T
2018-07-21
Islam muinaisina aikoina ja nykyaikana

Joka ikisessä muslimivaltiossa on orjuus kielletty. Siinä ei auta se että Koraanissa puhutaan orjista. Myös länsimaissa on orjuus kielletty, vaikka Raamatussa orjuus on sallittua. 

Ennen vanhaan, Koraanin aikaisessa maailmassa, siihen aikaan oli sallittua esim. sodassa ottaa vankeja ja pitää naisvankeja orjina, mutta se ei ollut siihenkään aikaan sallittua että raiskaa naisvangin, silloinkin oli sääntöjä.

Nykyään jo ajat sitten muslimivaltiot kieltää raiskaukset ja orjuuden, kieltävät ne Koraanissa olevan etiikin ja hadithien kautta joissa sanotaan että sotavankeja on kohdeltava hyvin ja vapauttaa heidät jos suinkin mahdollista.

Muslimit ei enää lue Koraania kuin piru lukee Raamattua :) 

Ja mitä tulee uskovaisiin muslimeihin, niin Koraanista löytyy hyviä ohjeita ihmiselle. Koraani ei ole uskovaisille lakikirja minkä jokaisen sanan pitäisi samaistaa elämäänsä.

Suuruudenhullut jotka kuvittelee kaikenlaista Koraanista ja muslimeista, eräänlaista hulluutta ja vihaa uhkuvaa ulosantia tulee heiltä. He kuvittelee muslimeista ja uskonnosta Islam hyvin paljon ja olettaa sitten että kaikkien muslimien tulisi elää heidän kuvitelmiensa mukaisesti. Ja he ei myöskään ymmärrä sitä että kaikkea mitä Koraanissa ja Raamatussa lukee, ei pidä ottaa kirjaimellisesti nykyaikana, on elettävä nykyajassa, eikä siellä kaukana menneisyydessä, sillä valtioitten nykyaikaiset lait ei hyväksy menneitten aikojen menetelmiä enää.

Mutta asia on niin että suurin osa muslimeista ja muslimitaustaisista ei elä ajatuksineen enään tuolla muinaisissa ajoissa, histioriallisissa ajoissa :), he elävät nykyajassa ja soveltavat Koraania nykyaaikaan sopivaksi. Järkevä ihminen tekee näin. 
Historiassa elävät tyypit työntää historiaa ja muinaisajan elämää nykymuslimeille,  mutta itse rehvastelevat nykyajassa, mutta eivät suo muslimien elää nykyajassa. Suuruudenhulluutta se tuollainen on.

"”ma malakat aymanukum”, det som din högra hand besitter, anses i islamisk teologi handla om slavinnor och krigsfångar."", mutta se oli sen aikaista, tänäpäivä ei ole niin, ajat on muuttuneet muslimivaltioissakin jonkin verran, mutta harha-ajatuksia omaavat muslimien vastustajien ajatukset on takertuneet kiinni Islamin alkuaikoihin jostakin syystä :)

 

T
2018-07-22
Islamoppineitten kirje terroristeille - Isis bible löydetty: 
----------------------------

OSA 1

Open Letter to Al-Baghdadi Join hundreds of Muslim leaders and Scholars worldwide in their Open Letter to Baghdadi.
- lettertobaghdadi -

Executive Summary: Open Letter to Al-Baghdadi Join hundreds of Muslim leaders and Scholars worldwide in their Open Letter to Baghdadi.
- lettertobaghdadi -

-------------------------------

Osa 2


Yli 120 muslimioppineelta avoin kirje Isisille

Muslimioppineet eri puolilta maailmaa ovat kirjoittaneet avoimen kirjeen, jossa he tuomitsevat Irakissa ja Syyriassa toimivan Isis-järjestön teot. Kirje on suunnattu liikkeen johtajalle Abu Bakr Al-Baghdadille sekä Isisin taistelijoille ja seuraajille. Asiasta uutisoi Huffington Post.

Islamilaiseksi valtioksi itseään kutsuvalle Isisille suunnattu avoin kirje julkistettiin Yhdysvalloissa keskiviikkona 24. syyskuunta. Arabiankielinen 18-sivuinen kirje on englanniksi käännettynäkin monen länsimaisen vaikea ymmärtää, sillä siinä viitataan jatkuvasti klassisiin uskonnollisiin teksteihin ja Isisinkin käyttämiin uskonoppineisiin, kertoo amerikkalais-islamilaisten suhteiden neuvoston johtaja Nihad Awad.

