perjantai, 2. kesäkuu 2017

Mieli -2

2015-09-06

Positiivinen asenne...

Elämä ei aina ole herkkua, mutta huonoja aikoja on siedettävä, sillä ne on, niistä on selviydyttävä jollakin tavalla. Jos vaipuu negatiiviseen melamkoliaan vaikeuksissa, silloin kestää kauemman aikaa kavuta sieltä ylöspäin.
Positiivisemmalla ajattelulla pääsee helpommin yli vaikeuksistaan elämässään.

Maailman negatiivisuudet ei häivy jos esim. ajattelee kuinka kurjaa se on kun ihmisiä kuolee nälkään, itku ja negatiivinen ajattelu ei asiaa auttaisi maailmassa. Päin vastoin, alkaisi kaiketi itse voida hyvin huonosti jos tuolla tavalla reagoitsee. Antamalla jotain apua, se on positiivista ja parantaa apua tarvitsevien elämää.

Ajatuksilla on suuri mahti meihin, olemme paljon omien ajatuksiemme tuotetta. Jos jatkuvastui ajattelee negatiivisesti, tulee myös elämästä aika negatiivinen,
Jos ajattelee positiivisesti, tulee elämästä parempi, voi hyvin. Silti vaikka ajattelee positiivisesti, on aina elämässä joskus negatiivisuuttakin. Se miten positiivinen ihminen reagoitsee negatiivisuuteen, on se, että se negatiivisuus tutkitaan, tehdään jotain jotta se menisi pois. Negatiivisuushan ei itsestään häviä pois, sen pois saamiseksi on tehtävä jotain. Nyt en puhu kuolettavista sairauksista,sellaisellehan ei kukaan voi mitään.

Monet ymmärtää positiivisuuden hieman väärin, ajattelevat, että se negatiivinen laitetaan piiloon. Niin ei ole. Positiivinen ihminen yrittää päästä pois negatiivisuudesta, eikä vaivu valtavan alas voivottelemaan. sillä alas vaipuminen teettää vain sen, että kestää kauemman aikaa nousta ylös.

Uskotteko, että omilla ajatuksinne on suuri voima elämäänne? Uskotteko, että olette osittain omien ajatuksienne tuotetta? 

 

2015-09-14
Kaikki olemme vain ihmisiä...

Kaikki olemme ihmisiä vain, omine ajatuksineen, kukaan meistä ei ole toinen toistamme parempia tai huonompia. Ainoastaan vain tekomme ja sanamme kertovat millaisia olemme.

 

2015-10-04
Mielipide vs fakta...

Pitäisi suvaita se että kaikki, sekä ateistit ja uskovaiset tekee myös virheitä, eikä moittia koko ajan muitten virheistä, kun niitä virheitä tekee itse kukin koko ajan. Asia on erikseen jos neuvoa kysytään.
Keskusteluissa kuitenkin usein laulamme "totuuksiamme" ja unohdamme että kaikilla on oikeus laulaa "totuuksiaan", niin ateisteilla kuin uskovaisillakin. Rauha ei tule keskusteluissa kun me haluamme kaikki niin mielellämme olla oikeassa mielipiteittemme kanssa.
Määrätyissä keskusteluissa olen ottanut kannan että en paljoakaan viljele mielipiteitäni, etsin mukaan linkin todisteeksi. Mutta valitettavasti kaikkeen ei ole todisteita, jotta oman mielipiteen viljely jatkuu osittain siis minula ja myös kaikilta muilta. 

 

2016-01-04
Luonne ja maine (1)

Eiköhän se taida olla vähän jokaisen ongelma tuo, että se ei aina onnistu tuo rehellisyys itseään kohtaan. Jos aina olisimme täysin rehellisiä itsellemme, silloinhan meidän ihmisten olisi jo sukupolvia sitten ollut opittava parantamaan luonnettamme. Kyllä varmasti tiedämmen paljon asioita omasta luonteestamme, mutta yritämme ehkä salata niitä muilta, vaikkakin se harvemmin onnistuu pitemmän päälle. Ja on monia jotka ei koskaan myönnä sitä, että heidän luonteessaan olisi parantamisen varaa hieman.
- Maine voi mennä vaikka ei olisi mitään pahaa tehnyt tai sanononut. Aina on olemassa ilkeämielisiä jotka puhuu phaa muista ja levittävät ilkeämielisiä juttuja muista. Tuollaisissa tapauksissa ei edes ole mitään mikä auttaisi saamaan maineensa takaisin.
- Jos itse tietää, että ei ole pahaa tehnyt tai sanonut, niin ei se maineen menetys ole omaa syytä silloin. 
- Ihmisen ei auta muuta kuin yrittää vain elää hyvää elämää ja yrittää muistaa kohdella lähimmäisiään rakastavaisesti. Aina ei pysty, sen tiedän omasta kokemuksista 
Siinä minun mielestäni on paljon luonteessaan parantamisen varaa, kohdella muita hyvin, yrittää ainakin voi.
- Ihminen ei ole vuosisatojen mennessä paljoakaan kehittynyt psyykkisesti tai henkisesti, sen näkee kun katselee maailmaa ja lukee uutisia. Minun mielestäni maailmalla vallitsee edelleenkin barbaarinen olotila. Kaikki materiella on kohonnut, mutta ihmisen sisäinen olotila on sama, meille ei anneta koulutusta siitä, sen katsotaan kai olevan turhaa, raha näkyy merkitsevän kaikkein eniten, raha ja materia.

 

2016-01-04
Luonne ja maine (2)

Maine on vain sitä mitä muut ajattelee siitä toisesta ja loppujen lopuksi sillä maineella ei ole mitään merkitystä, sillä ei pitäisi ajatella sitä mitä muut sanoo itsestä, sehän on vain niitten mielipide, mitä he tykkää.
- On aina kuitenkin parasta tutkia omaa itseään ja yrittää olla rehellinen itselleen, niin silloin aina löytyy jotain luonteestaan mitä voi alkaa parantamaan.
- Kun toiset kritisoi, sen voi ottaa niin kuin pienenä neuvona, silloin ei pahastu ja suutu kovin helposti ja on silloin mahdollisuus tehdä muutoksia itseensä. Mutta jos suuttuu kun saa kritiikkiä, silloin on aika vaikeat olot, eikä ymmärrä mitä on tapahtunut ja riita on ilmi-elävä sitten ehkä. Vika on silloin itsessä kun ei osaa ottaa sitä kritiikkiä vastaan. Ei se helppoa ole ottaa kritiikkiä vastaan kenellekkään jos sikseen tulee, mutta yritettävä on jotta toimeen tulee, sosiaalinen elämä kärsii paljon jos ei siedä yhtään kritiikkiä.
En ole kritiikin kannalla kuten varmasti muistat. Mutta maailmassa on niin paljon kritiikkiä, kukaan ei välty kritiikiltä, siksi oman itsensä takia se olisi hyvöä jos opettelee kestämään kritiikkiä.
- Luonne taas puolestaan on se millainen ihminen on, miten käyttäytyy ja miten toimii ja niin edelleen.

