyöttäytykö juutalaisten ja kristittyjen ystäviksi, - he ovat ystäviä vain toisilleen, ja joka ottaa heidät liittolaisikseen, on yksi heistä. Jumala ei totisesti ulota johdatustaan väärämielisiin.

5:57
Te, jotka uskotte! Niiden joukosta, joille Kirjoitus oli ennen teitä annettu, älkää ottako sellaisia ystäviksenne, jotka pitävät pilkkana tai leikintekona teidän uskontoanne, älkääkä myös jumalattomien joukosta, vaan osoittakaa hurskautenne Jumalalle, jos olette uskovaisia.

Jos ajatellaan mitä on ystävä...millainen ystävän pitäisi olla...ystävälleen...niin esim. monet kristityiksi itseään nimittävät ei taida olla yksikään, joka olisi edes yrittänyt olla ystävä muslimille...Ystävyys ja ystävällisyys on pysynyt poissa heidän sanoistaan...ovat tuoneet esille pahuutensa ja syrjivän luonteensa joka näkyy perustuvan Raamattuun...Joten tuon takia ei muslimien kannata hakeutua esim. kiihkokristittyjen seuraan...eikä myöskään kiihkojuutalaisten seuraan... toiveinaan ystävyys ja tai ystävällisyys kistittyjen sanoista..
Oikeassa Koraani on tässä asiassa...Monet itseään kristityiksi nimittävät esim. osoittavat muslimia sormellaan tuomitsevasti ja refeeeraavat Raamattuunsa...että vain kristityt on oikeita uskovaisia...Ei kukaan sellaisten kanssa halua olla ystävä sanan ystävä varsinaisessa merkityksessä.
Ja ei kannata olla liittolainenkaan monenkaan kristityn kanssa...he on ystäviä ja liittolaisia vain keskenään...
Ystävä on ystävä, ystävä ei syrji ystävää ystävän erilaisen uskonnon takia.
OBS. on olemassa kristittyjä ja juutalaisia jotka pystyvät olemaan ystäviä myös muslimeille...he on sellaisia jotka kulkevat hyviä teitä ja rakastavat kaikkia ihmisiä. 

------------------------------------------------------------------

Älä keskustele, tee vain rauhan merkki
 

25:63. Laupeimman armahtajan palvelijoita ovat ne, jotka nöyrinä vaeltavat maan päällä ja tietämättömien heitä puhutellessa lausuvat: »Rauha!

----------------------------------------------------------

"Tosi" muslimit Koraanissa
 

Allah määrittelee "tosi" muslimit Koraanissa:

[25: 63-64] Laupeimman armahtajan palvelijoita ovat ne, jotka nÖyrinä vaeltavat maan päällä ja tietämättÖmien heitä puhutellessa lausuvat: »Rauha!» 
Sekä ne, jotka viettävät yÖn Herransa edessä, rukoillen maahan vaipuneina tai seisaaltaan. 

[2: 177] Hurskautta ei ole se, että käännätte kasvonne Itään tai Länteen, vaan hurskaita ovat ne, jotka uskovat Jumalaan ja Viimeiseen päivään, enkeleihin, Pyhään kirjaan ja profeettoihin ja rakkaudesta Häneen antavat omaisuudestaan omaisilleen, orvoille, kÖyhille, vaeltajille, kerjäläisille ja orjien vapauttamiseksi sekä harrastavat oikeata rukouselämää, antavat almuja, tehtyään jonkun sopimuksen täyttävät sen, jotka ovat kärsivällisiä ahdistuksessa, vastoinkäymisessä ja puutteen aikana; nämä ovat niitä, jotka ovat vanhurskaita, niin, nämä ovat jumalaapelkääväisiä. 

------------------------------------------------------------

Sana, muslimi
 

Arabiankielistä sanaa "muslimi" tarkoittaa kirjaimellisesti "ihminen joka alistuu Jumalan tahtoon".

---------------------------------------------------------------

Valtion hallitsija kutsuu jihadiin
 

Aseellinen jihad...Islamin oppien mukaan...ensin oppinut kehoittaa valtion johtajaa laittamaan jihad...sen jälkeen valtion hallitsija/hallinto, päättää jihadista...Kukaan yksilö ei voi lähteä jihadiin jos he ei ole hallitsijalta saaneet kutsua...kukaan hallitsija ei ole julistanut jihadia moniin  vuosikymmeniin...silti nuorisoa lähtee esim. Syyriaan sotimaan...he ei toimi Islamin mukaan...Miksi? Eivät tunne tarpeeksi hyvin uskontoaan...monet lähtee myös politiikka mielessä, ei uskonnollisesti...tämä tulisi tietää, ennenkuin alkaa kutsua terroristeja uskovaisiksi...

-----------------------------------------------------------------

Ramadan muistuttaa muslimeille...
 

Ramadan on kuin muistutus ihmiselle...tuntee millaista on olla nälkäinen ja janoinen....tunne puolestaan avustaa ihmistä olemaan antelias, antelias aina ja kaikille avuntarpeessa oleville...jos vain varaa on...Köyhäkin avustaa, koskaan ei niin köyhä ole etteikö millään tavalla voi avustaa, antaa "almuja"...Ramadan muistuttaa myös...pois viha, ole hyvä aviopuoliso, ole hyvä vanhempi, älä ole ahne, älä juorua, älä levittele huhuja, älä ole kateellinen...kaikin puolin muistutetaan olemaan hyvä ja auttavainen ihminen... Ramadan muistuttaa, joka vuosi, kuinka tärkeää se on avustaa huono-oasisimpia, avun tarpeessa olevia. Avun anto pitäisi muistaa aina, avustaa silloin kun näkee jonkun tarvitsevan apua, almuja, kuten esim. kerjäjäiset. Kerjäläiset on ne kaikkein näkyvimmät avuntarpeessa olijat. Syvästi uskova muslimi antaa almun hädässä olevalle, oli hädässä oleva muslimi, kristitty tai joku muu...Ramadan opettaa myös kärsivällisyyttä, nöyryyttä ja lisää tietoisuutta Islamista.

-------------------------------------------------------------

Maallinen maailma
 

Maallinen maailma:
57:20 Tietäkää, että tämän maailman elämä on vain leikkiä, ajanvietettä, koreilua ja keskinäistä kerskailua, rikkauden ja perheen kartuttamista. Se on kuin sadekuuro, jonka aiheuttama vihanta kasvullisuus ilahduttaa viljelijöitä, mutta tämä sitten kuihtuukin, ja sinä näet sen kellastuvan ja lakastuvan. Tulevassa elämässä on kuritus ankara, mutta Jumalan luona myös anteeksianto ja mielisuosio; niin, maallinen elämä on pelkkää pettävää nautintoa. 

--------------------------------------------------------------

Ole ystävällinen
 

Ole ystävällinen:
49:11 Te, jotka uskotte, älkää antako ihmisten nauraa toisilleen, olkoonpa, että he ovat näitä parempia; älkööt naiset naurako toisille naisille, vaikka olisivatkin parempia kuin nämä. Älkää etsikö vikoja toisistanne älkääkä kutsuko toisianne pilkkanimillä. Kurjaa on  joutua huonoon huutoon, uskon omaksumisen jälkeen, ja ne, jotka eivät käänny, ovat jumalattomia. 

--------------------------------------------------------------

Koraania tulkitaan
 

Koska Koraania tulkitaan...sen takia tietenkin on erilaisia lahkoja. Enemmistö maailman muslimeista ei usko, että heidän olisi elettävä sanasta sanaan Koraanin mukaan, sillä he ymmärtävät, että Koraanissa on paljon sen aikaisia kertomuksia elämästä ja tapahtumista, joten ei ole tarkoitus sotia ja tehdä pahoja tekoja myös tänä päivänä. Koraani on etupäässä uskonnollista ajattelua varten, ei Koraanissa kehoiteta tekemään pahoja asioista jatkuvasti sukupolvesta toiseen. Koraania on luettava järjen kanssa, uskonnollisessa mielessä. Onhan siellä myös neuvoja ihmisille. Uskon puolesta kuoleminen, se ei kuitenkaan tapahdu esim. tämän päivän niin sanottujen "jihadistien" toimista. Aseellisessa jihadissa on määräykset, joita ei tänä päivänä ole laitettu päälle, siksi "jihadistit" toimii omin nokkinensa, ilman lupaa, jolloin he ei toimi Islamin mukaisesti. Vain kiihkoisat ja raaat ja pahat ihmiset luulee, että kaikki mitä Koraanissa lukee, on tapahduttava myös tänään, siksi he huutajat kiihkoisasti, että vääräuskoiset on tapettava, kun eivät osaa ymmärtää keitä ne vääräuskoiset oli niinä menneinä aikoina ja miksi muslimit ja vääräuskoiset niinä menneinä aikoina sotivat keskenään. On suuri ero sokeilla jotka lukee pyhää kirjaa niin, että he luulee jokaisen lauseen tarkoittavan, että heidän on toimittava sen irralleen otetun lauseen mukaisesti. Ja heillä jotka osaavat ottaa kantaa kokonaisuuteen, eikä vain irralleen otetuista jakeista. 