”Tätä kirjettä ei ole tarkoitettu liberaalille yleisölle”, Awad sanoo Huffington Post -lehden mukaan. Awadin mukaan myös keskivertomuslimin voi olla vaikea ymmärtää kirjettä.

Kirjeen on tarkoitus osoittaa kohta kohdalta vääräksi Isiksen väkivaltainen filosofia. Huffington Postin mukaan kirje sisältää muun muassa seuraavanlaisia kannanottoja: ”Kidutus on islamissa kiellettyä”, ”pahojen tekojen lukeminen Jumalalle on kiellettyä islamissa”, ”islamin mukaan on kiellettyä julistaa ihmisiä ei-muslimeiksi ennen kuin he avoimesti julistavat epäuskoaan.”

Kirjoittajat myös kritisoivat järjestön itsestään käyttämää nimeä ”Islamilainen valtio ja pyytävät, ja pyytää ettei tätä nimeä käytettäisi. ”Lakatkaa kutsumasta heitä ’islamilaiseksi valtioksi’, koska he eivät ole valtio eivätkä he ole uskonto”, sanoo Ahmed Bedier, muslimi ja United Voices for America -järjestön johtaja.

Kirjettä ovat olleet laatimassa muslimimaailman tunnetut johtajat, kuten Egyptin suurmufti, šheikki Shawqi Allam sekä Jerusalemin ja Palestiinan mufti, šheikki Muhammad Ahmad Hussein.

seurakuntalainen -

------------------------------------

Osa 3


Here is the executive summary of their letter:

1. It is forbidden in Islam to issue fatwas without all the necessary learning requirements. Even then fatwas must follow Islamic legal theory as defined in the Classical texts. It is also forbidden to cite a portion of a verse from the Qur’an—or part of a verse—to derive a ruling without looking at everything that the Qur’an and Hadith teach related to that matter. In other words, there are strict subjective and objective prerequisites for fatwas, and one cannot ‘cherry-pick’ Qur’anic verses for legal arguments without considering the entire Qur’an and Hadith.

2. It is forbidden in Islam to issue legal rulings about anything without mastery of the Arabic language.

3. It is forbidden in Islam to oversimplify Shari’ah matters and ignore established Islamic sciences.

4. It is permissible in Islam [for scholars] to differ on any matter, except those fundamentals of religion that all Muslims must know.

5. It is forbidden in Islam to ignore the reality of contemporary times when deriving legal rulings.

6. It is forbidden in Islam to kill the innocent.

7. It is forbidden in Islam to kill emissaries, ambassadors, and diplomats; hence it is forbidden to kill journalists and aid workers.

8. Jihad in Islam is defensive war. It is not permissible without the right cause, the right purpose and without the right rules of conduct.

9. It is forbidden in Islam to declare people non-Muslim unless he (or she) openly declares disbelief.

10. It is forbidden in Islam to harm or mistreat—in any way—Christians or any ‘People of the Scripture’.

11. It is obligatory to consider Yazidis as People of the Scripture.

12. The re-introduction of slavery is forbidden in Islam. It was abolished by universal consensus.

13. It is forbidden in Islam to force people to convert.

14. It is forbidden in Islam to deny women their rights.

15. It is forbidden in Islam to deny children their rights.

16. It is forbidden in Islam to enact legal punishments (hudud) without following the correct 
procedures that ensure justice and mercy.

17. It is forbidden in Islam to torture people.

18. It is forbidden in Islam to disfigure the dead.

19. It is forbidden in Islam to attribute evil acts to God.

20. It is forbidden in Islam to destroy the graves and shrines of Prophets and Companions.

21. Armed insurrection is forbidden in Islam for any reason other than clear disbelief by the ruler and not allowing people to pray.

