2020-06-26
Att tänka är givande
Att tänka är givande...man tänker både stora och små saker...såsom livets mening...gur bli bättre...att sträva efter med andlighet...harmoni i livet...meditera och stilla sinnet...lära känna sig själv...bli vän med tystnaden...
Livet är kort...man måste hinna så mycket...och ändog hinner man inte allt i sin utveckling...man lär det man hinner...hela livet lär man nya saker om sig själv...man tänker...frågar sig...letar efter svaren inom sig själv.

 

2020-06-26
Varje människa speglar sig från andra människor ibland...oftast dock undermedvetet men ibland även medvetet...när man vet att man speglar är man då nervös, som om man skulle skämmas för det...denna känsla är säkert en sådan känsla att man känner igen det om man bara vill erkänna det...alla vill inte erkänna det...dom skyller på något annat eller någon annan...dom vill inte erkänna att dom speglar.

Det finns även människor som anklagar andra hela tiden om spegling...dom tolkar att det är så, dom vet inte, men dom tror...dom börjar tro att endast deras egen tolkning är rätt...precis som dom skulle kunna läsa andras tankar :)


2020-07-08
Förlåtelse är väldigt viktigt ... Så länge du inte kan förlåta, mår du  dåligt ... Så småningom när det gäller det ljusa ögonblicket ... och du vågar och vet hur man förlåter ... det gör det lättare ...Förlåtelse lyser upp själen ... låter krafterna gå framåt ... lämnar det negativa ... glöm inte det ... man lägger den händelsen i en liten "låda" efter att ha kunnat förlåta ...stegen går lätt i livet framåt.

 

2020-07-08
Alla människor begår "synd" ... Det finns homosexuella i alla religioner ... Likaså finns det föräktenskapliga troende i alla religioner ... Alla kommer att förlåtas för sina synder i sinom tid om Gud anser det lämpligt.
Numera är det bara extremisterna som främst pekar med fingrarna på andra ... letar efter människor att skälla på, som om det var en befallning från Gud att skälla på andra människor och skylla dem för deras sätt att leva.
Det är mycket bättre när vi förbättrar våra egna liv och låter andra vara ... för att ingen av oss är vakter för våra bröder och systrar, eller vakter för andra ... Låt oss bevaka våra egna liv ... låt oss skydda våra egna ord ... direkt vad vi är.
Om någon är homosexuell ... är det inte min sak att fördöma den personen ... Allt hur andra lever ... det är inte lämpligt att fastna i att börja skylla och anklaga en "syndare", eller på annat sätt en dålig person ... för att alla är syndare enligt religionens teser ... Varför pekar syndaren fingret på andra syndare? .. Spegla sig från den andra ... se sina egna fel ... Svårt att märka och erkänna sina egna fel, men dessa egna fel återspeglas från den andra personen.
Och naturligtvis har vissa en stor önskan att peka andra med fingrarna ... det orsakar ett ögonblick av extatiskt tillstånd i ens sinne ... han känner sig bättre än det eller det ... Men det är bara ett ögonblick av extas ... människan förstår sina egna svagheter och skäms själv för sig själv ... det är därför som fingrarna ibland på vissa pekar på andra ... att skylla och fördöma.

 

2020-07-08
Var inte rädd för morgon dagen
När vi väl har bott i den här världen måste vi försöka leva i den här världen för att komma överens. Du behöver inte oroa dig  för morgondagens och framtidens bekymmer. Framtiden ger något när det kommer, men det är hälsosammare att tänka på våra liv idag, för när vi lever gör vi goda eller dåliga gärningar, när vi lever säger vi gott eller ont. Så vi måste ta hand om vad vi gör och säger just nu, för det är vi, du, jag och du och så vidare. Morgondagen berättar ingenting annat än våra egna fantasier och drömmar. Livet idag berättar för oss hur en person är. En människas förflutna säger också mycket om en person

 

2020-07-08
Våra tankar är de viktigaste. Vi blir vad vi tycker, tänker.
- Buddha

Dina tankar, bara dina,
du är dina tankar, det är du
tankte + du, en och samma du.
När du öppnar munnen,
dina tankar kommer upp
du delar dina tankar med andra
naturligtvis inte alla dina tankar,
du bara berätta dessa tankar
vad du vill att andra ska veta
men det finns alltid nytt i dina ord.
Var noga med att 
inte berätta för dina hemliga tankar,
dina tankar är dock du, bara du,
bara du vet alla dina tankar och
du vet vad du är, vad du tycker, tänker.