 

 

2016-01-09
Suuri ego...

Ylpeys ja ylimielisyys on todellakin suuren egon tunnusmerkki ja sillä ei ole mitään henkisyyden kanssa tekemistä...Ylistäessään itseään ja sisäpiirinsä kavereita paremmiksi kuin muut ja valon tien kulkijoiksi, ja samalla yrittää alentaa muut taviksiksi :) ,ei osoita henkisyyttää tippaakaan...Ylpeys ja ylimielisyys ja toisten alentaminen, on pimeyden tie...Ylpeys ja ylimielisyys on aivan tavallista maallista käyttäytymistä...Ylpeys ja ylimielisyys on maallista.

 

2016-01-09
Henkisyyden polku...

Hieno ajatus tuo henkisyyden polku, tyyneys, nöyryys, itsekuri, voima, luottamus ja rakkaus. Komppaan tätä täysin, vaikka sen sovelluttaminen itseensä on hyvin vaikeaa :) Mutta yritys hyvä kymppi, yrittää voi parhaansa mukaan.

 

2016-01-09
Sanojen tulkinta...

Se taitaa olla ihmisen luonteesta kiinni, miten suhtautuu asioihin, miten reagoitsee ja miten tulkitsee toisten sanoja.

 

2016-01-09
Käyttäytyminen extreemien yhteydessä...

Myös se, että ei aina verbaalisti, sanallisesti, tuomitse ja, että on hiljaa ja ei vastaa extreemeille heidän extremistisille kirjoituksilleen, jo se on tuomitsemista. Hiljaisuus näyttää mitä mieltä on aivan samalla tavalla kuin mitä kaikiin asioihin puuttuminen "tuomitsemisen" merkeissä.
On luonteesta kiinni, miten käyttäytyy ja miten suhtautuu asioihin. Sille emme paljoakaan voi mitään, jokainen meistä toimii luonteemme mukaisesti, sillä tasolla kuin juuri nyt satumme olemaan.

 

2016-01-09
Hiljaisuus voi tarkoittaa kahta eri asiaa...

Hiljaisuus ei aina tarvitse tarkoittaa, että on samaa mieltä. Hiljaisuus voi myös tarkoittaa, että ohittaa extreemit kirjoitukset, etenkin jos on kokemusta, sillä tietää ehkä, että extreemien kanssa ei kannata keskustella, sillä se ei johda muuhun kuin vain riitaan ja huonoon 

 

2016-01-10
Hiljaisuuden merkityksiä...

Hiljaisuus voi tarkoittaa kahta asiaa ja miksipä ei usempaakin.
Se on yleisesti melkein kaikkialla sanottu, että hiljaisuus merkitsee kannattamista, oli kysymuyksessä mikä asia tahansa. Mutta myös hiljaisuus voi tarkoittaa, että ei halua keskustella sen tai sen kanssa koska tietää, että on vain ainainen riita edessä ja katsoo sellaisissa tapauksissa, että on parempi olla hiljaa.
Hiljaisuus voi myös tarkoittaa, että ei uskalla sanoa mielipiteitään. Hiljaisuus voi tarkoittaa myös, että, että ei ole kiinnostunut kaikesta ja sen takia ei haluaa ottaa keskusteluihin.
Mitä tulee rasismiin, niin iljaisuus voi tarkoittaa, että esim. ei ole kiinnostunut ihmisoikeuksista kaikille, ei välitä tai on itse rasistinen ja niin edelleen.
Ja niin edelleen :)
Se miten itse kukin tulkitsee oman hiljaisuutensa on sen ihmisen oma asia.
Myös se miten toiset tulkitsee muitten hiljaisuuden, on heidän oma tulkinta, joka myöskään ei aina tarvitse merkitä, että se olisi totta.
Ja niin edelleen.

 

2016-01-10
Olemme puheittemme kaltaisia...

Juu, eikös se sananlasku vai mikä se on, vai onko se Raamatusta, sano, että, "kohtele muita niin kuin odotat muitten kohtelevan sinua"???
Sanoistaan ihminen tunnistetaan. Sanat kertoo mielipiteistämme enmmän kuin ehkä tiedämme sillä hetkellä kun sanottavamme sanomme. Muut huomaa usein paremmin toisten sanomiset mitä itse huomaamme.

 

2016-01-13
Itsensä rakastaminen...

Kun itseään oppii rakastamaan jonkin verran, silloin ei tunne alituista tarvetta kritisoida muita. Tällä tarkoitan, että ei kritisoi ihmistä. Asiaa voi kritisoida jos katsoo sen aiheelliseksi.
Rakkaus itseään kohtaan johdattaa ihmistä myös rakastamaan muita ihmisiä. Jos ei ole oppinut rakastamaan itseään, silloin ei kykene rakastamaan muitakaan. 
Olen usein miettinyt, että miten on itsensä rakastamisen laita heidän kanssa jotka haukkuu pakolaisia kaikella mahdollisella pahalla tavalla? 
Kun on tullut luettua kaikenlaista karmeaa mitä pakolaisia vastustavat kirjoittelevat netissä pakolaisista.
Entäs miten on laita sellaisten jotka alistavat itsensä kirjoittelemalla sellaista tekstiä mihin monet reagoitsee hyvin negatiivisesti ja kriittisesti kritisoivat sitä henkilöä? Hakeeko sellainen ihminen itselleen tahallaan negatiivistä kritiikkiä? Saako he siitä jonkin autuuden tunteen kun tulevat haukutuksi jatkuvasti? Ei sellainen rakkautta itseään kohtaan ole, vaan se on itsensä kiduttamista.
Monet aliarvoi itsensä rakastamista ja käsittävät sen väärin, luulevat, että kysymyksessä on omakehu ja itsensä korostaminen muita paremmaksi.

 

2016-01-16
Asioihin reagoitseminen...

Jatkuva toisen ihmisen "vikojen" etsiminen ja niihin puuttuminen, sitä kai voi kutsua jumittumiseksi, sillä sehän on tavallaan useimmiten peilaamista, nähdään vikoja muissa, mutta ei huomata, että ne samat viat on osittain itsessään myös.
Mutta mutta, kaikkea ei aina sovi sivuuttaa täysin hiljaa, joihinkin asioihin mitä joku sanoo, on uskallettava joskus puuttua, jos ne alentaa muita kaikella mahdollisella tavalla.
Minun mielestä tulee esim. eräisiin asioihin puuttua ja reagoida ja yrittää saada paremmiksi, etenkin jos ne aiheuttaa suurta tuhoa ja tai pahaa joillekkin ihmisille.
Se ei ole asioihin jumittumista jos esim. vastustaa terrorismia, rasismia, islamofobiaa, homofobiaa, työpaikkakiusaamista, koulukiusaamista, valehtelua, ja niin edelleen. Sehän osoittaa, että haluaa muuttaa huonoja asioita paremmiksi.
Totta, oman komeron siivoamista on aina, se ei lopu koskaan.

