aa24.jpg?1593608878

2021-04-09
Kinas ambassad i mejl till reporter: Sluta eller så får du ”möta konsekvenserna” 
- omni -
Tycker att nu är det dags att utvisa Kinas ambassadör...han har ofta vräkt ur sig hotelser och annat diktatoriskt.

2021-04-09
Syftet är att söka inåt och på det sättet komma närmare gud.

– Det är att sätt för mig att hitta mig själv och att hitta gud. Att nå sanningen. När jag ser mitt sanna jag kan jag också se gud. När jag gör det känner jag mig lugn, det är något jag inte kan förklara i ord. Jag behöver göra det, uppleva det, det är då jag förstår meningen. - expressen -
Fint förklarat vad sufism är...och att det är kvinnor i Afghanistan som blivit sufer...fantastiskt...dom kämpar på sitt vis emot extremiska mullor, talibaner.

2021-04-08
Beskedet: Tidsbegränsat uppehållstillstånd ny regel

Regeringen presenterade på torsdagen sitt förslag till nya migrationslagar, som ska ersätta den nuvarande, tillfälliga lagstiftningen. Man meddelade bland annat en övergång till tidsbegränsade uppehållstillstånd som huvudregel.
Kraven för att få perman
ent uppehållstillstånd ska bland annat vara grundläggande kunskaper i svenska och samhällskunskap. 
- omni -
Äntligen kommer någonting bra...att kunna svenska och veta hur samhället i Sverige fungerar...alltså om detta går genom.

2021-04-08-kl-09:09
Trots Sabunis seger: Inget lyft i opinionen

Men än så länge har beskedet inte gett den nystart som L suktar efter. I stället har partiets stöd minskat ytterligare och nu får de endast 2,9 procent i den senaste mätningen från SVT/Novus. - expressen -
Man måste nå upp till 4% för att kunna komma in i riksdag om det var val nu...L får i senaste mätning bara 2,9%...samarbete med SD har alltså inte hjälpt Sabuni...bra.

2021-04-07-kl-02:37
Gunbritt, 73, fick inget vaccin trots lediga tider 
- omni -
Man vaccinerar ju just nu folk som är födda 1946 och tidigare födda...kan folk inte läsa? ..oavsett lediga tiden, så bör man ju respektera och inte försöka tränga sig före andra.

 

2021-04-06
S-attacken mot M: ”På väg att ta ett historiskt steg”

Socialdemokraternas partisekretare Lena Rådström Baastad skriver i en debattartikel i LO-tidningen Arbetet att Sverige står inför stora utmaningar efter pandemin. Hon menar att lösningen stavas socialdemokrati och skriver att det mot regeringen står ett ”oprövat och ostadigt regeringsalternativ på den yttersta högerkanten”. ”Att öppna dörren för högerextrema krafter är ett historiskt steg Moderaterna är på väg att ta. Det är ett steg som Sverige, svensk demokrati och svenska löntagare inte har råd med”, skriver hon. - omni -
Om högern vinner valet med hjälp av SD, kommer Sverige att vara ett land där extremhögern har fått ta del i makt att bestämma om saker och ting...då börjar Sverige likna Ungern och kanske bli värre med tiden...tänker med fasa hur Sverige kommer att förändras till ett högerextremist land...trodde att Sverige skulle inte ge efter för extremhögern...men M och KD hungrar efter makt, därför ger dom efter för SD, för att få makten...skamligt är detta...fyyyy på er Kristersson och Busch, ni har sålt er själ till extremhögern i er strävan att få makt.

2021-04-06
IS-kvinnor utreds för brott som aldrig prövats i Sverige

Totalt har sex kvinnor delgetts misstanke om krigsbrott efter att ha återvänt till Sverige från IS-lägren i Syrien det senaste året.. De utreds för vissa former av krigsförbrytelser som aldrig prövats i Sverige, vilket kan medföra svårigheter enligt kammaråklagare Reena Devgun.. Samtidigt finns bättre förutsättningar att utreda brotten, tack vare omfattande dokumentation av IS krigsbrott, säger hon. - SR -
Det är bra att det prövas..dessa kvinnor är ju inte oskyldiga...det flesta av dom reste till isis av egen fri vilja...dom ville dit.