2017-01-03
Miten uskoo?

Se on niin, että uskon asioista ei kannata kiistellä. Kun uskoo Jumalaan ja Paratiisiin ja tai jos uskoo ateismiin, on kaikki tuo uskon asioita ja niistä on aika turhaa kiistellä, siillä kukaan ei vodistaa yhtään mitään, sillä sehän on uskon asia, eikä mikää tieteellinen fakta :)
Mitä tulee hyvyyteen, niin......
Hyvyys
Se, että hartaasti uskovaiset yrittää olla hyviä ihmisiä, on yritystä tehdä parannuksia itseensä. Kukaan ei ole täydellinen. Kaikki olemme oppimassa täällä maapallolla, oppimassa tuntemaan omaa itseämme, uskomuksiamme ja hyvyyttä.
Ivailu, ironia, valehtelu, syrjintä, murhat, ryöstöt, varkaus ja niin edelleen, on pahuuksia mihin jotkut retkahtavat. Heistäkin voi tulla hyvempiä ihmisiä jos he ymmätävät tutkia omaa itseään ja yrittää tehdä parannuksia.
Hartaalla uskovaisella on se etu, että hänellä on usko Jumalaan ja Jumalan ohjeisiin uskovaisille, se kannustaa hartaasti uskovaista yrittämään elämään niin hyvin kuin vain kykenee.
Hyvyys ja myös pahuus, huomataan ihmisen sanoista ja ihmisen käytöksestä ja yleensäkin miten ageeraa.

 

2017-01-03
Jokaisella oikeus uskontoonsa

Niin, mutta jokaisella on oikeus uskoonsa ihan samalla tavalla kuin sinulla on oikeus uskoosi. Uskot, että Jumalaa ei ole ja, että Paratiisiä ei ole. Minä annan sinun uskoa, en väitä vastaan sillä se on sinun uskosi.
On vain ikävää, kun valitat muitten uskoista ja et halua, että muut uskoo eri tavalla kuin sinä. Miksi et tyydy omaan uskoosi ja anna myös muille sama oikeus uskoonsa?
Uskonnot vanhoja ja niistä ei päästä eroon, yhtä vähän kuin päästään eroon ateismistakaan. Uskonnot on kautta aikojen ollut kuin filosofiaa ihmisille.
Uusia keksittyjä niin sanottuja uskontoja ymmärrän, että niitä kritisoidaan, esim. ne jedit, filmistä alkunsa saaneet, ei ne mitään jedejä ole, eivät tiedä yhtään mitään Islamin jeddiritareista, heille voi naureskella kun uskovat elokuvaan. :)
Mutta vanhat uskonnot on kautta maailman hyväksyttyjä ja esim. Suomessa ja Ruotsissa on uskonnonvapaus, miskis uskovaisia pitää pitää hampaissaan koko ajan. Miksi se on niin vaikeaa tyytyä omaan elämäänsä. Miksi pitää olla aina jotkin haukuttavana?

 

2017-01-03
Oikeus kertoa uskostaan

Kyllä uskovaiset saa puhua uskostaan ja kertoa millä tavalla he uskoo, etenkin silloin kun esim. uskottomat naljailee heille ja kutsuu uskovaisia tyhmiksi ja haukkuvat heidän uskontoa. Pitäisikö mielestänne uskovaisen vain kuunnella sitä kenkkuilua mitä uskottomat sylkee suustaan heille???
Ja muutenkin, kaikilla on oikeus kertoa uskostaan, ei sellaista voi kieltää.

 