 

2016-01-16
Jokainen on guru itse itselleen, ei muille...

Länsimaissa jokainen on guru omalle itselleen. Näin on. Omista kokemuksista viisastuu, oppii. Nöyryys on aidon gurun tunnusmerkki ja sellaisia nöyriä guruja on hyvin harvassa, liekö montaakaan koko maailmassa. Useat itseään guruksi nimittävät, kehuvat itseään ja alentavat muita ja jotkin heistä on rahan perään ja sen takia tekeytyvät guruksi, heiltä puuttuu nöyryys ja vaeltavat vielä huonolla polulla. Tämän takia herkät sielut on vaarassa joutua noitten itseään guruiksi kutsumien pauloihin. Herkkiä sieluja tulee aina yrittää lempeästi kehoittaa kääntämään selkänsä "väärille" guruille.

 

2016-05-15

Kehitystä elämään...

Miten voimme, mitä etsimme ja millä tavalla etsimme, mitä elämä tuo tullessaan, taitaa paljosti johtua siitä millainen luonne ihmisellä on, millainen psyykke meillä on. Jokainen ihminen on uniikki, ei ole toista ihan sanamlaista ihmistä. Ihmisen elämä on kuin meren aallot, on alamäkeä, on ylämäkeä, ja on siltä väliltä. Välillä menemme virran mukana kuin kuolleet kalat, toisinaan jos olemme uskaliaita luonteeltamme, menemme vastavirtaan, rohkeati ja uskallamme sanoa ääneen mielipiteemme. Mitä kauemmin elää, sitä rohkeammaksi voi muuttua.
Elämä opettttaa, kokemukset opettaa, kokemuksitaan oppii jos uskaltaa katsella avoimin silmin tekemisiään, elämäänsä. Kun on rohkea silloin on helpompi löytää positiivisuutta elämäänsä. Mitään erikoista ei voi tapahtua elämässä, jos ei uskalla. Jos vain tyytyy vanhaan ja totuttuun, ei silloin kehity ja ei uskalla. Mutta jos uskaltaa elää ajassa ajan mukana, avautuu monia ovia aivan kuin huomaamatta. Se vaatii vain hieman rohkeutta avata uusia ovia ja ottaa vastaan uutta

 

2016-05-18
Hengellisyys on oman psyyken parantamista empaattiseksi ihmiseksi...

Kriittisyyttä tarvitaan, kriittistä katsomista eri asioista, sillä on niin tavattoman paljon sellaista joka ei ole paikkansa pitävää...Miksi sellaista jotkut levittää? ..Se on kai uutuutta heille ja hupaisaa yrittää narrata muita...Omaan psyykkeen tutustuminen auttaa tekemään muutoksia itsessä jos on tarve...Elettävä on tässä maailmassa, ei auta mikään ja sen takia on se jokaisen oma velvollisuus elää hyvää elämää jotta voisi hyvin kaikin puolin...Kokemuksien ja elämän kautta ihminen viisastuu ja jättää pois turhat unelmat ja mielikuvitukset...ihmisen psyykke on erittäin kiinnostavaa... Psyykestähän ne kuvitelmat alkunsa saavat.

 

2016-05-29
Olet ajatustesi kaltainen

Olet sitä mitä ajattelet itsestäsi. Harvoin on oma vointi jonkun toisen vika. Omat ajatukset muokkaa elämääsi. Silti monet tuntee suurta himoa syyttää omista vaikeuksistaan muita ihmisiä jollakin tavalla. 
Kuitenkin asia on niin, että itse kukin luo oman elämänsä psyykkisen voinnin, myös useimmiten kaiken muunkin elämässään. Ihmisen mieliala johtuu paljosti omista ajatuksista.
Tällä tarkoitan normaalia ihmistä jonka elämä lainehtii aaltojen tavoin, sillä elämä ei kulje piikkisuoran viivan tavoin.
Ihmiset jotka on syvästi ja loputtomasti sairaita joko psyykeltään tai keholtaan, ei tietenkään ole aina itse vastuussa sairauksistaan ja näin ollen heillä on pienet mahdollisuudet itse vaikuttaa oloonsa. Jos on täysin psyykkisesti kunnossa, silloin voi vaikuttaa ajatuksiinsa, jotta mieliala ei vaipuisi alas koko ajan.
Usein kuulee sanonnan että olet ajatuksiesi kaltainen. Ajatukset on luovia, ne luo elämäämme, ne luo psyykkistä tilannettamme. Ajatukset muokkaa mielialaasi. On myös sanonta että olet ajatuksiesi orja.
Tämän kun tietää, niin voi yrittää olla ajatuksiensa herra, eikä antaa kaikkien negatiivisten ajatuksiensa vaikuttaa mielialaansa. Negatiivisiä ajatuksia voi karsia, parantaa niitä hieman paremmiksi, karsia pois liika negatiivisyys. Sen kun on tehnyt, silloin ihminen voi jo paljon paremmin.

 

2016-05-29
Tilanteen hyväksyminen

Tilanteen hyväksyminen voi viedä kauan aikaa riippuen millainen tilanne on. Kaikista sairauksista ei parannu. Parasta on, että tottuttautuu tilanteeseen. Jokainen omalla tavallaan. Kukaan ei voi sanoa, että tee näin tai noin. Omista ajatuksista se tilanteen hyväksyminen alkaa. Jos voi huonosti, johtuu se omasta itsestä, omista ajatuksista ja siitä, että ei ole vielä kyennyt hyväksymään sitä vakavaa tilannetta.
Vaikka sen tilanteen hyväksyykin, niin aina on muistissa se entinen, se normaali, sitä ei koskaan unohda, jos sellaista on ollut, samalla tavalla ei voi unohtaa esim. pahaa joka on ollut. Muistit ei katoa jos ei ole muistiaan menettänyt.

 

2016-05-31
Ihmisillä on vapaa tahto

Jos ajattelee että kaikki mitä maailmassa tapahtuu on Jumalan, korkeimman suunnitelmia, niin sehän johtaa siihen, että kukaan ei välitä yrittää parantaa itsensä tilannetta ja kukaan ei välitä parantaa maailman tilannetta. Se on apaattisuutta mielestäni jos työntää mailman pahuuden Jumalan syyksi ja ei halua yrittää auttaa maailmaa ja hädässä olevia. Ihmiset se on pahoja ja tekevät ja sanovat pahojaan, sillä ihmisellä on vapaus valita ihmisillä on oma tahto.
Elämme täällä ja nyt emme elä missään henkimaailmoissa, sen takia olisi osattava elää maailmassa, eikä työntää ihmisten pahuutta Jumalan syyksi.

