De älskande

Internationell kärlek över alla gränser, det är kärlek som ingenting kan skilja åt, inte ens olika staters politiker och lagar, till slut möts de älskande igen och lever lyckliga i alla sina dagar.
Sådant sker mycket, både då och nu. Kärlek tittar inte efter hudfärg eller nationalitet eller folk.


Egenkärlek

Kärlek till sig själv gäller för oss alla. Man visar sin egenkärlek på olika vis, men den finns hela tiden. T.om d som hatar andra på grund av att d inte älskar sig själva, söker en väg att bli accekterade i sina egna ögon, d försöker få lite mer egenkärlek, därav deras hat mot andra.
Egenkärlek med motta, är en bra kärlek. Lär älska dig själv, måttligt, lagom, då kan du även älska andra människor 🙂


Själen vill ha kontakt till varje pris

Så sannt så. Livet vore tomt utan kontakt med andra människor. Positiv kontakt är det vi skall sträva efter. Men tyvärr, alla kan inte det där med positiv kontakt. Då söker d negativ kontakt, hela tiden. När d inget vet om positiv-kontakt, måste d söka med negativitet. Negativ kontakt är bättre än ingen kontakt alls. Men med negativ kontakt sår man ondska, då får d också tillbaks ondska i någon form. Det är deras kontakt att söka bråk, gräl, konflikter. Det är synd om dessa människor.
Jag träffar personligen nästan aldrig sådana människor. Men i en liten och gräslig forum, har jag läst ofta en kvinnas negativa kontakt där, det är otroligt gräslig och negativt vad hon skriver, det enda hon gör är att provosera. Stackarn. Och vissa är ”dumma” nog att bli provoserade av kvinnans negativitet. Påängterar här att jag själv skriver inte i någon forum, men tycker det är kul att läsa vad andra skriver och hur d kommuniserar med varandra.


Älskar du dig själv?

Om man är oälskad eller känner att ingen älskar en, då tappar man förtåendet på sig själv och tappar samtidigt förmågan att älska sig själv att tycka om sig själv. En oälskad människa blir till slut helt oälskad när han/hon inte ens längre kan älska sig själv. Då har man nått botten i livet. Det är oerhört viktigt att känna sig älskad att känna att någon tycker om en. En stark människa klarar säkert att fortsätta älska sig själv. För om man älskar inte sig själv, kan man inte älska andra heller. Sååå min vän, lär älska, tycka om dig själv, då kan du sedan älska andra, dina medmänniskor. Kärlek är ju mycket mer än bara kärleken mellan man och kvinna. Kärlek till sin nästa, till sina medmänniskor är d finaste som finns bland människor.


Livets gåta – Älska, glömma och förlåta

Älska, glömma och förlåta kan även tillämpas på allt i livet, inte enbart på kärlek mellan man och kvinna eller homosexuel kärlek, som som d flesta tror. Vi människor ska först och främst älska varandra, oavsett etnicitet eller religion. Om det händer något, i världen eller i ens land eller i ens privatliv, bör vi ha förmågan att glömma, inte glömma i ordagrant, men kunna putta det hända bakom oss och gå vidare med våra liv. Att förlåta är mycket fint, en bra egenskap hos den människan som kan förlåta. Hur är det då med det där att älska? Att älska en stund sina kärestan kan väl alla. Men evig kärlek finns nog inte. Men en evig kärlek för sin nästa, för sina medmänniskor finns, det är den kärleken vi bör odla inom oss, det skulle skapa en trevligare Jord om alla kunde älska.


Ta hand om varandra

Att ta hand om varandra, visar vår mänsklighet, vänlighet, kärlek till din nästa. Kärleksfulla människor är det finaste som finns. Man är hjälpsam mot alla som behöver hjälp, man ger den hjälp man kan. Det är att ta hand om varandra. Mänskligheten på planeten Jorden skulle må tusen och åter tusen gånger bättre, ifall alla kunde se alla andra människors lika värde och handla därefter, positivt, hjälpsamt, kärleksfullt.
Vad d andra gör? Motsatsen är att strunta i andra, tänka bara på sig själv och sina landsmän, sitt land…egoister…


Vad är kärlek?

