Wahhabism ja salafism on kaksi eri lahkoa

Ruotsalaisessa lehdessä ruotsindemokraatti taas puhuu wahhabaismista suurena vaarana Ruotsille. 
Näkyy ruotsindemokraatti seloittavan wahhabismin ja salafismin toisiinsa.
Se on se militanttinen salafismi joka on vaarallinen kaikkialla. Mutta salafismi on kuitenkin se myös tavattoman pieni ryhmä. ja se ei voi kohota suureksi ja vaarallesiksi Ruotsissa sillä SÄPO vahtii noita salafi-imaameja nyt ja kun salafi-imaamit ei enää voi samalla tavalla touhuta moskeijoissa, ei myöskään he voi samalla tavalla hekumoida terrorismista ja puolustaa isistä ja kehoittaa kuuntelijoitaan pysymään erossa ruotsalaisesta yhteiskunnasta.
Toisekseen, se on harna muslimi joka retkahtaa salafien fanaattiseen saarnoihin.

Wahhabismi sinänsä ei ole vaaraksi Ruotsille, sillä wahhabismi on vain niin kirjaimellisesti kuin vain voivat, Saudiarabian Islamin suuntaus, kuningashuoneen suunta, jolla he hallitsee valtiota ja pitävät kansalaisia kurissa. Kuitenkin kuningashuoneesta hyvin hyvin monet usein oleilevat länsimaissa ja elävät kuin länmsimaalaiset, jotta ei he mitään aitoja wahhabisteja monet heistä ole. Esim. kruununprinnsi MBSillä sanotaan olevan amerikkalainen yttöystävä, näyttelijätär. Ei wahhabismi sellaista suvaitse :) joten vaikka kuningashuone on wahhabisteja, ei he aina elä kuin wahhabistit.
MBS on luvannut nykyaikaistaa Saudiarabiaa jonkin verran ja laittaa turismi päälle, mutta asiaaa heikentää se että hän isänsä selän takana käyttäytyy kuin diktatuuri.

Salafismi, joka tunnetaan myös nimellä wahhabism, on jaettu kahteen pääryhmään.
Ensimmäinen, wahhabismi on valtion uskonto Saudi-Arabiassa  ja tarjoaa ideologista tukea Saudi-Arabian kuninkaalliselle talolle.
Toinen ryhmä, salafism, on militantti ja sen tarkoituksena on kukistaa paitsi Saudi-monarkia myös kaikkien hallitusten edustajat kaikissa muslimimaissa ja korvata ne maailmanlaajuisella kalifaatilla, uskonnollisella diktatuurilla.
Salafismista on Al-Qaidan ja isisin ideologian perustana.

Ne imaamit jotka SÄPO otti kiinni, he ei ole wahhabisteja, ne on salafeja.
Salafi-jihadistit tekee paljon terrori-iskuja myös Saudiarabiassa.
Esim. tässä aivan hiljakkoin kun yksi saudimies USAssa ollessaan lentokoulussa armeijassa musitaakseni, tappoi ihmisiä ja oli kertonut että USA on paha maa ja sen takia halusi tehdä paahaa siellä. Hän ei ollut USAssa Saudiarabian kuninkaan käskystä. Hän teki terrori-iskunsa omasta tahdostaan.

Ruotsissa on taas jälleen kerran sosiaalidemokraattiset ministerit tehneet ehdotuksen että Ruotsiin tulisi imaami-koulutus aivan samalla tavalla kuin pappeja koulutetaan täällä ja että muut kuin Ruotsissa imaamikoulun käyneet ei saisi olla imaameina moskeijoissa. Tuo on siis ehdotus vain. Toivottavasti se toteutuu, mutta pahasti epäilen ettei mitään tule.

Saudiarabiasta ja historiasta ja nykyajasta siellä on paljon tietoa netissä.

Jos joku haluaa voin antaa likkejä, ne on ruotsikielisiä, mutta kertoo hyvin selvästi kerrottavansa.
-