22. It is forbidden in Islam to declare a caliphate without consensus from all Muslims.

23. Loyalty to one’s nation is permissible in Islam.

24. After the death of the Prophet, Islam does not require anyone to emigrate anywhere.

huffingtonpost -

----------------------------------------

Osa 4


Isisin teologia on kumottu.
Sadat islamoppineet ja nyt myöhemmin brittitutkijat on kumonneen isisin teologia :)
-----

The 'ISIS Bible' Isn't Apocalyptic. It's Brutally Pragmatic
Seeking to demystify ISIS’ ideology and beliefs, researchers at the U.K.-based Quilliam have translated and painstakingly rebutted ISIS’ ideological manual. Named fiqh al-dima’, or the Jurisprudence of Blood, the manual is intended to explain and justify every action and strategy ISIS has deployed, from beheadings to killing prisoners of war and even acquiring weapons of mass destruction (WMDs).  

albawaba -
-------------------------------

Asiantuntijat saivat haltuunsa ”Isisin Raamatun” – brittijärjestö julkaisee nyt analyysin, joka kumoaa jihadistien teologiset väittämät.

BRITANNIALAINEN ajatushautomo Quilliam on ensimmäisenä maailmassa analysoinut ”Isisin Raamatuksi” kutsutun teoksen ja kumonnut siinä esitetyt teologiset väitteet.

Kyseessä on egyptiläistaustaisen jihadistin Abu Abdullah al-Muhajirin kirjoittama 579-sivuinen teos, jota pidetään yhtenä tärkeimmistä Isis-verkoston ideologisista oppikirjoista. Teos pyrkii perustelemaan islamilaisella teologialla jihadistien kaikkein julmimmat teot kuten ruumiiden silpomiset, kaulan katkaisemisen, itsemurhaiskut ja globaalit terrori-iskut.

Kirja on toiminut eräänlaisena teoreettisena ja laillisena viitekehyksenä, johon Isis on vedonnut selittäessään julmuuksia kannattajilleen.
ISLAMILAISTA ääriajattelua kriittisesti tutkivan Quilliamin asiantuntijat ovat pureutuneet teoksen sisältöön kahden vuoden ajan, kertoo brittilehti The Guardian. Tuloksena on lehden mukaan äärijärjestön tärkeimmästä oppikirjasta tehty huolellinen arvio, joka kumoaa vakuuttavalla tavalla Isisin ”kieroutuneen” islamintulkinnan.

Quilliamin tutkija Salah al-Ansari kuitenkin kumoaa väittämät, että julmuudet olisivat islamiin kuuluvia oppeja. Hän käyttää Isisin väitteiden kumoamiseen teologisia argumentteja, jotka perustuvat Koraaniin ja muihin islamilaisiin teksteihin.
”Työmme kumoaa ja hylkää tyhjentävästi Isisin proto-islamilaiset väitteet osoittaen heidän tietämättömyytensä ja piittaamattomuutensa perinteisestä islamilaisesta oppineisuudesta sekä perusinhimillisistä ja islamilaisista arvoista, joita ovat armo ja myötätunto”, al-Ansari sanoo.

YHTENÄ Isisin opaskirjan selkärankana on ajatus siitä, että on olemassa erikseen ”islamin maita” ja ”vääräuskoisten maita”, ja että jihadistien velvollisuus olisi taistella ”uskottomia” vastaan.

Al-Ansarin mukaan tällainen ajattelu on joidenkin muslimiteologien myöhemmin kehittämä ajatusrakennelma, joka on ”nyttemmin vanhentunut”. Niinpä ”näillä perustellut sotilaalliset iskut siviileitä vastaan ovat täysin absurdeja”, al-Ansari sanoo.

ANSARIN mukaan teosta ovat käyttäneet ajattelunsa selkärankana Isisin lisäksi myös sunnalainen äärijärjestö al-Qaida sekä nigerialainen Boko Haram. Kirjan avulla on aivopesty myös Euroopasta Isisin riveihin matkustaneita jihadisteja.

”Vastustuskyvytön ja haavoittuva lukija, jolla ei ole aiempaa koulutusta islamilaisesta oikeudesta, saattaa helposti jäädä tämän kirjan pauloihin, koska se on kirjoitettu tavalla josta saa vaikutelman, että sillä olisi uskonnollista painoarvoa”, al-Ansari sanoo.

- HS -

------------------------------------------------------------------------


BLO-internationell
2018-07-22
Jihadistien teologiset väittämät kumottu

 

Kaikesta huolimatta vaikka jihadistien, terroristien, isisin ja muitten samankaltaisten teologiset väittämät on kumottu, niin edelleenkin esim. moni suomalainen muslimien ja Islamin vastustaja innoissaan levittelee terroristien sanomaa totuutena uskonnosta Islam.