-----------------------------------------------------------------

Kuka on muslimi?
 

Kaikki sen aikaiset sodat ja muut tapahtumat, on kertomuksia sen ajan oloista ja missään kohtaa Koraanissa ei sanota että olisi esim. sodittava samalla tavoin nykyään. Tästä monien länsimaalaisten kuvituksellinen paha Islam on, kun ette ymmärrä Koraania.
Khawardjit, siis uus-khawardjit, siis nykyajan terroristit käyttää Koraania hyväkseen saavuttaakseen mahtia ja valtaa ja rahaa, väkivallan avulla, pelottelemalla ihmisiä ja tappamalla heitä.
Ja sitten Koraanissa on myös hyvin paljon hyviä ohjeita uskovaiselle ihmiselle, Jumalan ohjeita, joita uskovaisen tulee noudattaa elämässään.
Jihadista sanon sen että yksikään oppinut ei ole ehdottanut jihadia kymmeniin vuosiin ja yksikään valtion johtajista ei ole päättänyt laittaa jihadia päälle moniin kymmeniin vuosiin, joten nykyaikana ei ole aikoihin ollut jihadia.
Se on vain terroristit, uus-khawardjit, jotka omin nokkinensa uppiniskaisesti kapinoivat muitten valtioitten johtajia vastaan ja kansaa vastaan. He toimii poliittisesti aatteensa kanssa ja pyrkivät toteuttamaan aatteensa väkivallan ja tappamisen avulla.
Ei, ei he pääse Paratiisiin, heitä odottaa helvetti.
Jihadissa on säännöt, säännöt joita terroristit ei noudata.
Monet länsimaalaiset ei tiedä, mitä sana muslimi tarkoittaa, miten muslimin on elettävä jotta voisi kutsua itseään muslimiksi.
Hyvin moni muslimiutaustaisista on vain tapamuslimeja, he ei usko ja elä Koraanin ja autetenttisen sunna mukaan, siksi he ei ole sanan varsinaisessa merkityksessä muslimeja.
Kuka on muslimihttp://www.oocities.org/athens/rhodes/9005/Muslimi.html
Vem är muslim?
Muslim är den som överlämnar sig till Gud, följer Koranen och Profeten Muhammeds sedvänja, påbjuder det goda och förhindra det onda. Man kan födas som muslim eller övergå till islam, men det viktigaste är att man fullt ut försöker leva som en god och sann muslim. En muslim tror på Guds absoluta enhet, och på att Gud har sänt profeter till alla världens folk varav profeten Mohammed(saw) är den sista och ingen annan profet kommer efter honom. En muslim tror på att det kommer komma en Domens dag där alla ställs till svars för sin gärningar, och på att det finns änglar, och ett liv efter detta. En muslim tror på att allt som sker, det goda liksom det onda, sker med Guds vilja. En muslim tror på att Gud har uppenbarat vissa böcker och skrifter varav Koranen är den sista.

Gud definierar sanna muslimer i Koranen:

"Den Nåderikes sanna tjänare går lugnt och värdigt [och utan later] på jorden, och när avgudadyrkarna vill inleda ett samtal med dem, svarar med fredshälsningen. Och under natten vakar de i bön - ömsom faller de ned inför sin Herre, ömsom står de upp".
(Koranen 25:63-64)
"Fromheten består inte att ni vänder ansiktet mot öster eller väster. Sann fromhet äger den som tror på Gud och den Yttersta dagen och änglarna och uppenbarelsen och profeterna och som ger av det han äger - vilket pris han än sätter på detta - till de anhöriga, de faderlösa och de behövande, till vandringsmanen och tiggarna och för att friköpa människor ur fångenskap och slaveri och som förrättar bönen och erlägger allmoseskatten och som håller sina löften och som bär lidande och oförrätt med tålamod och håller stånd i farans stund. De har visat att deras tro är sann; de fruktar Gud." 

(Koranen 2:177) 

http://www.konvertitguiden.com/grunder.shtml

-------------------------------------------------------------------

Jumala tuomitsee terrori-iskut
 

[5:32] ....että kuka ikinä ottaa hengiltä ihmisen muutoin kuin verikostoksi tai pahuuden ehkäisemiseksi maassa, hän on kuin olisi tappanut kaikki ihmiset; ja ken ikinä pelastaa yhden hengen, hän on kuin olisi pelastanut kaikkien ihmisten hengen.Meidän lähettiläämme tulivat aikoinaan heidän luokseen selvin todistuksin (Jumalan yliherruudesta), mutta katso, senkin jälkeen monet ihmisistä tulivat irstaiksi maan päällä. 

"...Om någon dödar en människa, som inte själv har dödat någon eller försökt störa ordningen på jorden och sprida sedefördärv, skall det anses som om han hade dödat hela människosläktet. Och om någon räddar ett människoliv, skall det anses som om han hade räddat hela människosläktet. Trots att Våra sändebud har kommit till dem med klara vittnesbörd, fortsätter många bland dem att begå ohämmat övervåld på jorden." (5:32)

Olemme Jumalasta lähtöisin ja Hänen luokseen jälleen palaamme.

----------------------------------------------------------------

Sota, periaatteet ja säännöt
 

Sota, periaatteet ja säännöt
Kun Pyhä Profeetta SAW oli sodassa, määräsi hän että:

-
Naisia ei saa surmansa;
-
Lapsia ei saa surmata;
-
Iäkkäitä ihmisiä ei saa estää;
-
Mitään ei saa tehdä pakolaisille, munkkeille tai erakkoille;
-
Ketään ei saa altistaa tulella;
-
Eläimiä ei saa tappaa;
-
Puita ei saa leikataan alas;
-
Toisin kuin viholliset, yhdenkään ihmisen nenää tai korvia, ei saa leikata pois;
Voiton jälkeen, hän SAW julisti:
-
Vahingoittuneita ei saa oli tappaa;
-
Älä jahtaa turhaan ketään, joka pakenee;
Mitä tulee sotavankeihin, hän kehoitti SAW, että niitä olisi kohdeltava hyvin.
"Vangit, jotka vangittiin sodan jälkeen Badr vastaan, itse tunnustivat, että: Jumala todistaa! Muslimit käveli, kun me saimme ratsastaa, he pysyivät nälkäisinä, mutta antoivat meille ruokaa, he pysyivät janoisina, mutta antoivat meille vettä. "

(Bukhari, Muslim, Tirmidhi, Abu Daud

'-------------------------------------------------------------

Älä mene äärimmäisyyksiin uskossasi
 

Profeetta Muhammed (saas) sanoi: "Uskonto on hyvin helppoa ja joka polttaa itsensä loppuun uskonnossaan, ei pysty jatkamaan samalla tavalla. Joten sinun ei tulisi olla äärimmäisyyksiin menevä, mutta yritä olla lähellä täydellisyyttä ja ota vastaan hyviä asioita, joista tulet palkituksi, ja hanki voimaa palvontateoilla aamuisin, öisin" [Bukhari] 

-----------------------------------------------------------

Kuka on hyvä muslimi?
 

Kuka on hyvä muslimi? Hän joka ei vahingoita muslimeja suunsa/kielensä ja käsiensä kanssa.

Sahih Al-Bukhari
[1:2:10]
 Abu Musa återgav: Några frågade Allahs Budbärare( frid vare med honom): ”Vems Islam är bäst? (Vem är en mycket bra Muslim?)” Han svarade: ”Den som undviker att skada Muslimerna med sin tunga och sina händer.”

--------------------------------------------------------------

Kuka on uskossa?
 

Kuka on uskossa? Hän joka haluaa muslimi-veljelleen/sisarelleen sitä mitä hän haluaa itsellensä.

Sahih Al-Bukhari
[1:2:12]
 Anas återgav: Profeten sade: ”Ingen av er har tro (Imaan) förrän han önskar för sin (Muslimske) broder det som han önskar för sig själv.” 

------------------------------------------------------------------

Anokaa anteeksiantoa
 

11:90
Sahih International
And ask forgiveness of your Lord and then repent to Him. Indeed, my Lord is Merciful and Affectionate."
Finnish
Anokaa siis anteeksiantoa Herraltanne ja kääntykää sitten Hänen puoleensa. Totisesti, minun Herrani on armollinen, lempeä. »
Swedish
Be nu er Herre om förlåtelse för era synder och vänd åter till Honom med ånger i sinnet. Min Herre är barmhärtig och kärleksfull!"

-------------------------------------------------------------------

Muutama Koraanin jakeen selitys
 

9:73, 9:123, 25:52, 66:9, niissä taistellaan sanojen kanssa uskomattomia vastaan, Koraania apuna käyttäen.

--------------

2:190-191, Muslimeilla kuten muillakin, on oikeus puolustaa itseään ja maataan jos jotkut alkaa taistelemaan heitä vastaan aseitten kanssa. Mutta he ei tartu ensin aseeseen, puolustautuvat vasta suítten kun heidän kimppuun hyökätään.

-------------

2:193. Hyökkääviä uskomattomia vastaan taistellaan niin kauan kunnes ne lopettaa halunsa alistaa muslimeja.