2017-01-03
Fakta tai luulottelu

Totta, on uskallettava katsoa eräitä asioita kriittisesti, mutta ilman, että alkaa kritisoida joitakin ryhmiä, sillä ryhmien kritisointi on samaa kuin kritisoisi kaikkia siihen ryhmään kuuluvia, se on siis kollektiivista kritisointia, joissa syyllistetään ja kritisoidaan kaikkia siihen ryhmään kuuluvia.
Jos esim. sanoo että muslimit tekee niin tai näin, niin sana muslimi merkitsee kaikkia muslimeja, siis maailman kaikkia muslimeja.
Tottakai oman mielipiteen saa sanoa, mutta ilman, että alentaa puheissaan muun uskoisia. Ehkä olen tullut hieman liian "herkäksi" kun puhutaan muslimeista, sillä olen kaikkialla tottunut siihen, että muslimeja mollataan aika pahasti ja myös kristittyjä uskovaisia. Pyydän nöyrimmin anteeksi jos olen ylireagoinut eräitä kirjoituksiasi tämän takia.
Tapani on yrittää olla kritisoimasta muita, etenkin jos esi.m uskon asioissa heillä on niin sanottu normaali uskonto ta "normaali" ateismi. Minkä takia usein vastaan sellaisiinkin joissa kritisoidaan minua tai Islamin uskoa, jatkan ja yritän esittää Koraanin ja sunnan avulla miten asian laita on. Väittely on mielestäni pitkästyttävää ja aikaa vievää, eikä johda yhtään mihinkään, sen takia en vastaa kaikille täällä foorumilla enää, sanoi he minulle mitä tahansa.
Totta se on mitä sanot, että kaikilla jotka haluavat, voivat kritisoida uskontoja, mutta yleensä se on niin, että esim. Islamista ollessa kysymys, se on hyvin hyvin harva joka osaa perustella kritiikkinsä nojaten Koraaniin tai sunnaan. Yleensä se menee siihen, että on vain esillä omia mielipiteitä tai muitten mielipiteitä, jotka ei millään tavalla ole faktaa Islamista, vain mielipiteitä. Mielipiteistä ei mielestä ei paljoakaan kannata alkaa kiistelemään, sillä mielipide ei ole sama kuin fakta. Myönnän, että joskus se on mukavaa puhua vain miepiteistäkin, silloin ei tarvitse etsiä faktoja esille

 

2017-01-03
Kritisoitko Islamia?

Kritiikki on usein hyvin satuttavaa ja loukkaavaa, kun kohdistaa uskonnollisen kritiikkinsä ihmisiin. Jonkun asian kritisointi ei varsinaisesti vahingoita ihmisiä suoraan. Mutta heti kun kritiikki kohdistetaan uskovaiseen henkilöön tai ryhmään, saattaa se olla vahingollista.
Sillä esim. kaikki suuret uskonnot on tunnustettuja ja hyväksyttyjä ympäri maailmaa, ollut jo kauan aikaa ja tulevat olemaan hyväksyttyjä edelleenkin.
Lisäksi se seikka, että on uskonnonvapaus. Henkilö joka loukkaa uskovaisia, toimii samalla uskonnonvapautta vastaan, hän ei halua, että uskovaisilla on uskonnonvapaus, mutta itselleen hän suo uskonnonvapauden, sillä ateismi on myös tavallaan uskonto, tai uskomus.
Aina kun sanoo esim. muslimit on väärässä, tai että kristityt on väärässä, silloin kollektiivisesti syrjii kaikkia uskovaisia.
Olisi otettava huomioon, että uskovaisia on monenlaisia, yhteistä heille on vain uskontonsa teesit. Jokainen kuitenkin harjoittaa uskontoaan omalla tavallaan, tai yrittävät harjoittaa jonkun sektin määräyksiä, joten uskovaisten joukkoon mahtuu jos jonkinlaista uskovaista, aivan samalla tavalla kuin ateistien joukkoon mahtuu monenlaista ihmistä erilaisine ajatuksineen.
Se miten puhuu muista, osoittaa paljon millaisen kasvatuksen on saanut, miten on kypsynyt aikuiseksi ja millä tavalla on oppinut tuntemaan empatiaa tai empatian puutetta.
Pitäisi arvostaa uskonnonvapautta ja jättää pois uskovaisten syrjintä ja halveksunta. "Kypsä" ihminen ei halveksien puhua uskovaisista, hän jättää sellaisen touhun lapsellisille kasvuiässä oleville jotka ehkä aikuistuttuaan osaavat oppia kunnioittamaan ihmisiä.
Jos ei perustele kritiikkiän Koraaniin ja sunnaan kritisoidessaan Islamia, eihän se sillloin ole mitään erikoista kritiikkiä Islamia vastaan. Kyseesshän on silloin vain mielipiteet, eikä mikään kritiikki Islamia vastaan.
Kun uskontoa kritisoi, on osattava kritisoida uskonnon teesejä vastaan, siis yritettävä.
Kaikki muu kritiikki joka on vain omia mielipiteitä, ei ole rakentavaa millään tavalla, sen näkee esim. meidän sananvaihdon kanssa. Emme etene asiassa yhtään, jaartittelemme vain.
Mutta ehkä minulta väärin odottaa, että kaikki pystyisi kritisoimaan Islamia Koraanin ja sunnan avulla. Se, että pystyn tekemään noin, ei kuitenkaan edellytä, että kaikki muut esim. olisi lukeneet, opiskelleet Koraania ja sunnaa.
Kuten olet huomannut, heitän aina silloin tällöin väliin Koraanin jakeita ja sillä tavalla todistan mitä Koraani on asioista ja odotan, että edes joku väittäisi vastaan Koraanin tai sunnan avulla, mutta harvemmin noin tapahtuu, yleensä sama jaarittelu ja muslimien mollaaaminen jatkuu erilaisilla tavoilla, sanoilla.
Kun on Islamin uskonnosta kysymys, silloin Koraani ja sunna on faktaa Islamista. Kun on kysymys Kristinuskosta, silloin on raamattu faktaa.
Ja jos ei ole halukas perustelemaan kritiikkiän uskontojen pyhiin kirjoihin, ei se silloin ole mitään uskonnon kritiikkiä, on vain ihmisten kritisointia ja mollamista.

