A-ak
2019-09-13
Mikä maailmaa vaivaa

Maailmaa ja kaikkia ihmisiä rakastava toivoo ja haluaa rauhaa maailmaan ja että kaikki kansat, ihmiset voisi hyvin pallollamme. Se on hyvä ajatus, toiveajatus, joka ehkä joskus tulee tapahtumaan. Sehän riippuu siitä miten ihmisen kehitys edistyy.
Materiaalinen kehitys maailmassa on edennyt paljon eräillä alueilla maapallolla, mutta eräillä muilla alueilla ihmisä kulee nälkään ja janoon ja kuivuuden runtelemaan luontoon. Ja kaikki tuo johtuu siitä että ihmiset kokonaisuudessaan ei ole vielä tarpeeksi kehittyneitä ajattelemaan koko maapalloa ja toimimaan niin että kaikilla olisi hyvä olla.
Itsekkyys ja nationalismi estää rauhan ja hyvän olon kaikille
Useat siis valitsee polun joka syrjii muita.
Harvemmat valitsee polun joka rakastaa kaikkia.
Se on kylmä totuus maailmasta.
Ihmiset itse aikoinaan harmaassa menneisyydessään teki valtioita ja alkoi varjella omaa kansaansa ja hyljeksiä muita kansoja.
USAn osavaltiot pystyi yhdistymään yhdeksi valtioksi.
EU-valtioittenkin tulisi yhdistyä yhdeksi valtioksi.
Kaikki yhteenkuuluvaisuus maapallolla on aika uutta vielä. Nationalistiset ihmiset ei ymmärrä vielä mikä tuo rauhaa maailmaan, mutta he ajattelee omalla kehitystasollaan ja heille heidän nationalistinen ja sisäänpäin kääntyvä ajattelu on hyvää, sillä he ei vielä osaa ajatella sitä että kaikki ihmiset on samanarvoisia ja että kaikilla on mahdollisuus hyvään elämään pallollamme jos yhteenkuuluvaisuus lisääntyisi.
Tiedän toki että tuollainen vie kauan aikaa, sillä ihmisen on kehityttävä ensin eteenpäin aika paljon.
Vaikka useimmat ihmiset ei ole tarpeeksi kehittyneitä, ei se saa olla esteenä siinä että ei saisi puhua yhteenkuuluvaisuudesta, globaalisuudesta, rakkaudesta, empatiasta ja niin edelleen. Sillä ehkä jotkut harvat heräävät ja ymmärtävät että globaalisuus on parempi vaihtoehto kuin sisäänpäin kääntyvä syrjivä nationalismi.


2019-09-24
Ad hominem argumentointi

Ad hominem pilaa aina ketjut ja sitten he jotka menevät samoille linjoille yrittävät laittaa enemmän sytykkeitä.
Kun ei suutu ja ei ala kinastelemaan ja jankkaamaan ad hominem heittäjille, se tietenkin suututtaa heitä, sen ymmärtää jokainen.
Ad hominem argumenteilla on aina tarkoitus yrittää saa da toinen suuttumaan tai tulemaan pahoilleen ja kun he ei onnistu, suuttu he itse ja purkavat kiukkuaan.