-------------

8:12. Jumala laittoi pelon muslimien kimppuun hyökkääviin uskomattomiin niin kauan kunnes ne lopettivat yrittämästä alistaa muslimeja.

-------------

8:39. taistelevat uskomattomia hyökkääjiä vastaan niin kauan kunnes ne lopettavat yrittämästä alistaa muslimeja.

-------------

5:51. Muslimeja kehoitetaan, että eivät ota juutalaisia ja kristittyjä liittolaisikseen, sillä he on vain ystäviä keskenään, eivät ole muslimien ystäviä :)

---------

3:118. Ei kannata ottaa ystävikseen sellaisia joiden tarkoitus on vain turmella muslimit. Tuollaiset ihmiset haluavat vain pahaa muslimeille, niitten viha pursuaa heidän suustansa, mutta se miktä he kantaa sydämessään piilossa on paljon pahempaa.

---------------------------------------------------------------


Sanat, muslimi, hudud ja sharia
 

Hudud-lait rikoksista on vain harvassa muslimimaassa käytössä, joten jos muslimi sanoutuu irti Islamsta, on hän hudud-lain alainen vain jos asuu niissä valtioissa missä on hudud-lait käytössä, siis sharialait eräistä rikoksista.
Kaikissa muissa valtioissa maailmassa, ei Islamista eroava muslimi saa mitään rangaistusta.

Sanalla muslimi tarkoitetaan maailmassa yleisesti kaikki ihmisiä jotka on syntyneet muslimiperheeseen, muslimitaustaiseen perheeseen. Ja näin ollen ei läheskään kaikki muslimit ole uskovaisia, sen takia juovat viinaa samalla tavalla kuten monet länsimaalaiset tapakristityt, jotka kuuluu kirkkoon mutta eivät ole varsinaisesti uskovaisia kristittyjä.

Vain uskovainen muslimi ruokoilee. Tapamuslimit, kuten myös tapakristityt, ei rukoile, koska eivät ole uskovaisia sanan varsinaisessa merkityksessä.

Sharia melkein kokonaisuudessaan on hyvin harvassa valtiossa. Useimmat muslimimaat sovelluttaa perheshariaa, joka koskee perheen asioita, jolloin ei ole kysymyksessä rangaistuksista, ainoastaan neuvonannosta ja sopimuksista.

Tässä suomen kielinen wiki kirjoitus shariasta. Lukekaa. Siellä on muun muassa kuva selitysten kanssa missä ja millä tavalla shariaa sovellutetaan eri muslimivaltioissa.
.https://fi.wikipedia.org/wiki/Šaria
.
Järkevä ihminen ymmärtää, että se mitä hudud-laki määrää rangaistuksia rikoksista, ei toimi länsimaissa, eikä monessa muslimimaassakaan. 
Järkevä ihminen tietää myös, että sharia on paljon paljon muuta kuin rangaistuksia rikoksista. Shariaa on jokaisella uskovaisella muslimilla elämässään asui he missä tahansa.

----------------------------------------------------------


Millaiset teot ja millainen Islam on hyvä?

Antaa ruokaa köyhille ja tervehtiä heitä joita tunnet heitä joita et tunne.

Shahih Al-Bukhari
[1:2:11]
 'Abdullah bin 'Amr återgav: En man frågade Profeten (frid vare med honom): ”Vilka handlingar eller( vilka kvalitéer av) Islam är bra?” Profeten (frid vare med honom) svarade: ”Att ge mat åt de fattiga och hälsa till de som du känner och till de som du inte känner.”

--------------------------------------------------


Ihmisten tasa-arvoisuus

Profeten Mohammes (må Guds frid och välsignelser vara över honom) sa:

Människor! Sannerligen är er Gud en och er [stam]fader är en. Sannerligen finns ingen dygd i en arab över en icke-arab. Och på samma sätt finns ingen dygd i en ljushyad över en mörkhyad, eller i en mörkhyad över en ljushyad. Endast genom dygdighet [blir man bättre än andra människor]. Har jag inte förmedlat budskapet till er? /Ahmad

------------------------------------------------


Ole vanhempiasi kohtaa hyvä
 

Vanhempiaan kohtaan tulee olla tottelevainen ja hyvä.Yksikään niin sanotuista jihadisteista ei kunnioita vanhempiaan, sillä se on hyvin harva joka on saanut luvan äidiltään lähteä sotimaan ulkomaille.
Ja sitäpaitsi noilta nuorilta terroristeilta puuttuu valtion käsky lähteä sotimaan. Yksikään valtio ei ole kehoittanut yhtään ainutta länsimaista tai lähi-idännuorta jihadiin moniin vuosikymmeniin.
Se mitä nuoret niin sanotut jihadistit, jotka todellisuudessa on terroristeja ja uppiniskaisia nuoria, tekevät syntiä ja toimivat vastoin Islamin määräyksiä.

17:23. Ja Herrasi on määrännyt, että palvelette yksin Häntä, ja teidän tulee tehdä hyvää vanhemmillenne. Jos toinen heistä tahi molemmat saavuttavat korkean iän sinun luonasi, älä halveksi äläkä soimaa heitä, vaan puhuttele heitä kunnioittavasti.

17:24. Ja myötätunnolla ojenna kätesi heitä kohti ja lausu sävyisästi: »Oi Herra, ole laupias heille, sillä he kasvattivat minua, kun olin pieni.»


”[17:23] Er Herre har befallt, att ni inte skall dyrka någon annan än Honom. Och Han har anbefallt er] att visa godhet mot [era] föräldrar. Om en av dem eller båda uppnår hög ålder i din vård, säg då inte Uff till dem, tillrättavisa dem inte, och tala alltid hövligt och vänligt till dem.”
"[17:24] Och sänk ödmjukt [ömhetens] vinge över dem och be: "Herre! När jag var liten vårdade och fostrade de mig [med kärlek]; förbarma Dig [nu] i Din nåd över dem!"

------------------------------

 

2016-02-18
Mitä on aseellinen jihad (2)

Otan esille sanan,jihad, koska se näkyy olevan monen länsimasen muslimien vihaajien suussa ja terroristien sanoissa ja teoissa. Islamissa jihad tarkoittaa..
(kirjoitan sekakielellä, välillä suomeksi ja välillä ruotsiksi)

Jihad = ”ansträngning”, ”förmågan att sträva”, ”en livslång strävan för att underkuva den egna fåfängan och därmed komma närmare Gud”

[25:52] älkää siis suostuko uskottomiin, vaan taistelkaa kaikin voimin heitä vastaan

"Så lyd icke de icke-troende och kämpa emot dem genom Qur’anen med en mäktig kamp"
(Den Heliga Qur’anen 25:53).

Islamissa ei pakkoa uskonnon suhteen:

[2:256] Uskonnossa ei ole mitään pakkoa...

”Det finns inget tvång i religionen. Den rätta vägen är tydligt skild från förvillelsen”
(Den Heliga Qur’anen 2:257)

Uskonnollinen sota käydään Koraanin mukaan vain heitä vastaan jotka taistelevat uskontoa vastaan ja tietenkin myös silloin jos joku ryhmä hyökkää kimppuusi tai maasii kimpuun, itseään ja maataan saa puolustaa.

[2:191] Taistelkaa Jumalan retkellä niitä vastaan, jotka vastaanne sotaa käyvät, mutta itse älkää aiheetta hyÖkätkÖ. Totisesti Jumala ei rakasta rauhanrikkojia. 

”Och strid på Allahs väg emot dem, som strider emot er, men överträd icke. Allah älskar sannerligen icke överträdarna”
(Den Heliga Qur’anen 2:191).

[22:40] Niille on annettu lupa taistella, joita vastaan on aloitettu sota, sillä heille on tehty vääryyttä, ja Jumala kyllä kykenee heitäauttamaan; 

"Tillstånd att gripa till vapen har givits till dem mot vilka krig förs, på grund av att de har förfördelats och Allah har sannerligen makt att hjälpa dem."
(Den Heliga Qur’anen 22:40)

[22:41] .... Ellei Jumala olisi pitänyt kurissa eräitä ihmisiä toisten avulla, niin raunioiksi olisi tuhottu luostarit, kirkot ja synagogat sekä moskeijat, joissa Jumalan nimeä usein lausutaan. Totisesti, Jumala auttaa sellaista, joka auttaa Hänen asiaansa. Totisesti, Jumala on väkevä, mahtava. 

"....... Och om Allah icke hade drivit tillbaka vissa människor med hjälp av
andra, skulle kloster och kyrkor och synagogor och moskéer, i vilka Allahs namn ihågkoms ofta, förvisso ha blivit förstörda."
(Den Heliga Qur’anen 22:41)

On monta eri jihadia:

1. Sisäinen jihad tarkoittaa että yrittää puhdistaa sieluaan, tehdä uskostansa voimakkaamman, mennä kohti hyvyyttä ja laittaa pois pahuus ja himo.

2. Jihad omaisuuden, varojen  avulla tekee hyviä asioita.

3. Jihad oman käytöksen ja tekojen avulla tarkoittaa kaikkia hyviä tekoja, esim. että kehoittaa ja tarjoaa Islamia ihmisille ja että antaa oppia Islamista muille muslimeille.