 

2016-05-31
Jätämme jälkiä muille

Onhan se niin, että kaikki jätämme jälkiä muille katseltavaksi ja mietittäväksi. Näin ollen meillä on mahdollisuus vaikuttaa muitten elämään. Mutta loppujen lopuksi se on jokaisen henkilökohtainen asia miten suhtautuu, miten reagoitsee toisten jättämiin jälkiin. Jokainen päättää itse miten regoitsee ja silloin se on ihminen itse joka on vastuussa siitä miten voi, sillä kukaan ei määrää miten itse kukin reagoitsee. Maailmassa tapahtuu paljon itse valitsemme miten suhtaudumme tapahtumiin. Ja näin ollen olemme vastuussa itse siitä miten reagoitsemme esimerkiksi muitten ihmisten sanomisiin ja tekemisiin. Ne muut on vain jättäneet jäljet jälkeensä, he ei määräile miten muut suhtautuvat niihin. Kaikki jättää jälkiä jälkeensä muille ja se on muitten vastuulla miten suhtautuvat niihin jälkiin.

 

2016-05-31
Ihmiset eri tasolla henkisesti

Joo, elämä on todellakin monimutkaista täällä maailmassa. Jos Jumala olis suunnitellut jo etukäteen kaikkien ihmisen elämän, tuntuisi se varmasti kuin että olisi sätkynukke... Tuon filosofian mukaan on vaikea elää koska ei pysty vaikuttamaan elämäänsä ollenkaan, jos kerran ajattelee että kaikki on jo suunniteltu valmiiksi korkeimmalta taholta.
Minä ajattelen että Jumala alussa loi kaiken ja myös ne ensimmäiset ihmiset. Sen jälkeen on ihmiset itse eläneet ja toimineet vapaan tahtonsa mukaisesti.
Ajattelen että ihmiset on eri tasolla henkisesti, johtuen ehkä geeneistä suvusta, kasvatuksesta, luonnosta ja niin edelleen ja näin ollen kaikilla ihmisillä on erilainen ajatustapa, erilainen näkemys hyvyydestä ja pahuudesta ja monet on välinpitämättömiä, mutta mukaan mahtuu ihmisiä jotka yrittää ajatella positiivisesti ja rakastavat lähimmäisiään ja toimivat lähimmäisiään rakastaten.
Jos henkinen taso on aika alhainen silloin, on esim. muukalaisvihamielinen, rikollinen, murhaaja, kiusaaja ja niin edelleen. heidän henkinen taso ei ylety lähimmäisenrakkauteen vielä. Mutta ehkä joskus elinikänsä aikana viisastuvat. Heille ei paljoakaan tehoa moraalisaarnat eikä paljon mikään muukaan, ei edes rangaustukset. He ei kerta kaikkian ymmärrä. Siksi esim. keskustelu heidän kanssa on hyvin vaikeaa.
Elämme täällä ja nyt, on siis aiheelista ajatella muitakin kuin vain itseään.

 

2016-05-31
Kanavointi alitajunta, ahaa elämys

Joskus ajatukset juoksee nopeaan...asiat tulee selviksi salaman nopeudella...aivan kuin joku ohjaisi ajatuksia joskus...useimmiten ajatukset tökkii...mutta silloin kun ajatukset lentää kirkkaasti ja joustavasti, on kuin paraskin tietäjä...eräät kutsuu sitä kanavoinniksi...eräät muut jotka seisoo tukevasti jalat maassa, mutta silti kokevat opettavat ajatustenjuoksut aivoissaan, sanovat sitä luonnolliseksi ajitajunnan heräämiseksi...alitajuntamme tietää paljon sellaista mitä normaali tajuntamme ei tiedä...mitään yliluonnollista siinä ole ei...jokaisella ihmisellä on alitajunta...ja jokainen ihminen käyttää alitajuntaansa omalla tavallaan, useimmat ei edes ymmärrä että heillä on alitajunta...tai miksi sitä kutsuisi...ahaa elämykset tulee alitajunnasta...yhtäkkiä tajuaa sellaista mitä ei koskaan ennen ole tajunnut...
Se on samanlaista kirjoittaessa...joskus ei sitten niin millään tahdo sanat tulla esille...mutta sitten kun sanat yhtäkkiä tulee esille, lentää ajatukset sujuvasti ja elävästi ja sanat kirjoittaessa tulee paikoilleen ja kertoo ajatukien antamaa antia.

 

2016-06-13
Jumala juonii juonivia ihmisiä vastaan...

Kaikkien uskontojen Jumalat punoo juonia, suunnittelee ja ihmisten juonet ja jää toiseksi, sillä Jumala on korkeampi henkisesti nähtynä mitä ihminen on, me ihmiset olemme hyvin vajaavaisia, kapinoimme ja juonimme toisiamme vastaan joskus, jotkut enemmän ja jotkut vähemmän...Kukaan ei kuitenkaan juoniensa kanssa pysty ylittämää Jumalan suunnitelmia, juonia.
Kun Jumala juonii ja suunnittelee juonivia vajaavaisia ihmisiä vastaan, ei Jumalan juonet ole pahoja, se on ihmiset kun juonissaan on usein pahoja, juonivat muita vastaan ja jotkut jopa tavallaan yrittävät juonia Jumalan tahtoa vastaan...Jumalalla on mahti suunnitella ja juonia juonijoita vastaan, jos Jumala haluaa niin tehdä...
Niinhän se Raamatunkin Jumala punoi juoniaan ja suunnitteli, Raamatun Jumala tappoi ihmisiä, massaslakt joskus.
Jumalan tiet ja teot on arvaamattomia ihmisille...Jumala koettelee kaikkia ihmisiä...se on sitten ihmisen oma asia yrittää pysyä Jumalan polulla.

 

2016-07-31
Taito olla välittämättä, mitä muut ajattelee

(näin sunnuntain kunniaksi pieni aloitus ihmisen tunteitten vallasta)
Aloituksen yritin tehdä positiivisesti, mutta negatiivisuutta on kaikissa meissä, tunteet jyllää ememmän tai vähemmän ja silloin on helppoa tulkita oman mielensä mukaan kaikkea mitä muut sanoo. Mutta jokainen voi olla jonkin verran tunteittensa herra......
Ihmiset voi sanoa sinulle ihan mitä vain, tai tehdä mitä tahansa sinua kohtaan (en tarkoita väkivaltaa), mutta se olet sinä joka päätät kuinka sinä otat sen vastaan, otatko vastaan, tai annatko mennä ohitse ja kadota mitättömänä kuin lemuava haiseva paha ilma. 
Sinulla on valta ja mahti ja voima päättää, mitä ja kuka voi vaikuttaa sinuun ja mitä ja kenellä ei ole oikeutta siihen.
Se on sinä ja vain sinä jolla on oikeus päättää kuinka sinä voit ja kuinka sinä tunnet. Älä lahjoita pois etuoikeuttasi kenelle tahansa.
Miten kohottaa tuota taitoa?
Ehdotuksia?
Kokemuksia?


 


2016-07-31
Verbaalinen väkivalta

Verbaaliseen väkivaltaanhan ei oikein taida olla edes lakeja niitä vastaan. Sen takia kai esim. kiusaaminen on sellainen asia, että harvat edes uskaltaa puuttua siihen, riippuen tietenkin kiusaamisen laadusta myös. Monet on arkoja ja pelkäävät itse tulevansa kiusatuiksi.