Hjärtat får stimulans, man känner sig lycklig. Man kan sväva uppe bland molnen, men akta dig, du kommer förr eller senare att trilla ner 😉 Du trillar ner ifall din kärlekskänsla är så stark att du är ”blind” av kärlek. Det är det som menas väl att blind kärlek kan bedöva förståndet. Man kan älska passionerat eller lungt och harmoniskt. Var och en väljer sin kärlekskänsla själv. Älska med förståndet i behåll är det bästa. Men om man vill vara äventyrlig, då kan passionen passa bra och sedan man trillat ner, kan man ju stå upp med förståndet på plats igen 😉 😀


Älska mig

I nöd känner man sina vänner. Riktiga vänner älskar en allra mest då när vi minst förtjänar att bli älskade. Det är kärlek till din nästa. Älska utan att begära något tillbaka. Älska för att den andra har just nu behov av dom kärlek. Villkorslös-kärlek är det finaste kärlek som finns.


Behovet av kärlek

Det är då när vi har beskymmer och tråkigheter har hänt i vårt liv, som vi behöver allra mest kärlek. Den andres kärlek kan yttra sig t.ex genom att den andre finns där och lyssnar, stödjer, är förstående, ger råd…det är i nöden man brukar känna igen sina riktiga vänner. Kärlek är alltså också att känna kärlek mot en medmänniska, visa att man bryr sig. Sådan kärlek är det finaste kärlek som finns, att bry sig om andra, att visa att man bryr sig.


De vuxnas lek

Inte nödvändligtvis. Alla har väl läst om Jonas, hans affärer kallades inte i media för affärer, utan, otrohet. Vems kallas för otrohet eller affärer, är olika, man kan inte i förväg veta, om man klassas som den otrogne djäveln eller den listige mannen eller kvinnan. 😉


Allt du behöver är kärlek

Kärlek behövs på många olika sätt och i många olika situationer. Kärlek är inte bara sex. Kärlek är att kunna känna djupt för någon annan, så djupt att man är villig att hjälpa till utan att kräva något tillbaks. Sedan finns sex, som många tror vara den enda yttringen av kärlek. Sex är dock bara en sex-akt. Kärlek sitter i sinnet i ens hjärna i dina tankar. Alla behöver kärlek i alla former, både kroppslig sex-ak


Den sanna kärleken liknar cirkeln

Den sanna kärleken, vad är det? Är den sann bara på grund av att den består? All slags kärlek är väl sanna just den stunden d finns.

Evig kärlek kan liknas vid en cirkel, den kärleken går runt, runt, utan att ta slut, den är evig, eller iaf består ens livstid. Cirkeln tar aldrig slut.

Kärlek av en bestämd längd, bryter cirkeln, den är inte evig, men likaväl är en sådan kärlek sann för för d berörda, d är förälskade.


Lycka som skönhetsmedel

När man ser förälskade människor, skiner lycka i deras anlete. T.om minde ”vackra” människor i kärlekns rus, strålar utåt i ansiktet, hela den människan verkar strålande lycklig.
– Tänk om man kunde skapa denna tillstånd varaktigt i ens liv. Stråla alltid, lyckan lysande i ansiktet, i hela människan.
– Jag tror att man kan komma ganska nära detta tillstånd med träning. Meditation…lära acceptera sig själv, tycka om sig själv, vara nöjd med det man har, låta andra ha sina liv i fred, koncentrera bara att må bra.