Mistä tuo johtuu että esim. nuo eräät suomalaiset ei osaa ottaa vastaan tietoa, tutkijoitten tietoa? On aivan kuin he he ei luota tutkijoihin ja tieteeseen, luottavan sen sijaan edelleenkin terroristeihin.

Miksi nuo eräät suomalaiset on edelleenkin siellä kaukana historiassa ja yrittävät määräillä että muslimien ja muslimitaustaisten täytyisi edelleenkin elää niin kuin Islam sanoo, siis niin kuin terroristit sanoo ja toimii? ..miksi he fanittaa edelleenkin terroristeja? ..ainoa vastaus tähän saattaa olla se että he todellakin uskoo terroristien teologiaan, mutta eivät valitettavasti tiedä että terroristsien teologia ei varsinaisesti tule Koraanista...se tulee eräästä kirjasta jota terroristit pitää kuin "Raamattunaan".

Se on erittäin surullista että moni suomalainen muslimien ja Islamin vihaaja kulkee kuin käsi kädessä terroristien kanssa ja luottavat silmittömästi terroristien sanoihin...ok. kukin tavallaan...annettakoon se anteeksi noille suomalaisille terroristien fanittajille, he ei tiedä, siksi he ajattelee vielä terroristien tasolla, siis henkinen taso on viel' alhainen ja silloin he ei voi ottaa vastaan korkeamma tason tietoa vielä.
 

Open Letter to Al-Baghdadi Join hundreds of Muslim leaders and Scholars worldwide in their Open Letter to Baghdadi.
- lettertobaghdadi -


Executive Summary: Open Letter to Al-Baghdadi Join hundreds of Muslim leaders and Scholars worldwide in their Open Letter to Baghdadi.
- lettertobaghdadi -


Yli 120 muslimioppineelta avoin kirje Isisille
seurakuntalainen -


Here is the executive summary of their letter:
 huffingpost -


The 'ISIS Bible' Isn't Apocalyptic. It's Brutally Pragmatic
albawaba -


Asiantuntijat saivat haltuunsa ”Isisin Raamatun” – brittijärjestö julkaisee nyt analyysin, joka kumoaa jihadistien teologiset väittämät.
HS -


 

T
2018-07-23
Salafism / wahhabism ja isis

Ei salafiter ole mikään uutinen Ruotsissa. Heistä jo monet vuosikymmenet sitten keskusteltu ja ruotsalaiset tietää millaisia ne on, eivätkä taida enää hermostua kun salafeista on kirjoituksia lehdissä.
Salafejakin on monenlaisia, eräät on syvästi uskovaisia, mutta fanaattisesti ja eivät ole haitaksi yhteiskunnalle sillä he ei sekaannu muitten ihmisten elämään ja tai yhteiskuntaan.  Ja sitten on ne salafit jotka sekaantuu yhteiskunnan asioihin ja uhkailevat muita muslimeja.

Se on aika hölmöä esim. suomalaisilta nuorilta muslimien ja Islamin vastustajilta ylistää isistä ja sanoa että isis on niitä ainuita jotka elää Koraanin mukaisesti. 
Tiedoksi vaan, Koraanissa on paljon hyvää minkä isis heittää kokonaan pois, sillä hyvyydellä he ei onnistuisi samaan vallanhimoon kuin heillä on nyt. Tämän takia he edustaa vain pahuutta, tappamista ja sotaa, joka on siis todistettu vääräksi. Sadat islamoppineet ja nyt brittitutkijat on kumonneet isisn teologian.

Salafit ja wahhabit on sama asia, he eroaa vain historistaan ja siitä ketkä perusti sektit, muuten he on ihan sama asia.

Salafit on fundamentalisteja, he uskoo kirjaimellisesti eräisiin asioihin Koraanissa, mutta eivät usko kirjaimellisesti kaikkeen :) siinä se vitsi onkin.  Salafeilla on se tyyli että monet heistä sekaantuu muitten elämään, eräät salafeista siis tuomitsee muita koko ajan.

Salafit ajattelee että menneen ajan elämän tyyli olisi sitä oikeaa Islamia. Minä sanon aina että  jos mennen ajan tyyli on se oikea Islam, niin muuttakaa esim. Afghanistaniin :) He ei halua elää nykyajan tyylissä ja juuri sen takia he ei tule koskaan menestymään länsimaissa, sillä länsimaat ei halua mennä ajassa taaksepäin salafistien takia.