Me täällä länsimaissa valitamme ehkä, että lait on huonoja ja tuomiot mitättömän lieviä, mutta samalla monet valittaa esim. Iranin ja saudiarabian raaoista laista kun tuomitaan varkaat käsien katkontaan ja muuta sellaista. Ei olla koskaan tyytyväisiä. kaikki ei koskaan voi olla tyytyväisiä esim. maan lakeihin.

Kiusaus , pitemmän aikainen kiusaus voi olla hengenvaarallista kiusatulle, psyykkinen terveys voi pilaantua ja muuta vakavaa sellaista. Siitä huolimatta syrjintää ja kiusausta on vaikka kuinka paljon ja yhteiskunta ei tee juuri mitään asian hyväksi. Kiusattuja siirretään ehkä muualle, mutta kiusaajat saa jäädä jäljelle ja ottavat varmasti uuden jota alkavat kiusata.
Tämä on yhteiskunnallinen ongelma, koko maailmassa.

Tekniikkaa on korkealla monessa valtiossa, mutta ihmisen psyykkiseen vointiin ei tehdä mitään. tehdään ehkä sitten vasta kun on jo niin huonossa kunnossa, että on hodon tarpeessa. 
Kouluissa voisi olla esim. aine jonka nimi voisi olla ehkä, positiivinen elämä. Siellä voisi opettaa lapsille positiivisia arvoja ja käyttäytymistä ja lähimmäisenrakkauta ynnä muuta.

Mitä tulee raiskauksiin. Kyllä Ruotsissa ainakin useimmat raiskaajat saa tuomion ja kaiketi niin on Suomessakin. Oikeus kuitenkin mieluummin vapauttaa kuin tuomitsee, jos on epävarmuutta asiassa.


 

2016-08-07
Suufi jeddien itsensä tutkiskelu, tie valoon

Jos esim. huomaa, että lähes kaikki vastustaa, niin silloin olisi sillä ihmisellä paljon itsetutkiskelun varaa. Paljon saanutta kritiikkiä ei pitäisi ylimielisesti työntää pois ja kuvitella olla kaikkia muita parempi.
Täytyisi löytyä luonnetta alkaa tutkia omaa itseään ja tehdä parannuksia.

Vaikka teemanani onkin, että ei tarvitse välittää mitä muut ajattelee. Mutta siltikin, rajansa kaikella. Suufilaiseen tapaan on silloin hyvä alkaa tutkia itseään, ajatuksiaan, mielipiteitään, kuvitelmiaan, käytöstään ja niin edelleen ja siitä sitten pikkuhiljaa alkaa tehdä parannuksia itseensä nähden, suufilaiseen hyvään tapaan :)

Ja vaikka saisikin kritiikkiä päälleen, niin siitä ei tarvitse riehaanuta, ei tarvitse välittää niin, että suuttuu ja alkaa puolustella itseään.
Pääasia olisi, että ymmärtää kritiikin saatuaan tutkia itseään ja myöntää rehellisesti itselleen oman vikansa ja tehdä parannus. Se on oikeaa suufilaisuutta toimia noin, oikeaa suufien jeddien toimintaa.

Vain syvästi tutkimalla itseään ja tekemällä parannuksia, voi kohottaa henkistä tasoaan. Muuta tietä ei ole valoon, on lähdettävä omasta itsestä ja tehtävä parannuksia. Jos ei tuohon pysty, se osoittaa silloin vain, että vaeltaa vielä pimeyden polkua.
Sanoistaan ihmisen tunnistaa, älkäämme unohtako sitä.


2016-08-09
Itsehillintä

Ihmisen ei todellakaan tarvitse aina välittää mitä muut ajattelee. Ja tähän voi lisätä, että ihmisen ei läheskään aina tarvitse välittää mitä muut sanoo.

Jos on harjoitellut itsehillintää, kuten esim. Islamin jeddi-ritarit, slloin ei välitä mitä muut sanoo, sillä itse tietää mikä itselle on parasta

Arabialaista viisautta:
Kielesi on ratsusi: jos hoidat sitä hyvin, se hoitaa sinua, jos laiminlyöt sen, se pettää sinut.

Kuinka moni tietää minkälainen kielenkäyttö on itselle parasta? Aniharva sanoisin. Normaalisti kuitenkin useat osaa käyttäytyä julkisilla paikoilla.

Tietenkin tuokin on henkikökohtaista. Jokainen ihminen on henkisesti eri tasolla, omalla tasollaan ja näin ollen jokainen ihminen käyttäytyy eri tavalla.

Syvä itsensä tutkiskelu ja itsehillinnän harjoittelu, antaa voimia käyttäytyä paremmin ja paremmin.
Sehän on jokaisesta itsestään kiinni, haluaako käyttäytyä hillitysti ja harkitusti määrätyissä tilanteissa.

Spontaaninen ilo ja mielihyvä ei ole pahaksi kuitenkaan, kunhan muistaa kiittää korkeinta saamistaan "lahjoista".

Jos sanoo mit äajattelee, mitä sylki suuhun tuo, silloinhan tuo julkisuuteen kaiken maailman omia outoja ajatuksiaan ehkä ja joutuu naurunalaiseksi, tai muuten vain muut karttaa kaikkien ajatustensa ulos antajaa. On otettava järki käteen :)
Arabialaista viisautta:
Kärsivällisyys on avain iloon, katumus anteeksiantoon, vaatimattomuus rauhaan.

 

 

2016-08-10
Rakkaus ei estä vastustamasta pahuutta

Vaikka rakastaakin kaikkia ihmisiä, silti voi erottaa hyvän ja pahan toisistaan ja vastustaa pahaa.
Rakkaus ei vie pois ihmisen syvällistä halua vastustaa pahaa. Ja sillä ei tarkoiteta, että tuo esille vihaista verbaalia horinaa pahaa tekeviä ihmisiä kohtaan.
Mutta pahuutta voi vastustaa rakkauden nimissä, sillä pahasta kärsii aina jotkut ihmiset, se on rakkauden osoitusta niitä ihmisiä kohtaan jotka kärsivät pahuudesta, jos taistelee esim. verbaalisti pahuutta vastaan.
Minun mielestä rakkaus ei estä puuttumasta maaimassa tapahtuviin pahuuksiin. Jos ei ei puutu, niin eihän se mitään rakkautta ole, se on kuin välinpitämättömyyttä.
Minun mielipiteeni siis.

 

2016-08-14
Jumala on taivaan ja Maapallon valo

Jumala on taivaan ja Maapallon valo, kaikille kansoille maailmassa.
Jos ei halua käyttää sanaa Jumala, voi esim. käyttää sanaa, Korkein.

Valo, valo suufilaisuudessa on Jumala, Jumalasta tulee valo. 
Suufilaiset ja kuten suufien mystiset jeddi-ritarit hauaa valoon lähelle Jumalaa. Suufit taistelee itsensä kanssa, ei aseitten kanssa.