Samma himmel har många olika horisonter

Horisonten beror på var man bor. Därför finns det så många olika horisonter i världen. Hur är det då med ”kärlekens-horisont”? Finns sådan? Självklart finns den. Även kärlekens-horisenter kan vara olika, man kan ju uppleva kärlek på många olika sätt, svalt, passionerat, syskonkärlek, mamma barn kärlek, pappa barn kärlek, mm…och kärlek for sina medmänniskor. Horisonten är olika beroende på vilken kärlek det är. Kärlekens-horisont kan vara, ljus, mörk, glad, livlig, passionerad, lugn, fin, vacker, skön, hett, kall, mm. Variationer alltså…


Kärleken håller oss unga

Vad skall man säga om det här? Man brukar ju förknippa hjärtat med kärleken, eller hur? Kärleken håller oss ung. Man kan uppleva kärlek, hur gammal man än är. Känslorna har man ju kvar trots åldern. Känslorna försvinner inte med åldern. Att hålla hjärtat ung, utan rynkor, tex med kärlek, sympati, medmänsklighet mm, håller oss unga till sinnet.
– Tänk på människor som hatar eller tycker väldigt illa on några? Deras anleten är inte vackra. Hatet gör deras hjärtan rynkiga, och hatet syns utåt, d är rynkiga och märkta av hatet.


Kärlek är den starkaste……

Det brukar ju sägas att kärleken kan vara blåögd. Man tappar likson fattningen, ser inget annat än denna kärlek. Huvudet fylls av kärleken. Vettiga tankar kanske trängs åt sidan. Kärlekens virus har drabbat en då. Sinnerna är proppfulla av det upplevda kärlek. När tiden går, svalnar kärlekens flamma och livet kanske börjar gå igen i sina ”normala” banor då när kärleks-viruset har lämnat sinnet, huvudet…


Evig kärlek?

Det flesta förälskade tror att dom hittat den eviga kärleken. Vid varje förälskelse väntar dom den eviga kärleken. Med skenet bedrar. Det är sällan kärleken lever evigt. Elden svalnar och kärleken dör och då börjar letande igen efter den eviga kärleken. Kärleken kan hålla evigt, ifall man har förmåga att vårda kärleken, ge och ta…Men i vårt stressiga värld och jakten på något nytt och spännande, orsakar att kärleken kan ta slut, om man inte är försiktig.


Varannan mamma vill bli hemmafru

En normalt funkande mamma vill väl vara hemma med sina barn, eller hur? Det där att en mamma skulle älska att arbeta utanför hemmet mer än sina barn, är helt tagen ur luften. Skulle tro att man han fått kvinnor att ljuga för sig, för att vara feminister och vara med i kampen att kvinnan skall vara som en man. Kvinnan har hur som helst misslyckats med att vara som en man. Få kvinnor gör man-sysslor så om tvätta bilen, mecka med bilen, laga trasiga saker hemma, mm. Men kvinnorna kräver att männen skall göra kvinnor-sysslor och till och med vara pappa-lediga med lagens hjälp.
Det har varit mycket lätt för kvinnor att ljuga, för att fjäska för feminismen och t.om svenska politiken är helt genom-surad av feminismen. Detta med att kvinnan skall vara som en man, har gjort barnens liv sämre, mycket sämre. Ingen har tänkt på barnen. Man har bara och fortsätter fortfarande att jaga kvinnor till arbetet.


Kvinnor är inga dörrmattor

En feminist vill absolut inte vara en dörrmatta. Tvärtom, feministen iaf den extreme feministen vill vara minst likadan som männen, kunna allt som män kan, vara lika stark som männen, kunna jobba med alla manliga sysselsättningar 😉
Den extreme feministen stannar inte där, hon vill även ändra på männen. Männen måste enligt henne börja visa sina kvinnliga sidor, diska, ta hand om barnen, städa, sy…men kvinnan då? Hon vill inte göra alla manliga jobb. Vad är det för något???