Ruotsi tekee suuren virheen kun esim. valtio antaa suuria avustuksia vuosittain esim. salafisteille, sillä valtio ei tiedä mitä kukin yhdistys touhuaa sisällään. Rahaa siis annetaan yhdistyksiin aika löysästi. Islamistikseiksi kutsutut ryhmät saa edelleenkin vuosittaisia avustuksia vaikka he ei toisi niin kuin valtio sanoo jotta avustuksen saisivat.
Ja valitettavasti islamilaisia fundamentalisteja on valtio aina pitänyt vähän niin kuin edustajina kaikille Ruotsin muslimeille. Tästä asiasta ollut paljon puhetta aikaisemmin, siis kuka edustaa muslimeja poliittisesti tai uskonnollisesti? Ei ainakaan fundamentalistit. Muslimeja ei edusta oikeastaan kukaan. Edustavat itse itseään.
Viime vuosien aikana on kuitenkin alettu enemmän vastustamaan Ruotsissa fundamentalistista Islamia. 
Kirkko ja kristityt on saatu kuriin, mutta ei kaikkia, sillä Ruotsissa on suuri vapaus kaikilla.
Ja niin edelleen.......


T
2018-07-28
Koraani

Sekä kristityt ja muslimit pitää pyhiä kirjojaan erehtymättöminä, menneitten aikojen elämänä, siis sen ajan elämää ja siihen menneeseen aikaan sopivia.

Koraani on ja pysyy, Koraanin sana on ja pysyy, mutta ihminen kehittyy ajan mukana aivan samalla tavalla kuin yhteiskunnat kehittyy ajan mukana.
Ja toisekseen, nykyaikana enemmistö muslimeista ja muslimitaustaisista ei lue Koraania kirjaimellisesti.
Ei edes ne fanaattiset  lue Koko Koraania kirjaimellisesti, hekin ottaa vain niitä väkivaltaisia ja sellaisia jakeita, joista on etu heidän omalle agendalleen. 
Koraani antaa etupäässä ohjeita uskovaiselle, miten elää ja miten olla uskovainen, siis uskonasioita. Mutta silti Koraanin sana on ja pysyy sellaisenaan kuin se on, ei sitä tarvitse muuttaa miksikään, se on ihmisen jonka on osattava muuttua ajan mukana ja lukea Koraania saadakseen rauhan sieluunsa ja elämäänsä.

Se on eräät länsimaalaiset jotka yrittää hekumoiden saada muslimit haukkumaan Koraania, nuo eräät länsimaalaiset ei ymmärrä sitä vielä että useimmat muslimit kulkee ajan mukana, eivät ajaudu historiallisiin aikoihin. 
Ja he jotka yrittää ajautua historiallisiin aikoihin takaisin, he ei ota kaikkea historiallista Koraanaista, valitsevat vain sen joka auttaa heidän omaa agendaa. 
Yksikään muslimi ei lue Koraania täysin kirjaimellisesti ja yritä toetuttaa kaikkea lukemaansa elämäänsä :)

Koskahan tämä menee eräitten länsimaalaisten avoihin perille????? Sadan vuoden kuluttuako????

Todellakin, kehitys kulkee jokaisella omaa vauhtiaan, jotkut jää tallaamaan historiallisiin aikoihin ja jotkut usuttavat  historiallisia aikoja muslimeille elettäviksi :)

No jaahas, ihmisiä on monenlaisia, näin on :)

 

A-av
2019-01-26
Islam ja Islamin ja muslimien kollektiivinen syyttely länsimaissa

Kysyn jos löytyisi edes yksi lukija joka tietäisi mikä suuntaus Islamissa on täysin rauhallinen ja rauhaa ja rakkautta rakastava?

Islamista ylkeisesti ja yleistyksenä kirjoitellaan paljon negatiivistä. Kaikki muslimit yleensä lyödään samaan pussiin, osaamatta eroittaa heitä eniihin ryhmiin mihin he kuuluu.
Moni valittaa lehtiä ja foorumeja ja blogeja lukiessaan ja sanovat että eivät tunne itseään noista negatiivisistä kirjoituksista mitä media kirjoittaa.