Suufeilla on yleensä hyvä itsehillintä. Itsensä tutkiskelun kautta he on saavuttaneet rauhan sieluunsa, etsivät vain läheisyyttä Jumalaan, valoon.

Suufilaisuudessa on ymmärrettävä mitä taistelu tarkoittaa. Jokainen sufi ymmärtää, että taistelu tarkoittaa, ymmärrystä, tietoa, ei siis sotaa ja tappelua.

Jeddi-ritareita ei ole sanan varsinaisessa merkityksessä. 
Mystiikka kertoo, että aikoinaan kauan kauan sitten pohjois-Afrikassa oli pitkätakkisia ja viittaisia jeddi-ritareita, jotka pohti elämää ja kuolemaa ja tulevaisuutta ja jotka etsi tietä valoon, Jumalan valoon, tietä valon lähelle, valon vaikutuksen alaiseksi, valo oli heille Jumala. 

Jeddi-ritarit ei koskaan hyökänneet kenenkään kimppuun, ei sanoin eikä asein, he halusi rauhaa ja hyvää elämää kansoille, mutta he puolusti kansoja, heimoja, jos niitten päälle hyökättiin fyyssisesti. 

Mystiikan jeddi-ritarit, kuten muut suufilaiset, haluaa auttaa ihmisiä, antaa elämänsä tehtävään auttaa ja avustaa ihmisiä, kansoja, tavalla tai toisella.

Tämä on suuresti supistettuna tarina suufeista ja mystiikan suufisista jeddi-ritareista.

Jokainen henkinen ihminen halajaa valoon, Jumalan läheisyyteen, valon positiiviseen vaikutukseen, tavalla tai toisella.
Henkistä tukea ja opetusta saa mestariltaan, shaykhilta. Shaykhit on vuosikausia tutkineet itseään, omaksuvat itsehillinnän ja ovat valon lähellä "vertauskuvallisesti", tietoisina Jumalan voimasta. Kukaan ihminen ei voi saada Jumalan voimaa itselleen, voi vain joskus tuntea Jumalan voiman ja valon.

Jumala on taivaan ja Maapallon valo. Jumalalla, korkeimmalla on valo ja voima, ei siis kenelläkään ihmisellä.

[24:35] Jumala on taivaitten ja maan valo. Hänen valonsa on verrattavissa lamppuun, joka on asetettu seinän syvennykseen. Lamppu on sijoitettu lasipalloon, joka on kuin loistava tähti. Sitä valaisee siunatun Öljypuun Öljy, joka ei ole idästä eikä lännestä, ja se antaisi kirkkaan valon, vaikka siihen ei tulta pantaisikaan: siinä on valoa valon päällä. Jumala ohjaa valoaan sitä kohti, jonka hän otolliseksi näkee. Jumala esittää myÖs vertauksia ihmissuvulle, sillä Jumala tietää kaiken.

 


2016-09-13
Henkisyys on oman itsensä parantamista

Henkisyys etupäässä on oman itsensä kohottamista korkeammalle, itsensä kanssa kamppailua parantaa itseään. 
Se jos alkaa jaella omia mielikuvituksiaan totuuksina muille, on itsekästä. Itsekkyydellä tavoittelevat itselleen huomiota, ovat huomionkipeitä, kaipaavat toisten huomiota hinnalla millä hyvänsä ja jotkut yrittävät hyöty siitä ekonoomisesti myös. 
Mielikuvituksiensa tuputus muille on itsekästä ja lapsellista.
Rauhan saa sieluunsa jos ymmärtää itseään ja muita, tärkeintä on itsensä tunteminen ja sen nojalla itsensä parantaminen korkeammalle tasolle henkisesti. Kaikki muu tuputus muille on itsekästä ja sellainen on kaukana henkisyydestä.
PS, minun mielipiteeni asiasta ja siksi se ei ole faktaa ja ei ole tarkoitettu tuputettavaksi muille. Varoitan vain, älkää uskoko kaikkeen mitä teille tuputetaan. Käyttäkää järkeänne ja jättäkää hihulien jutut pois.

 


2016-10-02
Maailma on kuin peili

Kun kuuntelee ihmisisten puheita ja lukee mitä ihmiset kirjoittaa lehdissä tai esim. foorumeilla, niin näkee hyvin selvästi, että suuri enemmistö kertoo mielipiteistään maailman asioista ja useimmiten mielipiteet eroavat suuresti tai ainakin jonkin verran.
Näin ollen voi sanoa, että maailman ihmiset katsovat maailmaa omin silmin, tulkitsevat oman käsityksensä mukaan ja näin ollen on tulkintoja esim. yhdestä ja samasta asiasta tuhansittain.
Ja kun näin on, niin voi todellakin sanoa, että maailma on peili jossa aina näemme omat kasvomme, mielipiteemme. Maailmassa on siis yhtä monta käsitystä maailmanmenosta kuin on ihmisiäkin. Kuitenkin maailma menee menojaan välittämättä miepiteistä, ihmisten erilaiset mielipiteet samasta asiasta ei paljoakaan useimmiten muuta tilannetta.
Mielipiteet on joskus kuin harhaa, sillä sama asia kuvaillaan tuhansilla eri tavoilla.
Näkemyksemme maailmanmenosta on jokaisen psyyken oma näkemys, käsityksiä, jotka samalla kuvailee ihmisten erilaista luonnetta ja käsityskykyä ja niin edelleen ja sitä sanotaan peiliksi joka näyttää jokaiselle omat kasvot ja vielä paremmin maailman peili näyttää muille muitten ihmisten kasvoja, koska on aina helpompaa katsella muita kuin itseään. Itsensä toki näkee, mutta näkee itsensä vain omalla käsityksellään ja muilla onkin sitten niitä käsityksiä tuhansittain yhdestä asiasta ja yhdestä ihmisestä.


2016-10-08
Hyvyys

Onhan se niin, että maailma on kehittynyt paljon materiaalisesti. Mutta ihminen ei ole kehittynyt paljoakaan. Kouluissa vaan tankataan lukemista laskemista ja historiaa ja niin edelleen. Missä on aine mikä opettaisi hyvyyttä lapsille? Sitä ei ole missään. Lapset ei opi hyvyyttää jos sitä ei koulussa opeteta ja vanhemmat ei opeta hyvyyttä jos he ei itsekkään osaa hyvyydestä paljoakaan.
Itsestäni olen havainnut jo vuosikymmeniä sitten, että omat vaikeudet, myös omat positiiviset tapahtumat, omat kokemukset siis, on hyvin opettavaisia. Olen oppinut arvostamaan kaikkia maapallon kansoja. Ruotsinsuomalaisena tiedän esim. miltä pakolaisilta tuntuu olla täällä, kun ei osaa kieltä ja ei tiedä paljoa maan tavoista, silloin tuntee helpommin empatiaa kun on sen saman itse aikaisemmin kokenut.
Hyvyys ja henkisyys ei kai tule aivan itsestään, sitä on opeteltava jollakin tavalla tai saatava opetusta, jotta "heräisi", oppisi arvostamaan hyvyyttä. Ja kuten sanoin, omista kokemuksista viisastuu useimmiten. Tällä en tietenkään tarkoita, että kaikki asiat olisi hyväksyttävä. Pahaa on aina uskallettava vastustaa.