 


2020-07-08
Ditt sanna jag
Vem är ditt sanna jag...det som du visar utåt eller det som sitter delvis dolt för andra...ditt sanna jag är det som sitter delvis gömt inom dig...det är ditt inre liv...
Ditt inre li, hur du än försöker gömma det, berättar om dig för andra...vårda ditt inre liv, tänk positivt...inre livet, dittä sätta att tänka, formar hela ditt liv i det reala livet...därför skall man vårda sina sina tankar...tankarna har ju en oerhört stor makt i ditt liv...dsu är som dina tankar.
Om du märker att dit liv börjar bli för negativt, granska då ditt inre liv...städa dina tankar...bli av med det destruktiva...sök harmoniska och guda tankar om allt...man kan faktiskt än dra sig om man vet hur man gör det.


2020-07-09
Vi människor är inte fullkomliga

Vi människor är inte fullkomliga...vi är långt ifrån perfekta...vi lär hela tiden något nytt om oss själva...fast vi vet att vissa saker och vissa beteenden är fel, fast vi vet det...varför...kanske därför att egot vill bestämma för mycket...
Man måste alltså stanna upp då och då och tänka...granska sig själv...förbättra sig sedan...man misslyckas ofta...vi vill men vi glömmer bort det...eller vi är arga och struntar i att försöka vara goda människor.
Livet är som en skola...ibland är det lätt att lära...ibland lär man ingenting...så är det mänskliga tillvaron på grund av att vi inte är fullkomliga.


2020-07-09
Att vara sig själv

Att vara sig själv...det är ett av livets meningar...man skall inte föreställa någon...man måste våga vara sig själv...om man inte vågar vara sig själv, då vet man ju själv att något är fel och då bör man ju försöka ändra på sig och bli sådan att man vågar vara sig själv.
Man vet ju innerst inne hur man är själv...samhället har regler och normer...så bör vi försöka granska hurudana vi är och försöka prestera oss själva att bli sådana att vi skulle våga vara oss själva i andras sälskap t.ex...då skulle man vara ärlig mot sig själv och ärlig mot andra.


2021-01-04
Man måste veta hur man lever här och nu

Människan växer både fysiskt och mentalt. Med åldern börjar vi inse att vi nu lever i den här världen, att vi måste veta hur vi ska leva i denna värld och inte drömma om andra världar, för sådana drömmar är bara drömmar, drömmer om att vara en alien, hjälper inte livet i denna värld, tvärtom kanske. Så svårt som det kan tyckas för vissa är det viktigaste att veta hur man ska leva i den här världen så att du kan vara mentalt bra i alla aspekter. För här är vi, vi kan bara komma undan genom att dö när den tiden kommer


2021-01-05
Lev bra i den här tiden

Om du vill stanna i de "normala böckerna", så ja du förstår att du bor i den här världen. Vad är nyttan av att drömma om andevärldarna eftersom allt kan komma dit i tid? Kanske. För ingen vet säkert att säga någonting. Den här världen där vi befinner oss är som att lära oss, experimentera med vem som kan leva i den här världen och ha det bra. Allt är bara ett test för människan, inte alla tål den här världen, de har kanske mentala sjukdomar. En frisk människa tål alla sina prövningar i denna värld, lär sig av sina erfarenheter och förstår att höja sin själs tillstånd genom att leva bra i denna värld. Drömmar om livet på den sidan, det finns. Mycket viktigare är att drömma om livet i denna värld och försöka förverkliga dem, leva bra, i balans med sin själ och det jordiska ... Varför är vi här nu? Att lära oss något om oss själva, om livet på denna planet. Vart vi går efter döden, där lär vi oss av livet vad det finns där, men det är den tidens sorg eller glädje, för ingen vet säkert var vi är efter döden.
(Det här är min åsikt. Jag står fast på marken, jag låter inte drömmar ta över mina tankar.) Jag måste veta hur man ska leva här och nu. Om du inte kan bo här och nu, kan du verkligen inte bo någon annanstans och en sådan person tittar och sörjer hela tiden och kan inte leva. Vid den tiden är den personen bristfällig hela tiden när han inte har lärt sig att leva. Livet är lärorikt och självförbättring till det bättre är lärorikt och givande.


2021-01-05
4 delar av andligheten hos hinduismen.

1) Varje person i ditt liv är rätt person.

”Varje person i våra liv är unik. De lämnar alltid en bit av sig själva och tar några av oss när de går. Vissa tar mycket, men ingen reser utan att lämna något bakom sig. Detta är ett tydligt bevis på att två själar inte kan hitta varandra av en slump. ”
-Jorge Luis Borges-

2) Vad som hände måste hända.

3) När något börjar är det rätt tid att börja.

4) När något är över är det verkligen över.


