aa25.jpg?1593608881

2021-04-25
Många timanställda i äldreomsorgen: ”Ses som förbrukningsvara”

Trots kritiken under coronapandemin är fortfarande var femte anställd i den kommunala omsorgen om äldre och funktionsnedatta timanställd. ”Man har sett dem lite som förbrukningsvaror”, säger äldreomsorgsforskaren Marta Szebehely. - arbetet
Timanställda jobbar fast dom är sjuka...dom har inte råd att stanna hemma...

2021-04-25
Larmet: En miljon muslimer fångade i Kinas arbetsläger

Tortyr. Sexuella övergrepp. Massinternering. En ny rapport beskriver arbetslägren i Xinjiang där muslimer hålls fångna och inte får lön förrän de avslutat sin ”utbildning”. I en ny rapport anklagar Human Rights Watch den kinesiska regimen för att begå brott mot mänskligheten mot den muslimska minoritetsbefolkningen i Kina, som både inkluderar uigurer och kazaker.
- arbetet -

2021-04-24
Vaccinklyftorna växer: ”Det är bristande humanism från de rika ländernas sida”

– Det är bristande humanism från de rika ländernas sida. De handlar egoistiskt och tänker bara på sig själva istället för på världen som helhet, säger Marco Tulio Medina, som är covid-samordnare vid Honduras nationella autonoma universitet.
- omni -

2021-04-24
Desperat situation i Indien – patienter dör på gatan

Sjukvårdskrisen i Indien, som skakas av en kraftfull andra smittvåg, blir allt värre och många sjukhus är på väg att kollapsa under trycket av covidpatienter. - omni -

2021-04-23
Människor över 65 år kan välja vaccin i Finland

Riktlinjerna för användning av olika corona-vacciner har ändrats flera gånger i Finland på grund av risken för biverkningar... I Finland kan Astra Zeneca-vaccinet nu bytas ut mot något annat om man är över 65 år.
- SVT - (på finska)

2021.04-22
Förre amerikanske vicepresidenten Mike Pence

Förre amerikanske vicepresidenten Mike Pence har fått ett bokkontrakt värt motsvarande 30 miljoner kronor – men delar av personalen på hans förlag Simon & Schuster kräver att utgivningen stoppas.
------------att Pence gjort karriär på att ”diskriminera marginaliserade grupper” och att en publicering skulle ”medverka till att upprätthålla vit överlägsenhet” 
- omni -

2021-04-21
Advokaten: ”En vändpunkt i den amerikanska historien”

Jubel i Minneapolis när domen föll: ”Vår seger!”
Chauvin dömdes skyldig på alla punkter i fallet om George Floyds död som inträffade i maj i fjol, och riskerar nu ett fängelsestraff på uppemot 40 år. 
- omni - omni - omni -
Nu har USAs rättsväsende kommit ikapp dena hemska strukturell rasism som finns i USA...hoppas att det fortsätter likadant att alla människor till slut ges samma värde och samma behandling överallt i staten...bort med den hemska strukturella rasismen.

2021-04-20
Studie: Fyra gånger högre risk för män att dö i covid-19

- omni -

2021-04-20
Fler anmälningar om corona i skolan än inom vården

Totalt har det inkommit 7 163 stycken anmälningar från utbildningssektorn. Nästan nio av tio av dessa kommer från för- och grundskolan.
Under samma tid har 4 400 anmälningar kommit från vårdsektorn. 
- omni -
Stackars oss i Sverige...smittan är fruktansvärt högt...barnen smittade och sprider smittan vidare...sk
olorna är öppet igen, så smittan sprider sig med barnen och personalen.

2021-04-19
Tegnell medger för Sveriges Radio: Åtgärderna på äldreboendena räckte inte till för att mota andra vågen
I september talade Tegnell på en presskonferens om ”en ganska stabil nivå på de allra flesta ställen men en liten försiktig ökning ".

I själva verket hade antalet fall då ökat med 35 procent på en vecka, enligt Folkhälsomyndighetens egen statistik.
Till Ekot kommenterar Tegnell det här nu med att man inte ville skrämma upp folk i onödan och att man hoppades på att den ökande spridningen skulle avta av sig själv.
Detta i och med att svenskarna fortfarande enligt Tegnell var rätt duktiga på att följa rekommendationerna.
Uppfattningen att svenskarna i höstas skulle ha följt rekommendationerna väl verkar ändå inte överensstämma med verkligheten.
Ekot hänvisar till uppgifter från både den svenska Myndigheten för samhällsskydd och beredskap och mobildata. Enligt de här uppgifterna hade folk i Sverige tvärtom följt rekommendationerna allt sämre. 
- svenska yle -

2021-04-19
Professor: Sverige har inga skäl att slå sig för bröstet

Sverige hör ”definitivt inte” till det nordiska undantaget med låga dödstal i pandemin jämfört med övriga Europa. Det säger Antoine Flahault, professor i epidemiologi vid universitetet i Genève, till SvD.
Han konstaterar att Sverige med 0,23 döda per 100 000 invånare i genomsnitt de senaste sju dagarna – jämfört med 0,04 i Danmark, 0,05 i Finland och 0,06 i Norge – verkligen inte är någon ”mästare”.
Sverige har ”verkligen inte skäl att slå sig för bröstet” om man ser till dödstalen under hela pandemin, menar Flahault. 
- omni -

2021-04-19
M tappar mark till SD, ännu inget lyft för L

Socialdemokraterna 27,8 procent (27,2)
Vänsterpartiet 9,3 procent (9,7)
Miljöpartiet 4,3 procent (4,2)
Moderaterna 21,3 procent (22,9)
Centerpartiet 8,9 procent (8,8)
Liberalerna 3,1 procent (2,9)
Kristdemokraterna 4,8 procent (4,4)
Sverigedemokraterna 18,9 procent (18,4)
Övriga partier 1,6 procent (1,5) 
- omni -
Fortfarande ingen lyft till L...L står och stampar där under riksdagspärren...samt M tappar röster till SD...att fjäska för extremhögern, har inte hjälpt L det minsta...bra.