Mitä se tarkoittaa? Miksi eivät tunne itseään niistä kirjoituksista vaikka kirjoittajat väittää hyvin vakavasti että Islam on sellainen ja tällainen ja muslimit on sellaisia ja tällaisia kiivaita extreemejä terroristeja tappajia islamisteteja ja niin edelleeen???

Olisikohan asia niin että nuo kirjoittajat ajattelee ja hehkuttaa vain extreemejä muslimeja ja terroristeja?
Laittavat sanoillaan siis kaikki muslimit samaan pussiin.
Laittavat kaikki Islamin eri suuntau  kset samaan pussiin extreemien miesten tulkintaa Islamista.
Monesti myös kirjoittaja kirjoittaa oman negatiivisen tulkintansa Islamista, siis oman mielipiteensä, sen kummemmin ymmärtämättä Islamin eri suuntauksia ja ajattelematta että suuri enemmistä maailman muslimeista on rauhallisia ja että vain pieni lauma on niitä extreemejä.

On siis aivan kuin media ja kirjoittajat kiihkeästi hehkuttavat omaa mielipidettään totuunena kaikkien maailman muslimieista ja uskonnosta Islam.
Mikä tarkoitus tuollaisella hehkuttamisella oikein on??
Halutaan kai yrittää saada monen mieli muuttumaan negatiiviseksi muslimeja kohtaan.

Yksikään noista hehkuttajista ei ajattele että he syyllistää mijonen ja åter miljoner muslimer, muslimeja jotka on syyttömiä extreemien tekoihin ja sanoihin.
Kollektiivinen syyttely loistaa kuin Naantalin aurinko mediassa ja kirjoittajista.

Uskontoa Islam saa kritidoida. Mutta se on harva joka kritisoi uskontoa Islam, kritiikki osoitetaan aina muslimeille, syyttömille muslimeille.
Kritisoijat ei siis kritisoi uskontoa. Miksi?
Eivät luultavasti osaa tarpeeksi paljon Islamin teeseistä pystyäkseen kritisoimaan.

Jos haluaa kritisoida sitä mitä terroristit tekee ja mitä extreemit kirjoittelee uskostaan, silloin olisi hakeuduttava sellaiseen paikkaan missä voisivat antaa kritiikkiä heille joihin he tavallaan kohdistavat kritiikkinsä. Se ei tietenkään ole heille helppoa ja sen takia he antaa kritiikkinä esille missä vain ja kenelle tahansa, kunhan vain saavat kritisoida, kollektiivistä kritisointia.

Moni kokee sen tuskalliseksi kun heitä syytetään syyttämästi ja kun heidän usko syyllistetään extreemiksi kollektiivisen kritiikin muodossa.

Myös suurin osa maailman muslimeista ei tietääkseni ole täysin uskovaisia, monet on maallistuneita, etenkin länsimaissa ja muualla on lakeja noudatettava joten moni on hiljaa ja ei ole uskovainen mutta ei näytä sitä muille.

Silti maikki muslimitaustaiset laitetaan aina kollektiivisesti samaan pussiin sikin sókin kaikki vaan ja syytetään mistä milloinkin.

Kun Islamia kritisoi, olisi otettava esille se Islamin suunta jota kritisoi, silloin välttyisi syyllistämästä kaikkia.

Media ei melkein koskaan kerro että olemassa myös rauhallisia muslimeja joiden uskonsuuntaus on rauhanomainen, ehkäpä se johtuu siitä että sufismia moittii lähes kaikki muut Islamin suuntaukset, suufeja ei edes pidetä muslimeina monissa piireissä ja extremistit tappaa suufeja ja on tappanut paljon viime vuosien aikana, isis tappoi suufit aina kun kohdalle osui.

Silti suufit luetaan mukaan samaan pussiin isiksen ja muitten kanssa, uhrit ja teloittajat lasketaan kuuluvaksi samaan ryhmään.
Aika karkeaa ajattelua. Suuri tiedonpuute siis.

Se on ymmärrettävää jos haukkuu terroristeja ja muita extrteemejä.
Mutta se ei ole järkevää syyttää syyttömiä vain sen takia että hekin on muslimeja tai muslimitaustaisia.