En dam bär inga kläder ;)

Det där med kläder, kvinnors kläder…det finns ju många olika kläd-stilar. Alla kan inte klä i alla kläder, beroende på kropps-formen och åldern.
Men om kläderna passar bra, kan man säga att kläderna bärs bra av kvinnan, kvinnan tillåter kläderna att bäras av henne. Då är kläderna sådana som kvinnan gillar och då bör kvinnan strunta i vad andra tycker. Det är kvinnan själv som skall välja d kläder hon gillar.


Att ändra på sin man ;)


Varför skall man ändra på sin man eller sin kvinna? Låt den andre vara. Man kan ju påpeka om det skulle gälla några viktiga saker. Men att försöka ändra på sin partner helt och hållet till sådan som man inbillar att den andre skall vara, är nedrigt gjort. Både kvinnor och män bör lära sig att bli tolerantare mot varandra, toleranta mot andra. Man kan ju inte ändra på andra människor i inbillningen att bara ens eget sätt är den enda rätta.
Det finns så många personligheter som det finns människor på planeten Jorden. Alla kan inte vara som du. Alla människor är unika.


Vilken typ av trädgren är du?

Med trädgren menas väl våran personligheter, hurudana vi är, våran utseenden och våra gener. Trädstammen är det varifrån vi härstammar, vår släkt, mamma och pappa. Trädgrenen, det är vi, det vad vi blivit efter födsel, vad vi ärft och senare i livet anammade egenskaper, åsikter, vad vi pratar och självklart alla våra handlingar.
Av allt detta kan man se, vilka vi är, hurudana vi är. Vilken slags trädgren man är, det kan man inte gömma eller hålla hemligt. Allt detta kan andra se och höra hos oss. Även vår kropp-språk talar vilka vi är.


Världens bästa diet

Audrey Hepburn var smal som en sticka. Hon lär ha sagt någon gång följande: ”Spotta ut allt som smakar gott”. Det är diet det, det dummaste diet som finns. Alla anorektiska kvinnor använder denna diet. Inget gott skall man äta. Vissa kvinnor äter gott och efterråt spyr d ut maten, som om d spottade ut maten från magen, i rädslan för att bli feta.
Snälla, låt bli denna dumma skilett-kvinnornas diet. Ät istället och mår bra.


Kvinnan är familjens fosttrare/lärare

Av naturliga skäl är det ju kvinnan som tar mest hand om små barnen i familjer. Biologiskt, mamma bär barnet inom sig, mamma föder barnet, mamma har mjölk till barnet, mamma handlar mat, mamma lagar mat, mamma hämtar från dagis, mm. Undervisning av kvinnor t.ex i fattiga länder, skulle ge barnen bättre start i världen. Undervisa mannen, men inte kvinnan, då får d små barnen ytterst lite modern undervisning hemma.
Kvinnan tar ju hand om familjen, barnen i många håll i världen. Därför borde man ge undervisning, skola mammorna, så att d i sin tur kan ge undervisning till sina barn
Det är alltså dåraktigt att lämna kvinnan utan undervisning. Kvinnor utan undervisning, lämnar även d små barnen utan undervisning. Pojkar kan sedan sättas i skolan, men flickor kanske har få möjligheter att gå i skolan just på grund av att d är flickor.