2016-10-09
Kaikki peilaa

Kaikki ihmiset peilaa, toiset enemmän ja toiset vähemmän. Jokainen katselee maailmaa omin silmin ja näkee maailman ja kaikki tapahtumat oman ymmärryksensä mukaan. Joskus ymmärrämme oikein ja joskus ymmärrämme väärin. Omat pelkomme ja heijastuvat helposti mielipiteistämme. On helppoa luulla omia mielipiteitään oikeiksi ja muitten mielipiteitä vääriksi jos se oma maailmanpeili näyttää ne omat mielipiteet "ruusuisesti". Jokaisen ego työskentelee omaksi hyväkseen useimmiten välittämättä muista yhtään mitään, se on usein monille vain minä minä minä ja minä, minuutta korostetaan ja toisia kritisoidaan kun ne toiset ei ole niin kuin itse haluaa niitten olevan. Jotta kyllä maailma toimii peilinä meille, hyväksymme sen tai emme.

 

2016-11-16
Hyvyys

Se, että hartaasti uskovaiset yrittää olla hyviä ihmisiä, on yritystä tehdä parannuksia itseensä. Kukaan ei ole täydellinen. Kaikki olemme oppimassa täällä maapallolla, oppimassa tuntemaan omaa itseämme, uskomuksiamme ja hyvyyttä.
Ivailu, ironia, valehtelu, syrjintä, murhat, ryöstöt, varkaus ja niin edelleen, on pahuuksia mihin jotkut retkahtavat. Heistäkin voi tulla hyvempiä ihmisiä jos he ymmätävät tutkia omaa itseään ja yrittää tehdä parannuksia.
Hartaalla uskovaisella on se etu, että hänellä on usko Jumalaan ja Jumalan ohjeisiin uskovaisille, se kannustaa hartaasti uskovaista yrittämään elämään niin hyvin kuin vain kykenee.
Hyvyys ja myös pahuus, huomataan ihmisen sanoista ja ihmisen käytöksestä ja yleensäkin miten ageeraa.


2016-11-18
Egon mahti ja valta

Ei vastasyntyneellä ole vielä mitää erikoista egoa. Ego syntyy sitä mukaa mitä enemmän lapsi alkaa ajatella ja tuoda julki ajatuksiaan. 
Ego haluaa useimmiten voittaa, sillä ihminen on egonsa orja. Egoaan vastaan voi toimia, mutta silloin on itse haluttava tehdä toisin kuin mitä ego haluaa. Se ei ole helppoa tunnustaa asioita itsestään itselleen, saatikka sitten tunnustaa niitä muille.
Ei elämä ole ohjattua. ja ego ei ohjaa elämää aina, kyllä egon voi joskus voittaa. Mutta useimmissa tapauksissa ihminen on on kunnianhimoinen, häpeilevä, himokas ja epävarma, siksi se ei ole helppoa toimia vastoin egoa, etenkään jos ei ymmärrä, tai halua toimia toisin. Onhan se helpompaa toimia egonmukaan, kuin että alkaisi ajatella ja eikä aina totella egoa. Ego ei halua loukkaantua tai saada häpeää osakseen, siksi ihminen on usein egonsa orja.
Ego ei ole uskonnollinen, ego kehittyy lapsen kasvaessa hänen kokemuksistaan.



016-11-27
Neljä ohjetta/normia elämässä

"Seuraan neljä sääntöä: reagoin, hyväksyn, käsittelen sen, pudotan pois sen.
Yen Sheng"

1- reagoi siihen
2- hyväksy se
3- käsittele se
4- pudota pois se

Neljä peräkkäistä toimintaa. 

Ensin reagoitsee tapahtumaan.

Sen jälkeen hyväksyy sen tapahtuman, sillä tapahtunut on tapahtunut ja sitä ei saa tapahtumattomaksi.

Sitten käsittelee/hanterar sen.

Ja sitten jättää sen pois, sillä on käsitellyt/hanterat asian loppuun ja menee elämässä eteenpäin.

PS. oletteko samaa mieltä kuin aikoinaan tuo Yen Sheng?

 

2016-12-21
Erilaisuus


Rakasta erilaisuutta, rakasta kaikkea hyvää ja elä itse hyvää elämää.
Se että maailman kaikki ihmiset on eri tasolla henkisesti, se on tämän hetkinen totuus. Sitä ei voi pyyhkiä pois. Se on hyväksytävä. Sillä jos ei erilaisuutta hyväksy, silloin ihminen voi itse huonosti. 
Jotta erilaisuuden voisi hyväksyä, on ensin hyväksyttä oma itsensä ja rakastaa itseään, vasta sen jälkeen tulee kyky rakastaa myös muita, erilaisuudesta huolimatta. 
Se miten jotkut muut ajattelee muista, on niitten muitten mielipide asiasta. Jokaisella on oikeus omiin ajatuksiin erilaisuudesta. Tämän takia erilaisuutta nähdään maailmalla sekä positiivisesti ja negatiivisesti ja myös neutraalisti, sillä ei kaikki voi olla aina samaa mieltä. 
Tärkeintä on, että rakastaa itseään ja myös muita. Se miten muut taklaa erilaisuutta, on heidän asia, ei sinun, ja ei minun. Jokainen tavallaan. 
Ei kannata loukkaantua tai vihastua siitä miten muut näkevät erilaisuuden. Miksi takertua kiinni siihen mitä muut ajattelee tai sanoo? Tärkeintä se, miten itse tuntee erilaisuuden. 
Tunteissa on myös yksilöillä hyvin näkyvät erot. Mitä positiivisemmin hyväksyt erilaisuudet, sitä isommaksi kasvaa henkisyys ja tietoisuus.
Pahuus ei ole erilaisuutta, pahuus on eräissä ihmisissä asustava katkeruus julmuus ja halua vahingoittaa muita ihmisiä. Tuollaisia pahoja ihmisiäkin voi rakastaa, rakastaa ihmisinä, mutta heidän pahoja sanoja tai pahoja tekoja ei tule rakastaa tai hyväksyä. on uskallettava toimia pahaa vastaan siitä huolimatta vaikka rakastaakin kaikkia ihmisiä.
Jos haluaa saada muutosta aikaan maailmassa, on aina lähdettävä omasta itsestään ja yritettävä muuttua paremmaksi ja siinä samalla olla esimerkki muille, että muuttua voi jos vain itse haluaa. Paljoa muuta ei ihminen voi tehdä, muuta kuin vain olla positiivinen. Ei siis saa itse retkahtaa samalle tasolle kuin ne pahat joiden sanoja ja tekoja ei hyväksy. On yritettävä tehdä kaikkensa jotta ei reagoitse pahaan pahalla.