 


2019-09-01
Moniavioisuudesta:

Muslimimiehet joilla on monta vaimoa, toimivat siis Koraanin mukaisesti, mutta todellisuudessa ei taida olla ainuttakaan miestä joka kykenisi kohtelemaan esim. neljää vaimoa samalla tavalla ja sen takia Koraani kehoittaa uskovaisia miehiä että ottavat vain yhden vaimon.

[4:59] Te, jotka uskotte, totelkaa Jumalaa ja totelkaa profeettaa ja niitä teidän keskuudessanne, joilla on arvovalta.

[4:3] ......mutta jos pelkäätte, että ette voisi olla tasapuolisia noin useata kohtaan, niin naikaa vain yksi ainoa heistä.....

[4:129] Ette koskaan kykene kohtelemaan kaikkia vaimojanne samalla tavalla, vaikka sitä hartaasti toivoisittekin......
-

Ja tässä suomennos pienestä artikkelista, kertoo sunnioppineen toteamuksen moniavioisuudesta:

Egyptin al-Azharin islamilaisen koulutuskeskuksen korkein imaami on julistanut, että polygamia johtaa usein epäoikeudenmukaisuuteen ja että se ei silloin ole hyväksyttävä. Hän uskoo myös, että käytäntöä harjoitetaan niin laajasti Koraanin tietämättömyyden ja profeetta Muhammadin opetusten takia.

"Moniavioisuus on usein epäreilua naisten ja lasten suhteen", Ahmed al-Tayeb kirjoittaa lausunnossaan Egyptin sunnimuslimien arvostetuimmassa paikassa ja lisää:

"Naiset muodostavat puolet yhteiskunnastamme. Jos emme välitä heistä, se on kuin kävely yhdellä jalalla."

Egyptin televisiossa al-Tayeb toisti perjantaina asenteensa entistä selvemmin.

- Jokainen, joka sanoo, että avioliitto on oltava polygaamia, on väärässä.

Al-Tayebin mukaan Koraani kieltää moniavioisuuden, jos mies ei käyttäydy oikeudenmukaisesti. Vaikka hän ei pitänyt monimuotoisuutta laittomana, Egyptin kansallinen naisten neuvosto otti sen tyytyväisenä vastaan.

- aftonbladet -

 


2019-12-05
Jihad ei tarkoita "pyhää sotaa"

Vaikka Islam käsitetään väärin yleisesti länsimaissa, ei ehkä ole mikään osa uskonnosta, joka herättää niin voimakkaita reaktioita kuin jihad. Arabian kielinen sana jihad, yleensä käännettynä "pyhä sota", ei merkitse mitään muuta kuin

"taistelua" tai "ponnistaa itsensä äärimmilleen."

Se on väärä käsitys, että jihad on vain synonyymi sotaan. Tämä on vain yksi osa konseptia.

Jihad on pyrkimys hyvyyteen ja taistelua epäoikeudenmukaisuutta ja sortoa vastaan - sekä sisäisessä ajatuksissa ja yhteiskunnassa. Tämä pyrkimys on henkinen , sosiaalinen, taloudellinen ja poliittinen.

Sana sota Koraanissa on Harb tai qital.

Sana jihad ei siis tarkoita sotaa tai pyhää sotaa.

Lisäksi.....

Jihad on laaja käsite, joka ei rajoitu ainoastaan sotaan. Koraanissa löydämme: Mutta älä ukuuntele mitä uskottomat sanoo, vaan taistele väsymättömästi heitä vastaan.

[25:52] älkää siis suostuko uskottomiin, vaan taistelkaa kaikin voimin heitä vastaan.

Tämä tarkoittaa, että sinun pitäisi kertoa totuus, paras tapa on väitellä ja selittää.

On olemassa erilaisia jihad muotoja:
** Sisäinen, hengellinen jihad tarkoittaa että pyrkii puhdistamaan sielun, vahvistaa uskoa, taipuvainen hyvyyteen ja kiertää pahoja himoja, haluja.
** Jihad varoilla mikä tarkoittaa, että kulutat eri hyväntekeväisellä tavalla.
** Jihad oman toimintansa kautta koskee kaikenlaisia hyviä töitä, kuten kutsua ihmisiä islamiin ja kouluttaa muita muslimeja.
** Aseellinen taistelu aggressiivisuutta ja sortoa vastaan..

