Yttrandefrihet råder
– Vi har varit oerhört tydliga med att yttrandefrihet råder i Sverige och förutsätter att Kina och Kinas ambassadör respekterar detta, säger Amanda Lind. 
Kinas ambassad kallar nu Amanda Linds medverkan för ”ett allvarligt misstag”. 
expressen - omni - 


Hota inte journalister
Att smutskasta svensk media är kortsiktigt. Den som vill ha fortsatt god insyn i politiken bör uppskatta journalisterna. Utan dem tvingas vi lita blint på makten och dras med både dess slarv och missar.
aftonbladet - 
Hot och hat mot journalistiken undergräver demokratin
tu - 


Robotarna tar över jobben
Robotarna tar över jobben. Forskare larmar om att hälften av de svenska jobben kan försvinna om 20 år. På SKF:s nya fabrik i Göteborg har arbetsstyrkan minskat med 75 procent efter en robotsatsning.
– När vi fick reda på att investeringen skulle ske möttes det av rädsla, berättar fackordföranden Zarko Djurovic på SKF.

expressen -


Oheliga allianser
De fyra partier som nu styr landet, Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Centerpartiet och Liberalerna, har visserligen säkrat regeringsmakten, men Januariavtalet har samtidigt splittrat de traditionella blocken. Det har skapat nya motsättningar och en helt ny politisk dynamik i riksdagen.
När Vänsterpartiet kan enas med Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna om att försöka avsätta en socialdemokratisk minister i en politisk fråga har beteendemönstret i svensk politik förändrats i grunden.

STV -


Riksdagen förbjuder samröre med terrorgrupper
Från och med 1 mars blir det olagligt att ha samröre med en terroristorganisation. Det beslutade riksdagen på onsdagseftermiddagen, rapporterar TT.
-- Det innebär att det handlingar som syftar till att stärka, främja eller understödja en terrororganisation kommer att klassas som terroristbrott.
-- Lagen röstades igenom med siffrorna 319 mot 28 efter att Vänsterpartiet röstat nej.

fplus -


Alla människor har samma slut
att de etiketter som vi människor tycker är så viktiga till vardags, att man till exempel är vänsterpartist, moderat eller sverigedemokrat, inte spelar någon som helst roll när en människa står inför sjukdom och död
fplus -


Utkastade deltagare
Det började ganska bra...alltså som vanligt...men efter ett par tre dagar blir två deltagare utkastade...antisemitism...vilka dårar som pratar så i direktsänd program på nätet...först tjejen ut och sedann killen...
Man säger ju att antisemitism har ökat i Sverige...bra att man kastade dom två ut...undrar om tjejer skäm nu och vågar inte visa sitt ansikte på stan under en lång tid...rätt åt henne...varför måste hon hata? läser dom inte tidningar, där står ju ofta om antisemitism.
expre4ssen -


Nazism och antisemitism
Skandalerna fortsätter i BB...3 redan utkastade...judiskaföreningen vill att även en tredje skall kastas ut, en kille som har nazistiska och vitmakt tatueringar i sin kropp...produktionen säger att han har tatuerat över dom...men på hans insta och facebook har han allt kvar, skriverierna, bilderna och videon, så det kan inte vara gammalt det där när han inte ens har hunnit städa upp sina sociala medier...bästa vore att ta bort även honom...det är alldeles för mycket antisemitism och nazism med i spelet...tv4 borde plocka ut honom också...ett så stort program som visas på nätet 24/7 bör inte ha nazism i programmet, inte i nånon format alls...ut med killen.
Det är bedrövligt att tv4 accepterar nazisten eller föredetta nazisten som tv4 säger...men hans sociala medier syns det inte att han är föredetta nazist.
nyheter24 - nyheter24 - nyheter24 - nyheter24 -