4. Aseellinen jihad on taistelu vihaa ja alistamista vastaan.

1. Inre jihād som innebär att man strävar efter att rena själen, stärka tron, benägna sig mot gott och undanhålla sig onda begär.

2. Jihād med ens tillgångar som betyder att man spenderar på olika gottgörande sätt.

3. Jihād genom ens eget handlande avseendes alla sorters goda gärningar, som att bjuda in människor till islam och att utbilda andra muslimer.

4. Väpnad kamp mot aggression och förtryck.

Jihadin säännöt

6:151....Surmata ette saa sitä elämää, jonka Jumala on määrännyt loukkaamattomaksi, paitsi lain nojalla.....

Tag inte andras liv – Gud har förklarat [livet] heligt – annat än i rättfärdigt syfte. / Koranen 6:151

[5:32] Tämän johdosta annoimme Israelin lapsille säädÖksen, että kuka ikinä ottaa hengiltä ihmisen muutoin kuin verikostoksi tai pahuuden ehkäisemiseksi maassa, hän on kuin olisi tappanut kaikki ihmiset; ja ken ikinä pelastaa yhden hengen, hän on kuin olisi pelastanut kaikkien ihmisten hengen.Meidän lähettiläämme tulivat aikoinaan heidän luokseen selvin todistuksin (Jumalan yliherruudesta), mutta katso, senkin jälkeen monet ihmisistä tulivat irstaiksi maan päällä. 

Av denna orsak föreskrev Vi för Israels barn att om någon dödar en människa, som inte själv har dödat någon eller försökt störa ordningen på jorden och sprida sedefördärv, skall det anses som om han hade dödat hela människosläktet. Och om någon räddar ett människoliv, skall det anses som om han hade räddat hela människosläktet. Trots att Våra sändebud har kommit till dem med klara vittnesbörd, fortsätter många bland dem att begå ohämmat övervåld på jorden. / Koranen 5:32

Jihad merkitys lyhyesti

Islamissa ei ole mitään pyhää sotaa. Tiedän että sekä eräät muslimit ja länsimaiset käyttää sanoja, pyhä sota. Mutta Koraanissa ei mainita mitään pyhästä sodasta. Tärkein djihad kaikille uskovaisille muslimeille on iso jihad, sisäinen kamppailu itsensä kanssa, siis jihad omaa itseään vastaan, jotta pystyisi olemaan hyvä ihminen.
- Muslimi saa hyökätä toisten kimppuun vain silloin kun heidän itsensä päälle on hyökätty, toisin sanoen, puolustaa itseään. Aseellista djihadia saa siis käyttää ainostaan vain itsensä puolustamiseksi, tai esim. jos joku maa tai joku ryhmä hyökkää valtiosi kimpuun, mutta ensin on oppineen kehoitettava valtion johtajaa aseelliseen djihadiin, sen jälkeen on se valtion johtajan päätettävissä tulee djihad tai ei. Kaikki ominpäin sotimaan lähteneet, ei tee djihadia, eivät toimi uskonnon Islam mukaan
- Terroristit jotka tappaa viattomia miehiä, naisia ja lapsia ja uhkailevat heitä aseillaan, eivät ole Jumalan asialla. He on omalla asiallaan, huutavat Jumalaa ja Koraania tuuekseen pahoille teoilleen, voidakseen hämätä heikkoja ihmisiä, sekä muslimeja ja länsimaalaisia..
Jokaisella ihmisellä on myös Koraanin mukaan oikeus uskoa omalla tavallaan Ketään ei saa pakottaa kääntymään Islamiin Koraanin mukaan. 

Valtion hallitsija kutsuu jihadiin

Aseellinen jihad...Islamin oppien mukaan...ensin oppinut kehoittaa valtion johtajaa laittamaan jihad...sen jälkeen valtion hallitsija/hallinto, päättää jihadista...jokaisen joka haluaa lähteä mukaan aseelliseen jihadiin, tulee saada äidiltään lupa ensin. Kukaan yksilö ei voi lähteä jihadiin jos he ei ole hallitsijalta saaneet kutsua...kukaan hallitsija ei ole julistanut jihadia moniin  vuosikymmeniin...silti nuorisoa lähtee esim. Syyriaan sotimaan...he ei toimi Islamin mukaan...Miksi? Eivät tunne tarpeeksi hyvin uskontoaan...monet lähtee myös politiikka mielessä, ei uskonnollisesti...tämä tulisi tietää, ennenkuin alkaa kutsua terroristeja uskovaisiksi...jihadistin on saatava äidiltään myös lupa lähteä taistelemaan.

-----------------------------------------------------------

(Joten voi aivan selvästi sanoa että nykyajan niin sanotut jihadistit jotka taistelevat terroriryhmissä, eivät ole mitään jihadistela Islamin mukaan, koska he ei toimi Islamin sääntöjen mukaan miten jihad tehdään...nykyajan niin sanotut jihadistit on raakoja tappajia ja toimivat johtajiensa sanan mukaan, johtajien, joila on poliittinen ideologia ja johtajien, jotka yrittävät laittaa uskonnon Islam mukaan sotaansa...jolloin etenkin sellaiset jotka ei tunne uskontoa Islam kunnolla lähtee mukaan ja monet länsimaalaiset kuvittelee myös terroristien olevan ainuita aitoja muslimeja.)

Wikiperia sanoo jihadista (ruotsiksi):
Jihad (arabiska الجهاد (ǧihād), "strävan" eller "kamp"; ytterst från jahada (ǧhd), "att anstränga sig"; "guds högsta strävan") är en religiös plikt för muslimer. Inom islam innebär jihad framförallt självrannsakan och striden mot frestelsen och det förbjudna (haram), med strävan efter att vara så rättfärdig som möjligt och följa religionen (islam). Den som utför jihad kallas mujahid (plur. mujaheddin). Jämför jihadism.
I västvärlden är "jihad" ofta översatt som "heligt krig", vilket muslimer och muslimskt lärda ofta poängterar är en felaktig översättning då dessa ord inte är synonyma med varandra.[förtydliga]
Med stöd i uttalanden av profeten Muhammed talar många muslimer idag om två olika typer av jihad: jihad akbar ("stora Jihad") och jihad asghar ("lilla Jihad"). Jihad akbar är kampen mot sin inre ondska, djävulen inom sig, egoism, och rädsla, och är strävan till att bli en god muslim som hjälper och gör gott och lever i fred och harmoni. Jihad asghar är kampen mot det orättvisa och oacceptabla i samhället eller nationen, vilket kan vara alltifrån förtryck till rätten att utöva sin religion. Enligt tradition kan jihad asghar som en sista utväg gå över till ett "försvarskrig", men endast när alla andra försök till fredlig lösning misslyckats.

Siinä sanotaan muunmuassa että se on länsimaalaiset jotka kääntää jihadin väärin, pyhäksi sodaksi. Muslimit ja oppineet muslimitsanoo että se on väärä käännös, koska sanat jihad ja pyhä sota, ei ole synonyymejä toisilleen.

Koraanissa sana sota on arabiaksi, harb tai qital.

------------------------------------------------------------
Laitan tähän viimeiseksi kolme ruotsin kielistä kirjoitukseni osoitteen, joiden sisällön olen kopioinut kolmesta eri uskovaisten muslimien sivustoilta, sivustot joiden pitäjät harrastaa saudien Islamia.
Ps. sana khawaridj tarkoittaa terroristeja, uppiniskaisia nuorukaisia ja miehiä.

.Fatwa.se - jihad

.Darulhadith.com - jihad

.Darulhadith.com - khawaridj

--------------------------------------------------------------

Lisää jihadista, ruotsiksi. Islam svarar

Jihad är för det mesta översatt av västerländsk media till "heligt krig". Faktum är att det är ett missförstånd som är mycket utbrett. Det finns inget som heter" heligt krig " på arabiska. Krig är inte "heligt" i Islam.

Betydelsen av Jihad är att "sträva" eller "kämpa". Det används i Islam för att hänvisa till den variation av olika ansträngningar som föreskrivits för de troende. Att kämpa för Gud och hans budskap är viktigare än dom vi älskar, välfärd och det inre Jihad är något som åligger varje muslim att sträva efter. Profeten sa: "Ingen är uppriktigt troende förrän Allah och hans budskap är mer älskat än allt annat". "Att göra goda och rätta handlingar förordas av Gud själv som Jihad". Det har rapporterats att profeten sa:"Den bästa Jihaden är en perfekt Hajj". Vid ett annat tillfälle frågade en man Profeten om han tyckte att han skulle delta i Jihad. Profeten frågade om hans föräldrar levde och när han svarade att dom gjorde det så svarade Profeten: "Gör Jihad genom att tjäna dom".