 

2017-01-03
Uskonnonvapaus

Tietääkseni sekä Suomessa ja Ruotsissa on uskonnonvapaus ja vapaus omaan kieleensä ja omaan kulttuuriinsa siinä mielessä, että ei toimi lakien vastaisesti.
Kuitenkin kaikkien maahanmuuttajien tulisi intergoitua uuteen maahan, sen myönnän, mutta intergointi ei edellytä, että yrittää alkaa matkia olevansa esim. suomalainen tai ruotsalainen. Muukalaisvihamieliset ei hyväksyisi niitä ihmisä kuitenkaan. 
Jokaisella on oikeus uskontoonsa ja kulttuuriinsa, mutta niin, että on intergoinut itsensä ja toimii lakien mukaisesti.
Mutta jos ajattelee rikollisia ihmisiä, heitä on kaikissa maailman kansoissa. Se, että on maahanmuuttaja, ei vie pois täysin sen ryhmän osuutta rikollisuuteen. 
Esim. täällä Ruotsissa on meitä suomalaisia aika paljon ja olemme aika hyvin monet meistä intergoituneet, silti on täällä on paljon suomalaisia jotka tekee rikoksia ja tai toimivat jollakin tavalla ruotsalaista kulttuuria ja normeja vastaan.
Kuten näet, maahanmuuttajisssa on monenlaisia ihmisiä, kunnollisia ja ei kunnollisia, siitä ei mihinkään pääse.

 

2017-01-03
Rasissmista on uskallettava puhua

Rasismista on uskallettava puhua, etenkin kun sitä ilmenee omassa maassa. Ei slloin auta alkaa puhua afrikkalaisten heimojen mukamas rasismia toisiaan kohtaan, eihän se millään tavalla paranna tai esittele tilannetta omassa kotimaassa. Se on vain monilta niin helppoa yrittää päästä ottamasta kantaa kotimaan rasismiin jos alkavat liverrellä afrikkalaisista afrikassa ja syyttää heitä rasismista toisiaan kohtaan. Miksi vaihtaa aiheen afrikan oloihin kun omissa anurkissakin on rasisteja?
On se kyllä niin, että monet jotka on muukalaisvihamielisiä ja kirjoittelevat ilkkuen ja pahasti maahanmuuttajista, he ei kehtaa tunnustaa olevan rasistisia. Se on harva rasistinen jolla on rohkeutta olla rasisti julkisesti. Piilorasismi kytee kaikkein eniten ja anonyymitetens varjossa internetissä uskaltaa moni sylkeä rasismia suustaan, mutta ei muuten. Se on kylläkin hyvä asia, että moni muukalaisvihamielinen häpeää ja ei uskalla reaalissa käyttäytyä muukalaisvihamielisesti :) siitä voi jo alkaa toivoa, että he ajan ja ehkä iän myötä alkavat ymmärtää lopettaa toisten ihmisten sortamisen.
Ei tässä siis kannata alkaa pohtia ison maailman ongelmia kun niitä ongelmia on omassa maassakin. Valitettavasti eräät ei halua puhua oman maan ongelmista. Ymmärrän kyllä, että monelle se on tuskaista se oman maan rasismi ja he haluaa peittää se villaisella hinnalla millä hyvänsä

 

2017-01-03
Kristinuskoko yksityinen?