2017-01-03
Oman onnen luonti

Joo, jokainen luo oman onnensa elämäänsä jollakin tavalla. Kaikilla ei ole onnellistta elämää, monet kokee sisällään negatiivistä tilaa ja tuovat sen julki esim. keskustellessaan toisten kanssa, he ei vain huomaa sitä itse, sillä sillä hetkellä se on heidän totuus olla ärtyneitä ja kiukkuisia ja muuta sellaista.
Minun kokemukseni mukaan ei meitä ihmisiä kukaan ohjaa. Ihmisen on itse ohjattava itseään, ainakin silloin kun on aikuinen.
Lasta ohjaa vanhemmat ja koulu ja lapsi kehittyy henkisesti. Aikuistuttuaan ei enää kukaan ohjaa ja aikuinen joutuu itse ohjaamaan itse itseään. Aina silloin tällöin ihminen seisoo paikallaan pitkänkin ajan, ei edisty, ei kohota nivåaan, tasoaan, sillä muu vie kaiken ajan elämässä.
Toiset taas kehittyy koko ajan luontevasti aivan kuin huomaamatta.
Jotkut aikuiset on vielä siinä asteella kuin esim. teinit jotka riehaantuu ja haluaa irrota vanhemmistaan ja vanhemmat laittaa vastaan ja teinit raivostuu :) samalla tavalla tuollaiset aikuiset käyttäytyy muita kohtaan, he on jääneet kiinni.
Kysymys onkin, että miksi he on jääneet kiinni? Mikä jarruttaa heitä?
Tunne-elämä on kaikilla erilainen ja luultavasti se johtuu tunteista, sisällä riehuu.
Kun taas eräät toiset on rauhallisia ja hyväkäytöksisiä. Ja yrittävät olla hyviä kaikkia ihmisiä kohtaan.
Kun puhun ihmisen eri kehitystasoista, en tarkoita mitään uskonnollista, tarkoitan vain sitä sisäistä, henkistä, psyykkistä tilaa, joka aika ajoin kohoaa jos on hyvä tilanne elämässä, jos tuntee niin. Ja sehän voi myös välillä tipahtaa pari astetta alas jos sikseen tulee.
Mutta tietenkin uskonnollisuudella tai ei uskonnollisuudella on myös osuutensa ihmisen henkiseen, psyykkiseen kasvuun tai kiinni jäämiseen tai alaspäin menoon.
Kun sanot, että kuoleman jälkeistä elämää ei ole mielestäsi, niin ehkäpä siinä onkin vastaus siihen miksi esim. jotkut elävät kuin viimeistä päivää, mässäävät tai riitelevät ja mobbaavat muita, sillä he kuolee ja sitten ei ole enää mitään heille, joten heidän tunne sanoo heille, että ei ole mitään väliä miten elää. Silloin ihminen ei takuulla edes ajattele itsensä kohottamista, hän tyytyy elämään päivästä toiseen ja olla ajattelematta millainen on.

 

2017-01-03
Tunteet ei aina järjellisiä ole

Tunteet ei aina ole järjellisiä, ihmisen tunne-elämä on hyvin ailahtelevaa ja ei ihminen edes itselleen aina halua myöntää tunne-elämänsä, ajattelunsa purkauksia, työntää ne pois kuin niitä ei oliskaan. Tunne-elämä on sekoitettu fantasialla, tunne-elämä sisältää paljon fantasiaa, fantasiaa omasta itsestään ja muista ja juuri sen takia on erittäin helppo alkaa tulkitsemaan muitten kirjoituksia, sanoja, koska tottahan se on, että oma tunne-elämä fantasioineen värittää aika paljon näkemyksiämme omasta itsestämme ja toisista.
Itse yritän olla tulkitsematta, mutta usein epäonnistun. Yritän myös olla puhumatta kirjoittajista, henkilöistä ja siinä olen kehittynyt eteenpäin jonkin verran, se on nykyään aika harvinaista, että kirjoitan henkilöstä asian sijasta

 

2017-01-03
Elä tässä ja nyt

Uskovaiset kasvaa henkisesti silloin kun he saa rauhan sydämeensä ja oppivat osoittamaan rakkautta ketä tahansa kohtaan ja jos ymmärtävät kaikkien ihmisten olevan samanarvoisia ja kohtelevat kaikkia samanarvoisina ja niin edelleen. ja tietenkin ajatus tuonpuoleisesta elämästtä on kuin lohdutus heille, että elämä jatkuu jossakin muotoa ja se kannustaa monia tekemään parannuksia itseensä nähden.
Mitä tulee fantasiaan, niin kaikkien ihmisten tunne-elämä on väritetty fantasioilla. Fantasiaa sekin on, että Jumalaa ei ole olemassa aivan samalla tavalla kuin . että Jumala on olemassa. Jokaisella on omat fantasiansa joihin uskomme.
OBS. selvennykseksi, en tarkoita sinua näillä lauseillani.
Minä en tuomitse uskovaisten pyhiä kirjota, enkä tuomitse ei uskovaistenkaan kirjoituksia tunne-elämänsä johdosta purkautuviin ajatuksiin elämästä.
Kyllä, olen samaa mieltä, että parasta on elää i nuet, siis nyt, juuri nyt. menneisyyden vatkominen on vihonviimeistä, menneisyys on mennyttä ja ollutta, kaikkien parasta on mennä eteenpäin. Tulevaisuutta voi ajatella ja ehkä tehdä suunnitelmia, mutta tulevaisuudesta emme koskaan tiedä mitä tapahtuu. Joten se hetki missä juuri nyt elämme, se on se hetki joka määrää millaisia olemme, mitä tunnemme ja miten käyttäydymme.
kaikilla meillä ihmisllä on omat fantasiamme ja tunne-elämämme on värittynyt fantasiaoillamme ja tuneillamme.

 

2017-01-03
Olemme tunteittemme orjia

Ihminen on tunne-elämästään riippuvainen kaikessa. Ilman tunteita emme olisi ihmisiä. Me ihmiset elämme tunteittemme kautta.

 

2017-01-03
Kaikki uskoo johonkin

Kaikki ihmiset uskoo johonkin, jos eivät usko uskontoihin, on heillä omat uskomukset, uskomukset jotka tulee tunne-elämästä, omista ajatuksista ja tietenkin on myös saanut vaikutteita muulta ihmisiltä.

 

2017-01-03
Hyvyys ja pahuus?

Meinaat siis, että laitat uskovaiset hartaat muslimit samaan pussiin terroristien kanssa ja katsot niitten olevan yksi ja sama ryhmä? Et halua nähdä pahuutta ja et myöskään hyvyyttä. Kaikki vaan samaan pussiin pahoiksi muslimeiksi, niinkö? Tai ehkä pidät niitä kaikkia hyvinä, sekä terroristeja ja hartaasti uskovaisia muslimeja?