Så att försvara Islam och den muslimska nationen är den grundläggande aspekten av fysisk Jihad vilket involverar att använda vapen mot fienden. Gud säger i Koranen "Tillåtelse att kämpa har de mot vilka ett orättfärdigt krig förs. Sannerligen är Allah den mäktigaste." (22:39) Kämpa för Guds sak mot dom som för krig mot er, men var inte dom första som griper till vapen, Gud älskar sannerligen inte angripare"(2:190)

Muslimer är påbjudna att kämpa mot tyranni. Koranen säger:" Varför skulle ni inte kämpa för Guds sak och för de försvarslösa män, kvinnor och barn som ropar. Herre för oss ut ur detta land av förtryck och sänd oss i Din nåd en beskyddare, ja sänd oss i Din nåd en hjälpare". (4:75)

-----------------------------------------------------------------

 

2016-02-23
Älä tartu ensimmäisenä aseeseen

Kommentti: "Sinä siis ihan pokkana väität että kun muslimit taistelevat niin aina on heidän kimppunsa ensin käyty?"

Koraanissa kehoitetaan muslimeja että eivät tartu ensimmäisenä aseisiin..
Jos yksittäinen muslimi suorittaa terroritekoja on tämä henkilö syyllistynyt kun rikkoo uskonnollisia lakeja kun hän väittää seuraavansa - Islam...Olisiko reilua tuomita kaikki muslimit koska tämän takia...kun uskonto itsessään on näitä asioita vastaan? ..Muslimit noudattavat uskonnon jättäytymällä Jumalalle...rauha, armo ja anteeksianto...Suurin enemmistö muslimeista ei ole mitään tekemistä väkivallan kanssa...mitä lähinnä media liittävää muslimeihin...Islam ei ole ääriliikkeiden uskonto.

[60:8] Jumala ei kiellä teitä osoittamasta ystävällisyyttä ja oikeamielisyyttä niitä kohtaan, jotka eivät ole taistelleet teitä vastaan uskontonne tähden eivätkä karkoittaneet teitä kodeistanne; totisesti, Jumala rakastaa oikeamielisiä.

[60:9] Hän vain kieltää teitä olemasta ystävällisiä niille, jotka ovat taistelleet teitä vastaan uskonne tähden, karkoittaneet teidät kodeistanne ja olleet toisille apuna teitä karkoitettaessa. Ne, jotka osoittavat heille ystävällisyyttä, ovat totisesti jumalattomia.

Hieman jihadista.

Islamissa ei ole mitään pyhää sotaa...Tiedän että sekä eräät muslimit ja länsimaiset käyttää sanoja, pyhä sota...Mutta Koraanissa ei mainita mitään pyhästä sodasta...Tärkein djihad kaikille uskovaisille muslimeille on iso jihad, sisäinen kamppailu itsensä kanssa, siis jihad omaa itseään vastaan, jotta pystyisi olemaan hyvä ihminen.
Muslimi saa hyökätä toisten kimppuun vain silloin kun heidän itsensä päälle on hyökätty, toisin sanoen, puolustaa itseään...Aseellista djihadia saa siis käyttää ainostaan vain itsensä puolustamiseksi, tai esim. jos joku maa tai joku ryhmä hyökkää valtiosi kimpuun, mutta ensin on oppineen hehoitettava valtion johtajaa aseelliseen djihadiin, sen jälkeen on se valtion johtajan päätettävissä tulee djihad tai ei...Kaikki ominpäin sotimaan lähteneet, ei tee djihadia, eivät toimi uskonnon Islam mukaan
- Terroristit jotka tappaa viattomia miehiä, naisia ja lapsia ja uhkailevat heitä aseillaan, eivät ole Jumalan asialla...He on omalla asiallaan, huutavat Jumalaa ja Koraania tuuekseen pahoille teoilleen, voidakseen hämätä heikkoja ihmisiä, sekä muslimeja ja länsimaalaisia..
Jokaisella ihmisellä on myös Koraanin mukaan oikeus uskoa omalla tavallaan...Ketään ei saa pakottaa kääntymään Islamiin Koraanin mukaan.
Profeetan elinaikana oli samoin...Profeetta julisti jihadin joitakin vastaan...jonkun asian takia...jihadiin on aina syy...aiheetta ei jigadia käydä.
Muistutan myös että moniin vuosikymmeniin ei ole yksikään muslimivaltio julistanut jihadia...viimeinen jihad taisi olla silloin kun Venäjä ja afghanistan soti keskenään ja siitä on kauan kauan aikaa sitten.

Se on vain niin että islamofobiset ei osaa tulkita ja lukea Koraania oikein...siksi huutavat kurkku suorana että Islam on väkivaltainen :)

Kun minä puhun muslimeista, tarkoitan silloin uskovaisia muslimeja jotka yrittää noudattaa Koraanin ja sunnan ohjeita...se mitä monet muslimitaustaiset ja terroristit tekee ja sanoo...ei ole uskontoa Islam

Se on vain niin että islamofobiset ei tiedä mitä uskonto Islam on...islamofobiset luulee että terroristit, uppiniskaiset nuoret ja rikolliset, on niitä oikeita muslimeja...tämän takia islamofobiset on samaa maata kuin terroristit, uppiniskaiset nuoret ja rikolliset...hehän uskovat prikulleen samalla tavalla :) ..mutta islamofobiset ei ymmärrä tätä...niin täynnä vihaa he on.

-----------------------------------------------------------------

 

2016-02-24
Koraani kieltää hyökkäyssodan

Yksi yleisimmistä harhaluuloja Islamista on, että se on sotaisa uskonto, puoltaa sotaa ei-muslimimeja kohtaan, levittäen uskoaan...Sanotaan, että islam levisi miekalla, ja saarnaa jihadia (usein virheellisesti käännetty "pyhä sota")...Mutta kun menee Islamin pyhään kirjaan Koraaniin, niin havaitsee hyvin selvästi että Koraani torjuu/kieltää  hyökkäyssodan...Muslimit voivat sotia puolustustaen jos ne ovat uhattuina...Koraani sisältää laajan tuen tälle tulkinnalle muun muassa seuraavissa jakeissa:

[2:190] Taistelkaa Jumalan retkellä niitä vastaan, jotka vastaanne sotaa käyvät, mutta itse älkää aiheetta hyÖkätkÖ. Totisesti Jumala ei rakasta rauhanrikkojia. 

[2:191] Surmatkaa heidät, missä heidät tapaattekin, ja karkoittakaa heidät joka paikasta, mistä he ajoivat pois teidät, sillä pakanuuteen käännyttäminen on pahempi kuin murha. Mutta älkää taistelko heitä vastaan Rauhoitetun temppelin lähellä, jolleivät he hyÖkkää päällenne siellä; mutta jos he hyÖkkäävät, niin tappakaa heidät. Sellainen on oleva uskottomien palkka. 

[2:192] Mutta jos he lakkaavat taistelemasta, niin on Jumala totisesti armahtavainen ja laupias. 

[2:193] Taistelkaa heitä vastaan, kunnes pakanuuden viettelys lakkaa ja keskuudessamme vakiintuu ainoan Jumalan palveleminen. Mutta jos he herkeävät, älkÖÖn vallitko vihollisuutta muita kuin uskottomia vastaan. 

[2:194] Rauhoitettu kuukausi kostetaan (sen rikkojille) rauhoitetulla kuukaudella ja pyhitetyt paikat vastaavilla. ja jos joku ryhtyy sotaan teitä vastaan, niin ahdistakaa häntä samalla tavalla, kuin hän ahdisti teitä. Täyttäkää velvollisuutenne Jumalaa kohtaan ja tietäkää, että Jumala on niiden kanssa, jotka karttavat pahaa. 

[2:195] Uhratkaa omaisuuttanne Jumalan asian hyväksi; älkää syÖksykÖ turmioon, tehkää hyvää. Katso, Jumala rakastaa hyväntekijÖitä. 

Huomaa erityisesti, että nämä jakeet tekee terrorismin tuomittavaksi Koraanin mukaan...Islamistiset terroristit, jotka yrittävät perustella toimiaan viittaamalla että se on jihad...herjaavat omaa uskontoaan...Kuten lainaukset edellä osoittavat, se ei voi koskaan olla niin että tappaa viattomia siviilejä; voi vain ainoastaan hyökätä niitä vastaan, jotka hyökkäävät itse.

---------------------------------------------------------------


2016-02-26
Jihad ei tarkoita "pyhää sotaa"

Vaikka Islam käsitetään väärin yleisesti länsimaissa, ei ehkä ole mikään osa uskonnosta, joka herättää niin voimakkaita reaktioita kuin jihad. Arabian kielinen sana jihad, yleensä käännettynä "pyhä sota", ei merkitse mitään muuta kuin

"taistelua" tai "ponnistaa itsensä äärimmilleen."

Se on väärä käsitys, että jihad on vain synonyymi sotaan. Tämä on vain yksi osa konseptia.

Jihad on pyrkimys hyvyyteen ja taistelua epäoikeudenmukaisuutta ja sortoa vastaan - sekä sisäisessä ajatuksissa ja yhteiskunnassa. Tämä pyrkimys on henkinen , sosiaalinen, taloudellinen ja poliittinen.

Sana sota Koraanissa on Harb tai qital.

Sana jihad ei siis tarkoita sotaa tai pyhää sotaa.

Lisäksi.....

Jihad on laaja käsite, joka ei rajoitu ainoastaan sotaan. Koraanissa löydämme: Mutta älä ukuuntele mitä uskottomat sanoo, vaan taistele väsymättömästi heitä vastaan.