2021-01-24
Verklighet

Det finns lika många verkligheter som det finns människor på vår planet.
Var och en av oss har sin egen verklighet, vår verklighet kommer från våra egna tankar och åsikter.
Vi ser med blicken bara mot horisonten. Bakom horisonten ser vi inte, men vi antar fortfarande antaganden om vad det finns och hur det är och anser det vara verklighet.
Jag har min verklighet och du har din verklighet

 

2021-01-24
Var dig själv, gör ditt bösta i allt


"Du har rätt att vara dig själv. Du kan bara vara dig själv genom att göra ditt bästa. När du inte gör ditt bästa kan du inte vara dig själv. Du måste vårda detta frö av sanning i ditt sinne. Du behöver inte inte läskunnighet eller stora filosofiska begrepp. Du behöver inte andras godkännande, Du visar din gudomlighet genom att leva och älska dig själv och andra. "
- Don Miguel Ruiz, mästare i Toltec

Det bästa rådet: 
Var dig själv, 
gör ditt bästa i allt.


2021-02-10
Att spegla
Varje människa speglar sig från andra människor ibland...oftast dock undermedvetet men ibland även medvetet...när man vet att man speglar är man då nervös, som om man skulle skämmas för det...denna känsla är säkert en sådan känsla att man känner igen det om man bara vill erkänna det...alla vill inte erkänna det...dom skyller på något annat eller någon annan...dom vill inte erkänna att dom speglar.
Det finns även människor som anklagar andra hela tiden om spegling...dom tolkar att det är så, dom vet inte, men dom tror...dom börjar tro att endast deras egen tolkning är rätt...precis som dom skulle kunna läsa andras tankar :)


2021-02-10
En person i utveckling ...
Människan utvecklas med åldern, ju äldre hen blir, desto mer har hen lärt sig av sig själv. Om människan inte höjer sin andliga nivå här i världslivet kan han inte höjas någon annanstans heller. Det är nu självutveckling måste börja. Jag vet att vissa människor inte vill utveckla sig här och nu, det följer att dom saknar mycket av vad dom kan utveckla själva här och nu. Frågan uppstår, varför är vi här nu? När vi väl bor här måste vi ta hand om våra liv här och nu. Var och en av oss regisserar sina egna liv, som i teatern, blir vi som vi har regisserat våra liv. Ingen annan förändrar oss än vi själva, det är därför det är viktigt att förstå hur vi kan förbättra oss hela tiden till det bättre. Måste kunna njuta av livet för att bli frisk. Leva här och nu.


2021-02-10
Vi lever här och nu ...
När man väl är född här måste man lära sig att leva här, även om vissa kanske drömmer om ett andligt liv just nu. Det sekulära livet är för alla att leva och höja sin andliga tillstånd hela tiden, att läka sig själva. Vi är verkligen inte här för att drömma om andevärldarna hela tiden. 


2021-02-10
Var tolerant, acceptera ...
Även om man inte gillar andras åsikter, bör man försöka att inte kritisera, eftersom kritik alltid är negativ,  kritik betyder att förnedra en och därmed höja sig själv på den andras bekostnad.


2021-02-10
Vardag
Alla kan, om de vill, vända ryggen till negativ energi, och bry sig inte om det negativa omkring sig. Det är väldigt svårt.
Du kan ändra ditt sätt att tänka om du får en aha-upplevelse från dig själv. Det kommer om det ska komma.
Istället ser vi alla att många negativa, hemska saker händer i världen, om du jämför det med negativiteten i din egen vardag runt dig, inser du att den negativa miljön i vardagen är absolut ingenting jämfört med vad som händer i världen.
Om du är negativ, kastar du negativitet runt dig och som en boomerang kan du få dubbel nagativitet för dig själv.
Man kan lära sig självkontroll. Varför reagera negativt? Du kan också lära dig att reagera neutralt, eftersom du inte kan reagera positivt på allt, beroende på vad det handlar om.
Vardagen är varierad. Alla formar sina egna vardagsliv. Mycket beror på om det finns positiva, neutrala eller negativa tankar. Vad som ger mest kraft i dina tankar, det vinner seger i tankarna. Tankarna speglar lite mänskliga karaktärsdrag. Tankar kan vara väldigt konstiga, för en person tänker varje ögonblick när hon är vaken. Vi berättar inte alla våra tankar för andra.


2021-03-19
(en del av mitt kommentar)
Alla ser inte världen likadant

Alla ser inte världen likadant...hur man ser och upplever världen, beror på vilka åsikter man har. 
Världen ses alltså efter betraktarens åsikter och tankar och slutresultat är en värld med kaotiska åsikter.
För vissa är världen ganska bra,
För andra är världen en dålig plats på grund av vissa människor som dom ser ner på och avskyr.
Men ok. själva planeten är nog ganska så lika för alla, kanske, eller kanske inte.