Om abortfrågan

Abort borde kunna göras bara, då kvinnans liv är i fara. Kvinnor kunde föda sina barn och adoptera sedan bort barnen. Många anser att sådan åsikt är gammalt och förlegat. Kan hända att det ses så. Med den öppna sexualiteten, t.ex sex redan vid mycket unga ålder, och sex till vänster och höger utan tanke på någonting annat än sex, har blivit accepterat i västvärlden. Det är bara att ha sex med vem man vill, när man vill, utan skydd också, för sedan kan man ju göra abort. Abort används i många fall som preventiv-medel. Det aborteras t.ex i Sverige, otroligt mycket årligen.
Fri abort har både för- och nack-delar.
Tänk efter, Sverige ropar efter folk, det födds för få barn i Sverige. Istället aborteras det mycket på grund av den fria aborten, aborten används ofta som preventiv-medel.
Barn har ju inga rättigheter, foster allra minst. Huvudsaken tycks vara att kvinnan kan göra vad som helst med sin kropp. Visst, kvinnans kropp är hennes. Men fostret är även något mer än bara en kvinnan kropp.
Jag är inte religiös, men jag är emot helt fria aborter, gillar inte att abort används som preventiv-medel. Det finns ju preventiv-medel för alla att köpa/använda. Så varför används då inte preventiv-medel tillräckligt ofta? Man borde satsa på att lära folket att använda preventiv-medel även här i Sverige, då skulle det inte behövas göra så mycket aborter.
Världen är galen.I annastans födds det alldeles för många barn, barnrika familjer, fast det råder stor fattigdom. I Sverige ropas det efter mer barn och samtidigt aborteras det här otroligt mycket.
Jag vet, jag har lite annorlunda syn på fria aborter, än d flesta. Istället för abort bör man lära sig använda preventiv-medel, i det har Sverige inte lyckats. Det är väl även en moral-sak, liksom en feminist fråga.


Skrynkfri hjärta ;)

När människor blir äldre, är det ganska så enkelt att se vilka som av dessa äldre har en skrynkfri hjärta 😉 Antingen har man följt med i tiden med öppna ögon och med öppet sinne. Eller så har man stannat någonstans på vägen och stagnerat. Hur man är när man är äldre, kan man få små vinkar av att titta på kläderna, uppträdandet, humor, vilken attityd man har till ungdomar, om man har tabun, osv.
– Om ditt hjärta är skrynklig, tål du bara din egen generation och ser ned på d yngre och du uppträder snobbigt.
Håll ditt hjärtna skrynkfri, genom att bli mer tolerant och vänlig…


Kvinna med sidenkläder

Siden är eller kan göras ju tunt och följsamt. Det smeker kvinnans kropp som om det vore kvinnans egen hy. Då ser man alla kvinnans ”kurver” fast hon har kläderna på 😉 Det är väl det som menas att sidenet uppfans för att kvinnorna skulle kunna gå nakna med kläderna på. Nuförtiden särskilt på sommaren här i väst går kvinnorna halvnakna och visar sina kurvor, icke kurvor, fett-valkar, beneangel, mmm utan silkeskläder och alla gånger ser det inte särskilt fint ut 😀 och samma gäller även mannen.


Intuition och intelligens

Många vill underkänna intuition som en kvinnlig grej. 😉 Och flytta upp den manliga intelligensen. Förut betedde många så. Idag vill dom flesta ge kvinnan och mannen samma värde. Det är så det skall var. Jag tror att männen har också intuitions känslan, men det är en helt annan sak att erkänna det. Och det på grund av att intuitionen har alltid stämplats som en kvinnlig attribut. Med andra ord, det är bra att ha både intuition och intelligens, dessa två kompletterar varandra mycket bra. Både kvinnor och män har dessa 2. Det gäller bara att lära leva med båda två i en balans.


Rynkor och smilgropar

När man blir äldre, får man ju rynkor. Det är helt naturligt. Det är tidens gång det. Alla blir gamla någon gång ifall man får leva länge. Man måste acceptera sina rynkor och sina små eller större krämpor som följer med åldern. Man skall inte sjunka i apatin bara på grund av att man har rynkor. Man måste lära leva med sina rynkor. När man är glad och accepterar sig själv, då strålar man utåt, alla kan se att man mår bra. Specielt om man inga alvarligare beskymmer har, än bara små harmlösa rynkor, kan man vara lugn, må bra, vara positiv och glädjas av livet.
Det gör jag just nu, njuter av livet.


Vacker kvinna med positiva vibrationer

Fast man är vacker, är det inte alltid samma sak som att man är klok. Och en klok kvinna är inte alltid vacker. Men vad som är vackert, det sitter i betraktaren öga. Därför kan en och samma kvinna få höra att hon är vacker, ful, intetsägande, trevlig…och det viktigaste, kvinnans miner, minspel, visar hurudan hon är och då kan betraktarens öga tycka att kvinnan är vacker, men menar då inte enbart det yttliga, utan det inre som speglar av kvinnans miner, den sk. tysta kommunikationen.