[25:52] älkää siis suostuko uskottomiin, vaan taistelkaa kaikin voimin heitä vastaan. 

Tämä tarkoittaa, että sinun pitäisi kertoa totuus, paras tapa on väitellä ja selittää.

On olemassa erilaisia  jihad muotoja:
** Sisäinen, hengellinen jihad tarkoittaa että pyrkii puhdistamaan sielun, vahvistaa uskoa, taipuvainen hyvyyteen ja kiertää pahoja himoja, haluja.
** Jihad varoilla mikä tarkoittaa, että kulutat eri hyväntekeväisellä tavalla.
** Jihad oman toimintansa kautta koskee kaikenlaisia hyviä töitä, kuten kutsua ihmisiä islamiin ja kouluttaa muita muslimeja.
** Aseellinen taistelu aggressiivisuutta ja sortoa vastaan..

Jihad nimissä kutsuu islam, että yhteiskunnan on suojeltava sorron ja diktatuuri ja oikeudenmukaisuutta vastaan toimivat ja jos ei anna ihmisten kuulla tai seurata totuutta. Jihadin nimissä kehotetaan muslimeja että puhuvat uskosta yhteen Jumalaan, palvomaan Häntä ja levittää hyviä arvoja, hyveen ja moraalin kautta näyttää asianmukaiset menetelmät:

[16:125] Kutsu heitä Herrasi tielle viisaudella ja sopivilla kehoituksilla ja kumoa heidän puheensa parhain keinoin. Totisesti Hän, sinun Herrasi, parhaiten tuntee ne, jotka harhaantuvat Hänen tieltään, ja Hän tuntee myÖs parhaiten ne, jotka johdatuksessa vaeltavat. 

Jihadin nimissä Islam vaatii sosiaalisia uudistuksia lopettamaan, taikauskon, köyhyyden ja rasismin.
Yksi Islamin tärkein tavoite on varmistaa heikoimpien oikeudet yhteiskunnassa,  voimakkaita ja vaikutusvaltaisia vastaan.

Islam kieltää epäoikeudenmukaisuuden jopa niitä vastaan, jotka vastustavat uskontoa:

[5:8] Te, jotka uskotte! Nouskaa( rohkeina) todistamaan oikeamielisesti Jumalan asian puolesta, älkääkä antako ihmisten vihamielisyyden estää teitä menettelemästä oikein. Olkaa oikeamielisiä, - se on lähinnä hurskautta, - ja kunnioittakaa Jumalaa, sillä totisesti Jumala tietää mitä teette. 

Jumala on kertonut uskovaisille heistä jotka esti heidän pääsemisen Pyhään Moskeijaan Mekassa:

[5:2] Te. jotka uskotte, älkää aiheuttako Jumalan säätämien perinnäistapojen hÖltymistä, olipa kyseessä pyhitetty kuukausi, uhrit, kÖynnÖkset tai retkikunnat, jotka pyrkivät Rauhoitettuun temppeliin etsien Jumalan armoa ja mielisuosiota. Mutta kun olette (pyhiinvaellukselta) palanneet ja pukeutuneet tavallisiin vaatteisiinne, saatte pyytää riistaa. älkÖÖn viha niitä vastaan jotka tekivät esteitä teille teidän matkatessanne Rauhoitettuun pyhäkkÖÖn, johtako teitä vääryyden tekoihin, vaan auttakaa toisianne hyvyyteen ja hurskauden noudattamiseen. älkää tukeko toisianne synnissä ja rikkomuksissa, vaan täyttäkää Jumalalle velvollisuutenne. Katso, Jumala on ankara rangaistessaan. 

Vastenmielisyys ​​ihmisiä tai valtiota vastaan, ei saa aiheuttaa sen että muslimit sortavat heitä tai eväävät heidän oikeuksiaan.

Yksi korkeimmista jihadin muodoista on että vastustaa diktaattoria ja sanoa totuuden sanan. Pidättyä toimimasta epäasianmukaisesti on myös jihadia. Lisäksi  on aseilla suojella islamia tai muslimeni valtiota, kun hyökkäysen alaisena. Tämä  täytyy kuitenkin tapahtua niin että uskonnollinen johto tai muslimi valtion päämies päättää aseellisesta jihadista.

Vaikka jihad on laajemmasta näkökulmasta katsottuna kuin vain sota, se on myös , että Islamin sallima sota, se viimeinen keino käsitellä sortoa ja aggressiivisuutta ja puolustaa tiettyjä oikeuksia ja vapauksia. Kun Islam sallii sotilaallisia yhteenottoja, se on olennainen osa sääntöjä ​​uskonnosta, jonka takana on ajatteleva henkilö joka ymmärtää syyn ja logiikan.

Sota on sallittu vain islamin mukaan kun rauhanomaiset keinot, kuten vuoropuhelu ja neuvottelut ovat pysähdyksissä. Sota on viimeinen keino jota pitää välttää niin pitkälle kuin mahdollista. Jihadin tarkoitus ei ole että väkivaltaisesti pakotetaan kääntymään Islamiin, kolonisoida tai hankkia maata tai omaisuutta omiin iloihinsa. Tavoitteena on periaatteessa puolustaa elämää ja omaisuutta, valtiota ja vapautta itselleen sekä muille

Lisää aiheesta: Islam.se

----------------------------------------------------------------


2016-04-08
Uskonto Islam kieltää valehtelun

Koraani ja sunna kieltää valehtelun, sanatarkasti..

Esim. 
Sahih Muslim, bok 32, nummer 6303 sanoo, vain kolmessa tapauksessa puhua epäselvästi, puhua totuuden sivusta. 1.sodassa. 2.yhteiskunnassa kun sovintoa etsitään. 3.vaimon ja miehen kesken kun sovintoa etsivät.

Sahih Muslim, bok 32, nummer 6303
Humaid b. ’Abd al-Rahman b. ’Auf berättade att hans moder Umm Kulthum dotter till ’Uqba b. Abu Mu’ait som var bland de första emigranterna som svor lojalitet till Allahs apostel (fred vare med honom), sade att hon hade hört Allahs Budbärare (fred vare med honom) säga: En lögnare är inte den som försöker nå försoning bland människor och som talar gott (för att förhindra tvist), eller han som frambringar gott. Ibn Shihab sade att han inte hörde att det undantaget var beviljat i någonting där folk talar utifrån lögn utom i tre fall: under krig, för att skapa försoning mellan människor, och ordväxling av en man till hans fru och ordväxling av en fru till hennes man (i en förvriden form för att skapa försoning mellan dem).

Esim. Profeetta sani että valehdella ei saa, täytyy pysyä totuudessa.

Profeten Muhammad (saw)sade:
"Ni måste tala sanning, för sanning leder till dygd och dygd leder till Paradiset. En människa som alltid talar sanning och syftar till sanningen ses av Allah som sannfärdig. Håll er borta från lögner, för lögn leder till det onda och det onda leder till helveteselden, och en människa som ständigt ljuger och syftar till lögn ses av Allah som lögnare.
[Bukhari och Muslim]


"Kitman ja taqiyya
Kitmān: (döljande av "sekretess, hemlighållande") är i islamisk rättsvetenskap(fiqh) en del av Ḥiyal (vetenskapen om bedrägeri eller juridiska knep), och består av konsten att göra tvetydiga uttalanden, betala läpparnas bekännelse till auktoritet samtidigt förbehålla personlig opposition, i ett slags politisk kamouflage eller reservatio mentalis.
Taqiyya: Användningen av sådana metoder för att dölja sin religiösa tillhörighet när man anser sig står inför förföljelse eller förtryck kallas taqiyya.
https://sv.wikipedia.org/wiki/Kitman

"Kitman ja taqiyya" ei ole varsinaista uskontoa Islam...ne on fiqh...se on tapa...lakiotteita ja ne ei ole Koraanissa eikä myöskään sunnassa...on vain aikoja sitten tulkittu että näin pitää olla...se on siis ihmiset tulkintaa...mutta se ei lue Koraanissa ja sunnassa varsinaisesti.

Uskonto Islam lieltää valehtelemisen.

-----------------------------------------------------------

2016-04-26
Mitä on islamism??

On nyt ehkä aiheellista selittää, mitä tarkoitetaan sanalla, islamist.

Uskovainen muslimi tyytyy uskontoonsa, eikä sekoita politiikkaa uskontoon...he kunnioitta kaikkia länsimaitten lakeja ja normeja.

Islamisti sen sijaan yrittää politiikan avulla saada yhteiskuntaa hyväksymään uskonnollisia teesejä maallisten lakien ja normien tilalle, ei ehkä kaikille ihmisille, mutta omalle ryhmälleen. Islamistit esim. länsimaissa unelmoi omista enkaaveista joissa heillä olisi sharialait joilla hallitsisivat enklaavinsa asukkaita.

Suomessa esim. eräät politiikot on kristittyjä ja vastustavat homojen avioliittoa...heidän vastustus tulee Raamatusta, Kristnuskosta, he haluaa sovelluttaa uskontoaan politiikkaan. Sitä voi kutsua nimeltä, kristoismi.

