2020-06-27
Känner du dig själv?
Den som vågar betrakta sig själv, ser sig själv nästan sådan som man är...därför behöver hon inte ägna sig åt det vad andra har för bild av henne...om man har bra självförtroende, bryr man inte särskilt mycket vad anda säger om en...andra kan inte veta exakt hur andra människor är...dom tolkar bara...sedan finns det nog några som är jätte bra att tolka människors beteende och kroppspråk, dom har lättare att se hurudan någon är...alla kan ju inte tolka kroppspråk, så deras tolkning av en är ofta helt fel...specielt om dom ogillar någon, då tenderar dom att komma med negativ kritik om den personen.


2020-06-27
Alla får kritik då och då
Alla får kritik då och då...det finns alltid några som vill kritisera andra...om man aldrig vill ta emot kritik, då är det bäst att vara tyst...men genom att vara tyst får man också kritik, man brukar ju säga att genom tystnad håller du med...så det verkar så att man måste lära tåla kritik...och samtidigt lära sig att kritisera andra så lite som möjligt, för kritiserande är ju det samma som att peka med fingret och säga att du har fel, men jag har rätt...man kan alltså försöka vara utan att kritisera andra personligen.


2020-06-27
Du äger ingen annan, släpp taget
Man kan inte äga en annan människa...om den andra vill gå, måste du acceptera det...du kan inte hålla en kvar bara för att du vill inte släppa taget...för bådas skull är det därför lämpligt att du släpper taget och låter den andra vara fri om man vill det...själv klart är detta oerhört svårt ibland...man tenderar ju att se bara på sin egen nytta i situationen och glömmer att även den andra ser på sin egen situation och försöker så att hen mår bra...ofta stirrar båda bara sina egna inrtessen.. det svårt att släppa taget...att släppa taget, kan göra livet lättare på många vis...och glöm inte att tiden läker alla sår.

 

2020/06/30
Kritik är alltid negativt
Man har många friheter. Den som ständigt vill kritisera andra gör det, och ser det som sin frihet.
Den som inte ständigt vill kritisera andra gör det inte ständigt, det är också en frihet.
Frihet inkluderar också att berätta om dessa saker. Att ta upp detta är inte detsamma som personlig kritik, det kastar inte smuts på en annans hals. Om någon blir skadad av det, handlar det om hans eller hennes känslomässiga liv, känsliga känslor, att bli sårad, kränkt.
De som ständigt kritiserar andra, tolererar inte att de kritiseras, de blir arga och därför ser de det också som kritik och blir sura..
Det känslomässiga livet rusar negativt med ständig kritik. Sedan lever en person i negativitet, i skuggan av negativitet, ständigt tittande  runt, vem han kan kritiseras och få en känsla av välbefinnande ett tag det.


2020-09
Råbocks hatprobaganda on muslimer

Högerextrema muslimhatare sprider sin hatprpbaganda i i en högerextrem blogg...han har väl ingen annanstans att skriva länge...han har bränt sina broar till vanlig media för länge sedan...Eddie Råbock alia mohamed omar.

Han provoserar och säger att i Skåne finns sharialagar öven svenska lagen...det på grund av Koran-bränningen som högerextrema gjorde och unga huliganer protesterade våldsamt och Råbock vill få sina läsare att tro att dessa unga huliganer är muslimer som tillämpar sharia med hjälp av poliser som förbjöd Koran-bränningen och förbjöd den danska högerextremisten att komma till Sverige.
Undrar vad Råbock får ut av sina provokativa skrivelser...det är väl hans sista rop ut i till en liten skara tönttiga läsare...tycker synd om Råbock som har sjunkit så lågt...men han får ju skylla på sig själv och ingen annan av sina valda vägar han vandrat...han har själv ursakat sitt dilemma som han har idag.
Denna Råbock saknar säkert det intellektuella i vanlig media...så nu spyr han istället galla ut till högerextrema läsare.
Sharia i Skåne, Råbock lurar sina läsare...dom som inte vet, kommer att tro på Råbock och sprida Råbocks provokation vidare i tron att det är sanning...vad gör Råbock, sprider hat och osämja i Sverige, tyvärr.

Råbock skriver även att muslimska flyktingar gör det att yttrandesfriheten försvinner från Sverige...men Råbock vill inte förstå att det finns faktiskt gränsser vid yttrandesfriheten, har varit redan länge, man får inte spotta ut vad som helst...hat är inte yttrandesfrihet...hat är samhällsfientligt och måste bekämpas.

Jag ger ingen länk till hans skriverier, tänker inte sprida vidare Råbocks hatprobaganda om muslimer.

Önskat att dom som läser dent högerextrema bloggen, någon gång skulle bli intelligentare och människovänligare och förstå ta avstång från dessa hatspriadare.