Jihad nimissä kutsuu islam, että yhteiskunnan on suojeltava sorron ja diktatuuri ja oikeudenmukaisuutta vastaan toimivat ja jos ei anna ihmisten kuulla tai seurata totuutta. Jihadin nimissä kehotetaan muslimeja että puhuvat uskosta yhteen Jumalaan, palvomaan Häntä ja levittää hyviä arvoja, hyveen ja moraalin kautta näyttää asianmukaiset menetelmät:

[16:125] Kutsu heitä Herrasi tielle viisaudella ja sopivilla kehoituksilla ja kumoa heidän puheensa parhain keinoin. Totisesti Hän, sinun Herrasi, parhaiten tuntee ne, jotka harhaantuvat Hänen tieltään, ja Hän tuntee myÖs parhaiten ne, jotka johdatuksessa vaeltavat.

Jihadin nimissä Islam vaatii sosiaalisia uudistuksia lopettamaan, taikauskon, köyhyyden ja rasismin.
Yksi Islamin tärkein tavoite on varmistaa heikoimpien oikeudet yhteiskunnassa, voimakkaita ja vaikutusvaltaisia vastaan.

Islam kieltää epäoikeudenmukaisuuden jopa niitä vastaan, jotka vastustavat uskontoa:

[5:8] Te, jotka uskotte! Nouskaa( rohkeina) todistamaan oikeamielisesti Jumalan asian puolesta, älkääkä antako ihmisten vihamielisyyden estää teitä menettelemästä oikein. Olkaa oikeamielisiä, - se on lähinnä hurskautta, - ja kunnioittakaa Jumalaa, sillä totisesti Jumala tietää mitä teette.

Jumala on kertonut uskovaisille heistä jotka esti heidän pääsemisen Pyhään Moskeijaan Mekassa:

[5:2] Te. jotka uskotte, älkää aiheuttako Jumalan säätämien perinnäistapojen hÖltymistä, olipa kyseessä pyhitetty kuukausi, uhrit, kÖynnÖkset tai retkikunnat, jotka pyrkivät Rauhoitettuun temppeliin etsien Jumalan armoa ja mielisuosiota. Mutta kun olette (pyhiinvaellukselta) palanneet ja pukeutuneet tavallisiin vaatteisiinne, saatte pyytää riistaa. älkÖÖn viha niitä vastaan jotka tekivät esteitä teille teidän matkatessanne Rauhoitettuun pyhäkkÖÖn, johtako teitä vääryyden tekoihin, vaan auttakaa toisianne hyvyyteen ja hurskauden noudattamiseen. älkää tukeko toisianne synnissä ja rikkomuksissa, vaan täyttäkää Jumalalle velvollisuutenne. Katso, Jumala on ankara rangaistessaan.

Vastenmielisyys ​​ihmisiä tai valtiota vastaan, ei saa aiheuttaa sen että muslimit sortavat heitä tai eväävät heidän oikeuksiaan.

Yksi korkeimmista jihadin muodoista on että vastustaa diktaattoria ja sanoa totuuden sanan. Pidättyä toimimasta epäasianmukaisesti on myös jihadia. Lisäksi on aseilla suojella islamia tai muslimeni valtiota, kun hyökkäysen alaisena. Tämä täytyy kuitenkin tapahtua niin että uskonnollinen johto tai muslimi valtion päämies päättää aseellisesta jihadista.

Vaikka jihad on laajemmasta näkökulmasta katsottuna kuin vain sota, se on myös , että Islamin sallima sota, se viimeinen keino käsitellä sortoa ja aggressiivisuutta ja puolustaa tiettyjä oikeuksia ja vapauksia. Kun Islam sallii sotilaallisia yhteenottoja, se on olennainen osa sääntöjä ​​uskonnosta, jonka takana on ajatteleva henkilö joka ymmärtää syyn ja logiikan.

Sota on sallittu vain islamin mukaan kun rauhanomaiset keinot, kuten vuoropuhelu ja neuvottelut ovat pysähdyksissä. Sota on viimeinen keino jota pitää välttää niin pitkälle kuin mahdollista. Jihadin tarkoitus ei ole että väkivaltaisesti pakotetaan kääntymään Islamiin, kolonisoida tai hankkia maata tai omaisuutta omiin iloihinsa. Tavoitteena on periaatteessa puolustaa elämää ja omaisuutta, valtiota ja vapautta itselleen sekä muille

Lisää aiheesta: islam.se