------------------------------------------------------------------

2016-04-26
Sharia ja hudud

Edellinen kirjoitukseni käsitteli shariaa ja hudud...mutta ruotsin kielellä, täällä.

Lyhyesti suomen kielellä sanon näin. 
Shariassa on vain eräissä harvoissa tapauksisa Koraani määrännyt rangaistuksen.
Aviorikos, seksi avioliiton ulkopuolella, varkaus, ryöstö, väärä syytös avioliiton rikkomisesta, päihtymys.
Kaikki muu on neuvoja ja ohjeita miten uskovaisen muslimin tulee eläöä ja olla, normeja...

Ainoastaan lailliset shariatuomioistuimet voi rangaista sharialailla noissa eräissä harvoissa tapauksissa. Kaikki muu rangaistus on ihmisen itse antamia lakeja, jotka tietenkin on erilaiset jokaisessa valtiossa. Myös sharialait on erilaisia niissä valtioissa missä niitä käytetään.

----------------------------------------------------------------

2016-05-01
Hallitsija aloittaa aseellisen jihadin

19:43
SAHIH INTERNATIONAL

O my father, indeed there has come to me of knowledge that which has not come to you, so follow me; I will guide you to an even path.
FINNISH
Oi isäni, totisesti minulle on suotu tietoa, jota sinä et ole saanut, sentähden seuraa minua, minä olen johdattava sinut oikealle tielle.
SWEDISH
Fader! Jag har fått del av en kunskap som du inte har fått del av. Följ mig [så] skall jag visa dig en rak väg.

Allah puhui hallitsijalle. Profeetta oli hallitsija ja johtaja...Tänä päivänä se on hallitijat ja johtajat joilla om valta päättää valtion asioista.
Profeetan aikaan, pyydettiin lupaa jihadiin Profeetalta, Profeetta oli johtaja siihen aikaan...Nyt on kaikki muslimien hallitsijat ja johtajat ja se joku heistä joka päättää aloitetaanko jihad tai ei.
Yksittäiset ihmiset, eikä myöskään mitkään ryhmät voi Islamin mukaan julistaa jihadia.

---------------------------------------------------------

2016-05-02
Ihmisen luomisen tarkoitus

[66:2] Onhan Jumala antanut määräykset sovitusuhrista, joka valasta vapauttaa ja Jumala on suojelijanne, sillä Hän on kaikkitietävä, viisas. 

[33:1Oi Profeetta, täytä tarkoin velvollisuutesi Jumalaa kohtaan äläkä mukaudu uskottomien ja tekopyhien toivomuksiin; onhan Jumala totisesti tietävä, viisas; 

[51:56] Olen luonut henkiolennot ja ihmiset vain palvelemaan Itseäni. 

[23:115Luulitteko, että olimme luonut teidät turhan vuoksi ja ettei teidän ollut palattava Meidän luoksemme?»

[75:36] Luuleeko ihminen, että hänen sallitaan kuljeksia ilman määränpäätä? 

[98:5] eikä heille annettu muuta käskyä kuin palvella Jumalaa, olla kuuliaisia yksin Hänelle, vilpittöminä suorittaa rukoukset ja uhrata säädetyt almut, sillä tämä on oikea usko. 

Jokainen, joka kapinoi Herraansa vastaan eikä alennu palvomaan Häntä, luopuu tästä viisaudesta jonka Allah on luonut palvelijan.

--------------------------

2016-07-28
Ei ole mitään pyhää sotaa

Ei ole mitään pyhää sotaa. Se on vain eräät länsimaalaiset jotka käyttää jihadista sanaa pyhä sota.

Jihad ja pyhä sota, ei ole synonyymejä toisilleen.

Koraanissa sana sota on arabiaksi, harb tai qital.

Muun muassa Wikipedia kertoo tästä, lue:
Ei ole mitään pyhää sotaa. Se on vain eräät länsimaalaiset jotka käyttää jihadista sanaa pyhä sota.

Jihad ja pyhä sota, ei ole synonyymejä toisilleen.

Koraanissa sana sota on arabiaksi, harb tai qital.

Muun muassa Wikipedia kertoo tästä.
https://sv.wikipedia.org/wiki/Jihad


--------------------------------------------------------------

2016-10-16
8:60

Varustautukaa...

He jotka varustautuu vihollisia vastaan, on valtion armeija ja se on ensin joku oppinut joka ehdottaa aseellista jihadia valtion hallitsijalle ja sitten päättää valtion hallitsija aloitetaanko aseellinen jihad jotain valtiota vastaan ja he jotka haluaa mukaan aseelliseen jihadiin, heidän on saatava lupa äidiltään.

Allah on Jumala suomeksi, Gud ruotsiksi, ja niin edelleen. 

FINNISH
Ja varustakaa (muslimit) heitä vastaan niin suuri sotavoima ja hyvin ravittuja ratsuja kuin vain voitte, säikyttääksenne siten sekä Jumalan vastustajat että omat vihollisenne ja myöskin muut, joita ette tunne, mutta jotka Jumala tuntee. Ja mitä kulutattekin Jumalan tiellä ja asialla, se korvataan teille täydelleen, eikä teille tule mitään vääryyttä tapahtumaan.

SAHIH INTERNATIONAL
And prepare against them whatever you are able of power and of steeds of war by which you may terrify the enemy of Allah and your enemy and others besides them whom you do not know [but] whom Allah knows. And whatever you spend in the cause of Allah will be fully repaid to you, and you will not be wronged.

SWEDISH
Och vidtag alla rustningar ni förmår och håll stridshästarna i beredskap så att ni injagar skräck i Guds och era fiender och i andra vars existens ni är okunniga om - men som Gud känner. Och vad ni än ger [i kampen] för Guds sak skall gottgöras er fullt ut och ingen skall tillfogas orätt.

-------------------------------------------------------------------------------

2016-10-24
Täytyy totella myös valtion päättäjiä, johtajia

4:59


SAHIH INTERNATIONAL

O you who have believed, obey Allah and obey the Messenger and those in authority among you. And if you disagree over anything, refer it to Allah and the Messenger, if you should believe in Allah and the Last Day. That is the best [way] and best in result.

SWEDISH

Troende! Lyd Gud och lyd Sändebudet och dem bland er åt vilka myndighet och ansvar anförtrotts; och om ni råkar i tvist om något, överlåt då avgörandet åt Gud och Sändebudet, om ni tror på Gud och den Yttersta dagen. Detta är bäst och det [gynnar] en riktig och lycklig utgång.

FINNISH

Te, jotka uskotte, totelkaa Jumalaa ja totelkaa profeettaa ja niitä teidän keskuudessanne, joilla on arvovalta. jos kiistelette jostakin, niin alistakaa se Jumalan ja Hänen lähettiläänsä ratkaistavaksi, jos todellakin uskotte Jumalaan ja Viimeiseen päivään. Tämä on parasta teille ja edullisintakin.

ja:

”Lyd er makthavare även om han vore en abessinsk slav vars huvud ser ut som ett russin”. (Sahih al-Bukhari, no. 6723 & Sahih Muslim).

------------------------------------------------------------------


2016-11-27
Ystävällisyys

[60:8] Jumala ei kiellä teitä osoittamasta ystävällisyyttä ja oikeamielisyyttä niitä kohtaan, jotka eivät ole taistelleet teitä vastaan uskontonne tähden eivätkä karkoittaneet teitä kodeistanne; totisesti, Jumala rakastaa oikeamielisiä. 

[31:18] älä ole ylpeä ihmisiä kohtaan, äläkä vaella maassa pÖyhkeänä. Totisesti, Jumala ei rakasta omahyväistä kerskuria. 

[31:19] Hillitse itsesi ja puhu sävyisästi. Totisesti, rumin ääni on aasin hirnunta.

-----------------------------------------------------

 

2017-03-07
Pakkoavioliitoista islam sanoo:

Abu Huraira (olkoon Allah häneen tyytyväinen) raportoi Allahin lähettilään (rauha hänelle) sanoneen: "Naista ilman aviomiestä (tai eronnutta tai leskeä) ei saa naittaa ilman hänen suostumustaan, eikä neitsyttää saa naittaa ennen kuin häneltä on saatu lupa."
(Muslim, Kirja 9, Hadith 3303, autenttinen)

Ibn Abbaas (olkoon Allah häneen tyytyväinen) kertoi, että neitsyt tyttö tuli Profeetan (rauha hänelle) luo ja sanoi, että isä oli naittanut hänet vastoin hänen tahtoaan. Profeetta (rauha hänelle) antoi tytön valita, haluaako hän naimisiin vai ei.
(Abu Dawud, kirja 12, hadith 2096, autenttinen)

----------------------------------------------------------


2017-07-04

Hudud ja sharia

Vain 5 tapauksessa on selvä määräys Koraanin mukaan, sanotaan ainakin, eräistä rikoksista, niitä lakeja kutsutaan hudud. Hudud, niitä ei tulkita, ne on.

Även om dessa delar inte står i Koranen idag menar andra källor att det har stått och att de är baserade på Aishas (Muhammeds hustru) uttalanden och hadither.