 

2020-07-01
Gängkriminalitet, klaner

Det är många sk. klaner i Sverige som är kriminella...utländska klaner som kommit till Sverige för att göra brott...utöver detta finns det ungdomsgäng,...detta har pågått nu ganska länge och man kan säga att alla politiska partier har skuld för detta...man har låtit detta pågå länge...det daltas alldeles för mycket t.ex med kriminella ungdomar...dom får strafflindring och självklar äldre kriminella utnjuter detta och ger ungdomar jobb att mörda...
Tycks inte finnas någon ljusning ännu på detta problem...återstår var regeringen gör...förmodligen ingenting sådant som skulle minska brottsligheten...
Vad händer i nästa val...troligen kommer högern att vinna valet just på grund av kriminalitet...återstår att se.
Nu har unga mördare från Sverige fått sina domar i Danmark där dom mördare...livstidsfängelse för ligaledaren...pojken som var 17 år när mordet gjodes, fick 20 årsfängelse...så borde det vara ägen i Sverige...sätta in dom på längre tid...det kanske skulle avskräkka åtminstone undomar att mörda.

Sverige är paradis för kriminella ligor och klaner.


2020-07-01
Varför kritiserar du andra?
Vad tror du är orsaken till att kritisera andra och gå så långt som att tolka andras skrifter och se dem som orn det var riktat bara för dig och för dig och dig ???
Varför kan du inte läsa direkt vad som är skrivet och lämna bort tolkningen och fantasin att det bara skulle vara skrivet för dig ???
Om du inte känner för mycket när du läser skrifterna och bara fördjupar dig på ord och meningar utan tolkning, mår du mycket bättre, du känner dig inte utpekad på grund av skrifterna när du förstår vad du läser.
Jag kritiserar inte mycket någon personligen, det är inte min vana, men ibland faller jag också, tyvärr är jag inte perfekt
Att förstå läsning, eller snarare missförstånd av det du läser, leder alltid till en minskning av självkänsla och obehag på grund av det.
Det är väldigt viktigt att försöka lära sig att älska sig själv så mycket att man accepterar sig själv, gillar sig själv och därför inte ångrar ens egna fantasi som man ser i andras skrifter. Så det är bäst att lämna fantasi och tolkning av andras skrifter.
Jag medger att det inte är lätt, men med tiden blir det lättare så länge du lär dig det med tiden. Men ibland känner du dig fortfarande dålig om du börjar fantisera,
 föreställa dig andras i skrifter. Men bli inte avskräckt.
Så du får inte ge makt till negativa känslor på det sättet, du måste arbeta med dem för att utvecklas.

 

2020-07-02
Fundamentalister och terrorister hatar sufier
Sufism är en tolerant version av Islam som förkastas av IS, Al Qaeda och bokstavstrogna wahabiter och salafister. De bokstavstrogna kallar sufierna för avgudadyrkare.
Sufierna vägrar konsekvent all form av politik, men deras extremtoleranta och lätt mystiska tolkning av islam retar upp IS och Al Qaeda som anser att det är legitimt att döda dessa avfällingar. Även det konservativa muslimska brödraskapet anser att sufiska festivaler är förkastliga.
Sufierna själva svarar: de har knivar i sina hjärtan, de har glömt att Islam handlar om kärlek och tolerans. De känner inte gud, utan bara terror, deras hjärtan är svarta


använt redan--------2020-07-07
Rasism genomsyrar flyktinspolitiken
Det är många människor som har flytt från sina hemländer...det flesta har flytt till sina grandländer...nästan alla flyktingar finns i dom fattiga länderna som tagit dom...Europa har tagit emot bara en liten liten del av flyktingarna...ändog klagar man väldigt mycket över flyktingar i Europa.
Vad beror det på...det beror på synen på människor som ser inte likadana ut som europer eller människor som har en annan religion eller kultur än europer har.
Vad säger detta...det säger att vi inte skulle ha några problem av flyktingar om rasism inte fanns...det sneda synen på andra människor, synen som är rasistiskt, som spelar in här...europer och även vissa andra, tycks anse att annorlunda människor är inte lika värda som europer...titta bara hur hårt vissa politiska partier i Sverige går emot flyktingar, moderater och kristendemokrater i spetsen, påhejade av sverigedemokrater...rasismen visar sitt ansikte:
Vissa säger att det är inte rasism...men vad är det då när man vill inte hjälpa människor som inte är likadana som europer...visst är det rasism...hur dom än nekar, kommer dom inte ifrån det att det är rasistiskt.
Klart är dock att det är inte meningen att Sv erige skall fortsätta att emot lika mycket som förut...det finns redan problem tillräckligt mycket på grund av dåliga integrationen som Sverige har inte kunnat ordrat upp...så det är mer skadligt än humant tatt ta lika mycket emot när man inte kan ta hand om alla flyktingar...det är inte humant att inte får arbete, trångboendet, problem områden, osv osv, det är inte humant hur afghanska ungdomar måste leva tack vore gymnasielagen, det är långt ifrån humant.
Så vad göra...fortsätta att hjälpa människor...man behöver ju inte ta emot så mycket, hjälp på plats istället också...
När man tittar på dom nordiska länderna, sticker Sverige ut...antingen är Sverige ett extremt land eller så är dom andra nordiska länderna enormt extrema i sin flyktingpolitik...vad tror ni, är det dom andra länderna som är extrema...eller är det Sverige...svaret beror på vilkets partiets politik du gillar.
Utan rasism hade vi inga större problem med invandringen...rasismen genomsyrar allt detta, tyvärr.