Vai että kirkkossa käynti yksityistä? Sehän on Kristinuskoon kuuluvaa, että kristityt käy kirkossa kuuntelemassa pappien saarnaa ja laulamassa psalmeja, se mitään hiljaista ole, eri Kristinuskon haarat käyttäytyy omilla tavoillansa, esim. helluntalaiset on hyvin kovaäänisiä uskossaan nitten kokouksissa. Ja kirkonkellot kumisee joka pyhä, sekään mitään hiljaista ei ole. Miksi kirkonkellot soi?
Tulijan ei tarvitse mukautua kristilliseen menoon, sillä Suomessakin on uskonnonvapaus joka antaa lain mukaan uskonnonvapauden kaikille.

 

2017-01-03
Uskonto on näkyvää ja kuuluvaa

Uskonto on näkyvää ja kuuluvaa sekä Kristinusko ja Islam. Kummassakin uskonnossa on omat tapansa uskon teesien lisäksi.
Sanoisin, että siellä Suomessa se uskonto on kuuluvampaa ja näkyvämpää kuin mitä esim. Ruotsissa. Ruotsin kirkko ja valtio on ollut erossa toisistaan jo monien vuosien ajan ja uskonnoilla ei ole mitään päättämisvaltaa, ei edes hallituksessa. Uskovaiset on siinä mielessä ulkopuolella muita Ruotsissa.
Suomessa sen sijaan kirkko ja valtio on edelleenkin yhdessä ja kirkolla on vielä valtaa jonkin verran yhteiskuntaan, sillä kristityt politiikkonne ajaa Kristinuskon asioita hallituksessanne ja hallituksenne ulkopuolella. Jotta kyllä se on aika näkyvää se Kristinusko siellä Suomessa. Ja reillähän on se muslimipuoluekkin :) ne kaapumiehet, olin todella yllättynyt, että Suomessa sellaista tapahtui, mutta ymmärrän sen kun kerran kirkko ja valtio on yhdessä, niin myös muun uskoisilla on sama oikeus julkisuuteen ja politiikkaan. Suomessahan opetataan uskontoja oppilaille vielä, kristinuskoa suomalaislapsille ja Islamia muslimilapsille jos niitten vanhemmat haluaa.
Ruotsissa ei noin toimita, täällä ei kunnan kouluissa opeteta uskontoja lapsille, ainoastaan vain uskonnon historiaa ja lyhyesti opetetaan kaikille lapsille kaikkien uskontojen tärkeimmät teesit jotta lapset tietää mistä on kysymys eri uskontojen kohdalla. Mutta kristiuskoon paneutuvat hieman enemmän siksi koska Ruotsilla on Kristillinen historia.
Maassa maan tavalla on hyvin epämääräinen lause. Ei ihmisiä voi pakottaa omaksumaan suomalaisten tapoja ja kulttuuria. Riittää jos käy töissä ja elättää itsensä ja perheensä.
Ruotsi on hyvin maallinen valtio, mutta silti uskonnonvapaus on kaikilla ja kaikilla on oikeus kulttuuriinsa, mutta edellyttäen tietenkin, että intergoituu ja käy töissä.

 