De älskande

Internationell kärlek över alla gränser, det är kärlek som ingenting kan skilja åt, inte ens olika staters politiker och lagar, till slut möts de älskande igen och lever lyckliga i alla sina dagar.
Sådant sker mycket, både då och nu. Kärlek tittar inte efter hudfärg eller nationalitet eller folk.


Det är bättre att prisas av några få kloka än att hånas av många dumma

Det känns skönare när man prisas av några få kloka människor. Men att hånas av många dumma människor känns inte trevligt.
Människor som gillar mångkultur och EU och globalisering, brukar hånas av många dumma människor som är emot invandring och synnerligen emot invandrande muslimer. Muslimer brukar hånas av samma skara av många dumma muslim-hatare.
Av detta framgår det att t.ex Europa innehåller en hel massa dumma människor som inget annat kan än att håna andra människor.


Inga gränser, Jorden är rund, Jorden är vårt hem

Dags att ta upp detta igen en gång till 😉 Nu när vi har invandrarfientliga i riksdagen, är det aktuelt att påminna om Jordens form. Jorden är rund, inga synliga gränser. Det är bara att resa och flytta. Bör vara så iaf. Olika nationen vill förhindra folk att flytta dit man vill. Och så finns det riktiga nationalister som vill t.ex utvisa d flesta av oss invandrare. Och så vill d minska invandringen nästan till noll. Riktiga ensanvargar tycks d vara, tänker bara på sig själva, hatar och avskyr andra folk, fy på dessa rasister. Landet Sverige har lagar som reglerar någorlunda invandringen, frågan är, är det bra reglerat eller är det dåligt?

Hur som helst, Jorden är allas hem, Jorden tillhör oss alla. Det borde inte finnas några gränser, varken synliga sådana eller osynliga. Människor bör ha friheten att vandra dit d vill, men givetvis bör man kunna klara sig själv, men d inte klarar sig själv, skall få hjälp t.ex en liten period att man klarat upp sitt liv så att man kan försörja sig och sin familj. Spelar inget roll vilken nationalitet man har, Jorden tillhör oss alla.


Föränderlig svenskhet

Alla kulturer ändrar sig lite med tiden. Påtvingad minskning av kulturen kan åstadskomma främlingsfientlighet. Men när befolkningen själv ändrar sina traditioner och sin kultur, är det för det mesta givande. Sverige tycks ha två lägen, ena halvan vill behålla svenska kulturen och traditionerna, den andra halvan vill ta bort svenska tradítioner och delar av den svenska kulturen i tron att dom kränker oss invandrare och därför skall det bort.
– Var och en har sin åsikt, vilket som är bäst för landet, mångkultur med en massa olika kulturer skilda från varandra, eller en nation som strävar efter att alla invånarna skall ha samma mål. Återstår att se vad det blir. Mångkultur är ett alternativ, men det innebär att alla måste ges ett utrymme att ha kvar sin kultur och religion och att man accepterad och respekterad olikheter.


Inga gränser

En fyrkantig pappersark har gränser. En rund Jord har inga gränser, man går och går eller flyger och flyger, inget stopp blir det. En cirkel har inget slut. Så borde det vara mer även med Jordklotet, inga gränser som stoppar människor. Men så är det inte. Olika människosläkten, folk, har satt gränser i sitt område och vaktar det svartsjukt, så att inga utomstående utan lov får tillträde hos folket. Man bryr sig mest om d sina och sitt eget folk och sitt eget land. Därför dessa hårt bevakade gränser.

Jorden borde vara utan gränser. Bara ett enda land, då kunde man vandra runt, inga gränser, ingen stopp…vad underbart det skulle vara. Mångkultur