 

2020/07/17
Rasister
Rasister tittar bara på vad flyktingar gör och skriker om flyktingars gjorda brott.
Rasister skriker inte finländarnas och andra vitas brott, detta fientliga rasisism avslöjar rasisten.
Det är vad som skiljer rasister från andra.
‘Rasister visar med sina egna ord att de är rasister.
Rasister ger inte samma värderingar till alla människor.
Rasister klandrar alltid kollektivt alla flyktingar eller alla muslimer.
Rasister förstår inte detta.
Det är få rasister som offentligt vågar säga att de är rasister.
Få rasister är offentliga.
Naturligtvis bör brott inte tolereras, motståndare till brott tenderar att motsätta sig alla brottslingar i deras ord.
Rasister å andra sidan pekar fingret på endast flyktingar kollektivt.
En rasist är lätt att skilja från andra, deras ord avslöjar dem.

 

2020/07/17
En rasist är också en människa
Jag känner inte  det minsta rasistiska anklagelsen mot finländare på grund av rasistiska finländska pojkar.
Allt jag gör är att reagera på rasistiska ord, inte på rasisten själv.
En rasist är en människa som alla andra och mänskliga rättigheter inkluderar också rasister.
Rasister ger inte samma mänskliga rättigheter till flyktingar, men jag ger samma mänskliga rättigheter till både rasister och flyktingar och alla andra.

 

2020/07/17
Rasistiska ord kan inte respekteras
Ingen förnuftig person respekterar rasistiska åsikter, åsikter som inte ger samma mänskliga rättigheter för alla människor.
Jag respekterar människor själva, till exempel rasister, men jag respekterar inte rasistiska åsikter.
Om de till exempel kom till makten i Finland skulle den rasistiska makten göra det mycket svårt för alla flyktingar att stanna i Finland eftersom rasistisk makt inte skulle ge flyktingar samma mänskliga rättigheter som sina egna landsmän. .
Därför kan och behöver inte rasistiska åsikter respekteras.


2020-07-28
Invandrare överpresenterade i coronadöd i Sverige

De invandrare i Sverige som ursprungligen inte lärde sig att leva som svenskar är alltid sårbara för allt, till exempel för corona.

Det är inte det svenska folkets eller poppolitikernas fel om invandrare inte vill anpassa sig ordentligt till svenska förhållanden.

Så verkar det vara fallet i alla länder... De som inte smälter in i landet, möter alltid svårigheter ibland, för på sina egna sätt är de något isolerade från samhället.

Jag menar inte att bli helt assimilerad, men att anpassa sig till landets förhållanden är alltid värt det. Till och med den minsta isoleringen leder till att man skiljer sig från svenskarna och till exempel, nu under coronas tid, gör det att många invandrare har varit mycket mottagliga för corona.

Sverigefinländare har ingen särskild ställning i Sverige på grund av att dom är finländare, så koronaen drabbade många finska äldre. Tyvärr. :(
Livsstil, fetma, rökning och naturligtvis de underliggande sjukdomarna gör att man är benägen för virus.
I många andra fall var den trånga lägenheten där ett par-tre generationer bor tillsammans mycket känslig för corona.

Corona visar nu att god anpassning till samhället och rörlighet och en hälsosam kost är mycket viktigt för en person.

Naturligtvis tror invandrare att de gör bra metoder i sina liv och gillar att kunna klara sig bra, men när viruset kommer kommer det att drabba många invandrare hårdare. Tyvärr..

Det finska ordspråket säger att "lev i Finland som en finländare", så förklarar många främlingsfientliga ganska ofta i Finland.

Men när ingen kan tvingas bo som exempel finländare i Finland eller svenskar i Sverige.
Naturligtvis finns det också många invandrare som har anpassat sig bra och inte hade samma risk för corona.
Men det verkar vara en helt naturlig sak att invandrare i allmänhet vill vara mer med sina egna landsmän... Och sedan börjar det med den lilla isoleringen, så det  fungerar inte för alla.
Detta kan uppfattas vara som en Achilles-häl för invandrargrupper över hela världen.

Så jag tycker att det är ganska meningslöst, till exempel att skylla svenskarna eller politikerna för att det att många sverigefinländare dog i corona.
Alla väljer sin egen livsstil.