2017-01-03
Muslimeja on monenlaisia

Muslimeja on monenlaisia, aivan kuten kristittyjäkin on monenlaisia. Ajattele, esim. Suomessa suuri enemmistö suomalaisista kuuluu edelleenkin kirkkoon ja näin ollen he on kristittyjä, kristittyjä omalla tavallaan ja käyttäytyy erilailla kaikki heistä ja uskovat eri tavalla ja sovelluttavat uskoaan eri avalla elämäänsä.
Samalla tavalla on erilaisia muslimeja, uskon taso ja laatu saattaa erota hyvin paljon. Monilla muslimeilla on elämässään vain uskonnosta tulleita juhlia ja eräitä tapoja, mutta muuten he ei ole mitenkään erikoisen uskovaisia.
Muslimitaustaiset jotka puhuu pahaa esim. pohjoismaista ja pohjoismaiden tavoista, eivät vaikuta olevan hartaita muslimeja. Harras uskovainen muslimi ei hauku muita noin vain. 
Ilkeämieliset ja eräät kiihkoisat, oli he muslimitaustaisia tai kristittytaustaisia, tai ateisteja, he käyttäytyy negatiivisesti ja kiihkoisasti muita kohtaan.
Yleensäkin, negatiiviset ihmiset, oli he muslimitaustaisia, kristittytaustaisia tai ateisteja, he etsii aina vikoja muista ihmisistä, mutta he ei huomaa omia vikojaan :) ja siinä olisi sinulle psykologiaa tutkittavaksi että miksi tuollainen käytös

 

2017-01-03
Kysymys ateismista

Kysymys: Kuuluuko se ateismin "teeseihin", että haukkuu uskontoja ja uskovaisia ja haluaa pois kaikki uskonnot? Ehkä tuo piirre ateismissa ja ateisteissa aiheuttaa sen, että ateismi ei kukoista samalla tavalla maailmassa kuin uskonnot, vaikka uskontoja pilaa aina ne extreemit hihulit. Mutta niinhän ateismiakin pilaa ateismin hihulit

 

2017-01-03
Terrorismi ei ole sama kuin uskonto Islam

Siinä on etupäässä kysymys politiikasta ja vihasta länsimaalaisia kohtaan joka johtunee politiikasta. Se on terroristin pääaihe pahoille teoilleen. Mutta totta myös, että kaikki terroristit yrittää saada teoilleen jollakin tavalla hyväksynnän Islamista, mutta tähän mennessä he ei ole onnistuneet aivopesemään ketään muita teoillaan ja sanoillaan, kuin vain eräitä länsimaalaisia ja eräitä nuoria muslimeja jotka ei osaa uskontoaan, koska ovat eläneet kuin ei uskovaiset.
Uskonnot on ja pysyy, ei uskovainen ei voi pyyhkiä pois uskontoja yhtä vähän kuin uskovaiset voisi pyyhkiä pois ei uskovaisuutta :)
Olisi kasvatettava omaa toleranssiin ja alkaa sietää enemmän toisinajettelijoitten elämänkatsomusta, etenkin silloin kun on kysymys uskonnoista sillä onhan täällä länsimaissa uskonnonvapaus oikein lain kanssa.
PS, mutta terrorismi olisi aina tuomittava, ja olisi asiallista alkaa ottaa selvää miksi terroristit ei elä uskonnon Islam mukaisesti. Tuollahan minulla on se vanha avaukseni tästä asiasta, sieltä vain lukemaan mitä olen kirjoittanut asiasta ja sinne voi edelleenkin kirjoittaa terrorismista.

 

2017-01-03
Monella huono tieto uskonnosta Islam

Katson kuitenkin parhaaksi vaieta ateismista ja ateisteista, etenkin jos ateistit katsoo, että mielipiteeni heistä ja ateismista on vääriä ja kritisoivia. Se ei ole minulle tärkeää miettiä ateismia, luulen pystyväni vaikenemaan kritisoimasta ateismia ja ateisteja. 
On paljon tärkeämpää miettiä esim. uskontoa Islam ja muslimeja, sillä nyt on pahat ajat taas jälleen kerran meneillään Euroopassa ja muuallakin. Monet kääntyy kollektiivisesti muslimeja vastaan ja väärinkäsittävät islamin, kuvitellen terroristien olevan niitä ainoita oikeita muslimeja ja kun noin on, teen parhaani valistaakseni mitä Islam on tavallisille hartaille muslimeille, siis enemmistölle maailman muslimeista. Haen todisteeni Koraanista sunnasta useimmiten ja silloin ne ei ole minun mielipiteitäni. Täytyy osata katsoa missä aiheessa joku Koraanin jae on, on osattava siis katsoa kokonaisuus eikä takertua kiinni yhteen jakeeseen jolla yrittää esim. sanoa kuinka väkivaltainen Islam on.
Uskonnot sinänsä ei ole väkivaltaisia. Se on eräät ihmiset jotka tekee omasta uskostaan väkivaltaisen, oli kysymyksessä mikä uskonto tahansa.