1.) Äktenskapsbrott/sexuellt umgänge utanför äktenskap, zina, bestraffas med stening till döds om man är gift. Till detta kommer 100 piskrapp för ogifta, fria muslimer och 50 piskrapp för slavar, icke-muslimer, gifta eller ogifta. (Enligt Koranen 24:2 är straffet för äktenskapsbrott offentligt spöstraff med 100 piskrapp för såväl kvinnor som för män.)

2.) Stöld bestraffas med stympning/amputering av höger hand. (Enligt Koranen 5:38 är straffet för stöld att få handen avhuggen).

3.) Rån (landsvägsröveri, väpnat överfall) som leder till död bestraffas med korsfästning (om rånet inte lett till döden behandlas det som stöld).

4.) Falsk anklagelse för äktenskapsbrott eller sexuellt umgänge utanför äktenskap bestraffas med 80 piskrapp för fria män och 40 för slavar.

5.) Berusning bestraffas med 80 piskrapp.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Hudud

https://sv.wikipedia.org/wiki/Sharia

https://fi.wikipedia.org/wiki/%C5%A0aria

Sharia sen sijaan on etupäässä sellaista mikä koskettaa uskovaisuutta jokapäiväisessä elämässä ja saharia on sellaista mitä tulkitaa, siis Koraanin jakeita tulkitaan monissa muslimivaltioissa aivan eri tavalla ja näin ollen säännöt on myös silloin erilaiset ja sharia ei ole pysyvääm, sitä muutetaan tarvittaessa uusien tulkintojen mukaisesti.

--------------------------------------------

2017-09-14
Kuka on muslimi?

Muslimeja ovat ne:

 

 • jotka uskovat Jumalaan (swt), Hänen enkeleihinsä, Hänen Kirjoihinsa, Hänen Lähettiläisiinsä, Tuomionpäivään ja Jumalan (swt) täydelliseen tietoon ja viisauteen
   
 • jotka turvautuvat vain Jumalaan ja joiden luottamus Häneen on horjumaton
   
 • jotka Jumalan (swt) vuoksi jakavat Jumalan (swt) suomaa rikkautta, elämää, terveyttä, tietoa ja kokemusta ym.
   
 • jotka rukoilevat säännöllisesti päivittäiset 5 rukousta sekä osallistuvat perjantai- sekä vuoden muihin seurakunta rukouksiin.
   
 • jotka maksavat almuveronsa
   
 • jotka kehottavat toisia tekemään hyvää ja karttamaan pahaa sekä taistelevat pahuutta vastaan kaikin laillisin keinoin
   
 • joiden usko vahvistuu heidän kuullessaan Koraania lausuttavan ja joiden sydän nöyrtyy Jumalan (swt) nimeä mainittaessa
   
 • jotka rakastavat Jumalaa (swt) ja Hänen lähettilästään (saas) yli kaiken ja rakastavat myös lähimmäisiään vain Hänen tähtensä
   
 • jotka rakastavat sukulaisiaan ja naapureitaan ja ovat aidosti ystävällisiä vieraitaan kohtaan, varsinkin jos heidän vieraat ovat muukalaisia
   
 • jotka puhuvat vain hyvää ja totta tai muuten pysyvät hiljaa

Muslimi uskoo seuraaviin asioihin

 1. Allahiin (swt), yhteen Jumalaan
   
 2. Kaikkiin Jumalan (swt) Lähettilaisiin, tekemättä mitään eroa heidän välillään
   
 3. Kaikkiin Jumalan (swt) kirjoituksiin, ilmoituksiin.
  Pyhässä Koraanissa mainitaan Aabrahamin, Mooseksen, Daavidin ja Jeesuksen (as) kirjat. Jotkut näistä em. kirjoista ovat kuitenkin hävinneet tai niitä on vääristelty jo kauan ennenkuin Koraani ilmoitettiin profeetta Muhammedille (saas). Siksi ainoa aito ja täydellinen Jumalan (swt) kirja on Koraani, jonka mukaan muslimit voivat myös arvioida muita kirjoja.

   
 4. Jumalan (swt) enkeleihin.
  Enkelit ovat henkisiä olentoja, jotka ovat olemassa vain ja ainoastaan palvellakseen Jumalaa (swt).

   
 5. Viimeiseen Tuomiopäivään
  Tuomionpäivänä kuolleet herätetään henkiin tuomittavaksi oikeudenmukaisessa oikeudenkäynnissä. Niille, jotka ovat tehneet hyviä tekoja, heille suodaan pääsy Paratiisin puutarhoihin, jossa heillä tule puuttumaan mitään, ja he saavat mitä ikinä vain haluavat ja vielä enemmän. Mutta ne, joiden teot ovat pahoja, heidät rangaistaan Helvetillä.

   
 6. Jumalan (swt) ajattomaan tietoon ja Hänen valtaansa suunnitella ja toteuttaa suunnitelmansa.
   
 7. Siihen, että Jumalan (swt) luomakunta on mielekästä ja elämällä on joku tarkoitus. 
  Elämämme tarkoitus on palvella Jumalaa (swt), mutta se ei tarkoita että meidän pitäisi elää elämämme vain eristäytyneenä, täydellisessä meditaatiossa. 
  Jumalan (swt) palvelemisen tulee näkyä jokapäiväisissä toiminnoissamme, palvomalla, rakastamalla, tottelemalla Häntä. Toteuttamalla Hänen lakiaan, karttamalla pahaa, olemalla oikeudenmukainen Häntä, itseämme ja lähimmäisiämme kohtaan. Jumalan (swt) palveleminen ei ole pakenemista vaan elämän elämistä. Islam ei ole vain uskonto, se on elämäntapa!

   
 8. Ihmisen erityisasemaan luotujen hierarkiassa.
  Tämä on hyvin merkkittävä asema, koska vain ihminen on saanut järjen ja henkisen kaipuun. Siksi myös vastuu on suurempi.

   
 9. Siihen, että jokainen ihminen syntyy muslimina. 
  Vain vanhemmat ja yhteiskunta opettavat meille eri uskonnon tai elämänkatsomuksen.

   
 10. Siihen, että ihminen on syntynyt vapaana synnistä.
  Ihmiselle on annettu vapaa tahto. Se päättääkö hän tehdä hyvää vai pahaa, riippuu hänestä itsestään. Jokainen ihminen on vastuussa vain omista teoistaa, ei isänsä, äitinsä, sisarusten tai puolison teoista.

   
 11. Siihen, että ihmisen on tehtävä työtä (hyviä tekoja) päästäkseen Paratiisiin.
   
 12. Siihen, että Jumala (swt) ei aseta ketään vastuuseen ennenkuin Hän on osoittanut hänelle oikean tien.
   
 13. Siihen, että ihmisluonne sisältää enemmän hyvää kuin pahaa.
   
 14. Siihen, että usko on epätäydellinen jos sitä noudatetaan sokeasti tai se hyväksytään ilman kysymyksiä, ellei tämä tyydytä uskovaa itseään.
   
 15. Siihen, että Koraani on Jumalan (swt) sanaa, joka on ilmoitettu profeetta Muhammedille (saas) enkeli Gabrielin välityksellä.
   
 16. Koraanin ja profeetta Muhammedin (saas) perimätiedon väliseen selvään eroon. 
  Koraani on Jumalan sanaa ja perimätiedot ovat Koraanin käytännön tulkintaa. Mahdollisissa ristiriitaisissa tilanteissa muslimi turvautuu aina ensisijaisesti Koraaniin.

Lähde: http://www.oocities.org/athens/rhodes/9005/Muslimi.html

 

2017-10-20
Uskovaisuus

Uskoja on monenlaisia, 
hyvyys uskot aitoja on.

Usko kuin usko, juutalainen, kristitty, 
muslimi, uskovaisia kaikki, 
Koraanin sana on.

[2:62] (Koraaniin) uskovat ja myÖskin ne jotka ovat juutalaisia, kristittyjä, saabalaisia, jos he uskovat Jumalaan ja Viimeiseen päivään ja elävät hurskaasti, saavat totisesti palkkansa Herransa luona; ei mikään pelko valtaa heitä, eikä heidän tarvitse murehtia. 


2017-12-06
Naisia ei saa lyödä

'Aisha kertoi: Profeetta (rh) ei koskaan lyönyt ketään palvelijoistaan, vaimoistaan, eikä hänen kätensä koskaan lyönyt mitään.
(Sunan ibn Majah, vol 3, kirja 9, hadith 1984, autenttinen)

Mu'awiyah al-Qushayri kertoi: Menin Allahin lähettiläs (rh) luo ja kysyin häneltä: "Mitä sanot (määräät) vaimoistamme?" Hän vastasi: "Anna heille ruokaa, jota sinulla on itsellesi ja vaateta heidät sillä, millä vaatetat itsesi ja älä lyö heitä äläkä herjaa heitä."
(Sunan Abi Dawud, 11, Hadith 2139, autenttinen)

'Abdullah raportoi, että Profeetta (rh) sanoi: 
"Vastaa kutsuihin. Älä torju lahjoja. Älä lyö muslimeja." 
(Al-Adab Al-Mufrad, kirja 9, Hadith 157, autenttinen)